Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Ο ΔΗΜΑΣ ΜΕ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ!

DEMAS HAS FORSAKEN ME!
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Απόγευμα, 17 Απριλίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, April 17, 2016

“Ο Δημάς με εγκατέλιπεν, αγαπήσας τον παρόντα κόσμον”
(Β’ Τιμόθεον 4:10).


Αυτός ο άντρας ο Δημάς αναφέρεται από τον Παύλο τρεις φορές στην Καινή Διαθήκη. Αποκαλείται «συνεργός» (συνεργάτης) του Παύλου στο Φιλήμονας 24. Αλλά στους Κολοσσαείς 4:14 απλά αναφέρεται. Ο Δρ. ΜακΓκι είπε,

Όταν ο Παύλος αναφέρει πρώτη φορά τον Δημά, τον αποκάλεσε συνεργάτη. Εδώ [στους Κολοσσαείς 4:14] λέει απλά, “και ο Δημάς”· Νομίζω ότι αυτό μπορεί να υποδεικνύει ότι ο Παύλος [δεν ήταν] πραγματικά βέβαιος γι 'αυτόν τότε. Αργότερα ο Δημάς [θα] εγκατέλειπε τον Παύλο. Πόσο τραγικό είναι αυτό (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, volume V, σ. 365· σχόλια πάνω στο Κολοσσαείς 4:14).

Έτσι, καθώς ερχόμαστε στο κείμενό μας, ο Απόστολος είπε,

“Ο Δημάς με εγκατέλιπεν, αγαπήσας τον παρόντα κόσμον” (Β’ Τιμόθεον 4:10).

Η λέξη στο κείμενο “εγκατέλιπεν” σημαίνει “να εγκαταλείψεις κάποιον τελείωςαφήσεις κάποιον τελείως, με την ιδέα ότι with the idea of leaving someone in a dire situation” (MacArthur Study Bible).

Θα δεις ανθρώπους να το κάνουν αυτό πολλές φορές αν συνεχίσεις ως αληθινός Χριστιανός. Κοιτούσα κάποιες παλιές φωτογραφίες της γυναίκας μου στα γενέθλιά της πολλά χρόνια πριν. Μάλιστα αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν περίπου είκοσι- πέντε χρόνια πριν. Η γυναίκα μου φαίνεται σχεδόν ίδια σήμερα. Αλλά εγώ φαίνομαι πολύ μεγαλύτερος επειδή έχω πάρει αρκετά κιλά από τις θεραπείες που έχω κάνει για τον καρκίνο. Σε μια φωτογραφία η γυναίκα μου κάθεται μαζί με δώδεκα άτομα. Από αυτά τα δώδεκα άτομα, μόνο τρία από αυτά είναι ακόμα στην εκκλησία μας – η Ηλιάννα, η Λέσλι και ο κ. Προύντχομ. Οι άλλοι εννιά μας εγκατέλειψαν. Γνωρίζοντας κάθε έναν από αυτούς μπορώ μόνο να πω όπως είπε ο Παύλος,

“[Εκείνοι] με [εγκατέλιπαν], [αγαπήσαντες] τον παρόντα κόσμον” (Β’ Τιμόθεον 4:10).

Αυτό ήταν αλήθεια για κάθε ένα από τα εννέα μέλη της εκκλησίας στην εν λόγω φωτογραφία. Μας άφησαν και γύρισαν πίσω στον κόσμο. Θα συμβεί αυτό ξανά; Ναι, φυσικά και θα συμβεί. Σχεδόν κάθε πρόσωπο που αγαπά τούτο τον παρόντα κόσμο θα αφήσει την εκκλησία μας, αργά ή γρήγορα. Αυτοί που θα παραμείνουν θα δουν αναμφίβολα μια φωτογραφία από τώρα – και θα μπορέσετε να κοιτάξετε τους ανθρώπους σ’ αυτήν και θα ξέρετε ότι και αυτοί μας εγκατέλειψαν “αγαπήσαντες τον παρόντα κόσμον.” Ακόμα κι αν ο Θεός μας στείλει μια τρομερή αναζωπύρωση, και πολλοί συγκεντρωθούν μέσα, θα εξακολουθεί να είναι αλήθεια ότι άλλοι θα μας εγκαταλείψουν, “αγαπήσαντες τον παρόντα κόσμον.”

Δεν το λέω αυτό για να σας κάνω να αισθανθείτε άσχημα. Το λέω μόνο ώστε να μην εκπλαγείτε όταν αυτό συμβεί. Αυτές οι λέξεις δίνονται στην Αγία Γραφή για να μας προειδοποιήσουν. Αυτό δεν θα συμβεί μόνο στον Απόστολο Παύλο. Θα συμβεί σε σένα και σε μένα επίσης.

“Ο Δημάς με εγκατέλιπεν, αγαπήσας τον παρόντα κόσμον.”

Ποιο ήταν το πρόβλημα με τον Δημά; Τα σχόλια του Μάθιου Χένρυ (Matthew Henry) λένε ότι ο Δημάς «σταμάτησε τη διακονία του εξαιτίας κοσμικών υποθέσεων, στις οποίες ο ίδιος ενεπλάκει... Ο Χριστός και το ευαγγέλιό Του εγκαταλείφθηκαν και ξεχάστηκαν, και ο ίδιος αγάπησε τον κόσμο. Σημείωση: η αγάπη για τον παρόντα κόσμο είναι συχνά η αιτία της αποστασίας από τις αλήθειες και τους δρόμους του Ιησού Χριστού” (σχόλια πάνω στο Β’ Τιμόθεον 4:10).

O Δρ ΜακΆρθουρ (Dr. MacArthur) κάνει λάθος σχετικά με το Αίμα του Χριστού. Αλλά λέει και κάποια πράγματα που είναι αλήθεια. Ο Δρ. ΜακΆρθουρ (Dr. MacArthur) είπε, “Ο Δημάς ήταν μαθητής μόνο για τα εύκολα που ποτέ δεν είχε αναλογιστεί το κόστος μιας πραγματικής δέσμευσης στον Χριστό” (MacArthur Study Bible, ό.π.). Αυτού του είδους το άτομο περιγράφεται στην Παραβολή του Σπορέα,

“Οι δε...εκείνοι οίτινες, όταν ακούσωσι, μετά χαράς δέχονται τον λόγον, και ούτοι ρίζαν δεν έχουσιν, οίτινες προς καιρόν πιστεύουσι και εν καιρώ πειρασμού αποστατούσι” (Λουκάς 8:13).

Δεν είχαν ποτέ μια πραγματική μεταστροφή. Δεν έχουν ριζωθεί στον Χριστό. Έτσι, όταν έρθει ο πειρασμός, απομακρύνονται από την εκκλησία τους, και γυρίζουν πίσω στους κοσμικούς τρόπους. Αυτό συχνά συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αλλαγών. Μια περίοδος αλλαγής ήρθε και για τον Δημά, όταν ο Παύλος μπήκε στη φυλακή. Όλα άλλαξαν γι 'αυτόν. Και σε αυτό το διάστημα της αλλαγής, αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε καμία πραγματική ρίζα στον Χριστό - και γύρισε πίσω στον κόσμο και εγκατέλειψε τον Παύλο.

Το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει όταν οι νέοι αποφοιτούν από το κολέγιο. Είναι ένας καιρός αλλαγής. Νομίζουν ότι κανείς δεν το ξαναπέρασε αυτό ποτέ πριν! "Ουάου! Έχω ολόκληρη καριέρα μπροστά μου! Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις από μένα να υποφέρω για τον Χριστό και να είμαι πιστός! Αυτό ήταν μόνο για όταν ήμουν παιδί! Τώρα που είμαι ενήλικας πρέπει να επικεντρώσω τις δυνάμεις μου στην καριέρα μου. δεν καταλαβαίνεις; Είναι η καριέρα μου! "Ω ναι, καταλαβαίνω απόλυτα! Βλέπεις, πέρασα το ίδιο πράγμα. Η διαφορά μεταξύ μας είναι ότι εγώ συνέχισα να ακολουθώ το παράδειγμα του Παύλου, και εσύ ενεπλάκεις με τον παρόντα αυτόν κόσμο. Η διαφορά ήταν ότι εγώ είχα μεταστραφεί - και εσύ έκανες μόνο μια ψεύτικη και επιφανειακή «απόφαση». Όταν δοκιμάστηκες, δεν είχες ρίζα! Εγώ είχα ρίζα στον Χριστό, και εσύ δεν είχες ποτέ μία! Είναι τόσο απλό!

Ή ο πειρασμός έρχεται συχνά σε κάποια άλλη στιγμή αλλαγής. Οι νέοι ερωτεύονται, βγαίνουν ραντεβού, και εκείνο το διάστημα πετάνε στην άκρη την εκκλησία και βουτάνε μέσα στον κόσμο.

Ή μπορεί να έρθει όταν κάνεις παιδιά. Σκέφτεσαι ότι, "Στο κάτω κάτω, έχω παιδί τώρα! Δεν μπορεί να περιμένεις από μένα να είμαι πιστός στον Κύριο τώρα!"Δεν έχει σημασία που εμείς οι υπόλοιποι φέρναμε με πιστότητα τα παιδιά μας σε κάθε συνάθροιση. Νομίζεις ότι κανένας δεν το πέρασε ποτέ αυτό! Αλλά ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν έχεις καμία ρίζα στον Χριστό - είχες μόνο μια ψευδή μεταστροφή, όχι πραγματική! Αν πάρεις τον λάθος δρόμο όταν αποφοιτήσεις από το κολέγιο, ποτέ δεν θα επανέλθεις στο σωστό μονοπάτι. Μπορεί να κάνεις κάποια πράγματα στην εκκλησία, αλλά ποτέ δεν θα γίνεις ο ισχυρός στρατιώτης του Χριστού που θα μπορούσες να ήσουν! Αυτό θα έπρεπε να γίνεις! Ο ποιητής Ρόμπερτ Φροστ (Robert Frost) είπε περίφημα,

Θα στο πω αυτό με αναστεναγμό
Κάπου πολύ καιρό πίσω:
Δύο δρόμοι χωρίζονταν σε ένα δάσος, και εγώ –
Πήρα τον λιγότερο ταξιδεμένο,
Και αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
   (“The Road Not Taken” του Robert Frost, 1874-1963).

Άπαξ και πάρεις τον λάθος δρόμο, δεν υπάρχει επιστροφή. Στα πενήντα οκτώ χρόνια της διακονίας δεν έχω δει ποτέ κανένα άτομο να το κάνει! Ούτε ένα! Θυμηθείτε, ο Δημάς δεν ήρθε ποτέ πίσω στον Παύλο - και ούτε εσύ! Που σημαίνει, πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός ποιον δρόμο θα πάρεις στις αλλαγές της ζωής. Ο κόσμος θα σου πει ότι μπορείς να επαναπροσδιορίσεις τη ζωή σου καμιά δεκαριά φορές. Αλλά ο κόσμος λέει ψέματα όταν το λέει αυτό. Ποτέ δεν έχω δει μια ζωή τελείως επαναπροσδιορισμένη. Θυμάμαι μια γυναίκα που ήξερα η οποία προσπάθησε απεγνωσμένα να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της. Μιλούσε γι 'αυτό όλη την ώρα, όταν νοίκιαζα ένα δωμάτιο στο σπίτι της. Μετά από χρόνια που προσπαθούσε να επαναπροσδιορίσει εκ νέου τη ζωή της, έχασε τελικά το μυαλό της. Αληθινή ιστορία! Να είσαι πολύ προσεκτικός ποιον δρόμο να πάρεις, φίλε μου! “Αν ακολουθήσω τον δρόμο του Χριστού, θα χάσω κάτι! Θα χάσω κάτι πολύ πολύτιμο,” είπε. Κι έτσι έχασε το μυαλό της – όπως ακριβώς και ο Δημάς έχασε την ψυχή του!

“Ο Δημάς με εγκατέλιπεν, αγαπήσας τον παρόντα κόσμον.”

Έχω ζήσει τρία τέταρτα του αιώνα. Όταν έχεις ζήσει τόσο πολύ μπορείς να δεις σειρές προσώπων που πέρασαν από τη ζωή σου. Πρόσωπα το ένα μετά το άλλο! Δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες! Το ένα πρόσωπο μετά το άλλο. Και τι λένε αυτά τα πρόσωπα; Καθώς περνούν από μπροστά μου μέσα στο σκοτάδι, λένε, "Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτόν τον κόσμο που να αξίζει να χάσεις την ψυχή σου γι’ αυτό! Να χάσεις την ψυχή σου για αυτό! Είσαι τρελός;” Αυτό είναι που μου ψιθυρίζουν αυτές οι ψυχές καθώς κατεβαίνουν κάτω στο σκοτάδι.

“Έχω όλη τη ζωή μου μπροστά μου,” λες. Δεν θα ακούσεις όταν σου πω ότι είναι μόνο λίγοι μήνες. Περνάνε τόσο γρήγορα που δεν θα ξέρεις πού πήγαν, όταν σταθείς στην άκρη της αιώνιας νύχτας, και είναι πάρα πολύ αργά για πάντα για να επαναπροσδιορίσεις εκ νέου τη ζωή σου! Το οποίο δεν κάνει ποτέ κανείς, αφότου έχουν απορρίψει τον δρόμο τον μη ταξιδεμένο. Θυμήσου, ο Δημάς ποτέ δεν επέστρεψε! Θα σας πω μερικές ιστορίες με τέτοιου είδους ανθρώπους.

Ο πατέρας της ήταν κήρυκας. Εκείνη έπαιζε πιάνο στην εκκλησία. Ήταν ένα απλό κορίτσι, τίποτα που να τραβήξει την προσοχή. Έτσι, όταν ένα κακό αγόρι την κοίταξε εκείνη έφυγε μαζί του, ξέχασε την πίστη την οποία δεν είχε και ποτέ πραγματικά γνωρίσει, και έφυγε μαζί του, μέχρι που της έσπασε την καρδιά, και πάλευε για να βγάζει τα προς το ζην και για τους δύο. Δεν θα μπορούσα να την βοηθήσω τώρα. Ήταν πολύ γερασμένη και λυπημένη για να ακούσει λόγια. Την μετέφερα στην πλάτη μου μέσα στη βροχή στο νοσοκομείο όπου και πέθανε. Η καρδιά της είχε πεθάνει πολλά χρόνια πριν. Έχω το πιάνο της στο σαλόνι μου για να μου θυμίζει τον δρόμο που δεν πήρε.

Έφυγε από το αγρόκτημα πρώτος, επειδή ήταν ο μεγαλύτερος γιος. Ήξερε τι ήθελε και το πήρε, παντρεύτηκε μια πλούσια κοπέλα και έκανε και ο ίδιος πολλά χρήματα. Η στείρα γυναίκα του ήθελε ένα μικρό κορίτσι τόσο πολύ που της αγόρασε ένα. Είχε πολλά χρήματα τώρα. Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να αγοράσει το ο,τιδήποτε! Στη συνέχεια, η γυναίκα πέθανε. Στη συνέχεια, η κοπέλα πήρε άσχημη στροφή. Στη συνέχεια, έμεινε μόνος στο μεγάλο σπίτι του. Τον βρήκαν εκεί, κλειδωμένο στο δωμάτιό του με ένα πιστόλι στο χέρι του, παράλυτο από εγκεφαλικό επεισόδιο. Πήγα να τον δω στο νοσοκομείο. Δεν μπορούσε να μιλήσει. Πήρα το χέρι του για να προσευχηθώ γι 'αυτόν. Εκείνος ούρλιαζε σαν άγριο ζώο, τόσο δυνατά που δεν μπορούσα να σκεφτώ. Την επόμενη φορά που τον είδα βρισκόταν σε ένα ακριβό φέρετρο. Μια μύγα έλαμψε στο πρόσωπό του. Ήταν πολύ πλούσιος, αλλά δεν είχε καμία ζωή για να διώξει τη μύγα μακριά. Κρατάω το πορτρέτο του στο σαλόνι μου για να μου θυμίζει τον δρόμο που δεν πήρε.

«Έχω όλη τη ζωή μου μπροστά μου," λες. Δεν θα ακούσεις όταν σου λέω ότι είναι μόνο λίγοι μήνες. Περνάνε τόσο γρήγορα που δεν θα ξέρεις πού πήγαν, όταν σταθείς στην άκρη της αιώνιας νύχτας, και είναι πάρα πολύ αργά για να επαναπροσδιορίσεις εκ νέου τη ζωή σου! Το οποίο δεν κάνει ποτέ κανείς, αφότου έχουν απορρίψει τον δρόμο τον μη ταξιδεμένο. Ο Δημάς δεν επέστρεψε ποτέ στον Παύλο!

Την περασμένη Κυριακή το βράδυ ο Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan) σας είπε για τη ζωή μου. Είπε ότι ήταν «χρόνια μαχών, προδοσιών και αναποδιών." Σε σας, ίσως, φάνηκε ότι η ζωή ενός ποιμένα ήταν πάρα πολύ δύσκολη, με πάρα πολλές υποχρεώσεις, με πάρα πολλές αντιξοότητες. Ίσως νομίζατε ότι ήμουν εγώ που έκανα τη λάθος επιλογή στο σταυροδρόμι του δρόμου της ζωής. Ίσως αυτό να ήταν που σκέφτηκε ο Δημάς όταν είδε τον Παύλο σε αλυσίδες, να υποφέρει στη φυλακή. Η σύζυγός μου και εγώ έχουμε πάει σε αυτή τη σκοτεινή φυλακή στη Ρώμη. Μπήκαμε στο ίδιο το κελί της φυλακής όπου ο Παύλος έγραψε τη δεύτερη επιστολή στον Τιμόθεο. Και ο Δημάς φοβόταν πως θα πήγαινε κι εκείνος εκεί. Έτσι εγκατέλειψε τον Απόστολο. Και ο Παύλος έγραψε αυτά τα απαίσια λόγια,

“Ο Δημάς με εγκατέλιπεν, αγαπήσας τον παρόντα κόσμον.”

Αλλά ο Δημάς έκανε λάθος. Και εσύ κάνεις λάθος. Αυτός ο δρόμος, αν και δύσκολος, μου έχει φέρει χαρά, μου έδωσε μια γυναίκα πολύ θαυμάσια για να την περιγράψεις με λέξεις, και φιλίες που ποτέ δεν θα μπορούσα να κάνω αν είχα πάρει λάθος μονοπάτι στο δρόμο της ζωής - όταν ήμουν ακόμα ένας έφηβος.

Ο Έρικ Μπουθ- Κλίμπορν (Eric Booth-Clibborn) ήταν ο εγγονός του Γουίλλιαμ Μπουθ (William Booth), ιδρυτή του παλιού Στρατού της Σωτηρίας (Salvation Army), και γιος κήρυκα. Ο Έρικ πήγε στην Αφρική ως ιεραπόστολος του οργανισμού Συναθροίσεις του Θεού/ Assembly of God. Πέθανε μόλις δύο εβδομάδες μετά που αυτός, η έγκυος γυναίκα του Λουσίλ (Lucile), και η μικρή κόρη τους έφτασαν στον ιεραποστολικό αγρό. Ήταν μόλις 29 ετών όταν πέθανε. Αργότερα η σύζυγός του έγραψε τον τραγικό θάνατό του σε ένα βιβλίο με τίτλο "Υπάκουος Μέχρι Θανάτου/ Obedient Unto Death.” Είπε για μια συνάθροιση στην οποία αυτή και ο Έρικ πήγαν πριν φύγουν για την Αφρική. Προσευχήθηκαν και έψαλλαν έναν ύμνο γραμμένο από τη μητέρα του Έρικ,

Στα πόδια Σο πέφτω
Σου παραχωρώ τα πάντα
Να υποφέρω, να ζήσω ή να πεθάνω
Για τον σταυρωμένο Κύριό μου.

Στο βιβλίο της η σύζυγος του Έρικ είπε για την κηδεία του. Ιθαγενείς Αφρικανοί που ποτέ δεν είχαν ακούσει το Ευαγγέλιο ήρθαν κατά εκατοντάδες για να δουν μια χριστιανική ταφή. Έγραψε, "Στη συνέχεια, μετά από μια σύντομη προσευχή, τοποθετήθηκε το σκέπασμα στο φέρετρο και τα καρφιά σφυρηλατήθηκαν. Μπορείτε να φανταστείτε τον πόνο που τρυπούσε την καρδιά μου σε κάθε χτύπημα του σφυριού." Τότε, είπε, "Αντιλαμβάνομαι ότι η παρούσα ιεραποστολική επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον στρατό των μαρτύρων που θυσίασαν τη ζωή τους στο [ιεραποστολικό] πεδίο για τις χαμένες ψυχές που αγάπησαν τόσο πολύ. Έχει ειπωθεί ότι ένας μοναχικός τάφος σε μια μακρινή γη έχει πολλές φορές αφήσει μεγαλύτερη εντύπωση στις ζωές και τις καρδιές των ιθαγενών από μια ζωή διαρκούς προσπάθειας ότι ένας απλός ξύλινος σταυρός πάνω σε ένα ανάχωμα γης έχει μιλήσει πιο εύγλωττα από μια πληθώρα λέξεων.”

Ο Έρικ Μπουθ- Κλίμπορν (Eric Booth-Clibborn) ήταν μόλις 29 χρονών όταν πήγε στο ιεραποστολικό πεδίο, σε ένα μέρος όπου ο Χριστιανισμός ήταν άγνωστος. Έζησε μόνο δύο εβδομάδες αφότου έφτασε εκεί. Το μόνο κήρυγμα που έκανε ήταν η ζωή του, που ειπώθηκε από έναν άλλον στην κηδεία του, καθώς χιλιάδες μη σωσμένων ιθαγενών άκουγαν.

Αλλά αυτή η μικρή κηδεία ήταν η αρχή του Χριστιανισμού στην Μπουρκίνα Φάσο. Σήμερα οι Συναθροίσεις του Θεού/ Assemblies of God σε αυτό το τμήμα της Αφρικής θυμούνται τον Έρικ Μπουθ- Κλίμπορν (Eric Booth-Clibborn) ως ήρωα της πίστης, ο οποίος έδωσε τη ζωή του για να ακολουθήσει το κάλεσμα του Θεού. Σήμερα οι Συνελεύσεις του Θεού/ Assemblies of God είναι μακράν το μεγαλύτερο προτεσταντικό δόγμα εκεί. Πάνω από 4.500 εκκλησίες τους και σημεία κηρύγματος (preaching points) εξυπηρετούν πάνω από 1.200.000 Αφρικών Χριστιανών. Η σύντομη ζωή του Έρικ έκανε τον Χριστό γνωστό σε ανείπωτους χιλιάδες σε ένα μέρος της Αφρικής όπου κανένας λευκός άνθρωπος δεν είχε πάει ποτέ πριν.

Όταν διάβασα αυτή την ιστορία πριν από λίγες ημέρες σκέφτηκα ότι έπρεπε να σας την πω. Ό,τι δυσκολίες περνάς, θα ανταμειφθείς από τον Χριστό κάποια μέρα. Είθε να στραφείς μακριά από τον εύκολο δρόμο που ο Δημάς πήρε όταν εγκατέλειψε τον Απόστολο και τον άφησε στη φυλακή. Είθε να στραφείς μακριά από τον εύκολο δρόμο, και να πάρεις τον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο. Κοιτάξτε στο Β’ Τιμόθεο 4:17. Ακούστε τον Απόστολο Παύλο, μετά που ο Δημας τον εγκατέλειψε σε αλυσίδες,,

“Αλλ΄ο Κύριος με παρεστάθη και με ενεδυνάμωσε, διά να πληρωθή δι’ εμού το κήρυγμα και να ακούσωσι πάντα τα έθνη...” (Β’ Τιμόθεον 4:17).

Νέα, νέε, είθε να ακολουθήσεις το παράδειγμα του Παύλου! Είθε να κάνεις την όραση του Παύλου, δική σου! Είθε να μας βοηθήσεις να κάνουμε μια μεγάλη εκκλησία εδώ που θα είναι μια λαμπρή πόλη πάνω σε λόφο σε όλο τον κόσμο, “και να ακούσωσι πάντα τα έθνη”το Ευαγγέλιο! Νέε, σκέψου τι θα μπορούσε να είναι η εκκλησία μας, τι μπορεί να είναι, και τι με τη χάρη του Θεού, θα είναι! Νέα, δώσε τον καλύτερο εαυτό σου στον Χριστό!

Δώσε στον Χριστό τα νιάτα σου και τη δύναμή σου! Γίνε όπως ο Έρικ Μπουθ- Κλίμπορν (Eric Booth-Clibborn)! Δώσε την ουσία της ζωής σου για τον Σωτήρα. Μην κρατήσεις τίποτα πίσω! Δώσε στον Χριστό όλα αυτά που έχεις! Μπες στη διακονία! Πήγαινε στο ιεραποστολικό πεδίο! Ας σε πει ο κόσμος ανόητο! Πήγαινε και φέρε νέους να ακούσουν το Ευαγγέλιο! Δώσε στον Χριστό το καλύτερο που έχεις! Παρακαλώ σταθείτε και ψάλτε τον ύμνο νούμερο 7 στο φυλλάδιο σας.

Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, Σωτήρα, προσεύχομαι, Άσε με να δω μόνο τον Ιησού σήμερα·
Αν και μέσα από την κοιλάδα Εσύ με οδηγείς, Η ανεξίτηλη δόξα Σου με περικυκλώνει.
Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, Θεϊκέ Σωτήρα,Εωσού με τη δόξα Σου το πνεύμα μου να λάμψει.
Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, ώστε όλοι να μπορέσουν να δουν Την Άγιά Σου Εικόνα να αντανακλάται σε μένα.

Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, κάθε επιθυμία, Κράτησέ τη για τη δόξα Σου· την ψυχή μου έμπνευσε
Με την τελειότητα Σου, την Άγια Σου αγάπη, Να πλημμυρίζει το μονοπάτι μου με φως από πάνω.
Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, Θεϊκέ Σωτήρα, Εωσού με τη δόξα Σου το πνεύμα μου να λάμψει,
Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, ώστε να μπορέσω να δω, Την Άγιά Σου Εικόνα να αντανακλάται σε μένα.

Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, μην αφήσεις τίποτα από την αμαρτία, Να σκοτεινιάσει τη λαμπρότητα που λάμπει μέσα.
Άσε με να βλέπω μόνο το ευλογημένο Σου πρόσωπο, Να ταΐζεται η ψυχή μου από την απεριόριστη χάρη Σου
Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, Θεϊκέ Σωτήρα,Εωσού με τη δόξα Σου το πνεύμα μου να λάμψει.
Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, ώστε όλοι να δουν, Την Άγιά Σου Εικόνα να αντανακλάται σε μένα.
(“Fill All My Vision” της Avis Burgeson Christiansen, 1895-1985).

Παρακαλώ παραμείνετε όρθιοι.

Οι ιστορίες που είπα σήμερα το πρωί είναι όλες αληθινές. Η γυναίκα που έφυγε από την εκκλησία του πατέρα της και παντρεύτηκε ένα κακό αγόρι που της κατέστρεψε τη ζωή ήταν η μητέρα του πατριού μου. Ο πλούσιος άνθρωπος που κλειδώθηκε στο δωμάτιό του με ένα πιστόλι στο χέρι του ήταν ο θείος μου, ο μεγαλύτερος αδερφός του πατέρα μου. Η γυναίκα που έχασε τα λογικά της δεν θα την ταυτοποιήσω γιατί είναι ακόμα ζωντανή.

Κάποτε όλοι τους ήταν νέοι άνθρωποι, όπως ακριβώς κι εσείς. Αλλά άφησαν τη ζωή τους να περνάει χωρίς να σωθούν από τον Ιησού. Είπαν «όχι» στον Ιησού, τόσες πολλές φορές που έγινε συνήθεια, μια συνήθεια τόσο ισχυρή που ο ίδιος ο Θεός τους άφησε στην καταδίκη τους.

Νέε, νέα, μετανόησε! Στρέψου από την άθεη ζωή σου - και έλα στον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού. Εμπιστέψου Τον. Θα σε πλύνει με το Αίμα Του. Εκείνος περιμένει στο δεξί χέρι του Θεού επάνω στον Ουρανό. Εμπιστεύσου τον Ιησού και θα σωθείς από μια σπαταλημένη ζωή και μια αιωνιότητα χωρίς ελπίδα!

Όλοι παρακαλώ κλείστε τα μάτια σας. Αν θέλεις να μιλήσεις μαζί μας για να εμπιστευθείς τον Ιησού, θέλω να ακολουθήσεις τον Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) και τον Τζον Κέιγκαν (John Cagan) στο πίσω μέρος αυτού του αμφιθέατρου τώρα. Θα σε πάνε σε ένα ήσυχο δωμάτιο όπου θα μπορέσετε να μιλήσετε και να προσευχηθείτε. Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Β’ Τιμόθεον 4:10-17.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Προτιμώ Να Έχω τον Ιησού/ I’d Rather Have Jesus”
(στίχοι της Rhea F. Miller, 1922; μουσική σύνθεση από τον George Beverly Shea, 1909-2013).