Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΠΩΣ Ο ΙΟΥΔΑΣ Ο ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ
ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ

HOW JUDAS ISCARIOT
WAS DESTROYED BY SATAN
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Απόγευμα, 13 Μαρτίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, March 13, 2016

“Και μετά το ψωμίον τότε εισήλθεν εις εκείνον ο Σατανάς”
(Ιωάννης 13:27).


Το «ψωμίον» ήταν ένα κομμάτι άζυμο ψωμί που ο Ιησούς και οι μαθητές έφαγαν στο Μυστικό Δείπνο. "Και μετά το ψωμίον τότε εισήλθεν εις εκείνον ο Σατανάς". Αυτό είναι ένα από τα πιο φοβερά εδάφια στην Αγία Γραφή. Μας λέει ότι ο Σατανάς ο ίδιος μπήκε στον Ιούδα - και έγινε κατειλημμένος από τον Διάβολο. Αυτό είναι πολύ αξιοσημείωτο, επειδή ο Ιούδας ήταν ένας από τους στενότερους Μαθητές του Χριστού. Υπάρχει μια προειδοποίηση στην ιστορία του Ιούδα για όλους μας – είτε είμαστε σωσμένοι είτε χανόμαστε.

Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης ήταν ο γιος του Σίμωνα του Ισκαριώτη. Το "Ισκαριώτης" αναφέρεται στη γενέτειρά του Κυριόχεια, στη νότια Ιουδαία. Έτσι ο Ιούδας ήταν ο μόνος από τους δώδεκα Μαθητές που δεν ήταν από τη Γαλιλαία στο βορρά. Το όνομά του δίνεται πάντα τελευταίο στις λίστες των μαθητών. Πρέπει να ήταν ένας σημαντικός Μαθητής. Υπηρέτησε ως ταμίας τους.

Η ιστορία του Ιούδα του Ισκαριώτη είναι σκοτεινή και τρομακτική. Αλλά δεδομένου ότι δίνεται σε όλα τα τέσσερα Ευαγγέλια, είναι σημαντικό, και απαραίτητο για έναν κήρυκα να μιλήσει πάνω σ’ αυτό πολλές φορές. Εγώ πρόκειται να σας πω πώς ο Ιούδας καταλήφθηκε από δαιμόνια. Αυτή είναι η ιστορία.

Το τρίτο κεφάλαιο του Μάρκου λέει ότι ο Χριστός ανέβηκε σε ένα βουνό και κάλεσε τους Μαθητές σ 'Αυτόν. Αυτοί ήταν οι άνδρες που θα εδραίωναν τις εκκλησίες μετά την ανάληψη του Χριστού πίσω στον Ουρανό. Από τώρα και στο εξής το κύριο έργο του Χριστού θα ήταν να διδάξει και να εκπαιδεύσει αυτούς τους δώδεκα Μαθητές. Ο Ιησούς τους κάλεσε Αποστόλους - πράγμα που σημαίνει ότι ήταν «απεσταλμένοι». Τους κάλεσε να είναι μαζί Του, για να μάθουν από το παράδειγμα Του και να μετάσχουν στην διακονία Του. Θα τους έδινε την εξουσία Του να κηρύξουν, να θεραπεύουν ασθένειες και να εκβάλλουν δαιμόνια στο όνομά Του. Μία από τις αρμοδιότητές του ήταν να υπερνικήσουν τη δύναμη των δαιμονίων. Τα ονόματά τους είναι όλα καταγεγραμμένα στο Μάρκος 3:16-19. Το όνομα του πρώτου ήταν Πέτρος. Το όνομα του δωδέκατου ήταν Ιούδας ο Ισκαριώτης.

Στο Κατά Ματθαίον 10:1-4, μας λέγεται ότι ο Ιησούς έστειλε αυτούς τους Μαθητές να εκβάλλουν δαιμόνια, να θεραπεύσουν αρρώστους και να κηρύττουν. Και πάλι και τα δώδεκα ονόματά τους καταγράφονται. Και πάλι ο πρώτος που ονομάζεται είναι ο Πέτρος, και ο τελευταίος που ονομάζεται είναι ο Ιούδας ο Ισκαριώτης. Στον Ματθαίο 10:1 λέει ότι ο Ιησούς έδωσε σε όλους αυτούς τους Μαθητές "εξουσίαν κατά πνευμάτων ακαθάρτων, ώστε να εκβάλλωσιν αυτά", καθώς και να εκτελούν άλλα θαύματα και να κηρύττουν. Και στον Ιούδα είχε δοθεί αυτή η "εξουσία" - και αυτός εξέβαλλε δαιμόνια, θεράπευσε αρρώστους, και κήρυξε. Ο Ιούδας έγινε αργότερα αυτός που πρόδωσε τον Χριστό. Αλλά ο Ιησούς είχε δώσει σε αυτό το άτομο τη δύναμη και την εξουσία να κηρύττει (Ματθαίος 10:7). Και σ’ αυτόν δόθηκε εξουσία “ασθενούντας θεραπεύη, λεπρούς καθαρίζη, νεκρούς εγείρη, δαιμόνια εκβάλλη” (Ματθαίος 10:8). Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο για εμάς να το θυμόμαστε σήμερα. Αυτό μας δείχνει ότι δεν είναι αξιόπιστοι όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι είναι Χριστιανοί - ακόμα κι αν είναι σε θέση να θεραπεύουν αρρώστους, να εκβάλλουν δαιμόνια - και, ναι, να ανασταίνουν τους νεκρούς! Μερικοί πονηροί άνθρωποι ήταν σε θέση να κάνουν αυτά τα πράγματα σε όλη τη χριστιανική ιστορία. Πάρτε για παράδειγμα τον Ρασπούτιν, ένας Ρώσος μοναχός τον οποίο έφεραν στο ίδιο το κάστρο του Τσάρου της Ρωσίας για να θεραπεύσει το γιο του Τσάρου. Και σήμερα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να προσέχουμε ανθρώπους, όπως ο Μπέννυ Χιν (Benny Hinn), και άλλους "θεραπευτές" ευαγγελιστές. Μπορεί να είναι τόσο πονηροί όσο και ο Ιούδας ο Ισκαριώτης - ο οποίος αργότερα πρόδωσε τον Χριστό στον Κήπο της Γεθσημανή. Αλλά ο Ιούδας δεν καταλήφθηκε από δαιμόνια αμέσως. Υπήρχαν βήματα που έκανε στον δρόμο του για την καταστροφή!

Όπως είπα, ο Ιούδας ήταν ο ταμίας των Μαθητών. Κουβαλούσε τα λίγα χρήματα που είχαν σε ένα πορτοφόλι ή «γλωσσόκομο». Έδινε κάποια χρήματα από το γλωσσόκομο στους άλλους Μαθητές όταν τα χρειάζονταν. Η Αγία Γραφή λέει ότι ο Ιούδας ο Ισκαριώτης "ήτο κλέφτης, και είχε το γλωσσόκομον και εβάσταζε τα βαλλόμενα εις αυτό» (Ιωάννης 12: 6).

Ο Ιούδας "ήτο κλέφτης". Αυτό σημαίνει ότι είχε την καρδιά του κλέφτη. Έκλεβε κάποια από τα χρήματα που είχε στην τσάντα (ή στο γλωσσόκομο) που κουβαλούσε. Τα Σχόλια του Μάθιου Χένρυ (Matthew Henry) λένε, “Αγάπησε στην καρδιά του να βάζει χέρι στα χρήματα.” Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να κερδίζεις χρήματα κάνοντας τίμια δουλειά. Αλλά ο Απόστολος Παύλος είπε,

“Διότι ρίζα πάντων των κακών είναι η φιλαργυρία, την οποίαν τινές ορεγόμενοι απεπλανήθησαν από της πίστεως και διεπέρασαν εαυτούς με οδύνας πολλάς” (Α’ Τιμόθεον 6:10).

Ο Τζ. Κ. Ράιλι (J. C. Ryle) μίλησε για «τον τεράστιο κίνδυνο της αγάπης για το χρήμα... Είναι μια παγίδα τόσο για τους φτωχούς όσο και για τους πλούσιους. Η πεποίθηση σε αυτά καταστρέφει την ψυχή. Ας είμαστε ικανοποιημένοι με τα πράγματα που έχουμε» (J. C. Ryle, Expository Thoughts on Mark, Banner of Truth, 1994 paperback, σσ. 210, 211· σχόλια πάνω στο Μάρκος 10:23).

Έχω δει πολλούς νέους ανθρώπους να λοξοδρομούν επειδή θέλουν "ασφάλεια". Τους έχω δει σταδιακά να εγκαταλείπουν μια ισχυρή Χριστιανική δέσμευση για να ψάξουν για «ασφάλεια» σε μια υψηλών αποδοχών καριέρα. Καθώς έγραφα αυτά τα λόγια τις προάλλες σκέφτηκα έναν παλιό φίλο, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε μπει στον πειρασμό που προέρχεται από αυτόν τον κόσμο και στράφηκε μακριά από τον Ιησού. Μια άλλη λέξη για την ασφάλεια είναι το χρήμα. Είναι επικίνδυνο να εμπιστεύεσαι τα χρήματα. Ο Ιησούς είπε, “Πόσον δύσκολον είναι να εισέλθωσιν εις την βασιλείαν του Θεού οι έχοντες το θάρρος αυτών εις τα χρήματα” (Μάρκος 10:24).

Ενός από τους συναδέλφους μου, του Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan), το εδάφιο ζωής του είναι στις Παροιμίες 11:4, “Τα πλούτη δεν ωφελούσιν εν ημέρα οργής” (Παροιμίες 11:4). Ο Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan) μου είπε πρόσφατα ότι οι νέοι συχνά νομίζουν ότι η “λαγνεία” αναφέρεται μόνο στη σεξουαλική αμαρτία και τα ναρκωτικά. Είπε, “Δεν συνειδητοποιούν ότι μια σφοδρή επιθυμία για χρήματα και γόητρο είναι τόσο επικίνδυνη όσο η σεξουαλική αμαρτία και η ηρωίνη -. Ίσως ακόμη περισσότερο για τους νέους Χριστιανούς”. Ο Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan) ο ίδιος πειράστηκε από τον Σατανά να ζήσει για ασφάλεια και γόητρο. Η μεγάλη επιθυμία του ήταν να κάνει ένα εκατομμύριο δολάρια πριν να γίνει τριάντα. Εγκατέλειψε αυτή τη σφοδρή επιθυμία, όταν μεταστράφηκε. Αυτός είναι τώρα ο βοηθός- ποιμένας της εκκλησίας μας. Ακολουθήστε το παράδειγμα του!

Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης καταστράφηκε και πήγε στην Κόλαση επειδή επιθύμησε τα χρήματα από το γλωσσόκομο που κρατούσε! Θυμηθείτε την Παραβολή του Σπορέα!

“Το δε πεσόν εις τας ακάνθας, ούτοι είναι εκείνοι οίτινες ήκουσαν, και υπό μεριμνών και πλούτου και ηδονών του βίου υπάγουσι και συμπνίγονται και δεν τελεσφορούσι” (Λουκάς 8:14).

Μπορείς να πιαστείς μέσα σε αυτήν την καταδίωξη των «πλούτων και των ηδονών της ζωής» όπου σταδιακά "πνίγεσαι" και γίνεσαι Χριστιανός κατ’ όνομα. Αυτό ήταν που κατέστρεψε έναν πρώην ηγέτη ο οποίος διέσπασε την εκκλησία μας πριν χρόνια. Τρέξε μακριά από αυτό! Τρέξε μακριά από αυτό! Τρέξε μακριά από τη σφοδρή επιθυμία του Ιούδα!

“Ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα θέλουσι σας προστεθή” (Ματθαίος 6:33).

Οι περισσότεροι από εσάς με έχετε ακούσει να μιλάω για κάτι που μου συνέβη όταν ήμουν στο κολέγιο. Περνούσα πολύ δύσκολα. Έπρεπε να δουλεύω από τις 8:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα. Μετά παρακολουθούσα μαθήματα στο Καλ Στέιτ του Λος Άντζελες (Cal State Los Angeles) το βράδυ. Μου πήρε οκτώ χρόνια για να πάρω το πτυχίο μου το βράδυ. Περίπου στα μισά των σπουδών μου στο κολέγιο είχα γίνει τόσο κουρασμένος και αποθαρρυμένος που πειράστηκα πικρά από τον Σατανά. Ακριβώς τότε, ένας από τους καθηγητές μού πρότεινε να γίνω καθηγητής. Ήταν ένας άνθρωπος που θαύμαζα, που δίδασκε σύγχρονη λογοτεχνία. Μου είπε ότι θα μπορούσα να κάνω μια καλή καριέρα ως καθηγητής Αγγλικών. Είχα σκεφτεί πολύ σοβαρά να εγκαταλείψω την ιδέα να μπω στη διακονία, και να γίνω καθηγητής αντ 'αυτού. Σχεδόν το έκανα, αλλά πήγα πρώτα να δω τον ποιμένα μου τον Δρ Λιν (Dr. Lin). Μου είπε ότι ποτέ δεν θα νιώσω ικανοποιημένος με κάτι λιγότερο από τη διακονία. Θυμάμαι να συνειδητοποιώ ότι η σκέψη του να γίνω καθηγητής αγγλικών ήταν ένας πειρασμός από τον Διάβολο. Ο Δρ. Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είχε πειραστεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, πριν να μπει στη διακονία. Δεν ήταν αμαρτωλό για κανέναν άλλον να γίνει καθηγητής, αλλά θα ήταν αμαρτία για μένα. Δεν ήταν αυτό που ο Θεός ήθελε να κάνω με τη ζωή μου.

Αν είχα ενδώσει στον πειρασμό κανένας από εσάς δεν θα ήταν εδώ απόψε! Ο κ. Γκρίφιθ (Mr. Griffith) δεν θα είχε σωθεί. Ο Δρ. Τσαν (Dr. Chan) δεν θα είχε σωθεί. Ούτε ο κ. Λι (Mr. Lee), ούτε κανένας από τους ηγέτες της εκκλησίας μας. Ούτε εσείς δεν θα είχατε σωθεί. Μάλιστα πολλοί από σας δεν θα είχατε καν γεννηθεί! Πολλοί από τους γονείς σας γνωρίστηκαν εδώ στην εκκλησία. Δεν θα είχαν παντρευτεί και δεν θα είχατε γεννηθεί ποτέ. Αυτή η εκκλησία δεν θα υπήρχε. Δεν θα είχα γνωρίσει ποτέ την υπέροχη γυναίκα μου. Ο γιος μου δεν θα είχε γεννηθεί, και το παιδί του η Χάνα (Hannah) δεν θα είχε ζήσει ποτέ.

Η εκκλησία που ξεκίνησα στη Βόρεια Καλιφόρνια δεν θα υπήρχε. Οι σαράντα εκκλησίες που προέκυψαν από εκεί, δεν θα υπήρχαν. Εκατοντάδες άνθρωποι δεν θα σώζονταν - και τα χειρόγραφα κηρύγματα και τα βίντεο στην ιστοσελίδα μας δεν θα είχαν ποτέ κηρυχτεί ή δημοσιευθεί σε όλο τον κόσμο. Κυριολεκτικά χιλιάδες ζωές θα είχαν αλλάξει προς το χειρότερο, αν είχα ενδώσει στον πειρασμό να γίνω ένας καθηγητής Αγγλικών σε κάποιο κολέγιο ή πανεπιστήμιο.

Αργότερα, όταν αποφοίτησα από το κολέγιο και πήγα στη θεολογική σχολή, μπήκα σε μεγάλο πειρασμό να εγκαταλείψω και πάλι τη διακονία. Μάλιστα εγκατέλειψα τη διακονία για λίγες μέρες. Αλλά ο Θεός με κάλεσε πίσω ένα βράδυ. Μέσα από πολύ μοναξιά και στενοχώρια συνέχισα - και χαίρομαι πολύ που το έκανα. Αυτή η εκκλησία αξίζει περισσότερο για μένα από όλο το χρυσάφι της γης. Αυτή η παγκόσμια διακονία στο Διαδίκτυο αξίζει περισσότερο για μένα από εκατομμύρια δολαρίων! Μπορεί να φαίνεται μικρό πράγμα σε σας, αλλά αυτή η εκκλησία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο για μένα!

Τη ζωή μου, την αγάπη μου Σου δίνω,
   Σε σένα Αμνέ του Θεού που πέθανες για μένα·
Ω είθε να είμαι για πάντα πιστός,
   Στον Σωτήρα μου και Θεό μου!
Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Πόσο ικανοποιημένη θα είναι η ζωή μου!
Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Τον Σωτήρα μου και τον Θεό μου!
(“I’ll Live For Him” του Ralph E. Hudson, 1843-1901·
       αλλαγμένο από τον Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers)).

Όχι μόνο βλέπω τι θησαυρός είναι αυτή η εκκλησία τώρα – βλέπω επίσης τι αυτή η εκκλησία θα έπρεπε να είναι, τι μπορεί να είναι, και τι, με τη χάρη του Θεού, θα είναι! Στο μυαλό μου μπορώ να δω κάθε γωνιά αυτού του αμφιθέατρου γεμάτη με ευτυχισμένους νέους! Μπορώ να δω το Πνεύμα του Θεού να κατεβαίνει. Βλέπω τα λαμπερά πρόσωπα νέων ανθρώπων να κλαίνε και να προσεύχονται, και να φωνάζουν από χαρά! Βλέπω νέους ανθρώπους να δίνουν τη ζωή τους στη διακονία - και κάποιους να πηγαίνουν σε ξένους αγρούς ως ιεραπόστολοι. Μπορώ να δω μια πανίσχυρη εκκλησία, να σπάζει στις ραφές - με την αγάπη του Θεού να ρέει εμπρός από αυτό το μέρος στις σκοτεινές γωνιές της χώρας μας και του κόσμου μας! Μπορώ να δω τον Ιησού Χριστό να υψώνεται και να εκχέει την αγάπη Του σε εκατοντάδες εκατοντάδων ψυχών σε όλη τη γη! Μπορώ να τους ακούσω τους να ψάλλουν,

Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Πόσο ικανοποιημένη θα είναι η ζωή μου!
Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Τον Σωτήρα μου και τον Θεό μου!

Ο Ιούδας είχε κάποτε αισθανθεί έτσι. Αλλά ήταν διχασμένος στην αγάπη του για τον Ιησού. Ήταν διχασμένος. ‘Ένα μέρος του ήθελε τον Ιησού. Αλλά ένα άλλο μέρος του ήθελε τα πράγματα αυτού του κόσμου. Η Αγία Γραφή λέει, “Άνθρωπος δίγνωμος είναι ακατάστατος εν πάσαις ταις οδοίς αυτού” (Ιάκωβος 1:8). Κι έτσι, ο Ιούδας βύθισε το χέρι του μέσα στην μικρή τσάντα με τα χρήματα που είχαν οι Μαθητές. Δεν ήταν πολλά - μόνο λίγες χούφτες από κέρματα που οι άνθρωποι είχαν την καλοσύνη να δώσουν στον Ιησού όταν ευλογούνταν από Αυτόν. Αλλά ο Ιούδας έβαζε το χέρι του ξανά και ξανά στα χρήματα. Κάθε τρεις και λίγο έκλεβε μερικά κέρματα για τον εαυτό του.

Όπως όλοι οι Μαθητές νόμιζε ότι ο Ιησούς θα έστηνε την επίγεια βασιλεία Του αμέσως. Ακόμα και μετά που αναστήθηκε από τους νεκρούς είπαν, «Κύριε, τάχα εν τω καιρώ τούτω αποκαθιστάνεις την βασιλείαν εις τον Ισραήλ;» (Πράξεις 1: 6). Συνωμοτούσαν για το ποιος από αυτούς θα είναι μεγαλύτερος στη βασίλεια. Συζητούσαν μεταξύ τους «τις τάχα εξ αυτών ήτο μεγαλήτερος» (Λουκάς 9:46).

“Από τότε ήρχισεν ο Ιησούς να δεικνύη εις τους μαθητάς αυτού ότι πρέπει να υπάγη εις Ιεροσόλυμα και να πάθη πολλά από των πρεσβυτέρων και αρχιερέων και γραμματέων, και να θανατωθή...” (Ματθαίος 16:21). Πιστεύω ότι ο Ιούδας άρχισε να νομίζει ότι ο Ιησούς θα πεθάνει και δεν θα έχει εγκαταστήσει ακόμα τη βασιλεία Του - ότι δεν θα είχε τίποτα να κερδίσει, ακολουθώντας τον Ιησού παραπέρα. Ο Διάβολος μετακινιόταν όλο και πιο κοντά στον Ιούδα, καθώς αυτός τα σκεφτόταν αυτά.

Τώρα, η γιορτή του Πάσχα πλησίαζε. Οι αρχιερείς και οι γραμματείς έψαχναν κάποιο τρόπο να σκοτώσουν τον Ιησού. “Εισήλθε δε ο Σατανάς εις τον Ιούδαν… και υπήγε και συνελάλησε μετά των αρχιερέων και των στρατηγών το πώς να παραδώση αυτόν εις αυτούς. Και εχάρησαν και συνεφώνησαν να δώσωσιν εις αυτόν αργύριον” (Λουκάς 22:3-5). “Εισήλθε δε ο Σατανάς εις τον Ιούδαν.” Από την αρχή ήθελε χρήματα. Τώρα ο Διάβολος έπαιζε στο αδύνατο σημείο του, και ο Ιούδας ενέδωσε – “Εισήλθε δε ο Σατανάς εις τον Ιούδαν” – και πήγε στους αρχιερείς για να προδώσει τον Σωτήρα. Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης πρόδωσε τον Χριστό για χρήματα! Η πλεονεξία κατέστρεψε την ψυχή του!

Ο Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan) έδωσε ένα δυναμικό κήρυγμα σήμερα το πρωί σχετικά με την “επιθυμία της σαρκός, την επιθυμία των οφθαλμών και την αλαζονεία του βίου” (Α’ Ιωάννου 2:16). Ο Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan) είπε, “Τι εννοώ λέγοντας ‘επιθυμία της σαρκός, επιθυμία των οφθαλμών και αλαζονεία του βίου’; Μιλάω για τα χρήματα και τα πράγματα που τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν - ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, ωραία ρούχα, φανταχτερά ταξίδια, και ό, τι άλλο... Όταν τα χρήματα και αυτά που μπορούν να αγοράσουν τραβήξουν την προσοχή σου και γίνονται ο κύριος στόχος σου, και συνεχίζεις για περισσότερα και περισσότερα, έχεις αιχμαλωτιστεί και υποδουλωθεί από την επιθυμία των οφθαλμών. Μιλάω [επίσης] και για τις αινέσεις των ανθρώπων που χάνονται. Μιλάω για τις τιμές και τις προαγωγές και τους τίτλους και τα πιστοποιητικά, και όλα τα ωραία πράγματα που οι άνθρωποι λένε για σένα. Ναι, πρέπει να τα πηγαίνεις καλά στο σχολείο. Ναι, πρέπει να βρεις μια θέση εργασίας και να εργαστείς σκληρά εκεί. Αλλά όταν οι τιμές και οι προσφορές και οι τίτλοι και οι έπαινοι σε κάνουν να γυρίσεις το κεφάλι σου μακριά από τα πράγματα του Θεού, τότε έχεις αιχμαλωτιστεί από την αλαζονεία του βίου.”

Μετά ο Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan) μίλησε για τους ανθρώπους που ο Διάβολος θα χρησιμοποιήσει για να σε πειράξει. Ο Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan) είπε, “Θα χρησιμοποιήσει ανθρώπους που συμπαθείς και σέβεσαι. Θα χρησιμοποιήσει ανθρώπους... από τους οποίους έμαθες- οι λεγόμενοι «μέντορες» στον επιχειρηματικό κόσμο. Θα χρησιμοποιήσει ανθρώπους στο κολέγιό σου που μπορεί να θαυμάζεις και να σέβεσαι- τους καθηγητές σας και άλλους «μέντορες» στη ζωή σου. Θα τους ακούσεις και θα ακολουθήσεις τη συμβουλή τους. Δεν θα το σκεφτείς έτσι, αλλά αυτοί θα γίνουν οι πραγματικοί ποιμένες σου- ο βοσκός σου, ο οδηγός σου... δεν θα το θεωρήσεις πειρασμό. Θα σου φαίνεται καλό. Αλλά θα απομακρύνει την αγάπη σου μακριά από τον Χριστό... Όταν ήσουν μικρός, ο Χριστός και η εκκλησία σου φαινόντουσαν πολύ σημαντικά, αλλά τώρα θα αρχίσεις να τους βάζεις σε ένα ράφι σε ένα μικρότερο μέρος της ζωής σου... Και έτσι συνεχίζει- και συνεχίζει- μέχρι που αιχμαλωτίζεσαι- όπως ο Σαμψών, με τυφλωμένα μάτια, να αλέθεσαι στον μύλο του κόσμου!” (Christopher L. Cagan, Ph.D., “The Church World or the Wide World?”, Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 13 Μαρτίου, 2016).

Όταν διάβασα αυτό το σπουδαίο κήρυγμα του Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan) σκέφτηκα, “Ω Θεέ μου! Έπρεπα να το είχα κηρύξει αυτό καιρό τώρα!” Μήπως αυτό ισχύει μόνο για έναν ή δύο από τους νέους μας; Το σκέφτηκα αυτό για μια στιγμή. Τότε έγραψα σε ένα κομμάτι χαρτί τα ονόματα δώδεκα από τους νέους στην εκκλησία μας, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε σατανική τύφλωση από πειρασμούς παρόμοιους με αυτούς που ανέφερε ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan). Η καρδιά μου αρρώστησε, όταν κατάλαβα ότι το κήρυγμά μου είχε αποτύχει σε αυτό το σημείο, καθώς αυτοί οι δώδεκα νέοι άνθρωποι παρασύρθηκαν σε κοσμικότητα από το ίδιο πονηρό πνεύμα που οδήγησε τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, βήμα προς βήμα, να προδώσει τον Σωτήρα!

Ο Ιούδας ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα τελείωνε με αυτόν τον τρόπο, καθώς ενέδιδε στον πειρασμό σιγά-σιγά. Τελικά ο Σατανάς μπήκε σ’ αυτόν και πρόδωσε τον Ιησού. Ξέρετε πόσα χρήματα πήρε για να προδώσει τον Χριστό; Πήρε μόνο 30 αργύρια. Το Λεξικό της Αγίας Γραφής του Ντέιβις/ The Davis Dictionary of the Bible λέει ότι ήταν “περίπου $19.50/17,20Ε , μια συνηθισμένη τιμή για σκλάβο.” Ο Διάβολος παίρνει τους περισσότερους ανθρώπους φθηνά! Σπάνια πληρώνει ακριβά. Παίρνει τους περισσότερους ανθρώπους φθηνά! Περιέργως, μέτρησα 12 νέους στην εκκλησία μας που ο διάβολος τους πήρε με αυτόν τον τρόπο. Μετά πήγα πίσω τριάντα χρόνια στο μυαλό μου, και έγραψα τα ονόματα ακριβώς 12 ανθρώπων που ήταν κάποτε μισθωτοί εργάτες στην εκκλησία μας- που ο Σατανάς κατέστρεψε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Ω Κύριε μου, πρέπει να κηρύττω πάνω σε αυτό το θέμα ξανά και ξανά! Ναι Θεέ, υπόσχομαι ότι θα δώσω στον πειρασμό της κοσμικότητας μια πιο εξέχουσα θέση στο κήρυγμά μου από απόψε και στο εξής!

Και έτσι, ο Ιούδας οδήγησε τους εχθρούς του Χριστού στον κήπο της Γεθσημανή εκείνη τη φοβερή νύχτα. Και έτσι, έσυραν τον Ιησού μακριά για να μαστιγωθεί και να σταυρωθεί. Και έτσι, ο Ιούδας πήρε τα 30 κομμάτια του από ασήμι - αξίας περίπου $ 19.50/ 17,20Ε.

Αργότερα εκείνο το βράδυ, “ιδών Ιούδας ο παραδόσας αυτόν ότι κατεδικάσθη, μεταμεληθείς επέστρεψε τα τριάκοντα αργύρια εις τους πρεσβυτέρους, λέγων

‘Ήμαρτον παραδόσας αίμα αθώον.’

Και ρίψας τα αργύρια εν τω ναώ, ανεχώρησε και απελθών εκρεμάσθη” (Ματθαίος 27:3-5). Έβαλε ένα σχοινί στον λαιμό του και κρεμάστηκε! Αυτό ήταν το πρώτο εδάφιο της Αγίας Γραφής που απομνημόνευσα, “Ήμαρτον παραδόσας αίμα αθώον” (Ματθαίος 27:4). Απομνημόνευσα αυτό το εδάφιο και το είπα όταν έπαιξα το ρόλο του Ιούδα Ισκαριώτη σε ένα μεγάλο θεατρικό για τα πάθη στην Πρώτη Βαπτιστική Εκκλησία του Χάντινγκτον Παρκ, στην Καλιφόρνια (First Baptist Church of Huntington Park, California). Ήμουν δεκαοκτώ ετών. Αυτό το εδάφιο με στοίχειωνε μέχρι που μεταστράφηκα δύο χρόνια αργότερα “Ήμαρτον παραδόσας αίμα αθώον.”

Σε ρωτάω απόψε, θα προδώσεις τον Ιησού στη ζωή σου; Ή θα δώσεις στον Χριστό και την εκκλησία την πρώτη θέση στην καρδιά και τη ζωή σου; Θα Τον εμπιστευτείς και θα ζήσεις γι' Αυτόν, και μόνο γι' Αυτόν; Σε τριάντα χρόνια από τώρα, θα μπορείς ακόμα να είσαι σε θέση να ψάλλεις αυτόν τον ύμνο από την καρδιά σου;

Τη ζωή μου, την αγάπη μου Σου δίνω,
   Σε σένα Αμνέ του Θεού που πέθανες για μένα·
Ω είθε να είμαι για πάντα πιστός,
   Στον Σωτήρα μου και Θεό μου!
Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Πόσο ικανοποιημένη θα είναι η ζωή μου!
Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Τον Σωτήρα μου και τον Θεό μου!

Ω, νέε, δώσε την καρδιά σου και τη ζωή σου στον Ιησού Χριστό - και ποτέ μην στραφείς μακριά από Αυτόν προς τους πειρασμούς αυτού του κόσμου! Ψάλλε αυτόν τον ύμνο μαζί μου. Είναι νούμερο τρία στο φυλλάδιο σου με τους ύμνους.

Τη ζωή μου, την αγάπη μου Σου δίνω,
   Σε σένα Αμνέ του Θεού που πέθανες για μένα·
Ω είθε να είμαι για πάντα πιστός,
   Στον Σωτήρα μου και Θεό μου!
Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Πόσο ικανοποιημένη θα είναι η ζωή μου!
Θα ζήσω γι’ Αυτόν που πέθανε για μένα,
   Τον Σωτήρα μου και τον Θεό μου!

Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ιωάννης 13:21-30.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Yield Not to Temptation/ Μην Υποκύπτεις στον Πειρασμό” (του Horatio R. Palmer, 1834-1907).