Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ

THE WATER AND THE BLOOD
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ οβ Λος Άντζελες (Βαπτιστική εκκλησία)
Κυριακή πρωί, 20 Σεπτεμβρίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, September 20, 2015

“Εις των στρατιωτών εκέντησε με λόγχην την πλευράν αυτού, και ευθύς εξήλθεν αίμα και ύδωρ. Και ο ιδών μαρτυρεί, και αληθινή είναι η μαρτυρία αυτού, και εκείνος εξεύρει ότι αλήθειαν λέγει, διά να πιστεύσητε σεις” (Ιωάννην ιθ΄. 34, 35).


Ο Απόστολος Ιωάννης ήταν ο νεότερος των δώδεκα μαθητών. Ο Ιωάννης ήταν περίπου 18 ετών. Όμως ήταν ο μόνος Απόστολος που ακολούθησε τον Ιησού στο σταυρό. Οι υπόλοιποι ήταν ακόμα κρυμμένοι. Υπάρχει δίδαγμα εδώ. Ο στρατός των Η.Π.Α. θέλει άνδρες 18 έως 22 ετών να πολεμούν. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνδρες είναι πιο συντηρητικοί και λιγότερο τολμηροί. Νομίζω αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίον όλες οι μεγάλες πνευματικές αναζωπυρώσεις στην Ιστορία έχουν ηγηθεί από νέους ανθρώπους – όλες! Ποτέ μου δεν έχω ακούσει για αναζωπύρωση γέρων.

Αλλά πρέπει να είμαι προσεκτικός. Σταμάτησα την έμφαση στην αναζωπύρωση την προηγούμενη εβδομάδα, επειδή είδα πολύ σύγχυση και λίγη αφύπνιση. Με χρειάζεστε ακόμη για να σας συμβουλεύω σε τέτοια πράγματα. Είμαι παλιός στρατιώτης. Έχω περάσει πολλές μάχες – κάποιες απ' αυτές ήταν πολύ μεγάλες μάχες! Η μάχη για τη Βίβλο στο θεολογικό κολλέγιο. Η μάχη κατά των εκτρώσεων. Η μάχη κατά εκείνης της απαίσιας ταινίας, “Ο τελευταίος πειρασμός”. Η μάχη κατά του Ρακμανισμού (Ruckmanism). Η μάχη κατά του ντεσιζιονισμού (decisionism). Όπως και η μεγάλη μάχη με αυτούς που άφησαν την εκκλησία μας με τη διάσπαση του Όλιβας (Olivas). Επίσης, είμαι αυτόπτης μάρτυρας τριών υπερβολικά ασυνήθιστων, θεόσταλτων αναζωπυρώσεων. Γι' αυτό το λόγο, αυτός ο παλιός στρατιώτης είπε: “Περιμένετε! Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι!” Οι παλιοί στρατιώτες τα γνωρίζουν αυτά τα πράγματα.

Ο Ντάγκλας Μακάρθουρ (Douglas MacArthur) ήταν ένας απ' τους σπουδαιότερους στρατηγούς της Αμερικής. Ο Πρόεδρος Ρούζβελτ (President Roosevelt) τον έβγαλε από τις Φιλιππίνες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά καθώς έφευγε, ο Στρατηγός Μακάρθουρ είπε: “Θα επιστρέψω”. Και το έκανε! Και νικήσαμε! Δόξα τω Θεώ! Νέοι, θα επιστρέψουμε – και πιστεύω, πως αργά ή γρήγορα, θα δούμε αναζωπύρωση στον καιρό μας!

Κύριε, στείλε αναζωπύρωση,
Κύριε, στείλε αναζωπύρωση,
Κύριε, στείλε αναζωπύρωση –
Κι ας κατέβει από Εσένα!

Πίσω στον Ιωάννη! Τι άνδρας! Είναι πιο θαρραλέος από τον Πέτρο! Έχει περισσότερη πίστη από τον Θωμά. Στέκεται εκεί δίπλα στο σταυρό. Και το ξέρετε πως ρίσκαρε τη ζωή του με το να βρίσκεται εκεί! Στέκεται εκεί, προστατεύοντας τη μητέρα του Χριστού. Είναι ακόμα έφηβος. Αλλά τι άνδρας! Τι ήρωας! Ακολουθεί τον Σωτήρα του μέχρι και το σταυρό! Να 'τος, που παρακολουθεί τον Κύριό του και Δεσπότη του να πεθαίνει επάνω στο σταυρό! Είμαι σίγουρος ότι νόμιζε πως όλα είχαν τελειώσει. Αλλά δεν είχαν. Ποτέ δεν είχαν. Ο Χριστός είπε: “Θα επιστρέψω”. Και ο μεγάλος μας Σωτήρας, και ο μεγάλος μας στρατηγός θα επιστρέψει! Είπε: “Πάλιν έρχομαι” (Ιωάννην ιδ΄. 3). Και θα κάνει αυτό ακριβώς που είπε!

Μας ταλαιπωρούν στο Ιράκ. Μας ταλαιπωρούν στο Ιράν. Μας ταλαιπωρούν στη Συρία. Μας ταλαιπωρούν στη Βόρεια Αφρική. Μας ταλαιπωρούν στον Λευκό Οίκο! Ίσως να γίνει δικτάτορας! Άκουσα έναν αμερικανό γερουσιαστή να υπαινίσσεται ότι αυτή είναι μια πιθανότητα. Ίσως να μας περιμένει ένα καθεστώς τρόμου! Ίσως οι συναθροίσεις μας να πρέπει να γίνουν κρυφές – όπως είναι αναγκαστικά στην Κίνα. Αλλά ό,τι και να κάνουν, ο μεγάλος μας Διοικητής είπε: “Πάλιν έρχομαι”! Δόξα τω Θεώ! Έχουμε αυτήν την υπόσχεση! “Θα ξαναέρθει” – ψάλλετε το ρεφραίν.

Θα ξαναέρθει, θα ξαναέρθει,
Ο ίδιος ο Ιησούς, απεριμμένος από τους ανθρώπους,
Θα ξαναέρθει, θα ξαναέρθει,
Με δύναμη και μεγάλη δόξα,
Θα ξαναέρθει!
   (“He is Coming Again” της Mabel Johnston Camp, 1871-1937).

Πίσω στον Ιωάννη! Τι ήρωας! Τι άνδρας! Να 'τος, που στέκεται παρακολουθώντας τον Κύριό του και Δεσπότη του να πεθαίνει επάνω στο σταυρό! Είμαι σίγουρος ότι νόμιζε πως όλα είχαν τελειώσει. Αλλά ίσως, ίσως... Τα λόγια του Ιησού πρέπει να του πέρασαν απ' το μυαλό,

“Μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να παραδοθή εις χείρας ανθρώπων· και θέλουσι θανατώσει αυτόν, και την τρίτην ημέραν θέλει αναστηθή” (Ματθαίον ιζ΄. 22, 23).

“Ίσως!” “Όχι, δε γίνεται!” “Αλλά ίσως!” Είμαι σίγουρος πως αυτές οι σκέψεις πέρασαν απ' το μυαλό του Ιωάννη. Κι έτσι, παρακολούθησε. Ατσάλωσε τον εαυτό του και παρακολούθησε κάθε λεπτομέρεια. Ο Ιωάννης ήξερε πως έβλεπε κάτι πολύ σημαντικό. Ήταν το σημαντικότερο πράγμα που είχε δει ποτέ. Νομίζω ο Ιωάννης το ήξερε αυτό. Νομίζω πως ήξερε πως θα έγραφε γι' αυτό μια μέρα! Έπρεπε να το γράψει σωστά. Έπρεπε να θυμάται κάθε λεπτομέρεια. Σαν τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ (Ernest Hemingway), πίστευε πως θα έπρεπε να γράψει “απόλυτη αλήθεια – χωρίς κανένα απολύτως ψέμα ή απάτη”. Έτσι ο Ιωάννης παρακολούθησε τα πάντα προσεκτικά, και τα κατέγραψε όλα στο μυαλό του.

Έτσι δεν κάνουμε όταν πεθαίνει κάποιος που αγαπάμε; Θυμόμαστε που ήμασταν. Θυμόμαστε μικρές λεπτομέρειες. Ξαναπαίζουμε την κασέτα στο μυαλό μας. Εσείς δεν το κάνετε αυτό;

Κάθε Αμερικάνος στην ηλικία μου μπορεί να θυμηθεί πολλές λεπτομέρειες της ημέρας που δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος Κένεντι (President Kennedy). Έχουν καταγραφεί μέσα στο μυαλό μας για πάντα. Μπορώ και θυμάμαι τις μικρότερες λεπτομέρειες της ημέρας που πέθανε η γιαγιά μου – κι αυτό ήταν πριν 58 χρόνια, όταν ήμουν 15 ετών. Μπορώ και θυμάμαι τις μικρότερες λεπτομέρειες της ημέρας που πέθανε η γλυκιά μου μητέρα. Ξέρω που βρισκόμουν. Ξέρω τι διάβαζα. Ξέρω πως ήταν το δωμάτιό της στο νοσοκομείο. Θυμάμαι το κάδρο στον τοίχο. Θυμάμαι την εμφάνισή της. Θυμάμαι τι είπε η νοσοκόμα. Θυμάμαι το πρόσωπο του γιατρού. Θυμάμαι ακόμη και τα ρούχα που φόραγε. Θυμάμαι τη μυρωδιά του νοσοκομείου. Αυτές οι λεπτομέρειες έχουν χαραχτεί για πάντα στο μυαλό μου.

Και έτσι ήταν με τον Ιωάννη εκείνη την ημέρα. Ποτέ δεν μπορούσε να ξεχάσει αυτά που είδε την ημέρα που πέθανε ο Ιησούς επάνω στο σταυρό.

“Εις των στρατιωτών εκέντησε με λόγχην την πλευράν αυτού, και ευθύς εξήλθεν αίμα και ύδωρ. Και ο ιδών μαρτυρεί, και αληθινή είναι η μαρτυρία αυτού, και εκείνος εξεύρει ότι αλήθειαν λέγει, διά να πιστεύσητε σεις” (Ιωάννην ιθ΄. 34, 35).

Ο Δρ Ρ. Τσ. Χ. Λένσκι (Dr. R. C. H. Lenski) είπε: “Αυτή ήταν η αλήθεια που απέρριπταν (ο αιρετικός Κήρινθος και) εκείνοι οι αρχαίοι γνωστικοί. Αυτοί θεωρούσαν πως ο Λόγος δεν έγινε σάρκα· το Πνεύμα ή ο Λόγος (‘ο αιών του Χριστού’ όπως το έλεγαν) που κατέβηκε επάνω στον Ιησού, τον άφησε πριν τα παθήματά του· ο ‘Χριστός’...δεν μπορούσε να υποφέρει, που ήταν ένα είδος Δοκητισμού. Αυτή η αίρεση ισχυριζόταν μια κοινωνία χωρίς το θυσιαστικό και εξαγνιστικό αίμα του ‘Ιησού, του Υιού του Θεού’. Αυτός είναι ο ισχυρισμός όλων αυτών σήμερα που περιφρονούν ‘την παλιά θεολογία του αίματος’. ‘Το αίμα’ είναι πιο συγκεκριμένο απ' ό,τι θα ήταν ‘ο θάνατος’, αφού ‘το αίμα’ υποδηλώνει θυσία. Πάντα το αίμα είναι που χύνεται. Ο Αμνός του Θεού έχυσε το αίμα του ως εξιλέωση...Είναι το αίμα του ‘Ιησού, Υιού του Θεού’, του Ιησού ως ανθρώπου που είχε ανθρώπινη φύση, εξού και αίμα, ο οποίος είναι ‘Υιός του Θεού’, ο Λόγος της Ζωής, το δεύτερο πρόσωπο της Θεότητας, που έγινε σάρκα (Ιωάννην α΄. 14), του οποίου το αίμα, όταν χύνεται, έχει τη δύναμη να μας καθαρίσει από κάθε αμαρτία” (R. C. H. Lenski, Th.D., The Interpretation of the Epistles of St. John, Augsburg Publishing House, 1966, p. 389, σχόλια στο Α΄ Ιωάννη α΄. 7).

Ο Δρ Λένσκι ήταν Λουθηρανός. Αλλά δεν με νοιάζει κανένας τι θα πει (και εννοώ κανένας) – είχε απόλυτο δίκιο – και είχε δίκιο τον ίδιο τον καίρο στον οποίο απέρριπταν “την παλιά θεολογία του αίματος”.

“Διότι το αίμα τούτο κάμνει εξιλασμόν υπέρ της ψυχής” (Λευιτικόν ιζ΄. 11).

“Εις τον αγαπήσαντα ημάς και λούσαντα ημάς από των αμαρτιών ημών με το αίμα αυτού” (Αποκάλυψη α΄. 5).

Μου αρέσει να το ψάλλω, χωρίς φόβο. Θα ήθελα να το ψάλλω στην εκκλησία του Τζον Μακάρθουρ (John MacArthur)! Αυτός υποτιμάει το Αίμα. Θα ήθελα να το ψάλλω στον ίδιο τον Τζον Μακάρθουρ!

Άραγε προσήλθες συ προν τον Χριστόν;
   Ερραντίσθης με αίμα Αυτού;
Την ψυχήν σου έδωκας ποτέ σ' Αυτόν,
   Να αγνίσει με αίμα Αυτού;
Ερραντίσθης ποτέ,
   Με το αίμα του Θείου Αμνού;
Η στολή σου άρα έγινε λευκή,
   Εις το αίμα Αμνού του Θεού;
(“Are You Washed in the Blood?” του Elisha A. Hoffman, 1839-1929).

Επίσης, ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα με “την παλιά θεολογία του αίματος”; Ο Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) είπε: “Οι άνθρωποι μισούν αυτήν τη ‘θεολογία του αίματος’, αλλά δεν υπάρχει θεολογία που να αξίζει να λέγεται θεολογία χωρίς το χυμένο αίμα το Χριστού” (Martyn Lloyd-Jones, M.D., Assurance (Romans 5), Banner of Truth Trust, 1971, p. 148).

Στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο δύο θεολογίες – η θεολογία των καλών έργων, και η θεολογία του Αίματος του Χριστού. Η θεολογία του Φίνεϊ (Finney) και η θεολογία του Λούθηρου. Η θεολογία του ντεσιζιονισμού και η θεολογία της Μεταρρύθμισης – μόνο δύο θεολογίες, διαλέξτε. Ελπίζω να διαλέξετε τη σωστή, επειδή “χωρίς χύσεως αίματος δεν γίνεται άφεσις” (Εβραίους θ΄. 22). Ο Κάιν ήρθε με προσφορά καρπών της γης (έργα, προσευχές, αποφάσεις). Ο αδελφός του, ο Άβελ, ήρθε στον Θεό με προσφορά αίματος. Ο Κάιν απορρίφθηκε. Ο Άβελ σώθηκε. Αυτό είναι το σπερματικό παράδειγμα των δύο οδών – σωτηρία διαμέσου έργων ή σωτηρία διαμέσου αίματος. Το λέει η Βίβλος, απλά και ξεκάθαρα! Οι άνθρωποι ή νομίζουν πως σώζονται με το να είναι καλοί – ή καταλαβαίνουν πως ποτέ δεν μπορούν να είναι αρκετά καλοί, και έτσι πρέπει να καθαριστούν οι αμαρτίες τους από το Αίμα του Χριστού. Ο Δρ Λένσκι είπε: “Μόνο το άγιο και πολύτιμο αίμα του Χριστού φέρνει εμάς του φτωχούς αμαρτωλούς σε κοινωνία με τον Θεό και μας κρατάει εκεί” (ibid., p. 390). Ο Λούθηρος είπε: “Το αίμα του Χριστού ήταν το αίμα του Θεού. Το πρόσωπο είναι αιώνιο και απέραντο, και ακόμη και μία σταγόνα του αίματός Του θα ήταν αρκετή να σώσει ολόκληρο τον κόσμο” (σχόλιο στον Ησαΐα νγ΄. 5). Ξανά, ο Λούθηρος είπε: “Ο Χριστός θα μπορούσε να προσφέρει ικανοποίηση για τις αμαρτίες του κόσμου με μία σταγόνα του αίματός Του” (σχόλιο στο εδάφιο Γαλάτες β΄. 16). Και τρίτη φορά, ο μεγάλος μεταρρυθμιστής Λούθηρος είπε: “Αυτός είναι που μας λυτρώνει διαμέσου του αίματός Του. Το αίμα Του είναι το αίμα του Θεού, του Παντοκράτορα Δημιουργού, το αίμα του Κυρίου της δόξας, το αίμα του Υιού του Θεού. Έτσι αναφέρονται σ' αυτό οι Απόστολοι, και έτσι δυναμικά μαρτυρούν” (σχόλια στο Α΄ Ιωάννη α΄. 7, Αποκάλυψη α΄. 5).

Ο Απόστολος Ιωάννης είπε:

“Εις των στρατιωτών εκέντησε με λόγχην την πλευράν αυτού, και ευθύς εξήλθεν αίμα και ύδωρ” (Ιωάννην ιθ΄. 34).

Δεν έλεγε απλά το τι έπαθε ο Χριστός επάνω στο σταυρό. Ήξερε τη μεγάλη σημασία του Αίματος του Χριστού. Στην πρώτη του επιστολή, ο Ιωάννης είπε, “το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας” (Α΄ Ιωάννη α΄. 7). Ξανά, στην πρώτη του επιστολή, ο Ιωάννης είπε, “και τρείς είναι οι μαρτυρούντες εν τη γη, το Πνεύμα και το ύδωρ και το αίμα, και οι τρείς ούτοι αναφέρονται εις το εν” (Α΄ Ιωάννη ε΄. 8).

“Εις των στρατιωτών εκέντησε με λόγχην την πλευράν αυτού, και ευθύς εξήλθεν αίμα και ύδωρ” (Ιωάννην ιθ΄. 34).

Ο Κόμης Νικόλαος φον Ζίνζεντορφ (Count Nicholas von Zinzendorf) (1700-1760) ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Χριστιανούς της Ιστορίας. Μεταστράφηκε σκεπτόμενος τον Ιησού να αιμορραγεί επάνω στο σταυρό για να τον καθαρίσει από την αμαρτία του. Τα λόγια του σταυρωμένου Χριστού, στο πάνω μέρος ενός πίνακα που είδε, του σπάραξαν την καρδιά, “Αυτό έκανα εγώ για εσένα. Εσύ τι έκανες για εμένα;” Ο νεαρός ευγενής ελέγχθηκε περί αμαρτίας· και κατάλαβε πως οι αμαρτίες του είχαν καθαριστεί από το Αίμα του Ιησού. Ξεκίνησε ένα έργο που έστειλε μοραβιανούς ιεραποστόλους ως τα άκρα της γης. Στην πραγματικότητα, αυτός ξεκίνησε το σύγχρονο ιεραποστολικό κίνημα. Ένας απ' τους ιεραποστόλους του, οδήγησε τον Τζον Ουέσλεϊ (John Wesley) στον Χριστό, άρα είχε σπερματική επιρροή στην Πρώτη Μεγάλη Αφύπνιση και το κίνημα των Μεθοδιστών. Επηρέασε τόσο πολύ τον Ουίλιαμ Κάρεϊ (William Carey) (1761-1834), ώστε ο Κάρεϊ έγινε ο πρώτος Βαπτιστής ιεραπόστολος στην Ινδία. Και μετά, εκατοντάδες Βαπτιστές ιεραπόστολοι τον ακολούθησαν.

Ο Ζίνζεντορφ είχε εντελώς Χριστοκεντρικό κήρυγμα και Χριστοκεντρική θεολογία. Και ο Ζίνζεντορφ είπε: “Το αίμα του Χριστού δεν είναι μόνο το κυρίαρχο φάρμακο για την αμαρτία: είναι επίσης η κύρια τροφή της χριστιανικής ζωής”. Κήρυττε συνεχώς για τις πληγές του Χριστού, και το Αίμα του Χριστού. Είπε: “Το Πνεύμα μάς έρχεται δια της οδού του αίματος, για πλήρη σωτηρία”. Είπε: “Διψώ, πληγωμένε Αμνέ του Θεού, να με καθαρίσεις με το εξαγνιστικό Σου αίμα”. Έγραψε αυτόν τον ύμνο στα Γερμανικά, και ο Τζον Ουέσλεϊ τον μετέφρασε στα Αγγλικά,

Ιησού, το αίμα Σου και η δικαιοσύνη Σου,
   Είναι η ομορφιά μου, το ένδοξο ένδυμά μου,
Εν τω μέσω φλεγόμενων κόσμων, με αυτά ντυμένος,
   Με χαρά θα σηκώσω το κεφάλι μου.

Κύριε, πιστεύω πως το πολύτιμο αίμα Σου,
   Το οποίο, στο ιλαστήριο του Θεού,
Παντοτινά για αμαρτωλούς παρακαλεί,
   Για εμένα, για την ψυχή μου, χύθηκε.

Ο Ογκάστους Τόπλαντι (Augustus Toplady) (1740-1778) δεν ήταν χαζός. Είχε σπουδάσει στο Κολλέγιο του Ουέστμινστερ (Westminster School) και στο Κολλέγιο Τρίνιτι (Trinity College) στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Μεταστράφηκε στην ηλικία των 15. Χειροτονήθηκε απο την Εκκλησία της Αγγλίας στην ηλικία των 24. Ο Έλτζιν Σ. Μόγιερ (Elgin S. Moyer) είπε: “Ο μεγάλος υπερασπιστής του Καλβινισμού στην Εκκλησία της Αγγλίας, συζητούσε και έγραφε με τεράστια θέρμη” (Who Was Who in Church History, Moody Press, 1968, p. 408). Αυτός ο σπουδαίος και πολυμαθής άνθρωπος έγραψε τον ύμνο που ψάλλαμε πριν το κήρυγμα. Στον ύμνο, ο Τόπλαντι αποκαλεί τον Ιησού, τον Βράχο των αιώνων. Άκουσα αυτόν τον ύμνο για πρώτη φορά στην κηδεία της γιαγιάς μου, όταν ήμουν 15 ετών. Έκανε τόση μεγάλη εντύπωση στο νεανικό μου μυαλό που πήρα ένα υμνολόγιο και διάβαζα τα λόγια ξανά και ξανά. Είναι το νούμερο ένα στο φυλλάδιο με τους ύμνους. Ψάλλετέ το.

Βράχε των αιώνων, Συ εσχίσθης δι εμέ, νυν εντός Σου ας κρυβώ.
Ύδωρ κι αίμα από Σου, έρρευσαν υπέρ εμού, ράντισον με νυν μ' αυτά,
Κι εντελώς απόπλυνον από πάντα μολυσμόν.
   (“Rock of Ages, Cleft for Me” του Augustus M. Toplady, 1740-1778).

Είναι προσευχή στον Ιησού, που εσχίσθη επάνω στο Σταυρό. Είναι προσευχή στον Ιησού, που Του ζητάει να μας καθαρίσει από την αμαρτία διαμέσου του νερού και του Αίματος που εξήλθαν από το πληγωμένο πλευρό Του. Ο Ιωάννης είδε το Αίμα και το νερό που εξήλθαν από το πλευρό του Ιησού. Πρέπει να σημαίνει πως η λόγχη του στρατιώτη διείσδυσε τον θύλακα με νερό γύρω από την καρδιά του Ιησού – και νερουλό Αίμα ξεπετάχτηκε. Αυτό το νερουλό Αίμα είναι ακόμα φρέσκο και διαθέσιμο για να σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία και να σώσει την ψυχή σας για πάντα, για όλη την αιωνιότητα. Όταν έρχεστε στον Ιησού διαμέσου της πίστης, αμέσως γίνεστε καθαροί από κάθε αμαρτία ενώπιον του Θεού, διαμέσου του Αίματός Του. Μην αναζητάτε κάποια συγκίνηση ή συναίσθημα. Αναζητήστε τον Ιησού. Εμπιστευτείτε Τον μέσα στην καρδιά σας. Ποτέ δεν θα ξεχάσετε την ημέρα που καθαριστήκατε ενώπιον του Θεού, διαμέσου του αγίου και πολύτιμου Αίματος του Ιησού.

Ο Ιωάννης έγραψε το κείμενο στο τρίτο πρόσωπο, αλλά θα σας μεταδώσω το κείμενο στο πρώτο πρόσωπο για έμφαση.

“Εις των στρατιωτών εκέντησε με λόγχην την πλευράν αυτού, και ευθύς εξήλθεν αίμα και ύδωρ. Και [εγώ είδα και μαρτυρώ], και αληθινή είναι η μαρτυρία [μου], και [εγώ ξέρω] ότι αλήθειαν [λέγω], διά να πιστεύσητε σεις” (Ιωάννην ιθ΄. 34, 35).

Ο Ιωάννης έγραψε για να πιστέψετε και να σωθείτε από την αμαρτία και την κρίση, δια του Αίματος και του νερού που εξήλθαν από το πλευρό του Ιησού, του Υιού του Θεού. Μην προσπαθείτε να τα καταλάβετε όλα. Είναι πολύ βαθυστόχαστα για να τα καταλάβετε πλήρως. Ο Ιωάννης το έγραψε για να πιστέψετε στην καρδιά σας. Όταν εμπιστεύεστε τον Κύριο Ιησού, καθαρίζεστε, και σώζεστε. Αμήν. Δρ Τσαν (Dr. Chan), παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ιωάννην ιθ΄. 31-37.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “A Crown of Thorns” (του Ira F. Stanphill, 1914-1993).