Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΠΡΩΙΜΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ

(ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΪΑ 53)
PRIMITIVE FAITH IN JESUS
(SERMON NUMBER 15 ON ISAIAH 53)
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ οβ Λος Άντζελες (Βαπτιστική εκκλησία)
Κυριακή βράδυ, 7 Ιουνίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, June 7, 2015

“Ως άνθρωπος από του οποίου αποστρέφει τις το πρόσωπον” (Ησαΐας νγ΄. 3).


“Ως άνθρωπος από του οποίου αποστρέφει τις το πρόσωπον.” Ένας σύγχρονος ερμηνευτής είπε πως αυτά τα λόγια μιλούν για την “αποστροφή του Ισραήλ σε έναν σταυρωμένο Μεσσία”. Περιόρισε το εδάφιο στο να συμπεριλαμβάνει μόνο τον ιουδαϊκό λαό στον καιρό του Χριστού. Αλλά μου αρέσει αυτό που είπε ο Μούντι (Moody): “Η Βίβλος ρίχνει πολύ φως στα ερμηνευτικά σχόλια”. Όχι, το εδάφιο δεν μιλάει απλά για την “αποστροφή” του Ισραήλ στον Χριστό. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο από την αρχή του εδαφίου. Λέει: “Καταπεφρονημένος και απερριμμένος υπό των ανθρώπων”. Όχι μόνο από τους Ιουδαίους, αλλά από τους “ανθρώπους” γενικώς! “Απερριμμένος υπό των ανθρώπων” – όχι μόνο από τους Ιουδαίους. “Η Βίβλος ρίχνει πολύ φως στα ερμηνευτικά σχόλια.”

Οι Μεταρρυθμιστές αναφέρονταν στην “αναλογία της Γραφής”. Εννοούσαν πως πρέπει να συγκρίνουμε τη Γραφή με τη Γραφή. Πρέπει να βλέπουμε τι λέει ο Θεός πάνω σε κάποιο θέμα σε άλλα μέρη της Βίβλου. Στον Ησαΐα μθ΄. 7 διαβάζουμε:

“Ούτω λέγει Κύριος, ο Λυτρωτής του Ισραήλ, ο Άγιος αυτού, προς εκείνον τον οποίον καταφρονεί άνθρωπος...” (Ησαΐας μθ΄. 7).

Οπότε, κι εδώ, βλέπουμε πως ο “άνθρωπος” γενικώς καταφρονεί τον Ιησού, τον “Άγιο”. Στην Καινή Διαθήκη, ο Ίδιος ο Ιησούς είπε:

“Εάν ο κόσμος σας μισή, εξεύρετε ότι εμέ πρότερον υμών εμίσησεν” (Ιωάννην ιε΄. 18).

Άρα βλέπουμε πως κάποιοι άνθρωποι του χαμένου κόσμου μισούν τον Χριστό με πάθος. Άλλοι αποστρέφουν τα πρόσωπά τους απ' Αυτόν και δεν Τον σκέφτονται.

“Ως άνθρωπος από του οποίου αποστρέφει τις το πρόσωπον” (Ησαΐας νγ΄. 3).

Άντρες και γυναίκες αποστρέφουν τα πρόσωπά τους από τον Ιησού με πολλούς τρόπους. Εδώ έχουμε τρεις απ' αυτούς.

I. Πρώτον, κάποιοι αποστρέφουν τα πρόσωπά τους από τον Χριστό με πλήρη περιφρόνηση.

Διαβάζω το βιβλίο του Ποιμένα Γουέρμπραντ (Wurmbrand), Tortured for Christ (Βασανισμένος για τον Χριστό). Το διαβάζω κάθε χρόνο. Ο Γουέρμπραντ μίλησε για τη φρίκη που έζησε στα χέρια των Κομμουνιστών στη Ρουμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είπε,

     Τα βασανιστήρια και οι κτηνωδίες συνεχίζονταν χωρίς διακοπή. Όταν έχανα τις αισθήσεις μου ή όταν ήμουν τόσο ζαλισμένος που δεν υπήρχε ελπίδα οι βασανιστές μου να μου πάρουν κάποια ομολογία, με επέστρεφαν στο κελί μου. Παρέμενα εκεί ξαπλωμένος, αφρόντιστος και μισοπεθαμένος, μέχρι να ανακτήσω λίγη δύναμη, για να ξαναρχίσουν να με βασανίζουν. Πολλοί πέθαιναν σε αυτό το στάδιο...Στα επερχόμενα χρόνια, σε διαφορετικές φυλακές, μου έσπασαν τέσσερις σπόνδυλους στη πλάτη, και πολλά άλλα κόκαλα. Με χάραξαν σε δώδεκα μέρη. Έκαψαν και έκοψαν δεκαοχτώ τρύπες στο σώμα μου...
     Έπρεπε να καθόμαστε για δεκαεφτά ώρες την ημέρα – για βδομάδες, μήνες, χρόνια – ακούγοντας

Ο Κομμουνισμός είναι καλός!
Ο Κομμουνισμός είναι καλός!
Ο Κομμουνισμός είναι καλός!
Ο Χριστιανισμός είναι ηλίθιος!
Ο Χριστιανισμός είναι ηλίθιος!
Ο Χριστιανισμός είναι ηλίθιος!
Παράτα τα!
Παράτα τα!
Παράτα τα!

(Richard Wurmbrand, Tortured for Christ, Living Sacrifice Books, 1998 edition, pp. 38, 39).

Το μίσος για τον Χριστό από τους Κομμουνιστές και άλλους Σοσιαλιστές είναι τεράστιο. Βλέπουμε μεγάλες επιθέσεις από Σοσιαλιστές κατά του Ιησού και κατά αυτών που Τον ακολουθούν, ακόμη και στην Αμερική σήμερα – από τον Λευκό Οίκο μέχρι τα σχολεία. Ο Δρ Ντ. Τζέιμς Κένεντι (Dr. D. James Kennedy) ήταν ένας Πρεσβυτεριανός ποιμένας. Είπε: “Η μόνη ‘αποδεκτή’ προκατάληψη στις ημέρες μας είναι η προκατάληψη κατά των Χριστιανών”. Πολλά ανώτατα κυβερνητικά στελέχη αποστρέφουν τα πρόσωπά τους από τον Χριστό με πλήρη καταφρόνηση. Αυτοί που μειώνουν τον Χριστό και αυτούς που Τον ακολουθούν, σίγουρα εκπληρώνουν το κείμενό μας,

“Ως άνθρωπος από του οποίου αποστρέφει τις το πρόσωπον” (Ησαΐας νγ΄. 3).

II. Δεύτερον, κάποιοι αποστρέφουν τα πρόσωπά τους από τον Χριστό από αδιαφορία.

Σίγουρα, αυτό περιγράφει κάποιους από εσάς εδώ απόψε! Ποτέ δεν θα σκεφτόσασταν να κάνετε κακό σε έναν Χριστιανό, ή να φωνάξετε “ο Χριστιανισμός είναι ηλίθιος”. Νιώθετε φρίκη ακούγοντας το τι έκαναν εκείνοι οι Κομμουνιστές στον Ποιμένα Γουέρμπραντ. Λέτε: “Ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο!” Σας πιστεύω. Δεν πιστεύω πως θα επιτιθόσασταν στον Ιησού, σαν ένας από αυτούς τους κομμουνιστές βασανιστές. Κι όμως...! Κι όμως...! Εκπληρώνετε το κείμενό μας με την ψυχρή σας αδιαφορία προς τον Ιησού,

“Ως άνθρωπος από του οποίου αποστρέφει τις το πρόσωπον” (Ησαΐας νγ΄. 3).

Έρχεστε στην εκκλησία και απλά κάθεστε εκεί. Τα βλέφαρά σας αρχίζουν και βαραίνουν όταν αρχίζω να μιλάω για τον Ιησού. Κάποιοι από εσάς κλείνετε και τα μάτια σας. Άλλοι από εσάς κλείνετε τις καρδιές σας. Με ψυχρή αδιαφορία αποστρέφετε τα πρόσωπά σας από τον Ιησού.

Ακόμη και ένας άνθρωπος που είναι κήρυκας μπορεί να το κάνει αυτό. Όταν πήγαινα στη Σάδερν Μπάπτιστ θεολογική σχολή (Southern Baptist seminary) βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, ήταν ένας φοιτητής εκεί που τον έλεγαν Τομ. Έγινε φίλος μου. Ο Τομ ήταν κήρυκας. Αλλά μία Κυριακή, το ίδιο το δικό του κήρυγμα του διατρύπησε την καρδιά! Άρχισε να κλαίει τόσο δυνατά που δεν μπορούσε να κηρύξει. Κατέβηκε από τον άμβωνα και γονάτισε μπροστά στην αγία τράπεζα. Εκεί μετανόησε για την έλλειψη αγάπης που είχε για τον Σωτήρα. Εκεί, μπροστά στην έκπληκτη συνάθροιση, σταμάτησε να αποστρέφει το πρόσωπό του από τον Ιησού. Εμπιστεύτηκε τον Σωτήρα, και έγινε αληθινός Χριστιανός. Έγινε ένας πραγματικά καλόκαρδος άνθρωπος. Ήρθε στον κοιτώνα μου με τους άνδρες με τους οποίους προσευχόμασταν μαζί κάθε Πέμπτη βράδυ. Την τελευταία φορά που μαζευτήκαμε εκεί, ήμασταν πάνω από 125 άνδρες στριμωγμένοι μέσα στο δωμάτιό μου, με πολλούς να στέκονται στο διάδρομο και έξω από το παράθυρο. Ο Τομ με υποστήριξε όταν στάθηκα ενάντια στους καθηγητές που επιτίθονταν στη Βίβλο. Πήγε μαζί μου όταν ήρθαμε αντιμέτωποι με τον διευθυντή της σχολής στην εξώπορτά του. Με υποστήριξε αν και τον αποκαλούσαν έναν από τους “φανατικούς του Χάιμερς”. Πήγε από το να είναι ένας χαμένος κήρυκας των Σάδερν Μπάπτιστς, στο να είναι ένας πραγματικός Χριστιανός. Η μεταστροφή του έγινε όταν σταμάτησε να δείχνει ψυχρή αδιαφορία στον Ιησού. Ο Τομ πέθανε πριν μερικά χρόνια. έστειλα κάποια χρήματα στη γυναίκα του. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ώστε να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε αυτόν που με υποστήριξε στη Μάχη για τη Βίβλο στη Σάδερν Μπάπτιστ θεολογική σχολή. Και είμαι ευγνώμων στον Θεό που άνοιξε την καρδιά του Τομ, και του έδειξε πόσο αμαρτωλό είναι το να αποστρέφεις το πρόσωπό σου από τον Ιησού. Χαίρομαι που σώθηκε καθώς κήρυττε το ίδιο του το κήρυγμα!

Κάποιος θα πει, “Δρ Χάιμερς, δεν θέλετε να γίνω κι εγώ σαν τον Τομ, έτσι;” Σώσον Κύριε! Θα χαιρόμουν στην παρουσία των αγγέλων στον Ουρανό, αν γινόσουν μισός ο άνδρας που ήταν αυτός! Κάποιοι από εσάς τους νέους που κάθεστε εδώ κάθε εβδομάδα χωρίς να έχετε μεταστραφεί, χωρίς να έχετε αφυπνιστεί, αδιάφοροι – εύχομαι στον Θεό να ήσασταν λίγο σαν τον Τομ!

Τώρα, ας το δούμε αλλιώς – τι θα κάνατε αν ήσασταν εσείς στη θεολογική σχολή το 1971 ή 1972; Τι θα κάνατε αν ήσασταν εκεί από κάποια άλλη εκκλησία, και δεν ήμουν εγώ ο ποιμένας σας; Σκεφτείτε! Θα με υποστηρίζατε όταν ήρθα αντιμέτωπος με τους καθηγητές που επιτίθονταν στη Βίβλο; Σκεφτείτε! Θα με υποστηρίζατε; Ή θα το παίζατε “κουλ” και δεν θα ασχολούσασταν με τη διαμάχη; Σκεφτείτε!

Τώρα, αν είσαστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, κάποιοι από εσάς θα πρέπει να παραδεχτείτε πως θα είσασταν χαλαροί και απόμακροι. Στο κάτω-κάτω, θα θέλατε να πάρετε το πτυχίο σας και να φύγετε χωρίς να σας βάλουν την ταμπέλα των “φανατικών του Χάιμερς”, έτσι; Δεν θα αλλάζατε αυτό που είστε για να γίνετε ζηλωτές για τον Χριστό, έτσι; Σκεφτείτε! Πιστεύω πως εσείς που μπαινοβγαίνετε από την εκκλησία, δεν θα ήσασταν με το μέρος μου σε εκείνη τη θεολογική σχολή. Όχι, θα ήσασταν τόσο χαλαροί και αδιάφοροι όσο είστε τώρα! Θα έπρεπε να παραδεχτείτε πως κι εσείς αποστρέψατε τα πρόσωπά σας απ΄Αυτόν.

“Ως άνθρωπος από του οποίου αποστρέφει τις το πρόσωπον” (Ησαΐας νγ΄. 3).

III. Τρίτον, κάποιοι αποστρέφουν τα πρόσωπά τους από τον Χριστό από αμέλεια.

Έχετε αποστρέψει το πρόσωπό σας από τον Ιησού εδώ και πολύ καιρό. Δεν σας νοιάζει είτε κηρύττω για τον Ιησού, είτε όχι. Αν μιλούσα για ψυχολογία θα καθόσασταν καλά και θα ακούγατε με προσοχή. Αν μιλούσα για πολιτική θα τεντώνατε τα αυτιά σας για να ακούσετε κάθε λέξη. Όταν μιλάω για Βιβλικές προφητείες, δίνετε απόλυτη προσοχή στο κήρυγμα. Όταν μίλαγα για το Ισραήλ στη Βιβλική προφητεία πριν μερικές βδομάδες, ακούγατε με μεγάλη συγκέντρωση, επειδή ήταν κάτι καινούργιο για σας. Αλλά όταν επιστρέφω στο Ευαγγέλιο, τα βλέφαρά σας αρχίζουν και βαραίνουν. Δεν ενδιαφέρεστε όταν μιλάω για τον Ιησού!

Εσείς οι νέοι ξοδεύετε πολύ χρόνο και ενέργεια μελετώντας στο κολλέγιο. Μελετάτε για ώρες για να πάτε καλά στα μαθήματά σας. Σηκώνεστε νωρίς για να μελετήσετε. Μένετε ξύπνιοι αργά τα βράδυ για να μελετήσετε. Χαίρομαι που το κάνετε αυτό, επειδή δεν θα είστε καλοί στο επάγγελμά σας αν δεν πάρετε καλούς βαθμούς τώρα. Σας συγχαίρω που μελετάτε σκληρά στο κολλέγιο. Αλλά ποτέ δεν έχετε μείνει ξύπνιοι ούτε για μία ώρα περισσότερο απ΄ το συνηθισμένο για να μελετήσετε τη Βίβλο, ή για να μελετήσετε αυτά τα κηρύγματα, που σας δίνονται τυπωμένα κάθε Κυριακή. Ούτε που σας πέρασε απ΄το μυαλό να σηκωθείτε μια ώρα νωρίτερα για να μελετήσετε για τον Χριστό, που πέθανε για να σώσει την ψυχή σας. Τα πάντα στον κόσμο σάς φαίνονται πιο σημαντικά από τον Χριστό που σας αγαπάει, και που προσεύχεται για σας στον Ουρανό.

Ακόμη κι εδώ στην εκκλησία, καθώς κηρύττω για τον Ιησού, αφήνετε το μυαλό σας να περιπλανιέται σε πράγματα που σας φαίνονται πιο σημαντικά. Και όταν έρχεστε στο δωμάτιο ερωτήσεων, δεν σας ακούω να μιλάτε για τον Ιησού. Μιλάτε για τον εαυτό σας, αλλά δεν σας ακούω να μιλάτε για τον Ιησού. Δεν είναι στις σκέψεις σας. Τις περισσότερες φορές μιλάτε για το πώς αισθάνεστε – ή για το πώς δεν αισθάνεστε! Αναζητάτε ένα αίσθημα να σας καθησυχάσει, αλλά δεν αναζητάτε τον Ίδιο τον Ιησού. Μιλάτε για έλλειψη βεβαιότητας, αλλά δεν μιλάτε για τον Σωτήρα, ο οποίος είναι το ένα και μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να σας βεβαιώσει για τη σωτηρία σας! Κάποιοι από σας σκέφτονται: “Δεν έχω συντετριμμένη καρδιά.” Σας λέω: “Μην αναζητάτε μια συντετριμμένη καρδιά, αναζητήστε τον Ιησού!” Αλλά όταν αναφέρω το όνομά Του, τα βλέφαρά σας βαραίνουν, και σκέφτεστε: “Χρειάζομαι ένα αίσθημα. Χρειάζομαι να νιώσω σωσμένος!” Σας λέω: “Όχι, το μόνο που χρειάζεστε είναι ο Ιησούς.” Αλλά όταν αναφέρω το όνομά Του, αμέσως χάνετε το ενδιαφέρον. Σας λέω: “Κοιτάξτε στον Ιησού, που αιμορραγεί επάνω στο Σταυρό για σας.” Αλλά εσείς κοιτάτε τον εαυτό σας. Ψάχνετε για ένα συναίσθημα μέσα σας! Δεν μπορώ να σας κάνω να κοιτάξετε μακριά από τον εαυτό σας και προς τον Ιησού! Σας υπενθυμίζω τα λόγια του προφήτη που είπε: “Ζητείτε τον Κύριον, ενόσω δύναται να ευρεθή· επικαλείσθε αυτόν, ενόσω είναι πλησίον” (Ησαΐας νε΄. 6). Αλλά εσείς αναζητάτε κάποια συγκίνηση ή κάποιο συναίσθημα μέσα σας, αντί του να αναζητήσετε τον Ίδιο τον Χριστό, που σας αγαπάει!

“Ως άνθρωπος από του οποίου αποστρέφει τις το πρόσωπον” (Ησαΐας νγ΄. 3).

Σας ζητάω να σταματήσετε να αποστρέφετε τα πρόσωπά σας από τον Ιησού. Τη στιγμή που θα στραφείτε στον Ίδιο τον Ιησού, θα σας σώσει. Μάλλον δεν θα “νιώσετε” σωσμένοι. Την ημέρα που με έσωσε ο Ιησούς δεν “ένιωθα” σωσμένος. Δεν το ήξερα καν πως είχα σωθεί εκείνη την ημέρα, μέχρι που πέρασαν κάποιοι μήνες. Το μόνο που ήξερα εκείνη την ημέρα ήταν ο Ιησούς. Πίστευα πράγματα για Αυτόν από πριν, αλλά εκείνη την ημέρα – το μόνο που μπορώ να πω είναι – ήταν ο Ιησούς! Ήταν μια πολύ πρώιμη πίστη, αλλά ήταν πίστη στον Ιησού, πολύ απλή, πολύ πρώιμη – αλλά ήταν ο Ιησούς!

Ο Ποιμένας Γουέρμπραντ είδε πολλούς ανθρώπους να βασανίζονται για τον Χριστό από τους Κομμουνιστές. Επίσης είδε πολλούς κρατούμενους, αλλά ακόμη και κομμουνιστές φύλακες, να εμπιστεύονται τον Ιησού. Ο Ποιμένας Γουέρμπραντ είπε,

Από τη στιγμή που το άτομο έχει φτάσει στη πίστη – ακόμη και μία πρώιμη πίστη – αυτή η πίστη αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Είμαστε σίγουροι πως θα νικήσει επειδή εμείς της Υπόγειας Εκκλησίας την έχουμε δει να νικάει ξανά και ξανά. Ο Χριστός αγαπάει τους Κομμουνιστές και τους άλλους “εχθρούς της πίστεως.” Μπορούν και πρέπει να κερδιθούν για τον Χριστό (Wurmbrand, ibid., p. 115).

Ο αιδ. Άλεν Μ. Μπέικερ (Rev. Allen M. Baker) είναι ευαγγελιστής με την Πρεσβυτεριανή Ευαγγελιστική Αδελφότητα (Presbyterian Evangelistic Fellowship). Σε ένα άρθρο που ονομαζόταν “Σταθερότητα” (Steadfastness) την 1η Ιουνίου, 2015, ο Μπέικερ μιλάει για τον αποκεφαλισμό 21 ανδρών από το ISIS. Είπε,

Όταν οι Κόπτες αποκεφαλίστηκαν από τους τρομοκράτες του ISIS πριν μερικούς μήνες, αρχικά μάς ειπώθηκε πως ήταν 21 άτομα. Ωστόσο, ήταν μόνο 20. Ο ένας ήταν Αφρικανός από το Τσαντ, που δεν ήταν Χριστιανός. Καθώς γονάτισαν όλοι οι άνδρες στην παραλία, και τους δόθηκε η ευκαιρία να απαρνηθούν τη πίστη τους στον Χριστό και να ομολογήσουν πως ο Μωάμεθ ήταν ο τελευταίος μεγάλος προφήτης του Αλλάχ, όλοι οι πιστοί Κόπτες αρνήθηκαν. Όταν ήρθε η ώρα για τον Αφρικανό από το Τσαντ να απαντήσει, έχοντας δει την πίστη αυτών των χριστιανών ανδρών, που δεν δέχτηκαν να απαρνηθούν τον Κύριό τους και Σωτήρα Ιησού Χριστό, είπε, “Ο Θεός τους είναι Θεός μου.” Και έτσι πέθανε μαζί τους, Χριστιανός μόλις για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά κάποιος που ακόμη και έτσι, ήταν πιστός μέχρι θανάτου (“Steadfastness” by Allen M. Baker, The Banner of Truth Trust, June 1, 2015. Κάντε κλικ για να το διαβάσετε.).

Ο ληστής που πέθανε δίπλα στον Ιησού πάνω στο Σταυρό, σώθηκε μέσα στα λίγα λεπτά που του απομένανε στη γη. Γνώριζε πολύ λίγα πράγματα. Η πίστη του ήταν πολύ “πρώιμη”, για να χρησιμοποιήσω τη λέξη του Ποιμένα Γουέρμπραντ. Αλλά σώθηκε τη στιγμή που η καρδιά του εμπιστεύτηκε τον Χριστό. Και ο Σωτήρας τού είπε: “Σήμερον θέλεις είσθαι μετ' εμού εν τω παραδείσω” (Λουκάν κγ΄. 43). Μου φαίνεται πως θα υπάρχει μάλλον κάποιος εδώ απόψε, που θα μπορούσε να εμπιστευτεί τον Ιησού τουλάχιστον τόσο όσο κι εκείνος ο άνθρωπος. Μπορεί να είναι πολύ απλή, “πρώιμη” εμπιστοσύνη, αλλά αν εμπιστευτείτε τον Ιησού έστω και λίγο, χωρίς να κοιτάτε στον εαυτό σας για αποδεικτικά στοιχεία, απλά εμπιστευόμενοι τον Ιησού και τίποτα άλλο, χωρίς να εξετάζετε τον εαυτό σας, ο Ιησούς θα σας σώσει. Απλή, αδύναμη, “πρώιμη”, παιδική πίστη στον Ιησού – αυτό μόνο χρειάζεστε. Μην κοιτάξετε ούτε στιγμή στον εαυτό σας. Μην κοιτάξετε ούτε στιγμή για κάποιο είδους συναίσθημα. Κοιτάξτε απλά στον Ιησού και τίποτα άλλο. Μην παίζετε. Μην το εξετάζετε. Μην το αναλύετε. Απλά εμπιστευτείτε τον Ιησού και τίποτα άλλο. Ο Ίδιος ο Ιησούς θα κάνει τα υπόλοιπα.

Ακόμη και όταν κοιμάστε, αυτός ο σπόρος της πίστεως θα αυξηθεί. Αλλά πρέπει να εμπιστευτείτε τον Ίδιο τον Ιησού – λίγο, απλά, διστακτικά, πρώιμα. Μπορείτε να εμπιστευτείτε τον Ιησού σε τέτοιο βαθμό. Μπορείτε να πάτε σ' Αυτόν, και μέχρι εκεί, χωρίς να εξετάζετε τα συναισθήματά σας για να βεβαιωθείτε. Ελάτε στον Ιησού. Τότε, ακόμη και όταν κοιμάστε τη νύχτα, αυτός ο σπόρος της πίστεως, όπως είπε ο Ποιμένας Γουέρμπραντ, “αναπτύσσεται και μεγαλώνει”. Μια πολύ αδύναμη, πρώιμη, διστακτική πίστη στον Ιησού είναι το μόνο που χρειάζεστε! Ακούστε τον ύμνο που έψαλλε πριν λίγο ο Κύριος Γκρίφιθ (Mr. Griffith). Μιλάει για μια απλή πίστη στον Ιησού, χωρίς κάποιο συναίσθημα!

Έχω προσπαθήσει μάταια χιλιάδες φορές
   Του φόβους να κατευνάσω, τις ελπίδες να ανεβάσω,
Αλλά αυτό που χρειάζομαι, λέει η Βιβλος,
   Είναι, μόνο, ο Ιησούς.

Η ψυχή μου είναι νύχτα, η καρδιά μου ατσάλι –
   Δεν μπορώ να δω, δεν μπορώ να νιώσω,
Φως, και ζωή, πρέπει να ζητήσω,
   Με την απλή πίστη στον Ιησού.
(“In Jesus” του James Procter, 1913).

Δέχτηκα ένα e-mail πρόσφατα από ένα άνθρωπο στη Ρωσία. Διάβασε ένα από τα κηρύγματα στην ιστοσελίδα μας. Είπε: “Με λένε Βλαντιμίρ. Τις τελευταίες ημέρες, διάβασα ένα κήρυγμά σας μεταφρασμένο στα Ρώσικα. Ο Θεός με άγγιξε με τα λόγια σας και σκέφτομαι ακόμη το κήρυγμα. Προσευχηθείτε για μένα.” Αυτός είναι ο σπόρος της πίστεως! Όταν έχει φυτευτεί, θα μεγαλώσει καθώς κοιμάστε!

Ο Ιησούς πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει το τίμημα για τις αμαρτίες σας. Το Αίμα Του μπορεί να σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία. Αναστήθηκε από τους νεκρούς. Είναι ζωντανός στο δεξί χέρι του Πατρός. Απλά εμπιστευτείτε Τον. Απλά εμπιστευτείτε Τον. Ακόμη και μία αδύναμη και πρώιμη πίστη στον Ιησού θα γίνει αποδεκτή. Θα σώσει όσους Τον εμπιστευτούν! Και μετά πηγαίντε σε μια εκκλησία που πιστεύει τη Βίβλο, και να είστε εκεί κάθε φορά που ανοίγουν οι πόρτες! Έτσι θα ωριμάσετε εν Χριστώ! Πολλοί θα σας πουν πως δεν χρειάζετε να είστε σε μια εκκλησία για να είστε Χριστιανοί. Μην τους πιστεύετε!

Ουράνιε Πατέρα, προσεύχομαι κάποιος που θα ακούσει ή θα διαβάσει αυτό το κήρυγμα να έρθει στον Ιησού με απλή πίστη – και να σωθεί. Στο όνομά Του, αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το– rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά αν μπορείς γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Λουκάν κγ΄. 39-43.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“In Jesus” (του James Procter, 1913).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΠΡΩΙΜΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ

(ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΪΑ 53)
PRIMITIVE FAITH IN JESUS
(SERMON NUMBER 15 ON ISAIAH 53)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Ως άνθρωπος από του οποίου αποστρέφει τις το πρόσωπον” (Ησαΐας νγ΄. 3).

(Ησαΐας μθ΄. 7, Ιωάννην ιε΄. 18)

I.   Πρώτον, κάποιοι αποστρέφουν τα πρόσωπά τους από τον Χριστό με πλήρη περιφρόνηση, Ησαΐας νγ΄. 3.

II.  Δεύτερον, κάποιοι αποστρέφουν τα πρόσωπά τους από τον Χριστό από αδιαφορία, Ησαΐας νγ΄. 3.

III. Τρίτον, κάποιοι αποστρέφουν τα πρόσωπά τους από τον Χριστό από αμέλεια, Ησαΐας νε΄. 6, νγ΄. 3, Λουκάν κγ΄. 43.