Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗΣ

(ΕΙΚΟΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ)
THE GREAT DOCTRINES OF REVIVAL
(SERMON NUMBER 20 ON REVIVAL)
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ οβ Λος Άντζελες (Βαπτιστική εκκλησία)
Κυριακή πρωί, 6 Σεπτεμβρίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, September 6, 2015


Ο Απόστολος Ιούδας ήταν ο ετεροθαλής αδελφός του Κυρίου Ιησού Χριστού. Είχε σκοπό να γράψει για τη σωτηρία γενικώς. Αλλά, καθώς ξεκίνησε να γράφει, το Άγιο Πνεύμα τον οδήγησε σε ένα διαφορετικό θέμα. Άκουσε πως κάποιοι άνθρωποι είχαν φέρει ψευδοδιδασκαλία μέσα στην εκκλησία. Έτσι, άλλαξε το θέμα, και τους είπε να “ αγωνίζησθε δια την πίστιν”. Τους είπε να υπερασπίζονται τις αληθινές διδασκαλίες της Βίβλου. Τους είπε να αγωνίζονται – επαγωνίζεσθαι – να υπερασπίζονται θερμά τα μεγάλα δόγματα του Χριστιανισμού! Να υπερασπίζονται θερμά την πίστη, η οποία μια για πάντα παραδόθηκε σ' αυτούς, και που δεν πρέπει να παραμεληθεί, δεν πρέπει να προστεθεί τίποτα σ' αυτήν, και δεν πρέπει να αφαιρεθεί τίποτα απ' αυτήν!

Δεν έχει υπάρξει εποχή όπου αυτά τα λόγια ήταν πιο σημαντικά! Ζούμε σε έναν καιρό όπου οι εκκλησίες πεθαίνουν στην Αμερική και στην Ευρώπη. 88% των νέων εγκαταλείπουν τις εκκλησίες πριν την ηλικία των 30. Οι ποιμένες δεν έχουν ιδέα πώς να κάνουν τους νέους να μεταστραφούν από τον κόσμο. Ο Δρ Καρλ Φ. Χ. Χένρι (Dr. Carl F. H. Henry) είπε κάτι που μου έκοψε την ανάσα όταν το πρωτοδιάβασα.

Η γενιά μας έχει χάσει την αλήθεια του Θεού, την πραγματικότητα της θείας αποκάλυψης, το περιεχόμενο του θελήματος του Θεού, τη δύναμη της λύτρωσής Του, και την αυθεντία του Λόγου Του. Αυτή την απώλεια την πληρώνουμε ακριβά, καθώς επιστρέφουμε γρήγορα στον παγανισμό…Βάρβαροι αναβιώνουν έναν παρακμιακό πολιτισμό και κρύβονται στις σκιές μιας ανάπηρης εκκλησίας (Carl F. H. Henry, Th.D., Ph.D., “The Barbarians Are Coming,” Twilight of a Great Civilization: The Drift Toward Neo-Paganism, Crossway Books, 1988, pp. 15, 17).

Εδώ και σαράντα χρόνια έχω προσπαθήσει τα πάντα για να δημιουργήσω μια εκκλησία όπου οι νέοι άνθρωποι θα μπορούν να βρουν ελπίδα, εν τω μέσω αυτού του συντριπτικού, απελπιστικού, μοναχικού σκουπιδαριού που αποκαλούμε πόλη. Οι εκκλησίες μας πεθαίνουν και δεν μπορούν να βοηθήσουν τους περισσότερους νέους ανθρώπους σήμερα – και το ξέρετε πως έχω δίκιο! Ο Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) μίλησε για την “τρομερή αποστασία που όλο και περισσότερο χαρακτηρίζει την εκκλησία τα τελευταία (150) χρόνια” (Martyn Lloyd-Jones, M.D., Revival, Crossway Books, 1987, p. 55).

Σας λέω: “Γιατί να είστε μονάχοι; Γυρίστε σπίτι – στην εκκλησία! Γιατί να είστε χαμένοι; Γυρίστε σπίτι – στον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού”. Αλλά οι περισσότεροι από εσάς δεν θα μ' ακούσετε παρά μονάχα αν ο Θεός στείλει φωτιά σ' αυτήν την εκκλησία! Ναι! Φωτιά με αναζωπύρωση Αγίου Πνεύματος! Αυτό θέλουμε! Αυτό χρειαζόμαστε απεγνωσμένα! Αναζωπύρωση Αγίου Πνεύματος – ν' ανάψει φωτιά σ΄αυτήν την εκκλησία για τον Θεό!!! Για να γίνει αυτό, πρέπει να βάλουμε το θεμέλιο, πρέπει να αγωνιστούμε “δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους” (Ιούδα 3). Αυτή η πίστη είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούμε να βιώσουμε την αναζωπύρωση.

Ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς έγραψε το σπουδαιότερο σύγχρονο βιβλίο πάνω στο θέμα της πνευματικής αναζωπύρωσης. Σε αυτό, είπε:

Καμία αναζωπύρωση δεν έχει γίνει στην ιστορία των εκκλησιών, η οποία αρνείται ή αγνοεί κάποιες ουσιώδεις αλήθειες. Το θεωρώ αυτό εξαιρετικά σημαντικό πράγμα. Ποτέ δεν έχετε ακούσει για αναζωπύρωση σε υποτιθέμενες εκκλησίες, που αρνούνται τα βασικά και θεμελιώδη άρθρα της χριστιανικής πίστης. Για παράδειγμα, ποτέ δεν έχετε ακούσει για αναζωπύρωση μεταξύ των Ουνιταριανών, και δεν έχετε ακούσει ποτέ γι' αυτήν επειδή δεν έχει γίνει ποτέ. Αυτό είναι απλό ιστορικό γεγονός (Lloyd-Jones, ibid., p. 35).

Ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς είπε: “Χωρίς εξαίρεση είναι η επανανακάλυψη αυτών των βασικών δογμάτων που οδηγεί εν τέλει στην αναζωπύρωση...Γι' αυτό τονίζω πως υπάρχουν κάποιες αλήθειες που είναι απολύτως θεμελιώδεις για την αναζωπύρωση. Και όσο αυτές οι αλήθειες δεν γίνονται αποδεκτές, ή παραμελούνται, ή αγνοούνται, δεν έχουμε δικαίωμα να περιμένουμε τις ευλογίες της αναζωπύρωσης” (ibid., pp. 35, 36, 37). Ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς έδωσε μια λίστα αυτών των μεγάλων δογμάτων.

1. Πρώτον, πρέπει να αγωνιζόμαστε για την κυριαρχία του ζωντανού Θεού, αν θέλουμε αναζωπύρωση.

Αυτός είναι ο Θεός που εργάζεται στην Ιστορία του Χριστιανισμού. Άσχετα με το τι λανθασμένες ιδέες έχουν κάποιοι άνθρωποι, ο Απόστολος Παύλος λέει: “Το στερεόν όμως θεμέλιον του Θεού μένει” (Β΄ Τιμόθεον β΄. 19). Το στερεό θεμέλιο του Θεού δεν μετακινείται, ό,τι και να γίνει στον κόσμο – ό,τι και να λένε οι άνθρωποι για τη Βίβλο και τον Χριστιανισμό – “το στερεόν όμως θεμέλιον του Θεού μένει”.

Μεγάλωσα ανάμεσα σε άπιστους. Κάποιοι απ' αυτούς ήταν αγνωστικιστές. Κάποιοι απ' αυτούς ήταν αθεϊστές. Κάποιοι ακολουθούσαν την “new age” ιδεολογία. Κάποιοι απ' αυτούς ήταν ακόμη και πνευματιστές, που νόμιζαν πως μπορούσαν να μιλήσουν με τους νεκρούς.

Κανείς από τους συγγενείς μου δεν ήταν Χριστιανός. Αλλά εγώ είχα βιώσει τον Θεό. Κι έτσι ήξερα πως ο Θεός της Βίβλου ήταν ο μόνος αληθινός Θεός. Το ήξερα τότε, και το ξέρω τώρα. Αυτός είναι ο κυρίαρχος Θεός, ο μόνος αληθινός Θεός, ο ζωντανός Θεός. Μπορούμε να προσευχηθούμε σ' Αυτόν και Αυτός να κάνει θαυμάσια πράγματα! Δεν μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση εκεί όπου δεν πιστεύουν στον ζωντανό Θεό. Πώς να προσευχηθούμε σ' Αυτόν αν δεν είναι ο ζωντανός Θεός; Γιατί να προσευχόμαστε σ' Αυτόν αν δεν μπορεί να κατέβει και να αλλάξει τα πράγματα;

2. Δεύτερον, πρέπει να αγωνιζόμαστε για τη Βίβλο, αν θέλουμε αναζωπύρωση.

Η Βίβλος είναι η αποκάλυψη του ζωντανού Θεού. Ο Θεός έχει αποκαλύψει τον εαυτό Του στον άνθρωπο διαμέσου της Βίβλου. Υπάρχουν τόσες πολλές θρησκείες και αιρέσεις και φιλοσοφίες. Πώς μπορούμε να ξέρουμε τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα; Ο καθένας έχει τη δική του γνώμη. Έχουν δημιουργήσει τις δικές τους ιδέες για τον Θεό. Αλλά δεν έχουν την εξουσία να το κάνουν αυτό. Όταν ήμουν νέος τούς άκουγα και κατάλαβα πως αντιφάσκουν. Μίλαγαν σαν εμπειρογνώμονες, αλλά έπρατταν ως ανόητοι. Όταν ήμουν αρκετά νέος θυμάμαι πως σκεφτόμουν: “Αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν τίποτα για τον Θεό. Απλά μοιράζονται την άγνοιά τους”. Αποφάσισα, ακόμη και πριν σωθώ, πως θα πιστέψω τα λόγια της Βίβλου – όχι τις γνώμες των ανθρώπων. Απομνημόνευσα τον Ψαλμό ριθ΄. 130 όταν ήμουν νέος,

“Η φανέρωσις των λόγων σου φωτίζει• συνετίζει τους απλούς” (Ψαλμός ριθ΄. 130).

“Πόσον γλυκείς είναι οι λόγοι σου εις τον ουρανίσκον μου• είναι υπέρ μέλι εις το στόμα μου. Εκ των εντολών σου έγεινα συνετός• διά τούτο εμίσησα πάσαν οδόν ψεύδους” (Ψαλμός ριθ΄. 103, 104).

“Όλη η γραφή είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς έλεγχον, προς επανόρθωσιν, προς εκπαίδευσιν την μετά της δικαιοσύνης, διά να ήναι τέλειος ο άνθρωπος του Θεού, ητοιμασμένος εις παν έργον αγαθόν” (Β΄ Τιμόθεον γ΄. 16, 17).

Όταν διαβάσετε την Ιστορία των αναζωπυρώσεων θα δείτε πως έτσι πίστευαν οι άνθρωποι. Ποτέ στην Ιστορία δεν υπήρξε πνευματική αναζωπύρωση μεταξύ ανθρώπων που δεν πίστευαν τη Βίβλο λέξη προς λέξη. Ποτέ δεν υπήρξε αναζωπύρωση εκεί που οι άνθρωποι έβαζαν τις δικές τους γνώμες στη θέση της Βίβλου. Γιατί; Επειδή η Βίβλος είναι ο Λόγος του ζωντανού Θεού. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που πίστευαν μόνο τα μέρη με τα οποία συμφωνούσαν. Αλλά δεν ήταν καλοί Χριστιανοί. Και δεν έβλεπαν θαύματα να έρχονται ως απάντηση στις προσευχές τους. Το γεγονός πως πολλοί δεν πιστεύουν τη Βίβλο είναι ένας απ' τους μεγαλύτερους λόγους που δεν βλέπουμε αναζωπυρώσεις σήμερα.

3. Τρίτον, πρέπει να αγωνιζόμαστε για τον αμαρτωλό άνθρωπο, κατεστραμμένον από την αμαρτία, αν θέλουμε αναζωπύρωση.

Το τρίτο μεγάλο δόγμα που έχει αγνοηθεί είναι πως ο άνθρωπος έχει γεννηθεί μέσα στην αμαρτία, πως ο άνθρωπος είναι από τη φύση του αμαρτωλός, και ζει υπό την οργή του Θεού. Διαβάστε την Ιστορία του Χριστιανισμού και θα δείτε πως σε όλες τις νεκρούς περιόδους, οι άνθρωποι δεν πίστευαν πως ήταν γεννημένοι μέσα στην αμαρτία. Η ολική διαφθορά του ανθρώπου μέσα στην αμαρτία είναι ένα δόγμα που επανεμφανίζεται σε καιρούς αναζωπύρωσης. Όταν ο Θεός στέλνει αναζωπύρωση, θα δείτε άντρες και γυναίκες να στενάζουν και να κλαίνε, επειδή έχουν ελεγχεί περί αμαρτίας. Βιώνουν αυτό που ένιωσε ο Απόστολος Παύλος όταν είπε:

“Διότι εξεύρω ότι δεν κατοικεί εν εμοί, τουτέστιν εν τη σαρκί μου, αγαθόν...Ταλαίπωρος άνθρωπος εγώ” Ρωμαίους ζ΄. 18, 24).

Μόνον όταν δει ο άνθρωπος πως είναι γεμάτος αμαρτία και αντίσταση θα αηδιάσει με τον εαυτό του. Η απέχθεια του εαυτού είναι κάτι που λείπει εντελώς από τις εκκλησίες. Ειναι υπερβολικά σπάνιο κάποιος να ελεγχεί περί της αμαρτίας σήμερα. Οι πρόγονοί μας στην πίστη ήταν τόσο συγκλονισμένοι από την αμαρτία τους που δεν μπορούσαν να κοιμηθούν – και παρακαλούσαν για έλεος. Ο Βαπτιστής πρόγονός μας, ο Ιωάννης Βουνιάνος (John Bunyan) βρισκόταν σε τέτοια κατάσταση για δεκαοχτώ μήνες μέχρι που ο Ιησούς τον έσωσε. Αλλά δεν θα έχουμε αναζωπύρωση αν οι άνθρωποι δεν το βιώσουν αυτό τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς είπε: “Αν δεν γνωρίζεις τη μάστιγα της ίδιας της καρδιάς σου, και τη βρωμιά της φύσης που κληρονόμησες από τον Αδάμ• αν δε βλέπεις την απελπισία σου και την απόλυτη απόγνωσή σου ενώπιον αυτού του άγιου, δίκαιου Θεού, που μισεί την αμαρτία με όλο του το είναι, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς για αναζωπύρωση, ή να προσεύχεσαι γι' αυτήν. Αυτό που αποκαλύπτεται πάν' απ' όλα από την αναζωπύρωση, είναι η κυριαρχία του Θεού, και η αμαρτία, η ανικανότητα, η απελπισία του ανθρώπου μέσα στην αμαρτία” (ibid., p. 42).

4. Τέταρτον, πρέπει να αγωνιζόμαστε για την εξιλεωτική θυσία του Χριστού επάνω στο Σταυρό – και το εξιλεωτικό Αίμα Του, αν θέλουμε αναζωπύρωση.

Η λυπητερή πραγματικότητα είναι πως σήμερα, μιλάνε περισσότερο για τον Χριστό σε μία Καθολική λειτουργία, απ' ό,τι στις περισσότερες Βαπτιστικές και ευαγγελικές εκκλησίες. Ναι, το ξέρω πως αυτά που λένε στη λειτουργία τους είναι λάθος. Αλλά ξέρω πως κι εμείς είμαστε λάθος. Είμαστε εντελώς λάθος με το γεγονός πως δεν μιλάμε περισσότερο για το εξιλεωτικό έργο του Χριστού επάνω στο Σταυρό. Πολλοί ευαγγελικοί νομίζουν πως μπορούν να έχουν συγχώρεση από τον Θεό, χωρίς τον Χριστό και την εξιλέωσή Του για την αμαρτία επάνω στο Σταυρό.

Κήρυκες όπως ο σατανικός φιλελεύθερος Χάρι Έμερσον Φόσντικ (Harry Emerson Fosdick), και εκείνος ο δαιμονισμένος φιλελεύθερος Επίσκοπος Τζέιμς Πάικ (Bishop James Pike) επιτίθονταν στην παρθενογένεση του Χριστού, στην εξιλέωση του Αίματός Του, και τη σωματική ανάστασή Του. Αλλά σήμερα είναι πιο πανούργοι. Τώρα απλά δεν αναφέρουν καν στα κηρύγματά τους τον Χριστό και το έργο Του! Απλά έχουν σταματήσει να κηρύττουν για τον Ίδιο τον Χριστό. Είμαι σίγουρος πως αυτός είναι ο λόγος που ένα κολλεγιοκόριτσο στην εκκλησία του Ρικ Γουόρεν (Rick Warren), που έλεγε πως πήγαινε εκεί όλη της τη ζωή, δεν μπορούσε να πει ούτε λέξη! Σκεφτείτε το – ούτε μία λέξη – για τον Ιησού Χριστό – όταν της ζήτησα να μου δώσει την ομολογία της πίστης της. Και δεν είναι η μόνη. Όταν Βαπτιστές και ευαγγελικοί ζητούνται να δώσουν την ομολογία πίστης τους, ούτε ένας στους είκοσι δεν θα δοξάσει τον Χριστό. Θα μιλήσουν για τον εαυτό τους, τι νομίζουν, τι νιώθουν. Αλλά πολλοί λίγοι – υπερβολικά λίγοι – θα πουν περισσότερα από δυο λόγια για τον Κύριο Ιησού Χριστό. Δεν έχουν ακούσει πολλά γι' Αυτόν στα κηρύγματα, άρα πως μπορούμε να περιμένουμε αυτοί οι κακόμοιροι, χαμένοι ευαγγελικοί να πούνε πολλά γι' Αυτόν στις ομολογίες τους! Ο Δρ Μάικλ Χόρτον (Dr. Michael Horton) διδάσκει συστηματική θεολογία στο Γουέστμινστερ Σέμινερι Καλιφόρνια (Westminster Seminary California). Το σκληρό βιβλίο του Δρ Χόρτον λέγεται: Χριστιανισμός χωρίς τον Χριστό: Το εναλλακτικό ευαγγέλιο της αμερικανικής εκκλησίας / Christless Christianity: The Alternative Gospel of the American Church (Baker Books, 2012 edition).

Αυτή η απαίσια τάση έχει κλείσει τον Κύριο Ιησού Χριστό έξω απ' τις ίδιες τις εκκλησίες Του! Αυτό ισχύει πολλές φορές και στις δικές μας ανεξάρτητες Βαπτιστικές εκκλησίες. Ένας απ' τους λόγους είναι πως πολλές απ' τις Βαπτιστικές μας εκκλησίες είναι κλειστές το βράδυ της Κυριακής. Έτσι ο ποιμένας έχει μόνο 30 λεπτά την εβδομάδα να κηρύξει στους ανθρώπους του. Και χρησιμοποιεί όλο του τον χρόνο διδάσκοντας μη-σωσμένα μέλη της εκκλησίας πώς να ζούνε την “χριστιανική ζωή”, συνήθως με ξερά “εξηγητικά” κηρύγματα, προχωρώντας εδάφιο-εδάφιο. Στο τέλος ζητάει να σηκώσουν χέρια αυτοί που θέλουν να σωθούν. Δεν έχει ανάγκη να κηρύξει το Ευαγγέλιο του Χριστού, την εξιλέωση με το Αίμα Του, και την ανάσταση Του. Ο κόσμος δεν το χρειάζεται πια. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να συμπληρώσουν μια κάρτα, να σηκώσουν το χέρι τους, να μουρμουρίσουν κάποια λόγια που δεν καταλαβαίνουν (τη λεγόμενη προσευχή μετανοίας) και μετά βαπτίζονται. Έτσι δεκάδες χιλιάδες από τα παιδιά μας βαπτίζονται χαμένα, χωρίς να έχουν ακούσει ποτέ ένα πραγματικό Ευαγγελιστικό κήρυγμα για τον Κύριο Ιησού Χριστό – και αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχει γίνει καμία πνευματική αναζωπύρωση εδώ και 150 χρόνια! Πώς θα μπορούσε να γίνει αναζωπύρωση σε αυτόν τον “Χριστιανισμό χωρίς τον Χριστό” που έχουν οι εκκλησίες μας; Αυτός είναι ένας απ' τους λόγους που λέω στους ανθρώπους στο YouTube και στην ιστοσελίδα μας κάθε εβδομάδα να μην πάνε σε εκκλησία που δεν έχει βραδινή συνάθροιση τις Κυριακές! Όπως είπε ο Λωτ στη γυναίκα του: “Φύγε και μην κοιτάξεις πίσω!”

Νέοι άνθρωποι, πρέπει να στραφείτε στον Χριστό, και να καθαριστείτε από το πολύτιμο Αίμα που έχυσε επάνω στο Σταυρό, για να σας σώσει από την αμαρτία, και την οργή του Θεού! Ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς είπε: “Αναζωπύρωση, πάν' απ' όλα, είναι ο δοξασμός του Κυρίου Ιησού Χριστού, του Υιού του Θεού” (ibid., p. 47).

Επιπλέον, ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς είπε: “Θα βρείτε πως σε κάθε περίοδο αναζωπύρωσης, χωρίς εξαίρεση, έχει υπάρξει τρομερή έμφαση στο αίμα του Χριστού” (ibid., p. 48). Ο συνεργάτης μου, ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan), πήγαινε στην εκκλησία του Δρ Τζον Μακάρθουρ (Dr. John MacArthur) για περισσότερο από έναν χρόνο – κάθε Κυριακή. Κι εγώ έχω μαγνητοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Μακάρθουρ. Και οι δύο ξέρουμε πως ο Δρ Μακάρθουρ υποβαθμίζει το Αίμα του Χριστού, και επίσης αλλάζει το “αίμα” σε “θάνατο” συνεχώς όταν διδάσκει. Γιατί το κάνει αυτό; Είναι απλό! Είναι σύγχρονος κήρυκας που δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για μία παλιομοδίτικη αναζωπύρωση. Αλλά ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς είχε δίκιο όταν είπε: “Η καρδιά και η ψυχή του χριστιανικού ευαγγελίου είναι το εξής: ‘Τον οποίον ο Θεός προέθετο μέσον εξιλεώσεως διά της πίστεως εν τω αίματι αυτού’ (Ρωμαίους γ΄. 25). ‘Διά του οποίου έχομεν την απολύτρωσιν διά του αίματος αυτού, την άφεσιν των αμαρτημάτων’ (Εφεσίους α΄. 7)” (ibid., p. 48). Ξανά, ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς είπε: “Δεν βλέπω καμία ελπίδα για αναζωπύρωση όταν άντρες και γυναίκες αρνούνται το αίμα του σταυρού, και περιφρονούν αυτό για το οποίο θα έπρεπε να καυχώνται” (ibid., p. 49). Στην αναζωπύρωση, υπάρχει πάντα μεγάλη έμφαση στο Αίμα του Ιησού, στα κηρύγματα και στους ύμνους. Ακούστε κάποιους που γράφτηκαν σε καιρούς μεγάλης αναζωπύρωσης:

Αλίμονο! Έχυσε το αίμα Του ο Σωτήρας μου;
   Πέθανε ο Κυρίαρχός μου;
Θα αφιέρωνε εκείνο το άγιο κεφάλι
   Για ένα σκουλήκι σαν εμένα;
(“Alas! And Did My Saviour Bleed?” του Dr. Isaac Watts, 1674-1748).

Υπάρχει μια πηγή με αίμα
   Τραβηγμένο απ' τις φλέβες του Εμμανουήλ,
Και οι αμαρτωλοί βουτηγμένοι εκεί,
   Χάνουν όλες τις ένοχες βρωμιές τους.
(“There Is a Fountain” του William Cowper, 1731-1800).

Ζει για πάντα εκεί ψηλά, για μένα μεσιτεύει;
   Λυτρώνει με την αγάπη Του, το πολύτιμο αίμα Του επικαλείται,
Το αίμα Του εξιλεώνει όλη τη φυλή μας, και ραντίζει τον θρόνο της χάρης,
   Και ραντίζει τον θρόνο της χάρης.
(“Arise! My Soul, Arise!” του Charles Wesley, 1707-1788).

Ο Σταυρός και το Αίμα του Χριστού πάντα έχουν μεγάλη σπουδαιότητα σε καιρούς πνευματικής αναζωπύρωσης – όπως είπε ο Δρ Λόιντ-Τζόουνς.

5. Πέμπτον, πρέπει να αγωνιζόμαστε για το έργο του Αγίου Πνεύματος που ελέγχει και μεταστρέφει, αν θέλουμε αναζωπύρωση.

Το έργο του Αγίου Πνεύματος είναι αυτό που ενεργοποιεί και εφαρμόζει όλα τα άλλα δόγματα. Τι κάνει το Πνεύμα; Κάνει τον Θεό αληθινό για μας καθώς μας επιφωτίζει. Μας ανοίγει τα πνευματικά μάτια για να δούμε την αλήθεια της Βίβλου και να την δεχτούμε. Μας ελέγχει περί της αμαρτίας, ώστε να νιώσουμε την ανάγκη για το Αίμα του Χριστού να μας καθαρίσει! “Και ελθών εκείνος θέλει ελέγξει τον κόσμον περί αμαρτίας” (Ιωάννην ις΄. 8). Τότε, σε ελκύει στον Ιησού, και σε κάνει να εμπιστευτείς τον Ιησού όταν καθαρίζεσαι από κάθε αμαρτία διαμέσου του Αίματος του Ιησού. Ο Ιησούς είπε: “Εκείνος θέλει δοξάσει εμέ, διότι εκ του εμού θέλει λάβει και αναγγείλει προς εσάς” (Ιωάννην ις΄. 14).

Αγαπητοί μου φίλοι, προσευχόμαστε ώστε το Άγιο Πνεύμα να ξεχυθεί επάνω στην εκκλησία μας – επειδή επιθυμούμε να δούμε τους χαμένους ανθρώπους ανάμεσά μας να ελεγχούν περί αμαρτίας και να έρθουν στον Χριστό για να καθαριστούν από το Αίμα Του. Αλλά είναι δούλοι της αμαρτίας, και δεν μπορούν αποδράσουν από εκείνη τη φυλακή και να έρθουν στον Ιησού. Μόνο το Άγιο Πνεύμα μπορεί να ανοίξει την φυλακή, μέσα στην οποία είναι αιχμάλωτοι της αμαρτίας. Μόνο το Άγιο Πνεύμα μπορεί να τους κάνει να αηδιάσουν με τις ίδιες τις αμαρτωλές καρδιές τους. Μόνο το Άγιο Πνεύμα μπορεί να τους ελκύσει στον Ιησού για σωτηρία διαμέσου του Αίματός Του, και διαμέσου του Σταυρού Του!

Πρέπει να ξαναέρθετε σ' αυτήν την εκκλησία για να μάθετε περισσότερα για το πως να γίνετε πραγματικοί Χριστιανοί. Κάντε το! Κάντε το! Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο νούμερο 3, “Υπάρχει δύναμη στο αίμα / There is Power in the Blood.”

Θες να ελευθερωθείς απ' το φορτίο της αμαρτίας;
   Υπάρχει δύναμη στο αίμα, δύναμη στο αίμα.
Θες να υπερνικήσεις το πονηρό;
   Υπάρχει υπέροχη δύναμη στο αίμα.
Υπάρχει δύναμη, δύναμη, θαυματουργή δύναμη
   Στο αίμα του Αμνού.
Υπάρχει δύναμη, δύναμη, θαυματουργή δύναμη
   Στο πολύτιμο αίμα του Αμνού.

Θες να καθαριστείς απ' την αμαρτία και την υπερηφάνειά σου;
   Υπάρχει δύναμη στο αίμα, δύναμη στο αίμα.
Έλα για καθαρισμό στο λουτρό του Γολγοθά,
   Υπάρχει υπέροχη δύναμη στο αίμα.
Υπάρχει δύναμη, δύναμη, θαυματουργή δύναμη
   Στο αίμα του Αμνού.
Υπάρχει δύναμη, δύναμη, θαυματουργή δύναμη
Στο υπέροχο αίμα του Αμνού.
(“There is Power in the Blood” του Lewis E. Jones, 1865-1936).

Δρ Τσαν (Dr. Chan), παρακαλώ προσευχηθείτε για μας.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το– rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά αν μπορείς γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Προσευχή πριν το κήρυγμα απ' τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme).
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Revive Thy Work, O Lord” (του Albert Midlane, 1825-1909).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗΣ

(ΕΙΚΟΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ)
THE GREAT DOCTRINES OF REVIVAL
(SERMON NUMBER 20 ON REVIVAL)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους. Διότι εισεχώρησαν λαθραίως τινές άνθρωποι, οίτινες ήσαν παλαιόθεν προγεγραμμένοι εις ταύτην την καταδίκην, ασεβείς, μεταστρέφοντες την χάριν του Θεού ημών εις ασέλγειαν, και αρνούμενοι τον μόνον δεσπότην Θεόν και Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν” (Ιούδα 3, 4).

1. Πρώτον, πρέπει να αγωνιζόμαστε για την κυριαρχία του ζωντανού Θεού,
αν θέλουμε αναζωπύρωση, Β΄ Τιμόθεον β΄. 19.

2. Δεύτερον, πρέπει να αγωνιζόμαστε για τη Βίβλο, αν θέλουμε αναζωπύρωση, Ψαλμός ριθ΄. 130, 103, 104, Β΄ Τιμόθεον γ΄. 16, 17.

3. Τρίτον, πρέπει να αγωνιζόμαστε για τον αμαρτωλό άνθρωπο, κατεστραμμένον από την αμαρτία, αν θέλουμε αναζωπύρωση,
Ρωμαίους ζ΄. 18, 24.

4. Τέταρτον, πρέπει να αγωνιζόμαστε για την εξιλεωτική θυσία του Χριστού επάνω στο Σταυρό – και το εξιλεωτικό Αίμα Του, αν θέλουμε αναζωπύρωση, Ρωμαίους γ΄. 25, Εφεσίους α΄. 7.

5. Πέμπτον, πρέπει να αγωνιζόμαστε για το έργο του Αγίου Πνεύματος που ελέγχει και μεταστρέφει, αν θέλουμε αναζωπύρωση, Ιωάννην ις΄. 8, 14.