Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ

SIGNS OF THE END – UPDATED AND EXPANDED
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 3 Ιανουαρίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, January 3, 2016

“Και εξελθών ο Ιησούς ανεχώρει από του ιερού· και προσήλθον οι μαθηταί αυτού διά να επιδείξωσιν εις αυτόν τας οικοδομάς του ιερού. Ο δε Ιησούς είπε προς αυτούς· Δεν βλέπετε πάντα ταύτα; Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει αφεθή εδώ λίθος επί λίθον, όστις δεν θέλει κατακρημνισθή. Και ενώ εκάθητο επί του όρους των Ελαιών, προσήλθον προς αυτόν οι μαθηταί κατ’ ιδίαν, λέγοντες· Ειπέ προς ημάς πότε θέλουσι γείνει ταύτα, και τι το σημείον της παρουσίας σου και της συντελείας του αιώνος;” (Ματθαίος 24:1-3).


Παρακαλώ κρατήστε τη Βίβλο σας ανοιχτή σε αυτό το σημείο. Αυτή η περικοπή αποκαλείται “Η επί του Όρους Ομιλία.” Είναι ένα κήρυγμα που έδωσε ο Χριστός στο Όρος των Ελαιών. Ο Χριστός είχε πει στους μαθητές ότι ο Ναός στην Ιερουσαλήμ θα καταστραφόταν. Είπαν, “πότε θέλουσι γείνει ταύτα;” Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν καταγράφεται στο Κατά Ματθαίον 24. Αλλά ο Χριστός την απάντησε, και η απάντησή Του καταγράφεται στο Ευαγγέλιο του Λουκά,

“Και θέλουσι πέσει εν στόματι μαχαίρας και θέλουσι φερθή αιχμάλωτοι εις πάντα τα έθνη, και η Ιερουσαλήμ θέλει είσθαι πατούμενη υπό εθνών, εωσού εκπληρωθώσιν οι καιροί των εθνών” (Λουκάς 21:24).

“Θέλουσι πέσει εν στόματι μαχαίρας.” Αυτή ήταν μια προφητεία για την πολιορκία της Ιερουσαλήμ από τον Ρωμαίο στρατηγό Τίτο το 70 μ.Χ. - αυτό συνέβη 40 χρόνια αργότερα, όπως ο Χριστός το είχε προβλέψει. Στη συνέχεια, "θέλουσι φερθή αιχμάλωτοι εις πάντα τα έθνη”. Ο Δρ. Χένρυ Μ. Μόρρις (Dr. Henry M. Morris) είπε, “Αυτή η αξιοσημείωτη προφητεία έγινε περίπου έναν ολόκληρο αιώνα, πριν τελικά να εκπληρωθεί το 135 μ.Χ”– όταν η Ιερουσαλήμ ερημώθηκε πλήρως από τον στρατό του Αδριανού το 135 μ.Χ., και οι Εβραίοι διασκορπίστηκαν σε όλα τα έθνη του κόσμου (βλ. Henry M. Morris, Ph.D., The Defender’s Study Bible, World Publishers, 1995, σ. 1122· σχόλια πάνω στο Λουκάς 21:20, 24).

Έτσι ο Χριστός απαντά στην πρώτη ερώτηση που τον ρώτησαν, "Πότε θα γίνουν αυτά;» Ο Ναός θα καταστραφόταν το 70 μ.Χ. Ο εβραϊκός λαός θα διασκορπιζόταν σε όλα τα έθνη του κόσμου το 135 μ.Χ.

Στη συνέχεια, όμως έκαναν μια δεύτερη ερώτηση, “Και τι το σημείον της παρουσίας σου και της συντελείας του αιώνος;” Η λέξη που χρησιμοποιείται εδώ είναι “αιώνας”. Έχει την έννοια μιας “χρονικής περιόδου” – η “περίοδος” που ζούμε τώρα, ο Χριστιανικός αιώνας, αυτή η παρούσα οικονομία. Είμαι πεπεισμένος ότι τώρα ζούμε κοντά στο τέλος αυτού του αιώνα. Τώρα ζούμε στις τελευταίες ημέρες – κοντά στο ίδιο το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε.

Υπάρχουν τρία βασικά λάθη που αφορούν τα σημεία του τέλους. Το πρώτο λάθος είναι το να οριστεί μια ημερομηνία. Κάθε φορά που ακούς κάποιον να ορίζει μια ημερομηνία, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάνει λάθος. Ο Χριστός είπε,

“Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι οι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ειμή ο Πατήρ. Προσέχετε, αγρυπνείτε και προσεύχεσθε· διότι δεν εξεύρετε πότε είναι ο καιρός” (Μάρκος 13:32, 33).

Το δεύτερο λάθος είναι να σπρώξεις όλα τα σημάδια πίσω στο παρελθόν. Αυτό ονομάζεται "προτερισμός (preterism)". Πολλοί σύγχρονοι Καλβινιστές το κάνουν αυτό. Αλλά είναι λάθος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις στο Ματθαίος 24:14. Τη στιγμή που το διαβάζεις ξέρεις ότι είναι λάθος. Αν όλα τα σημάδια πραγματοποιήθηκαν πριν από καιρό, στις αρχές της χριστιανικής ιστορίας, τότε το εδάφιο 14 δεν θα ήταν αλήθεια!

“Και θέλει κηρυχθεί τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη, και τότε θέλει ελθεί το τέλος” (Ματθαίος 24:14).

Οι μαθητές εξάπλωσαν το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Αλλά δεν κήρυξαν το Ευαγγέλιο “εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη” – σίγουρα δεν κήρυξαν το Ευαγγέλιο στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τα νησιά της θάλασσας, και αλλού. Σίγουρα δεν κήρυξαν το Ευαγγέλιο “εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη”. Αυτό εκπληρώνεται μόνο στην εποχή μας. “Και τότε θέλει ελθεί το τέλος.” Το Ευαγγέλιο εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή - για πρώτη φορά στην ιστορία. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου διαβάζουν τα κηρύγματα μου στο Διαδίκτυο σε 33 γλώσσες. Μέσω ραδιοκυμάτων, μέσω τηλεοπτικών δορυφόρων, μέσω βραχέων κυμάτων, μέσω χιλιάδων ιεραποστόλων, αυτή η προφητεία μόλις τώρα άρχισε να εκπληρώνεται. “Και τότε θέλει ελθεί το τέλος.” Κι έτσι, οι προτεριστές κάνουν λάθος!

Το τρίτο λάθος είναι να σπρώξεις όλα τα σημάδια στο μέλλον, στην επταετή Θλίψη. Πολλοί σύγχρονοι Ντισπενσεϊσιοναλιστές (Dispensationalists) το κάνουν αυτό. Αλλά παραμελούν το πιο σημαντικό σημάδι από όλα τοποθετώντας όλα τα σημάδια προς τα εμπρός σε μια περίοδο επτά ετών. Ο Χριστός έδωσε τις ημέρες του Νώε, ως ένδειξη. Είπε, “Καθώς αι ημέραι του Νώε, ούτω θέλει είσθαι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου” (Ματθαίος 24:37). Δεν χρειάζεται να είναι ένας μεγάλος θεολόγος για να ξέρεις ότι «αι ημέραι του Νώε» ήταν πολύ περισσότερες από επτά χρόνια! Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι οι ημέρες του Νώε κράτησαν 120 χρόνια (Γένεση 6:3). Ο Ενώχ προειδοποιούσε για την κρίση πολύ νωρίτερα (Ιούδας 14, 15). Είμαι πεπεισμένος ότι ο κόσμος άρχισε να κινείται προς τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια του Διαφωτισμού του 18ου αιώνα (1730-1790). Και η αύξηση της αποστασίας των τελευταίων ημερών επιταχύνθηκε κατά το δέκατο ένατο αιώνα, με την άνοδο της βιβλικής κριτικής, του Φιννεϋνισμού (Finneyism) και του Δαρβινισμού. Και τα σημεία των τελευταίων καιρών έγιναν ακόμη πιο εμφανή στην αρχή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Έτσι, το τέλος αυτού του κόσμου δεν "ξεπετάγεται" ξαφνικά μπροστά μας! Το στιφάδο του Σατανά μαγειρεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και μόνο τώρα είναι η κατσαρόλα περίπου έτοιμη να ξεχυθεί σε μια παγκόσμια αποστασία και στις τελευταίες μέρες αυτού του παγκόσμιου συστήματος. Όπως ο Λέοναρντ Ρέιβενχιλλ (Leonard Ravenhill) το έθεσε, "Αυτές είναι οι τελευταίες ημέρες!"

Οι Μαθητές ζήτησαν ένα σημείο του ερχομού Του «και της συντελείας του αιώνος», αλλά ο Χριστός τους έδωσε πολλά σημεία. Θα αναφέρω πολλά από τα σημεία που δόθηκαν από τον Χριστό και τους Αποστόλους Του, σε τρεις κατηγορίες.

I. Πρώτον, υπάρχουν σημεία στις εκκλησίες.

Αυτό ήταν το πρώτο σημείο που έδωσε ο Ιησούς, στο Ματθαίο 24:4-5,

“Και αποκριθείς ο Ιησούς, είπε προς αυτούς· Βλέπετε μη σας πλανήση τις. Διότι πολλοί θέλουσιν ελθεί επί τω ονόματί μου, λέγοντες, Εγώ είμαι ο Χριστός, και πολλούς θέλουσι πλανήσει” (Ματθαίος 24:4-5).

Αυτό αναφέρεται κυρίως για τα δαιμόνια, το οποία παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως τον Χριστό. Ο Απόστολος Παύλος προειδοποίησε για έναν «άλλον Ιησούν, τον οποίο ημείς δεν εκηρύξαμεν» (Β’ Κορινθίους 11: 4). Ο Απόστολος είπε επίσης,

“Το δε Πνεύμα ρητώς λέγει ότι εν υστέροις καιροίς θέλουσιν αποστατήσει τινές από της ππίστεως, προσέχοντες εις πνεύματα πλάνης και εις διδασκαλίας δαιμονίων” (Α’ Τιμόθεον 4:1).

Σήμερα το «Πνεύμα- Χριστός» του Γνωστικισμού κηρύττεται σε πολλές εκκλησίες. Αυτός ο Γνωστικιστής Χριστός είναι ένα πνεύμα, όχι ο πραγματικός με σάρκα και οστά Χριστός της Αγίας Γραφής. Η Βίβλος λέει, “Παν πνεύμα, το οποίον δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εν σαρκί, δεν είναι εκ του Θεού.” (Α΄ Ιωάννου 4:3). Ανάμεσα σε όλες τις σύγχρονες μεταφράσεις, μόνο στο αρχαίο κείμενο φαίνεται σωστά αυτό το εδάφιο. Η λέξη είναι «εληλυθότα." Είναι μετοχή παρακειμένου, δείχνοντας την παρούσα κατάσταση του Χριστού (πρβλ. Jamieson, Fausset and Brown). Όπως πολύ σωστά το αποδίδει το κείμενο, ο Χριστός “εν σαρκί ελελυθότα.” Ήρθε με ανθρώπινη σάρκα, και παραμένει στη σάρκα, στο αναστημένο με σάρκα και οστά σώμα Του. Μετά που αναστήθηκε από τους νεκρούς, ο Ιησούς είπε, “Πνεύμα σάρκα και οστέα δεν έχει, καθώς εμέ θεωρείτε έχοντα” (Λουκάς 24:39). Και εξακολουθεί να είναι στο αναστημένο σώμα Του με σάρκα και οστά - στον Ουρανό. Η Αγία Γραφή λέει, “Ο Ιησούς Χριστός είναι ο αυτός χθές και σήμερον και εις τους αιώνας.” (Εβραίους 13:8). Έτσι, το σημερινό πνεύμα- Χριστός είναι στην πραγματικότητα ένα δαιμόνιο, ένα “πνεύμα πλάνης” (Α’ Τιμόθεον 4:1)! Ακόμα και στις Βαπτιστικές μας εκκλησίες πολλοί θεωρούν τον Χριστό ως πνεύμα. Συνεπώς, πιστεύουν σε ένα δαίμονα και όχι στον πραγματικό Χριστό! Ο Δρ Μάικλ Χόρτον (Dr. Michael Horton) μίλησε γι’ αυτό το Γνωστικιστικό πνεύμα- Χριστός στο σπουδαίο του βιβλίο, Christless Christianity/ Χριστιανισμός Χωρίς Χριστό (Baker Books, 2008). Πάρτε το και διαβάστε το!

Ξανά ο Χριστός είπε,

“Διότι θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και θέλουσι δείξει σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και ττους εκλεκτούς” (Ματθαίος 24:24).

Ο Απόστολος Παύλος προειδοποίησε,

“Διότι θέλει ελθεί καιρός ότε δεν θέλουσι υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν, και από μεν της αληθείας θέλουσιν αποστρέψει την ακοήν αυτών, εις δε τους μύθους θέλουσιν εκτραπή.” (Β’ Τιμόθεον 4:3-4).

Είμαι πεπεισμένος ότι τώρα ζούμε στις αρχές της «αποστασίας», την οποία προέβλεψε ο Απόστολος Παύλος στην Β’ Θεσσαλονικείς 2:3.

Αλλά και ο Χριστός είπε επίσης,

“Επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή” (Ματθαίος 24:12).

Ο Χριστός προέβλεψε ότι θα υπήρχε τόσο πολύ ανομία στις εκκλησίες που η "Αγάπη" μεταξύ των μελών της εκκλησίας θα ψυχρανθεί. Πολλές εκκλησίες είναι κλειστές την Κυριακή το βράδυ μόνο και μόνο επειδή η πραγματική κοινωνία και η χριστιανική αγάπη είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Στα μέλη της εκκλησίας δεν τους αρέσει πλέον να είναι μαζί, όπως έκαναν οι πρώτες εκκλησίες (Πραξ 2: 46-47). Επίσης, ο Ιησούς προέβλεψε ότι θα υπάρχει ελάχιστη αδιάλειπτη προσευχή στους τελευταίους καιρούς (πρβλ Λουκάς 18: 1-8). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν τόσες λίγες συμπροσευχές σήμερα. Η απογευματινή συνάθροιση της Τετάρτης (αν υπάρχει και αυτή!) έχει αλλάξει από συμπροσευχή σε Βιβλική Μελέτη, με ίσως μία ή δύο προσευχές ρουτίνας. Σίγουρα αυτό είναι ένα σημείο του τέλους! “ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθη, άρα γε θέλει ευρεί την πίστην [την πίστη να προσεύχονται αδιαλείπτως] επί της γης;?” (Λουκάς 18:8). Αλλά, να θυμάστε, ο Ιησους είπε,

“Όταν δε ταύτα αρχίσωσι να γίνωνται, ανακύψατε και σηκώσατε τας κεφαλάς σας, διότι πλησιάζει η απολύτερωσίς σας” (Λουκάς 21:28).

Ψάλτε τον ύμνο υπ’ αριθμόν 3, στροφή 2!

Σκοτεινή ήταν η νύχτα, η αμαρτία πολέμησε εναντίον μας·
   Βαρύ το φορτίο της θλίψης που κουβαλήσαμε·
Αλλά τώρα βλέπουμε τα σημεία του ερχομού Του·
   Οι καρδιές μας λάμπουν μέσα μας, το ποτήρι της χαράς υπερχειλίζει!
Έρχεται ξανά, Έρχεται ξανά,
   Αυτός ο ίδιος Ιησούς, που απορρίφθηκε από τους ανθρώπους·
Έρχεται ξανά, Έρχεται ξανά,
   Με δύναμη και μεγάλη δόξα, Έρχεται ξανά!
(“He Is Coming Again/ Έρχεται ξανά ” της Mabel Johnston Camp, 1871-1937).

II. Δεύτερον, υπάρχουν σημεία διωγμού.

Ο Ιησούς είπε,

“Τότε θέλουσι σας παραδώσει εις θλίψιν και θέλουσι σας θανατώσει, και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων των εθνών διά το όνομά μου. Και τότε θέλουσι σκανδαλισθή πολλοί και θέλουσι παραδώσει αλλήλους και θέλουσι μισήσει αλλήλους” (Ματθαίος 24:9-10).

Ξανά ο Ιησούς είπε,

“Και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων διά το όνομά μου· ο δε υπομείνας έως τέλους, ούτος θέλει σωθή” (Μάρκος 13:13).

Τρομερoί διωγμοί συμβαίνουν αυτή τη στιγμή σε πολλά μέρη του κόσμου. Κάντε κλικ για να διαβάσετε γι’ αυτούς στο www.persecution.com. Αυξανόμενες πιέσεις ενάντια στους αληθινούς Χριστιανούς βρίσκεις τώρα και εδώ στον Δυτικό κόσμο. Οι πιστοί ποιμένες δέχονται επίθεση από εκείνους που προκαλούν τις διασπάσεις στην εκκλησία. Οι γονείς καταδιώκουν τα ίδια τους τα παιδιά επειδή έγιναν Χριστιανοί. Και είναι συγκλονιστικό να βλέπεις τι μερικοί άνθρωποι κάνουν στους ηλικιωμένους γονείς που είναι σοβαροί Χριστιανοί! Πολλοί είναι πλέον κυριολεκτικά κλειδωμένοι, και αφημένοι εντελώς μόνοι τους, χωρίς καν να τους επισκέπτονται τα παιδιά τους που δεν είναι χριστιανοί. Πολλοί ποιμένες μου λένε ότι πιστεύουν πως οι χριστιανοί στην Αμερική θα βιώσουν σύντομα ακόμα μεγαλύτερους διωγμούς. Αλλά να θυμάστε, ο Ιησούς είπε,

“Μακάριοι είσθε, όταν σας μισήσωσιν οι άνθρωποι, και όταν σας αφορίσωσι και ονειδίσωσι και εκβάλωσι το όνομά σας ως κακόν ένεκεν του Υιού του ανθρώπου. Χαίρετε εν εκείνη τη ημέρα και σκιρτήσατε· διότι ιδού, ο μισθός σας είναι πολύς εν τω ουρανώ· επειδή ούτως έπραττον εις τους προφήτας οι πατέρες αυτών” (Λουκάς 6:22-23).

Αν νομίζετε ότι είμαι πολύ ακραίος, ακούστε ένα ρεπορτάζ που έκανε το Φοξ Νιους/ Fox News για τον Φράνκλιν Γκράχαμ (Franklin Graham) πριν από λίγες ημέρες. Ο Φράνκλιν Γκράχαμ (Franklin Graham) είναι ο γιος του παγκοσμίου φήμης ευαγγελιστή Μπίλλυ Γκράχαμ (Billy Graham). Το Φοξ Νιους/ Fox News είπε,

Ο Ευαγγελιστής Φράνκλιν Γκράχαμ (Franklin Graham) χτυπάει, παραιτείται από το ΜΠΚ/GOP

(σ.μ. Τα αρχικά ΜΠΚ/ GOP σημαίνουν Μεγάλο Παλιό Κόμμα/ Great Old Party και χρησιμοποιούνται ως αναφορά στο Κόμμα των Ρεπουμπλικάνων στην Αμερική)

Φοξ Νιους/ Fox News, 22 Δεκεμβρίου, 2015

http://www.foxnews.com/politics/2015/12/22/evangelist-franklin-graham-slams-quits-gop.html?intcmp=hppop

Ο Ευαγγελιστής Φράνκλιν Γκράχαμ (Franklin Graham) ανακοίνωσε την Τρίτη την αποχώρησή του από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων εξαιτίας ενός νομοσχεδίου δαπανών που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του ΜΠΚ, αφού το χαρακτήρισε “σπάταλο” και αφού παρομοίσε την επιχορήγηση στο Γονεϊκό Σχεδιασμό/ Planned Parenthood με τα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο Γκράχαμ είπε,

“Ντροπή στους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκράτες που πέρασαν ένα τέτοιο νομοσχέδιο σπάταλης την περασμένη εβδομάδα», είπε. "Και για να το κάνουν χειρότερο, χρηματοδότησαν και τον Γονεϊκό Σχεδιασμό/ Planned Parenthood!”

Ο Γκράχαμ (Graham), που προηγουμένως είχε χτυπήσει και τα δύο πολιτικά κόμματα, άφησε την αγανάκτησή του να φανεί σε μία ανάρτηση στο Φέισμπουκ (Facebook).

“Βλέποντας και ακούγοντας τον Γονεϊκό Σχεδιασμό (Planned Parenthood) να μιλάει νωχελικά για την πώληση βρεφικών μελών από έμβρυα που έχουν εκτρωθεί με απόλυτη περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή θυμίζει τον [Δρ] Τζόζεφ Μένγκελε (Joseph Mengele) και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί!," έγραψε. “Αυτό θα έπρεπε να ήταν αρκετό για να κλείσει η βρύση για τη χρηματοδότησή του. Τίποτα δεν έγινε για να ψαλιδίσει αυτές τις 2,000 σελίδες, του $1.1 τρισεκατομμυρίου του προϋπολογισμού.”

Ο Γκράχαμ (Graham), που υποστήριξε την ελπιδοφόρα πρόταση του ΜΠΚ για τον Λευκό Οίκο τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), και επίσης εναγκαλίστηκε το αμφιλεγόμενο κάλεσμά του να αποκλειστούν οι Μουσουλμάνοι από τις ΗΠΑ, είπε ότι έχει χάσει την πίστη του στο πολιτικό σύστημα.

“Δεν έχω καμία ελπίδα στο Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα, στο Δημοκρατικό Κόμμα, ή στο Κόμμα του Τσαγιού να κάνουν αυτό που είναι καλύτερο για την Αμερική,” έγραψε.

Ουάου! Τι δήλωση από έναν ευαγγελικό ηγέτη! Ψάλτε το ξανά – ύμνος νούμερο 3 – δεύτερη στροφή!

Σκοτεινή ήταν η νύχτα, η αμαρτία πολέμησε εναντίον μας·
   Βαρύ το φορτίο της θλίψης που κουβαλήσαμε·
Αλλά τώρα βλέπουμε τα σημεία του ερχομού Του·
   Οι καρδιές μας λάμπουν μέσα μας, το ποτήρι της χαράς υπερχειλίζει!
Έρχεται ξανά, Έρχεται ξανά,
   Αυτός ο ίδιος Ιησούς, που απορρίφθηκε από τους ανθρώπους·
Έρχεται ξανά, Έρχεται ξανά,
   Με δύναμη και μεγάλη δόξα, Έρχεται ξανά!

III. Tρίτον, υπάρχει το σημείο του παγκόσμιου ευαγγελισμού.

Παρατηρείστε πόσο παράξενα αυτό το ενθαρρυντικό σημείο εμφανίζεται ξαφνικά, εν τω μέσω αυτών των τρομερών σημείων,

“Τότε θέλουσι σας παραδώσει εις θλίψιν και θέλουσι σας θανατώσει, και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων των εθνών διά το όνομά μου. Και τότε θέλουσι σκανδαλισθή πολλοί και θέλουσι παραδώσει αλλήλους και θέλουσι μισήσει αλλήλους. Και πολλοί ψευδοπροφήται θέλουσιν εγερθή και πλανήσει πολλούς, και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θα ψυχρανθή. Ο δε υπομείνας έως τέλους ούτος θέλει σωθή. Και θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν σε όλα τα έθνη, και τότε θέλει ελθεί το τέλος” (Ματθαίος 24:9-14).

Το “Ευαγγέλιο της Βασιλείας” είναι με απλά λόγια το “Ευαγγέλιο” στο Μάρκο 13:10, το οποίο λέει, “Και πρέπει πρώτον να κηρυχθή το ευαγγέλιον εις πάντα τα έθνη.” Εν μέσω της αποστασίας και του διωγμού, ξαφνικά ο Χριστός είπε ότι το Ευαγγέλιο θα κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο, “και τότε θέλει ελθεί το τέλος” (Ματθαίος 24:14).

Τι προφητεία! Υπάρχουν πολύ λίγα μέρη στον κόσμο όπου το Ευαγγέλιο δεν μπορεί να ακουστεί σήμερα. Από το Διαδίκτυο, από το ραδιόφωνο, τα βραχέα κύματα, τη δορυφορική τηλεόραση, και μέσα από χιλιάδες ιεραποστόλους - το Ευαγγέλιο διαδίδεται σε όλο τον κόσμο σήμερα το πρωί. Το Ματθαίος 24: 11-14 εκπληρώνεται στη γενιά μας! Πόσο περίεργο είναι, καθώς οι εκκλησίες στη Δύση σταματάνε τις συμπροσευχές τους και σταματάνε τις απογευματινές συναθροίσεις τους, να υπάρχει μια έκρηξη του Ευαγγελίου στον Τρίτο Κόσμο - στην Κίνα, τη Νοτιοανατολική Ασία, σε πολλές χώρες στην Αφρική, μεταξύ των Χμονγκ,, και των Ανέγγιχτων στην Ινδία! Αποστασία και αναζωπύρωση – να συμβαίνουν την ίδια στιγμή - όπως ακριβώς το προέβλεψε ο Ιησούς! Τι παράξενο παράδοξο! Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς που συμβαίνει, ακριβώς όπως ο Χριστός το προέβλεψε ότι θα γινόταν!

“Και πολλοί ψευδοπροφήται θέλουσιν εγερθή και πλανήσει πολλούς, και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θα ψυχρανθή. Ο δε υπομείνας έως τέλους ούτος θέλει σωθή. Και θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν σε όλα τα έθνη, και τότε θέλει ελθεί το τέλος” (Ματθαίος 24:11-14).

Αλληλούια! Ο Ιησούς έρχεται! Ψάλτε το ξανά!

Σκοτεινή ήταν η νύχτα, η αμαρτία πολέμησε εναντίον μας·
   Βαρύ το φορτίο της θλίψης που κουβαλήσαμε·
Αλλά τώρα βλέπουμε τα σημεία του ερχομού Του·
   Οι καρδιές μας λάμπουν μέσα μας, το ποτήρι της χαράς υπερχειλίζει!
Έρχεται ξανά, Έρχεται ξανά,
   Αυτός ο ίδιος Ιησούς, που απορρίφθηκε από τους ανθρώπους·
Έρχεται ξανά, Έρχεται ξανά,
   Με δύναμη και μεγάλη δόξα, Έρχεται ξανά!

Ξέρεις τον Χριστό; Θα είσαι έτοιμος όταν έρθει; Έχεις μεταστραφεί; Η "Επαναφιέρωση" δεν θα σε βοηθήσει αν χάνεσαι. Μερικοί λένε ότι έρχονται πίσω στο Χριστό, όπως ο άσωτος υιός. Αλλά ποτέ η Αγία Γραφή δεν λέει ότι ο άσωτος υιός είχε κάποτε σωθεί, αποστατήσει, και στη συνέχεια αφιέρωσε τη ζωή του. Ποτέ! Η Αγία Γραφή λέει ξεκάθαρα ότι ήταν χαμένος! Ο ίδιος ο πατέρας του το είπε!

“Διότι ούτος ο υιός μου νεκρός ήτο και ανέζησε, και απολωλώς ήτο και ευρέθη.” (Λουκάς 15:24).

Πρέπει να έρθεις στον Χριστό με την πεποίθηση ότι είσαι χαμένος! Κάποιος που δεν είναι πεπεισμένος ότι έχει χαθεί, δεν θα έρθει στον Ιησού, δεν θα εμπιστευτεί μόνο Αυτόν, δεν θα εμπειριστεί αληθινή μεταστροφή, δεν θα καθαριστεί από την αμαρτία με το Αίμα του Χριστού, ούτε θα αναγεννηθεί με την ανάσταση του Χριστού. Πρέπει να ξέρεις ότι είσαι χαμένος πριν να μπορέσεις να σωθείς!

Ω Θεέ μου, πώς προσευχόμαστε ότι κάποια χαμένη ψυχή, που ακούει ή διαβάζει αυτό το κήρυγμα, θα έρθει κάτω από τον έλεγχο της αμαρτίας και θα εμπιστευτεί τον Ιησού Χριστό τον Υιό Σου. Αμήν. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε στα αγγλικά τη “Μέθοδο της Χάρης/ The Method of Grace” του μεγάλου ευαγγελιστή Τζόρτζ Γουάιτφιλντ (George Whitefield) (1714-1770).

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον Δρ. Κρέιτον Λ. Τσαν (Dr. Kreighton L. Chan): Μάρκος 13:1-13.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ . Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“I Wish We’d All Been Ready” (του Larry Norman, 1947-2008).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ

SIGNS OF THE END – UPDATED AND EXPANDED

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Και εξελθών ο Ιησούς ανεχώρει από του ιερού· και προσήλθον οι μαθηταί αυτού διά να επιδείξωσιν εις αυτόν τας οικοδομάς του ιερού. Ο δε Ιησούς είπε προς αυτούς· Δεν βλέπετε πάντα ταύτα; Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει αφεθή εδώ λίθος επί λίθον, όστις δεν θέλει κατακρημνισθή. Και ενώ εκάθητο επί του όρους των Ελαιών, προσήλθον προς αυτόν οι μαθηταί κατ’ ιδίαν, λέγοντες· Ειπέ προς ημάς πότε θέλουσι γείνει ταύτα, και τι το σημείον της παρουσίας σου και της συντελείας του αιώνος;” (Ματθαίος 24:1-3).

(Λουκάς 21:24, Μάρκος 13:32, 33, Ματθαίος 24:14, 37)

I.   Πρώτον, υπάρχουν σημεία στις εκκλησίες, Ματθαίος 24:4-5,
Β΄ Κορινθίους 11:4, Α΄ Τιμόθεον 4:1, Α΄ Ιωάννου 4:3, Λουκάς 24:39,
Εβραίους 13:8, Α΄ Τιμόθεον 4:1, Ματθαίος 24:24, Β΄ Τιμόθεον 4:3-4,
Β΄ Θεσσαλονικείς 2:3, Ματθαίος 24:12, Acts 2:46-47, Λουκάς 18:1-8, 21:28.

II.   Δεύτερον, υπάρχουν σημεία διωγμού, Ματθαίος 24:9-10,
Μάρκος 13:13, Λουκάς 6:22-23.

III. Tρίτον, υπάρχει το σημείο του παγκόσμιου ευαγγελισμού,
Ματθαίος 24:9-14, Μάρκος 13:10, Λουκάς 15:24.