Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Η ΟΛΙΚΗ ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΣΟΥ

YOUR TOTAL DEPRAVITY
(Greek)

από τον Δρ. Κ. Λ. Κέιγκαν
by Dr. C. L. Cagan

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Σάββατο Απόγευμα, 17 Οκτωβρίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Saturday Evening, October 17, 2015

“Είναι πάντες υπό αμαρτίαν” (Ρωμαίους 3:9).


Η ανθρώπινη φυλή είναι “υπό αμαρτίαν.” Η Αγία Γραφή το λέει ότι αυτό πολλές φορές. Λέει ότι είμαστε “νεκροί διά τα αμαρτήματα” (Εφεσίους 2:5). Είμαστε “νεκροί διά τας παραβάσεις και τας αμαρτίας” (Εφεσίους 2:1). Ο Απόστολος Παύλος έγραψε, “η αμαρτία η κατοικούσα εν εμοί” (Ρωμαίους 7:20). Είμαστε όλοι σε μια τρομερή κατάσταση. Είσαι σε μια φοβερή κατάσταση.

Αυτή η κατάσταση ονομάζεται ολική εξαχρείωση. Όλοι είναι εντελώς διεφθαρμένοι. Είσαι εντελώς διεφθαρμένος. Απόψε θα πάμε να κοιτάξουμε τι δεν είναι η ολική εξαχρείωση, και στη συνέχεια τι είναι.

I. Πρώτον, τι δεν είναι η ολική εξαχρείωση.

Ο Ολική Εξαχρείωση δεν είναι το ίδιο με τις μεμονωμένες αμαρτίες που έχεις διαπράξει. Μην ξεγελιέσαι - έχεις κάνει πολλές αμαρτίες, και είναι φοβερές. Η Αγία Γραφή λέει, “η αμαρτία είναι η ανομία [η παραβίαση του νόμου]” (Α΄ Ιωάννου 3:4). Όταν παραβιάζεις τον νόμο του Θεού, αμαρτάνεις.

Όταν ο Θεός λέει να μην κάνεις κάτι και το κάνεις, είναι αμαρτία. Η Αγία Γραφή λέει, “Μη ψευδομαρτυρήσης [Μη πεις ψέματα]” (Έξοδος 20:16). Ξέρεις ότι δεν πρέπει να λες ψέματα, αλλά το κάνεις έτσι κι αλλιώς. Αμαρτάνεις ενάντια στον Θεό. Η Αγία Γραφή λέει, “Μη κλέψεις” (Έξοδος 20:15). Όταν κλέβεις αμαρτάνεις ενάντια στο Θεό.

Όταν ο Θεός λέει να κάνεις κάτι και δεν το κάνεις, αμαρτάνεις. Ο Ιησούς είπε, “Θέλεις αγαπά Κύριον τον Θεόν σου εξ’ όλης της καρδίας σου και εξ όλης της ψυχής σου και εξ όλης της διανοίας σου” (Ματθαίος 22:37). Ωστόσο, έζησες επί πολλά χρόνια σαν ο Θεός να μην ήταν σημαντικός. Κάθε φορά που δεν πήγαινες εκκλησία την Κυριακή, παραβίαζες αυτή την εντολή. Έχεις αμαρτήσει.

Η Αγία Γραφή λέει, “Μη μοιχεύσεις” (Έξοδος 20:14). Και ο Ιησούς είπε, “Πας ο βλέπων γυναίκα διά να επιθυμήση αυτήν ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού” (Ματθαίος 5:28). Κάθε φορά που κοιτάζεις πορνογραφία στον υπολογιστή σου, διαπράττεις μια φρικτή αμαρτία.

Η Αγία Γραφή λέει, “Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου” (Έξοδος 20:12). Δεν λέει να τους τιμάς αν είναι Χριστιανοί, ή όταν έχουν δίκιο για τα πάντα- λέει απλά να τους τιμάς. Κάθε φορά που παραβιάζεις αυτήν την εντολή, αμαρτάνεις. Υπάρχουν κάποιοι από εσάς εδώ απόψε που στην πραγματικότητα μισείτε τον πατέρα σας ή τη μητέρα σας. Αυτό είναι μια φρικτή αμαρτία.

Έχεις μια μακρύ, φρικτό αρχείο αμαρτιών. Το αρχείο αυτό θα σε καταδικάσει στην Τελική Κρίση. Η Αγία Γραφή λέει ό, τι κάνεις, λες και σκέφτεσαι καταγράφεται στα αρχεία του Θεού – στα βιβλία του Θεού. Στην τελική κρίση, “εκρίθησαν οι νεκροί εκ των γεγραμμένων εν τοις βιβλίοις κατά τα έργα αυτών” (Αποκάλυψη 20:12). Θα σταθείς μπροστά στον Θεό. Τα αρχεία της ζωής σου θα διαβαστούν μπροστά σε όλους. Η Αγία Γραφή λέει, “οι δειλοί [που φοβούνται τι θα πουν οι άλλοι] και άπιστοι και βδελυκτοί και φονείς και πόρνοι [αυτοί που κοιτάζουν πορνογραφία, ή κάνουν σεξ εκτόε γάμου] και μάγοι και ειδωλολάτραι και πάντες οι ψεύσται [κάθε ένας που λέει ένα ψέμα– εσύ έχεις πει ποτέ ψέματα;] θέλουσιν έχει την μερίδα αυτών εν τη λίμνη τη καιόμενη με πυρ και θείον” (Αποκάλυψη 21:8). Θα ντραπείς για τον εαυτό σου. Θα ριχτείς στη Λίμνη του Πυρός.

Δεν θα σε βοηθήσει να πεις ότι είσαι τόσο καλός όσο και οι περισσότεροι άνθρωποι. Δεν θα σε βοηθήσει να πεις ότι είσαι ένας «καλός άνθρωπος». Ξέρεις ότι είσαι αμαρτωλός. Και ο Θεός επίσης το ξέρει. Δεν θα σε βοηθήσει να πεις ότι κάποιος άλλος είναι χειρότερος από σένα. Και οι δύο θα ριχτείτε στη Λίμνη του Πυρός.

Δεν θα σε βοηθήσει να εγκαταλείψεις κάποιες αμαρτίες ή να προσπαθήσεις να είσαι καλύτερος άνθρωπος. Οι αμαρτίες σου από το παρελθόν, είναι ήδη στα βιβλία του Θεού. Ακόμα και αν δεν αμαρτήσεις ξανά, θα πήγαινες στην Λίμνη του Πυρός για ό, τι έχεις ήδη κάνει. Δεν θα σε βοηθήσει να πεις ότι θα μπορούσες να ήσουν και χειρότερος. Είσαι ήδη αρκετά κακός. Βρίσκεσαι σε τρομερό πρόβλημα και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να ξεφύγεις.

Το αρχείο των αμαρτιών σου είναι φρικτό. Αλλά δεν είναι αυτή η έννοια της "ολικής εξαχρείωσης". Το αρχείο των αμαρτιών σου δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την πονηρία και τη φρίκη της αμαρτωλής φύσης σου. Από την αμαρτωλή φύση σου προέρχονται όλα τα κακά πράγματα που κάνεις. Ο Ιησούς είπε, “Διότι έσωθεν εκ της καρδίας των ανθρώπων εξέρχονται οι διαλογισμοί οι κακοί, μοιχείαι, πορνείαι, φόνοι, κλοπαί, πλεοναιξίαι, πονηρίαι, δόλος, ασέλγεια, βλέμμα πονηρόν· βλασφημία, υπερηφάνια, αφροσύνη· πάντα ταύτα τα πονηρά έσωθεν εξέρχονται.” (Μάρκος 7:21-23). Η λέξη “έσωθεν” εννοεί “μέσα”. Αυτό το εδάφιο μιλάει για τον τρόπο που είσαι μέσα. Δεν κάνεις μόνο κακά πράγματα, είσαι κακός. Κάνεις κακά πράγματα, γιατί είσαι κακός. Δεν κάνεις απλά αμαρτίες, είσαι αμαρτωλός. Μπορείς να κάνεις αμαρτίες επειδή είσαι αμαρτωλός. Από αυτό που είσαι προέρχονται τα πράγματα που κάνεις. Και αυτό μας φέρνει στο επόμενο σημείο.

II. Δευτερον, τι είναι η ολική εξαχρείωση.

Η ολική εξαχρείωση αναφέρεται στον τρόπο που είσαι. Αυτό σημαίνει ότι είσαι αμαρτωλός και διεφθαρμένος από μέσα. Αυτός είναι ο λόγος που κάνεις τα πράγματα που κάνεις. Προέρχονται από τη φύση σου. Η Αγία Γραφή λέει ότι είμαστε “εκ φύσεως τέκνα οργής” (Εφεσίους 2:3). Αυτός είναι ο τρόπος που είσαι. Κληρονόμησες αυτή τη φύση από τον πρώτο σου πατέρα τον Αδάμ. Αμάρτησε, και πέρασε την αμαρτία σε όλη την ανθρώπινη φυλή, μέχρι τους γονείς σου και στη συνέχεια πιο κάτω σε σένα. Γι 'αυτό ο Ψαλμωδός έγραψε, “Ιδού, συνελήφθην εν ανομία, και εν αμαρτία με εγέννησεν μήτηρ μου” (Ψαλμός 51:5). Τώρα είσαι αμαρτωλός. Αυτό είναι το μόνο που είσαι. Αυτό είναι το μόνο που θα είσαι ποτέ. Αυτό είναι το μόνο που μπορείς ποτέ να είσαι

Ολική εξαχρείωση σημαίνει ότι είσαι σε μια μόνιμη κατάσταση αμαρτίας και δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό. Η Αγία Γραφή λέει ότι είσαι “νεκρός διά τα αμαρτήματα” (Εφεσίους 2:5). Είσαι “νεκρός διά τα αμαρτήματα”. Το κείμενό μας λέει ότι είσαι “υπό αμαρτίαν” (Ρωμαίους 3:9). Είσαι σε δεσμά της αμαρτίας. Ο Ιησούς είπε, “Πας όστις πράττει την αμαρτίαν δούλος είναι της αμαρτίας (Ιωάννης 8:34). Ο Απόστολος Παύλος ότι είστε “δούλοι της αμαρτίας” (Ρωμαίους 6:20). Δεν είσαι παιδί του Θεού. Ανήκεις στον διάβολο. Είσαι “στην παγίδα του διαβόλου... πεπαγιδευμένος εις το θέλημα αυτού” (Β΄ Τιμόθεον 2:26).

Μέσα στην καρδιά σου, στο κέντρο σου, είσαι ένας εχθρός του Θεού. Η Αγία Γραφή το λέει αυτό. Λέει, “Το φρόνημα της σαρκός είναι έχθρα εις τον Θεόν” (Ρωμαίους 8:7). Γι’ αυτό είσαι εγωιστής. Γι’ αυτό αντιστέκεσαι στο να κάνεις αυτό που θέλει ο Θεός, και μέσα σου θέλεις να κάνεις κάτι άλλο. Ακόμα και αν δεν λες τίποτα φωναχτά, αντιστέκεσαι μέσα σου, διότι μέσα στην καρδιά σου είσαι ένας εχθρός του Θεού. Είσαι ενάντια στον Θεό.

Δεν μπορείς να καταλάβεις τα πνευματικά πράγματα, ακόμα και αν προσπαθήσεις. Η Αγία Γραφή λέει, “Ο φυσικός άνθρωπος δεν δέχεται τα του Πνεύματος του Θεού· διότι είναι μωρία εις αυτόν, και δεν δύναται να γνωρίση αυτά, διότι πνευματικώς ανακρίνονται” (Α΄ Κορινθίους 2:14). Γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένα νόημα στα να ρωτήσεις, "Πώς μπορώ να εμπιστευτώ τον Ιησού;" Δεν είναι κάτι που μπορείς να μάθεις!

Οι σκέψεις και η φαντασία σας είναι λάθος. Η Αγία Γραφή λέει, “Ο λογισμός της καρδίας του ανθρώπου είναι κακός εκ νηπιότητος αυτού” (Γένεση 8:21). Και οι σκέψεις σας είναι πονηρές επίσης. Έτσι είσαι μέσα, και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις αυτό.

Δεν μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου ούτε να κάνεις τον εαυτό σου καλό. Η Αγία Γραφή λέει ότι δεν μπορείς! Λέει ότι κάποιος που χάνεται “εις τον νόμον του Θεού δεν υποτάσσεται· αλλ’ ουδέ δύναται” (Ρωμαίους 8:7). Δεν μπορείς να είσαι καλός. Δοκίμασες και απέτυχες. Έχεις αποτύχει ξανά και ξανά. Και πάντα θα αποτυγχάνεις.

Δεν μπορείς να αλλάξεις τη φύση σου - ο τρόπος που είσαι μέσα. Η Αγία Γραφή λέει, “Δύναται ο Αιθίοψ να αλλάξη το δέρμα αυτού ή η πάρδαλις τα ποικίλματα αυτής; Τότε δύνασθε και σεις να κάμητε καλόν, οι μαθόντες το κακόν” (Ιερεμίας 13:23). Δεν μπορείς να αλλάξεις το δέρμα σου. Η λεοπάρδαλη δεν μπορεί να αλλάξει τις κηλίδες της. Και δεν μπορείς να ξεφορτωθείς την πονηρή σου φύση. Ο Ιωβ είπε, “Τις δύναται να εξαγάγη καθαρόν από ακαθάρτου; ουδείς” (Ιωβ 14:4). Δεν μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου από ακάθαρτο σε καθαρό. Δοκίμασέ το! Πολύ σύντομα θα ανακαλύψεις ότι παραμένεις βρώμικος.

Να σου κάνω μια ερώτηση. Μπορείς να σταματήσεις να είσαι άνθρωπος; Μπορείς να αλλάξεις, ώστε να μην είσαι πλέον ανθρώπινο ον; Φυσικά και δεν μπορείς! Αλλά όλα τα ανθρώπινα όντα είναι αμαρτωλά! Η Αγία Γραφή λέει, “πάντες ήμαρτον” (Ρωμαίους 3:23). Η Αγία Γραφή λέει, “Δεν υπάρχει δίκαιος, ουδέ εις” (Ρωμαίους 3:10). Από τη στιγμή που δεν μπορείς να σταματήσεις να είσαι άνθρωπος, δεν μπορείς να σταματήσεις να είσαι αμαρτωλός. Δεν μπορείς να αλλάξεις την αμαρτωλή, διεφθαρμένη φύση σου. Δεν έχεις καμία ελπίδα στον εαυτό σου.

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να ευαρεστήσεις τον Θεό. Η Αγία Γραφή το λέει ξεκάθαρα. Λέει “Όσοι δε είναι της σαρκός δεν δύνανται να αρέσωσιν εις τον Θεόν” (Ρωμαίους 8:8). Το “της σαρκός” απλά αναφέρεται σε αυτούς που χάνονται. Αν είσαι χαμένος, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις για να ευαρεστήσεις τον Θεό - να τον κάνεις να χαίρεται μαζί σου. Ακόμα και οι λεγόμενες καλές πράξεις σου ή τα θρησκευτικά έργα, δεν ευαρεστούν τον Θεό. Η Αγία Γραφή λέει, “πάσα η δικαιοσύνη ημών είναι ως ρυπαρόν ιμάτιον” (Ησαΐας 64:6). Μπορεί να νομίζεις ότι μπορείς να ευαρεστήσεις τον Θεό, ή να λες ότι μπορείς - αλλά ο Θεός λέει ότι δεν μπορείς! Έχει ο Θεός δίκιο ή κάνει λάθος; Όταν προσπαθείς να είσαι εντάξει με τον Θεό μαθαίνοντας, ή προσπαθώντας να γίνεσαι καλύτερος, λες ότι ο Θεός κάνει λάθος. Και αποτυγχάνεις ξανά και ξανά. Ποτέ δεν θα μπορέσεις να κάνεις κάτι που θα ευαρεστήσει τον Θεό.

Δεν μπορείς να μάθεις κάτι που θα κάνει τον εαυτό σου να σωθεί. Και πάλι, γι' αυτό και δεν υπάρχει κανένα νόημα στην ερώτηση, «Μα πώς μπορώ να εμπιστευτώ τον Ιησού;» Το να μάθεις κάτι δεν θα σε βοηθήσει. Το να μάθεις κάτι δεν θα αλλάξει τη φύση σου. Ο Ιησούς είπε σε ανθρώπους που χάνονταν όπως εσύ “Διά τι δεν γνωρίζετε την λαλιάν μου; Διότι δεν δύνασθε να ακούητε τον λόγον μου” (Ιωάννης 8:43). Και πάλι, ο Χριστός είπε, “Όστις είναι εκ του Θεού, τους λόγους του Θεού ακούει· διά τούτο σεις ” (Ιωάννης 8:47).

Δεν μπορείς με τις προσπάθειές σου να έρθεις στον Χριστό ούτε να Τον εμπιστευτείς. Ο ίδιος ο Ιησούς είπε “Ουδείς δύναται να έλθη προς εμέ, εάν δεν ελκύση αυτόν ο Πατήρ ο πέμψας με” (Ιωάννης 6:44). Δεν το είπα εγώ αυτό - ο Ιησούς Χριστός το είπε! Μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις τον εαυτό σου να σωθεί - αλλά θα αποτύχεις. Μπορείς να προσπαθήσεις να μάθεις τις σωστές λέξεις. Μπορείς να αναζητήσεις αυτό το συναίσθημα ή εκείνο το συναίσθημα - ή κανένα συναίσθημα. Και δεν θα φτάσεις ποτέ κάπου. Δεν θα μεταστραφείς – επειδή δεν μπορείς να μεταστρέψεις τον εαυτό σου! Είσαι νεκρός. Είσαι πονηρός μέσα σου. Πώς θα μπορούσες να μεταστρέψεις τον εαυτό σου; Δεν μπορείς.

Ως ένας χαμένος αμαρτωλός, είσαι "νεκρός για τον Θεό" - εντελώς αμαρτωλός και απελπισμένος. Δεν είναι σε θέση σωτηρίας. Δεν μπορείς να κάνεις τη μεταστροφή σου να συμβεί. Είσαι νεκρός για τον Θεό . Είσαι “νεκρός διά τα αμαρτήματα”. Μπορεί να προσπαθείς να μην σκέφτεσαι την αμαρτωλότητά σου, αλλά εξακολουθεί να είναι εκεί. Ο Θεός εξακολουθεί να την βλέπει, είτε το θέλεις είτε όχι. Ο Θεός είναι θυμωμένος με την αμαρτία σου. Ο Θεός είναι αηδιασμένος με την αμαρτία σου. Ένα κορίτσι έγραψε, “Ήμουν αηδιασμένη με τον εαυτό μου.” Κι έτσι θα έπρεπε να είσαι κι εσύ. Αν δεν είσαι σημαίνει ότι δεν έχει αφυπνιστεί στην αλήθεια.

Ποια είναι η απάντηση; Σε σένα, δεν υπάρχει απάντηση και δεν θα υπάρξει ποτέ! "Η σωτηρία είναι του Κυρίου" (Ιωνάς 2: 9). Πρέπει να έχεις τον Χριστό! Μόνο το Αίμα του Χριστού μπορεί να «[καθαρίσει] από πάσης αμαρτίας» (Α΄ Ιωάννου 1: 7). Η κωλυσιεργία σου δε θα σε οδηγήσει πουθενά - εκτός από την Κόλαση. Η αμφισβήτησή σου δεν θα σε οδηγήσει πουθενά – εκτός από την Κόλαση. Το να αναρωτιέσαι και να προσπαθείς δεν θα σε οδηγήσει πουθενά – εκτός από την Κόλαση. Δεν έχεις καμία ελπίδα.

Πρέπει να έχεις τον Χριστό! Πρέπει να έχεις το Αίμα Του! Πρέπει να έχεις το έλεος του Θεού να σε ελκύσει στον Χριστό. Δεν μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου. Πρέπει να έχεις τον Χριστό! Ο Ιησούς είπε, «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή: κανένας δεν έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι 'εμού» (Ιωάννης 14: 6). Είναι αλήθεια ή δεν είναι; Το πιστεύεις ή όχι; Ο Ιησούς είπε ότι δεν μπορείς να έρθεις στον Θεό παρά μόνο διαμέσου Αυτού – μέσα απ’ τον ίδιο τον Χριστό! Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος, καμία άλλη αλήθεια, καμία άλλη ζωή! Έχεις δοκιμάσει τα άλλα πράγματα και απέτυχαν. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Πρέπει να έχεις τον Χριστό! Τον Χριστό! Τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό! Τον Χριστό! Πρέπει να σου συγχωρεθεί η αμαρτία σου από το Αίμα του Χριστού! Το Αίμα! Το Αίμα! Το Αίμα! Πρέπει να έχεις τον Χριστό! Τον Χριστό! Τον Χριστό! Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η ΟΛΙΚΗ ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΣΟΥ

YOUR TOTAL DEPRAVITY

από τον Δρ. Κ. Λ. Κέιγκαν
by Dr. C. L. Cagan

“Είναι πάντες υπό αμαρτίαν” (Ρωμαίους 3:9).

(Εφεσίους 2:5, 1, Ρωμαίους 7:20)

I.   Πρώτον, τι δεν είναι η ολική εξαχρείωση, Α΄ Ιωάννου 3:4, Έξοδος 20:16, 15, Ματθαίος 22:37, Έξοδος 20:14, Ματθαίος 5:28, Έξοδος 20:12, Αποκάλυψη 20:12, 21:8, Μάρκος 7:21-23.

II.  Δευτερον, τι είναι η ολική εξαχρείωση, Εφεσίους 2:3, Ψαλμός 51:5,
Εφεσίους 2:5, Ρωμαίους 3:9, Ιωάννης 8:34, Ρωμαίους 6:20,
Β΄ Τιμόθεον 2:26, Ρωμαίους 8:7, Α΄ Κορινθίους 2:14, Γένεση 8:21, Ρωμαίους 8:7, Ιερεμίας 13:23 Ιώβ 14:4, Ρωμαίους 3:23, 10, 8:8,
Ησαϊας 64:6, Ιωάννης 8:43, 47, 6:44, Ιωνάς 2:9, Α’ Ιωάννου 5:7,
Ιωάννης 14:6.