Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

SIGNS OF THE TIMES
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 27 Δεκεμβρίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, December 27, 2015

“Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού εξεύρετε να διακρίνητε, τα δε σημεία των καιρών δεν δύνασθε” (Ματθαίον ις΄. 3).


Οι Φαρισαίοι και οι Σαδδουκαίοι ήταν οι δύο βασικές θρησκευτικές ομάδες την εποχή του Χριστού. Απαιτούσαν κάποιο ειδικό σημείο ή σημάδι από τον Ουρανό. Αλλά τους είχε ήδη δοθεί το ένα σημείο μετά το άλλο – αποδεικνύοντας πως ο Ιησούς ήταν ο Μεσσίας τους. Είχε ταΐσει πέντε χιλιάδες ανθρώπους – πολλαπλασιάζοντας με θαυματουργό τρόπο πέντε ψωμιά και δύο ψάρια (Ματθαίον ιδ΄. 15-21). Είχε περπατήσει επάνω στο νερό, στη Θάλασσα της Γαλιλαίας (Ματθαίον ιδ΄. 22-33). Είχε θεραπεύσει πλήθη ανθρώπων που Τον ακούμπησαν (Ματθαίον ιδ΄. 36). Είχε γιατρέψει την κόρη της Χαναναίας (Ματθαίον ιε΄. 21-28). Είχε θεραπεύσει μεγάλους όχλους τυφλών, κωφών, κουλλών “και πολλούς άλλους” (Ματθαίον ιε΄. 29-31). Είχε ταΐσει τέσσερις χιλιάδες ανθρώπους με ένα άλλο θαύμα – πολλαπλασιάζοντας εφτά ψωμιά και “λίγα ψαράκια” (Ματθαίον ιε΄. 32-39).

Τους είχε δοθεί το ένα σημείο μετά το άλλο – δείχνοντας πως ο Ιησούς ήταν ο Μεσσίας τους. Αλλά τώρα ζητούσαν ένα ακόμη σημείο. Ο Μάθιου Χένρι (Matthew Henry), ο σπουδαίος Άγγλος ερμηνευτής, είπε πως ήθελαν “σημείο από τον ουρανό”, όχι επειδή ήθελαν να πιστέψουν σ' Αυτόν. Ήθελαν σημείο “από τον ουρανό” για να μπορέσουν να το καταλογίσουν στον Σατανά, “τον άρχοντα της εξουσίας του αέρος”. Ήθελαν να αποδείξουν πως ο Χριστός εργαζόταν για τον Σατανά, όχι για τον Θεό (Matthew Henry’s Commentary on the Whole Bible, Hendrickson Publishers, 1991 reprint, volume 5, p. 182).

Και ο Χριστός τούς είπε:

“Γενεά πονηρά και μοιχαλίς σημείον ζητεί, και σημείον δεν θέλει δοθή εις αυτήν ειμή το σημείον Ιωνά του προφήτου…” (Ματθαίον ις΄. 4).

Το σημείο του προφήτη Ιωνά ήταν η ανάσταση του Χριστού από τους νεκρούς.

“Διότι ως ο Ιωνάς ήτο εν τη κοιλία του κήτους τρείς ημέρας και τρείς νύκτας, ούτω θέλει είσθαι ο Υιός του ανθρώπου εν τη καρδία της γης τρείς ημέρας και τρείς νύκτας” (Ματθαίον ιβ΄. 40).

Όπως ο Ιωνάς αναστήθηκε από την κοιλιά εκείνου του κήτους, έτσι κι ο Χριστός αναστήθηκε σωματικά από τον τάφο (cf. J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, Thomas Nelson Publishers, 1983, volume IV, p. 69; σημείωση στο Κατά Ματθαίον ιβ΄. 40). Η ανάσταση του νεκρού σώματος του Χριστού ήταν το μόνο σημείο που τους προσέφερε.

Τώρα ερχόμαστε στα λόγια του ίδιου του κειμένου:

“Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού εξεύρετε να διακρίνητε, τα δε σημεία των καιρών δεν δύνασθε” (Ματθαίον ις΄. 3).

Μπορούσαν να καταλάβουν το πώς θα ήταν ο καιρός την επόμενη μέρα κοιτάζοντας τον ουρανό. Αλλά ήταν τόσο πνευματικά τυφλοί που δεν μπορούσαν να καταλάβουν τα σημεία, τα θαύματα, που είχε κάνει ο Χριστός ανάμεσά τους.

Και έτσι είναι σήμερα. Υπάρχουν σημεία παντού γύρω μας που υποδεικνύουν πως ζούμε πολύ κοντά στο τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε. Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού και το τέλος του κόσμου πλησιάζουν γρήγορα. Το τέλος είναι κοντά. Παραδόξως, αυτόν τον καιρό έχουμε πολύ λίγο κήρυγμα επάνω σ' αυτό το θέμα – σχεδόν καθόλου! Ήταν δημοφιλές θέμα για πολλά χρόνια. Ο Μπίλλυ Γκράχαμ (Billy Graham) τελείωνε κάθε μία από τις ευαγγελιστικές σταυροφορίες του με ένα κήρυγμα επάνω στα σημεία των καιρών.

Αλλά πολλοί λίγοι κήρυκες το κάνουν πια. Τους κάνω την ίδια ερώτηση που έκανε και ο Ιησούς:

“Τα δε σημεία των καιρών δεν δύνασθε (να διακρίνητε)” (Ματθαίον ις΄. 3).

Γιατί δεν μπορείτε να δείτε τα σημεία των καιρών; Τι σας κρατάει από το να δείτε πως το τέλος του κόσμου είναι πολύ κοντά; Κάθε σημείο υποδεικνύει πως ο χρόνος μας έχει τελειώσει. Το τέλος είναι κοντά για όλη την ανθρωπότητα.

“Τα δε σημεία των καιρών δεν δύνασθε (να διακρίνητε)” (Ματθαίον ις΄. 3).

I. Το πρώτο σημείο πως το τέλος είναι κοντά είναι η αύξηση της ειδωλολατρίας και η απομάκρυνση από τον Χριστό στον Δυτικό κόσμο, και αλλού, αυτόν τον καιρό.

Το περιοδικό USA Today είχε ένα πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο: “Δημοσκόπηση: Περισσότεροι Αμερικανοί απομακρύνονται από τη θρησκεία / Survey: More Americans Move Away From Religion” (USA Today, 7 Μαρτίου, 2002, σ. 1A, 1D, 7D). Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τον σοβαρό Χριστιανισμό όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη. Εδώ είναι τα ποσοστά, σε εφτά πολιτείες, αυτών που λένε πως δεν έχουν “καμία θρησκεία”:

Ουάσινγκτον  25%
Βερμόντ         22%
Κολοράντο     21%
Όρεγκον         21%
Νεβάδα          20%
Ουαϊόμινγκ    20%
Καλιφόρνια    19%

Αυτό που βλέπουμε στην πραγματικότητα είναι πως οι παλιοί χίπις – όπως πάντα – είναι εκεί έξω και λατρεύουν τον εαυτό τους αντί του να πάνε εκκλησία, όπως διδάσκει η Βίβλος στην επιστολή προς Εβραίους ι΄. 25. Σέβονται και λατρεύουν “την κτίσιν μάλλον παρά τον Κτίσαντα” (Ρωμαίους α΄. 25). “Λέγοντες ότι είναι σοφοί (οι περισσότεροι της γενιάς των χίπις) εμωράνθησαν” (Ρωμαίους α΄. 22).

Ο Χριστός μάς είπε πως η αληθινή χριστιανική αγάπη θα εξαφανιζόταν στον Δυτικό κόσμο καθώς θα πλησίαζε το τέλος:

“Και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή” (Ματθαίον κδ΄. 12).

Η παλιά γενιά των χίπις έχει ηλικία 51 έως 71 ετών. Αυτοί οι παλιοί χίπις είπαν ψέματα στους νέους ανθρώπους. Σας είπαν πως μπορείτε να βγείτε έξω και να κοινωνήσετε με τη φύση, και δεν χρειάζεται να πάτε στην εκκλησία. Αυτοί οι παλιοί χίπις με τα μυαλά τους γεμάτα ναρκωτικά σάς είπαν ψέματα! Είναι ψέμα! Είναι ψέμα! Είναι ψέμα! “Αν δεν έχετε την εκκλησία για μητέρα σας, δεν μπορείτε να έχετε τον Θεό για πατέρα σας!” Πείτε τους πως ο Κυπριανός το είπε αυτό, τον τρίτο αιώνα! (200-258 μ.Χ.). Πείτε τους πως συμφωνώ με τον Κυπριανό! Ο μεγάλος μεταρρυθμιστής Ιωάννης Καλβίνος είπε το ίδιο πράγμα! Αν δεν έχετε την τοπική εκκλησία για μητέρα σας, δεν μπορείτε να έχετε τον Θεό για πατέρα σας!

Ο Κυπριανός μεταστράφηκε αργά στη ζωή του. Εκλέχτηκε ως ποιμένας της μεγαλύτερης εκκλησίας στην Αφρική, στην πόλη της Καρχηδόνας. Συγκρούστηκε με τον Επίσκοπο της Ρώμης, υποστηρίζοντας την ισάξια δύναμη όλων των ηγούμενων ποιμένων. Ο Στέφανος, ο Πάπας της Ρώμης, απείλησε να αφορίσει τον Κυπριανό για τις σταθερές του απόψεις επάνω στο θέμα της εκκλησιαστικής πειθαρχίας. Πολλοί άνθρωποι είχαν αφήσει την εκκλησία λόγω του σκληρού διωγμού της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ο Κυπριανός υποστήριξε πως δεν πρέπει να τους ξαναδεχτούν χωρίς κάποια σοβαρή μετάνοια. Ο Πάπας Στέφανος υποστήριξε μια εύκολη επαναφορά αυτών που είχαν αφήσει την εκκλησία λόγω του διωγμού. Ο Κυπριανός υποστήριξε πως δεν πρέπει να τους ξαναδεχτούν εύκολα, ή και καθόλου. Όταν ο Πάπας της Ρώμης απείλησε να αφορίσει τον Κυπριανό, δεν πρόλαβε να τον αφορίσει, αφού ο Κυπριανός πέθανε με μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των ειδωλολατρών. Είναι γνωστός για την δυνατή του στάση στο θέμα της εκκλησιαστικής πειθαρχίας. Ο Κυπριανός επίσης ταύτιζε την εκκλησία με την τοπική εκκλησία, που την αποκαλούσε “ορατή εκκλησία”. Ένιωθε πως αυτοί που αφήνουν την ορατή τοπική εκκλησία λόγω κάποιου διωγμού πρέπει να περνάνε κάποια εξέταση και μετάνοια πριν μπορέσουν να ξαναγίνουν μέλη της τοπικής εκκλησίας τους. Κατά κάποιον τρόπο, ο Κυπριανός έμοιαζε με τους πρώτους Διαμαρτυρόμενους επάνω σ' αυτό το θέμα. Αν ο Πάπας Στέφανος τον είχε ακούσει, η Καθολική Εκκλησία θα ήταν σήμερα πολύ μικρότερη, αλλά και πολύ πιο δυνατή απ' ό,τι είναι.

Είμαι πεπεισμένος πως χρειαζόμαστε μια νέα γενιά Βαπτιστών κηρύκων που είναι το ίδιο αυστηροί όσο και αυτός ο αρχαίος ποιμένας στο θέμα της εκκλησιαστικής πειθαρχίας. Και σας λέω, μαζί με τον Κυπριανό και τον Ιωάννη Καλβίνο: “Αυτός που δεν έχει την εκκλησία για μητέρα του, δεν μπορεί να έχει τον Θεό για Πατέρα του” (cf. J. D. Douglas, Who’s Who in Christian History, Tyndale House, 1992, pp. 186-187). Πείτε σε οποιονδήποτε πως συμφωνώ με τον Κυπριανό. Αυτός μαρτύρησε για την πίστη. Συμφωνώ μαζί του πως πρέπει να παραμένεις πιστός στην τοπική σου εκκλησία. Συμφωνώ με αυτόν και με τον Ιωάννη Καλβίνο, τον Μεταρρυθμιστή. Αυτοί που σας λένε να αφήσετε την εκκλησία σας είναι ψεύτες. Αυτοί που σας λένε πως είναι Χριστιανοί χωρίς να πηγαίνουν στην εκκλησία την Κυριακή είναι ψεύτες. Ο “Χριστιανισμός” χωρίς δέσμευση στην τοπική εκκλησία είναι σημείο των εσχάτων καιρών. Είναι ψέμα από τον Σατανά!

“Τα δε σημεία των καιρών δεν δύνασθε (να διακρίνητε)” (Ματθαίον ις΄. 3).

II. Το δεύτερο σημείο του τέλους είναι η ψυχική σύγχυση που προκαλούν τα ναρκωτικά, η ατελείωτη τηλεόραση, οι ώρες βιντεοπαιχνιδιών, το “σερφάρισμα στο Ίντερνετ”, και η παρακολούθηση πορνογραφίας.

Η Βίβλος λέει πως στις έσχατες ημέρες, οι άνθρωποι θα γίνουν χειρότεροι κι από τα ζώα λόγω της αμαρτίας τους. Η Βίβλος λέει:

“Γίνωσκε δε τούτο, ότι εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί· διότι θέλουσιν είσθαι οι άνθρωποι…ακρατείς, ανήμεροι” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 1, 3).

Η αρχαία ελληνική λέξη που μεταφράζεται ως “κακός” υπάρχει σε ένα μόνο άλλο σημείο της Καινής Διαθήκης, στο κείμενο που μιλάει για τον δαιμονισμένο στη χώρα των Γεργεσηνών. Λέει πως ήταν “υπερβολικά άγριος” (Ματθαίον η΄. 28). Η αρχαία ελληνική λέξη που εκεί μεταφράζεται ως “υπερβολικά άγριος”, είναι ίδια με τη λέξη “κακός” στο Β΄ Τιμόθεον γ΄. 1. Η λέξη είναι “χαλεπός”, και σημαίνει “επικίνδυνος”, “έξαλλος”, “άγριος”. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται έτσι – “επικίνδυνοι, έξαλλοι και άγριοι”. Το βλέπουμε κάθε μέρα στις ειδήσεις.

Θυμάστε στις ειδήσεις που ακούσαμε για εκείνη τη γυναίκα στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας; Ήταν βοηθός νοσοκόμας. Έπαιρνε το ναρκωτικό “έκσταση”. Χτύπησε κάποιον με το αυτοκίνητό της και επέστρεψε σπίτι της με τον άνθρωπο κολλημένο με το κεφάλι του στο σπασμένο της παρμπρίζ. Μπήκε μέσα στο γκαράζ της και έκλεισε την γκαραζόπορτα. Ο άνθρωπος έμεινε κολλημένος στο παρμπρίζ της για τρεις ημέρες, καθώς πέθανε σιγά σιγά από αιμορραγία. Αρκετές φορές την ημέρα, η γυναίκα πήγαινε να δει αν είχε πεθάνει. Όταν τελικά πέθανε μετά από τρεις μέρες, έβαλε το πτώμα του στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου της και πήγε και το παράτησε σ' ένα πάρκο. Ο εισαγγελέας της Κομητείας Τάρραντ του Τέξας δήλωσε: “Η λέξη ‘άσπλαχνη’ δεν φτάνει. ‘Άκαρδη’; ‘Απάνθρωπη’; Ίσως μόλις να επαναπροσδιορίσαμε τη λέξη ‘απανθρωπιά’” (Los Angeles Daily News, 8 Μαρτίου, 2002, σ. 1). Πρέπει να θυμάστε πως αυτή η γυναίκα ήταν βοηθός νοσοκόμας. Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως αυτή η γυναίκα λέει πως είναι Χριστιανή. Τώρα έχουμε αδίστακτους δολοφόνους που λένε πως είναι Χριστιανοί! Μην το πιστεύετε! Οι πραγματικοί Χριστιανοί δεν κάνουν τέτοια πράγματα!

Δεν γίνεται να πάρεις “έκσταση” ή κάποιο άλλο ναρκωτικό έστω και μία φορά χωρίς την πιθανότητα να δαιμονιστείς. Οι δαιμονισμένοι άνθρωποι είναι άγριοι, επικίνδυνοι και εκτός ελέγχου. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι δαιμονισμένους ανθρώπους αυτόν τον καιρό. Τους βλέπουμε στην τηλεόραση και στις ταινίες. Οι ταινίες είναι γεμάτες με βρυκόλακες, ζόμπι, φόνους, βασανιστήρια, αίματα και βία. Κάθε χρόνο είναι και χειρότερα! Οι Αμερικανοί έχουν γίνει τόσο αιμοδιψείς όσο και οι αρχαίοι Ρωμαίοι – που πέταγαν τους Χριστιανούς στα λιοντάρια – και ζητωκραύγαζαν μέσα στο Κολοσσαίο καθώς οι Χριστιανοί ξεσκιζόντουσαν σε κομμάτια! Μια ολόκληρη γενιά έχει τώρα επηρεαστεί από δαίμονες. Πολλοί απ' αυτούς τους δαιμονισμένους ανθρώπους θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σας προτρέψουν να αφήσετε την τοπική εκκλησία σας. Πολλοί απ' αυτούς που άφησαν την εκκλησία μας πριν είκοσι χρόνια, και μας επιτέθηκαν στο Ίντερνετ, έκαναν σαν να ήταν δαιμονισμένοι. Είμαι πεπεισμένος πως κάποιοι απ' αυτούς ήταν κάτω από την άμεση επήρεια του Σατανά. Έπρεπε να καλέσουμε το FBI για να σταματήσουμε τις επιθέσεις τους! Δεν είχαν φόβο Θεού. Αλλά το FBI τούς σταμάτησε! Δόξα τω Θεώ! Η Βίβλος λέει:

“Σώθητε από της διεστραμμένης ταύτης γενεάς” (Πράξεις β΄. 40).

Η ψυχική αστάθεια και δαιμονική αγριότητα πολλών ανθρώπων, αυτόν τον καιρό, είναι σημείο πως το τέλος είναι κοντά.

“Τα δε σημεία των καιρών δεν δύνασθε (να διακρίνητε)” (Ματθαίον ις΄. 3).

IIΙ. Το τρίτο σημείο του τέλους είναι η αύξηση της τρομοκρατίας σε όλον τον κόσμο.

Το περιοδικό Time είπε:

Πυρηνικό όπλο 10 κιλοτόνων να εκπυρσοκροτεί στην πόλη της Νέας Υόρκης; Δεν έγινε. Αλλά θα μπορούσε να είχε γίνει.

Έξι μήνες μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η Αμερική αγωνίζεται απεγνωσμένα να διορθώσει το χαλασμένο σύστημα πριν γίνει κι άλλη επίθεση. Καθώς οι κατάσκοποί μας προσπαθούν να σφίξουν τον κλοιό, η έρευνα του Time ρωτάει: Μπορούμε να σταματήσουμε την επόμενη επίθεση; (11 Μαρτίου, 2002, σ. 24-25).

Το Time δεν ήταν σίγουρο πως μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Το άρθρο τελείωσε με αυτά τα λόγια: “Τώρα περνάμε στην αντεπίθεση. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν έχουμε προλάβει να την κάνουμε” (ibid., p. 37). Το περιοδικό Time μάς είπε επίσης:

Οι ειδικοί λένε πως οι τρομοκράτες ψάχνουν να βρουν τρόπους να προκαλέσουν ζημιά στις ΗΠΑ, οι οποίες ακόμη και τώρα δεν κάνουν όσα θα μπορούσαν για να προστατέψουν τον εαυτό τους από άλλες επιθέσεις.

(Οι τρομοκράτες φτιάχνουν) συσκευές με ουράνιο που θα μπορούσαν να μεταδώσουν ραδιενέργεια σε μεγάλες περιοχές σπέρνοντας τον πανικό (ibid., pp. 26-27).

Μπορούν οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές να χρησιμοποιήσουν θερμοπυρηνικές βόμβες στην Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες; Το περιοδικό Time πιστεύει πως μπορούν. Το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, έκανε ένα τρομακτικό ρεπορτάζ με τίτλο: “Τα στοιχεία δείχνουν έναν κόσμο πλημμυρισμένο από κλεμμένα πυρηνικά υλικά / Data Shows World Awash in Stolen Nuclear Material” (6 Μαρτίου, 2002, www.reuters.com).

Η Δρ Λιουντμίλα Ζαΐτσεβα (Dr. Lyudmila Zaitseva) του πανεπιστημίου Στάνφορντ (Stanford University) είπε: “Είναι πραγματικά τρομακτικό”. Διεθνείς ερευνητές έχουν δημιουργήσει αυτό που αποκαλούν την πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων στον κόσμο, με χαμένα, κλεμμένα και παραπεταμένα πυρηνικά υλικά – απεικονίζοντας έναν κόσμο πλημμυρισμένο από οπλικό ουράνιο και πλουτώνιο, για τα οποία κανείς δεν μπορεί να δώσει λογαριασμό. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είπε: “Τα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά” (ibid). Αυτήν την στιγμή το Ιράν φτιάχνει πυρηνικά όπλα για να επιτεθεί στην Αμερική και το Ισραήλ. Ποιος θα τους σταματήσει; Πάντως όχι ο Ομπάμα ή η Χίλαρι Κλίντον! Αυτοί έκαναν συμφωνία με το Ιράν που τους επιτρέπει να συνεχίσουν να φτιάχνουν πυρηνικά όπλα! Ο Θεός βοηθός! Με τέτοια ηγεσία βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση σήμερα!

Μήπως θα εκραγεί ο κόσμος με μια θερμοπυρηνική καταστροφή; Η Βίβλος λέει:

“Και ο τέταρτος άγγελος εξέχεε την φιάλην αυτού επί τον ήλιον· και εδόθη εις αυτόν να καυματίση τους ανθρώπους με πυρ. Και εκαυματίσθησαν οι άνθρωποι καύμα μέγα…” (Αποκάλυψη ις΄. 8-9).

Τι θα γινόταν αν ο Θεός επέτρεπε στο Ιράν να προκαλέσει τέτοια καταστροφή; Αν το Λος Άντζελες καεί σε ένα φλεγόμενο πυρηνικό ολοκαύτωμα, εσείς τι θα απογίνετε; Τι θα κάνετε όταν ο κόσμος καίγεται; Πού θα κρυφτείτε όταν μας επιτίθονται με πυρηνικά όπλα;

Όταν ήταν πιο νέος, ο Μπίλλυ Γκράχαμ έκανε αυτήν τη δήλωση σχετικά με την επερχόμενη φωτιά της κρίσης:

Όταν οι προφήτες μιλούν για φωτιά στην κρίση του κόσμου, ή όταν ο Πέτρος αναφέρει τη φωτιά στο τέλος του αιώνα, μάλλον δεν αναφέρεται σε φωτιά ανάφλεξης. Θα μπορούσε να μιλάει για φωτιά διάσπασης, την απελευθέρωση πυρηνικής ενέργειας από τη διάσπαση του ατόμου…Σίγουρα θα είναι φωτιά κρίσης επάνω σε έναν πονηρό κόσμο (Billy Graham, World Aflame, Doubleday, 1965, pp. 246-247).

Όταν η οργή της κρίσης του Θεού διαμέσου φωτιάς πέσει επάνω στο Λος Άντζελες, τι θα κάνετε για να σωθείτε; Όταν μουσουλμάνοι εξτρεμιστές χρησιμοποιήσουν “βρώμικες” βόμβες μέσα στις πόλεις μας, και γίνει κόλαση επί γης, πού θα κρυφτείτε;

Κανένας μη-μεταστραμμένος άνθρωπος δεν είναι προετοιμασμένος για τη φωτιά που θα στείλει ο Θεός στη γη κατά τις έσχατες ημέρες. Ο μόνος τρόπος για να προετοιμαστείτε είναι με το να μπείτε σε μια εκκλησία σαν αυτή που πιστεύει τη Βίβλο, και να παραβρίσκεστε σε κάθε συνάθροιση. Ακούστε τα κηρύγματα σαν να εξαρτάται η ζωή σας απ' αυτά. Και μετά, σιγουρευτείτε, σιγουρευτείτε απολύτως, πως έχετε μεταστραφεί – και πως δεν είστε άλλο ένα μέλος της εκκλησίας που είναι χαμένο.

Γι' αυτό πρέπει να έρθετε ευθέως στον Ιησού Χριστό, τον μεσίτη μεταξύ του αμαρτωλού ανθρώπου και του άγιου Θεού. Ο Χριστός πέθανε έναν απαίσιο θάνατο επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει το τίμημα για την αμαρτία σας. Έχυσε το Αίμα Του επάνω στο Σταυρό για να αφαιρεθούν οι αμαρτίες σας. Μετά, ο Χριστός αναστήθηκε σωματικά από τους νεκρούς και αναλήφθηκε στον Ουρανό, όπου και βρίσκεται τώρα καθισμένος στα δεξιά του Θεού. Πρέπει να έρθετε στον Ίδιο τον Χριστό, για να σωθείτε. Πρέπει να εμπιστευτείτε τον Ιησού για να μεταστραφείτε. Και μετά να γίνετε πλήρη μέλη αυτής της Βαπτιστικής Εκκλησίας της Καινής Διαθήκης και να βαπτιστείτε ως μέλη της. Μόνο όταν έχετε μεταστραφεί θα είστε ασφαλείς από τη φωτιά της κρίσης που θα κάψει αυτήν την πονηρή πόλη. Εμπιστευτείτε τον Χριστό. Κάντε το τώρα – όσο υπάρχει χρόνος! Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ματθαίον ις΄. 1-4.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “In Times Like These” (της Ruth Caye Jones, 1902-1972).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

SIGNS OF THE TIMES

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού εξεύρετε να διακρίνητε, τα δε σημεία των καιρών δεν δύνασθε” (Ματθαίον ις΄. 3).

I.    Το πρώτο σημείο πως το τέλος είναι κοντά – η αύξηση της
ειδωλολατρίας και η απομάκρυνση από τον Χριστό στον
Δυτικό κόσμο, και αλλού, αυτόν τον καιρό, Εβραίους ι΄. 25,
Ρωμαίους α΄. 25, 22, Ματθαίον κδ΄. 12.

II.   Το δεύτερο σημείο του τέλους – η ψυχική σύγχυση που προκαλούν
τα ναρκωτικά, η ατελείωτη τηλεόραση, οι ώρες βιντεοπαιχνιδιών,
το “σερφάρισμα στο Ίντερνετ”, και η παρακολούθηση
πορνογραφίας, Β΄ Τιμόθεον γ΄. 1, 3, Ματθαίον η΄. 28,
Πράξεις β΄. 40.

III.  Το τρίτο σημείο του τέλους – η αύξηση της τρομοκρατίας σε όλον
τον κόσμο, Αποκάλυψη ις΄. 8-9.