Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΕΚΤΡΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

ABORTION AND THE SECOND COMING OF CHRIST!
(Greek)

από τον Δρ. Κ. Λ. Κέιγκαν
by Dr. C. L. Cagan

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 17 Ιανουαρίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, January 17, 2016

“Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα· ει δε μη, ήθελον σας ειπεί· υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον· και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, διά να είσθε και σεις, όπου είμαι εγώ (Ιωάννης 14:2-3).


Στην Κίνα, την Αφρική, και σε άλλο μέρη του Τρίτου κόσμου, εκατομμύρια εμπιστεύονται τον Χριστό. Αναζωπύρωση ξεχύνεται από τον Ουρανό. Αλλά στην Αμερική και στη Δύση, οι εκκλησίες είναι κρύες και δεν υπάρχει αναζωπύρωση.

Στην Ευρώπη και την Αμερική έχουμε στραφεί μακριά από τον Θεό. Το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών κατέστησε νόμιμη την έκτρωση κατ’ απαίτηση. Για σαράντα τρία χρόνια επιτρέψαμε να θανατωθούν εκατομμύρια μωρά χωρίς να σηκώσουμε το χέρι μας να το σταματήσουμε. Πενήντα-οκτώ εκατομμύρια αμερικανικά μωρά έχουν δολοφονηθεί από έκτρωση μέσα στη μήτρα της μητέρας τους. Η χώρα μας έχει σκοτώσει πάνω από εννέα φορές, τόσους ανθρώπους όσους ο Χίτλερ. Αυτό το έθνος είναι κάτω από ποσά από τα χρήματα των φορολογούμενων στον Γονεϊκό Σχεδιασμό/ Planned Parenthood, ένα νομοσχέδιο που πουλάει μέλη μωρών για πειράματα την κρίση του Θεού. Ακόμη και οι λεγόμενοι συντηρητικοί δεν παίρνουν θέση ενάντια στην έκτρωση. Το Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο πέρασε έναν προϋπολογισμό που δίνει τεράστια. Ντροπή στους Ρεπουμπλικάνους! Δόξα τω Θεώ ο Φράνκλιν Γκάχαμ (Franklin Graham) παραιτήθηκε από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα! Δόξα τω Θεώ που είπε, “δεν έχω καμία ελπίδα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το Δημοκρατικό Κόμμα, ή σε κανένα Κόμμα Τσαγιού/ Tea Party για να κάνουν αυτό είναι καλύτερο για την Αμερική” (http://www.foxnews.com/politics/2015/12/22/evangelist-franklin-graham-slams-quits-gop.html?intcmp=hppop). Και επιτρέψτε μου να καταστήσω απολύτως σαφές ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ακόμη χειρότερο από το Ρεπουμπλικανικό. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το Δημοκρατικό Κόμμα, ή σε οποιαδήποτε μορφή πολιτικής. Η μόνη πραγματική ελπίδα είναι στον Χριστό! Ο Χριστός είπε, “πάλιν έρχομαι.” Και υπάρχουν πολλά σημεία του ερχομού Του παντού γύρω μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι η αμαρτία που βλέπουμε στις εκκλησίες μας και το έθνος μας είναι ένα σημείο ότι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού είναι κοντά. Αλλά υπάρχει ένα άλλο σημείο επίσης. Οι Εβραίοι επιστρέφουν στη γη τους. Ο Θεός είπε στους Εβραίους ότι “θέλω σας λάβει εκ μέσου των εθνών και θέλω σας συνάξει εκ πάντων των τόπων και σας φέρει εις την γην υμών” (Ιεζεκιήλ 36:24). Ο Θεός τους είπε, “Θέλω σας φέρει εις την γην του Ισραήλ” (Ιεζεκιήλ 37:12). Αυτή η προφητεία άρχισε να εκπληρώνεται το 1948 όταν ιδρύθηκε το έθνος του Ισραήλ. Καθώς ο Ισραήλ επιστρέφει στη γη του - ξέρουμε ότι το τέλος είναι κοντά! Το βλέπουμε αυτό στη ζωή μας. Ζούμε τώρα κοντά στο τέλος του κόσμου και τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού.

Σήμερα θέλω να κοιτάξουμε την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού με περισσότερες λεπτομέρειες. Η Αγία Γραφή λέει ότι ο ερχομός Του θα γίνει σε δύο μέρη. Πρώτα, θα έρθει στον αέρα. Αργότερα θα έρθει στη γη.

I. Πρώτον, τι θα συμβεί όταν ο Χριστός θα έρθει στον αέρα.

Ο Χριστός θα έρθει στον αέρα και θα πάρει τους χριστιανούς πάνω στον Ουρανό μαζί Του. Η Βίβλος λέει,

“Αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ’ ουρανού με κέλευσμα, με φωνήν αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον, έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν θέλομεν αρπαχθή μετ’ αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα, και ούτω θέλομεν είσθαι πάντοτε μετά του Κυρίου” (Α’ Θεσσαλονικείς 4:16-17).

Αυτό αποκαλείται η “αρπαγή.” Η λέξη “αρπαγή” προέρχεται από το ρήμα αρπάζομαι που σημαίνει “με πιάνει κάποιος με ορμητική κίνηση”. Η Αγία Γραφή λέει “οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον,” ανεστημένοι από τους νεκρούς να συναντήσουν τον Χριστό. Μετά οι Χριστιανοί που είναι ζωντανοί στη γη “θέλουσι αρπαχθή μετ’ αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα”. Όλοι οι Χριστιανοί θα λάβουν αθάνατα αναστημένα σώματα. Η Βίβλος λέει,

“Ιδού, μυστήριον λέγω προς εσάς· πάντες μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μεταμορφωθή, εν μια στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή” (Α’ Κορινθίους 15:51-52).

“Εν μια στιγμή, εν ριπή οφθαλμού,” οι πιστοί θα παραλάβουν τα σώματά τους που δεν θα πεθάνουν ποτέ. Θα συναντήσουμε τον Κύριο Ιησού στον αέρα και θα αρπαχτούμε στον Ουρανό μαζί Του.

Πότε θα συμβεί αυτό; Κανείς δεν ξέρει την ημέρα, επειδή ο Χριστός είπε, “Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει” (Ματθαίος 24:36). Όποιος δίνει ημερομηνία για την επιστροφή του Χριστού είναι ψευδοπροφήτης! Αλλά μπορούμε να γνωρίζουμε τη γενική χρονική περίοδο. Καθώς σημείο μετά το σημείο εκπληρώνονται, γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στις τελευταίες ημέρες.

Πολλοί Αμερκάνοι έχουν την εντύπωση ότι θα απολαύσουν τη ζωή με τα χρήματά τους και τη διασκέδασή τους και τα τριήμερά τους- και μια μέρα θα αρπαχθούν από την παραλία ή το βουνό, χωρίς να υποφέρουν καθόλου. Αυτό ακούγεται παράξενο στους Χριστιανούς στη Βόρεια Κορέα, όπου υφίστανται φυλακή, πείνα και θάνατο για την πίστη τους στον Ιησού. Αυτό θα παραξένευε τους Χριστιανούς στο Ιράν και το Ιράκ και τη Συρία, όπου οι μουσουλμάνοι τους κόβουν τα κεφάλια τους, εάν εμπιστεύονται τον Υιό του Θεού. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η φτώχεια, οι διωγμοί και ο θάνατος δεν μπορούν να έρθουν στην Αμερική πριν ο Χριστός να έρθει στον αέρα. Σε μια χώρα που σκοτώνει τα αγέννητα μωρά της, δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν η κρίση του Θεού έπεφτε.

Και πολλοί από σας θα μείνετε πίσω. Ο Χριστός είπε την παραβολή με τις δέκα παρθένες. Οι «παρθένες» δεν ήταν κοσμικοί άπιστοι, αλλά θρησκευόμενοι άνθρωποι. Πέντε από αυτούς σώθηκαν, αλλά οι άλλοι πέντε χάθηκαν. Στη συνέχεια, ο νυμφίος, που είναι ο Χριστός, ήρθε. “Αι έτοιμοι εισήλθον μετ’ αυτού εις τους γάμους, και εκλείσθη η θύρα” (Ματθαίος 25:10). Οι πέντε που σώθηκαν πήγαν να συναντήσουν τον Χριστό. Οι άλλοι πέντε έμειναν πίσω. “Εκλείσθη η θύρα.” Έκραξαν, “Κύριε, Κύριε, άνοιξον εις ημάς” (Ματθαίος 25:11). Αλλά ο Κύριος απάντησε, “Δεν σας γνωρίζω” (Ματθαίος 25:12).

Γιατί δεν θα σε γνωρίζει ο Χριστός; Γιατί αρνήθηκες να Τον γνωρίσεις εσύ! Δεν Τον εμπιστεύτηκες! Η αμαρτία σου δεν ξεπλύθηκε από το Αίμα του Χριστού. Η αμαρτία σου δεν πληρώθηκε από τον θάνατό Του στον Σταυρό. Δεν έλαβες ζωή από την ανάστασή Του. Στο απόσπασμα από την Αγία Γραφή που διάβασε ο κ. Προύντχομ, ο Ιησούς είπε, “Ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού” (Ιωάννης 14:6). Δεν εμπιστεύτηκες τον Ιησού, κι έτσι δεν μπορείς να είσαι με τον Θεό. Όταν γίνει η αρπαγή, θα μείνεις πίσω!

II. Δεύτερον, τι θα συμβεί μετά που ο Χριστός θα έρθει στον αέρα.

Στην αρπαγή ο Χριστός θα έρθει στον αέρα και οι Χριστιανοί θα αναστηθούν για να Τον συναντήσουν εκεί. Ο Χριστός θα πάρει το λαό Του στον Ουρανό. Τι θα συμβεί σε αυτούς;

Στην παραβολή των Δέκα Παρθένων, ο Χριστός μίλησε για τον εαυτό του ως νυμφίο. Είπε,, “Ήλθεν ο νυμφίος και αι έτοιμοι εισήλθον μετ’ αυτού εις τους γάμους.” (Ματθαίος 25:10). Οι αληθινοί χριστιανοί είναι η νύφη του Χριστού, και θα Τον παντρευτούν στον Ουρανό μετά την αρπαγή, στον γάμο του Αρνίου. Η Αγία γραφή προφητεύει,

“Ήλθεν ο γάμος του Αρνίου, και η γυνή αυτού ητοίμασεν εαυτήν. Και εδόθη εις αυτήν να ενδυθή βύσσινον καθαρόν και λαμπρόν· διότι το βύσσινον είναι τα δικαιώματα των αγίων Και λέγει προς εμέ· Γράψον, Μακάριοι οι κεκλημένοι εις το δείπνον του γάμου του Αρνίου.” (Αποκάλυψη 19:7-9).

Ο Χριστός είναι “ο Αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου” (Ιωάννης 1:29). Η σύζυγός Του είναι οι χριστιανοί όλων των αιώνων, ντυμένοι με "τη δικαιοσύνη των αγίων." Ο Ιησούς περίμενε πολύ καιρό για τον γάμο Του. Και τι ώρα θα είναι! “Μακάριοι οι κεκλημένοι εις το δείπνον του γάμου του Αρνίου.”

Κάτι άλλο θα συμβεί στον ουρανό, πριν οι Χριστιανοί επιστρέψουν στη γη με τον Κύριό τους. Αυτό θα είναι η κρίση των πιστών και το δόσιμο των ανταμοιβών". Αυτό ονομάζεται "το βήμα της κρίσης". Η λέξη «βήμα» σημαίνει “η έδρα της κρίσης.” Ο Απόστολος Παύλος έγραψε, “Διότι πρέπει πάντες να εμφανισθώμεν έμπροσθεν του βήματος του Χρηστού, δια να ανταμοιφθή έκαστος κατά τα πεπραγμένα διά του σώματος καθ’ α έπραξεν, είτε αγαθόν είτε κακόν” (Β΄ Κορινθίους 5:10).

Αυτή δεν είναι η Τελική Κρίση των Νεκρών που δεν έχουν σωθεί, όταν οι άπιστοι θα κριθούν για τις αμαρτίες τους και θα σταλούν στη λίμνη του πυρός. Αυτή είναι η κρίση των Χριστιανών για αυτά που έκαναν πάνω στη γη. Είναι μόνο για τους Χριστιανούς, γιατί η Αγία Γραφή λέει, “Διότι θεμέλιον άλλο ουδείς δύναται να θέση παρά το τεθέν, το οποίον είναι ο Ιησούς Χριστός” (Α΄ Κορινθίους 3:11). Χωρίς το θεμέλιο του Χριστού, είσαι χαμένος και πηγαίνεις προς την κόλαση. Αλλά εάν έχεις τον Χριστό, θα κριθείς με βάση το τι έκανες γι 'Αυτόν. Η Βίβλος λέει, “Εάν δε τις εποικοδομή επί το θεμέλιον τούτο χρυσόν, άργυρον, λίθους τιμίους, ξύλα, χόρτον, καλάμην· εκάστου το έργον θέλει φανερωθή· διότι η ημέρα θέλει φανερώσει αυτό” (Α΄ Κορινθίους 3:12-13). Εάν ένας Χριστιανός χτίσει μια ζωή με "χρυσόν, άργυρον, λίθους τιμίους... θέλει λάβει μισθόν” (Α΄ Κορινθίους 3:12, 14). Αλλά αν σπαταλήσεις τον χρόνο σου με “ξύλα, χόρτον, καλάμην,” “το έργο” σου θα “κατακαή” και δεν θα έχετε καμία ανταμοιβή στη Βασιλεία Του (Α΄ Κορινθίους 3:15).

Τι ανταμοιβές μπορεί να δώσει ο Χριστός, και γιατί; Ο Ιησούς δεν σε έχει ξεχάσει. Αν είσαι ο πιστός Του υπηρέτης, θα σου δώσει μία υψηλή θέση στη Βασιλεία Του. Θα σου πει, “Εύγε, δούλε αγαθέ και πιστέ· εις τα ολίγα εστάθης πιστός, επί πολλών θέλω σε καταστήσει· είσελθε εις την χαράν του κυρίου σου” (Ματθαίος 25:21, 23). Σε κάποιον θα πει, “¨Γενού εξουσιαστής επάνω πέντε πόλεων” (Λουκάς 19:19). Σε κάποιον άλλον θα πει, “Έχε εξουσίαν επάνω πέντε πόλεων” (Λουκάς 19:17). Οι πιστοί Χριστιανοί θα βασιλεύσουν με τον Χριστό πάνω στη γη στη Βασιλεία Του για χίλια χρόνια.

Οι Χριστιανοί θα ανταμοιφθούν για τα παθηματά τους. Η Αγία Γραφή λέει, “Εάν υπομένωμεν, θέλομεν και συμβασιλεύσει” (Β’ Τιμόθεον 2:12). Σε αυτούς που πεθαίνουν για τον Ιησού ως μάρτυρες θα τους δωθεί ανταμοιβή. Ο Χριστός είπε, “Γίνου πιστός μέχρι θανάτου, και θέλω σοι δώσει τον στέφανον της ζωής” (Αποκάλυψη 2:10).

Θα υπάρχουν ανταμοιβές για τους Χριστιανούς που κερδίζουν ψυχές. Η Αγία Γραφή λέει, “Και οι συνετοί θέλουσιν εκλάμψει ως η λαμπρότης του στερεώματος· και οι επιστρέφοντες πολλούς εις δικαιοσύνην ως οι αστέρες, εις τους αιώνας των αιώνων” (Δανιήλ 12:3). Τι σημαίνει να επιστρέφεις κάποιον σε δικαιοσύνη; Μα, να κερδίσεις μια ψυχή στον Χριστό!

Όταν θα πας στον Ουρανό για να συναντήσεις τον Χριστό, δεν θα έχει σημασία τι είδους αυτοκίνητο είχες, ή πόσα χρήματα θα είχες, ή πόσα ταξίδια έκανες. Αλλά θα έχει σημασία αν έχεις κερδίσει ψυχές! Το μόνο πράγμα που μπορείς να πάρεις στον ουρανό μαζί σου είναι οι ψυχές που κερδίζεις για τον Χριστό! Πιάσε δουλειά να κερδίζεις ψυχές! Φέρε ονόματα από τον ευαγγελισμό! Φέρε τους ανθρώπους για να ακούσουν το Ευαγγέλιο για τον εαυτό τους! Είθε ο Χριστός να σου δώσει το στέμμα που είναι γι’ αυτούς που κερδίζουν ψυχές!

Αλλά αν δεν μεταστραφείς, δεν θα είσαι σε αυτή την κρίση. Δεν ήθελες να εμπιστευτείς τον Χριστό, που πέθανε για την αμαρτία σου. Δεν ήθελες να εμπιστευτείς τον Χριστό, που έδωσε το Αίμα Του για να σε καθαρίσει από την αμαρτία. Κι έτσι θα μείνεις πίσω στη γη για να υποφέρεις φωτιά και πόνο και αίμα και θάνατο στη Μεγάλη Θλίψη. Όταν πεθάνεις, θα πας στην Κόλαση. Στην Τελική Κρίση, θα ριχτείς στη λίμνη του πυρός. Αυτό είναι που θα σου συμβεί.

III. Τρίτον, τι θα συμβεί όταν ο Χριστός θα έρθει στη γη.

Κατ 'αρχάς, ο Ιησούς θα έρθει στον αέρα για να πάρει τους Χριστιανούς στον ουρανό μαζί Του. Στη συνέχεια θα έρθει μέχρι τη γη μαζί με τους Χριστιανούς να στήσει τη Βασιλεία Του. Ο Χριστός αναλήφθηκε στον Ουρανό από το Όρος των Ελαιών, ανατολικά της πόλης της Ιερουσαλήμ. Καθώς οι μαθητές Τον είδαν να ανεβαίνει, δύο άγγελοι είπαν προς αυτούς,

“Ούτος ο Ιησούς, όστις ανελήφθη αφ’ υμών εις τον ουρανόν, θέλει ελθεί ούτω καθ’ ον τρόπον είδετε αυτόν πορευόμενον εις τον ουρανόν.” (Πράξεις 1:11).

Ο Ιησούς ανέβηκε από το Όρος των Ελαιών και θα έρθει κάτω με τον ίδιο τρόπο, φυσικά, στο Όρος των Ελαιών - και οι Χριστιανοί θα επιστρέψουν μαζί Του. Η Αγία Γραφή λέει, “Και οι πόδας αυτού θέλουσι σταθή κατά την ημέραν εκείνην επί του όρους των Ελαιών... και ο Κύριος ο Θεός μου θέλει ελθεί και μετά σου πάντες οι άγιοι” (Ζαχαρίας 14:4-5). Στην αρπαγή, ο Χριστός θα έρθει στον αέρα, για τους Χριστιανούς. Αργότερα θα έρθει στη γη, με τους Χριστιανούς. Αυτά είναι τα δύο μέρη της Δευτέρας Παρουσίας. Όταν έρθει στη γη, ο Χριστός θα στήσει τη Βασιλεία Του και θα κυβερνάει για χίλια χρόνια. Η Αγία Γραφή λέει ότι οι Χριστιανοί «έζησαν και εβασίλευσαν μετά του Χριστού τα χίλια έτη" (Αποκάλυψη 20: 4).

Αλλά αν δεν μεταστραφείς, τίποτα από αυτά δεν είναι για σένα! Θα τα χάσεις όλα. Τι θα συμβεί σε σένα; Κρίση, πόνος, μαρτύριο, και φωτιά! Θα μείνεις πίσω στην αρπαγή. Η οργή του Θεού θα χυθεί πάνω σου. Θα υποφέρεις τον έναν πόνο μετά τον άλλον κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Θλίψης. Όταν θα πεθάνεις, θα ριχτείς στην Κόλαση και θα βασανίζεσαι "εν τη φλογί» (Λουκάς 16:24). Στην Τελική Κρίση, θα συρθείς έξω από την Κόλαση, και θα αναγκαστείς να ακούσεις τις αμαρτίες σου να διαβάζονται από τα βιβλία του Θεού. Μετά θα πρέπει να ριχτείς "εις την λίμνην του πυρός" για να καίγεσαι για πάντα (Αποκάλυψη 20:15).

Εάν δεν έχεις μεταστραφεί, δεν θα υπάρχει καμία αρπαγή, καμία ανταμοιβή, κανένας Ουρανός, καμία Βασίλεια για σένα! Αρνήθηκες να εμπιστευτείς τον Χριστό. Δεν θα έχεις την αμαρτία σου να έχει πληρωθεί από τον θάνατό Του. Δεν θα έχεις την αμαρτία σου να έχει καθαριστεί με το Αίμα Του! Έτσι, εσύ θα πρέπει να υποφέρεις μόνος σου για την αμαρτία σου. Για σένα δεν θα υπάρχει “πλέον θυσία περί αμαρτιών” (Εβραίους 10:26), αλλά μια “φοβερά τις απεκδοχή κρίσεως” (Εβραίους 10:27). Κρίση! Η φωτιά της Κόλασης! Για σένα, για σένα, για σένα! Ω, είθε να μην γίνει έτσι. Στο όνομα του Ιησού, Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε ο Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) θα ήθελε να ακούσει από σένα. ΟΤΑΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡ. ΧΑΪΜΕΡΣ (DR. HYMERS) ΠΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΟΥ. Αν αυτά τα κηρύγματα σε ευλόγησαν στείλε e-mail στον Δρ.Χάιμερς (Dr.Hymers) και πες του το, αλλά πάντα να περιλαμβάνεις και τη χώρα από την οποία του γράφεις. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του Δρ.Χάιμερς (Dr.Hymers) είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά αν μπορείς, γράψε του στα Αγγλικά. Αν θέλεις να γράψεις γράμμα στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) η ταχυδρομική του διεύθυνση είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείς να του τηλεφωνήσεις στο (818)352-0452. (ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ) Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com. Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.” Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ιωάννης 14:1-6.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από την δις Τζούλι Σίβιλεϊ (Miss Julie Sivilay):
“In Times Like These/ Σε καιρούς Σαν Αυτούς” (της Ruth Caye Jones, 1902-1972).

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ιωάννης 14:1-6.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από την δις Τζούλι Σίβιλεϊ (Miss Julie Sivilay):
“In Times Like These/ Σε καιρούς Σαν Αυτούς” (της Ruth Caye Jones, 1902-1972).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΕΚΤΡΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

ABORTION AND THE SECOND COMING OF CHRIST!

από τον Δρ. Κ. Λ. Κέιγκαν
by Dr. C. L. Cagan

“Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα· ει δε μη, ήθελον σας ειπεί· υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον· και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, διά να είσθε και σεις, όπου είμαι εγώ” (Ιωάννης 14:2-3).

(Ιεζεκιήλ 36:24; 37:12)

I.   Πρώτον, τι θα συμβεί όταν ο Χριστός θα έρθει στον αέρα,
Α΄ Θεσσαλονικείς 4:16-17, Α΄ Κορινθίους 15:51-52, Ματθαίος 24:36, Ματθαίος 25:10, 11, 12, Ιωάννης 14:6.

II.  Δεύτερον, τι θα συμβεί μετά που ο Χριστός θα έρθει στον αέρα,
Ματθαίος 25:10, Αποκάλυψη 19:7-9, Ιωάννης 1:29; Β΄ Κορινθίους 5:10, Α΄ Κορινθίους 3:11-15, Ματθαίος 25:21, 23, Λουκάς 19:19, 17, Β΄ Τιμόθεον 2:12, Αποκάλυψη 2:10, Δανιήλ 12:3.

III. Τρίτον, τι θα συμβεί όταν ο Χριστός θα έρθει στη γη, Πράξεις 1:11,
Ζαχαρίας 14:4-5, Αποκάλυψη 20:4, Λουκάς 16:24, Αποκάλυψη 20:15, Εβραίους 10:26, 27.