Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

THE IMPORTANCE OF THE LOCAL CHURCH
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 30 Αυγούστου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, August 30, 2015

“Ο δε Κύριος προσέθετε καθ’ ημέραν εις την εκκλησίαν τους σωζομένους” (Πράξεις 2:47).


Κάποιοι μπορεί να λένε ότι μιλάω πάρα πολύ για την τοπική εκκλησία. Αλλά εγώ δεν το νομίζω. Νομίζω ότι η παλιομοδίτικη Βαπτιστική έμφαση στην τοπική εκκλησία είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται αυτή η γενιά. Έχουμε ακούσει πολλές ιδέες που φέρνουν σύγχυση πάνω στην ανάπτυξη της εκκλησία που δεν μας βοήθησαν. Πρέπει να πάμε πίσω στις παλιές Βαπτιστικές διδασκαλίες περί τοπικής εκκλησίας. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να μας δώσει σταθερότητα σε αυτές τις ημέρες της σύγχυσης και της αποστασίας.

“Ο δε Κύριος προσέθετε καθ’ ημέραν εις την εκκλησίαν τους σωζομένους” (Πράξεις 2:47).

Για τι πράγμα μιλάει αυτό το εδάφιο; Θα σας πω πρώτα για τι δεν μιλάει. Δεν μιλάει για μία δογματική απόχρωση. Η εκκλησία για την οποία μιλάει δεν ήταν το δόγμα των Μεθοδιστών, ούτε των Πρεσβυτεριανών ούτε των Καθολικών. Δεν υπήρχαν δόγματα όταν δόθηκε αυτό το εδάφιο! Δεύτερον, δεν μιλάει για ένα εκκλησιαστικό κτίριο. Τον πρώτο αιώνα δεν υπήρχαν εκκλησιαστικά κτίρια. Διαβάστε την Καινή Διαθήκη και θα το δείτε αρκετά γρήγορα. Σήμερα, όταν οι άνθρωποι μιλάνε για μια εκκλησία, συχνά μιλάνε για ένα κτίριο. Λένε, "Δεν είναι όμορφη αυτή η εκκλησία;" Μιλάνε για ένα κτίριο. Αλλά δεν υπήρχαν καθόλου εκκλησιαστικά κτίρια όταν γράφτηκε αυτό το εδάφιο. Δεν θα μπορούσε να μιλάει για ένα κτίριο. Οι άνθρωποι συναντιόντουσαν σε σπίτια για να διεξάγουν χριστιανικές συναθροίσεις τον πρώτο αιώνα! Έτσι, το κείμενό μας δεν θα μπορούσε να αναφέρεται σε ένα εκκλησιαστικό κτίριο! Τρίτον, δεν μιλάει για την “παγκόσμια εκκλησία.” Δεν υπάρχει καμία σκέψη σχετικά με αυτό σε αυτό το εδάφιο. Απλά μιλάει για πραγματικούς ανθρώπους, που πραγματικά συγκεντρώθηκαν μαζί, σε ένα πραγματικό μέρος, σε μια τοπική εκκλησία! Ήταν γνωστή ως η “εκκλησία η εν Ιεροσολύμοις” (Πράξεις 8:1).

“Ο δε Κύριος προσέθετε καθ’ ημέραν εις την εκκλησίαν τους σωζομένους” (Πράξεις 2:47).

Δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι προστέθηκαν σε ένα δόγμα, ή σε ένα «εκκλησιαστικό» κτίριο, ή ότι ενώθηκαν με την «παγκόσμια εκκλησία.» Όχι! Σημαίνει απλά αυτό που λέει. Ο Κύριος πρόσθετε στην εκκλησία της Ιερουσαλήμ “ τους σωζομένους”! Εννοεί αυτό που λέει! Λέει αυτό που εννοεί!

Η λέξη «εκκλησία» είναι σύνθετη λέξη, που προκύπτει από την ένωση της πρόθεσης “εκ” (έξω) και του ρήματος “καλέω, -ώ” (καλώ), και κυριολεκτικά εννοεί “αυτοί που έχουν καλεστεί έξω, που έχουν ξεχωριστεί” (cf. The Criswell Study Bible, σχόλια πάνω στο Εφεσίους 5:23).

Ο Δρ. Γ. Α. Κρίσγουελλ (Dr. W. A. Criswell) επεσήμανε ότι « μια «εκκλησία» είναι μια ομάδα ανθρώπων που, έχοντας κληθεί έξω από την αμαρτία και την απιστία στην πίστη στον Χριστό, έχουν δώσει μαρτυρία σε αυτή την πίστη μέσω του βαπτίσματος του πιστού και έχουν ενωθεί σε μια εθελοντική κοινωνία" (ό.π.). Αυτός είναι ένας καλός ορισμός. Η εκκλησία είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχουν σωθεί και έχουν ενωθεί μαζί για να σχηματίσουν μια ομάδα κοινωνίας. Γι’ αυτό μιλάει στο Πράξεις 2:47!

“Ο δε Κύριος προσέθετε [εν τοις Ιεροσολύμοις] καθ’ ημέραν εις την εκκλησίαν τους σωζομένους”
         (Πράξεις 2:47).

Αυτός είναι ο λόγος που λέω συχνά, "Γιατί να είσαι μόνος; Έλα στο σπίτι - στην εκκλησία! Γιατί να χαθείς; Έλα σπίτι στον Ιησού και λάβε σωτηρία." Συγχέω το να έρθεις στην εκκλησία με το να έρθεις στον Χριστό; Καθόλου! Το λέω επανειλημμένα ότι το να έρθεις στον Χριστό και το να έρθεις στην εκκλησία είναι δύο ξεχωριστά πράγματα. Εάν έρχεσαι στην εκκλησία χωρίς να έρθεις στον Χριστό, θα πας στη κόλαση! Μόνο ο Χριστός μπορεί να σε σώσει! Συχνά κάνω αναφορά στο Πράξεις 16:31: “Πίστευσον εις τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, και θέλεις σωθεί.” Το κάνουμε αυτό πολύ σαφές. Η σωτηρία και η συμμετοχή στην εκκλησία είναι δύο ξεχωριστά πράγματα. Γιατί να είσαι μόνος; Έλα σπίτι - στην εκκλησία! Γιατί να χαθείς; Έλα σπίτι - στον Χριστό! Αυτό το σύνθημα που χρησιμοποιούμε το καθιστά πολύ σαφές το ότι η σωτηρία και η συμμετοχή στην εκκλησία είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

“Ο δε Κύριος προσέθετε καθ’ ημέραν εις την εκκλησίαν τους σωζομένους (Πράξεις 2:47).

Εδώ είναι τρία απλά σημεία που θα αναφέρω σήμερα το πρωί:

I. Πρώτον, το να έρθεις στην εκκλησία θα θεραπεύσει τη μοναξιά σου.

Θα πρέπει να καταλάβεις σε ποιον μιλάω. Μιλάω σε σένα! Αυτό αναφέρεται λέξη προς λέξη στην ιστοσελίδα μας - σε όλο τον κόσμο - σε 32 γλώσσες. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να το διαβάζουν αυτό που δεν αισθάνονται μοναξιά. Δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι οι περισσότεροι νέοι σήμερα αισθάνονται μοναξιά.

Η εκκλησία μας κάνει πολλή ευαγγελισμό - ειδικά στα πανεπιστήμια διαφόρων κοσμικών κολλεγίων, και σε άλλα μέρη όπου συγκεντρώνονται οι νέοι, στην περιοχή του Λος Άντζελες. Αυτή η εκκλησία είναι γεμάτη από παιδιά κολλεγίου και Λυκείου σήμερα το πρωί ως αποτέλεσμα αυτού- και μιλώ σε σας! Ξέρω ότι είστε μόνοι, όπως ήμουν κι εγώ πριν να μπω στην εκκλησία. Όλοι οι νέοι άνθρωποι είναι - έτσι κι εσείς - τουλάχιστον για κάποιο διάστημα. Και λέω ότι ο Θεός δεν θέλει από σαςνα είστε μόνοι. Στον κήπο της Εδέμ ο Θεός είπε, «Δεν είναι καλόν να ήναι ο άνθρωπος μόνος» (Γένεση 2:18). Ο Θεός έπλασε την Εύα από την πλευρά του Αδάμ, για να μην είναι μόνος του (βλέπε Γένεση 2:18, 21-22). Ο Θεός δεν θέλει ο άνθρωπος να είναι μόνος. Και ο Θεός δεν θέλει να είσαι μόνος. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο Θεός δημιούργησε αυτήν την τοπική Βαπτιστική εκκλησία της Καινής Διαθήκης – για να μην είσαι μόνος.

“Ο δε Κύριος προσέθετε καθ’ ημέραν εις την εκκλησίαν τους σωζομένους” (Πράξεις 2:47).

Μια κοπέλα από την Κίνα που είναι μαζί μας μόνο λίγες εβδομάδες μού έγραψε αυτό το e-mail. Τα αγγλικά της δεν είναι τέλεια ακόμα, αλλά μίλησε μέσα από την καρδιά της.

Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers), το κήρυγμα σας είναι υπέροχο! Μου διδάσκετε πώς να εμπιστευτώ τον Χριστό και να σωθώ! Με κάνετε να γνωρίσω την αλήθεια! Θέλω να ακούσω περισσότερα από το κήρυγμά σας! Θέλω να έρχομαι σε αυτή την εκκλησία για πάντα! Προσεύχομαι με δάκρυα για την εκκλησία μας, προσεύχομαι το Άγιο Πνεύμα να έρθει στην εκκλησία μας! Προσεύχομαι επίσης για σας να γίνεστε όλο και καλύτερος στο κήρυγμα σας!!! Αυτή η εκκλησία είναι πραγματικά το δεύτερο σπίτι μου! Στην πραγματικότητα αυτό είναι το κύριο σπίτι μου! Το σπίτι που έψαχνα για πολύ καιρό!

Σας ευχαριστώ!!!! Σας ευχαριστώ!!!! Σας ευχαριστώ!!!!!

Κι έτσι, λέμε, "Γιατί να είσαι μόνος; Έλα σπίτι - στην εκκλησία". Το κορίτσι με άκουσε και έρχεται στην εκκλησία κάθε φορά που η πόρτα είναι ανοιχτή!

Κάνουμε λάθος που το λέμε αυτό; Κάποιος μπορεί να πει, "Μην το λέτε αυτό στα παιδιά. Μπορεί να έρθουν στην εκκλησία για τον λάθος λόγο." Λοιπόν, προτιμώ να σας έχω να έρχεστε για τον λάθος λόγο από το να μην έρχεστε καθόλου! Μπορεί κάλλιστα να σωθείτε, αν συνεχίσετε να έρχεστε! Τότε θα έρχεστε για τον σωστό λόγο!

Αν το να έρχεσαι επειδή είσαι μόνος είναι ο «λάθος λόγος», τότε ήρθα για τον λάθος λόγο κι εγώ ο ίδιος. Όταν ήμουν δεκατριών ετών οι γείτονές μου με κάλεσαν στην εκκλησία. Ήρθα γιατί ήμουν μόνος. Συνέχισα να έρχομαι, επειδή ήμουν μόνος. Αργότερα μεταστράφηκα. Πού είναι το λάθος μ’ αυτό; Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό!

Ας κάνουμε αυτή την εκκλησία ένα χαρούμενο μέρος! Ας την κάνουμε το πιο χαρούμενο μέρος στη γη! Ας ψάλλουμε τους ωραίους ύμνους και τα τραγούδια του ευαγγελίου! Ας κηρύξουμε τα κηρύγματα του ευαγγελίου της παλιάς εποχής - και να φωνάζουμε «Αμήν!». Ας καθίσουμε κάτω και να φάμε δείπνο (Όχι μεσημεριανό! Το μεσημεριανό είναι κάτι που το κουβαλάς και στην τσάντα σου!). Ας φάμε "δείπνο στον χώρο της εκκλησίας," όπως το έκαναν οι παλιοί! Ας έχουμε κοινωνία όπως τον παλιό καιρό. Ας ψάλλουμε αυτόν τον ύμνο, "Έλα Σπίτι Για Δείπνο." Είναι η τρίτη στροφή του τελευταίου ύμνου στο φυλλάδιό σας με τους ύμνους! Ψάλτε το!

Οι μεγάλοι άνθρωποι της πόλης δεν φαίνεται να νοιάζονται·
Έχουν λίγα να προσφέρουν και καθόλου αγάπη να χαρίσουν.
Αλλά έλα σπίτι στον Ιησού και θα καταλάβεις,
Υπάρχει φαγητό στο τραπέζι και φιλία να μοιραστείς!
Έλα σπίτι στην εκκλησία και φάε, μαζετείτε για γλυκιά κοινωνία·
Θα περάσεις υπέροχα, όταν καθίσουμε να φάμε!
   (“Έλα Σπίτι Για Δείπνο” του Dr. R. L. Hymers, Jr.,
      στον σκοπό του “On the Wings of a Dove/ Με Φτερά σαν Περιστέρι.”)

Πολλοί νέοι άνθρωποι ήρθαν για να φάνε "δείπνο στον χώρο" στις ευαγγελιστικές συναθροίσεις του παλιού καιρού τον δέκατο όγδοο και δέκατο ένατο αιώνα - όταν ο Θεός έστειλε κάτω τη δύναμή Του και αυτά τα παιδιά που ήρθαν να φάνε δείπνο έμειναν και άκουσαν τον κήρυκα να χτυπάει τον άμβωνα και να κουνάει την Αγία Γραφή στον αέρα - και φωνάζει το ευαγγέλιο του Χριστού. Το χρειαζόμαστε αυτό σήμερα!

“Έξελθε εις τας οδούς και φραγμούς και ανάγκασον να εισέλθωσι” (Λουκάς 14:23).

Ναι, το να έρχεσαι στην εκκλησία θα θεραπεύσει την μοναξιά σου. Γιατί να είσαι μόνος; Έλα σπίτι – στην εκκλησία! Ψάλτε ξανά την επωδό!

Έλα σπίτι στην εκκλησία και φάε, μαζετείτε για γλυκιά κοινωνία·
Θα περάσεις υπέροχα, όταν καθίσουμε να φάμε!

II. Αλλά, δεύτερον, το να έρθεις στην εκκλησία δεν θα σε σώσει.

Ένας παλιός ευαγγελιστής συνήθιζε να λέει, "Το να πηγαίνεις στην εκκλησία δεν θα σε κάνει Χριστιανό όπως το να πας σε ένα γκαράζ δεν θα σε κάνει αυτοκίνητο." Είχε δίκιο σε αυτό το σημείο. Μιλούσε σε ανθρώπους που νόμιζαν ότι ήταν σωσμένοι επειδή πήγαιναν στην εκκλησία κάθε Κυριακή. Αλλά δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν αυτόν εδώ στο Λος Άντζελες σήμερα. Πολύ λίγοι "σύγχρονοι" άνθρωποι στην πόλη μας σκέφτονται έτσι πια. Έχουν άλλες ψεύτικες ελπίδες σωτηρίας σήμερα.

Αλλά μπορεί να υπάρχει κάποιος εδώ σήμερα το πρωί ο οποίος να το νομίζει αυτό, σαν ένα χαμένο παιδί της εκκλησίας. Μπορεί να πεις στην καρδιά σου, "Έρχομαι στην εκκλησία τώρα. Είμαι εντάξει." Ω, όχι! Δεν πρέπει να το σκέφτεσαι αυτό! Το να πηγαίνεις στην εκκλησία δεν θα σε κάνει Χριστιανό όπως το να πας σε ένα γκαράζ δεν θα σε κάνει αυτοκίνητο. Κάποιος με άκουσε να το λέω αυτό και είπε, "Τότε δεν θα έρθω στην εκκλησία." Αυτή είναι μια ιδέα που προέρχεται από τον Σατανά! Το να βρίσκεσαι στην εκκλησία δεν θα σε σώσει – αλλά το να βρίσκεσαι στην εκκλησία θα σε βάλει κάτω από το κήρυγμα του Ευαγγελίου, και θα το καταστήσει πιο πιθανό το να σωθείς! Πρέπει να έρθεις στην εκκλησία για να ακούσεις το κήρυγμα του Ευαγγελίου!

Ο Χριστός είπε, “Πρέπει να γεννηθήτε άνωθεν” (Ιωάννης 3:7). Πρέπει να εμπειριστείς τη νέα γέννηση για να σωθείς.

Η σωτηρία είναι μόνο διαμέσου της χάρης. Κανένα ανθρώπινο έργο δεν μπορεί να σε σώσει - ούτε καν το να έρθεις στην εκκλησία. Ο μόνος τρόπος για να μεταστραφείς είναι να έρθεις κατευθείαν στον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού. Ο Ιησούς είπε,

“Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει” (Ματθαίος 11:28).

Η σωτηρία έρχεται με τη χάρη και μόνο, διαμέσου της πίστης στον Χριστό και μόνο. Θα πρέπει να έρθεις στον Ιησού και να πιστέψεις σ 'Αυτόν με όλη σου την καρδιά, “διότι με την καρδίαν πιστεύει τις προς δικαιοσύνην” (Ρωμαίους 10:10). Μεταστρέφεσαι ερχόμενος στον Ιησού. Το να πηγαίνεις στην εκκλησία μόνο δεν θα σε σώσει.

Το κείμενό μας λέει,

“Ο δε Κύριος προσέθετε καθ’ ημέραν εις την εκκλησίαν τους σωζομένους” (Πράξεις 2:47).

Μπορείς «να προστεθείς στην εκκλησία» πραγματικά μόνο όταν σωθείς. Και σώζεσαι μόνο καθώς εμπιστεύεσαι τον Ιησού.

“Πίστευσον εις τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, και θέλεις σωθή” (Πράξεις 16:31).

Ψάλτε την τρίτη στροφή και την επωδό του “Έλα Σπίτι για Δείπνο.”

Οι μεγάλοι άνθρωποι της πόλης δεν φαίνεται να νοιάζονται·
Έχουν λίγα να προσφέρουν και καθόλου αγάπη να χαρίσουν.
Αλλά έλα σπίτι στον Ιησού και θα καταλάβεις,
Υπάρχει φαγητό στο τραπέζι και φιλία να μοιραστείς!
Έλα σπίτι στην εκκλησία και φάε, μαζετείτε για γλυκιά κοινωνία·
Θα περάσεις υπέροχα, όταν καθίσουμε να φάμε!

III. Τρίτον, το να έρθεις στην εκκλησία θα σε βάλει κάτω από το κήρυγμα του ευαγγελίου.

Ο Απόστολος Παύλος είπε,

“Πώς θέλουσι πιστεύσει εις εκείνον, περί του οποίου δεν ήκουσαν; Και πώς θέλουσιν ακούσει χωρίς να υπάρχη ο κηρύττων” (Ρωμαίους 10:14).

Ήταν το κήρυγμα του Πέτρου που ο Θεός χρησιμοποίησε για να φέρει τους ανθρώπους σε σωτηρία την ημέρα της Πεντηκοστής (Πράξεις 2:37-41). Και μετά προστέθηκαν στην εκκλησία (Πράξεις 2:41, 47).

“Και προσετέθησαν εν εκείνη τη ημέρα έως τρεις χιλιάδες ψυχαί” (Πράξεις 2:41).

Προστέθηκαν στην εκκλησία καθώς σώθηκαν με το κήρυγμα του Πέτρου.

Πιστεύω στο κήρυγμα του ευαγγελίου! Κηρύττω το ευαγγέλιο δύο φορές κάθε Κυριακή σε αυτήν την εκκλησία. Ξέρω ότι το κήρυγμα του ευαγγελίου δεν είναι της μόδας στις περισσότερες εκκλησίες σήμερα. Αλλά εμένα δεν με νοιάζει καθόλου να είμαι "μέσα στη μόδα!" Πρέπει να κηρύξω ώστε οι νέοι να μπορέσουν να σωθούν! Δεν νομίζω ότι θα δούμε ποτέ αναζωπύρωση αν δεν πάμε πίσω στο κήρυγμα του ευαγγελίου της παλιάς εποχής στις συναθροίσεις μας κάθε Κυριακή!

Ο Παύλος είπε στην εκκλησία στην Κόρινθο,

“Ημείς δε κηρύττομεν Χριστόν εσταυρωμένον” (Α’ Κορινθίους 1:23).

Άλλοι μπορεί να λένε μια ιστορία για να ψυχαγωγήσουν τους ανθρώπους. Άλλοι μπορεί να δίνουν μακροσκελείς εκθέσεις της Αγίας Γραφής. Κάποιοι μπορεί να δίνουν 15-λεπτα "εμπνευσμένα μηνύματα." “Ημείς δε κηρύττομεν Χριστόν εσταυρωμένον” (Α’ Κορινθίους 1:23). Εδώ στην Μπάπτιστ Τάμπερνακλ (Baptist Tabernacle) εξακολουθούμε να “κηρύττομεν Χριστόν εσταυρωμένον” (Α’ Κορινθίους 1:23). «Ημείς δε κηρύττομεν Χριστόν εσταυρωμένον.» Ό,τι κι αν κάνουν οι άλλοι, θα συνεχίσουμε να κηρύττουμε το ευαγγέλιο κάθε Κυριακή!

Αυτό δεν θα κάνει τους ανθρώπους ρηχούς; Σίγουρα δεν έχει κάνει τους δικούς μας ανθρώπους ρηχούς! Έχουμε μερικούς από τους καλύτερους Χριστιανούς που έχω γνωρίσει ποτέ σε αυτή την εκκλησία. Οι περισσότεροι από αυτούς μεταστράφηκαν κάτω από το δικό μου κήρυγμα του ευαγγελίου, κάθε Κυριακή πρωί και Κυριακή βράδυ. Ταΐστηκαν από το δικό μου κήρυγμα του ευαγγελίου, κάθε Κυριακή πρωί και Κυριακή βράδυ. Μεγάλωσαν σε τρομερούς Χριστιανούς κάτω από το δικό μου κήρυγμα του ευαγγελίου, κάθε Κυριακή πρωί και Κυριακή βράδυ.

Ο διάκονός μας ο κος Γκρίφιθ (Mr. Griffith), σώθηκε κάτω από το δικό μου κήρυγμα του ευαγγελίου – και είναι ένας τρομερός άντρας του Θεού. Ο βοηθός ποιμένας μας, ο Δρ. Τσαν (Dr. Chan), σώθηκε κάτω από το δικό μου κήρυγμα του ευαγγελίου, και είναι ένας τρομερός άντρας του Θεού. Ο Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan), ο συνεργάτης ποιμένας μας, ήρθε εδώ λίγο καιρό μετά τη μεταστροφή του, και έχει περάσει 38 χρόνια να με ακούει να κηρύττω το ευαγγέλιο κάθε Κυριακή πρωί και Κυριακή βράδυ. Είναι ένας από τους καλύτερους Χριστιανούς που θα συναντήσεις ποτέ. Εκτός από τον Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan) και τον κ. Προύντχομ (Mr. Prudhomme), κάθε ένας από τους ηγέτες στην εκκλησία μας σώθηκε κάτω από το δικό μου κήρυγμα του ευαγγελίου. Δεν έχουν ακούσει τίποτα άλλο από κηρύγματα του ευαγγελίου, Κυριακή πρωί και Κυριακή βράδυ, όλη τους τη χριστιανική ζωή. Είναι καταπληκτικοί Χριστιανοί. Έγιναν δυνατοί Χριστιανοί κάτω από το παλιομοδίτικο κήρυγμα του ευαγγελίου!

Όχι, το κήρυγμα του ευαγγελίου δεν θα σε κάνει ρηχό – εκτός κι αν είναι ρηχό κήρυγμα του ευαγγελίου! Ο Δρ. Μάρτιν Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) κήρυττε το ευαγγέλιο κάθε Κυριακή βράδυ στην μεγάλη του εκκλησία στο Λονδίνο – και συχνά και την Κυριακή το πρωί επίσης. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κήρυκες του εικοστού αιώνα. Άκουσα μια κασέτα ενός από τα κηρύγματα του ευαγγελίου του πριν από λίγο καιρό. Ήταν απολύτως εκπληκτικό! Ανατριχιαστικό! Αυτού του είδους το κήρυγμα του ευαγγελίου δεν θα χρησιμοποιηθεί από τον Θεό μόνο για να σε μεταστρέψει - θα σας οικοδομήσει σε έναν ισχυρό Χριστιανό.

Το κήρυγμα του ευαγγελίου θα σε σώσει, και θα σε οικοδομήσει ως χριστιανό, όπως ακριβώς έκανε και στους Βιβλικούς χρόνους. Κάθε κήρυγμα στο Βιβλίο των Πράξεων, εκτός από ένα, ήταν ένα κήρυγμα του Ευαγγελίου. Ο απόστολος Παύλος είπε,

“Απεφάσισα να μη εξεύρω μεταξύ σας ωάλλο τι ειμή Ιησούν Χριστόν, και τούτον εσταυρωμένον”
         (Α’ Κορινθίους 2:2).

Ναι, έλα σπίτι στην εκκλησία. Αλλά επίσης άκου το κήρυγμα και έλα στον Ιησού. Μετανόησε και εμπιστεύσου τον Ιησού Χριστό. Το Αίμα Του θα σε καθαρίσει από κάθε αμαρτία! Πέθανε στον Σταυρό για να πληρώσει για την αμαρτία σου. Αναστήθηκε από τους νεκρούς για να σου δώσει αιώνια ζωή! Έλα σ 'Αυτόν και εμπιστεύσου Τον - και θα σωθείς! Άκουσέ με να κηρύττω, όπως έκαναν αυτοί οι άνθρωποι την Πεντηκοστή, και ο Ιησούς Χριστός θα σε σώσει επίσης! Ψάλτε από το φυλλάδιό σας τον τελευταίο ύμνο, "Έλα Σπίτι για Δείπνο."

Έλα σπίτι στον Ιησού, το τραπέζι είναι στρωμένο·
Έλα σπίτι για δείπνο και ας κόψουμε ψωμί.
Ο Ιησούς είναι μαζί μας, οπότε ας ειπωθεί,
Έλα σπίτι για δείπνο και ας και ας κόψουμε ψωμί!
Έλα σπίτι στην εκκλησία και φάτε, μαζευτείτε για γλυκιά κοινωνία
Θα είναι μια σκέτη απόλαυση, όταν καθίσουμε να φάμε!

Η κοινωνία θα είναι γλυκιά και οι φίλοι σου θα είναι εκεί·
Θα καθίσουμε στο τραπέζι, οι καρδιές μας γεμάτες με χαρά.
Ο Ιησούς είναι μαζί μας, κι έτσι ας ειπωθεί,
Έλα σπίτι για δείπνο και ας κόψουμε ψωμί.
Έλα σπίτι στην εκκλησία και φάτε, μαζευτείτε για γλυκιά κοινωνία
Θα είναι μια σκέτη απόλαυση, όταν καθίσουμε να φάμε!

Οι μεγάλοι άνθρωποι της πόλης δεν φαίνεται να νοιάζονται·
Έχουν λίγα να προσφέρουν και καθόλου αγάπη να χαρίσουν.
Αλλά έλα σπίτι στον Ιησού και θα καταλάβεις,
Υπάρχει φαγητό στο τραπέζι και φιλία να μοιραστείς!
Έλα σπίτι στην εκκλησία και φάε, μαζευτείτε για γλυκιά κοινωνία·
Θα είναι μια σκέτη απόλαυση, όταν καθίσουμε να φάμε!

Έλα σπίτι στον Ιησού, το τραπέζι είναι στρωμένο·
Έλα σπίτι για δείπνο και θα ταϊστείς.
Οι φίλοι σου θα περιμένουν, κι έτσι ας ειπωθεί,
Έλα σπίτι για δείπνο και ας κόψουμε ψωμί!
Έλα σπίτι στην εκκλησία και φάε, μαζευτείτε για γλυκιά κοινωνία·
Θα είναι μια σκέτη απόλαυση, όταν καθίσουμε να φάμε!
   (“Come Home to Dinner” by Dr. R. L. Hymers, Jr.,
       to the tune of “On the Wings of a Dove”).

Δρ. Τσαν (Dr. Chan) παρακαλώ οδήγησέ μας σε προσευχή.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Πράξεις 2:41-47.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
      “Blest Be the Tie That Binds/ Ευλογημένος ο Δεσμός Που Ενώνει” (του John Fawcett, 1740-1817).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

THE IMPORTANCE OF THE LOCAL CHURCH

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Ο δε Κύριος προσέθετε καθ’ ημέραν εις την εκκλησίαν τους σωζομένους” (Πράξεις 2:47).

(Πράξεις 8:1, Εφεσίους 5:23, Πράξεις 16:31)

I.    Πρώτον, το να έρθεις στην εκκλησία θα θεραπεύσει τη μοναξιά
σου, Γένεση 2:18, Λουκάς 14:23.

II.   Δεύτερον, το να έρθεις στην εκκλησία δεν θα σε σώσει, Ιωάννης 3:7,
Ματθαίος 11:28, Ρωμαίους 10:10, Πράξεις 16:31.

III.  Τρίτον, το να έρθεις στην εκκλησία θα σε βάλει κάτω από το κήρυγμα του ευαγγελίου, Ρωμαίους 10:14, Πράξεις 2:41, Α΄ Κορινθίους 1:23; 2:2.