Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΟΡΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ-
ΕΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ

VISIONS IN THE NIGHT –
AN EASTER SERMON
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Απόγευμα, 27 Μαρτίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, March 27, 2016

“Τον μεν πρώτον λόγον έκαμον, ω Θεόφιλε, περί πάντων όσα ήρχισεν ο Ιησούς να κάμνη και να διδάσκη, μέχρι της ημέρας καθ’ ην ανελήφθη, αφού διά Πνεύματος Αγίου έδωκεν εντολάς εις τους αποστόλους, τους οποίους εξέλεξεν· εις τους οποίους και εφανέρωσεν εαυτόν ζώντα μετά το πάθος αυτού διά πολλών τεκμηρίων, εμφανιζόμενος εις αυτούς τεσσαράκοντα ημέρας και λέγων τα περί της βασιλείας του Θεού” (Πράξεις 1:1-3).


Ο Ιησούς είχε αναστηθεί από τους νεκρούς. Δεν μπορούσε να υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Ο τάφος Του είχε σφραγιστεί από τους Ρωμαίους, και οι Ρωμαίοι στρατιώτες τον φυλούσαν με τη ζωή τους. Αλλά την Κυριακή του Πάσχα το πρωί ο Θεός κύλησε μακριά την τεράστια πέτρα και έσπασε τη ρωμαϊκή σφραγίδα. Και ο Ιησούς βγήκε έξω από εκείνο τον τάφο κατά το πρώτο πρωινό φως. Ο ίδιος ο άδειος τάφος διακήρυξε την ανάστασή Του από τους νεκρούς!

Ο Ιησούς είχε αναστηθεί από τον τάφο. Δεν μπορούσε να υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Εκατοντάδες άνθρωποι Τον είδαν ζωντανό μετά την ανάστασή Του. Ο Απόστολος Παύλος είπε, “Μετά ταύτα εφάνη εις πεντακοσίους και επέκεινα αδελφούς διά μιας... έπειτα εφάνη εις τον Ιάκωβον, έπειτα εις πάντας τους αποστόλους· τελευταίον δε πάντων εφάνη και εις εμέ” (Α’ Κορινθίους 15:6-8). “Εφανέρωσεν εαυτόν ζώντα μετά το πάθος αυτού διά πολλών τεκμηρίων, εμφανιζόμενος εις αυτούς τεσσαράκοντα ημέρας και λέγων τα περί της βασιλείας του Θεού” (Πράξεις 1:3).

Ο Δρ. Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είπε,

Σκεφτείτε πόσο κατακλυσμιαία ήταν η μαρτυρία αυτή των κυριολεκτικά εκατοντάδων ανθρώπων που είδαν τον Ιησού μετά την ανάστασή Του, μερικοί από αυτούς ξανά και ξανά [για] σαράντα ημέρες... Κυριολεκτικά εκατοντάδες αυτόπτες μάρτυρες συμφώνησαν ότι ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς. Ούτε ένα πρόσωπο δεν εμφανίστηκε ποτέ να πει ότι είχαν δει το νεκρό σώμα Του μετά το [Πάσχα], ούτε να διαψεύσουν οποιοδήποτε από τα αποδεικτικά στοιχεία. Αυτόπτες μάρτυρες [είπαν] ότι είχαν ψηλαφήσει τον Σωτήρα, Τον άγγιξαν, ένιωσαν τα σημάδια των καρφιών στα χέρια και τα πόδια Του, Τον είδαν να τρώει, είχαν κοινωνία μαζί Του σαράντα ημέρες... Τα τεκμήρια είναι τόσο κατακλυσμιαία ώστε μόνο όσοι δεν θέλουν να πιστεύσουν και δεν ελέγχουν τα τεκμήρια το απορρίπτουν. Γι’ αυτό η Αγία Γραφή λέει ότι ο Ιησούς “Εφανέρωσεν εαυτόν ζώντα μετά το πάθος αυτού διά πολλών τεκμηρίων” Πράξεις 1:3 (John R. Rice, D.D., Litt.D., The Resurrection of Jesus Christ, Sword of the Lord Publishers, 1953, σσ. 49-50).

Ο άδειος τάφος, και οι εκατοντάδες αυτόπτες μάρτυρες, είναι ισχυρές αποδείξεις για την ανάσταση του Χριστού από τους νεκρούς.

Ωστόσο, η ισχυρότερη απόδειξη είναι η μεταβολή στις ζωές των Μαθητών του Χριστού. Αυτοί οι άνδρες είχαν αλλάξει εντελώς βλέποντας τον αναστημένο Χριστό. Ήταν δειλοί, κρύβονταν σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο μέσα στον φόβο. Αλλά αφότου είδαν τον αναστημένο Χριστό, κήρυτταν θαρραλέα ότι ήταν ζωντανός- αναστήθηκε από τους νεκρούς! Και πλήρωσαν με τη ζωή τους για το κήρυγμα αυτό!

Πέτρος – ξυλοκοπήθηκε μέχρι που κόντευε να πεθάνει και στη συνέχεια σταυρώθηκε ανάποδα.
Ανδρέας – σταυρώθηκε σε ένα σταυρό σχήματος Χ.
Ιάκωβος, ο γιος του Ζεβεδαίου – αποκεφαλίστηκε.
Ιωάννης – ρίχτηκε σε ένα καζάνι με βραστό λάδι, και στη συνέχεια εξορίστηκε στο νησί της Πάτμου, σημαδεμένος για μια ζωή.
Φίλιππος – ξυλοκοπήθηκε και στη συνέχεια καρφώθηκε στον σταυρό.
Βαρθολομαίος – τον έγδαραν ζωντανό και στη συνέχεια σταυρώθηκε.
Ματθαίος – αποκεφαλίστηκε.
Ιάκωβος, ο ετεροθαλής αδερφός του Κυρίου – ρίχτηκε από την κορυφή του Ναού, και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου
Θαδδαίος – πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου με βέλη.
Μάρκος – σύρθηκε μέχρι θανάτου από μια ομάδα αλόγων.
Παύλος – αποκεφαλίστηκε.
Λουκάς – κρεμάστηκε μέχρι θανάτου σε μια ελιά.
Θωμάς – διαπεράστηκε από δόρατα, και ρίχτηκε μέσα στις φλόγες ενός φούρνου.

(The New Foxe’s Book of Martyrs, Bridge-Logos Publishers, 1997, pp. 5-10; Greg Laurie, Why the Resurrection?, Tyndale House Publishers, 2004, σσ. 19-20).

Αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν από φρικτά παθήματα, και όλοι, εκτός από τον Ιωάννη πέθαναν με τρομερό θάνατο. Γιατί τους συνέβη αυτό; Αυτό τους συνέβη, επειδή είπαν ότι είχαν δει τον Ιησού Χριστό ζωντανό, αφότου αναστήθηκε από τους νεκρούς! Οι άνθρωποι δεν υποφέρουν και πεθαίνουν για κάτι που δεν έχουν δει! Αυτοί οι άνθρωποι είδαν τον Χριστό “ζώντα μετά το πάθος αυτού διά πολλών τεκμηρίων, εμφανιζόμενος εις αυτούς τεσσαράκοντα ημέρας” (Πράξεις 1:3). Μέσα σε βαθιά γεράματα, το σώμα του φρικτά σημαδεμένο από το βραστό λάδι, ο Απόστολος Ιωάννης είπε, “Το είδομεν με τους οφθαλμούς ημών, το οποίον εθεωρήσαμεν και αι χείρες ημών εψηλάφησαν” τον αναστημένον Χριστόν (Α’ Ιωάννην 1:1). Λέω ότι μπορούμε να τους πιστέψουμε αυτούς τους ανθρώπους! Υπέφεραν και πέθαναν επειδή κήρυξαν ότι ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς. Οι άνθρωποι δεν υποφέρουν και πεθαίνουν για κάτι που δεν έχουν δει! Αυτοί οι άνθρωποι είδαν τον Χριστό, και Τον άγγιξαν, μετά που αναστήθηκε από τον τάφο! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα βασανιστήρια και ο ίδιος ο θάνατος δεν μπορούσε να τους σταματήσει από το κήρυγμα, "Χριστός ανέστη εκ νεκρών!"

Ο Θωμάς Τον είδε εκεί στο δωμάτιο,
Τον αποκάλεσε Δάσκαλο και Κύριό Του,
Έβαλε τα δάχτυλά του μέσα στις τρύπες
Που έγιναν από τα καρφιά και τη λόγχη.
Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά!
Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά!
Σπάζοντας τα ισχυρά, παγωμένα νύχια του θανάτου -
Αυτός που ήταν νεκρός είναι ζωντανός ξανά!
   (“Alive Again” του Paul Rader, 1878-1938).

Τώρα οι Μαθητές συνάντησαν τον αναστημένο Ιησού για τελευταία φορά. Τους είπε να περιμένουν στην Ιερουσαλήμ μέχρι που να "βαφτιστούν από το Άγιο Πνεύμα.» Ο Ιησούς είπε,

“Αλλά θέλετε λάβει δύναμιν, όταν επέλθη το Άγιον Πνεύμα εφ’ υμάς, και θέλετε είσθαι εις εμέ μάρτυρες και εν Ιερουσαλήμ και εν πάση τη Ιουδαία και Σαμαρεία και έως εσχάτου της γης” (Πράξεις 1:8).

Και αυτό μας φέρνει στη δική μας εκκλησία, εδώ στην καρδιά του αστικού κέντρου, στο κέντρο του Λος Άντζελες. Λέω, με τη χάρη του Θεού, ότι έχουμε στην εκκλησία μας μία από τις καλύτερες ομάδες Χριστιανών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής! Και μία από τις καλύτερες ομάδες Χριστιανών νέων στον κόσμο! Μπορώ να το λέω χωρίς ντροπή, γιατί δεν ήμουν εγώ που το έκανα. Τα εύσημα ανήκουν στην «Τριάντα εννέα," μια μικρή ομάδα ενηλίκων εργατών που θυσίασαν το χρόνο τους και τα χρήματά τους για να σώσουν αυτό το κτίριο της εκκλησίας από χρεοκοπία, μετά από μια καταστροφική εκκλησιαστική διάσπαση που έλαβε χώρα από 400 ενήλικα μέλη μας. Δόξα στο όνομα του Ιησού! Εκείνος μας οδήγησε στη νίκη!

Τα εύσημα ανήκουν επίσης στους νέους ανθρώπους στην εκκλησία μας. Πρόκειται για εξαιρετικούς πολεμιστές προσευχής. Ξοδεύουν πάνω από μια ώρα στην προσευχή – όχι να κηρύττουν ή να μελετούν την Αγία Γραφή, αλλά στην προσευχή - για πάνω από μια ώρα κάθε εβδομάδα. Αυτοί οι νέοι άνδρες και γυναίκες έχουν επίσης δύο ομάδες προσευχής που συναντιούνται για άλλη μια ώρα κάθε εβδομάδα για να προσεύχονται ο Θεός να στείλει αναζωπύρωση ανάμεσά μας. Οι προσευχές τους απαντήθηκαν με πολλούς προσήλυτους από τον κόσμο. Σε μόλις επτά εβδομάδες αυτή την άνοιξη, δεκατρείς άνθρωποι έχουν μεταστραφεί σε αυτή την εκκλησία ως απάντηση στις προσευχές τους. Ένας από αυτούς ήταν ένας 89-χρονος άθεος. Μία άλλη ήταν μια 86-χρονη Καθολική. Μια άλλη ήταν μια γυναίκα που αντιστεκόταν στον Χριστό σχεδόν 40 χρόνια. Μια άλλη ήταν αιχμάλωτη του Σατανά όλη της τη ζωή. Οι άλλοι εννέα ήταν όλοι νέοι που ήρθαν από τον κόσμο, και προστέθηκαν στην εκκλησία μας από τα κολέγια όπου πάμε για ευαγγελισμό. Δόξα στο όνομα του Ιησού! Αυτός είναι το παράδειγμά μας στο να κερδίζουμε ψυχές!

Ο Δρ. Ντέιβιντ Ράλστον (Dr. David Ralston) κήρυξε στην εκκλησία μας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Είναι ιεραπόστολος, και ο ιδρυτής του “Ο Χριστός στα Έθνη.” Ο Δρ. Ράλστον (Dr. Ralston) ανέβασε μια φωτογραφία της εκκλησίας μας στη σελίδα του στο Φέισμπουκ/Facebook – μαζί με αυτά τα λόγια. Ο Δρ. Ράλστον (Dr. Ralston) είπε,

     Κήρυξα χθες το βράδυ [Σάββατο βράδυ] και σήμερα [Κυριακή] το πρωί εδώ στο κέντρο του Λος Άντζελες στην Βαπτιστική Σκηνή του Μαρτυρίου (Baptist Tabernacle), όπου είναι ποιμένας ο Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς Τζ. (Dr. R. L. Hymers, Jr.). Θαυμάσιες συναθροίσεις, όλα τα καθίσματα γεμάτα, οι μισοί από τους παραβρισκόμενους φαινόντουσαν κάτω από 30 χρονών!
     Επίσης, κάθε λέξη που μιλιέται μεταφράζεται από τα αγγλικά και στα ισπανικά και στα κινέζικα για το κοινό. Ωραίο Πνεύμα, με πολλά αμήν και χειροκροτήματα, καθώς το μήνυμα κηρύττεται. Τα κηρύγματα του ποιμένα Χάιμερς (Hymers) διαβάζονται στο διαδίκτυο από κατά μέσο όρο 120.000 υπολογιστές σε περίπου 210 διαφορετικά έθνη κάθε τριάντα ημέρες - παρακολουθούνται επίσης και στο Γιουτιούμπ/ YouTube.
     Δεν ξέρω άλλον κήρυκα του ευαγγελίου που να έχει προσεγγίσει τόσους πολλούς ανθρώπους, τόσο σταθερά με το ευαγγέλιο, σε όλο τον κόσμο.
     Νομίζω ότι αυτή η διακονία είναι σαν μια σύγχρονη του Σπέρτζον (Spurgeon).

Δόξα στο όνομα του Ιησού! Στο Όνομά Του ο Θεός απαντάει προσευχές!

Αυτή η εκκλησία αξίζει περισσότερο για μένα από όλο το χρυσάφι της γης. Αυτή η παγκόσμια διακονία στο Διαδίκτυο αξίζει περισσότερο για μένα από «ποτάμια από ασήμι, ανείπωτους πολύτιμους λίθους." Μπορεί να φαίνεται μικρό πράγμα σε σας, αλλά αυτή η εκκλησία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο για μένα!

Τη ζωή μου, την αγάπη μου Σου δίνω,
   Σε σένα Αμνέ του Θεού που πέθανες για μένα·
Ω είθε να είμαι για πάντα πιστός,
   Στον Σωτήρα μου και Θεό μου!
Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Πόσο ικανοποιημένη θα είναι η ζωή μου!
Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Τον Σωτήρα μου και τον Θεό μου!
(“I’ll Live For Him” του Ralph E. Hudson, 1843-1901;
      αλλαγμένο από τον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers)).

Όχι μόνο βλέπω τι θησαυρός είναι αυτή η εκκλησία τώρα - βλέπω επίσης τι αυτή η εκκλησία θα έπρεπε να είναι, τι μπορεί να είναι, και, με τη χάρη του Θεού, τι θα είναι! Στα οράματα της νύχτας βλέπω κάθε γωνιά αυτού του αμφιθεάτρου γεμάτο με νέους ανθρώπους! Και σε αυτά τα οράματα βλέπω το Πνεύμα του Θεού να κατεβαίνει με κύματα αναζωπύρωσης! Βλέπω τα χαρούμενα πρόσωπα νέων που έχουν βρει τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα τους και Κύριό τους! Στα νυχτερινά οράματα βλέπω νέους ανθρώπους να κλαίνε και να προσεύχονται, και να φωνάζουν από χαρά όπως έκαναν οι Μεθοδιστές του παλιού καιρού, και οι παλιοί Βαπτιστές, και οι παλιοί Πρεσβυτερικοί! Βλέπω νέους άνδρες να παραδίδουν τη ζωή τους για να γίνουν κήρυκες του Ευαγγελίου - και μερικοί να πηγαίνουν ακόμα και σε ξένους αγρούς ως ιεραπόστολοι για τον Ιησού Χριστό! Βλέπω μια πανίσχυρη εκκλησία, να σπάζει τις ραφές - με την αγάπη του Θεού να ρέει από αυτό το μέρος στις σκοτεινές γωνιές του έθνους μας, και του κόσμου μας! Βλέπω τον Ιησού Χριστό να υψώνεται και να εκχέει την αγάπη Του σε εκατοντάδες εκατοντάδων χαμένων και μοναχικών ψυχών σε όλο τον κόσμο, μέσω της διακονίας αυτής της εκκλησίας! Και στις νυχτερινές όρασεις μπορώ να τους ακούσω να ψάλλουν,

Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Πόσο ικανοποιημένη θα είναι η ζωή μου!
Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Τον Σωτήρα μου και τον Θεό μου!

Ψάλτε το μαζί μου!

Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Πόσο ικανοποιημένη θα είναι η ζωή μου!
Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Τον Σωτήρα μου και τον Θεό μου!

Σύντομα θα γίνω 75 χρονών. Μπορεί να μη τα δω όλα αυτά τα πράγματα πριν πεθάνω. Αλλά τα έχω ήδη δει - στα οράματα της νύχτας! Κ. Γκρίφιθ (Mr. Griffith), παρακαλώ βοήθησέ μας να ψάλλουμε τον υπέροχο ύμνο της κας Κρίστενσεν (Mrs. Christiansen), “Fill All My Vision./ Εκπλήρωσε Όλες μου τις Οράσεις”. Παρακαλώ σταθείτε. Είναι το νούμερο έξι στο φυλλάδιο με τους ύμνους.

Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, Σωτήρα, προσεύχομαι,
   Άσε με να δω μόνο τον Ιησού σήμερα·
Αν και μέσα από την κοιλάδα Εσύ με οδηγείς,
   Η ανεξίτηλη δόξα Σου με περικυκλώνει.
Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, Θεϊκέ Σωτήρα,
   Εωσού με τη δόξα Σου το πνεύμα μου να λάμψει.
Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, ώστε όλοι να μπορέσουν να δουν
   Την Άγιά Σου Εικόνα να αντανακλάται σε μένα.

Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, κάθε επιθυμία
   Κράτησέ τη για τη δόξα Σου· την ψυχή μου έμπνευσε
Με την τελειότητα Σου, την Άγια Σου αγάπη
   Να πλημμυρίζει το μονοπάτι μου με φως από πάνω.
Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, Θεϊκέ Σωτήρα,
   Εωσού με τη δόξα Σου το πνεύμα μου να λάμψει,
Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, ώστε να μπορέσω να δω
   Την Άγιά Σου Εικόνα να αντανακλάται σε μένα.

Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, μην αφήσεις τίποτα από την αμαρτία
   Να σκοτεινιάσει τη λαμπρότητα που λάμπει μέσα.
Άσε με να βλέπω μόνο το ευλογημένο Σου πρόσωπο,
   Να ταΐζεται η ψυχή μου από την απεριόριστη χάρη Σου
Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, Θεϊκέ Σωτήρα,
   Εωσού με τη δόξα Σου το πνεύμα μου να λάμψει.
Εκπλήρωσε όλα μου τα οράματα, that all may see
   Την Άγιά Σου Εικόνα να αντανακλάται σε μένα.
(“Fill All My Vision” της Avis Burgeson Christiansen, 1895-1985).

Τελειώνω αυτό το κήρυγμα με τα λόγια αυτού του μεγάλου ιεραποστόλου στην Κίνα και την Αφρική, του Τσαρλς Τ. Σταντ (Charles T. Studd) (1860-1931).

Μόνο Μία ζωή,
   Και αυτή σύντομα θα παρέλθει.
Μόνο ό,τι έγινε για τον Χριστό
   Θα διαρκέσει.

Ποτέ μην ξεχάσεις αυτά τα λόγια όσο ζεις. Πες τα μαζί μου.

Μόνο Μία ζωή,
   Και αυτή σύντομα θα παρέλθει.
Μόνο ό,τι έγινε για τον Χριστό
   Θα διαρκέσει.

Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan), παρακαλώ οδήγησέ μας σε προσευχή.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Πράξεις 1:1-9.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“The Strife Is O’er/ Η Πάλη Τελείωσε” (μεταφρασμένο από τον Francis Pott. 1832-1909).