Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΗΣΑΪΑ

THE CONVERSION AND CALL OF ISAIAH
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 1 Νοεμβρίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, November 1, 2015

“Κατά το έτος εν ω απέθανεν Οζίας ο βασιλεύς, είδον τον Κύριον καθήμενον επί θρόνου υψηλού και επηρμένου, και το κράσπεδον αυτού εγέμισε τον ναόν” (Ησαΐας 6:1).


Το βιβλίο του Ησαΐα στην πραγματικότητα αρχίζει με αυτό το κεφάλαιο. Πολλοί σχολιαστές λένε ότι αυτή είναι η κλήση του Ησαΐα ως προφήτη - και είναι αυτό. Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή είναι η μεταστροφή του Ησαΐα, καθώς και η κλήση του στην προφητεία. Αυτό έχει συμβεί συχνά σε κήρυκες στο παρελθόν. Όταν βίωσαν μεταστροφή, στη συνέχεια συνειδητοποίησαν ότι ο Θεός τούς ήθελε να κηρύξουν σε άλλους. Αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό σημείο είναι ότι τα εδάφια αυτά μας δείχνουν πώς ο Ησαΐας μεταστράφηκε. Και, αν πρόκειται κι εσύ να μεταστραφείς, τότε κι εσύ θα πρέπει να περάσεις μερικά από αυτά που πέρασε ο Ησαΐας.

I. Πρώτον, πρέπει να υπάρχει συνείδηση του Θεού.

Μπορεί να έρχεσαι στην εκκλησία για πολλά χρόνια και να μην έχεις συνείδηση του Θεού. Μπορεί να μελετάς την Αγία Γραφή και να λες τα λόγια της προσευχής για χρόνια χωρίς καμιά συνείδηση του Θεού. Μου έχει περάσει αυτή η σκέψη απ’ το μυαλό πολλές φορές στη ζωή μου .

Πριν πάω στην Κινεζική Βαπτιστική εκκλησία ήμουν μέλος μιας Βαπτιστικής Εκκλησίας Καυκάσιων (λευκών) για αρκετά χρόνια. Αν και ήμουν μόνο ένας έφηβος, θυμάμαι να σκέφτομαι ότι οι νέοι άνθρωποι εκεί, όλοι τους σχεδόν, δεν είχαν καμία σχέση με τον Θεό. Το μόνο που έκαναν στο Κυριακό Σχολείο ήταν να κάνουν τις εργασίες και να απαντάνε στις ερωτήσεις. Στη συνέχεια κρυφογελούσαν και έδιναν σημειώματα ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια των κηρυγμάτων. Δεν είχαν καθόλου ζωή. Δεν είχαν καμία κατανόηση. Δεν υπήρχε καμία σοβαρότητα σ’ αυτούς. Δεν μπορούσα να φανταστώ κανέναν από αυτούς να πηγαίνει μόνος του σε ένα ήσυχο μέρος και να προσεύχεται. Ήταν “απηλλοτριωμένοι από της ζωής του Θεού” (Εφεσίους 4:18).

Τι δεν πήγαινε καλά μ’ αυτούς; Για να το θέσω ωμά, δεν είχαν τον Θεό. Δεν σκεφτόντουσαν κάποιες φορές τον Θεό; Ω, είμαι σίγουρος ότι το έκαναν. Αλλά η ιδέα τους για τον Θεό ήταν μόνο ένα αφηρημένο δόγμα, ή μια εσωτερική αίσθηση.

Έχουμε ανθρώπους ακριβώς εδώ στην εκκλησία μας, οι οποίοι δεν έχουν τον Θεό. Δεν είναι ασυνήθιστο, ξέρεις. Έτσι είναι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στις τελευταίες ημέρες, σε αυτόν τον μετα-μοντέρνο πολιτισμό. Αν έλεγες, “Ο Θεός είναι πολύ πραγματικός σε μένα. Ο Θεός είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μου,” τι θα σκεφτόντουσαν οι φίλοι σου στο σχολείο; Τι θα σκεφτόντουσαν οι συνάδελφοί σου στη δουλειά; Δεν θα σε κοιτούσαν περίεργα; Δεν θα σε θεωρούσαν παράξενο; Τώρα, προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα! Δεν γνωρίζουν τον Θεό – και ούτε κι εσύ! Υπάρχουν νέοι εδώ σήμερα το πρωί, που δεν έχουν περισσότερη συνείδηση του Θεού από αυτούς με τους οποίους μιλάτε κάθε μέρα στο σχολείο ή στη δουλειά.

Ο Θεός δεν είναι μέσα μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σημείο. Αν έλεγες στους συμμαθητές σου ότι είσαι πνευματικός, δεν θα τους ενοχλούσε. Αν τους έλεγες ότι άκουσες για τον Θεό στην εκκλησία την Κυριακή, δεν θα τους ενοχλούσε. Αλλά αν τους κοιτούσες στα μάτια και τους έλεγες: «Ο Θεός που δημιούργησε τον κόσμο είναι το πιο σημαντικό και πραγματικό πρόσωπο στη ζωή μου", θα σε κοιτούσαν και θα νόμιζαν ότι είσαι περίεργος. Γιατί; Επειδή η Αγία Γραφή λέει,

“Δεν υπάρχει τις έχων σύνεσιν· δεν υπάρχη τις εκζητών τον Θεόν” (Ρωμαίους 3:11).

Ξανά, η Αγία Γραφή λέει,

“Ο κόσμος δεν εγνώρισεν τον Θεόν διά της σοφίας [αυτού]” (Α’ Κορινθίους 1:21).

Οι περισσότεροι νέο-ευαγγελικοί δεν είναι καλύτεροι από τον υπόλοιπο κόσμο που χάνεται. Μπορεί ακόμα και να πηγαίνουν σε μια ομάδα βιβλικής μελέτης στο κολέγιο σου, αλλά εσύ δεν θα τους ακούσεις να μιλάνε σοβαρά για τον Θεό. Τα κορίτσια συνήθως πάνε εκεί για να μιλήσουν και να κουβεντιάσουν για τούτο και για ‘κείνο. Αν υπάρχουν καθόλου αγόρια εκεί, είναι συνήθως εκεί για να "τσεκάρουν" τα κορίτσια. Αλλά δεν νομίζω για τον Θεό- τουλάχιστον όχι για τον Θεό της Βίβλου! Αν έλεγες ότι ήσουν Μουσουλμάνος ή Καθολικός, ή Εβραίος, ή ακόμα και Βαπτιστής, αυτό δεν θα τους ενοχλούσε. Αν έλεγες, "ο Θεός είναι μέσα μου, και μέσα σας," αυτό δεν θα τους ενοχλούσε καθόλου. Αυτή είναι μια σκέψη της Νέας Εποχής (New Age). Αλλά αν έλεγες, «ο Θεός είναι εκεί πάνω, και κοιτάζει προς τα κάτω σε μας. Βλέπει τις αμαρτίες μας και μας κρίνει", τι θα συνέβαινε; Θα σε θεωρούσαν παράξενο, έτσι δεν είναι;

Τώρα, ας το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Ας μιλήσουμε για σένα. Είσαι εδώ και δεν έχεις ακόμα μεταστραφεί. Τι πιστεύεις για τον Θεό; Τον σκέφτεσαι μερικές φορές, έτσι δεν είναι; Εάν δεν έχεις μεταστραφεί σίγουρα σκέφτεσαι λάθος πράγματα γι’ Αυτόν.

Ο Ησαΐας ήταν ένας νεαρός άνδρας, όταν του συνέβη αυτό. Είχε μελετήσει την Αγία Γραφή. Είχε παρευρεθεί στις συναθροίσεις στον Ναό. Αλλά δεν είχε γνωρίσει τον Θεό για τον εαυτό του. Ήξερε πράγματα για τον Θεό, αλλά δεν γνώριζε τον Θεό εμπειρικά. Ήταν σαν τον πατριάρχη Ιώβ. Είπε ο Ιώβ στον Θεό,

“Ήκουον περί σου με την ακοήν του ωτίου, αλλά τώρα ο οφθαλμός μου σε βλέπει· διά τούτο βδελύττομαι εμαυτόν, και μετανοώ εν χώματι και σποδώ” (Ιώβ 42:5, 6).

Ο Ιώβ είχε ακούσει για τον Θεό. Αλλά τώρα ο Θεός μίλησε “προς τον Ιώβ εκ του ανεμοστρόβιλου” (Ιώβ 38:1, 40:6). “Τότε ο Κύριος απάντησε στον Ιώβ μέσα από τον ανεμοστρόβιλο” (Μετάφραση Βιβλικής Εταιρίας).

Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω αυτό στην ανθρώπινη γλώσσα. Ίσως είναι καλύτερα να σας πω μερικές αληθινές ιστορίες. Ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) ήταν άθεος. Δεν πίστευε στον Θεό καθόλου. Κάποια στιγμή, αργά ένα βράδυ ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) είχε τρομοκρατηθεί. Είχε ένα πολύ σημαντικό τεστ το πρωί στο Πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες (UCLA). Αλλά δεν μπορούσε να κατανοήσει την ύλη καθόλου. Ήξερε ότι θα αποτύγχανε την επόμενη μέρα. Ξαφνικά ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) προσευχήθηκε για πρώτη φορά στη ζωή του. Είπε, "Θεέ μου, συγχώρεσέ με". Μετά αποκοιμήθηκε. Ξύπνησε, γνωρίζοντας ότι θα αποτύχει στις εξετάσεις. Όταν έφτασε στην τάξη και κοίταξε τις ερωτήσεις τις απάντησε εύκολα και πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη. Τότε ήξερε ότι ο Θεός ήταν πραγματικός. Τελικά, όντως υπήρχε Θεός.

Όταν ήμουν δεκαπέντε είχα τραυματιστεί βαθιά από το θάνατο της γιαγιάς μου, και τα φρικτά γεγονότα που συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ, και στην κηδεία της. Έτρεξα μακριά, πολύ μακριά, στους λόφους του Φόρεστ Λον, Γκλέντεϊλ (Forest Lawn, Glendale). Έπεσα στο έδαφος, λαχανιασμένος και μούσκεμα στον ιδρώτα. Τότε ο Θεός με επισκίασε. Ο Θεός ήταν εκεί και το ήξερα. Αυτό με κάνει πάντα να σκέφτομαι τον Ιακώβ, όταν ο Θεός ήρθε σ 'αυτόν μια νύχτα,

“Και εξεγερθείς ο Ιακώβ εκ του ύπνου αυτού, είπε, Βέβαια ο Κύριος είναι εν τω τόπω τούτω, και εγώ δεν ήξευρον. Και εφοβήθη και είπε, Πόσον φοβερός είναι ο τόπος ούτος!” (Γένεση 28:16, 17).

Ούτε ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) ούτε εγώ είχαμε μεταστραφεί όταν είχαμε αυτές τις εμπειρίες, αλλά μπορούσαμε να πούμε μαζί με τον Ιώβ, “Ήκουον περί σου με την ακοήν του ωτίου, αλλά τώρα ο οφθαλμός μου σε βλέπει” (Ιώβ 42:5). Αυτό δεν σημαίνει ότι είδε πραγματικά τον Θεό. Είναι ένας γραφικός τρόπος για να πούμε ότι είχε ακούσει για τον Θεό, αλλά τώρα ήξερε ότι ο Θεός ήταν πραγματικός και αυτός ήταν ένας αμαρτωλός, γι’ αυτό είπε, “Βδελύττομαι εμαυτόν, και μετανοώ εν χώματι και σποδώ” (ό..π.). Και η εμπειρία του Ησαΐα ήταν η ίδια με αυτή του Ιακώβ και του Ιώβ – και του Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) και εμένα– όταν ήμουν δεκαπέντε χρονών, μετά την άθλια κηδεία της γιαγιάς μου. Ο Ησαΐας είπε,

“Κατά το έτος εν ω απέθανεν Οζίας ο βασιλεύς, είδον τον Κύριον καθήμενον επί θρόνου υψηλού και επηρμένου, και το κράσπεδον αυτού εγέμισε τον ναόν” (Ησαΐας 6:1).

Ο Δρ Τζ. Βέρνον ΜακΓκι (Dr. J. Vernon McGee) είπε,

Κατά το έτος που πέθανε ο βασιλιάς Οζίας, ο Ησαΐας σκέφτεται, «Ο καλός βασιλιάς Οζίας είναι νεκρός, και τα πράγματα δεν πάνε [καλά] τώρα. Το Ισραήλ θα φερθεί σε αιχμαλωσία. Η ευημερία θα σταματήσει. Κατάθλιψη θα έρθει, και η πείνα θα ακολουθήσει». Σε αυτό το πλαίσιο σκέψης ο Ησαΐας κάνει αυτό που κάθε άτομο πρέπει να κάνει - πηγαίνει στον ναό... Στον ναό του Θεού ο Ησαΐας ανακαλύπτει ότι ο πραγματικός Βασιλιάς του έθνους δεν είναι νεκρός. “Είδον τον Κύριον καθήμενον επί θρόνου υψηλού και επηρμένου, και το κράσπεδον αυτού εγέμισε τον ναόν”– Ο Θεός είναι στον θρόνο... ο Θεός είναι σε θρόνο υψηλό και υπερυψωμένο και δεν θα συμβιβαστεί με την αμαρτία (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, vol. III, Thomas Nelson Publishers, 1982, σχόλια πάνω στο Ησαΐας 6:1).

Τώρα κοιτάξτε στο Ησαΐας 6: 3. Τα Σεραφείμ, οι άγγελοι, ήταν εκεί,

“και έκραζε το εν προς το άλλο και έλεγεν, Άγιος, άγιος, άγιος ο Κύριος των δυνάμεων πάσα η γη είναι πλήρης της δόξης αυτού” (Ησαΐας 6:3).

Έκραζαν, “Άγιος, άγιος, άγιος ο Κύριος των δυνάμεων.” Ο Δρ Γ. Α. Κρίσγουελλ (Dr. W. A. Criswell), ο σπουδαίος ποιμένας στο Ντάλλας του Τέξας (Dallas, Texas) για περίπου εξήντα χρόνια, είπε, “θα ήθελα να πιστεύω ότι αναφέρεται στην τριαδικότητα του Θεού,” στην Τριάδα (W. A. Criswell, Ph.D., Isaiah: An Exposition, Zondervan Publishing House, 1977, σ. 53).

Άγιος, άγιος, άγιος!
   Κύριος Θεός Παντοδύναμος!
Νωρίς το πρωί
   Ο ύμνος μας θα υψωθεί σε Σένα·
Άγιος, άγιος, άγιος!
   Ελεήμων και Δυνατός!
Ο Θεός σε τρία Πρόσωπα,
   Ευλογημένη Τριάδα!

Άγιος, άγιος, άγιος!
   Παρόλο που το σκοτάδι Σε κρύβει,
Παρόλο που τα μάτια του αμαρτωλού ανθρώπου
   Την δόξα Σου μπορεί να μην βλέπουν,
Μόνο Εσύ είσαι άγιος·
   Δεν υπάρχει κανένας άλλος πέρα από Σένα
Τέλειος σε ισχύ,
   Σε αγάπη, και σε αγνότητα.
(“Holy, Holy, Holy/ Άγιος, άγιος, άγιος” του Reginald Heber, 1783-1826).

Αν δεν έχεις επίγνωση του Θεού – του τρεις φορές άγιου Θεού της Αγίας Γραφής– αν δεν έχεις επίγνωση της αγιότητας Του, της δικαιοσύνης, του ελέους Του – πώς μπορείς να ελπίζεις να γίνεις ποτέ ένας πραγματικός Χριστιανός;

II. Δεύτερον, πρέπει να υπάρχει έλεγχος περί αμαρτίας.

Κοιτάξτε στο Ησαΐας 6:5,

“Τότε είπα, Ω τάλας εγώ διότι εχάθην επειδή είμαι άνθρωπος ακαθάρτων χειλέων και κατοικώ εν μέσω λαού ακαθάρτων χειλέων επειδή οι οφθαλμοί μου είδον τον Βασιλέα, τον Κύριον των δυνάμεων” (Ησαΐας 6:5).

Η συνείδηση του τρεις φορές άγιου Θεού έκανε τον προφήτη να δει την αμαρτία του, “άνθρωπος ακαθάρτων χειλέων”. Ποτέ δεν θα βιώσεις αυτού του είδους τον έλεγχο παρά μόνο αν ο Θεός ο Ίδιος σου φανερωθεί ως “ο Κριτής όλης της γης.” Ο Δρ Ντέιβιντ Γουέλλς (Dr. David Wells) είναι ένας Μεταρρυθμιστής θεολόγος. Είπε,

Ο προφήτης έγινε φρικτά ενήμερος του [κινδύνου] στον οποίον ο χαρακτήρας του Θεού τοποθετεί τους ανθρώπους. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί στο φως Του. Ο καθένας έχει καταστραφεί από αυτό, επειδή είναι το είδος του φωτός που υποστηρίζει τον εαυτό του ενάντια σε όλους όσοι είναι λάθος, διεστραμμένοι, εγωιστές, άπιστοι, αχάριστοι, και ανυπάκουοι... Ο Ησαΐας το είδε αυτό στην όρασή του και δήλωσε αμέσως, υπό το πρίσμα του ποιος είναι ο Θεός, ‘Ω τάλας εγώ διότι εχάθην επειδή είμαι άνθρωπος ακαθάρτων χειλέων και κατοικώ εν μέσω λαού ακαθάρτων χειλέων επειδή οι οφθαλμοί μου είδον τον Βασιλέα, τον Κύριον των δυνάμεων’ (Ησ. 6:5). Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά κείμενα που μιλούν για την επώδυνη και τρομακτική πραγματικότητα της απόλυτης αγνότητας του Θεού (David F. Wells, Ph.D., The Courage to Be Protestant, Eerdmans Publishing Company, 2008, σ. 125).

Ο Δρ. Γ. Α. Κρίσγουελλ (Dr. W. A. Criswell) είπε,

Χρειάζονται τα μάτια της ψυχής να δεις τον Θεό, τα αυτιά της καρδιάς για να ακούσεις τον Θεό. Για εκείνους που είναι τυφλοί, δεν υπάρχει. Για εκείνους που είναι κωφοί, δεν μιλάει. Για όσους έχουν μάτια να δουν, αυτιά να ακούσουν, και μια καρδιά να αισθανθεί, ο Θεός είναι παρών με δόξα μπροστά τους για πάντα. Στην όραση του Ησαΐα, ένιωσε τον εαυτό του αμαρτωλό και ανάξιο. Κάθε άνθρωπος που στέκεται στην παρουσία του Θεού, βρίσκει τον εαυτό του να κατακλύζεται από ένα κύμα αναξιότητας και ακαθαρσίας που τον σαρώνει από πάνω του (Criswell, ibid., σ. 54).

Κάποια μέρα θα συναντήσεις τον Θεό πρόσωπο με πρόσωπο. Τη στιγμή του θανάτου σου, θα αντιμετωπίσεις την κρίση Του, αν δεν έχεις σωθεί τώρα, σε αυτή τη ζωή. Ο Θεός που θα συναντήσεις δεν θα είναι ο Θεός που φαντάζεσαι στο μυαλό σου. Και δεν θα είναι ο Θεός κάποιας άλλης θρησκείας στον κόσμο. Θα έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με τον Θεό της Βίβλου. Και θα σε κρίνει για την αμαρτία σου, ειδικά για την αμαρτία της καρδιάς και του μυαλού σου. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για την αμαρτία σου να συγχωρεθεί, και αυτός είναι μέσω του θανάτου του Χριστού στη θέση σου- στον Σταυρό. Και υπάρχει μόνο ένας τρόπος για την αμαρτία σου να καθαριστεί και αυτός είναι μέσω του Αίματος του Χριστού που χύθηκε στον Σταυρό. Ο Δρ. Μάρτιν- Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) είπε, “Το ευαγγέλιό μας είναι το ευαγέλιο του αίματος· το αίμα είναι το θεμέλιο· χωρίς αυτό δεν υπάρχει τίποτα” (God’s Way of Reconciliation, Ephesians 2, The Banner of Truth Trust, 1981, σ. 240).

Τώρα κοιτάξτε το εδάφιο 8.

“Και ήκουσα την φωνήν του Κυρίου, λέγοντος, Τίνα θέλω αποστείλει, και τις θέλει υπάγει διά ημάς; Τότε είπα, Ιδού, εγώ, απόστειλόν με” (Ησαΐας 6:8).

Τώρα Ησαΐας καλείται να κηρύξει. “Ιδού, εγώ, απόστειλόν με.” Και θα πάει να κηρύξει στους άλλους αυτό που ο ίδιος βίωσε.

Θα σωθείς μόνο αν εμπιστευτείς τον Ιησού και καθαριστείς από το Άγιο Αίμα Του. Θα είσαι σε θέση να αντικρίσεις τον Θεό μόνο αν έχεις καθαριστεί από την αμαρτία σου από το Αίμα του Ιησού, του Υιού Του. Στον Ουρανό θα ψάλλεις ένα νέο τραγούδι, “Διότι εσφάγης και ηγόρασας ημάς εις τον Θεόν διά του αίματός σου” (Αποκάλυψη 5:9). Σε εκλιπαρώ σήμερα το πρωί να εμπιστευθείς τον Ιησού και να γίνεις καθαρός στα μάτια του Θεού με το Αίμα Του! Αμήν. Δρ Τσαν, παρακαλώ οδήγησέ μας στην προσευχή.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ησαΐας 6:1-8.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ . Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“The God of Abraham Praise/ Η Αίνεση του Θεού του Αβραάμ” (του Daniel ben Judah, 14ος αιώνας).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΗΣΑΪΑ

THE CONVERSION AND CALL OF ISAIAH

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Κατά το έτος εν ω απέθανεν Οζίας ο βασιλεύς, είδον τον Κύριον καθήμενον επί θρόνου υψηλού και επηρμένου, και το κράσπεδον αυτού εγέμισε τον ναόν” (Ησαΐας 6:1).

I.    Πρώτον, πρέπει να υπάρχει συνείδηση του Θεού, Εφεσίους 4:18,
Ρωμαίους 3:11, Α΄ Κορινθίους 1:21, Ιώβ 42:5, 6, 38:1, 40:6,
Γένεση 28:16, 17, Ησαΐας 6:3.

II.   Δεύτερον, πρέπει να υπάρχει έλεγχος περί αμαρτίας,
Ησαΐας 6:5, 8, Αποκάλυψη 5:9.