Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!
ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!

HOW TO MAKE DISCIPLES!
A PLAN THAT ACTUALLY WORKS!
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Απόγευμα, 5 Ιουλίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Evening, July 5, 2015

“Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς να φυλάττωσι πάντα όσα παρήγγειλα εις εσάς· και ιδού, εγώ είμαι μεθ’ υμών πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος. Αμήν.” (Ματθαίος 28:19-20).


Διδάχτηκα την κεντρικότητα και τη υπεροχή της τοπικής εκκλησίας πολύ καιρό πριν. Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε το άκουσα – αλλά θα πρέπει να ήταν πολύ νωρίς, επειδή δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια στιγμή που να μην το πίστευα. Όλα στην Καινή Διαθήκη επικεντρώνονται στις τοπικές εκκλησίες. Ο Τζιμ Τζεντ (Jim Gent) είπε, “Η λέξη «εκκλησία» χρησιμοποιείται περίπου 100 φορές στην Καινή Διαθήκη... Η εκκλησία δεν είναι κάποια μεταγενέστερη σκέψη του Θεού... Για τους πρώτους Χριστιανούς, η τοπική εκκλησία ήταν μια θεϊκά διορισμένη μονάδα μέσω της οποίας ο Θεός επέλεξε να εργαστεί, και η μοναδική τέτοια μονάδα" (Jim Gent, The Local Church: God’s Plan for Planet Earth, Smyrna Publications, 1994, σελ. 81, 83, 84).

Η λέξη “εκκλησία” σημαίνει η σύναξη των καλεσμένων – το συγκεντρωμένο ποίμνιο αυτών που ο Θεός κάλεσε έξω από τον κόσμο, και τους ένωσε εν Χριστώ με το Πνεύμα Του. Για να μιλήσουμε σωστά, δεν “πάμε στην εκκλησία.” Εμείς οι σωσμένοι είμαστε η εκκλησία! Ο Χριστός μας μίλησε για την ίδρυση της εκκλησίας στο Ματθαίο 16:17, 18. Μετά μας είπε για την πειθαρχία και την εξουσία μιας εκκλησίας στο Ματθαίο 18:15-20. Αλλά είναι στη Μεγάλη Αποστολή που ο Χριστός μας λέει τι υποτίθεται πρέπει να κάνει η εκκλησία, ποιος είναι ο σκοπός και η αποστολή της. Στο Μάρκος 16:15 ο Χριστός είπε,

“Υπάγετε εις όλον τον κόσμον και κηρύξατε το ευαγγέλιον εις όλην την κτίσιν” (Μάρκος 16:15).

Αυτή η εντολή να πάμε σε όλο τον κόσμο επαναλαμβάνεται αρκετές φορές. Αλλά αυτό δεν είναι το κύριο θέμα της Μεγάλης Αποστολής στο Ματθαίο 28:19, 20. Ο Δρ Γ. Α. Κρίσγουελλ (Dr. W. A. Criswell) είπε, “Η εντολή του Ιησού ήταν… για την εκκλησία σε κάθε εποχή. Η λέξη που βρίσκεται σε προστακτική στη Μεγάλη Αποστολή είναι το ‘μαθητεύσατε πάντα τα έθνη,’εννοώντας δηλαδή ‘κάντε μαθητές’ (The Criswell Study Bible, Thomas Nelson Publishers, 1979· σχόλια πάνω στο Ματθαίο 28:19-20).

Κάποιοι έχουν πει ότι αυτή η εντολή δόθηκε μόνο στους Αποστόλους. Αυτή είναι μια λανθασμένη άποψη. Χρειάζεται μόνο να διαβάσεις το βιβλίο των Πράξεων για να δεις ότι όλες οι εκκλησίες της Καινής Διαθήκης το πίστευαν αυτό ως μια εντολή που δόθηκε σ’ αυτές - και σε όλες τις εκκλησίες. Και ο Δρ. Κρίσγουελλ (Dr. Criswell) επίσης επεσήμανε ότι το “μαθητεύσατε πάντα τα έθνη” είναι στην προστακτική και κυριολεκτικά σημαίνει “κάντε μαθητές.” Ο επί πολύ καιρό μου ποιμένας μου Δρ Τίμοθυ Λιν (Dr. Timothy Lin) ήταν ένας από τους μεταφραστές της Αγίας Γραφής ‘New American Standard Bible’. Δίδαξε στη Θεολογική Σχολή Τάλμποτ (Talbot Theological Seminary) και συνέχισε μετά ως πρόεδρος της Ευαγγελικής Σχολής Κίνας. Ο Δρ Λιν (Dr. Lin) έδωσε αυτή την εξήγηση πάνω στο Ματθαίος 28:19-20.

Υπάρχουν τέσσερα ρήματα/ μετοχές στη Μεγάλη Αποστολή: “πορευθέντες,” “μαθητεύσατε,” “βαπτίζοντες” και “διδάσκοντες.” Μόνο το ρήμα “μαθητεύσατε” είναι σε προστακτική· όλα τα άλλα είναι μετοχές. Έτσι η ακριβής μετάφραση θα έπρεπε να είναι:

Πηγαίνοντας λοιπόν, πρέπει να κάνετε μαθητές από όλα τα έθνη, βαφτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα αυτά που σας διέταξα· και ιδού θα είμαι μαζί σας πάντοτε, ακόμα και μέχρι το τέλος του αιώνα.

Με άλλα λόγια, το “πηγαίνετε” δεν είναι εντολή [εδώ], αλλά το “κάντε μαθητές” είναι, και είναι επίσης το βασικό θέμα της Μεγάλης Αποστολής (Τιμόθεος Λιν (Timothy Lin), S.T.M., Ph.D., The Secret of Church Growth, FCBC, 1992, σ. 59).

Και ο Άλμπερτ Μπάρνς (Albert Barnes) είπε το ίδιο πράγμα, “Η λέξη [διδάσκοντες] κανονικά σημαίνει ‘μαθητεύω’ ή ‘κάνω μαθητές’” (Barnes’ Notes on the New Testament, Baker Book House, 1983 edition· σχόλια πάνω στο Ματθαίος 28:19). Η Μετάφραση New International Version το αποδίδει ως “κάνετε μαθητές” (NIV, Ματθαίος 28:19). Ο Δρ. Ρ. Κ. Χ. Λένσκι (Dr. R. C. H. Lenski), ο Λουθηρανός σχολιαστής, επίσης το αποδίδει έτσι, “Έχοντας πάει, λοιπόν, μαθητεύσατε όλα τα έθνη” (The Interpretation of St. Matthew’s Gospel, Augsburg Publishing House, 1961 edition, σ. 1170). Το “κάνετε μαθητές” είναι και η μετάφραση που δίνεται από τον Τσαρλς Τζον Έλλικοττ (Charles John Ellicott) και ο Τζον Πήτερ Λάνγκ (John Peter Lange) στα βιβλία τους με τα σχόλια. Ο Γούιλλιαμ Χέντρικσεν (William Hendriksen) είπε, το “‘Έχοντας πάει, λοιπόν, κάντε μαθητές’ είναι από μόνο του προστακτική. Είναι μία γρήγορη εντολή, μια διαταγή” (The Gospel of Matthew, Baker Book House, 1981 edition, σ. 999). Ως εκ τούτου, το θέμα της Μεγάλης Αποστολής είναι η αποστολή και ο σκοπός της τοπικής εκκλησίας. Ό, τι κάνουμε στην τοπική εκκλησία θα πρέπει να επικεντρωθεί γύρω από το να πάει και να κάνει μαθητές, στη συνέχεια να τους βαπτίσει και να τους διδάξει να τηρούν όλα όσα ο Χριστός διέταξε. Η τοπική εκκλησία πρέπει να είναι ένα κέντρο εκπαίδευσης για να "κάνουν μαθητές από όλα τα έθνη." Καθένας που δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα κηρύγματά μου ξέρει ότι θαυμάζω τον Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice).

Δεν συμφωνώ μαζί του σε όλα τα σημεία, αλλά συμφωνώ απόλυτα με την έμφασή του στο να κερδίζεις ψυχές. Ακούστε τον Δρ. Ράις (Dr. Rice) να αναπτύσσει τη Μεγάλη Αποστολή του Ματθαίου 28:19, 20. Δρ. Ράις (Dr. Rice) είπε,

Σχεδόν όλοι θα συμφωνήσουν ότι το σχέδιο της Μεγάλης Αποστολής από τον Σωτήρα απαιτεί η σωτηρία των ψυχών να έχει προτεραιότητα, η σωτηρία των ψυχών να είναι η βασική δουλειά των Χριστιανών, των ποιμένων και των εκκλησιών... [“Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη”] Παρατηρήστε ότι το ρήμα εδώ δεν σημαίνει να αναπτύσσεις τις Γραφές στους Χριστιανούς. Σημαίνει “να κάνετε μαθητές.” Η λέξη είναι “μαθητεύω,” που σημαίνει “να κάνεις μαθητές”... Έτσι, η πρώτη εντολή διδασκαλίας στη Μεγάλη Αποστολή είναι να κάνεις μαθητές (John R. Rice, D.D., Litt.D., Why Our Churches Do Not Win Souls, Sword of the Lord Publishers, 1966, σ. 22).

Η ελληνική λέξη που αποδίδεται ως «μαθητής» περιγράφεται τέλεια από τον Γ. Ε. Βάιν (W.E. Vine) - «ένας μαθητής δεν είναι μόνο κάποιος που απλώς παρακολουθεί μια διδασκαλία [φοιτητής], αλλά [και] κάποιος που προσκολλάται. Έτσι, αναφέρονται ως μιμητές των εκπαιδευτών τους» (W. E. Vine, An Expository Dictionary of New Testament Words, Fleming H. Revell Publishers, 1966 edition, σ. 316).

Αλλά τίθεται το ερώτημα – πώς συγκεντρώνουμε καινούργιους μαθητές; Νομίζω ότι αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα της εποχής μας. Έχουμε διαπιστώσει ότι πολλές από τις παλιές μεθόδους, οι οποίες μπορεί να είχαν δουλέψει στο παρελθόν, δεν φέρνουν νέους ανθρώπους στην τοπική εκκλησία σήμερα. Απλώς δεν δουλεύουν! Το μοίρασμα των φυλλαδίων δεν φέρνει καινούργιους μαθητές σε μια εκκλησία. Το να κρεμάς προσκλήσεις σε πόμολα δεν δουλεύει. Το να πηγαίνεις από πόρτα σε πόρτα και να προσεύχεσαι την αποκαλούμενη «προσευχή μετανοίας» με τους ανθρώπους που χάνονται, δεν δουλεύει. Καθένας που δοκιμάζει σοβαρά αυτές τις παλιές μεθόδους ξέρει ότι δεν θα φέρουν καινούργιους μαθητές σε μια εκκλησία.

Όταν για πρώτη φορά μεταστράφηκα διάβαζα το Ημερολόγιο του Τζον Γουέσλεϊ (John Wesley’s Journal). Ήταν η μέθοδος του Τζον Γουέσλεϊ (John Wesley) να βγαίνει έξω και να κηρύττει στα χωράφια. Μερικοί άνθρωποι τότε θα ερχόντουσαν σ' αυτόν και αυτός θα τους τοποθετούσε σε μικρές ομάδες. Νόμιζα ότι αυτός ήταν ο τρόπος για να ευαγγελίζω. Έτσι, κάθε μέρα μετά τη δουλειά θα έβγαινα στους δρόμους στο κέντρο του Λος Άντζελες και θα κήρυττα. Αλλά υπήρχαν πολύ λίγα αποτελέσματα. Μπόρεσα να οδηγήσω αισίως ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στον Χριστό στο σπίτι τους, αφού ο σύζυγος με είχε ακούσει να κηρύττω στο δρόμο. Αλλά αυτοί οι δύο άνθρωποι ήταν ο μόνος καρπός μετά που κήρυττα στους δρόμους επί δύο χρόνια!

Στη συνέχεια προσπάθησα να μοιράσω φυλλάδια. Όταν ξεκινήσαμε αυτή την εκκλησία μοιράζαμε φυλλάδια συνεχώς. Υπολογίζω ότι δώσαμε σχεδόν μισό εκατομμύριο φυλλάδια περί σωτηρίας. Ήταν δικά μας φυλλάδια, με το όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου της εκκλησίας. Όμως, μετά από αρκετά χρόνια, και αφού δόθηκαν δεκάδες χιλιάδες φυλλάδια, δεν ήρθε ούτε ένα άτομο στην εκκλησία μας! Ούτε ένας!

Μετά προσπαθήσαμε να πάμε από πόρτα σε πόρτα και να διδάξουμε το σχέδιο της σωτηρίας. Τέλος, ηχογράφησα μια κασέτα, εξηγώντας πώς μπορεί κάποιος να σωθεί. Οι άνθρωποί μας έπαιζαν αυτή την κασέτα σε εκατοντάδες εκατοντάδων χαμένων ανθρώπων. Πολύ λίγοι άνθρωποι, σχεδόν κανένας, δεν ήρθε στην εκκλησία! Κανένας από τους λίγους που ήρθαν δεν ήταν νέοι σε ηλικία. Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε έναν που παρέμεινε μαζί μας!

Τέλος προσπαθήσαμε με μια απλή πρόσκληση. Δεν πήραμε ούτε Αγία Γραφή, ούτε φυλλάδια, ούτε οποιαδήποτε άλλη βιβλιογραφία. Ξεκινήσαμε να στέλνουμε τους ανθρώπους μας σε εμπορικά κέντρα, κολλέγια, και μερικές επιλεγμένες γωνίες του δρόμου. Θα προσέγγιζαν αυτούς τους ανθρώπους και θα έκαναν μια χαλαρή συζήτηση μαζί τους. Θα προσκαλούσαν τους ανθρώπους αυτούς να έρθουν σε ένα πάρτι στη Βαπτιστική εκκλησία μας. Θα ζητούσαν, τότε, από τα άτομα αυτά το μικρό τους όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου. Θα επικεντρωνόντουσαν στους νέους. Ο Δρ. Τίμοθυ Λιν (Dr. Timothy Lin) είπε, «Σύμφωνα με τα στατιστικά, το ποσοστό των ατόμων άνω των 40 ετών που δέχονται τον Χριστό είναι εξαιρετικά μικρό, ιδίως μεταξύ των Κινέζων» (ό.π., σ. 73). Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ακόμη χαμηλότερο μεταξύ των μη-Κινέζων! Άλλα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν όλες οι μεταστροφές (90% ή παραπάνω) εμφανίζονται πριν την ηλικία των 30. Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσοι πολλοί κήρυκες τις τελευταίες ημέρες ρίχνουν όλες τις προσπάθειές τους στο να κερδίσουν ψυχές ενηλίκων μεγαλύτερης ηλικίας, όταν όλες οι μελέτες δείχνουν ότι είναι η πιο αντιστεκόμενη ηλικιακή ομάδα! Ο Δρ. Λιν (Dr. Lin) είπε ότι θα πρέπει να ρίξουμε το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειάς μας στο να μαθητεύσουμε τους νέους. Έτσι, απευθυνόμαστε σε αυτούς μεταξύ 16 και 25. Πολλοί κήρυκες τις τελευταίες ημέρες θέλουν άμεσα αποτελέσματα. Ως εκ τούτου εκζητούν, με όλα τα μέσα, να πάρουν "έτοιμους" χριστιανούς από άλλες εκκλησίες. Κάνουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την παλιά εκκλησία τους και να έρθουν μαζί τους. Ο Δρ. Τζέιμς Ντόμπσον (Dr. James Dobson) ότι σχεδόν όλη η αύξηση στις εκκλησίες μας είναι από αυτές τις μεταφορές. Αυτή είναι μια τραγική κατάσταση. Οι κήρυκες είναι αναγκασμένοι να το κάνουν αυτό, επειδή δεν ξέρουν πώς να πάρουν καινούργιους μαθητές από τον χαμένο κόσμο. Πολλοί κήρυκες έχουν καμία ιδέα για το πώς να προσελκύσουν τους ανθρώπους που χάνονται και να τους εκπαιδεύσουν και να μεταστραφούν. Δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν! Μπορούν μόνο να «κλέβουν πρόβατα» από άλλες εκκλησίες! Δεν είναι να αναρωτιέσαι που δεν υπάρχει αναζωπύρωση!

Όταν οι άνθρωποί μας γυρίζουν από τον "ευαγγελισμό" παραδίδουν τα ονόματα και τους αριθμούς τηλεφώνων που παίρνουν στους τηλεφωνητές. Οι τηλεφωνητές έχουν μάθει πώς να καλούν αυτούς τους ανθρώπους και να τους προσκαλούν να έρθουν μαζί μας. Τους λέμε ακριβώς σε τι έρχονται – ότι θα μιλήσω εγώ, μετά θα έχουμε ένα πάρτι γενεθλίων και θα φάμε μαζί. Πάντα υπάρχει κάποιος που θα έχει γενέθλια μέσα σε λίγες μέρες! Όταν οι νέοι άνθρωποι θα έχουν έρθει για λίγες εβδομάδες θα τους καλέσουμε να πάμε για ευαγγελισμό. Δεν περιμένουμε από αυτούς να μεταστραφούν. Ακολουθούμε το παράδειγμα του Ιησού. Κάλεσε τον Σίμωνα Πέτρο, τον άπιστο Θωμά, και τους άλλους να Τον ακολουθήσουν ως μαθητές πριν να καταλάβουν το Ευαγγέλιο και μεταστραφούν. Ο Ιούδας ήταν μαθητής για τρία χρόνια, χωρίς ποτέ να μεταστραφεί. Έτσι, έγιναν μαθητές πριν να σωθούν! Αυτή είναι η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο Ιησούς. Και είναι η μόνη μέθοδος που έχω δοκιμάσει και λειτουργεί!

Επιπλέον, ο Ιησούς δεν τους "διευκόλυνε" στη μαθητεία. Όχι! Τους βύθισε μέσα σε αυτή! Παρατηρήστε πώς κάλεσε τους πρώτους μαθητές. Μας ειπώθηκε ότι ο Ιησούς είδε τον Σίμωνα Πέτρο και τον Ανδρέα να ψαρεύουν. Ο Ιησούς τους είπε, "Ακολουθήστε με" και αμέσως άφησαν τα δίχτυα τους και Τον ακολούθησαν (βλέπε Κατά Ματθαίον 4:19, 20). Τότε ο Ιησούς είδε τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη σε μια μικρή βάρκα. Τους κάλεσε. “Οι δε αφήσαντες ευθύς το πλοίο...ηκολούθησαν αυτόν” (Ματθαίος 4:21, 22). Δεν είχαν ιδέα ποιος ήταν. Είπαν, “Οποίος είναι ούτος;” (Ματθαίος 8:27). Μέχρι τότε είχε 12 Μαθητές. Δεν ήξεραν καν ποιος ήταν ακόμα. Τι έκανε ο Ιησούς; Τους έστειλε ανά δύο να ευαγγελίσουν! Στη συνέχεια τους οδήγησε από τη μία σύγκρουση με τους Φαρισαίους στην άλλη. Συναντήθηκαν με τον Πλούσιο Νεαρό Κυβερνήτη. Ρώτησε τον Ιησού τι πρέπει να κάνει για να έχει αιώνια ζωή. Ο Ιησούς είπε, “Πώλησον τα υπάρχοντά σου και δος εις πτωχούς, και θέλεις έχει θησαυρόν εν ουρανώ, και ελθέ, ακολούθει μοι” (Ματθαίος 19:21). Ο πλούσιος νεαρός έφυγε θλιμμένος. Δεν έγινε μαθητής.

Τότε ο Ιησούς είπε στους Μαθητές Του ότι πήγαινε στην Ιερουσαλήμ για να σταυρωθεί. Δεν είχαν καμία ιδέα τι εννοούσε. Περίπου τρία χρόνια είχαν περάσει και ακόμα δεν καταλάβαιναν το Ευαγγέλιο! Έμαθαν να είναι μαθητές προτού ακόμα να αναγεννηθούν! Όταν ο Ιησούς συνελήφθη και μεταφέρθηκε μακριά για να σταυρωθεί, όλοι έφυγαν, και, τελικά, κρύφτηκαν σε ένα ανώγειο. Την Κυριακή του Πάσχα το βράδυ ο αναστημένος Ιησούς πήγε σ 'αυτούς. Γέμισαν από χαρά όταν είδαν ότι ήταν ζωντανός! Τότε φύσηξε στα πρόσωπά τους, και είπε, “Λάβετε Πνεύμα Άγιον” (Ιωάννης 20:22). Ο Δρ. Τζ. Βέρνον ΜακΓκι (Dr. J. Vernon McGee) είπε, “Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι εκείνη τη στιγμή που ο Κύριός μας έπνευσε πάνω τους και είπε, ‘Λάβετε Πνεύμα Άγιον,’ οι άνθρωποι αυτοί αναγεννήθηκαν. Πριν από αυτό δεν είχαν κατοικηθεί από το Πνεύμα του Θεού” (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, volume IV, σ. 498, σχόλια πάνω στο Ιωάννης 20:22).

Νομίζω ότι ο Δρ. ΜακΓκι (Dr. McGee) είχε απόλυτο δίκιο.Αλλά ακόμα κι αν δεν συμφωνείς απολύτως με το τελευταίο αυτό σημείο, είναι σαφές ότι ο Χριστός μαθήτευσε τους Αποστόλους με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό, τι οι εκκλησίες μας κάνουν σήμερα. Τους έκανε μαθητές προτού γίνουν ο,τιδήποτε άλλο.

Τα τελευταία εκατό χρόνια έχουμε προσπαθήσει να "οδηγήσουμε" ανθρώπους στον Χριστό πρώτα. Και μόνο μετά "συνεχίσαμε" μ’ αυτούς. Ο Χριστός έκανε ακριβώς το αντίθετο. Είναι η ελπίδα μου ότι ορισμένοι θα στραφούν μακριά από αυτήν την αποτυχημένη μέθοδο - και να επιστρέψουν πίσω στον τρόπο που ο Ιησούς έκανε μαθητές. Και, αν είσαι εδώ μαζί μας, σου ζητώ να γίνεις μαθητής του Ιησού Χριστού. Έλα όλο το δρόμο μέσα στην εκκλησία μας! Πάρε το σταυρό και ακολούθησε τον Χριστό! Έλα Κυριακή πρωί και Κυριακή βράδυ! Και έλα και το Σάββατο το απόγευμα στη συμπροσευχή! Μάθε να ζεις μια σοβαρή χριστιανική ζωή. Στη συνέχεια εμπιστεύσου τον Ιησού και αναγεννήσου - και πλύσου από κάθε αμαρτία με το αίμα Του. Αμήν.

Σου ζητώ να έρθεις μαζί μας. Σου ζητώ να γίνεις μαθητής του Χριστού - κάποιος που μαθαίνει από Αυτόν και Τον ακολουθεί. Σου ζητώ να έρθεις όλο το δρόμο μέσα στην εκκλησία μας, την Κυριακή το πρωί, το απόγευμα της Κυριακής - και το Σάββατο το βράδυ, για προσευχή και ευαγγελισμό. Έλα μαζί μας και ο Χριστός θα σε κάνει ‘ψαρά ανθρώπων’. Θα σε κάνει κάποιον που κερδίζει ψυχές- "ψαρά ανθρώπων!" Ο Ιησούς είπε, «Ακολουθήστε με, και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων» (Κατά Ματθαίον 4:19). Ψάλτε αυτήν την επωδό μαζί μου!

Θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων,
   Ψαράδες ανθρώπων, ψαράδες ανθρώπων,
Θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων
   Αν Με ακολουθήσεις.
Αν Με ακολουθήσεις, Αν Με ακολουθήσεις,
   Θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων
Αν Με ακολουθήσεις!
   (“I Will Make You Fishers of Men/ Θα Σας Κάνω Ψαράδες Ανθρώπων”
      του Harry D. Clarke, 1888-1957).

Φέρτε τους μέσα, Φέρτε τους μέσα, Φέρτε τους μέσα,
   Φέρτε τους μέσα από τα χωράφια της αμαρτίας·
Φέρτε τους μέσα, Φέρτε τους μέσα,
   Φέρτε τους αυτούς που περιπλανούνται στον Ιησού.
(“Bring Them In/ Φέρε Τους Μέσα” του Alexcenah Thomas, 19ος αιώνας).

Ο Χριστός πέθανε στον Σταυρό για να πληρώσει το τίμημα για την αμαρτία σου. Έχυσε το πολύτιμο Αίμα Του για σε καθαρίσει από κάθε αμαρτία. Αναστήθηκε από τους νεκρούς για να σου δώσει αιώνια ζωή. Εμπιστεύσου τον Ιησού και θα σε σώσει. Έλα μαζί μας για να κερδίσουμε ψυχές. Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον
Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το. Παρακαλώ πες του επίσης
από ποια χώρα του γράφεις. Το e-mail Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers)
είναι το rlhymersjr@sbcglobal.net (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να
γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα,
αλλά αν μπορείς, γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ματθαίος 28:16-20.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ . Μπέντζαμιν Κίνκαϊντ Γκρίφιθ ‘
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Φέρε Τους Μέσα/ Bring Them In” (του Alexcenah Thomas, 19ος αιώνας).