Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ –
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ!

PRAYING THROUGH – ‘TILL YOU GET WHAT YOU ASK FOR!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ οβ Λος Άντζελες (Βαπτιστική εκκλησία)
Κυριακή βράδυ, 23 Αυγούστου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles Lord's Day Evening, August 23, 2015


Στο κατά Λουκά ευαγγέλιο, ο Ιησούς έδωσε έμφαση στην “επιμονή στην προσευχή” – δηλαδή το να προσεύχεσαι για κάτι μέχρι να σου δοθεί, ακόμη κι αν πρέπει να προσευχηθείς για πολύ καιρό μέχρι να έρθει η απάντηση. Αυτό σημαίνει η “επιμονή στην προσευχή”. Ο Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είπε:

Όταν μιλάμε για “επιμονή στην προσευχή”, μιλάμε για έναν Χριστιανό ο οποίος παίρνει το πρόβλημά του στον Θεό, και περιμένει μέχρι ο Θεός να του δώσει απάντηση στις προσευχές του…Μπορεί να μην έχουμε ποτέ βεβαιότητα για το θέλημα του Θεού, ότι θα μας δώσει κάποια πράγματα, αν δεν περιμένουμε τον Θεό για την απάντησή Του…Προσέξτε κάποια Βιβλικά παραδείγματα της επίμονης προσευχής…Ο Νεεμίας προσευχήθηκε με επιμονή για τη θλιβερή κατάσταση της έρημης πόλης της Ιερουσαλήμ, υπό την αιχμαλωσία των εχθρών της. Είπε: “Εκάθησα και έκλαυσα και επένθησα ημέρας και ενήστευον, και προσηυχόμην ενώπιον του Θεού του ουρανού” (Νεεμίας α΄. 4)…Παρακάλεσε τον Θεό…Στην προσευχή του έλαβε, στο τέλος, απάντηση. Αγγίχτηκε η καρδιά του βασιλιά, και ο Θεός έστειλε τον Νεεμία πίσω για να χτίσει τα τείχη της πόλης…επειδή προσευχήθηκε με επιμονή…
     Οι Ιουδαίοι νήστεψαν και προσευχήθηκαν ώστε ο Θεός να τους σώσει τις ζωές (όταν επρόκειτο να αφανιστούν) κατά τον καιρό της Βασίλισσας Εσθήρ στη Περσία, και για τρεις μέρες και νύχτες προσευχήθηκαν με επιμονή, και οι Ιουδαίοι είχαν σωτηρία, και μετά εκδίκηση κατά των εχθρών τους.
     Ο λαός της Νινευής νήστεψε και προσευχήθηκε, και ο Θεός έδειξε έλεος στη μεγάλη πόλη, και (δεν την κατέστρεψε, αλλά αντιθέτως έστειλε μια μεγάλη πνευματική αναζωπύρωση).
     Στην Καινή Διαθήκη γινόταν το ίδιο πράγμα. Πριν την Πεντηκοστή…οι μαθητές προσεύχονταν με επιμονή (σε ένα δωμάτιο μαζί. Και ο Θεός άκουσε τις προσευχές τους, και τους απάντησε. Μετά από αρκετές ημέρες προσευχής, ο Θεός τούς έστειλε την τρομερή αναζωπύρωση της Πεντηκοστής, όταν τρεις χιλιάδες χαμένοι Ιουδαίοι μεταστράφηκαν με θαυματουργό τρόπο, καταγεγραμμένο στα κεφάλαια α΄ και β΄ των Πράξεων, ένα εξαιρετικό παράδειγμα του να επιμένει κάποιος για κάτι στη προσευχή, μέχρι ο Θεός να δώσει αυτό που ζητήθηκε)…
     Στο δωδέκατο κεφάλαιο των Πράξεων, εδάφια 1 έως 17, βλέπουμε πως μια ομάδα Χριστιανών συγκεντρώθηκε στο σπίτι της Μαρίας…και προσευχήθηκε με επιμονή μέχρι που ένας άγγελος ελευθέρωσε τον Απόστολο Πέτρο από τη φυλακή. (Προσευχήθηκαν με επιμονή μέχρι την από θαύμα απελευθέρωσή του από την φυλακή). Ήταν προσευχή χρονοβόρα, πονεμένη, εξετάζοντας την καρδιά. Και αυτό είναι το παράδειγμα των Χριστιανών της Καινής Διαθήκης παντού (John R. Rice, D.D., Prayer – Asking and Receiving, Sword of the Lord Publishers, 1981 reprint, pp. 203, 206-209, σε παρένθεση τα σχόλια του Δρ Χάιμερς).

Ο Ιησούς έδωσε δύο παραδείγματα επιμονής στην προσευχή στο κατά Λουκά ευαγγέλιο. Το πρώτο είναι καταγεγραμμένο στο Κατά Λουκάν ια΄. 5-8. Παρακαλώ σταθείτε και διαβάστε δυνατά αυτά τα τέσσερα εδάφια. Είναι στη σελίδα 1090 της Βίβλου με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible).

“Και είπε προς αυτούς• Εάν τις εξ υμών έχη φίλον, και υπάγη προς αυτόν το μεσονύκτιον και είπη προς αυτόν• Φίλε, δάνεισόν μοι τρείς άρτους, επειδή ήλθε φίλος μου προς εμέ εξ οδοιπορίας, και δεν έχω τι να βάλω έμπροσθεν αυτού. Και εκείνος αποκριθείς έσωθεν είπη• Μη με ενόχλει• η θύρα είναι ήδη κεκλεισμένη και τα παιδία μου είναι μετ' εμού εις την κλίνην• δεν δύναμαι να σηκωθώ και να σοι δώσω. Σας λέγω• Και αν δεν σηκωθή και δώση εις αυτόν, διότι είναι φίλος αυτού, τουλάχιστον διά την αναίδειαν αυτού θέλει σηκωθή και δώσει εις αυτόν όσα χρειάζεται” (Λουκάν ια΄. 5-8).

Μπορείτε να καθήσετε. Προσέξτε το εδάφιο 8. Αυτό είναι το εδάφιο κλειδί,

“Τουλάχιστον διά την αναίδειαν αυτού θέλει σηκωθή και δώσει εις αυτόν όσα χρειάζεται” (Λουκάν ια΄. 8).

Η λέξη “αναίδεια” σημαίνει “πεισματική επιμονή” με σχεδόν έλλειψη ντροπής. Ο Δρ Ράις είπε: “Το κείμενο απ' ό,τι φαίνεται αναφέρεται σε έναν Χριστιανό που θέλει δύναμη (ώστε ο φίλος του να μεταστραφεί). Ο Χριστιανός έχει το δικαίωμα να πάει στον Θεό και να ζητήσει τον άρτο της ζωής για άλλους…Ο άρτος για τους αμαρτωλούς δίνεται μόνο σε αυτούς που μαθαίνουν το μυστικό της ‘αναίδειας’ (της επιμονής στην προσευχή μέχρι ο Θεός να δώσει χάρη μεταστροφής στον φίλο που είναι χαμένος)…Ο Χριστιανός που θέλει την υπερφυσική, θαυματουργή δύναμη του Αγίου Πνεύματος (για να μεταστραφεί ο φίλος του) έχει το δικαίωμα να περιμένει για την απάντηση του Θεού, (να προσεύχεται με επιμονή μέχρι να σωθεί ο φίλος του)” (Rice, ibid., p. 209).

“Τουλάχιστον διά την (πεισματική επιμονή) αυτού θέλει σηκωθή και δώσει εις αυτόν όσα χρειάζεται” (Λουκάν ια΄. 8).

Ξανά, ο Ιησούς μάς δίδαξε να προσευχόμαστε με επιμονή στο Κατά Λουκάν ιη΄. 1-8. Παρακαλώ σταθείτε και διαβάστε δυνατά αυτά τα οχτώ εδάφια. Είναι στη σελίδα 1100 της Βίβλου με τα σχόλια του Σκόφιλντ.

“Έλεγε δε και παραβολήν προς αυτούς περί του ότι πρέπει πάντοτε να προσεύχωνται και να μη αποκάμνωσι, λέγων• Κριτής τις ήτο εν τινί πόλει, όστις τον Θεόν δεν εφοβείτο και άνθρωπον δεν εντρέπετο. Ήτο δε χήρα τις εν εκείνη τη πόλει και ήρχετο προς αυτόν, λέγουσα• Εκδίκησόν με από του αντιδίκου μου. Και μέχρι τινός δεν ηθέλησε• μετά δε ταύτα είπε καθ' εαυτόν• Αν και τον Θεόν δεν φοβώμαι και άνθρωπον δεν εντρέπωμαι, τουλάχιστον επειδή με ενοχλεί η χήρα αύτη, ας εκδικήσω αυτήν, διά να μη έρχηται πάντοτε και με βασανίζη. Και είπεν ο Κύριος• Ακούσατε τι λέγει ο άδικος κριτής• ο δε Θεός δεν θέλει κάμει την εκδίκησιν των εκλεκτών αυτού των βοώντων προς αυτόν ημέραν και νύκτα, αν και μακροθυμή δι' αυτούς; σας λέγω ότι θέλει κάμει την εκδίκησιν αυτών ταχέως. Πλην ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθη, άρα γε θέλει ευρεί την πίστιν επί της γης;” (Λουκάν ιη΄. 1-8).

Μπορείτε να καθήσετε.

Το βασικό νόημα της παραβολής είναι η επιμονή στην προσευχή. Το νόημα δίνεται στο εδάφιο ένα,

“Έλεγε δε και παραβολήν προς αυτούς περί του ότι πρέπει πάντοτε να προσεύχωνται και να μη αποκάμνωσι” (Λουκάν ιη΄. 1).

Πρέπει “πάντοτε να προσευχόμαστε, και να μην αποκάμνουμε”. “Αποκάμνω” σημαίνει “εγκαταλείπω”, “παρατάω”. Πρέπει πάντοτε να προσευχόμαστε και να μην τα παρατάμε. Αυτό σημαίνει πως όταν προσευχόμαστε για κάτι, πρέπει να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε γι' αυτό μέχρι να μας δοθεί. Μην εγκαταλείπετε, μην τα παρατάτε, μέχρι να σας δοθεί αυτό που ζητάτε.

Κάθε χρόνο δέχομαι χριστουγεννιάτικες κάρτες από άντρες και γυναίκες που ήταν μαθητές μου πριν από πενήντα χρόνια στο Κυριακό σχολείο της Α΄ Κινεζικής Βαπτιστικής Εκκλησίας. Θυμάμαι ξεκάθαρα πως προσευχόμουν για κάθε έναν και κάθε μία να μεταστραφεί. Μου δίνει τεράστια χαρά να βλέπω πως είναι καλοί Χριστιανοί πενήντα χρόνια αργότερα. Είδα πολλούς απ' αυτούς στην κηδεία του Δρ Μέρφι Λουμ (Dr. Murphy Lum) πριν μερικές εβδομάδες. Μου έδωσε χαρά που είδα πως είναι ακόμα καλοί Χριστιανοί!

Στα χρόνια που πέρασα στην κινεζική εκκλησία, τη δεκαετία του '60, είχα προβληματιστεί επειδή είδα την ανάγκη μιας πνευματικής αναζωπύρωσης. Ο Δρ Μέρφι Λουμ μού υπενθύμισε πριν μερικά χρόνια πως κάθε φορά που προσευχόμουν δημόσια στην εκκλησία, προσευχόμουν για αναζωπύρωση. Ακόμη κι αν μου ζητούσαν να προσευχηθώ πριν κάποιο γεύμα στην εκκλησία, προσευχόμουν στον Θεό για αναζωπύρωση. Και συχνά προσευχόμουν για μία αναζωπύρωση στην εκκλησία στις προσωπικές μου προσευχές. Και άλλοι προσεύχονταν γι' αυτό, αλλά μπορώ να πω ειλικρινά πως με είχε συγκλονίσει, με είχε καταβάλλει, η ανάγκη για αναζωπύρωση. Προσευχόμουν για καιρό και με πάθος ώστε ο Θεός να κάνει ένα τέτοιο έργο. Και το καλοκαίρι του 1969 ο Θεός ξεκίνησε να δίνει αναζωπύρωση που συνεχίστηκε, ανά χρονικά διαστήματα, για τέσσερα χρόνια. Σε μία συνάθροιση της εκκλησίας σαράντα νέοι δέχτηκαν τον Ιησού με δάκρυα, κλαίγοντας, αφού κήρυξα σε μία ευαγγελιστική συγκέντρωση στις 29 Αυγούστου 1970 (“To God Be the Glory,” 20th Anniversary booklet, FCBC, March 1972, p. 28).

Για μία εκκλησία 150 περίπου ατόμων, το να έχεις 40 άτομα να ανταποκρίνονται ήταν αρκετό ώστε το συμβάν να καταγραφεί ως ένα από τα “χάιλαϊτς” των πρώτων είκοσι ετών εκείνης της εκκλησίας. Βλέπω, από τα πρακτικά της εκκλησίας, πως και οι σαράντα απ' αυτούς βαπτίστηκαν σε δύο μεγάλες βαπτιστικές συναθροίσεις (“To God Be the Glory,” p. 29). Τα ονόματά τους είναι γραμμένα σε λίστα στα πρακτικά. Σχεδόν όλοι τους είναι Χριστιανοί σήμερα. Είδα αρκετούς απ' αυτούς στην κηδεία του Δρ Λουμ νωρίτερα αυτόν το μήνα. Ο Θεός απάντησε στην πεισματική προσευχή, όταν προσευχηθήκαμε με επιμονή για την δυνατή αναζωπύρωση που ήρθε στην Α΄ Κινεζική Βαπτιστική Εκκλησία στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της δεκαετίας του '70. Πριν τελειώσει, εκατοντάδες νέοι είχαν έρθει σε εκείνη την εκκλησία.

Σε μία Λευκή εκκλησία στην ανατολική πλευρά των ΗΠΑ τη δεκαετία του '90, ξαναένιωσα την μεγάλη ανάγκη για αναζωπύρωση. Νήστευα και προσευχόμουν όλη μέρα. Έτρεμα καθώς πήγα στον άμβωνα και κήρυξα ένα απλό μήνυμα σωτηρίας. Ο ίδιος ο γιος του ποιμένα, που ήταν βοηθός ποιμένα σε εκείνη την εκκλησία, δήλωσε με δάκρυα στα μάτια πως ήταν χαμένος και έπρεπε να μεταστραφεί. Η πρόσκληση διήρκησε μέχρι τις 11μμ. Πάνω από 75 άτομα δέχτηκαν τον Ιησού κλαίγοντας. Ένας γέρος άνθρωπος γονατιστός φώναζε: “Είμαι χαμένος! Είμαι χαμένος!” Έφηβοι που ήταν στην εκκλησία όλη τους τη ζωή, δέχτηκαν τον Ιησού με δάκρυα. Ο γιος του Δρ Ίαν Πέισλι (Dr. Ian Paisley), ο Κάιλ, στεκόταν δίπλα στη γυναίκα μου και τους γιους μου. Ψιθύρισε στη γυναίκα μου: “Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο!” Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ήρθαν πάνω από πεντακόσια άτομα, όλοι τους με σοβαρότητα, πολλοί απ' αυτούς με δάκρυα, κάποιοι ακόμη και φωνάζοντας. Ο ποιμένας αργότερα βάπτισε εκατοντάδες απ' αυτούς σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Πρόσφατα άκουσα έναν γνωστό φονταμενταλιστή Βαπτιστή κήρυκα να λέει πως δεν έχει δει ποτέ τέτοια αναζωπύρωση. Ευχαριστώ τον Θεό που έχω δει αναζωπύρωση δύο φορές – ως απάντηση στην επίμονη προσευχή. Αν προσευχόμασταν σοβαρές προσευχές, και σταματούσαμε τις χαζομάρες του “ντεσιζιονισμού”, πιστεύω πως ο Θεός θα ξαναέστελνε αναζωπύρωση – όπως έκανε στα παλιά χρόνια.

Γνωρίζω πως ο Θεός μάς απαντάει όταν προσευχόμαστε με επιμονή. Η ίδια η μητέρα μου ήταν 80 χρονών και δεν είχε σωθεί. Επάθε ένα εγκεφαλικό που θα μπορούσε να την είχε σκοτώσει. Θα είχε πάει στην κόλαση. Άλλα είχα προσευχηθεί για τη σωτηρία της για σαράντα χρόνια, κυριολεκτικά κάθε μέρα. Επιτέλους, μία μέρα, ήξερα μεσ' τη καρδιά μου πως είχα προσευχηθεί επίμονα. Κήρυττα στη Νέα Υόρκη. Τηλεφώνησα στον Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan), και του ζήτησα να πάει και να την οδηγήσει στον Χριστό. Αυτός φοβόταν να πάει επειδή του το είχε κάνει ξεκάθαρο νωρίτερα πως δεν ήθελε καν να συζητήσει για το θέμα της “σωτηρίας”. Αλλά είπα στον Δρ Κέιγκαν πως είχα προσευχηθεί επίμονα, και ήξερα μέσα στην καρδιά μου πως θα σωζόταν εκείνη την ημέρα. Ο Δρ Κέιγκαν πήγε στο δωμάτιό της εκείνο το απόγευμα – και ήταν τόσο απλό! Η μητέρα μου μεταστράφηκε στιγμιαία. Την βάπτισα εκείνη τη χρονιά στις 4 Ιουλίου στην εκκλησία του Δρ Γουόλντριπ (Dr. Waldrip), σε μία συνάθροιση που βαπτίστηκαν και άλλα άτομα. Η μητέρα μου ήταν ένα καινούργιο δημιούργημα εν Χριστώ Ιησού από εκείνη τη στιγμή, μεταστραμμένη στην ηλικία των 80 ετών.

Γνωρίζω πως μπορείτε να προσευχηθείτε με επιμονή για άτομα να σωθούν! Γνωρίζω πως μπορείτε να προσευχηθείτε με επιμονή για αναζωπύρωση, και να σας δοθεί αυτό που ζητάτε, σε μία τοπική εκκλησία. Γνωρίζω πως μπορείτε να προσευχηθείτε με επιμονή για έναν χαμένο φίλο στην εκκλησία. Και θα το γνωρίσετε κι εσείς – αν αρχίσετε να προσεύχεστε για κάποια χαμένη ψυχή που έρχεται εδώ, και συνεχίσετε να προσεύχεστε για αυτό το πρόσωπο, και να μην αποκάμνετε, μέχρι να σας δώσει ο Θεός αυτό που ζητάτε! Αμήν!

Θα νηστέψουμε και θα προσευχηθούμε ξανά το επόμενο Σάββατο. Αν μπορείτε να νηστέψετε μαζί μας, παρακαλώ μην φάτε τίποτα μετά το βραδινό γεύμα της Παρασκευής, μέχρι που θα συγκεντρωθούμε εδώ στην εκκλησία για γεύμα στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου. Εδώ, ξανά, είναι μία λίστα με πράγματα να διαβάσετε καθώς νηστεύετε και προσεύχεστε το Σάββατο. Η λίστα δίνεται στο τέλος του μηνύματος. Θα σας δώσουμε ένα αντίγραφο για να το πάρετε σπίτι σας.

Είμαι τόσο περήφανος για σας! Είστε σπουδαίοι άνθρωποι! Πιστεύω πως πολλοί νέοι θα σωθούν καθώς νηστεύετε και προσεύχεστε γι' αυτούς! Δρ Τσαν (Dr. Chan), παρακαλώ προσευχηθείτε για μας.


1.   Η νηστεία σας ας είναι στα κρυφά (όσο το δυνατόν γίνεται). Μην ανακοινώνετε στους πάντες πως νηστεύετε.

2.   Περάστε κάποιον χρόνο διαβάζοντας τη Βίβλο. Διαβάστε κάποια μέρη του βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων (ιδιαίτερα στην αρχή του βιβλίου).

3.   Απομνημονεύστε τον Ησαΐα νη΄. 6 κατά τη διάρκεια της νηστείας του Σαββάτου.

4.   Προσευχηθείτε ο Θεός να μας δώσει 10 ή περισσότερα καινούργια άτομα που θα μείνουν μαζί μας.

5.   Προσευχηθείτε για τη μεταστροφή των μη-σωσμένων νέων μας. Προσευχηθείτε ο Θεός να κάνει γι' αυτούς αυτό που είπε στον Ησαΐα νη΄. 6.

6.   Προσευχηθείτε οι επισκέπτες που ήρθαν πρώτη φορά σήμερα (Κυριακή) να ξαναέρθουν την επόμενη Κυριακή. Προσευχηθείτε γι' αυτούς κατά όνομα αν είναι δυνατόν.

7.   Προσευχηθείτε ο Θεός να με βοηθήσει να κηρύξω την επόμενη Κυριακή – και το πρωί και το βράδυ.

8.   Πιείτε πολύ νερό. Περίπου ένα ποτήρι την ώρα. Μπορείτε να πιείτε ένα μεγάλο φλυτζάνι καφέ στη αρχή αν έχετε συνηθίσει να τον πίνετε κάθε μέρα. Μην πιείτε αναψυκτικά, δυναμωτικά ποτά, κτλ.

9.   Δείτε κάποιον γιατρό πριν νηστέψετε αν έχετε ερωτήματα σχετικά με την υγεία σας. (Μπορείτε να δείτε τον Δρ Κρέιτον Τσαν [Dr. Kreighton Chan] ή την Δρ Τζούντιθ Κέιγκαν [Dr. Judith Cagan] στην εκκλησία μας.) Μην νηστέψετε αν έχετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, όπως ο διαβήτης ή η υψηλή πίεση. Απλά το Σάββατο προσευχηθείτε για αυτά τα αιτήματα.

10. Ξεκινήστε τη νηστεία σας μετά το βραδινό γεύμα σας την Παρασκευή. Μην φάτε τίποτα μετά το δείπνο της Παρασκευής μέχρι το γεύμα που θα έχουμε στην εκκλησία στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου.

11. Να θυμάστε πως το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο πρέπει να προσευχηθούμε είναι η μεταστροφή των μη-σωσμένων νέων στην εκκλησία μας – και επίσης για όλα τα καινούργια νέα άτομα που έρχονται αυτόν τον καιρό, να μείνουν μαζί μας μόνιμα.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το– rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά αν μπορείς γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Λουκάν ιη΄. 1-8.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Teach Me To Pray”(του Albert S. Reitz, 1879-1966).