Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΘΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΕΡΑ!

HE WILL HOLD YOU FAST!
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 28 Ιουνίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, June 28, 2015

“Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου” (Ιωάννης 10:28).


Θυμάμαι να ακούω έναν κήρυκα να λέει ότι αυτή η υπόσχεση δεν πρέπει ποτέ να κηρύττεται σε μη πιστούς. Έλεγε ότι οι άνθρωποι που χάνονται θα αποκτούσαν υπερβολική αυτοπεποίθηση. Αυτό θα τους οδηγούσε στην αμαρτία. Θα έπρεπε να διατηρούνται σε μια άβολη κατάσταση, χωρίς να είναι ποτέ πλήρως βέβαιοι για το αν θα είναι σε θέση να "αντέξουν" μέχρι το τέλος. Για μια στιγμή το πίστεψα αυτό. Ξέρω ότι πολλοί ειλικρινείς χριστιανοί έχουν αυτή την άποψη. Οι κήρυκες που το πιστεύουν αυτό συχνά φοβούνται αυτή την περικοπή.

Αλλά εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα τους ανθρώπους που άκουσαν τον Χριστό να το κηρύττει αυτό. Σύμφωνα με το εδάφιο 31 “Επίασαν λοιπόν πάλιν λίθους, διά να λιθοβολήσωσιν αυτόν” (Ιωάννης 10:31). Μίσησαν τον Χριστό επειδή το είπε αυτό. Ο Χριστός κήρυξε αυτό το μήνυμα σε μη πιστούς. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν κάποιοι μη πιστοί εδώ ανάμεσά μας. Δουλεύουμε σκληρά, και προσευχόμαστε σκληρά, ώστε να έχουμε μη σωσμένους ανθρώπους σε κάθε συνάθροιση. Θα σας πω το ίδιο πράγμα που ο Ιησούς είπε σε αυτό το εξαγριωμένο πλήθος μη σωσμένων ανθρώπων,

“Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου” (Ιωάννης 10:28).

“Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον.” Το περικείμενο μας λέει ότι το “εις αυτά” αναφέρεται στα πρόβατα του Χριστού. “Τα πρόβατα τα εμά ακούουσι την φωνήν μου, και εγώ γνωρίζω αυτά, και με ακολουθούσι” (Ιωάννης 10:27). “Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον.” Δεν μπορούμε να διαβάζουμε το μυαλό των ανθρώπων για να ξέρουμε αν είναι ή δεν είναι πρόβατα του Χριστού. Αλλά το εδάφιο πριν την περικοπή μας λέει πώς να γνωρίζουμε ποιος είναι ο λαός του Θεού. “Τα πρόβατα τα εμά ακούουσι την φωνήν μου, και εγώ γνωρίζω αυτά, και με ακολουθούσι.” Τα σημάδια του αληθινού Χριστιανού είναι αυτά - ακούνε τον Χριστό, Τον γνωρίζουν και Αυτός γνωρίζει αυτούς, και Τον ακολουθούν σε υπακοή. Αυτά είναι τα σημάδια ενός πραγματικού Χριστιανού. Και για αυτούς μιλάει ο Ιησούς.

“Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου” (Ιωάννης 10:28).

“Πίστις δι’ αγάπης ενεργουμένη” (Γαλάτες 5:6) είναι το σημάδι για τα αληθινά πρόβατα του Χριστού. Είναι σ’ αυτούς που ο Ιησούς λέει, “Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου.” Ο Δρ. Μάρτιν Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) είπε, “Στο Χριστό δεν είμαστε σε κατάσταση αναστολής, και δεν υπάρχει δυνατότητα να ξεπέσουμε από τη χάρη” (Assurance/ Πεποίθηση (Ρωμαίους 5), The Banner of Truth Trust, 1971, σ. 236).

Κάποιος μπορεί να πει, "είμαι στη μέγγενη του Ευαγγελίου. Ξέρω ότι πρέπει να έρθω στο Χριστό, και την ίδια στιγμή ξέρω ότι δεν μπορώ. Πρέπει αλλά δεν μπορώ. Τι να κάνω; "Η απάντηση είναι απλή, υποταχθείτε στον Χριστό. Κράξτε σ’ Αυτόν. Θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας. Θα σπάσει την μέγγενη του Ευαγγελίου με ένα σφυρί και θα σώσει την ψυχή σας. Λες, «δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.» Και βέβαια όχι. Αυτό είναι ένα μυστήριο. Αυτό σημαίνει κάτι που δεν μπορείς να το καταλάβεις με το ανθρώπινο μυαλό, αλλά παρόλα’ αυτά είναι αλήθεια στην Αγία Γραφή. Ο Απόστολος Παύλος είπε, “Λαλούμεν σοφίαν Θεού μυστηριώδη, την αποκεκρυμμένην, την οποίαν προώρισεν ο Θεός προ των αιώνων…” (Α΄ Κορινθίους 2:7). Βάλε τον εαυτό σου στον Χριστό. Εμπιστεύσου Τον. Όλες σου οι ερωτήσεις θα απαντηθούν σ’ Αυτόν. Αυτός θα σε σώσει από το Αίμα και τη δικαιοσύνη Του. Και θα σε κρατήσει μέχρι το τέλος. Θα σας κρατήσει μέχρι το τέλος. Θα είσαι ένα από τα πρόβατα του Χριστού!

“Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου” (Ιωάννης 10:28).

Οι τρεις προτάσεις του κειμένου μας δίνουν τρεις λόγους για να πιστεύεις στην αιώνια εξασφάλιση των προβάτων του Χριστού.

I. Πρώτον, υπάρχει η δωρεά του Χριστού.

Πρώτα ο Σωτήρας λέει, “Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον.” Η αιώνια ζωή έρχεται στον καθένα μας ως δώρο. Δεν είχαμε αιώνια ζωή όταν γεννηθήκαμε. Γεννηθήκαμε ως παιδιά του Αδάμ. Γεννηθήκαμε για να πεθάνουμε. Δεν τη κερδίσαμε από κάποια πράξη. Δεν μπορούμε να την κερδίσουμε κάνοντας καλό. Δεν μπορούμε να την κερδίσουμε με βιβλικά εδάφια. Δεν μπορούμε να την κερδίσουμε με λόγια προσευχής. Είναι δώρο. Και αφού είναι δώρο δεν μπορεί να κερδηθεί. Όταν ένα άτομο λαμβάνει την αιώνια ζωή στην ψυχή του, είναι δώρο. Δεν το λαμβάνουμε ως ανταμοιβή. Είναι δώρο.

Ο Θεός γνωρίζει το τέλος από την αρχή. Όταν δίνει αιώνια ζωή σε έναν άνθρωπο, ξέρει κάθε ατέλεια και έλλειψη στον άνθρωπο. Εκείνος γνωρίζει εκ των προτέρων πώς ο άνθρωπος μερικές φορές θα αποτύχει. Ποτέ δεν θα δώσει στον άνθρωπο αιώνια ζωή και στη συνέχεια να το πάρει λόγω κάποιας αποτυχίας – από τη στιγμή που ήξερε τι αποτυχίες ένας άνθρωπος θα κάνει προτού ακόμα να του δώσει το δώρο.

Πώς μπορεί να είναι δυνατόν να σου δίνεται αιώνια ζωή και μετά να πεθαίνεις; Όταν ο Ιησούς λέει “αιώνια” εννοεί “αιώνια.” Ο Σπέρτζον (Spurgeon) είπε, “Δεν είναι δυνατόν για μένα, να αμαρτήσω τόσο ώστε να χάσω αυτή την πνευματική ζωή με οποιοδήποτε μέσο.” Είναι “αιώνια ζωή.”

Όταν ο Χριστός μίλησε στη γυναίκα στο πηγάδι είπε,

“Όστις όμως πίη εκ του ύδατος, το οποίον εγώ θέλω δώσει εις αυτόν, δεν θέλει διψήσει εις τον αιώνα, αλλά το ύδωρ, το οποίον θέλω δώσει εις αυτόν, θέλει γείνει εν αυτώ πηγή ύδατος αναβλύζοντος εις ζωήν αιώνιον” (Ιωάννης 4:14).

Η Reformation Study Bible λέει, “Το ζωντανό νερό στην Παλαιά Διαθήκη [εννοεί] το τρεχούμενο νερό - χρησιμοποιείται μεταφορικά ως σημείο αναφοράς για την δραστηριότητα [του Θεού].” Το ότι “αναβλύζει” δείχνει αφθονία· η “αιώνια ζωή” είναι ατελείωτη και ρέει άφθονα για πάντα! Είναι η ίδια η ζωή του Θεού μέσα στην ψυχή του ανθρώπου! Ο Ιησούς δίνει στα πρόβατά Του την ατελείωτη ζωή του Θεού μέσα στην καρδιά τους – πάντα αναβλύζει – ποτέ δεν τελειώνει – πάντα ρέει! Είναι δώρο. Δεν μπορεί να κερδηθεί. Είναι δώρο από τον Χριστό. Δεν παίρνει ποτέ πίσω αυτό που δίνει!

Κάποιος μπορεί να πει, “Αλλά αν εγώ δεν καταφέρω να αντέξω μέχρι το τέλος; Κι αν τα παρατήσω;” Ω, φίλε μου, σκέφτεσαι ακόμα σαν Καθολικός του μεσαίωνα! Δεν κερδίζεται από σένα! Πώς θα μπορούσε να γίνει; Είσαι “νεκρός μέσα στις αμαρτίες.” Πώς μπορεί ένας νεκρός να κρατηθεί; Πώς μπορεί ένας νεκρός να κάνει το ο,τιδήποτε ώστε να κερδίσει σωτηρία; Δόξα στον Θεό, η Αγία Γραφή λέει,

“Και ενώ ήμεθα νεκροί διά τα αμαρτήματα, [ο Θεός] εζωοποίησαν ημάς [μας ζωντάνεψε] μετά του Χριστού· (κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι)” (Εφεσίους 2:5).

Η αιώνια ζωή δίνεται σε μια νεκρή ψυχή. Η αιώνια ζωή είναι δώρο, που δίνεται σε άντρες και γυναίκες που είναι νεκροί στην αμαρτία! Αυτά είναι τα καλά νέα του Ευαγγελίου! Δόξα στον Κύριο! “Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα” (Ιωάννης 10:28).

Δεν θα αφήσει την ψυχή μου να χαθεί, Θα με κρατήσει γερά·
   Αγορασμένο απ’ Αυτόν με μεγάλο κόστος, Θα με κρατήσει γερά.
Θα με κρατήσει γερά, Θα με κρατήσει γερά·
   Επειδή ο Σωτήρας μου με αγαπάει τόσο, Θα με κρατήσει γερά.
(“He Will Hold Me Fast/ Θα Με Κρατήσει Γερά ” του Ada R. Habershon, 1861-1918).

Ο Σπέρτζον (Spurgeon) είπε, “Περιμένουμε από τον πιστό να κρατήσει μέχρι το τέλος, επειδή η ζωή που ο Θεός έχει φυτέψει μέσα του είναι τέτοιας φύσης που πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να υπερνικήσει όλες τις δυσκολίες, πρέπει να ωριμάσει...πρέπει να φέρει σ’ Αυτόν αιώνια δόξα” (C. H. Spurgeon, “Perseverance Without Presumption,” MPT, Number 1,055). Πρέπει! Πρέπει! Πρέπει να σε φέρει σε αιώνια δόξα! Είναι δώρο! Είναι το δώρο του Ιησού Χριστού! Λέει, “Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον.” Δόξα στο Άγιο Όνομά Του! Μας δίνει αιώνια ζωή! Δεν πληρώνουμε τίποτα γι’ αυτό. Ο Ιησούς πλήρωσε γι’ αυτό με τον θάνατό Του στον Σταυρό! Ο Ιησούς το κέρδισε για μας όταν αναστήθηκε απ’ νεκρούς!

Αλληλούια, έχει τελειώσει! Πιστεύω στον Υιό·
Έχω σωθεί με το αίμα του Εσταυρωμένου!
   (“Hallelujah, ‘Tis Done/ Αλληλούια έχει τελειώσει” του
      Philip P. Bliss, 1838-1876).

“Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου” (Ιωάννης 10:28).

Η αιώνια ζωή είναι το δώρο του Χριστού.

II. Δεύτερον, υπάρχει η υπόσχεση του Χριστού.

Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα...” Λέει, “Εγώ το κάνω αυτό.” Τι υπέροχη υπόσχεση! “Δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα.” Χαίρομαι που το είπε αυτό. Κάποιοι άνθρωποι έχουν πει ότι μπορούν να φύγουν με δική τους απόφαση. Μπορεί να αποφασίσουν να φύγουν μακριά από Αυτόν. Αλλά αυτή η φράση ακυρώνει αυτήν την ιδέα – “δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα.” Αυτό περιλαμβάνει ολόκληρη την έννοια του χρόνου. “Δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα.” Είναι νέοι πιστοί που έχουν λίγη γνώση; Είναι η πίστη τους μικρή επειδή είναι νέοι πιστοί; “Δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα.” Όταν θα μεγαλώσουν και τα προβλήματα της ζωής πλημμυρίσουν την πρωτύτερη πίστη τους, θα γίνουν κοσμικοί και θα χάσουν την πίστη τους; “Δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα.” Θα χανόντουσαν αν η κοσμικότητα μπορούσε να τους καταστρέψει. Θα χανόντουσαν αν το κακό θα μπορούσε να τους αιχμαλωτίσει ξανά, αλλά δεν θα χαθούν. “Δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα.” Αποκλείεται από τη φράση “εις τον αιώνα.” Κι αν πειραστούν αρκετά; “Δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα.” Κι αν ψυχρανθεί η αγάπη τους και χαθεί ο ζηλος τους; “Δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα.”Η αμαρτία ποτέ δεν θα ξανά έχει απόλυτο έλεγχο πάνω τους. “Δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα.”

Είμαι Χριστιανός επί 52 χρόνια. Υπήρχαν στιγμές που ο Θεός φαινόταν να βρίσκεται μακριά. Υπήρχαν στιγμές που αμφέβαλλα ακόμα και για τη σωτηρία μου. Υπήρχαν στιγμές που νόμιζα ότι το πόδι μου θα γλιστρήσει και θα χανόμουν για πάντα. Αλλά ο Ιησούς πάντα με κουβάλησε μέσα από αυτό. Ο Ιησούς πάντα με ξαναγύριζε από το χείλος της απόγνωσης. Δεν μεγάλωσα σε χριστιανικό σπίτι. Δεν είχα καλά παραδείγματα να ακολουθήσω. Οι άνεμοι του τρόμου φυσούσαν τριγύρω μου. Είχα σχεδόν χαθεί. Είχα δει τόσους άλλους να αποτραβιούνται. Ένιωθα ότι κι εγώ θα παρασυρόμουν μακριά μαζί τους. Ήμουν τόσο αδύναμος για να συνεχίσω. Αισθανόμουν σαν απόβλητος. Αισθανόμουν σαν τον Δαβίδ όταν βρισκόταν στη σπηλιά, και κρυβόταν από τον εχθρό του, τον Βασιλιά Σαούλ.

“Έβλεπον εις τα δεξιά και παρετήρουν, και δεν υπήρχεν ο γνωρίζων με· καταφύγιον εχάθη απ’ εμού, δεν υπήρχεν ο εκζητών την ψυχήν μου.” (Ψαλμός 142:4).

“Ότε έλεγον, ωλίσθησεν ο πους μου, το έλεος σου, Κύριε, με εβοήθει” (Ψαλμός 94:18).

Το ξέρω από εμπειρία. “Ότε έλεγον, ωλίσθησεν ο πους μου, το έλεος σου, Κύριε, με εβοήθει.” Το ξέρω από εμπειρία ότι ο Ιησούς είπε την αλήθεια. “Δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου.” Αυτό δεν είναι απλά ένα δόγμα για μένα τώρα. Είναι η ζωντανή αλήθεια – από το στόμα του Ιησού. “Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα.”

Εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να κρατηθώ, Θα με κρατήσει γερά;
   Γιατί η αγάπη μου είναι συχνά ψυχρή, Θα με κρατήσει γερά.
Θα με κρατήσει γερά, Θα με κρατήσει γερά;
   Επειδή ο Σωτήρας μου με αγαπάει τόσο, Θα με κρατήσει γερά.

Νέοι, ήμουν κι εγώ νέος και τώρα είμαι γέρος. Ξέρω ότι η υπόσχεση του Ιησού είναι αλήθεια. Ξέρω ότι είναι αλήθεια μέχρι τα βάθη της ύπαρξής μου! “Ότε έλεγον, ωλίσθησεν ο πους μου, το έλεος σου, Κύριε, με εβοήθει” Ξέρω ότι ο Ιησούς είπε την αλήθεια,

“Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου.”

Με σήκωσε. Με κράτησε γερά. Ξέρω ότι μπορεί να κάνει το ίδιο για σένα! Γι’ αυτό μπορώ με παρρησία να σας πω να εμπιστευθείτε τον Σωτήρα μου, τον Ιησού. Τον εμπιστεύτηκα πολλά χρόνια πριν, και δεν χάθηκα. Αν Τον εμπιστευτείς, δεν θα σε αφήσει ούτε εσένα να χαθείς! Αυτή είναι η υπόσχεση του Ίδιου του Χριστού!

III. Τρίτον, υπάρχει η δύναμη του Χριστού.

“Και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου” (Ιωάννης 10:28β). Η λέξη που χρησιμοποιείται στο αρχαίο κείμενο είναι “ουχ”. Σημαίνει “τίποτα, κανένας”. Γι’ αυτό ο μεγάλος λόγιος Ελληνικών ο Α. Τ. Ρόμπερτσον (A. T. Robertson) λέει γι’ αυτό το εδάφιο, “Τα πρόβατα μπορούν να νιώσουν ασφαλή... κανένας λύκος, κανένας κλέφτης, κανένας ληστής, κανένας μισθοφόρος, κανένα δαιμόνιο, ούτε καν ο διάβολος δεν μπορεί να τα αρπάξει τα πρόβατα από το χέρι μου” (Word Pictures· σχόλια πάνω στο Ιωάννης 10:28). Ο Δρ. Ρόμπερτσον κάνει μια αναφορά στο Ιωάννης 6:39,

“Τούτο δε είναι το θέλημα του πέμψαντός με Πατρός, παν ό,τι μοι έδωκε να μη απολέσω ουδέν εξ αυτού, αλλά να αναστήσω αυτό εν τη εσχάτη ημέρα” (Ιωάννης 6:39).

Ξανά, ο Δρ. Ρόμπερτσον (Dr. Robertson) έκανε και μια αναφορά στο Ιωάννης 17:12, “Εγώ εφύλαττον αυτούς...εκείνους τους οποίους μοι έδωκας εφύλαξα, και ουδείς εξ αυτών απωλέσθη...” Και ξανά ανέφερε και το Κολοσσαείς 3:3, “η ζωή σας είναι κεκρυμμένη μετά του Χριστού εν τω Θεώ.” Η Μετάφραση του Σπύρου Φίλου λέει, “Neither shall anyone snatch them out of my hand.”

Ο Σπέρτζον (Spurgeon) είπε, “ – ‘κανένας και τίποτα δεν θα τα αρπάξει από το χέρι μου.’ Όχι μόνο – ‘κανένας άνθρωπος’ αλλά ούτε και κανένας διάβολος... Δεν περιλαμβάνει μόνο ανθρώπους, που είναι μερικές φορές οι χειρότεροι [εχθροί] μας... Περιλαμβάνει επίσης πεσμένα πνεύματα· αλλά κανένας δεν θα μπορέσει να μας αρπάξει από το χέρι του. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει κανείς, με οποιαδήποτε πλεκτάνη τους, να μας απομακρύνει από το να είμαστε.. ιδιοκτησία του, αγαπητοί του υιοί, τα παιδιά του που προστατεύει. Ω τι ευλογημένη υπόσχεση!” (ό.π.).

Θυμηθείτε τον Ποιμένα Γούρμπραντ (Pastor Wurmbrand). Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί διαβάζω το βιβλίο του, Tortured for Christ/ Βασανισμένοι Για τον Χριστό, ξανά και ξανά. Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί μου αρέσει να διαβάζω ένα τόσο φριχτό βιβλίο. Αυτός είναι ο λόγος. Δεν το διαβάζω από μακάβριο ενδιαφέρον, ούτε από αγάπη για αίμα και βασανιστήρια. Διαβάζω τα βιβλία του επειδή με ελκύουν καθώς μου δείχνουν την δύναμη του Ιησού να κρατήσει την υπόσχεσή Του. Οι φανατικοί Κομμουνιστές βασάνισαν τον Ποιμένα Γούρμπραντ (Pastor Wurmbrand) επειδή κήρυττε το Ευαγγέλιο. Έδερναν τις πατούσες του μέχρι να μην μπορεί να σταθεί να κηρύξει. Όταν μίλησε εδώ στην εκκλησία μας χρειάστηκε να βγάλει τα παπούτσια του και να καθίσει σε μια καρέκλα εξαιτίας των βαθιών πληγών στα πόδια του. Έκαναν δεκαοχτώ βαθιές τρύπες στο σώμα του με πυρωμένα σίδερα. Τον ανάγκασαν να στέκεται επί ώρες. Τον άφηναν να λιμοκτονεί. Τον κλείδωσαν σε ένα κελί μολυσμένο από αρουραίους. Τον έβαλαν σε απομόνωση όπου δεν άκουσε ανθρώπινη φωνή για μήνες. Εντούτοις τα άντεξε όλα αυτά – και μίλησε αρκετές φορές στην εκκλησία μας. Λες, “Πρέπει να είχε σιδερένια θέληση.” Όχι, είναι ο πρώτος που θα σου πει ότι είναι πολύ αδύναμος άνθρωπος. Άντεξε μέσα από όλα αυτά τα βασανιστήρια επειδή η υπόσχεση του Χριστού είναι αληθινή!

“Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου” (Ιωάννης 10:28)

Ξέρω ότι είναι αλήθεια, επειδή κι εγώ έχω εμπειριστεί την αλήθεια αυτού στις μικρότερες δυσκολίες της δικής μου ζωής. Αναπάυσου στον Ιησού και θα έχεις αιώνια ζωή. Ο Ιησούς δεν μπορεί να πει ψέματα.

Τώρα πρέπει να τελειώσω αναφέροντας κάτι που είπε ξανά ο μεγάλος Σπέρτζον (Spurgeon), “Είδα ενόσω ήμουν ακόμα [νέος] πολλά υποσχόμενα αγόρια που ναυάγησαν νωρίς στη ζωή τους πέφτοντας σε αισχρά πάθη [και αμαρτίες]. Αισθάνθηκα στην ψυχή μου [ένα μίσος] για τις αμαρτίες που άκουγα ότι είχαν διαπράξει. [Οι γονείς μου] με είχαν κρατήσει μακριά τους. Εξακολουθούσα να φοβάμαι ότι οι αμαρτίες στις οποίες είχαν πέσει αυτοί οι νέοι άντρες μπορεί να με κυρίευαν. Η αδυναμία της καρδιάς μου με οδήγησε στον να μην εμπιστεύομαι τον εαυτό μου. Ήμουν πεπεισμένος ότι αν δεν μεταστρεφόμουν, δεν αναγεννιόμουν, και δεν λάμβανα τη νέα ζωή, δεν ήμουν ασφαλής. Αλλιώς μπορεί να έτρωγα το δόλωμα του διαβόλου. Φοβόμουν ότι θα ντρόπιαζα ηθικά τον εαυτό μου, όπως είχαν κάνει κάποια από τα αγόρια που ήξερα. Η σκέψη με τρομοκρατούσε. Αλλά όταν άκουσα τη διδασκαλία ότι ο Ιησούς θα με διαφύλαττε από κάθε πτώση με έλκυσε και με έκανε να ελπίζω ότι μπορούσε να με σώσει. Σκέφτηκα, ‘Αν πάω στον Ιησού και πάρω απ’ Αυτόν μια καινούργια καρδιά και ένα ευθές πνεύμα, θα διαφυλαχθώ από την αμαρτία στην οποία άλλοι έπεσαν· Θα με φυλάξει Αυτός.’ Αυτή η σκέψη με έλκυσε τον Χριστό. Χάρηκα που άκουσα ότι ο Ιησούς είναι πιστός στο να φυλάξει όλους αυτούς που τον έχουν εμπιστευθεί· ότι είναι ικανός και πρόθυμος να πάρει έναν νεαρό άντρα και να τον κάνει να καθαρίσει τον δρόμο του και να τον φυλάξει μέχρι το τέλος. Ω νέοι, δεν υπάρχει άλλη ασφάλεια ζωής όπως το να πιστέψεις στον Ιησού Χριστό” (C. H. Spurgeon, ό.π.., μερικώς απλοποιημένο από τον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) για σύγχρονους ακροατές).

“Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου” (Ιωάννης 10:28)

Άλλη μια σκέψη μπορεί να σου περάσει από το μυαλό. Είπα ότι κανένα ανθρώπινο ον και κανένα δαιμόνιο δεν μπορεί να σε αρπάξει από το χέρι του Σωτήρα σου. “Αλλά,” λες, “Κι αν εγώ στραφώ μακριά από τον Ιησού; Κι αν εγώ αφήσω την εκκλησία και γυρίσω πίσω στον κόσμο;” Αγαπητέ φίλε, το “εγώ” περιλαμβάνεται στην λέξη “κανένας.” Ξέρω ότι πολλοί που άλλοι είχαν ψεύτικες μεταστροφές έφυγαν και γύρισαν πίσω στην κοσμικότητα. Αλλά ξέρω επίσης ότι ποτέ δεν είχαν τα σημάδια των προβάτων που ανήκουν στον Κύριο. Δεν άκουσαν ποτέ την φωνή Του. Δεν τους γνώρισε ποτέ. Δεν Τον ακολούθησαν ποτέ. Έκαναν μια επιφανειακή απόφαση, και μετά την πήραν πίσω. Αλλά εγώ δεν σας ζητάω να κάνετε κάτι τέτοιο. Σας ζητάω να έρθετε στον Ιησού από την Ναζαρέτ, τον Υιό του Θεού. Σας ζητάω να εμπιστευθείτε Αυτόν και να αναπαυθείτε σ’ Αυτόν. Ο Σπέρτζον (Spurgeon) είπε, “Ω αμαρτωλέ, είθε να οδηγηθείς σ’ Αυτόν σήμερα για να αναπαυθείς στον Ιησού και μόνο στον Ιησού, και μετά πάρε την περικοπή. Μην την φοβάσαι – ‘Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου” (ό.π.).

Θα σε κρατήσει γερά, Θα σε κρατήσει γερά·
Επειδή ο Σωτήρας μου σ’ αγαπάει τόσο, Θα σε κρατήσει γερά.

Πατέρα, προσεύχομαι κάποιος που ακούει ή διαβάζει αυτό το κήρυγμα να βρει ανάπαυση εμπιστευόμενος τον Ιησού, που θα τους δώσει αιώνια ζωή. Στο όνομα Του, Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το– rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά αν μπορείς γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ιωάννης 10:22-29.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Τζακ Νγκανν
(Mr. Jack Ngann): “He Will Hold Me Fast/ Θα Με Κρατήσει Γερά” (του Ada R. Habershon, 1861-1918).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΘΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΕΡΑ!
HE WILL HOLD YOU FAST!

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Eγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου” (Ιωάννης 10:28).

(Ιωάννης 10:31, 27, Γαλάτας 5:6, Α΄ Κορινθίους 2:7)

I.   Πρώτον, υπάρχει η δωρεά του Χριστού, Ιωάννης 10:28α, 4:14,
Εφεσίους 2:5.

II.  Δεύτερον, υπάρχει η υπόσχεση του Χριστού, Ιωάννης 10:28α,
Ψαλμός 142:4, Ψαλμός 94:18.

III. Τρίτον, υπάρχει η δύναμη του Χριστού, Ιωάννης 10:28β, 6:39, 17:12, Κολασσαείς 3:3.