Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΟΤΑΝ ΝΗΣΤΕΥΕΤΕ

WHEN YOU FAST
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Απόγευμα, 16 Αυγούστου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, August 16, 2015

“Και όταν νηστεύητε” (Ματθαίος 6:16).


Ο ίδιος ο Ιησούς νήστεψε πριν να αρχίσει τη γήινη διακονία Του. Ο Ιησούς είπε ότι και οι μαθητές Του θα νήστευαν επίσης μετά που αναλήφθηκε πίσω στον Ουρανό. Είπε,

“Και τότε θέλουσι νηστεύσει” (Ματθαίος 9:15).

Ο Δρ. Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είπε ότι αυτό δείχνει ότι νήστευαν και προσευχόντουσαν επί δέκα ημέρες πριν την αναζωπύρωση στην Πεντηκοστή. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να ήταν αλήθεια! Ο Απόστολος Παύλος νήστευε και προσευχόταν για τρεις ημέρες, όταν μεταστράφηκε (Πράξεις 9: 9, 11). Τα μέλη της εκκλησίας της Αντιόχειας νήστευαν για να μάθουν το θέλημα του Θεού (Πράξεις 13:2). Ξανά “ενήστευσαν και προσευχήθησαν” όταν έστειλαν τον Παύλο και τον Βαρνάβα ως ιεραποστόλους (Πράξεις 13:3). Ο Απόστολος Παύλος είπε ότι ήταν “εν νηστείαις πολλάκις” (Β’ Κορινθίους 11:27). Και εδώ στο κείμενό μας ο Ιησούς μας λέει ότι πρέπει να νηστεύουμε. Είπε, “όταν νηστεύητε” (Ματθαίος 6:16). Είπε, “και τότε θέλουσι νηστεύσει” (Ματθαίος 9:15).

Τρέφω μεγάλη εκτίμηση για τον Δρ. Τζ. Βέρνον ΜακΓκι (Dr. J. Vernon McGee). Το 1960 μελέτησα ολόκληρη την Αγία Γραφή, από την αρχή μέχρι το τέλος, ακούγοντας την εδάφιο- εδάφιο ανάλυσή του στο ραδιόφωνο. Σχετικά με το κείμενό μας, “Όταν νηστεύητε,” ο Δρ. ΜακΓκι (Dr. McGee) είπε, “Η νηστεία έχει αξία για τους πιστούς στις μέρες μας, είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό” (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, Thomas Nelson Publishers, 1983, volume IV, σ. 38).

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Ιησούς δίδασκε κατά της νηστείας σε αυτό το απόσπασμα στο Ματθαίο 6: 16-18. Αλλά κάνουν λάθος. Δίδασκε ενάντια στον "εξτερναλισμό", όπως το σχόλιο του Σκόφιλντ (Scofield) το θέτει. Δίδασκε κατά του να νηστεύεις υποκριτικά, για να φανείς στους άλλους. Αλλά δεν δίδασκε κατά της αληθινής νηστείας καθόλου. Ακριβώς το αντίθετο - Είπε, “Όταν νηστεύητε,” και μετά τους είπε πώς να το κάνουν, και γιατί πρέπει να το κάνουν. Ο Ιησούς δεν είπε, “Αν νηστεύητε.” Ω, όχι! Ο Ιησούς είπε, “Όταν νηστεύητε.”

Η νηστεία έχει αξία σήμερα. Αλλά ακόμα και τότε στην εποχή του ο διάσημος σχολιαστής της Αγίας Γραφής Μάθιου Χένρυ (Matthew Henry) θρηνησε για το γεγονός "ότι ... γενικά παραμελείται μεταξύ των Χριστιανών" (σχόλια πάνω στο Ματθαίος 16:16). Περίπου 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Μάθιου Χένρυ (Matthew Henry) ο Τζον Γουέσλεϊ (John Wesley) αναβίωσε την πρακτική, λέγοντας στους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των πρώτων χριστιανών νηστεύοντας δύο φορές την εβδομάδα. Έτσι, η Πρώτη Μεγάλη Αφύπνιση γεννήθηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ανανεωμένου ενδιαφέροντος για νηστεία και προσευχή. Αυτό η ανανεωμένη έμφαση στη νηστεία είχε τις ρίζες της στη δήλωση αυτή του Χριστού,

“Και όταν νηστεύητε” (Ματθαίος 6:16).

Και η Αγία Γραφή διδάσκει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να νηστέψεις κατά καιρούς όταν προσευχόμαστε σήμερα. Θα σας δώσω τρεις από αυτούς απόψε.

I. Πρώτον, χρειαζόμαστε να νηστεύουμε και να προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να υπερνικήσει τη δύναμη του Σατανά.

Παρακαλώ ανοίξτε στο Μάρκος 9:28-29. Σταθείτε και διαβάστε αυτά τα δύο εδάφια δυνατά.

“Και ότε εισήλθεν εις οίκον, οι μαθηταί αυτού ηρώτων αυτόν κατ’ ιδίαν, Διά τι ημείς δεν ηδυνήθημεν να εκβάλωμεν αυτό; Και είπε προς αυτούς· Τούτο το γένος δεν δύναται να εξέλθη δι’ ουδενός άλλου τρόπου ειμή διά προσευχής και νηστείας.” (Μάρκος 9:28-29).

Μπορεί να καθίσετε. Όπως είπα και σε προηγούμενο κήρυγμα, πιστεύω ότι είναι λάθος που οι λέξεις «και νηστείας" στο Μάρκος 9:29 έχουν αφαιρεθεί από τις περισσότερες σύγχρονες μεταφράσεις. Πιστεύω ότι αυτό είναι σφάλμα, βασισμένο σε λανθασμένη κριτική των κειμένων. Δυστυχώς οι λέξεις "και νηστείας» έχουν αφαιρεθεί από αυτές τις σύγχρονες μεταφράσεις. Έχουν επηρεαστεί από δύο παλαιά χειρόγραφα που αντιγράφησαν από ιερείς επηρεασμένους από τον Γνωστικισμό, ο οποίοι παρέλειψαν αυτές τις λέξεις. Κι έτσι έχουμε, έναν από τους σημαντικότερους λόγους που η νηστεία έχει αφαιρεθεί από τη σκέψη των Χριστιανών της Δύσης, που διαβάζουν τώρα αυτές τις νέες μεταφράσεις που βασίζονται σε αυτά τα δύο αμφισβητήσιμα χειρόγραφα. Δεν είναι να αναρωτιέσαι γιατί οι εκκλησίες μας έχουν τόσο λίγη δύναμη ενάντια στον Σατανά! Ο Δρ. Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είπε, “Ας μην αμφιβάλλουμε ότι αυτό το παιδί ήταν κυριολεκτικά κατειλημμένο από διάβολο [δαιμόνιο]. Τα πονηρά πνεύματα είναι εναντίον μας” (Commentary on the Gospel According to Matthew, Sword of the Lord Publishers, 1980 edition, σ. 364, σχόλια πάνω στο Ματθαίος 17:14-21). Η Αγία Γραφή λέει,

“Διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ’ εναντίον… εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις” (Εφεσίους 6:12).

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργηθούν εκκλησίες από ευαγγελισμό σήμερα. Μερικοί ακόμα λένε ότι ο ευαγγελικανισμός στην Αμερική είναι νεκρός. Μου φαίνεται ότι η δύναμη του Σατανά είναι πολύ μεγάλη στην εποχή μας. Μου φαίνεται ότι χρειαζόμαστε τη δύναμη του Θεού για να υπερνικήσουμε την "πνευματική πονηρία σε υψηλούς τόπους." Ας νηστέψουμε και ας προσευχηθούμε ο Θεός να σπάσει τον ασφυκτικό κλοιό του Σατανά! Αυτό φαίνεται απολύτως λογικό σε αυτές τις ημέρες της αποστασίας και της ψυχρότητας στις εκκλησίες, όπου ο Σατανάς κατέχει τέτοια εξουσία πάνω σε τόσους πολλούς ανθρώπους που προσπαθούμε να κερδίσουμε για τον Χριστό. Ψάλτε τον υπ’ αριθμόν 6 ύμνο, “Δίδαξε Με Να Προσεύχομαι,” τη δεύτερη στροφή, “Δύναμη στην Προσευχή.”

Δύναμη στην προσευχή, Κύριε, δύναμη στην προσευχή,
   Εδώ μέσα στην αμαρτία και τη θλίψη και την έγνοια της γης
Άνθρωποι χάνονται και πεθαίνουν, ψυχές σε απόγνωση·
   Ω δώσε μου δύναμη, δύναμη στην προσευχή!
(“Teach Me to Pray” του Albert S. Reitz, 1879-1966).

Μου φαίνεται ότι η δύναμη της προσευχής είναι άμεσα συνδεδεμένη με την νηστεία, επειδή ο Ιησούς είπε,

“Και όταν νηστεύητε” (Ματθαίος 6:16).

II. Δεύτερον, χρειάζεται να νηστεύουμε και να προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να παρέμβει στέλνοντας αναζωπύρωση.

Όχι, δεν νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από την αναζωπύρωση. Αλλά έχουμε να δούμε μια αναζωπύρωση στην Αμερική που να αλλάξει το έθνος από το 1859 - και οι αναζωπυρώσεις στις τοπικές εκκλησίες έχουν γίνει τόσο σπάνιες ώστε πολύ λίγοι να έχουν δει ποτέ μία σήμερα, στη χώρα μας. Θυμάμαι τον Δρ. Κεν Κοννόλλυ (Dr. Ken Connolly) να λέει, "Ζούμε σε μια γενιά που δεν έχει γνωρίσει ποτέ αναζωπύρωση." Αλλά ο Απόστολος Παύλος γνώρισε αναζωπύρωση! Ο Θεός ήρθε και ευλόγησε τις συναθροίσεις που έκανε σε όλο το βιβλίο των Πράξεων. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, λοιπόν, όταν διαβάζουμε ότι ο Παύλος ήταν

“Εν νηστείαις πολλάκις” (Β’ Κορινθίους 11:27).

Ο Δρ. Σαφ (Dr. Schaff), ο Χριστιανός ιστορικός, λέει ότι οι πρώτοι Χριστιανοί “καθόρισαν την Τετάρτη και ιδιαίτερα την Παρασκευή” ως μέρες νηστείας (Philip Schaff, Ph.D., History of the Christian Church, Eerdmans Publishing Company, 1976 edition, volume II, σ. 379). Ο Τζον Γουέσλεϊ (John Wesley) αναβίωσε αυτό το έθιμο κατά τη διάρκεια της Πρώτης Μεγάλης Αφύπνισης.

Όχι, δεν νομίζω ότι η νηστεία και η προσευχή θα φέρει αυτόματα αναζωπύρωση. Ούτε νομίζω ότι υπάρχουν ορισμένες ημέρες που έχουν οριστεί για νηστεία και προσευχή. Δεν το βλέπω αυτό στην Αγία Γραφή. Αλλά δεν βλέπω πώς μπορούμε να βιώσουμε αναζωπύρωση σήμερα, χωρίς να έχουμε μερικές μέρες νηστείας και προσευχής. Ο Δρ Τζον Ράις (Dr. John R. Rice) είπε,

Οι μεγαλύτεροι άγιοι του Θεού σε όλη τη Βίβλο συχνά νήστευαν. Η νηστεία συνδέεται συχνά με την ολόψυχη προσευχή, με πένθος, με μετάνοια, με την εκζήτηση απελευθέρωσης από τους εχθρούς ή άνωθεν σοφία. Ο Μωυσής νήστεψε ... στο όρος Σινά, και ο Σωτήρας μας ... νήστεψε στην έρημο. Ο Ιησούς του Ναυή, ο Δαβίδ, ο Έσδρας, ο Νεεμίας, ο Δανιήλ, οι μαθητές του Ιωάννη του Βαπτιστή, η Άννα, οι Απόστολοι, ο Παύλος και ο Βαρνάβας, και άλλοι νήστευαν και προσεύχονταν. Οι Άγιοι του Θεού πήραν απάντηση στις προσευχές τους καθώς περίμεναν τον Θεό σε νηστείες και προσευχή. Από τους βιβλικούς χρόνους, οι μεγαλύτεροι άνδρες της προσευχής έχουν συχνά νηστέψει, καθώς προσεύχονταν. Ο Χριστιανός έχει καλή συντροφιά, όταν νηστεύει και προσεύχεται ... ο Σωτήρας όχι μόνο νήστευε [ο Ίδιος], αλλά δίδαξε στους μαθητές Του να νηστεύουν. Το έκαναν αφού [αναλήφθηκε και] ανεχώρησε (John R. Rice, D.D., Prayer – Asking and Receiving, Sword of the Lord Publishers, 1970 edition, σ. 215).

Ο Δρ. Ράις (Dr. Rice) μίλησε επίσης για την “αναζωπύρωση που φέρνει η νηστεία και η προσευχή” (ό.π. σ. 227).

Ωστόσο, δεν πρέπει να νομίζουμε ότι η νηστεία και προσευχή θα "κάνουν" την αναζωπύρωση να έρθει. Ο Αιδ. Ίαιν Χ. Μάρρεϋ (Rev. Iain H. Murray) λέει πολύ σωστά,

Ο Θεός έχει επιλέξει να κάνει την προσευχή το μέσο για την ευλογία, δεν είναι τόσο το ότι η εκπλήρωση των σκοπών του εξαρτάται από εμάς, αλλά μάλλον για να μας βοηθήσει να μάθουμε τη δική μας απόλυτη εξάρτηση σ’ Αυτόν... Μια τέτοια κατανόηση της προσευχής, αντί να οδηγεί σε παραίτηση ή μοιρολατρία, δημιουργεί ένα πνεύμα συνειδητότητας του Θεού και αυτό που ένας σύγχρονος συγγραφέας αποκαλεί «ριζοσπαστική ... προσευχή και νηστεία” (Rev. Iain H. Murray, Pentecost Today? The Biblical Basis for Understanding Revival, The Banner of Truth Trust, 1998, σ. 69).

Έχει επίσης σωστά ειπωθεί ότι "Όταν ο Θεός προτίθεται να ευλογήσει το λαό Του, τους βάζει πρώτα να προσεύχονται.” Ο Τζον Γουέσλεϊ (John Wesley) το έθεσε με άλλο τρόπο,

Ας γίνεται η νηστεία ως προς τον Κύριο με τα μάτια μας ... εστιασμένα σ 'Αυτόν. Η πρόθεσή μας εδώ ας είναι αυτή, και μόνο αυτή, να δοξάζουμε τον Πατέρα μας στον ουρανό (The New Encyclopedia of Christian Quotations, Baker Books, 2000, σ. 360).

Η νηστεία και η προσευχή δεν είναι η «αιτία» της αναζωπύρωσης. Ο Θεός είναι η αιτία. Στη νηστεία και την προσευχή, πλησιάζουμε τον Θεό, και όταν Εκείνος το κρίνει σκόπιμο, θα στείλει μία έκχυση αναζωπύρωσης. Είναι όλα στα χέρια του Θεού. Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια, ότι σε περίοδο αναζωπύρωσης, οι προσευχές των ανθρώπων θα ζωοποιηθούν και θα γίνουν βαθύτερες και πλουσιότερες, καθώς οι άνθρωποι νηστεύουν και προσεύχονται. Ήταν σε μια περίοδο όταν ο Θεός είχε ήδη στείλει αναζωπύρωση που ο Τζον Γουέσλεϊ (John Wesley) μπορούσε να ρωτήσει,

Έχεις ξεχωρίσει μέρες για νηστεία και προσευχή; Μπες στο θρόνο της χάρης, και επίμενε εκεί, και έλεος θα κατεβεί κάτω (Letters of John Wesley, σ. 340).

Ωστόσο, γνωρίζουμε εκ πείρας ότι δεν μπορούμε να έχουμε καιρούς αναζωπύρωσης, όπως τους περιγράφει ο Τζον Γουέσλεϊ (John Wesley), εκτός κι εάν ο ίδιος ο Θεός μας δώσει πρώτα δύναμη στην προσευχή. Ο ίδιος ο Θεός είναι ο αρχηγός της προσευχής που καταιγίζει "τον θρόνο της χάρης [μέχρι] έλεος [να κατεβεί] προς τα κάτω." Ο Θεός είναι ο αρχηγός της έντονης νηστείας και προσευχής αναζωπύρωσης. Μόνο καθώς ο Θεός είναι ο αρχηγός και ο τελειωτής της μπορούμε να νηστέψουμε και να προσευχηθούμε κατά τρόπο που να Τον ευαρεστεί ώστε να στείλει αναζωπύρωση. Διαφορετικά, όλη η νηστεία και η προσευχή μας δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα. Ας εκζητήσουμε το πρόσωπο του Θεού, και να παραδόσουμε τις ψυχές μας σ 'Αυτόν, και να νηστέψουμε και να προσευχηθούμε Εκείνος να δοξαστεί στην εκκλησία Του. Μόνο μια τέτοια Θεο-κεντρική προσευχή και νηστεία μπορεί ποτέ να ευλογηθεί με αληθινή αναζωπύρωση. Παρακαλώ σταθείτε και ψάλτε το "Δίδαξέ Με Να Προσεύχομαι" ξανά! Είναι το νούμερο 6 στο φυλλάδιο με τους ύμνους, στροφή δύο.

Δύναμη στην προσευχή, Κύριε, δύναμη στην προσευχή,
   Εδώ μέσα στην αμαρτία και τη θλίψη και την έγνοια της γης
Άνθρωποι χάνονται και πεθαίνουν, ψυχές σε απόγνωση·
   Ω δώσε μου δύναμη, δύναμη στην προσευχή!
(“Teach Me to Pray” του Albert S. Reitz, 1879-1966).

III. Τρίτον, χρειάζεται να νηστεύουμε και να προσευχόμαστε άτομα να μεταστραφούν.

Ο Ιησούς είπε,

“Και όταν νηστεύητε” (Μάτθαίος 6:16).

Ο Θεός είπε στον προφήτη Ησαΐα,

“Η νηστεία την οποίαν εγώ εξέλεξα, δεν είναι αύτη; Το να λύης τους δεσμούς της κακίας, το να διαλύης τα βαρέα φορτία και το να αφίνης ελεύθερους τους καταδυναστευμένους και το να συντρίβης πάντα ζυγόν” (Ησαϊας 58:6).

Το αγόρι που οι Μαθητές δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν ήταν δεμένο με “τους δεσμούς της κακίας ” Οι Μαθητές δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν επειδή,

“Τούτο το γένος δεν δύναται να εξέλθη δι’ ουδενός άλλου τρόπου ειμή διά προσευχής και νηστείας” (Μάρκος 9:29).

Δε νομίζετε ότι κάποιοι από αυτούς που έρχονται στην εκκλησία βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση; Δεν έχει ο Σατανάς "ο θεός αυτού του κόσμου ... τυφλώσει τον νου αυτών που δεν πιστεύουν»; (Β Κορινθίους 4: 4). Δε νομίζετε ότι ο Θεός μιλάει σε μας όταν είπε,,

“Η νηστεία την οποίαν εγώ εξέλεξα, δεν είναι αύτη; Το να λύης τους δεσμούς της κακίας, το να διαλύης τα βαρέα φορτία και το να αφίνης ελεύθερους τους καταδυναστευμένους και το να συντρίβης πάντα ζυγόν” (Ησαϊας 58:6).

Νομίζω ότι ο Τσαρλς Γουέσλεϊ (Charles Wesley) είχε αυτό το εδάφιο στον Ησαΐα στο μυαλό του όταν έγραψε,

Συβντρίβει τη δύναμη της ακυρωμένης αμαρτίας,
   Ελευθερώνει τον δέσμιο·
Το Αίμα Του μπορεί να κάνει τον πιο βρώμικο καθαρό·
   Το Αίμα Του ήταν αρκετό για μένα.
(“O For a Thousand Tongues” του Charles Wesley, 1707-1788).

Παρακαλώ σταθείτε και ψάλτε το στο ρυθμό του “O Set Ye Open Unto Me./Ελάτε Ανοιχτοί Σε Μένα ”

Συβντρίβει τη δύναμη της ακυρωμένης αμαρτίας,
   Ελευθερώνει τον δέσμιο·
Το Αίμα Του μπορεί να κάνει τον πιο βρώμικο καθαρό
   Το Αίμα Του ήταν αρκετό για μένα.

Μπορείτε να καθίσετε.

Ω, πόσο πρέπει να νηστέψουμε και να προσευχηθούμε ώστε ο Χριστός να το κάνει αυτό στις ζωές κάποιων εδώ που δεν είναι ακόμα σωσμένοι! Ω, πόσο πρέπει να προσευχόμαστε στον Χριστό να σπάσει τη δύναμη της αμαρτίας που τους κρατά στη λαβή του Σατανά και του κόσμου! Ω, πόσο πόσο πρέπει να νηστέψουμε και να προσευχηθούμε ώστε ο Χριστός

“να λύση τους δεσμούς της κακίας, να διαλύση τα βαρέα φορτία και να αφίση ελεύθερους τους καταδυναστευμένους…”! (Ησαΐας 58:6).

Ψάλτε τον ύμνο του Τσαρλς Γουέσλεϊ (Charles Wesley) ξανά!

Συβντρίβει τη δύναμη της ακυρωμένης αμαρτίας,
   Ελευθερώνει τον δέσμιο·
Το Αίμα Του μπορεί να κάνει τον πιο βρώμικο καθαρό
   Το Αίμα Του ήταν αρκετό για μένα.

Ο αδελφός του Τσαρλς, ο Τζον Γουέσλεϊ (John Wesley) το είπε καλά, σε μια εποχή αναζωπύρωσης,

Έχεις ξεχωρίσει μέρες για νηστεία και προσευχή; Μπες στο θρόνο της χάρης, και επίμενε εκεί, και έλεος θα κατεβεί κάτω (ό.π..).

Είθε να κάνουμε ακριβώς αυτό το επόμενο Σάββατο! Είθε εμείς που είμαστε σε θέση να το κάνουμε να νηστέψουμε και να προσευχηθούμε στο σπίτι, γι 'αυτούς που χάνονται ανάμεσά μας! Δεν μπορείτε όλοι να κάνετε νηστεία, φυσικά. Αλλά καθώς ο χρόνος, η υγεία και οι συνθήκες το επιτρέπουν, όσοι είναι σε θέση να το κάνουν ας νηστέψουν και ας προσευχηθούν. Στη συνέχεια, ας μαζευτούμε εδώ στην εκκλησία επόμενο Σάββατο το βράδυ στις 5:30, και να προσευχηθούμε γι 'αυτούς ξανά, και στη συνέχεια, να σπάσουμε τη νηστεία μας με ένα γεύμα, και να πάμε στο σπίτι χαρούμενοι στον Θεό! Γιατί πράγματι, ο ύμνος του Τσαρλς Γουέσλεϊ (Charles Wesley) είναι αλήθεια! Ψάλτε τον ξανά!

Συβντρίβει τη δύναμη της ακυρωμένης αμαρτίας,
   Ελευθερώνει τον δέσμιο·
Το Αίμα Του μπορεί να κάνει τον πιο βρώμικο καθαρό
   Το Αίμα Του ήταν αρκετό για μένα.

Υπάρχει κάποιος εδώ απόψε που να μην είναι σωσμένος; Έχουμε προσευχηθεί για σένα. Χρειάζεσαι τον Ιησού Χριστό να σε απελευθερώσει από το κράτημα του Σατανά και να καθαρίσει τις αμαρτίες σου με το πολύτιμο αίμα Του. Προσευχόμαστε να εμπιστευθείς τον Χριστό και να σωθείς.

Τώρα εδώ είναι μία λίστα με πράγματα που μπορείτε να προσευχηθείτε το Σάββατο καθώς θα νηστέψουμε και θα προσευχηθούμε για αυτούς που χάνονται.


1.   Κρατήστε τη νηστεία σας μυστική (όσο το δυνατόν). Μην λέτε σε όλους ότι νηστεύετε.

2.   Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την Αγία Γραφή. Διαβάστε μερικές περικοπές από το βιβλίο των Πράξεων (κατά προτίμηση κοντά στην αρχή).

3.   Απομνημονεύστε το Ησαΐας 58:6 κατά τη διάρκεια της νηστείας του Σαββάτου.

4.   Προσευχηθείτε στο Θεό να μας δώσει 10 ή περισσότερους καινούργιους ανθρώπους που θα παραμείνουν μαζί μας.

5.   Προσευχηθείτε για την μεταστροφή των μη σωσμένων νέων μας. Προσευχηθείτε για τον Θεό να κάνει γι’ αυτούς ό, τι είπε στο Ησαΐας 58: 6.

6.   Προσευχήσου οι επισκέπτες που θα έρθουν πρώτη φορά σήμερα (Κυριακή) να ελκυστούν να έρθουν ξανά την επόμενη Κυριακή. Προσευχηθείτε γι 'αυτούς κατ’ όνομα, αν είναι δυνατόν.

7.   Προσευχηθείτε στο Θεό να μου δείξει τι να κηρύξω την επόμενη Κυριακή - το πρωί και το βράδυ.

8.   Πιείτε άφθονο νερό. Περίπου ένα ποτήρι κάθε μία ώρα. Μπορείτε να πιείτε ένα μεγάλο φλιτζάνι καφέ στην αρχή, αν συνηθίζετε να πίνετε κάθε μέρα. Μην πιείτε αναψυκτικά, ποτά ενέργειας, κ.λπ.

9.   Δείτε έναν γιατρό, πριν να νηστέψετε εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την υγεία σας. (Μπορείτε να δείτε τον Δρ. Κρέιτον Τσαν (Dr. Kreighton Chan) ή την Δρ. Τζούντιθ Κέιγκαν (Dr. Judith Cagan) στην εκκλησία μας). Μη νηστέψετε εάν έχετε μια σοβαρή διαταραχή, όπως διαβήτης ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Απλά χρησιμοποιήστε το Σάββατο για να προσευχηθείτε για αυτά τα αιτήματα.

10. Ξεκινήστε τη νηστεία μετά το βραδινό σας γεύμα την Παρασκευή. Μην φάτε τίποτα μετά το δείπνο την Παρασκευή μέχρι να φάμε μαζί στην εκκλησία στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου.

11. Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσευχηθούμε είναι για τους νέους που χάνονται στην εκκλησία μας να μεταστραφούν - καθώς επίσης και για τους καινούργιους νέους που έρχονται αυτόν τον καιρό, να παραμείνουν μαζί μας σε μόνιμη βάση.


Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το– rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά αν μπορείς γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ματθαίος 6:16-18.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
     “I Am Praying For You/ Προσεύχομαι Για Σένα” (του S. O’Malley Clough, 1837-1910).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΟΤΑΝ ΝΗΣΤΕΥΕΤΕ

WHEN YOU FAST

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Και όταν νηστεύητε” (Ματθαίος 6:16).

(Ματθαίος 9:15, Πράξεις 9:9, 11; 13:2, 3;
Β’ Κορινθίους 11:27, Ματθαίος 9:15)

I.    Πρώτον, χρειάζεται να νηστεύουμε και να προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να υπερνικήσει τη δύναμη του Σατανά, Μάρκος 9:28-29, Εφεσίους 6:12.

II.   Δεύτερον, χρειάζεται να νηστεύουμε και να προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να παρέμβει στέλνοντας αναζωπύρωση, Β’ Κορινθίους 11:27.

III.  Τρίτον, χρειάζεται να νηστεύουμε και να προσευχόμαστε άτομα να μεταστραφούν, Ησαϊας 58:6, Μάρκος 9:29, Β’ Κορινθίους 4:4.