Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ

ASKING BREAD FOR SINNERS
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Απόγευμα, 2 Αυγούστου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Evening, August 2, 2015

“Εάν λοιπόν σεις, πονηροί όντες, εξεύρετε να δίδητε καλάς δόσεις εις τα τέκνα σας, πόσω μάλλον ο Πατήρ ο ουράνιος θέλει δώσει Πνεύμα Άγιον εις τους αιτούντας παρ’ αυτού;” (Λουκάς 11:13).


Μια παραβολή είναι μια ιστορία που απεικονίζει μια πνευματική αλήθεια. Αυτή η παραβολή είναι μια πολύ απλή ιστορία. Ένας από τους Μαθητές είπε, “Κύριε, δίδαξόν ημάς να προσευχώμεθα” (Λουκάς 11:1). Ο Ιησούς τους έδωσε την Κυριακή Προσευχή (το Πάτερ Ημών). Είναι μια προσευχή που έχω προσευχηθεί τουλάχιστον μία φορά την ημέρα σε όλη μου τη ζωή. Στη συνέχεια, όμως ο Ιησούς τους έδωσε αυτή τη μικρή ιστορία, αυτή την απλή παραβολή.

Ο Χριστός μίλησε για έναν άνθρωπο του οποίου ο φίλος ήρθε στο σπίτι του τα μεσάνυχτα, αλλά ο άνθρωπος δεν είχε ψωμί. Έτσι πήγε στο σπίτι του γείτονά του και του ζήτησε τρία καρβέλια ψωμί. Είπε στον γείτονά του, ότι ένας φίλος είχε έρθει στο σπίτι του από ένα μακρύ ταξίδι. “Και δεν έχω τι να βάλω έμπροσθεν αυτού.” Ο γείτονας του είπε να φύγει. Ο ίδιος και τα παιδιά του ήταν ήδη στο κρεβάτι. Ωστόσο, ο άνθρωπος έξω συνέχισε να χτυπάει την πόρτα. Τέλος ο γείτονας άνοιξε την πόρτα και του έδωσε το ψωμί που χρειαζόταν.

Τότε ο Ιησούς έδωσε το κλειδί σε αυτή την παραβολή, αυτό που οι άνθρωποι συνήθιζαν να αποκαλούν το «ηθικό δίδαγμα» της ιστορίας, ο λόγος που την είπε:

“Και εγώ σας λέγω· Αιτείτε και θέλει σας δοθή· ζητείτε και θέλετε ευρεί, κρούετε και θέλει σας ανοιχθή” (Λουκάς 11:9).

Τα ρήματα στο κείμενο εμπεριέχουν μια έννοια διαρκείας, δηλαδή ότι συνεχώς πρέπει να αιτούμε, να ζητούμε και να κρούουμε. Ο Δρ. Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είπε ότι αυτό το εδάφιο μπορούσε να αποδοθεί κι έτσι, “Συνεχίστε να αιτείτε και θέλει σας δοθεί· συνεχίστε να κρούετε και θέλει σας ανοιχθή” (Prayer: Asking and Receiving, Sword of the Lord Publishers, 1970 edition, σ. 94).

Στη συνέχεια, υπάρχει ένα δεύτερο κλειδί για την παραβολή. Ο άνθρωπος ζήτησε "ψωμί", όταν χτύπησε την πόρτα. Τι είναι αυτό το "ψωμί"; Το εδάφιο δεκατρία δίνει την απάντηση, “πόσω μάλλον ο Πατήρ ο ουράνιος θέλει δώσει Πνεύμα Άγιον εις τους αιτούντας παρ’ αυτού;” Ξέρω ότι υπάρχουν και άλλες εφαρμογές, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι το κύριο σημείο είναι αυτό – πρέπει να αιτούμε, να ζητάμε και να κρούουμε στον Θεό για να δώσει το Άγιο Πνεύμα στους αμαρτωλούς, για να τους φωτίσει, για να τους ελέγξει για αμαρτία, για να τους ελκύσει στον Χριστό. Έτσι, πιστεύω ότι το "ψωμί" στην παραβολή μιλάει για το Άγιο Πνεύμα. Στο εδάφιο έξι ο άνθρωπος που ζητάει ψωμί είπε, “Ήλθε φίλος μου προς εμέ εξ οδοιπορίας, και δεν έχω τι να βάλω έμπροσθεν αυτού.” Χωρίς την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, δεν έχουμε τίποτα για τους αμαρτωλούς που έρχονται στις συναθροίσεις μας.

Θυμάμαι περιπτώσεις όπου είχα ετοιμάσει ένα κήρυγμα προσεκτικά. Αλλά όταν πήγα στον άμβωνα φαινόταν απλά σα να βγάζω αέρα από το στόμα μου! Το κήρυγμα είχε καλά σημεία, και θα μπορούσε να βοηθήσει αμαρτωλούς που χάνονται. Αλλά δεν υπήρχε καμία δύναμη σε αυτό. Κανένας δεν ευλογήθηκε. Μερικοί κήρυκες τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάω. Ποτέ δεν βιώνουν κάποια διαφορά όταν κηρύττουν. Αυτό είναι λυπηρό, διότι σημαίνει ότι είναι εντελώς απληροφόρητοι περί του Αγίου Πνεύματος. Δεν μπορούν καν να καταλάβουν αν το Πνεύμα του Θεού είναι παρών όταν κηρύττουν.

Μια φορά πήγα τον πατέρα μου να ακούσει ένα κήρυγμα από έναν διάσημο κήρυκα της οδού Μπέρμπον (Bourbon) στη Νέα Ορλεάνη. Μου είχαν πει ότι αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να φτάσει τον πατέρα μου, γιατί έλεγε αστεία που προκαλούσαν τους μεσήλικες άνδρες να ακούσουν - και να ανταποκριθούν στο Ευαγγέλιο. Ήταν η μοναδική φορά που πήγα στην εκκλησία μόνος μου με τον πατέρα μου. Ο κήρυκας της οδού Μπέρμπον (Bourbon) σηκώθηκε και άρχισε να λέει αστεία. Ήταν πολύ καλός στο να το κάνει αυτό. Πραγματικά πολύ καλός! Στο τέλος της ομιλίας του είπε ένα δυο λόγια για τη σωτηρία. Στη συνέχεια έκανε την πρόσκληση - να έρθουν μπροστά και να σωθούν. Ο πατέρας μου δεν κουνήθηκε. Όταν ήμασταν στο αυτοκίνητο λίγα λεπτά αργότερα τον ρώτησα πώς του φάνηκε. Ο μπαμπάς μου είπε, "Δεν είναι τόσο καλός όσο ο Μπομπ Χόουπ (Bob Hope).» (Για εσάς που είστε νεότεροι – ο Μπομπ Χόουπ ήταν ένας διάσημος κωμικός που έλεγε αστεία). Ο μπαμπάς είπε απλά, "Δεν είναι τόσο καλός όσο ο Μπομπ Χόουπ (Bob Hope)".

Το εκκλησίασμα γελούσε σε όλο το μήνυμα του κήρυκα της οδού Μπέρμπον (Bourbon). Είμαι βέβαιος ότι νόμιζε πως είχε μεγάλη επιτυχία. Αλλά το Άγιο Πνεύμα δεν ήταν εκεί! Καθόλου! Το ήξερα τότε, και το ξέρω και τώρα. Ο πατέρας μου είχε έρθει, γιατί τον παρακάλεσα. Ναι, ο μπαμπάς είχε έρθει - αλλά το Άγιο Πνεύμα δεν είχε έρθει! Ο πατέρας μου ήταν ένας χαμένος αμαρτωλός - αλλά δεν υπήρχε "ψωμί" γι 'αυτόν σε αυτήν την εκκλησία, η οποία ήταν κοντά στο Ντάουνι (Downey).

“Ήλθε φίλος μου προς εμέ εξ οδοιπορίας, και δεν έχω τι να βάλω έμπροσθεν αυτού” (Λουκάς 11:6).

Αν σταθώ εδώ να κηρύξω και το Άγιο Πνεύμα δεν είναι εδώ, κανείς δεν θα βοηθηθεί, κανείς δεν θα σωθεί, κανείς δεν θα γίνει μαθητής του Χριστού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσεύχομαι πάνω από κάθε φράση και κάθε σκέψη, καθώς γράφω αυτά τα κηρύγματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας ζητώ να προσεύχεστε για τα κηρύγματα και στις τρεις συμπροσευχές μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζητάμε από δύο πολεμιστές προσευχής να προσεύχονται μαζί σε ένα άλλο δωμάτιο, ενώ εγώ κηρύττω. Διαφορετικά, δεν έχουμε τίποτα να δώσουμε από τον άμβωνα – “δεν έχω τι να βάλω έμπροσθεν [αυτών].” Αυτή είναι η τραγική κατάσταση σε πολλές εκκλησίες τις τελευταίες ημέρες! Προσευχήσου να μην συμβεί και σε εμάς!

Πώς πρέπει να προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να στείλει «ψωμί» για τους αμαρτωλούς; Πώς πρέπει να προσευχόμαστε για το Άγιο Πνεύμα; Κοιτάξτε στο εδάφιο 9,

“Και εγώ σας λέγω· Αιτείτε και θέλει σας δοθή· ζητείτε και θέλετε ευρεί, κρούετε και θέλει σας ανοιχθή” (Λουκάς 11:9).

Συνέχισε να αιτείς! Συνέχισε να ζητάς! Συνέχισε να χτυπάς! Μην εγκαταλείπεις. Μην τα παρατάς. Προσευχήσου με ζήλο για τον Θεό να βάλει την ψυχή σου σε φωτιά – ώστε να μπορέσεις να προσευχηθείς για το Άγιο Πνεύμα - για ψωμί για τους πεινασμένους αμαρτωλούς!

Και μετά, πρέπει να ζητήσουμε από τον Θεό να χρησιμοποιήσει τη συνάθροιση για να δώσει ψωμί στους αμαρτωλούς. Θα φάμε ένα υπέροχο φαγητό, που θα έχουν ετοιμάσει η κα Κουκ (Cook), η κα Λι (Lee), ο Ρόμπερτ Λούις (Robert Lewis), ο κ. Ντίξον (Dixon) και άλλοι. Αλλά αν το Άγιο Πνεύμα δεν είναι παρών, τα γεύματά μας μετά τις πρωινές και απογευματινές συναθροίσεις δεν θα βοηθήσουν τους ανθρώπους. Ξέρω μια εκκλησία που συνήθιζε να έχει γεύματα μετά τις συναθροίσεις. Η σύζυγος του ποιμένα μού μίλησε γι 'αυτό με ενθουσιασμό. Είπε ότι πολλοί άνθρωποι ερχόντουσαν στην εκκλησία λόγω των μαγειρευτών φαγητών. Τότε ρώτησα, "Εξακολουθείτε να κάνετε αυτά τα γεύματα;», είπε, "Όχι. Δεν φαίνεται να βοηθούν πλέον τους ανθρώπους, κι έτσι σταματήσαμε να τα κάνουμε. "Δεν είπα τίποτα, αλλά ήξερα το λόγο. Δεν ήταν ότι τα γεύματα δεν βοηθούν τους ανθρώπους. Ο πραγματικός λόγος ήταν ότι σταμάτησαν να προσεύχονται για τα γεύματα! Όταν το Άγιο Πνεύμα δεν είναι παρών, γιατί οι άνθρωποι που χάνονται να θέλουν να έρθουν σε γεύμα; Αν το Άγιο Πνεύμα δεν είναι παρών είναι απλά ένα ακόμα γεύμα! Γιατί να μπουν στον κόπο; Γιατί να μην φάνε ένα Big Mac; Γιατί να μην φάνε στο σπίτι;

“Ήλθε φίλος μου προς εμέ εξ οδοιπορίας, και δεν έχω τι να βάλω έμπροσθεν αυτού” (Λουκάς 11:6).

Ένας κήρυκας θεωρούσε ότι τα γεύματα μας ήταν φοβερά! Αλλά σκέφτηκε να το αλλάξει ελαφρώς - επειδή τους είναι δύσκολο να μαγειρεύουν ένα μεγάλο γεύμα όπως κάνουμε εμείς. Έτσι, το άλλαξε "λίγο." Αντί να προσφέρουν ολόκληρο γεύμα, θα έβαζε τις κυρίες της εκκλησίας να σερβίρουν ορεκτικά. Όταν Άλφρεντ Χίτσκοκ (Alfred Hitchcock) επρόκειτο να παρουσιάσει την ταινία τρόμου του "Ψυχώ/ Psycho", κάλεσε όλους τους μεγιστάνες του κινηματογράφου στο στούντιο. Τους πρόσφερε "finger food" (σ.μ. καναπεδάκια, δηλαδή ορεκτικά φτιαγμένα ή κομμένα σε μικρές ατομικές μερίδες ώστε να μπορείς να τα φας με το χέρι χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι και πιρούνι. Κυριολεκτικά η φράση σημαίνει ‘φαγητό δαχτύλων’) - "φτιαγμένα από πραγματικά δάχτυλα" – όπως τους είπε! Μια γυναίκα ούρλιαξε και πέταξε το κομμάτι της στο πάτωμα!

Τα ορεκτικά είναι μια χαρά για μια δεξίωση, αλλά δεν βοηθούν μια ομάδα πεινασμένων νέων που έχουν μόλις περάσει μέσα από μια πολύωρη συνάθροιση στην εκκλησία. Πιστεύω ότι ο ποιμένας θα το είχε δει αυτό το λάθος, αν αυτός και οι άνθρωποί του είχαν σοβαρά προσευχηθεί γι 'αυτό. Βλέπετε, ακόμα και το φαγητό που σερβίρουμε, δεν θα είναι μια ευλογία για τους ανθρώπους, αν το Άγιο Πνεύμα δεν είναι μαζί μας. Εάν το Πνεύμα του Θεού δεν είναι εδώ - δεν έχουμε τίποτα να βάλουμε μπροστά τους!

“Ήλθε φίλος μου προς εμέ εξ οδοιπορίας, και δεν έχω τι να βάλω έμπροσθεν αυτού” (Λουκάς 11:6).

Ένας κήρυκας από τα Ανατολικά, μου είπε ότι η εκκλησία του σερβίρει ένα γεύμα μετά την πρωινή συνάθροιση. Μετά όλοι οι άνθρωποι ξαναγυρίζουν στην αίθουσα για άλλη μία σύντομη βιβλική μελέτη. Έτσι, είπε, δεν χρειάζεται να έχουν και απογευματινή συνάθροιση την Κυριακή. Είπε ότι το ότι τρώνε ένα γεύμα, που ακολουθείται από περισσότερη μελέτη της Αγίας Γραφής είναι εξίσου καλό όσο το να έχουν μια απογευματινή συνάθροιση. Έκραξε, "Παίρνουν την ίδια ποσότητα από την Αγία Γραφή!"

Σκέφτηκα, "ο καημένος! Δεν είναι να αναρωτιέσαι που δεν υπήρξε ποτέ του επιτυχημένος ποιμένας! "Ο σκοπός της απογευματινής συνάθροισης δεν είναι να στριμώξεις πιο πολλά εδάφια της Αγίας Γραφής στον εγκέφαλο των απείθαρχων ‘εκκλησιαστικόπαιδων’! "Δεν μπορούσε να δει αυτό; Με το να πετάει έξω την απογευματινή συνάθροιση, χάνει την ευκαιρία οι άνθρωποί του να φέρουν τους αμαρτωλούς μέσα για μια ευαγγελιστική συνάθροιση! Ο Θεός να μας βοηθήσει! Αν ο ποιμένας και το εκκλησίασμά του είχε σοβαρά προσευχηθεί γι 'αυτό, είμαι βέβαιος ότι ο Θεός θα τους έδειχνε πόσο άσοφο ήταν αυτό που έκαναν. Οι αμαρτωλοί δεν έρχονται μέσα για να σωθούν επειδή το Άγιο Πνεύμα δεν είναι εκεί για να οδηγήσει τον ποιμένα, και να ζωντανέψει το εκκλησίασμα! Ο Θεός να μας βοηθήσει σε αυτές τις πονηρές μέρες!

“Ήλθε φίλος μου προς εμέ εξ οδοιπορίας, και δεν έχω τι να βάλω έμπροσθεν αυτού” (Λουκάς 11:6).

Τις τελευταίες ημέρες, κήρυκες και μέλη της εκκλησίας φαίνεται να σκοντάφτουν μέσα στο σκοτάδι! Ό, τι κάνουμε στην εκκλησία πρέπει να είναι ποτισμένο στην προσευχή. Διαφορετικά, θα πρέπει να ειπωθεί και για εμάς, “Το όνομα έχεις ότι ζης και είσαι νεκρός” (Αποκάλυψη 3:1). “Έχεις το όνομα ότι είσαι ζωντανός – αλλά στην πραγματικότητα είσαι νεκρός.” Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε εκκλησία – ειδικά σε αυτούς τους πονηρούς καιρούς - στις τελευταίες ημέρες! Αν δεν κάνουμε έκκληση για την παρουσία του Αγίου Πνεύματος σε όλα αυτά που κάνουμε, σύντομα θα είμαστε το ίδιο νεκροί όπως η εκκλησία των Σάρδεων!

“Ήλθε φίλος μου προς εμέ εξ οδοιπορίας, και δεν έχω τι να βάλω έμπροσθεν αυτού” (Λουκάς 11:6).

Φοβάμαι ότι αυτό είναι αλήθεια, στις περισσότερες από τις εκκλησίες μας σήμερα. Όταν οι άνθρωποι μας πηγαίνουν σε διακοπές, σχεδόν πάντα μου λένε όταν γυρίζουν ότι απογοητεύτηκαν από τις εκκλησίες που επισκέφτηκαν. "Η υμνωδία ήταν χωρίς ζωή." "Ο κήρυκας ήταν βαρετός", "Οι άνθρωποι δεν ήταν φιλικοί.» «Δεν είχαν συνάθροιση το απόγευμα της Κυριακής" "Πήγαμε στην συμπροσευχή, αλλά δεν υπήρχε πραγματική προσευχή - απλά άλλη μια βιβλική μελέτη. "Αν οι δικοί μας άνθρωποι τα νομίζουν αυτά, το ίδιο κάνουν και οι αμαρτωλοί! Γι’ αυτό οι εκκλησίες των τελευταίων ημερών είναι τόσο αδύναμες!

“Ήλθε φίλος μου προς εμέ εξ οδοιπορίας, και δεν έχω τι να βάλω έμπροσθεν αυτού” (Λουκάς 11:6).

Τώρα, δεν πρέπει να γίνουμε περήφανοι. Παρακαλώ να θυμάστε ότι δεν είμαστε τόσο καλύτεροι! Πρέπει να ομολογήσουμε τη δική μας αδυναμία αλλιώς δεν μπορούμε να έχουμε τη δύναμη του Θεού. Έχουμε μάθει να νηστεύουμε και να προσευχόμαστε - διότι η νηστεία είναι μια από τις προϋποθέσεις για την ισχυρή εξουσία πάνω στο Σατανά και τα δαιμόνια! (Μάρκος 9:29). Έχουμε νηστέψει και προσευχηθεί, και έχουμε λάβει κάποιες ευλογίες. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη νηστεία το επόμενο Σάββατο μέχρι να φάμε μαζί στις 5:30 εδώ στην εκκλησία.

Απόψε σας ζητώ να προσευχηθείτε για την παρουσία του Αγίου Πνεύματος σε όλες τις δραστηριότητές μας. Χωρίς την παρουσία του Πνεύματος του Θεού, εμείς δεν "έχουμε τίποτα να βάλουμε μπροστά" στους αμαρτωλούς! Ως εκ τούτου, πρέπει να προσευχόμαστε λεπτομερώς για το Άγιο Πνεύμα να κατέβει πάνω σε ό, τι κάνουμε. Το Άγιο Πνεύμα είναι το "ψωμί" που πρέπει να έχουμε, αλλιώς οι αμαρτωλοί θα φύγουν από την εκκλησία μας πεινασμένοι - και δεν θα σωθούν.

Ναι, ο Ιησούς πέθανε στο Σταυρό για να σώσει αμαρτωλούς από την οργή του Θεού. Ναι, ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς για να δώσει στους αμαρτωλούς την νέα γέννηση, ακόμη και να δώσει αιώνια ζωή μέσα τους! Αλλά αυτά τα πράγματα δεν θα γίνουν πραγματικότητα σε αυτούς χωρίς το έργο του Πνεύματος του Θεού. Γι’ αυτό, όλη την εβδομάδα, όταν θα προσεύχεστε, να προσεύχεστε για το ψωμί των αμαρτωλών. Προσευχηθείτε για τον Θεό να στείλει το Άγιο Πνεύμα στις συναθροίσεις μας για να φωτίσει τον σκοτισμένο νου τους, και να τους κάνει να αισθανθούν την ενοχή της αμαρτίας τους, καθώς και τη μεγάλη ανάγκη τους για τον Κύριο Ιησού Χριστό! Τώρα κοιτάξτε στο Λουκάς 11:13. Παρακαλώ σταθείτε καθώς το διαβάζω.

“Εάν λοιπόν σεις, πονηροί όντες, εξεύρετε να δίδητε καλάς δόσεις εις τα τέκνα σας, πόσω μάλλον ο Πατήρ ο ουράνιος θέλει δώσει Πνεύμα Άγιον εις τους αιτούντας παρ’ αυτού” (Λουκάς 11:13).

Τώρα εδώ είναι η λίστα με τα πράγματα που θα προσευχηθείτε αυτή την εβδομάδα, και ιδιαίτερα το Σάββατο.


1.   Κρατήστε τη νηστεία σας μυστική (όσο το δυνατόν). Μην λέτε σε όλους ότι νηστεύετε.

2.   Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την Αγία Γραφή. Διαβάστε μερικές περικοπές από το βιβλίο των Πράξεων (κατά προτίμηση κοντά στην αρχή).

3.   Απομνημονεύστε το Ησαΐας 58:6 κατά τη διάρκεια της νηστείας του Σαββάτου.

4.   Προσευχηθείτε στο Θεό να μας δώσει 10 ή περισσότερους καινούργιους ανθρώπους που θα παραμείνουν μαζί μας.

5.   Προσευχηθείτε για την μεταστροφή των μη σωσμένων νέων μας. Προσευχηθείτε για τον Θεό να κάνει γι’ αυτούς ό, τι είπε στο Ησαΐας 58: 6.

6.   Προσευχήσου οι επισκέπτες που θα έρθουν πρώτη φορά σήμερα (Κυριακή) να ελκυστούν να έρθουν ξανά την επόμενη Κυριακή. Προσευχηθείτε γι 'αυτούς κατ’ όνομα, αν είναι δυνατόν.

7.   Προσευχηθείτε στο Θεό να μου δείξει τι να κηρύξω την επόμενη Κυριακή - το πρωί και το βράδυ.

8.   Πιείτε άφθονο νερό. Περίπου ένα ποτήρι κάθε μία ώρα. Μπορείτε να πιείτε ένα μεγάλο φλιτζάνι καφέ στην αρχή, αν συνηθίζετε να πίνετε κάθε μέρα. Μην πιείτε αναψυκτικά, ποτά ενέργειας, κ.λπ.

9.   Δείτε έναν γιατρό, πριν να νηστέψετε εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την υγεία σας. (Μπορείτε να δείτε τον Δρ. Κρέιτον Τσαν (Dr. Kreighton Chan) ή την Δρ. Τζούντιθ Κέιγκαν (Dr. Judith Cagan) στην εκκλησία μας). Μη νηστέψετε εάν έχετε μια σοβαρή διαταραχή, όπως διαβήτης ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Απλά χρησιμοποιήστε το Σάββατο για να προσευχηθείτε για αυτά τα αιτήματα.

10. Ξεκινήστε τη νηστεία μετά το βραδινό σας γεύμα την Παρασκευή. Μην φάτε τίποτα μετά το δείπνο την Παρασκευή μέχρι να φάμε μαζί στην εκκλησία στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου.

11. Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσευχηθούμε είναι για τους νέους που χάνονται στην εκκλησία μας να μεταστραφούν - καθώς επίσης και για τους καινούργιους νέους που έρχονται αυτόν τον καιρό, να παραμείνουν μαζί μας σε μόνιμη βάση.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον
Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το. Παρακαλώ πες του επίσης
από ποια χώρα του γράφεις. Το e-mail Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers)
είναι το rlhymersjr@sbcglobal.net (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να
γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα,
αλλά αν μπορείς, γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Λουκάς 11:5-13.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ . Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “I Am Praying For You/ Προσεύχομαι για Σένα” (του S. O’Malley Clough, 1837-1910).