Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡΕΑ

THE PARABLE OF THE SOWER
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Απόγευμα, 8 Νοεμβρίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Evening, November 8, 2015


Τώρα, πρόκειται να κηρύξω αυτό το κήρυγμα με διαφορετικό τρόπο από ότι το κάνω συνήθως. Θέλω να ανοίξετε τη Βίβλο σας στον Μάρκο κεφάλαιο 4. Θα σας εξηγήσω την Παραβολή του Σπορέα. Βρίσκεται στον Ματθαίο, τον Μάρκο και τον Λουκά. Αλλά θα το μελετήσουμε στον Μάρκο απόψε. Παραβολή είναι μια ιστορία που ο Ιησούς είπε για να παρουσιάσει και να εξηγήσει με απλό τρόπο μια πνευματική αλήθεια.

Ποια είναι η κύρια αλήθεια αυτής της παραβολής; Είναι αυτή - η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που ακούνε το Ευαγγέλιο δεν θα σωθούν! Μακράν, ο μεγαλύτερος αριθμός των ανθρώπων που ακούν τον τρόπο να σωθούν, δεν θα σωθούν. Θα πάνε στην Κόλαση! Τα πλήθη θα πάνε στην Κόλαση. Μόνο ένας μικρός αριθμός θα σωθεί. Αυτό εκπλήσσει πολλούς ανθρώπους σήμερα. Λένε, «δεν πιστεύω ότι ο Θεός θα στείλει κανέναν στην Κόλαση". Μετά λες εσύ, "Αλλά ο Θεός της Βίβλου όντως στέλνει ανθρώπους στην Κόλαση." Λένε, «δεν πιστεύω σε αυτόν τον Θεό. Ο Θεός μου ποτέ δεν θα το έκανε αυτό." Αυτό που εννοούν είναι ότι ο θεός που έφτιαξαν οι ίδιοι στο μυαλό τους, δεν θα το έκανε αυτό.. Αλλά δεν μιλάμε για το θεό που εσύ έχεις σχηματίσει στο μυαλό σου. Οι άνθρωποι των «Δώδεκα Βημάτων" μιλούν για «τον Θεό όπως Τον καταλαβαίνεις". Αλλά δεν μιλάω ούτε γι’ αυτόν τον ψεύτικο θεό. Ο θεός που έχεις "κατασκευάσει" στο μυαλό σου είναι ένας ψεύτικος θεός. "Ο Θεός όπως τον καταλαβαίνεις» είναι ένας ψεύτικος θεός. Μιλώ για τον Θεό, όπως δεν Τον καταλαβαίνεις! Αυτός είναι ο Θεός που αποκάλυψε τον εαυτό Του αποκλειστικά στην Αγία Γραφή. Είναι ο Θεός της Αγίας Γραφής! Και δεν υπάρχει άλλος! Δεν μιλάω για τον ψεύτικο θεό στον οποίο πιστεύεις. Μιλάω για τον αληθινό Θεό – όπως μας έχει αποκαλυφθεί στην Αγία Γραφή. Ο ψεύτικος θεός σου δεν στέλνει ανθρώπους στην Κόλαση. Αλλά η πραγματικός Θεός το κάνει. Στο Ματθαίος 7:13 ο Κύριος Ιησούς Χριστός είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βαδίζουν “προς την καταστροφή” στην Κόλαση. Στο επόμενο εδάφιο ο Κύριος Ιησούς Χριστός είπε ότι εκείνοι που σώζονται είναι "λίγοι" σε αριθμό - πολύ λίγοι πράγματι. Και αυτό είναι το κύριο σημείο αυτής της παραβολής.

Είναι μια απλή ιστορία που ο Ιησούς Χριστός είπε. Είπε ότι ένας γεωργός βγήκε για να σπείρει σπόρους. Καθώς σκορπούσε τους σπόρους, κάποιοι από αυτούς έπεσαν στην άκρη του δρόμου. Τα πουλιά κατέβηκαν γρήγορα και τους έφαγαν. Κάποιοι από τους σπόρους έπεσαν σε βραχώδεις περιοχές όπου δεν υπήρχε πολύ χώμα. Ο σπόρος μεγάλωσε γρήγορα, αλλά όταν βγήκε ο ήλιος, τα φυτά κάηκαν και ξεράθηκαν, επειδή δεν είχαν δυνατές ρίζες. Άλλοι σπόροι έπεσαν στα αγκάθια και τα ζιζάνια. Τα ζιζάνια μεγάλωσαν και έπνιξαν τα φυτά, κι έτσι δεν έφεραν κανένα καρπό. Στο τέλος, ορισμένοι σπόροι έπεσαν σε καλό χώμα, μεγάλωσαν και παρήγαγαν καλή σοδειά. Αυτή είναι η παραβολή. Είναι μια απλή μικρή ιστορία - αλλά μας δείχνει μια πολύ σημαντική αλήθεια - πολύ λίγοι άνθρωποι που ακούνε το Ευαγγέλιο καταλήγουν να σωθούν!

Τα τέσσερα είδη εδάφους στην παραβολή αντιπροσωπεύουν τους τέσσερις τύπους ανθρώπων που ακούν το Ευαγγέλιο. Ο σπόρος είναι ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, το μήνυμα της σωτηρίας μέσω του Ιησού Χριστού. Κάθε άτομο που έρχεται σε αυτή την εκκλησία ακούει το Ευαγγέλιο. Το τι κάνει γι 'αυτό αντιπροσωπεύεται από τα τέσσερα είδη του εδάφους στην παραβολή.

I. Πρώτον, αυτοί που ακούν το Ευαγγέλιο και το ξεχνούν αμέσως, χάνονται.

Κοιτάξτε στον Μάρκο 4:15,

“Οι δε παρά την οδόν είναι ούτοι, εις τους οποίους σπείρεται ο λόγος, και όταν ακούσωσιν, ευθύς έρχεται ο Σατανάς, και αφαιρεί τον λόγον τον εσπαρμένον εν ταις καρδίαις αυτών” (Μάρκος 4:15).

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που έρχονται και επισκέπτονται την εκκλησία μια ή δύο φορές. Θα ακούσουν τον Λόγο του Θεού, το μήνυμα της σωτηρίας “Και ήλθον τα πετεινά του ουρανού και κατέφαγον αυτό” (Μάρκος 4:4). Τα πουλιά που έφαγαν τον σπόρο αντιπροσωπεύουν τον Σατανά και τα δαιμόνιά του. “Ευθύς έρχεται ο Σατανάς, και αφαιρεί τον λόγον τον εσπαρμένον εν ταις καρδίαις αυτών” (Μάρκος 4:15).

Τους λέμε ότι ο Χριστός πέθανε στον Σταυρό για να πληρώσει για τις αμαρτίες τους. Ο Διάβολος τους λέει, "Δεν έχεις καμία αμαρτία. Είσαι καλός άνθρωπος". Έτσι ο Λόγος αφαιρείται γρήγορα από τον Διάβολο που εργάζεται στο μυαλό τους. Εμείς λέμε, "Ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς για να σου δώσει την αιώνια ζωή." Ο Διάβολος λέει, "Μην το πιστεύεις αυτό! Είναι ένας μύθος, ένα παραμύθι". Έτσι ο Λόγος αφαιρείται γρήγορα από τον Διάβολο που εργάζεται στο μυαλό τους. Ο Ιησούς είπε ότι ο Διάβολος «είναι ψεύτης» (Ιωάννης 8:44). Σου λέει ένα ψέμα για να σε εμποδίσει από το να πιστέψεις στο Ευαγγέλιο και να σωθείς. Θέλει να σε κρατήσει ως σκλάβο του!

Φέρνουμε πολλούς ανθρώπους που χάνονται για να ακούσουν το Ευαγγέλιο κάθε Κυριακή. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξανάρχονται. Τους δίνουμε το μήνυμα της σωτηρίας. Τους προσφέρουμε ένα γεύμα (ή δείπνο) και ένα μεγάλο πάρτι γενεθλίων. Το κάνουμε εύκολο το να έρθουν στην εκκλησία. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν θυμούνται τίποτα από αυτά που κηρύττω. Γιατί; Επειδή “ευθύς έρχεται ο Σατανάς, και αφαιρεί τον λόγον τον εσπαρμένον εν ταις καρδίαις αυτών,” γι 'αυτό! Μερικοί άνθρωποι έρχονται αρκετές φορές χωρίς το κήρυγμα να έχει κάποια επίδραση πάνω τους. Γιατί; Επειδή κάθε φορά ακούν τον διάβολο, και αυτός αφαιρεί τον Λόγο απ’ τις καρδιές τους. Μέχρι και το κήρυγμα γραμμένο λέξη-προς- λέξη τους δίνουμε για να το πάρουν σπίτι και να το μελετήσουν. Το διαβάζουν όμως και το αναλογίζονται; Όχι, δεν το κάνουν. Ξέρω ότι οι περισσότεροι απλά πετάνε το φυλλάδιο στα σκουπίδια μόλις φτάσουν σπίτι. Το ξέρω αυτό. Αλλά εξακολουθούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Γιατί εξακολουθούν να το κάνουν; Επειδή ο Ιησούς είπε, “Έξελθε εις τας οδούς και φραγμούς και ανάγκασον να εισέλθωσι” (Λουκάς 14:23). Επειδή ο Θεός μας είπε,

“Και θέλεις λαλήσει τους λόγους μου προς αυτούς, εάν τε ακούσωσιν, εάν τε απειθήσωσι· διότι είναι αποστάται” (Ιεζεκιήλ 2:7).

Καθώς κινούμαστε βαθύτερα στις «τελευταίες ημέρες» οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο επαναστατικοί ενάντια στον Θεό. Έτσι, ο διάβολος και τα δαιμόνιά του γίνονται όλο και περισσότερο ικανοί να αρπάξουν τον Λόγο του Θεού από τις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων. Πριν από σαράντα χρόνια θα μπορούσες να βάλεις μια ταμπέλα έξω που να έλεγε, «Βιβλική μελέτη εδώ στις 19:00.» «Οι νέοι θα ερχόντουσαν, πολλοί από αυτούς, μόνο και μόνο που θα διάβαζαν μια πινακίδα σαν αυτήν. Το ξέρω. Ξεκίνησα μια εκκλησία κοντά στο Σαν Φρανσίσκο με Χίπις. Ήταν αμαρτωλοί. Σίγουρα ήταν. Αλλά σε όσο κακή κατάσταση κι αν ήταν, ήταν μακράν, μακράν καλύτεροι από τους νέους σήμερα! Σήμερα οι περισσότεροι νέοι είναι τόσο σκληρόκαρδοι που δεν θα μπορούσες να τους φτάσεις ούτε με βαριοπούλα! Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε, “εάν τε ακούσωσιν, εάν τε απειθήσωσι” – επειδή ο Θεός μας είπε να το κάνουμε! Και μία στο τόσο βρίσκουμε κάποιον που είναι μεταξύ των εκλεκτών, που ακούει το Ευαγγέλιο και σώζεται. Αλλά αυτό γίνεται όλο και πιο σπάνιο καθώς αυτός ο αιώνας πλησιάζει στο τέλος, και αυτός ο παρόντας κόσμος φτάνει στο τέλος του. Είμαι πεπεισμένος ότι, εδώ στην Αμερική τουλάχιστον, ο Θεός κρίνει τον λαό μας στέλνοντας “επ’ αυτούς ο Θεός ενέργειαν πλάνης, ώστε να πιστεύσωσιν εις το ψεύδος” (Β’ Θεσσαλονικείς 2:11). Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι ο Θεός, με ακαταμάχητη χάρη, θα προσελκύσει τους εκλεκτούς, ακόμα και σε αυτές τις πονηρές και δαιμονικές ημέρες! Δεν ψάχνουμε για μεγάλα πλήθη. Ψάχνουμε, εδώ και εκεί, για τους λίγους που ο Θεός έχει επιλέξει να σωθούν. Γιατί ο Ιησούς είπε,, “Σεις δεν εξελέξατε εμέ, αλλ’ εγώ εξέλεξα εσάς” (Ιωάννης 15:16). Ο Θεός θα φέρει μέσα αυτούς που έχει διαλέξει από την κυριαρχική χάρη! Αλληλούια! Αλλά εκείνοι που ο Θεός δεν έχει επιλέξει “ευθύς έρχεται ο Σατανάς, και αφαιρεί τον λόγον τον εσπαρμένον εν ταις καρδίαις” (Μάρκος 4:15). Τι γίνεται με σένα; Είσαι ένας από τους εκλεκτούς του Θεού – ή θα επιτρέψεις στον Σατανά να αφαιρέσει τον Λόγο από την καρδιά σου; – και να απομακρυνθείς για να ζήσεις και να πεθάνεις στην αμαρτία σου; Επειδή ο Ιησούς είπε, “Διότι πολλοί είναι οι κεκλημένοι, ολίγοι δε οι εκλεκτοί” (Ματθαίος 22:14).

II. Δεύτερον, αυτοί που ακούν το Ευαγγέλιο και το δέχονται με χαρά, αλλά απομακρύνονται όταν πειραστούν, χάνονται.

Κοιτάξτε στον Μάρκο 4:16-17.

“Και ομοίως οι επί τα πετρώση σπειρόμενοι είναι ούτοι, οίτινες όταν ακούσωσι τον λόγον, ευθύς μετά χαράς δέχονται αυτόν, δεν έχουσιν όμως ρίζαν εν εαυτοίς, αλλ’ είναι πρόσκαιροι· έπειτα όταν γείνη θλίψις ή διωγμός διά τον λόγον, ευθύς σκανδαλίζονται” (Μάρκος 4:16-17).

Αυτοί οι άνθρωποι του πετρώδους εδάφους είναι το αντίθετο της πρώτης ομάδας. Δέχονται το Ευαγγέλιο με αγαλλίαση και χαρά. Έρχονται στην εκκλησία και τους αρέσει. Ψάλλουν τους ύμνους με κέφι αμέσως. Έρχονται στην συμπροσευχή. Πηγαίνουν για ευαγγελισμό. Είναι υπέροχο! Τους αρέσει! Παίρνουν τα φυλλάδια με το κήρυγμα στο σπίτι και τα διαβάζουν προσεκτικά.

Αλλά κάτι λείπει. «Δεν έχουν ρίζα.« Δεν είναι ριζωμένοι στον Χριστό, δεν είναι «ερριζωμένοι και εποικοδομούμενοι εν αυτώ» (Κολοσσαείς 2: 7). Κι έτσι “είναι πρόσκαιροι.” Ο Δρ. Τζ. Βέρνον ΜακΓκι (Dr. J. Vernon McGee) είπε, «Πραγματικά ενθουσιάζονται, αλλά δεν έχουν καμία πραγματική σχέση με τον Χριστό. Βρίσκονται απλά σε συναισθηματική έξαρση» (Thru the Bible, σχόλια πάνω στο Ματθαίος 13:20, 21).

Μετά από λίγο ανακαλύπτουν ότι τους προκαλεί προβλήματα το να είναι στην εκκλησία. Κάτι συμβαίνει και δεν θέλουν πλέον να έρχονται. Όταν προβλήματα ή διωγμός έρχονται εναντίον τους επειδή έρχονται στην εκκλησία "ευθύς σκανδαλίζονται". Αυτό σημαίνει, κυριολεκτικά ότι “αμέσως απαρνούνται” (βλ. Μετάφραση Βιβλικής Εταιρίας). Αυτό συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια των γιορτών, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ξέρουν ότι θέλουμε να έρθουν στο τραπέζι των Χριστουγέννων, στην συνάθροιση την παραμονή των Χριστουγέννων, και στην ολονύχτια συνάθροιση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σχεδιάζουν να έρθουν. Στη συνέχεια, όμως κάτι προκύπτει, τους προσκαλούν σε ένα άλλο πάρτυ με μη πιστούς, ή συμβαίνει κάτι άλλο. Ενδίδουν στον κόσμο - και απομακρύνονται, με την πρώτη φορά που θα υπάρξει μια μικρή «θλίψη» ή πρόβλημα. Θα "απομακρυνθείς" όταν δοκιμάζεσαι από τις «γιορτές»; Θα φύγεις μακριά με τους φίλους σου που χάνονται σε ένα κοσμικό πάρτυ, ή έναν χορό; Θα τρέξεις στο Λας Βέγκας, ή κάπου αλλού, με τους φίλους σου που χάνονται; Κάθε χρόνο βλέπουμε κάποιους ανθρώπους χωρίς καμία πραγματική ρίζα στον Χριστό, οι οποίοι γρήγορα απομακρύνονται κατά τη διάρκεια των εορτών και των διακοπών.

Ο Δρ. Ντέιβιντ Φ. Γουέλλς (Dr. David F. Wells) είναι ένας φημισμένος Αναμορφωμένος θεολόγος. Είπε, «Αυτοί [οι άνθρωποι] δεν έχουν καμία πρόθεση να πληρώσουν το κόστος της αφιέρωσης που απαιτείται αν πρόκειται όντως να πιστέψεις το μήνυμα... Αυτοί [οι λεγόμενοι] «νεοφώτιστοι» αρνούνται να έρθει η ζωή τους άνω-κάτω με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν, προφανώς, πολλοί που είναι έτσι στην Αμερική σήμερα» (David F. Wells, Ph.D., The Courage to be Protestant, Eerdmans Publishing Company, 2008, σ. 89).

Ο Δρ. Τζ. Βέρνον ΜακΓκι (Dr. J. Vernon McGee) αποκάλεσε τους ανθρώπους αυτούς, “Άλκα-Σέλτζερ (Alka-Seltzer) Χριστιανούς (σημ. μτφ. Το Άλκα- Σέλτζερ. είναι ένα αναβράζον χάπι για το στομάχι) Υπάρχει πολύς αφρός μέσα τους... Δεν έχουν αληθινή σχέση με τον Χριστό. Είναι απλά μια συναισθηματική έξαρση. Είναι «οι άνθρωποι τους πετρώδους εδάφους»” (ό.π.).

III. Τρίτον, αυτοί που ακούν το Ευαγγέλιο, αλλά πνίγονται από τις έγνοιες αυτού του κόσμου και την εξαπάτηση του πλούτου, και την επιθυμία άλλων πραγμάτων, χάνονται.

Κοιτάξτε στον Μάρκο 4:18, 19,

“Και οι εις τας ακάνθας σπειρόμενοι είναι ούτοι, οίτινες ακούουσι τον λόγον, και αι μέρμναι του αιώνος τούτου και η απάτη του πλούτου και αι απιθυμίαι των άλλων πραγμάτων εισερχόμεναι συμπνίγουσι τον λόγον, και γίνεται άκαρπος.” (Μάρκος 4:18, 19).

Ο Διάβολος πήρε αυτούς που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, και η σάρκα ανέλαβε αυτούς στο βραχώδες έδαφος, αλλά ο κόσμος πνίγει και αφαιρεί τον Λόγο από αυτή την ομάδα των ακροατών. Οι μέριμνες του κόσμου μπαίνουν μέσα... Έχω δει ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν αφήσει τις μέρμνες του κόσμου να προκαλέσουν συνωστισμό και τελικά να πετάξουν έξω τον Λόγο του Θεού» (ό.π.).

Το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει ξανά και ξανά. Κάποιοι νέοι έρχονται στην εκκλησία και φαίνονται να έχουν μεταστραφεί. Στη συνέχεια, μετά από λίγο, αποφοιτούν και αρχίζουν να βγάζουν χρήματα. Κάνουν ένα παιδί. Αρχίζουν να επιθυμούν άλλα πράγματα. Θα παραθέσω το απόσπασμα από τη Βιβλική Εταιρία για να το κάνω πιο παραστατικό. Αυτοί, λέει, «ακούν τον λόγο, οι μέριμνες όμως και τα εγκόσμια, η απάτη του πλούτου και οι λοιπές επιθυμίες, μπαίνουν μέσα τους και καταπνίγουν τον λόγο.»

Πάρα πολλοί άνθρωποι έφυγαν από την εκκλησία μας πριν από είκοσι χρόνια περίπου. Ένας άνδρας που ονομάζεται Ολιβάς (Olivas) μας άφησε και ξεκίνησε μια άλλη εκκλησία. Είπε στους ανθρώπους μας ότι ήμουν πάρα πολύ αυστηρός. Δεν χρειαζόταν να πηγαίνουν στις συναθροίσεις το απόγευμα της Κυριακής. Το μόνο που χρειάζονταν ήταν μια συνάθροιση το πρωί, που θα ακολουθείται από ένα γεύμα όπου ο καθένας θα φέρνει από κάτι. Δεν χρειαζόταν να φέρνουν αυτούς που χάνονται στην εκκλησία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν ήταν να πηγαίνουν οι ίδιοι - και μόνο όταν ήταν βολικό. Ήταν τέλεια! Είχαν απαλλαχτεί από αυτόν τον αυστηρό κήρυκα με τις παλιές ιδέες! Αλλά πολύ σύντομα οι περισσότεροι από αυτούς άφησαν αυτήν την εναλλακτική εκκλησία. Ένας απ’ αυτούς είπε στον κ. Προύντχομ (Mr. Prudhomme), “Αυτή η εκκλησία είναι απλώς ένας σταθμός, στο δρόμο της επιστροφής προς τον κόσμο.” Αυτό είναι που συνέβη με τη "διάσπαση της εκκλησίας από τον Ολιβά (Olivas)." Θα ξανασυμβεί; Ναι, θα ξανασυμβεί – αν οι μέριμνες αυτού του κόσμου, η απάτη του πλούτου και οι λοιπές επιθυμίες καταπνίξουν τον Λόγο στη ζωή σου! Ναι, θα συμβεί στους ανθρώπους της εκκλησίας που βρίσκονται στο έδαφος με τα αγκάθια! Ναι, θα ξανασυμβεί!

Τώρα, ακούστε τον Δρ. Τζ. Βέρνον ΜακΓκι (Dr. J. Vernon McGee) ξανά,

Αυτοί οι τρεις τύποι εδάφους δεν αντιπροσωπεύουν τρεις τύπους πιστών - δεν είναι πιστοί καθόλου! Έχουν ακούσει τον Λόγο και έχουν μόνο ομολογήσει ότι τον δέχτηκαν... Με άλλα λόγια δεν έχουν σωθεί... Μόνο το ένα τέταρτο έχουν πραγματικά σωθεί. Ειλικρινά, στη δική μου διακονία έχω βρει ότι το ποσοστό είναι ακόμη μικρότερο από αυτό (McGee, ibid., σσ. 73, 75).

Θα σου πουν ότι είναι σωσμένοι. Αλλά δεν είναι καθόλου σωσμένοι! Συμφωνώ απόλυτα με τον Δρ. ΜακΓκι (Dr. McGee). Είπε γι αυτούς που χάνονται, “Τους χαρακτηρίζω ως τον τύπο της Νότιας Καλιφόρνιας” των χαμένων ευαγγελικών (ό.π., σ. 73). Ο Δρ. Ντέιβιντ Φ. Γουέλλς (Dr. David F. Wells) είπε, “Είναι παραδείγματα του «Ελαφρύ Χριστιανισμού» που τόσες ευαγγελικές εκκλησίες προπαγανδίζουν... λιγότεροι από ένας στους δέκα έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι σημαίνει να είσαι μαθητής του Χριστού με τους βιβλικούς όρους” (Wells, ό.π., σ. 91). Αμήν σ’ αυτό, αδερφέ!

IV. Τέταρτον, αυτοί που ακούν το Ευαγγέλιο, το δέχονται, και καρποφορούν, είναι αυτοί που σώζονται.

Κοιτάξτε στο εδάφιο 20,

“Και οι εις την γην την καλήν σπαρέντες είναι ούτοι, οίτινες ακούουσι τον λόγον και παραδέχονται και καρποφορούσιν εν τριάκοντα και εν εξήκοντα και εν εκατόν” (Μάρκος 4:20).

Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Είναι ίσως απλούστερο να σας δώσω μερικά ονόματα. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πρέπει να ακολουθήσετε. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα πρέπει τους έχετε ως παραδείγματα στη ζωή σας. Είναι άνθρωποι όπως ο Δρ. και η κα Κέιγκαν (Dr. and Mrs. Cagan), ο Δρ. και η κα Τσαν (Dr. and Mrs. Chan), ο κος και η κα Γκρίφιθ (Mr. and Mrs. Griffith), ο κος και η κα Σονγκ (Mr. and Mrs. Song), ο κος και η κα Μένσια (Mr. and Mrs. Mencia), η κα Σαλαζάρ (Mrs. Salazar) (ειδικά αυτή!), ο κος και η κα Σάντερς (Mr. and Mrs. Sanders), ο κος και η κα Ολιβάτσε (Mr. and Mrs. Olivacce), ο κος και η κα Προύντχομ (Mr. and Mrs. Prudhomme), ο κος και η κα Λι (Mr. and Mrs. Lee), η κα Χάιμερς (Mrs. Hymers), ο κος Ζαμπαλάγα (Mr. Zabalaga), ο Σέρτζιο Μέλο (Sergio Melo), η Έμυ Ζαμπαλάγα (Emi Zabalaga), η Λάρα Έσκομπαρ (Lara Escobar), ο Τζον Σάμιουελ Κέιγκαν (John Samuel Cagan) – άνθρωποι σαν αυτούς! Μπορώ να ονομάσω μόνο λίγους από αυτούς! Ακολουθήστε το παράδειγμά τους και δεν θα κάνεις λάθος! Αμήν! Αλληλούια! Δόξα στο όνομα του Ιησού!

Ξεκινάει καθώς εμπιστεύεσαι τον Χριστό. Αυξάνεται καθώς εμπιστεύεσαι τον Χριστό. Ρέει στην μαθητεία καθώς εμπιστεύεσαι τον Χριστό. Όπως λέει αυτός ο παλιός ύμνος, “Εμπιστεύσου Αυτόν ό,τι κι αν συμβεί, Εμπιστεύσου τον Ιησού, αυτό είναι όλο!” Καμία από τις τρεις ομάδες δεν εμπιστεύτηκε τον Ιησού! Συνέχιζαν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους. Γι’ αυτό «αφέθηκαν» και έφυγαν από την εκκλησία μας. Δεν εμπιστεύτηκαν τον Ιησού. Εμπιστεύτηκαν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους. Σταμάτα να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου - και άρχισε να εμπιστεύεσαι τον Χριστό. Εμπιστεύσου Τον τώρα, και Αυτός θα σε καθαρίσει από όλες σου τις αμαρτίες με το πολύτιμό Του Αίμα! Εμπιστεύσου Τον τώρα, και λάβεις άμεσα αιώνια ζωή! Αμήν! Αλληλούια! Δόξα στο όνομα του Ιησού! Δρ Τσαν (Dr. Chan), παρακαλώ οδήγησέ μας σε προσευχή.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Λουκάς 8:11-15.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ . Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
                “If I Gained the World/ Εάν Κέρδιζα Όλο τον Κόσμο” (της Anna Olander, 1861-1939).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

THE PARABLE OF THE SOWER
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

I.    Πρώτον, αυτοί που ακούν το Ευαγγέλιο και το ξεχνούν αμέσως, χάνονται, Μάρκος 4:15, 4, Ιωάννης 8:44, Λουκάς 14:23, Ιεζεκιήλ 2:7, Β΄ Θεσσαλονικείς 2:11, Ιωάννης 15:16, Ματθαίος 22:14.

II.   Δεύτερον, αυτοί που ακούν το Ευαγγέλιο και το δέχονται με χαρά, αλλά απομακρύνονται όταν πειραστούν, χάνονται, Μάρκος 4:16, 17, Κολοσσαείς 2:7.

III.  Τρίτον, αυτοί που ακούν το Ευαγγέλιο, αλλά πνίγονται από τις έγνοιες αυτού του κόσμου και την εξαπάτηση του πλούτου, και την επιθυμία άλλων πραγμάτων, χάνονται, Μάρκος 4:18, 19.

IV.  Τέταρτον, αυτοί που ακούν το Ευαγγέλιο, το δέχονται, και καρποφορούν, είναι αυτοί που σώζονται, Μάρκος 4:20.