Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ

THE CLEANSING BLOOD
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Απόγευμα, 4 Οκτωβρίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Evening, October 4, 2015

“Το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας” (Α΄ Ιωάννου 1:7).


Ο Ιωάννης ήταν μόλις έφηβος όταν ο Ιησούς τον κάλεσε να γίνει Μαθητής. Αλλά ήταν ένας θαυμάσιος νέος άντρας. Το πόσο κοντά ήταν με τον Ιησού μπορούμε να το δούμε στον Κήπο της Γεθσημανή. Όταν ο Ιησούς πήγε πιο βαθιά μέσα στο σκοτάδι άφησε τους άλλους Μαθητές στην άκρη του κήπου. Πήρε μόνο τον Ιωάννη και τους άλλους δύο μαζί Του, καθώς Εκείνος “ήρχισε να εκθαμβήται και να αδημονή. Και λέγει προς αυτούς· Περίλυπος είναι η ψυχή μου έως θανάτου· μείνατε εδώ και αγρυπνείτε” (Μάρκος 14:33, 34).

Όταν οι στρατιώτες ήρθαν να συλλάβουν τον Ιησού, οι άλλοι μαθητές, Τον εγκατέλειψαν και έφυγαν. Αλλά ο Ιωάννης βάδισε κατά μήκος του δρόμου προς τον Γολγοθά το επόμενο πρωί, ακολουθώντας τον Ιησού καθώς κουβαλούσε τον Σταυρό Του στον τόπο της σταύρωσης. Ενώ οι άλλοι κρύβονταν φοβισμένοι, αυτό το αγόρι ήταν ο μόνος που προστάτεψε τη μητέρα του Χριστού, καθώς παρακολουθούσε τον Υιό της να πεθαίνει στον Σταυρό. Έτσι ο Ιωάννης ήταν ο μοναδικός Μαθητής που είδε τον Ιησού να πεθαίνει εκείνη την ημέρα. Οι υπόλοιποι κρύβονταν, με την πόρτα κλειδωμένη.

Ο Ιησούς κοίταξε από το Σταυρό τον Ιωάννη και τη μητέρα Του. Είπε στον Ιωάννη να αναλάβει τη φροντίδα της. Άκουσε τον Ιησού να λέει, «Διψώ». Άκουσε τον Ιησού να λέει «Τετέλεσται», καθώς πέθαινε στον Σταυρό. Αλλά ακόμα και τότε ο Ιωάννης δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από τον Εσταυρωμένο Σωτήρα. Ο Ιωάννης παρακολουθούσε καθώς ένας από τους στρατιώτες διαπέρασε με μια λόγχη την πλευρά του Χριστού. “Και ευθύς εξήλθεν αίμα και ύδωρ” (Ιωάννης 19:34). Αργότερα το κατέγραψε αυτό προσεκτικά, “διά να πιστεύσητε σεις” (Ιωάννης 19:35).

Όταν πέθανε η μητέρα μου έβαλα την Ιλεάνα και τα αγόρια στο αυτοκίνητο και πήγα στο νοσοκομείο όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Έκανα δυο βήματα μέσα στο δωμάτιό της και είδα, για ένα δευτερόλεπτο, ότι το καημένο, σπασμένο της σώμα ήταν ήδη μέσα σε μια διαφανή πλαστική σακούλα. Η μητέρα ήταν πάντα πολύ ντροπαλή όταν επρόκειτο να τη δει κάποιος γυμνή. Όταν είδα τα πόδια της μέσα από την πλαστική σακούλα έσπρωξα τα αγόρια έξω στον διάδρομο. Αλλά αυτή η ματιά που διήρκεσε ένα δέκατο του δευτερολέπτου εντυπώθηκε στο μυαλό μου για πάντα. Αυτό συνέβη δεκαοχτώ χρόνια πριν. Μπορώ να φέρω την εικόνα στο μυαλό μου σα να συνέβη χτες.

Και έτσι ήταν και με τον Ιωάννη. Είδε τη λόγχη να διαπερνά την πλευρά του Ιησού». Είδε το Αίμα να αναβλύζει από την πληγή. Δεν μπόρεσε ποτέ να το ξεχάσει. Εξήντα χρόνια αργότερα, όντας πλέον πολύ γέρος, ο τελευταίος εν ζωή μαθητής, ο Ιωάννης, εξακολουθούσε να σκέφτεται το Αίμα του Ιησού που είχε δει εκείνη την ημέρα. Με το τρεμάμενο χέρι ενός ηλικιωμένου άνδρα, χάραξε τα λόγια σε ένα φύλλο περγαμηνής, «Το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας» (Α Ιωάννου 1: 7). Γιατί ήταν το Αίμα του Ιησού τόσο σημαντικό για τον Ιωάννη;

I. Πρώτον, είναι το Αίμα του Ιησού Χριστού, του Υιού του Θεού.

Δεν ήταν απλά το Αίμα οποιουδήποτε ξέρετε. Ο Δρ. Γ. Α. Κρίσγουελλ (Dr. W. A. Criswell), ο επί περίπου εξήντα χρόνια ποιμένας της Πρώτης Βαπτιστικής Εκκλησίας στο Ντάλλας του Τέξας, είπε,

Ήταν ο Θεός που εφανερώθη εν σαρκί. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό εδάφιο από τον Παύλο από τα λόγια του προς τους πρεσβύτερους στην Έφεσσο στις Πράξεις 20:28, "Προσέχετε λοιπόν εις εαυτούς, και ... την εκκλησίαν του Θεού, την οποίαν απέκτησε διά του ιδίου αυτού αίματος". Εκεί η δήλωση αναφέρει κατάφορα, απαίσια, αγενώς, και ωμά, σύμφωνα με ορισμένους [όπως ο Τζον ΜακΆρθουρ (John MacArthur)], ότι ήταν το αίμα του Θεού που χύθηκε πάνω στο σταυρό. Πραγματικά ήταν ο Θεός εν σαρκί, που οδηγήθηκε από το Πνεύμα να κάνει τη θυσία για την εξιλέωση μας... Με δύναμη, ως εκ τούτου, το αίμα του Χριστού ... καθαρίζει τη συνείδησή μας από νεκρά έργα για να υπηρετούμε τον ζωντανό Θεό... Το αίμα του Χριστού, ο οποίος μέσω του αιώνιου Πνεύματος πρόσφερε τον Εαυτό Του στον Θεό, μας εξαγνίζει, μας καθαρίζει, μας πλένει, μας κάνει πλήρως υγιείς. (W. A. Criswell, Ph.D., “The Blood of Jesus,” The Compassionate Christ, Crescendo Book Publications, 1976, σ. 72).

Ο ΜακΆρθουρ είπε, για το Πράξεις 20:28, “Ο Παύλος πίστευε τόσο πολύ στην ενότητα του Πατρός και του Κυρίου Ιησού Χριστού που μπορούσε να μιλήσει για τον θάνατο του Χριστού ως το χύσιμο του αίματος του Θεού - που δεν έχει σώμα και ως εκ τούτου δεν έχει αίμα” (The MacArthur Study Bible· σχόλια πάνω στο Πράξεις 20:28). Έτσι, ο Δρ ΜακΆρθουρ (Dr. MacArthur) είπε στην πραγματικότητα ότι ο Παύλος έκανε λάθος, ότι ο Θεός δεν έχει «αίμα». Αυτή είναι μια επικίνδυνη δήλωση, επειδή φαίνεται να υπονομεύει το δόγμα της Αγίας Τριάδας. Απορρίπτουμε τη δήλωση του ΜακΆρθουρ (MacArthur). Στεκόμαστε με τον Παύλο και τον Δρ Κρίσγουελλ (Dr. Criswell), ο οποίος είπε: «Ήταν το αίμα του Θεού που χύθηκε πάνω στο σταυρό»” (ό.π.).

II. Δεύτερον, είναι το Αίμα του Ιησού Χριστού που μας καθαρίζει από την αμαρτία.

Ο Απόστολος Ιωάννης είπε,

“Το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας” (Α΄ Ιωάννου 1:7).

Ο Δρ. ΜακΓκι (Dr. McGee) είπε, “Η λέξη καθαρίζει είναι σε ενεστώτα χρόνο - το αίμα του Χριστού συνεχίζει να μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία” (Thru the Bible· σχόλια πάνω στο Α΄ Ιωάννη 1:7). Αυτό σημαίνει ότι το αίμα του Ιησού εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και σήμερα. Ο ενεστώτας "καθαρίζει" μας δείχνει ότι ακόμη και τώρα, στο παρόν, το αίμα του Χριστού είναι διαθέσιμο για να μας καθαρίσει. Ο ΜακΆρθουρ (MacArthur) δεν το πιστεύει αυτό. Είπε, "το ίδιο το φυσικό αίμα του Χριστού, από μόνο του, δεν καθαρίζει από την αμαρτία" (The MacArthur New Testament Commentary on Hebrews, σ. 237). Αυτό είναι ψέμα!

“Το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει (Ενεστώτας) ημάς από πάσης αμαρτίας” (Α΄ Ιωάννου 1:7).

Ο Δρ. Μάρτιν Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) είπε,

Το ευαγγέλιό μας είναι το ευαγγέλιο του αίματος· το αίμα είναι το θεμέλιο· χωρίς αυτό δεν υπάρχει τίποτα (The Way of Reconciliation, Ephesians 2, Banner of Truth Trust, σ. 240).

Ξανά, ο Δρ. Μάρτιν Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Lloyd-Jones) είπε,

Το απόλυτο τεστ για το αν κάποιος πραγματικά κηρύττει το ευαγγέλιο ή όχι, είναι να παρατηρήσεις πόση έμφαση δίνει στο ‘αίμα.’ Δεν είναι αρκετό να μιλάς για τον σταυρό και για τον θάνατο· το τεστ είναι ‘το αίμα’ (ό.π.., σ. 331).

Ο Δρ. Κ. Λ. Κέιγκαν (Dr. C. L. Cagan) είναι ο βοηθός ποιμένας της εκκλησίας μας. Πριν ο Δρ Κέιγκαν να μεταστραφεί πήγαινε στην εκκλησία του Τζον ΜακΆρθουρ (John MacArthur), κάθε Κυριακή για περίπου ένα χρόνο. Ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) είπε, “Κάθισα κάτω από το κήρυγμά του πριν να μεταστραφώ. Ήταν ποιμένας μου. Μου δίδαξε την Αγία Γραφή... Θυμάμαι ακόμα πολλά από αυτά που έμαθα, με πολλές λεπτομέρειες, μέχρι σήμερα. Ωστόσο, δεν μεταστράφηκα κάτω από το κήρυγμά του... Η κυριαρχική μορφή του ντεσιζιονισμού του Δρ. ΜακΆρθουρ (Dr. MacArthur) πέρασε σε μένα ως σωτηρία μέσω έργων... Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε σαφείς σχετικά με το Αίμα του Χριστού στο ευαγγελιστικό μας κήρυγμα... αν θέλουμε να κηρύξουμε μεγάλα κηρύγματα του ευαγγελίου που ο Θεός να μπορεί να χρησιμοποιήσει για να μεταστρέψει πολλές ψυχές” (Preaching to a Dying Nation, The Baptist Tabernacle of Los Angeles, 1999, σελ. 183, 184).

Συμφωνώ απολύτως με τον Δρ Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Lloyd-Jones) στο ότι «Δεν είναι αρκετό να μιλάς για το σταυρό και τον θάνατο [του Χριστού]... το απόλυτο τεστ για το αν ένας άνθρωπος πραγματικά κηρύττει το ευαγγέλιο ή όχι, είναι να παρατηρήσετε την έμφαση που δίνει επάνω «στο αίμα». Αμήν! Χαίρομαι που ο Δρ Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Lloyd-Jones) το είπε αυτό! Κηρύττω το Ευαγγέλιο για σχεδόν 58 χρόνια. Ξέρω από την εμπειρία μου ότι οι αμαρτωλοί που χάνονται πρέπει να ακούσουν ότι ο Ιησούς μπορεί να τους καθαρίσει από κάθε αμαρτία με το Αίμα Του. Δεν θα σωθούν από κανόνα, από τα κηρύγματα για την Κόλαση, ούτε από τα κηρύγματα για τις προφητείες της Αγίας Γραφής - αυτά μπορεί να είναι ΟΚ στην αρχή, αλλά όταν εμείς "πιάσουμε δουλειά» - τη δουλεία της μεταστροφής της ίδιας - πρέπει να κηρύττουμε μηνύματα για Το αίμα του Σωτήρα.

Τα κηρύγματα για το Αίμα δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους που χάνονται. Πολλές φορές σκέφτομαι, «Θεέ μου! Πώς θα μπορούσα να ζήσω μια μέρα χωρίς το Αίμα του Υιού Σου!» Τίποτα δεν ευφραίνει την καρδιά μου, σε περιόδους θλίψης, όπως το Αίμα του Ιησού Χριστού! Είναι το φαγητό μου και το νερό μου σε περιόδους θλίψης και της κατάθλιψης!

Τον δοξάζω για το αίμα που καθαρίζει,
   Τι υπέροχος Σωτήρας!
Που συμφιλίωσε την ψυχή μου με τον Θεό·
   Τι υπέροχος Σωτήρας!
Τι υπέροχος Σωτήρας είναι ο Ιησούς, ο Ιησούς μου!
   Τι υπέροχος Σωτήρας είναι ο Ιησούς, ο Κύριός μου!

Είχα να ψάλλω αυτόν τον παλιό ύμνο πολλά χρόνια, αλλά μου ήρθε στο μυαλό χτες το βράδυ! Το έψαλλα και το ξανά έψαλλα, μέχρι που η καρδιά μου γέμισε από χαρά! Ψάλτε το μαζί μου! Είναι το νούμερο 7 στο φυλλάδιο με τους ύμνους.

Τον δοξάζω για το αίμα που καθαρίζει,
   Τι υπέροχος Σωτήρας!
Που συμφιλίωσε την ψυχή μου με τον Θεό·
   Τι υπέροχος Σωτήρας!
Τι υπέροχος Σωτήρας είναι ο Ιησούς, ο Ιησούς μου!
   Τι υπέροχος Σωτήρας είναι ο Ιησούς, ο Κύριός μου!
(“What a Wonderful Saviour!” του Elisha A. Hoffman, 1839-1929).

Έψαξα αυτόν τον ύμνο στα υμνολόγια μου και δεν μπορούσα να το βρω. Τότε ξέθαψα το παλιό μου αντίγραφο του Βαπτιστικού Υμνολογίου που είχα 50 χρόνια πριν, το υμνολόγιο που χρησιμοποιούσαμε στην Πρώτη Κινεζική Βαπτιστική Εκκλησία. Εκεί ήταν! Ήταν σαν να βλέπεις έναν παλιό φίλο μετά από πολλά χρόνια. Δάκρυα ήρθαν στα μάτια μου, καθώς το έψελνα. Τραγουδήστε το αργά τώρα!

Τον δοξάζω για το αίμα που καθαρίζει,
   Τι υπέροχος Σωτήρας!
Που συμφιλίωσε την ψυχή μου με τον Θεό·
   Τι υπέροχος Σωτήρας!
Τι υπέροχος Σωτήρας είναι ο Ιησούς, ο Ιησούς μου!
   Τι υπέροχος Σωτήρας είναι ο Ιησούς, ο Κύριός μου!

Μου ειπώθηκε από υποτιθέμενους «ειδικούς» ότι πρέπει να κηρύττω "επεξηγηματικά" κηρύγματα από μια μακρά γκάμα εδαφίων της Αγίας Γραφής! Αλλά δεν μπορώ να ακούσω τους "ειδικούς!" Ίσως θα έπρεπε, αλλά δεν μπορώ! Πρέπει να ρουφάω το μεδούλι ενός εδαφίου - ή ενός μέρος του εδαφίου - όπως οι πρόγονοί μας έκαναν, οι Πουριτανοί και οι μεγάλοι ευαγγελιστές που τους ακολούθησαν – όπως ο Γουάιτφιλντ (Whitefield), και ο Γουέσλεϊ (Wesley), και ο Τζον Κέννικ (John Cennick), ο Ντάνιελ Ρόουλαντ (Daniel Rowland), και ο Χάουελλ Χάρρις (Howell Harris) – Ο Θεός να τον ευλογεί! – και ο Τζόζεφ Πάρκερ (Joseph Parker), και ο Σπέρτζον (Spurgeon), ο Πρίγκηπας των Κηρύκων. Όπως αυτοί, θα πρέπει να κηρύττω από ένα ή δύο εδάφια - ή απλά από ένα μέρος ενός εδαφίου. Δεν μπορώ να αφήνω το κήρυγμά μου να πηγαίνει από το ένα θέμα στο άλλο. Θέλω το φαγητό, και θέλω το ζουμί! Αυτό είναι που τρέφει την ψυχή μου - και την δική σας! Το ζουμί!

“Το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας” (Α΄ Ιωάννου 1:7).

Ο διάβολος έρχεται και μου ψιθυρίζει, "Δεν θα σε θεωρούν μεγάλο κήρυκα αν το κάνεις αυτό." Του πετάω την απάντησή μου πίσω σε αυτόν - «Τι με νοιάζει εμένα αν νομίζουν ότι είμαι ή δεν είμαι ένας «μεγάλος κήρυκας»; Δεν με νοιάζει καθόλου αυτό». Ο στόχος μου και η επιθυμία μου, η δόξα μου και η χαρά μου, είναι να δω έναν χαμένο αμαρτωλό να έρχεται στην πηγή, και να καθαρίζεται από κάθε αμαρτία από το πολύτιμο αίμα του Ιησού Χριστού.

Ξέρω δύο Βαπτιστές κήρυκες που ακόμα χάνονται. Οι ζωές τους δείχνουν ότι δεν έχουν ποτέ αναγεννηθεί, δεν έχουν ποτέ μεταστραφεί, δεν έχουν ποτέ σωθεί. Ξέρω ότι ο πρώτος διαβάζει πολλά από τα κηρύγματά μου. Είδα τον δεύτερο κήρυκα στην επικήδεια τελετή για ενός Κινέζου ποιμένα, ένας αγαπητός φίλος εδώ και πολλά χρόνια. Αφού είδα το σώμα του βγήκα έξω από το δωμάτιο. Ήρθα αντιμέτωπος με αυτόν τον χαμένο κήρυκα. Τον γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια. Ο καημένος έχασε τα πάντα εντρυφώντας στα αδάμαστα πάθη του. Χαιρετηθήκαμε δια χειραψίας. Τον ρώτησα για την υγεία του. Τότε είπα, "θα ήθελα να διαβάσεις τα κηρύγματα μου στο Διαδίκτυο". Χαμογέλασε και είπε, «Πλάκα μου κάνεις; Διαβάζω την ιστοσελίδα σου κάθε εβδομάδα!» Η καρδιά μου σκίρτησε από χαρά! Ο καημένος ήταν φίλος μου εδώ και μισό αιώνα! Δεν πρέπει να τον απογοητεύσω! Δεν πρέπει να σας απογοητεύσω! Δεν πρέπει καν να σκέφτομαι να γίνω ένας “μεγάλος κήρυκας.” Δεν πρέπει να τον απογοητεύσω! Δεν πρέπει να σας απογοητεύσω! Πρέπει να πω σε αμαρτωλούς που χάνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη,

“Το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας” (Α΄ Ιωάννου 1:7).

Τον δοξάζω για το αίμα που καθαρίζει,
   Τι υπέροχος Σωτήρας!
Που συμφιλίωσε την ψυχή μου με τον Θεό·
   Τι υπέροχος Σωτήρας!
Τι υπέροχος Σωτήρας είναι ο Ιησούς, ο Ιησούς μου!
   Τι υπέροχος Σωτήρας είναι ο Ιησούς, ο Κύριός μου!

Ξέρω πώς είναι να χάνεσαι! Ξέρω ακόμα πώς είναι να είσαι ένας κήρυκας που χάνεται – επειδή ήμουν ένας κήρυκας που χανόταν επί τρία χρόνια, από τότε που “παραδόθηκα στο να κηρύττω” στα 17 μέχρι που σώθηκα στα 20. Είναι φρικτό συναίσθημα να χάνεσαι έτσι. Είναι σαν την Κόλαση πάνω στη γη να χάνεσαι, αποκλεισμένος από τις πύλες της κοινωνίας με τον Θεό, ποτέ δεν αισθάνεσαι σίγουρος, ποτέ με βεβαιότητα, πάντα με τον φόβο της καταδίκης, πάντα να κατηγορείς τον εαυτό σου! Ω, αγαπητέ φίλε, πάρε με τηλέφωνο. Δεν θα αφορίσω την ψυχή σου - ούτε θα σε αποστραφώ. Τηλεφώνησέ μου και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να σου δείξω έναν άλλο δρόμο, τον δρόμο της συμφιλίωσης - τον δρόμο του καθαρισμού και της νέας ζωής - τον δρόμο του Αίματος του Ιησού Χριστού, του Υιού του Θεού! Έχασα αυτόν τον δρόμο για τρία χρόνια. Εσύ μπορεί να τον έχεις χάσει για περισσότερο διάστημα από αυτό. Γιατί να περιμένεις περισσότερο; Ξέρεις ότι δεν έχεις το Αίμα του Χριστού. Τώρα, έλα και πλύσου μέσα σε αυτό. Ο προφήτης είπε στον Νεεμάν τον λεπρό, “Λούσθητι επτάκις εν τω Ιορδάνη, και θέλεις καθαρισθή” (βλ. Β΄ Βασιλέων 5:10, 14). Και σου λέω απόψε, “Λούσου μία φορά με το Αίμα του Ιησού, και θα είσαι καθαρός για πάντα!

“Το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας” (Α΄ Ιωάννου 1:7).

Τον δοξάζω για το αίμα που καθαρίζει,
   Τι υπέροχος Σωτήρας!
Που συμφιλίωσε την ψυχή μου με τον Θεό·
   Τι υπέροχος Σωτήρας!
Τι υπέροχος Σωτήρας είναι ο Ιησούς, ο Ιησούς μου!
   Τι υπέροχος Σωτήρας είναι ο Ιησούς, ο Κύριός μου!

Ο Τζον Σουνγκ (John Sung) ήταν ένας λαμπρός νεαρός Κινέζος που ήρθε στην Αμερική να σπουδάσει. Αλλά αισθανόταν ότι ήταν αποτυχημένος. Είχε αποτύχει στο να γίνει αυτό που ο πατέρας του τον ήθελε να γίνει. Είχε αποτύχει με την κοπέλα που γνώρισε στο θεολογικό σεμινάριο. Είχε αποτύχει στο να βρει την ειρήνη. Βασανιζόταν από ενοχές. Ήταν σε μια άγρια πνευματική σύγκρουση. Και τότε, ένα βράδυ του Φεβρουαρίου, είδε τις αμαρτίες της ζωής του απλώνονται μπροστά του. Στην αρχή φαινόταν ότι δεν υπήρχε τρόπος για να απαλλαγεί από αυτές και ότι πρέπει να πάει στην Κόλαση. Προσπάθησε να ξεχάσει τις αμαρτίες του, αλλά δεν μπορούσε. Τρυπούσαν την ίδια του την καρδιά. Πήγε στο μπαούλο του και ξέθαψε τη Βίβλο του. Άνοιξε στη σταύρωση του Ιησού στο κατά Λουκά, κεφάλαιο 23. Η σκηνή του Ιησού να πεθαίνει στον Σταυρό για την αμαρτία του ήταν τόσο έντονη που ήταν σαν να βρίσκεται ο ίδιος εκεί, στους πρόποδες του Σταυρού, παρακαλώντας να πλυθεί από την αμαρτία του με το πολύτιμο Αίμα. Συνέχισε να κλαίει και να προσεύχεται μέχρι τα μεσάνυχτα. Τότε άκουσε μια φωνή μέσα στην καρδιά του να λέει, «Γιε μου, οι αμαρτίες σου συγχωρέθηκαν.» Όλο το φορτίο της αμαρτίας φάνηκε να πέφτει μέσα σε μια στιγμή από τους ώμους του. Μία αίσθηση έντονης ανακούφισης τον πλυμμήρισε και πήδηξε όρθιος και φώναξε «Αλληλούια!» Έτρεξε έξω στους διαδρόμους της φοιτητικής εστίας φωνάζοντας και δοξάζοντας τον Θεό για την απελευθέρωση (προσαρμοσμένο από το A Biography of John Sung της Leslie T. Lyall, China Inland Mission Overseas Missionary Fellowship, 1965 reprint, σσ. 33, 34). Τελικά έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ευαγγελιστικούς κήρυκες που γνώρισε ποτέ η Κίνα!

“Το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας” (Α΄ Ιωάννου 1:7).

Σε εκλιπαρώ απόψε να έρθεις στον Ιησού. Βάλε στην άκρη όλες τις αμφιβολίες και τους φόβους σου. Έλα στον Σωτήρα. Πλύσου με το πολύτιμο Αίμα Του. Αμήν. Δρ Τσαν (Dr. Chan), παρακαλώ οδήγησέ μας σε προσευχή.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Λουκάς 23:39-47.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ . Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“What a Wonderful Saviour!/ Τι Υπέροχος Σωτήρας” (Elisha A. Hoffman, 1839-1929).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ

THE CLEANSING BLOOD

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας” (Α΄ Ιωάννου 1:7).

(Μάρκος 14:33, 34, Ιωάννης 19:34, 35)

I.   Πρώτον, είναι το Αίμα του Ιησού Χριστού, του Υιού του Θεού,
Πράξεις 20:28.

II.  Δεύτερον, είναι το Αίμα του Ιησού Χριστού που μας καθαρίζει από την αμαρτία, Α΄ Ιωάννη 1:7.