Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΧΗ!

PRAYER WARRIORS FOR TODAY’S BATTLE!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ οβ Λος Άντζελες (Βαπτιστική εκκλησία)
Κυριακή βράδυ, 9 Αυγούστου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, August 9, 2015


Ποιο ήταν το σημαντικότερο πράγμα που έμαθα ποτέ; Θα έλεγα πως ήταν το ότι έμαθα πως ο Χριστιανισμός ήταν αλήθεια! Έμαθα πως ο Χριστιανισμός ήταν αλήθεια στην Α΄ Κινεζική Βαπτιστική Εκκλησία του Λος Άντζελες, από τον Δρ Τίμοθι Λιν (Dr. Timothy Lin). Ήταν σπάνιος κήρυκας, ένας άνθρωπος που πραγματικά πίστευε στον Θεό. Όταν ένας άνθρωπος πραγματικά πιστεύει στον Θεό, ξεχωρίζει. Τον κάνει διαφορετικό από άλλους κήρυκες, και πολύ ανώτερο.

Ο Δρ Τίμοθι Λιν ήταν ποιμένας από την Κίνα. Δεν ήρθε στην Αμερική όταν ήταν παιδί, αλλά αφού είχε ήδη μεγαλώσει. Αυτό που πίστευε και κήρυττε ήταν αυτό που αποκαλώ “ζωντανός Χριστιανισμός”. Όχι, δεν ήταν αυτό που ο κόσμος θα αποκαλούσε Πεντηκοστιανό ή Χαρισματικό – αλλά πίστευε στο πλήρωμα του Πνεύματος, στους δαίμονες, στους αγγέλους, στα “μηνύματα” απ' τον Θεό, στις πραγματικές απαντήσεις πραγματικών προσευχών, στην έκχυση του Αγίου Πνεύματος στις πνευματικές αναζωπυρώσεις. Συνοψίζοντας, πίστευε στον “ζωντανό” Χριστιανισμό. Αυτό το έμαθε ως νέος στην Κίνα. Ο δικός του ο πατέρας πέρασε τη ζωή του εκεί ως ποιμένας.

Πολλοί άνθρωποι μου έχουν πει: “Εσύ είσαι περισσότερο σαν τον Δρ Λιν απ' ό,τι οι άλλοι κινέζοι κήρυκες που βγήκαν από την εκκλησία του”. Ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) μου το ξαναείπε αυτό την προηγούμενη Πέμπτη. Το θεωρώ αυτό κολακευτικό, επειδή ο Δρ Λιν πίστευε στον “ζωντανό” Χριστιανισμό.

Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να μείνω εκεί όλα αυτά τα χρόνια, επειδή τον περισσότερο καιρό ήμουν το μόνο λευκό παιδί εκεί. Αλλά ήξερα πως έπρεπε να μείνω, πως ήταν το θέλημα του Θεού για μένα να μείνω. Και εκεί ήταν που έμαθα τα περισσότερα απ' όσα γνωρίζω, από τον Δρ Τίμοθι Λιν. Δεν συμφωνώ μαζί του πάνω σε κάθε σημείο, αλλά σκέφτομαι σαν αυτόν. Πιστεύω στον ζωντανό Χριστιανισμό!

Πρέπει πραγματικά να σκέφτεσαι σαν τον Δρ Λιν αν θέλεις να καταλάβεις το δεύτερο μέρος του έκτου κεφαλαίου της επιστολής προς Εφεσίους. Έχω διαβάσει αρκετούς ερμηνευτές που ήταν λίγο μπερδεμένοι σχετικά με αυτό το κείμενο. Θα προσπαθήσω να σας το εξηγήσω μέσα στα επόμενα λεπτά. Παρακαλώ πηγαίνετε στην επιστολή προς Εφεσίους ς΄. 10. Είναι στη σελίδα 1255 της Βίβλου με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible). Παρακαλώ σταθείτε καθώς θα διαβάσω στο κεφάλαιο 6, τα εδάφια 10 έως 12.

Αυτή είναι η τελευταία δήλωση του Αποστόλου Παύλου προς τους Χριστιανούς στην Έφεσο. Αυτό που είπε σε εκείνους τους αρχαίους Χριστιανούς, το χρειαζόμαστε επειγόντως και όλοι εμείς σήμερα.

I. Πρώτον, ο Απόστολος μιλάει για πνευματικό πόλεμο.

“Το λοιπόν, αδελφοί μου, ενδυναμούσθε εν Κυρίω και εν τω κράτει της ισχύος αυτού. Ενδύθητε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθήτε να σταθήτε εναντίον εις τας μεθοδείας του διαβόλου· διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου· εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις.” (Εφεσίους ς΄. 10-12).

Μπορείτε να καθήσετε. Ο Απόστολος μάς λέει πως ζούμε σε ένα πεδίο μάχης. Η χριστιανική ζωή είναι μια ζωή πολέμου. Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον Διάβολο και τους δαίμονές του. Ο Δρ Ε. Ου. Τόουζερ (Dr. A. W. Tozer) έγραψε μία έκθεση που λεγόταν, Αυτός ο κόσμος: Παιδική χαρά ή πεδίο μάχης; / This World: Playground or Battleground? (Christian Publications, 1988, pp. 1-4). Ο Δρ Τόουζερ είπε,

     Στα παλιά τα χρόνια...οι άνθρωποι πίστευαν πως ο κόσμος ήταν ένα πεδίο μάχης. Οι πατέρες μας πίστευαν πως η αμαρτία και ο διάβολος και η κόλαση αποτελούσαν μία δύναμη, και πίστευαν πως ο Θεός και η δικαιοσύνη και ο παράδεισος ήταν η άλλη. Από τη φύση τους, αυτές οι δύο δυνάμεις αντιτάσσονταν η μία στην άλλη με μία παντοτινή, βαθιά, σοβαρή και ασυμβίβαστη εχθρότητα. Ο Άνθρωπος, πίστευαν οι πατέρες μας, έπρεπε να διαλέξει πλευρά – δεν μπορούσε να είναι ουδέτερος. Για εκείνον υπάρχει μόνο ζωή ή θάνατος, παράδεισος ή κόλαση, και αν διαλέξει την πλευρά του Θεού, θα έπρεπε να περιμένει ανοιχτό πόλεμο με τους εχθρούς του Θεού. Η μάχη θα ήταν αληθινή και αμείλικτη και θα συνεχιζόταν όσο υπήρχε ζωή εδώ (στη γη) (ibid., p. 2).

Αλλά ο Δρ Τόουζερ είπε πως αυτό έχει αλλάξει στον καιρό μας. Είπε: “Η ιδέα πως αυτός ο κόσμος είναι μια παιδική χαρά, παρά ένα πεδίο μάχης, έχει γίνει τώρα αποδεκτό στην πράξη από την μεγαλύτερη πλειοψηφία των φονταμενταλιστών Χριστιανών” (ibid., p. 4).

Νομίζω πως πρέπει να παραδεχτούμε πως ο Δρ Τόουζερ είχε δίκιο. Σήμερα οι ευαγγελικοί Χριστιανοί δεν θέλουν να ακούσουν για τους δαίμονες και τον Σατανά. Δεν θέλουν να σκέφτονται πως είναι στρατιώτες σε μία συμπαντική μάχη με τις δυνάμεις του κακού. Νομίζω ο βασικός λόγος είναι επειδή τόσοι πολλοί δεν έχουν μεταστραφεί. Είναι τυφλοί ως προς την πνευματική μάχη. Όταν ακούνε τον Απόστολο να λέει: “ενδυναμούσθε εν Κυρίω” δεν ξέρουν τι εννοεί. Γιατί δεν ξέρουν; Επειδή δεν βρίσκονται “εν Κυρίω” – και αφού δεν βρίσκονται “εν” Κυρίω Ιησού, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ενδυναμωθούν απ' Αυτόν! Ο Δρ Σ. Ντ. Φ. Σάλμοντ (Dr. S. D. F. Salmond) είπε πως η ενδυνάμωση “μπορεί να τεθεί σε ισχύ μόνο όταν υπάρχει ενότητα με τον Χριστό” (“The Epistle to the Ephesians,” The Expositor’s Greek New Testament, volume III, Eerdmans, n.d., p. 382).

Ο Δρ Τζ. Βέρνον Μαγκί (Dr. J. Vernon McGee) είπε: “Δεν μπορείς να υπερισχύσεις κατά του Διαβόλου με τη δική σου δύναμη και ισχύ. Ο Παύλος κάνει λογοπαίγνιο με δύο ελληνικές λέξεις: Είναι αναγκαία και διαθέσιμη η πανοπλία του Θεού για να αντιμετωπίσουμε τη μεθοδεία του Διαβόλου. ‘Ενδυναμούσθε εν Κυρίω’ – αυτό είναι το μόνο μέρος όπου εσύ κι εγώ βρίσκουμε δύναμη” (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, volume 5, Thomas Nelson Publishers, 1983, pp. 278, 279; σημείωμα στην επιστολή προς Εφεσίους ς΄. 10, 11).

Πρώτ' απ' όλα, πρέπει να έρθετε στον Χριστό με πίστη για να σωθείτε. Και πρέπει να έρθετε σ' Αυτόν με προσευχή ξανά και ξανά για να ενδυναμωθείτε “εν τω κράτει της ισχύος αυτού”, ως στρατιώτες του σταυρού!

II. Δεύτερον, ο Απόστολος μιλάει για τους εχθρούς μας.

Παρακαλώ σταθείτε καθώς θα διαβάσω το Προς Εφεσίους ς΄. 12.

“Διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου· εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις” (Εφεσίους ς΄. 12).

Μπορείτε να καθήσετε.

Οι Χριστιανοί τον πρώτο και δεύτερο αιώνα αντιλαμβάνονταν πολύ καλά τους δαίμονες για τους οποίους μιλούσε ο Παύλος σ' αυτό το εδάφιο. Στο βιβλίο του, Ευαγγελισμός στην πρώιμη εκκλησία / Evangelism in the Early Church, ο Δρ Μάικλ Γκριν (Dr. Michael Green) είπε πως εκείνοι οι αρχαίοι Χριστιανοί πίστευαν πως

Ολόκληρος ο κόσμος και η ατμόσφαιρα που τον περιτυλίγει ήταν γεμάτος δαίμονες· όχι μόνο η ειδωλολατρεία, αλλά κάθε φάση και κάθε μορφή ζωής κυβερνόταν απ' αυτούς. Κάθονταν πάνω σε θρόνους, πλανιόντουσαν γύρω από τις κούνιες των μωρών. Η γη ήταν κυριολεκτικά μια κόλαση, αν και ήταν ακόμα δημιουργία του Θεού. Για να αντιμετωπίσουν αυτή την κόλαση και όλους τους δαίμονές της, στους Χριστιανούς είχαν δοθεί όπλα που ήταν ανίκητα…οι Χριστιανοί έβγαιναν στον κόσμο ως εξορκιστές…το οποίο υποστήριζε τον χριστιανικό ισχυρισμό πως ο Ιησούς επάνω στο σταυρό είχε κατατροπώσει τις δαιμονικές δυνάμεις, και είχε έρθει για να φέρει σωτηρία (Michael Green, Ph.D., Evangelism in the Early Church, Eerdmans, 2003, pp. 263, 264).

Τον δικό μας τον καιρό, ο Δρ Τζ. Βέρνον Μαγκί είπε,

Ο εχθρός είναι πνευματικός. Ο Σατανάς είναι αυτός που οδηγεί τις δαιμονικές δυνάμεις του. Τώρα πρέπει να καταλάβουμε πού είναι η μάχη. Νομίζω η εκκλησία σε μεγάλο βαθμό έχει ξεχάσει την πνευματική μάχη (ibid., p. 280; σημείωμα στην επιστολή προς Εφεσίους ς΄. 12).

Ο Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) είπε το ίδιο πράγμα. Είπε: “Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που η εκκλησία είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση σήμερα, είναι επειδή έχει ξεχαστεί ο διάβολος... Η εκκλησία είναι ναρκωμένη και παραπλανημένη· είναι κοιμισμένη, και δεν αντιλαμβάνεται τη μάχη καθόλου” (The Christian Warfare, The Banner of Truth Trust, 1976, pp. 292, 106).

Δεν είναι πια παράξενο το γεγονός πως οι εκκλησίες των Σάδερν Μπάπτιστς έχασαν 200.000 άνθρωπους πέρυσι. Και χάνουν ακόμη περισσότερους φέτος. Τεράστια πλήθη υποτιθέμενων Χριστιανων φεύγουν από τις εκκλησίες. Φοβούνται το ISIS, φοβούνται τη σεξουαλική επανάσταση, φοβούνται το Ιράν, φοβούνται τον Ομπάμα, φοβούνται τα πάντα! Αλλά δεν χρειάζεται να φοβόμαστε όταν είμαστε ντυμένοι με τη δύναμη του Χριστού!

III. Τρίτον, ο Απόστολος μιλάει για την πανοπλία μας.

Παρακαλώ σταθείτε καθώς θα διαβάσω τα εδάφια 13 έως 17,

“Διά τούτο αναλάβετε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθήτε να αντισταθήτε εν τη ημέρα τη πονηρά και αφού καταπολεμήσητε τα πάντα, να σταθήτε. Σταθήτε λοιπόν περιεζωσμένοι την οσφύν σας με αλήθειαν και ενδεδυμένοι τον θώρακα της δικαιοσύνης και έχοντες υποδεδημένους τους πόδας με την ετοιμασίαν του ευαγγελίου της ειρήνης· επί πάσι δε αναλάβετε την ασπίδα της πίστεως, διά της οποίας θέλετε δυνηθή να σβέσητε πάντα τα βέλη του πονηρού τα πεπυρωμένα· και λάβετε την περικεφαλαίαν της σωτηρίας και την μάχαιραν του Πνεύματος, ήτις είναι ο λόγος του Θεού” (Εφεσίους ς΄. 13-17).

Μπορείτε να καθήσετε.

Προσέξτε πως ο Απόστολος λέει: “Αναλάβετε την πανοπλίαν του Θεού” – όχι φτιάξτε, αλλά αναλάβετε, δηλαδή πάρτε στα χέρια σας. Η πανοπλία είναι δωρεάν, και μπορείτε να την πάρετε στα χέρια σας. Ο Δρ Μαγκί είπε: “Κάθε τμήμα της πανοπλίας στην πραγματικότητα μιλάει για τον Χριστό”. Αυτός είναι η αλήθεια (εδ. 14α). Αυτός είναι η δικαιοσύνη μας (εδ. 14β). Αυτός οδηγεί τα πόδια μας σε μονοπάτια δικαιοσύνης (εδ. 15). Αυτός είναι η ασπίδα μας. Αυτός είναι η περικεφαλαία της σωτηρίας μας (εδ. 16). Όλες αυτές είναι άμυνες. Αυτό σημαίνει πως ο Χριστός είναι η άμυνά μας. Όταν Τον εμπιστεύεστε, μεταστρέφεστε. Ο Χριστός σας ντύνει με αυτές τις άμυνες καθώς μένετε ενώπιόν Του. Ο Χριστός είναι η άμυνά μας. Όταν Τον εμπιστεύεστε, μεταστρέφεστε, και ο Χριστός σας ντύνει με αυτές τις άμυνες καθώς μένετε ενώπιόν Του.

Μετά ο Απόστολος λέει, να πάρουμε “την μάχαιραν του Πνεύματος, ήτις είναι ο λόγος του Θεού” (εδ. 17). Γι' αυτό πρέπει να μελετάτε τη Βίβλο και να τη απομνημονεύετε όσο μπορείτε. Έχουν υπάρξει φορές στη ζωή μου, που κάποιο εδάφιο που είχα απομνημονεύσει πριν πολύ καιρό μου ξανάρθε, και με βοήθησε να νικήσω τον Σατανά. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τη νύχτα όταν μου ήρθαν οι λέξεις “εχαρίτωσεν ημάς διά του ηγαπημένου αυτού” (Εφεσίους α΄. 6) και με έσωσαν από την απόλυτη απελπισία. Όσα περισσότερα εδάφια της Βίβλου απομνημονεύσετε, τόσο περισσότερο θα γνωρίσετε πως η μάχαιρα του Πνεύματος είναι ο Λόγος του Θεού. Το πιο σημαντικό εδάφιο στη ζωή μου είναι το Προς Φιλιππησίους δ΄. 13,

“Όλα τα μπορώ, διαμέσου του Χριστού που με ενδυναμώνει.”

Για περισσότερο από πενήντα χρόνια, αυτό το εδάφιο είναι η μάχαιρά μου κατά του φόβου και της αδυναμίας. Ο εικοστός έβδομος Ψαλμός ήταν η μάχαιρά μου πολλές φορές όταν βρισκόμουν σε απελπιστικές καταστάσεις, ιδίως τα δύο τελευταία εδάφια. Θα ήταν καλό να τα απομνημονεύσετε. Θα σας βοηθήσουν στην μάχη της πίστης.

IV. Τέταρτον, ο Απόστολος μιλάει, επιτέλους, για τη μάχη του πολεμιστή.

Παρακαλώ σταθείτε καθώς θα διαβάσω τα εδάφια 18 και 19.

“Προσευχόμενοι εν παντί καιρώ μετά πάσης προσευχής και δεήσεως διά του Πνεύματος, και εις αυτό τούτο αγρυπνούντες με πάσαν προσκαρτέρησιν και δέησιν υπέρ πάντων των αγίων, και υπέρ εμού, διά να δοθή εις εμέ λόγος να ανοίξω το στόμα μου μετά παρρησίας, διά να κάμω γνωστόν το μυστήριον του ευαγγελίου” (Εφεσίους ς΄. 18, 19).

Μπορείτε να καθήσετε.

Θυμάμαι κάτι που είπε ο Λέναρντ Ρέιβενχιλ (Leonard Ravenhill). Δεν θυμάμαι πού το είπε, αλλά έμεινε στο μυαλό μου. Ο Ρέιβενχιλ είπε: “Η προσευχή είναι η μάχη”. Όχι πως η προσευχή μάς προετοιμάζει για τη μάχη. Όχι! Η προσευχή είναι η μάχη!

Ο Δρ Μέριλ Φ. Άνγκερ (Dr. Merrill F. Unger) ήταν πολυετής καθηγητής στo Ντάλας Θεολότζικαλ Σέμινερι (Dallas Theological Seminary). Έγραψε ένα εξαιρετικό βιβλίο που λεγόταν Βιβλική δαιμονολογία / Biblical Demonology (Kregel Publications, 1994 reprint). Έχω ακούσει κάποιους σαρκικούς κήρυκες να λένε πως είναι επικίνδυνο βιβλίο. Εγώ νομίζω πως αυτοί οι κήρυκες είναι επικίνδυνοι! Πώς μπορούν να κηρύττουν χωρίς να αντιλαμβάνονται συνεχώς την ύπαρξη των δαιμόνων, του Αγίου Πνεύματος, και της δύναμης της προσευχής; Φυσικά και έφυγαν 200.000 άτομα από τις εκκλησίες των Σάδερν Μπάπτιστς πέρυσι! Φυσικά και τόσες ανεξάρτητες Βαπτιστικές εκκλησίες σταματάνε τις βραδυνές συναθροίσεις της Κυριακής! Φυσικά και οι Βαπτιστικές εκκλησίες μας χάνουν το 88% των νέων τους στον κόσμο! Οι κήρυκες που δεν σκέφτονται τους δαίμονες, και τη δύναμη της προσευχής, πραγματικά δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να σταματήσουν την αχαλίνωτη αποστασία στις εκκλησίες μας. Αλλά ο πασίγνωστος λόγιος Δρ Ουίλμπερ Μ. Σμιθ (Dr. Wilbur M. Smith) εκτιμούσε το βιβλίο του Άνγκερ πάνω στη δαιμονολογία. Ο Δρ Σμιθ είπε: “Νιώθω πως πρέπει να βρίσκεται στα χέρια καθενός κήρυκα του ευαγγελίου σήμερα” (Εισαγωγή στο βιβλίο του Δρ Άνγκερ, σελ. xi). Νομίζω πως ο Δρ Ουίλμπερ Μ. Σμιθ είχε απόλυτο δίκιο. Αν διαβάζετε αυτό το μήνυμα, ή αν το παρακολουθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας ενθαρρύνω να αγοράσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου του Άνγκερ και να το δώσετε σε έναν ποιμένα που δεν το έχει.

Ο Δρ Άνγκερ πολύ σωστά είπε: “Η προμήθεια της προσευχής (στα εδάφια Προς Εφεσίους ς΄. 18, 19) δεν πρέπει να θεωρείται ως ένα μέρος των εφοδίων του πολέμιστή...ή άλλο ένα όπλο...Η προσευχή, στο κεφάλαιο 6 της επιστολής προς Εφεσίους, είναι η ίδια η διαμάχη στην οποία ο εχθρός (ο Σατανάς) κατατροπώνεται, και κερδίζεται η μάχη, όχι μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά και καθώς προσευχόμαστε για άλλους” (ibid., p. 223; σχόλια στην επιστολή προς Εφεσίους ς΄. 19, 20, έμφαση δική μου).

Ένας βρετανός ποιμένας που τον έλεγαν Πολ Κουκ (Paul Cook) έγραψε το Φωτιά από τον Ουρανό / Fire From Heaven (Evangelical Press Books, 2009). Όλοι πρέπει να το διαβάσουν. Είπε: “Πρέπει να προσευχόμαστε ξανά και ξανά για νέες προμήθειες του Αγίου Πνεύματος...Αυτό σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε και να ζητάμε. Η πρώιμη εκκλησία το έκανε, και πρέπει κι εμείς να το κάνουμε. Ολόκληρο το έργο του Θεού εξαρτάται απ' αυτό...νέα δύναμη από το Άγιο Πνεύμα...πρέπει να συνεχίσουμε να ζητάμε νέες προμήθειες από τη δύναμη του Πνεύματος” (Rev. Paul E. Cook, Fire From Heaven: Times of Extraordinary Revival, ibid., pp. 120, 121).

Αυτό είναι ένα από τα κυριότερα πράγματα για τα οποία πρέπει να προσευχόσαστε κάθε μέρα – ειδικά την ημέρα νηστείας μας, το Σάββατο. Ο Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είπε: “Η δύναμη του Αγίου Πνεύματος έρχεται ως απάντηση στη νηστεία και στην προσευχή” (John R. Rice, D.D., Prayer: Asking and Receiving, Sword of the Lord Publishers, 1970, p. 225).

“Προσευχόμενοι εν παντί καιρώ μετά πάσης προσευχής και δεήσεως διά του Πνεύματος, και εις αυτό τούτο αγρυπνούντες με πάσαν προσκαρτέρησιν και δέησιν υπέρ πάντων των αγίων” (Εφεσίους ς΄. 18).

Βλέπετε, η προσευχή είναι η μάχη. Θέλω να προσεύχεστε λεπτομερώς και κατά όνομα (αν είναι δυνατό) για αυτούς που είναι χαμένοι. Θέλω να προσευχηθείτε ώστε το Πνεύμα του Θεού να τους ελκύσει στην εκκλησία μας, να φωτίσει το νου τους με την αλήθεια του Ευαγγελίου, να τους ελέγξει περί αμαρτίας, να τους ελκύσει στον Χριστό για να καθαριστούν από την αμαρτία διαμέσου του πολύτιμου Αίματός Του. Η προσευχή είναι η μάχη. Θέλω επίσης να προσευχηθείτε ο Θεός να μου δείξει τι να κηρύξω, να χρησιμοποιήσει το κήρυγμα στις καρδιές των απίστων, να ενδυναμώσει την ώρα της κοινωνίας μας. Στις δημόσιες προσευχές, φροντίστε να προσθέτετε το βάρος σας σε αυτόν που προσεύχεται. Φροντίστε να συγκεντρώνεστε σε αυτά που ο άλλος προσεύχεται – και να λέτε “Αμήν” στο τέλος κάθε αιτήματος. Επίσης, φροντίστε να προσευχηθείτε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας νηστείας μας, το Σάββατο. Να 'μαι πάλι που σας λέω τα βασικά πράγματα για τα οποία πρέπει να προσευχηθείτε το Σάββατο, ενώ νηστεύετε. Αμήν. Είστε πολεμιστές προσευχής στη μάχη με τον Σατανά! Είστε σπουδαίοι άνθρωποι! Ο Θεός να σας ευλογεί!

Δεν μπορώ να τελειώσω χωρίς να πω δυο λόγια σ' εσάς που είστε ακόμα χαμένοι. Ο Ιησούς πέθανε επάνω στο Σταυρό για να σώσει αμαρτωλούς από την οργή του Θεού. Ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς για να δώσει σε αμαρτωλούς νέα γέννηση και αιώνια ζωή. Αλλά αυτά τα πράγματα δεν θα γίνουν πραγματικότητα για σας χωρίς το έργο του Πνεύματος του Θεού.

Οπότε, όλη τη βδομάδα, όταν προσευχόμαστε, ας προσευχόμαστε για άρτο για τους αμαρτωλούς. Προσευχηθείτε ο Θεός να στείλει το Άγιο Πνεύμα στις συναθροίσεις μας για να φωτίσει τον σκοτεινιασμένο νου τους, και να νιώσουν την ενοχή της αμαρτίας τους, και την μεγάλη τους ανάγκη για τον Κύριο Ιησού Χριστό! Τώρα κοιτάξτε στο ευαγγέλιο κατά Λουκά ια΄. 13. Είναι στη σελίδα 1090 της Βίβλου με τα σχόλια του Σκόφιλντ. Παρακαλώ σταθείτε καθώς το διαβάζω.

“Εάν λοιπόν σεις, πονηροί όντες, εξεύρετε να δίδητε καλάς δόσεις εις τα τέκνα σας, πόσω μάλλον ο Πατήρ ο ουράνιος θέλει δώσει Πνεύμα Άγιον εις τους αιτούντας παρ' αυτού” (Λουκάν ια΄. 13).

Εδώ είναι μια λίστα με αυτά για τα οποία πρέπει να προσευχηθούμε αυτήν την εβδομάδα, και ιδιαίτερα το Σάββατο.


1.   Η νηστεία σας ας είναι στα κρυφά (όσο το δυνατόν γίνεται). Μην ανακοινώνετε στους πάντες πως νηστεύετε.

2.   Περάστε κάποιον χρόνο διαβάζοντας τη Βίβλο. Διαβάστε κάποια μέρη του βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων (ιδιαίτερα στην αρχή του βιβλίου).

3.   Απομνημονεύστε τον Ησαΐα νη΄. 6 κατά τη διάρκεια της νηστείας του Σαββάτου.

4.   Προσευχηθείτε ο Θεός να μας δώσει 10 ή περισσότερα καινούργια άτομα που θα μείνουν μαζί μας.

5.   Προσευχηθείτε για τη μεταστροφή των μη-σωσμένων νέων μας. Προσευχηθείτε ο Θεός να κάνει γι' αυτούς αυτό που είπε στον Ησαΐα νη΄. 6.

6.  Προσευχηθείτε οι επισκέπτες που ήρθαν πρώτη φορά σήμερα (Κυριακή) να ξαναέρθουν την επόμενη Κυριακή. Προσευχηθείτε γι' αυτούς κατά όνομα αν είναι δυνατόν.

7.   Προσευχηθείτε ο Θεός να με βοηθήσει να κηρύξω την επόμενη Κυριακή – και το πρωί και το βράδυ.

8.   Πιείτε πολύ νερό. Περίπου ένα ποτήρι την ώρα. Μπορείτε να πιείτε ένα μεγάλο φλυτζάνι καφέ στη αρχή αν έχετε συνηθίσει να τον πίνετε κάθε μέρα. Μην πιείτε αναψυκτικά, δυναμωτικά ποτά, κτλ.

9.   Δείτε κάποιον γιατρό πριν νηστέψετε αν έχετε ερωτήματα σχετικά με την υγεία σας. (Μπορείτε να δείτε τον Δρ Κρέιτον Τσαν [Dr. Kreighton Chan] ή την Δρ Τζούντιθ Κέιγκαν [Dr. Judith Cagan] στην εκκλησία μας.) Μην νηστέψετε αν έχετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, όπως ο διαβήτης ή η υψηλή πίεση. Απλά το Σάββατο προσευχηθείτε για αυτά τα αιτήματα.

10. Ξεκινήστε τη νηστεία σας μετά το βραδυνό γεύμα σας την Παρασκευή. Μην φάτε τίποτα μετά το δείπνο της Παρασκευής μέχρι το γεύμα που θα έχουμε στην εκκλησία στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου.

11. Να θυμάστε πως το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο πρέπει να προσευχηθούμε είναι η μεταστροφή των μη-σωσμένων νέων στην εκκλησία μας – και επίσης για όλα τα καινούργια νέα άτομα που έρχονται αυτόν τον καιρό, να μείνουν μαζί μας μόνιμα.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον
Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το. Παρακαλώ πες του επίσης
από ποια χώρα του γράφεις. Το e-mail Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers)
είναι το rlhymersjr@sbcglobal.net (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να
γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα,
αλλά αν μπορείς, γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Εφεσίους ς΄. 10-19.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “I Am Praying For You” (του S. O’Malley Clough, 1837-1910).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΧΗ!

PRAYER WARRIORS FOR TODAY’S BATTLE!

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Το λοιπόν, αδελφοί μου, ενδυναμούσθε εν Κυρίω και εν τω κράτει της ισχύος αυτού. Ενδύθητε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθήτε να σταθήτε εναντίον εις τας μεθοδείας του διαβόλου· διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου· εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις” (Εφεσίους ς΄. 10-12).

I.    Πρώτον, ο Απόστολος μιλάει για πνευματικό πόλεμο, Εφεσίους ς΄. 10.

II.   Δεύτερον, ο Απόστολος μιλάει για τους εχθρούς μας, Εφεσίους ς΄. 12.

III.  Τρίτον, ο Απόστολος μιλάει για την πανοπλία μας, Εφεσίους ς΄. 13-17, Εφεσίους α΄. 6, Φιλιππησίους δ΄. 13.

IV.  Τέταρτον, ο Απόστολος μιλάει, επιτέλους, για τη μάχη του πολεμιστή, Εφεσίους ς΄. 18, 19, Λουκάν ια΄. 13.