Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΖΩΗ ΔΙΑΜΑΧΗΣ

A LIFE OF CONFLICT
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 3 Απριλίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, April 3, 2016

“Διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου• εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις” (Εφεσίους ς΄. 12).


Περάσαμε υπέροχα σήμερα το πρωί. Η εκκλησία μας ξαναζωντανεύει. Αλλά υπάρχει και η σοβαρή πλευρά. Δεν θα θριαμβεύσουμε αν δεν ασχοληθούμε με αυτά που είναι σοβαρά, όπως και με αυτά που είναι χαρούμενα.

Ο Δρ Χένρι Μ. Μόρις (Dr. Henry M. Morris) είπε: “Η κουρτίνα των αοράτων τραβιέται εδώ ελάχιστα για να μας δώσει μια γρήγορη ματιά των τρομερών πνευματικών δυνάμεων που παρατάσσονται εναντίον του λαού του Θεού. Ο Θεός δημιούργησε ‘μυριάδας αγγέλων’ (Εβραίους ιβ΄. 22), και φαίνεται πως τουλάχιστον το ένα τρίτο αυτής της στρατιάς δημιουργημένων πνευμάτων ακολούθησε τον Σατανά στον μακροχρόνιο πόλεμό του εναντίον του Θεού και του λαού Του (Αποκάλυψη ιβ΄. 4, 7). Αυτές (οι δαιμονικές δυνάμεις) είναι οργανωμένες σε μια τεράστια ιεραρχία αρχών και εξουσιών, των κοσμοκρατόρων του σκότους του αιώνα τούτου” (Henry M. Morris, Ph.D., The New Defender’s Study Bible, Word Publishers, 2006, σημείωση στην επιστολή προς Εφεσίους ς΄. 12).

“Διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου• εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις” (Εφεσίους ς΄. 12).

Αυτό το εδάφιο δείχνει πως η χριστιανική ζωή είναι ζωή διαμάχης. Αλλά πολλοί Χριστιανοί το έχουν ξεχάσει αυτό, ακόμη και κάποιοι στη δική μας την εκκλησία. Ο Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) είπε: “Πόσο συχνά αντιλαμβανόμαστε την χριστιανική ζωή ως μια μάχη, έναν πόλεμο;.... Δηλώνω πως η χριστιανική εκκλησία έχει ξεχάσει αυτήν την ουσιώδη αλήθεια της Καινής Διαθήκης... Φοβάμαι πως (πολλοί από εμάς) έχουμε χάσει την αίσθηση της χριστιανικής ζωής ως ζωή διαμάχης... αν δεν πολεμήσουμε, θα ηττηθούμε• θα μας νικήσει ο εχθρός” (Martyn Lloyd-Jones, The Miracle of Grace and Other Messages, Baker Book House, 1986, σελ. 105, 106).

Έχουμε την τάση να νομίζουμε πως το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η μεταστροφή. Φανταζόμαστε τη χριστιανική ζωή μετά τη μεταστροφή ως “παθητική κατάσταση χαλάρωσης” – όπως την αποκάλεσε ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς (ibid., σελ. 105). Αυτό είναι εντελώς λάθος! Το κείμενό μας λέει πως πρέπει να πολεμάμε συνεχώς τον Σατανά και τους δαίμονές του!

Μερικές φορές χαίρομαι που μεταστράφηκα από τον κόσμο. Για τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα στην εκκλησία τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Τα πάντα τούς δίνονται απλόχερα. Δεν χρειάζονται να αγωνιστούν και να πολεμήσουν για να είναι στην εκκλησία. Αν είχα μεγαλώσει μέσα στην εκκλησία, δεν θα είχα καταλάβει από την αρχή πως δεν μπορούσα να χαλαρώσω, πως βρισκόμουν σε μια τρομερή μάχη – και πως ήμουν υπερβολικά αδύναμος για να αντιμετωπίσω τη διαμάχη μόνος μου! Γι' αυτό και, πολύ γρήγορα, το εδάφιο στο οποίο αποφάσισα να βασίζω τη ζωή μου, ήταν το εξής: “Τα πάντα δύναμαι διά του ενδυναμούντός με Χριστού” (Φιλιππησίους δ΄. 13). Για μένα, αυτό το εδάφιο σήμαινε πως ήμουν υπερβολικά αδύναμος για να αντιμετωπίσω αυτή τη διαμάχη, αυτόν τον πόλεμο, αυτήν τη μάχη με τον Σατανά. Μόνον ο Χριστός μπορούσε να μου δώσει τη δύναμη να αντιμετωπίζω τη μία μάχη μετά την άλλη. Κάποιος μου είπε πως πάω γυρεύοντας για καυγάδες. Αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Απλά δεν το βάζω στα πόδια όπως κάνουν οι περισσότεροι κήρυκες. Αν δεν το βάζεις στα πόδια, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις διαμάχες. Γιατί; Επειδή ο Διάβολος είναι αληθινός! Πολλές φορές ήμουν τόσο αδύναμος και ανήμπορος που παραλίγο να χάσω τη μάχη. Εκείνους τους καιρούς μπορούσα απλά να ψιθυρίσω το κείμενο και να κρατηθώ από το μήνυμά του με αδύναμη και ασθενική πίστη, “Τα πάντα δύναμαι διά του ενδυναμούντός με Χριστού”. Μόνο ένας αδύναμος άνθρωπος σαν κι εμένα μπορεί να δει την αξία αυτής της υπόσχεσης!

Ο Λέσλι μού ζήτησε να γράψω την ιστορία της ζωής μου. Έγραψα γύρω στις 150 σελίδες – αλλά σταμάτησα και το έβαλα στην άκρη. Πίστευα πως δεν θα ενδιαφερόταν κανείς για ένα τόσο καταθλιπτικό βιβλίο – επειδή θα ήταν μια ιστορία διαμάχης, πολέμου, και σχεδόν ήττας – μια μακρόχρονη ζωή διάμαχης, με λίγα μόλις φωτεινά σημεία! Στο τέλος είπα στον Θεό πως δεν μπορούσα να τελειώσω το βιβλίο εκτός κι αν η εκκλησία μας βίωνε πνευματική αναζωπύρωση – ώστε να έχει αίσιο τέλος. Ήταν σαν να μου είπε ο Θεός: “Εντάξει, Ρόμπερτ, βάλ’ το στην άκρη και περίμενε για μια αναζωπύρωση – και, αν δεν την στείλω, δεν χρειάζεται να τελειώσεις τη συγγραφή του βιβλίου”.

Αλλά μερικές φορές χαίρομαι που δεν μεγάλωσα με την πολυτέλεια μιας εκκλησίας που κήρυττε το ευαγγέλιο. Το γεγονός που ήρθα από έναν χαμένο και μοναχικό κόσμο, με προετοίμασε για έναν μακρόχρονο πόλεμο, επειδή ήξερα από την αρχή πως θα ήταν υπερβολικά δύσκολο να ζήσω τη ζωή μου ως Χριστιανός, πως κάθε βήμα θα έπρεπε να είναι με τη δύναμη του Χριστού, αλλιώς θα χανόμουν για πάντα! Πραγματικά, γι' αυτόν τον λόγο έγινα ποιμένας. Αφού μεταστράφηκα ήξερα πως έπρεπε να είμαι στη επίκεντρο της μάχης. Αν δεν ήμουν συνεχώς σε πόλεμο θα ξέπεφτα από τη χάρη του Θεού. Το γνωρίζω αυτό από τότε που πρωτοσώθηκα στην ηλικία των είκοσι ετών. Άλλοι μπορούσαν να ζήσουν μια άνετη ζωή, αλλά εγώ έπρεπε να είμαι στον πόλεμο συνέχεια – σαν τον Ιησού, σαν τον Παύλο, σαν τους ήρωες τις πίστης στο ενδέκατο κεφάλαιο της επιστολής προς Εβραίους! Ήξερα τι εννοούσε ο Παύλος όταν είπε στον νεαρό Τιμόθεο:

“Αγωνίζου τον καλόν αγώνα της πίστεως• κράτει την αιώνιον ζωήν, εις την οποίαν και προσεκλήθης” (Α΄ Τιμόθεον ς΄. 12).

Και ξανά, όπως είπε ο Απόστολος σ' αυτόν τον νεαρό,

“Συ λοιπόν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού” (Β΄ Τιμόθεον β΄. 3).

Έπρεπε να κακοπαθήσω. Έπρεπε να αγωνιστώ τον καλό αγώνα της πίστης – ως στρατιώτης του Ιησού Χριστού! Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για μένα να επιτύχω ως Χριστιανός. Παρεμπιπτόντως, πολλές φορές σκεφτόμαστε από την άποψη της ψυχολογίας παρά από την άποψη της Βίβλου. Αν πηγαίναμε σύμφωνα με τη Βίβλο θα γνωρίζαμε γιατί πρέπει να πολεμήσει ο Χριστιανός.

Τις προάλλες ένας από τους νέους στην εκκλησία μας μου είπε πως μιλάω πολύ για τον εαυτό μου. Και μετά είπε: “Μάλλον το κάνεις επειδή είμαστε εκκλησία νέων ανθρώπων”. Αυτή ήταν καλή παρατήρηση. Συχνά σκέφτομαι τα χρόνια που ήμουν νέος για να βρω πράγματα που θα βοηθήσουν τους νέους στην εκκλησία μας. Δεν πρέπει να στέκομαι σ' αυτόν τον άμβωνα και να σας δίνω μια διάλεξη επάνω στη θεολογία – ή μια απλή εξήγηση μερικών βιβλικών εδαφίων. Πρέπει να σας δείχνω πώς οι Γραφές είναι ζωτικής σημασίας στη δική μου ζωή – και στη δική σας ζωή. Διαβάζω το κείμενο:

“Διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου• εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις” (Εφεσίους ς΄. 12).

Μετά σας λέω τι σημαίνει. Και μετά σας λέω πώς έχει γίνει πραγματικότητα στη δική μου τη ζωή. Σας λέω: “Η χριστιανική ζωή, απ' την αρχή μέχρι το τέλος, είναι ζωή διαμάχης – μια ζωή πνευματικού πολέμου με τον Σατανά και τους δαίμονές του”. Ελπίζω να μην νομίζατε πως οι δυσκολίες σας τελείωσαν μετά τη μεταστροφή σας! Αυτή είναι μόνο η αρχή τω δυσκολιών και του πολέμου!

Ο Δρ Χ. Λ. Ουίλμινγκτον (Dr. H. L. Willmington) του πανεπιστημίου Λίμπερτι (Liberty University) είπε:

Κατά τη διάρκεια της επίγειας διακονίας του Ιησού έγινε ένα τρομερό ξέσπασμα δαιμονικής δραστηριότητας...και σύμφωνα με τον Παύλο (Α΄ Τιμόθεον δ΄. 1-3) ίσως να περιμένουμε την ίδια κολασμένη δραστηριότητα λίγο πριν την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας. Δαιμονική επιρροή βρίσκεται πίσω από πολλά δημοφιλή κινήματα (H. L. Willmington, D.D., Signs of the Times, Tyndale House Publishers, 1983, σελ. 45).

Μου φαίνεται πως η δαιμονική δραστηριότητα αυξάνεται όλο και πιο ραγδαία κάθε χρόνο. Ήταν ήδη άσχημα όταν ήμουν στο κολλέγιο, αλλά τώρα δεν ξέρω πως μπορεί ένας νέος άνθρωπος να φοιτεί σε ένα μη-χριστιανικό κολλέγιο ή πανεπιστήμιο χωρίς να πέσει σε πειρασμό με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, διαμέσου αυτού που ο Δρ Ουίλμινγκτον αποκάλεσε “δαιμονική δραστηριότητα”. Σκοπός του Σατανά είναι να σας τραβήξει προς την κοσμικότητα και την αμαρτία. “Ώστε ο νομίζων ότι ίσταται ας βλέπη μη πέση” (Α΄ Κορινθίους ι΄. 12). Αν δεν πολεμήσουμε τον Σατανά, σύντομα θα χάσουμε την επαφή μας με τον Θεό. Το πρώτο μέρος στο οποίο γίνεται αυτό εμφανές είναι στις προσευχές σας. Αν δεν προσεύχεστε τόσο καλά όπως στο παρελθόν, είναι σίγουρο σημάδι πως αντιστέκεστε στον Θεό, ή πως υποχωρείτε σε κάποιον πειρασμό. Ακούστε τον Δρ Ε. Ου. Τόουζερ (Dr. A. W. Tozer). Είπε:

Στα παλιά τα χρόνια...οι πατέρες μας πίστευαν πως η αμαρτία και ο διάβολος και η κόλαση αποτελούσαν μία δύναμη, και πίστευαν πως ο Θεός και η δικαιοσύνη και ο παράδεισος ήταν η άλλη...αυτές οι δύο δυνάμεις αντιτάσσονταν η μία στην άλλη με μία παντοτινή, βαθιά, σοβαρή και ασυμβίβαστη εχθρότητα. Ο άνθρωπος...έπρεπε να διαλέξει πλευρά – δεν μπορούσε να είναι ουδέτερος. Γι' αυτόν υπάρχει μόνο ζωή ή θάνατος, παράδεισος ή κόλαση, και αν διαλέξει το μέρος του Θεού, θα έπρεπε να περιμένει ανοιχτό πόλεμο με τους εχθρούς του Θεού. Η μάχη θα ήταν αληθινή και αμείλικτη και θα συνεχιζόταν όσο υπήρχε ζωή εδώ (στη γη)...ποτέ δεν ξεχνούσε σε τι είδους κόσμο ζούσε – ήταν πεδίο μάχης, με πολλούς λαβωμένους και σκοτωμένους...Οι σατανικές δυνάμεις έχουν σκοπό να τον καταστρέψουν, ενώ ο Χριστός είναι παρών για να τον σώσει διαμέσου της δύναμης του ευαγγελίου. Για να έχει λύτρωση πρέπει να πάει με το μέρος του Θεού με πίστη και υπακοή. Αυτό πίστευαν οι πατέρες μας, και αυτό, πιστεύουμε, διδάσκει η Βίβλος.
     Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα σήμερα...Οι άνθρωποι δεν βλέπουν τον κόσμο ως πεδίο μάχης, αλλά ως παιδική χαρά. Δεν είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε• είμαστε εδώ για να παιχνιδίζουμε (για να περνάμε καλά και να έχουμε μια εύκολη ζωή)...Αυτό, πιστεύουμε, νομίζει ο σύγχρονος άνθρωπος... Αυτή η ιδέα, πως ο κόσμος είναι παιδική χαρά αντί για πεδίο μάχης, έχει γίνει αποδεκτή...από την τεράστια πλειοψηφία φονταμελιστών Χριστιανών (A. W. Tozer, D.D., “This World: Playground or Battleground?”).

Τώρα, σας παρακαλώ, μην νομίζετε πως αυτό σημαίνει πως δεν επιτρέπεται να διασκεδάζουμε καθόλου! Φυσικά και διασκεδάζουμε! Φυσικά και περνάμε καλά μαζί! Φυσικά και τρώμε μαζί και γιορτάζουμε μαζί! Φυσικά και παίζουμε παιχνίδια μαζί στο πάρκο. Αλλά η διασκέδαση δεν είναι αυτοσκοπός. Πίσω από κάθε στιγμή διασκέδασης και φιλίας πρέπει να θυμόμαστε πως βρισκόμαστε στη μέση ενός πολέμου – και πως η χριστιανική ζωή είναι ζωή διαμάχης και πολέμου! Μπορούμε να κάνουμε διάλειμμα για να διασκεδάσουμε, αλλά μετά επιστρέφουμε στη μάχη.

Γι' αυτό οι νέοι της εκκλησίας μας έχουν μια ολόκληρη ώρα προσευχής μαζί κάθε εβδομάδα. Η προσευχή είναι απολύτως απαραίτητη, αλλιώς ο Σατανάς θα μας νικήσει!

Γι' αυτό φέρνουμε χαμένους ανθρώπους στην εκκλησία μας να ακούσουν το Ευαγγέλιο. Ο ευαγγελισμός είναι απολύτως απαραίτητος, αλλιώς ο Σατανάς θα μας νικήσει!

Γι' αυτό κηρύττω δυνατά μηνύματα από τον άμβωνα. Τα δυνατά μηνύματα είναι απολύτως απαραίτητα, αλλιώς ο Σατανάς θα μας νικήσει!

Και κάτι ακόμα. Πρόσφατα συνειδητοποίησα μια αδυναμία στο κήρυγμά μου, και σας ζητώ συγνώμη που δεν το πρόσεξα νωρίτερα! Όπως είπα, η χριστιανική ζωή του πολέμου δεν τελειώνει όταν μεταστρέφεστε! Όχι! Η μεταστροφή είναι μόλις η αρχή του πολέμου! Ο Ιησούς είπε: “Aγρυπνείτε και προσεύχεσθε, διά να μη εισέλθητε εις πειρασμόν” (Μάρκον ιδ΄. 38). Μπορείτε να έρθετε στην εκκλήσια, και να δείχνετε πως είστε μεταστραμμένοι, αλλά αν δεν αγρυπνείτε και προσεύχεσθε θα πέσετε σε πειρασμό και σε παγίδα. Θα γίνετε κοσμικοί και θα χάσετε τη χαρά της σωτηρίας.

Κάποιοι από εσάς δεν έρχεστε πια στην ώρα προσευχής την Πέμπτη το βράδυ. Προσέξτε! Έχετε κάνει ήδη ένα βήμα προς την κοσμικότητα! Η χριστιανική ζωή είναι ζωή διαμάχης με τον κόσμο, τη σάρκα, και τον Διάβολο. Αν το ξεχνάτε αυτό, σύντομα θα πέσετε στην παγίδα του Σατανά, και θα χαθείτε – στο σκοτάδι του παρόντα πονηρού αιώνα. Κάποιος θα πει: “Μην το λες αυτό! Μην το λες αυτό! Θα τους τρομάξεις και θα φύγουν!” Τότε, ας τρομάξουν κι ας φύγουν! “Πολλοί είναι οι κεκλημένοι, ολίγοι δε οι εκλεκτοί” (Ματθαίος κβ΄. 14). Αν δεν τους τρόμαζα εγώ, κάτι άλλο θα το έκανε! Μόνον οι εκλεκτοί θα σωθούν, ό,τι κι αν πω ή ό,τι κι αν δεν πω σε ένα κήρυγμα σαν κι αυτό!

Πολλοί χάθηκαν στο μεγάλο σχίσμα που σχεδόν να κοστίσει τη ζωή της εκκλησίας μας. Μην πλανάστε, όπως πλανήθηκαν εκείνοι. Τίποτα δεν έχει αλλάξει! “Κατέβη ο διάβολος εις εσάς έχων θυμόν μέγαν, επειδή γνωρίζει ότι ολίγον καιρόν έχει” (Αποκάλυψη ιβ΄. 12). Αν παραδώσετε τον εαυτό σας στον κόσμο, ο Διάβολος θα καυτηριάσει τη συνείδησή σας. Και τότε δεν θα υπάρχει τίποτα που θα μπορούμε να πούμε για να σας πείσουμε να επιστρέψετε σε εμάς! Δεν έχουμε δει ούτε ένα τέτοιο πρόσωπο να επιστρέφει! Ούτε ένα! “Aγρυπνείτε και προσεύχεσθε, διά να μη εισέλθητε εις πειρασμόν” (Μάρκον ιδ΄. 38).

Επίσης, ή αυξάνεσθε στη χάρη ή οπισθοδρομείτε! Δεν υπάρχει ουδέτερο έδαφος! Όπως είπε ο Δρ Τόουζερ, ο κόσμος είναι “πεδίο μάχης, με πολλούς λαβωμένους και σκοτωμένους” (ibid.).

“Διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου• εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις” (Εφεσίους ς΄. 12).

Ναι, υπάρχει αληθινός Διάβολος. Αν δεν είστε σωσμένοι, βάζει παράξενες ιδέες στο μυαλό σας. Σας λέει “τούτο” κι “εκείνο” για να σας εμποδίσει απ' το να εμπιστευτείτε τον Ιησού. Μερικές φορές κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται να εμπιστευτούν τον Ιησού. Δεν βγάζει νόημα, αλλά τον πιστεύουν – και απορρίπτουν τον Ιησού. Αντισταθείτε στους πειρασμούς του Σατανά και ελάτε στον Ιησού τώρα. Μόνον ο Ιησούς μπορεί να σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία διαμέσου του πολύτιμου Αίματός Του. Μόνον ο Ιησούς μπορεί να σας σώσει, και να σας κρατήσει ασφαλείς από το κακό που υπάρχει στο έθνος μας και στον κόσμο μας. Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο νούμερο εφτά.

Χριστιανέ, τις βλέπεις, στην αγία γη,
   Πώς οι δυνάμεις του σκότους σε περικυκλώνουν;
Χριστιανέ, σήκω και κατατρόπωσέ τες, το κέρδος υπολογίζοντας ως ζημία,
   Με τη δύναμη που έρχεται δια του αγίου σταυρού.
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός.
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.

Χριστιανέ, τις νιώθεις, πώς εργάζονται από μέσα,
   Προσπαθώντας, πειράζοντας, δελεάζοντας, παροτρύνοντας προς την αμαρτία;
Χριστιανέ, ποτέ μην τρέμεις• ποτέ μην αποθαρρύνεσαι•
   Ετοιμάσου για τη μάχη, αγρύπνα και προσευχήσου και νήστεψε.
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός.
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.

Χριστιανέ, τις ακούς, πώς σου μιλάνε κολακευτικά,
   “Πάντα ξύπνιος και σε εγρήγορση. Πάντα άγρυπνος και σε προσευχή”.
Χριστιανέ, απάντα με θάρρος, “Για όσο θα αναπνέω θα προσεύχομαι”.
   Ειρήνη θα ακολουθήσει τη μάχη, η νύχτα θα τελειώσει με τη μέρα.
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός.
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.

“Γνωρίζω καλά τα παθήματά σου, πιστέ μου δούλε.
   Είσαι πολύ κουρασμένος• κουρασμένος ήμουν κι εγώ.
Αλλά αυτός ο κόπος θα σε κάνει μια μέρα όλον δικό μου,
   Και το τέλος της θλίψης θα είναι δίπλα στο θρόνο μου.”
Του Χριστού στρατιώτες προχωρείτ' εμπρός.
   Οδηγός μπροστά σας πάει ο σταυρός.
(“Christian, Dost Thou See Them?” μετάφραση του John M. Neale, 1818-1866;
       με τη μελωδία και το ρεφραίν του “Onward, Christian Soldiers /
           Του Χριστού στρατιώτες”.)

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Εφεσίους ς΄. 10-18.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Soldiers of Christ, Arise”
(του Charles Wesley, 1707-1788; με τη μελωδία του
“Crown Him With Many Crowns”).