Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Ο ΑΛΕΞΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ

ALEXAMENOS AND HIS GOD
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 7 Ιουνίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, June 7, 2015

“Ο καυχώμενος εν Κυρίω ας καυχάται”
(Α΄ Κορινθίους 1:31).


Τι μπορούμε να μάθουμε από το πρώτα δύο κεφάλαια της Α΄ Κορινθίους; Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα είναι αυτά που μαθαίνουμε για τους πρώτους Χριστιανούς. Δεν μπορείς να διαβάσεις αυτά τα δύο κεφάλαια χωρίς να δεις πόσο Χριστο- κεντρικά είναι. Εκείνοι που νόμιζαν πως ήταν σοφοί απέρριψαν τον Χριστό, “διότι ο λόγος του σταυρού εις μεν τους απολλυμένους είναι μωρία, εις ημάς δε τους σωζομένους είναι δύναμις Θεού” (1:18). “Ημείς δε κηρύττομεν Χριστόν εσταυρωμένον” (1:23). “Χριστόν Θεού δύναμιν και Θεού σοφίαν” (1:24). “Εν Χριστώ Ιησού, όστις εγενήθη εις ημάς σοφία από Θεού, δικαιοσύνη τε και αγιασμός και απολύτρωσις” (1:30). “Διότι απεφάσισα να μη εξεύρω μεταξύ σας άλλο τι ειμή Ιησούν Χριστόν, και τούτον εσταυρωμένον” (2:2). Ο Δρ. Τζ. Βέρνον ΜακΓκι (Dr. J. Vernon McGee) είπε,

Ο Παύλος δεν έμπαινε σε φιλοσοφικές συζητήσεις ... Απλά παρέμεινε ακριβής με το κήρυγμα του σταυρού του Χριστού. Κήρυξε έναν σταυρωμένο Σωτήρα. Αυτός είναι ο τύπος της διακονίας που είναι τόσο απεγνωσμένα απαραίτητος σήμερα (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, volume 5, Thomas Nelson Publishers, 1983, σ. 13, σχόλια πάνω στο Α΄ Κορινθίους 2:2).

“Ο καυχώμενος εν Κυρίω ας καυχάται” (Α΄ Κορινθίους 1:31).

Ο Απόστολος μας λέει να μεγαλύνουμε τον Χριστό - να είμαστε περήφανοι για τον Χριστό - να καυχώμαστε για τον Χριστό – η δόξα μας να είναι εν Κυρίω. Οι πρώτοι Χριστιανοί μιλούσαν για τον Χριστό τόσο πολύ ώστε οι μη πιστοί έλεγαν ότι λάτρευαν έναν νεκρό Ιουδαίο! Ο Δρ. Μάικλ Γκρην (Dr. Michael Green) είπε, «Υπάρχει ένα συγκινητικό παράδειγμα αυτής της αποφασιστικότητας [να μιλάς για τον Χριστό] στα διαμερίσματα των αυτοκρατορικών αγοριών που ήταν υπηρέτες στον Παλατίνο Λόφο της Ρώμης. Εδώ είναι μια εικόνα απ’ τις αρχές του τρίτου αιώνα, ζωγραφισμένη από το χέρι [ενός παιδιού], ενός αγοριού που στέκεται σε στάση λατρείας, με το ένα χέρι υψωμένο. Το αντικείμενο της λατρείας του είναι μια φιγούρα σε ένα σταυρό, ένας άνδρας με κεφάλι γαϊδάρου. Από κάτω είναι κακογραμμένη η φράση, «ο Αλεξαμένος λατρεύει τον Θεό του.» Είναι σαφές ότι ένας από τους υπηρέτες ήταν Χριστιανός, και δεν ντρεπόταν γι’ αυτό. Οι συμμαθητές του κακεντρεχώς τον κορόιδευαν για τη στάση του. Αλλά δεν ντρεπόταν... Μια άλλη επιγραφή με διαφορετικό γραφικό χαρακτήρα [έλεγε] «ο Αλεξαμένος είναι πιστός.» Ίσως αυτή να ήταν η δική του απάντηση σ’ αυτό το σκληρό σκίτσο. Νομίζω ότι όντως ήταν" (Michael Green, D.D., Evangelism in the Early Church, William B. Eerdmans Publishing Company, 1970, σσ. 174, 175).

Έχω αντιγράψει αυτό το κομμάτι της τοιχογραφίας απευθείας από το πρωτότυπο. Αυτή είναι μια εικόνα του ακριβούς σκίτσου, όπως ήταν στον τοίχο ενός δωματίου όπου έμεναν τα αγόρια που υπηρετούσαν στον Παλατίνο Λόφο στην αρχαία Ρώμη, στο τέλος του δεύτερου αιώνα.

Alexamenos and his God

Όταν κοίταξα αυτό το αρχαίο σκίτσο δάκρυα ήρθαν στα μάτια μου. Εδώ ήταν ένα μικρό αγόρι 10 ή 12 χρονών να στέκεται για τον Ιησού! Και ένα κακό αγόρι είχε ζωγραφίσει αυτήν την εικόνα του να λάτρευει τον Ιησού - με το κεφάλι ενός γαϊδάρου! Σκέφτηκα, "Δόξα τω Θεώ για ένα αγόρι όπως ο Αλεξαμένος!" Ήταν αγόρια και κορίτσια όπως αυτός που διέδωσαν το μήνυμα του Χριστού σε όλο τον ρωμαϊκό κόσμο! Ανυπομονώ να σε συναντήσω στον Ουρανό, Αλεξαμένε! Προσεύχομαι να έχουμε νέους ανθρώπους σαν κι αυτόν στην εκκλησία μας - νέους άνδρες και γυναίκες οι οποίοι θα καυχώνται για τον Χριστό – χωρίς να έχει σημασία πόσο χλευάζονται και κοροϊδεύονται από αυτή τη γενιά που έχει εγκαταλείψει τον Θεό!

Η οικογένεια Ντάγκαρ (Duggar) έχει σπιλωθεί και κατηγορηθεί και κατακρεουργηθεί χωρίς δίκη. Έχουν δεκαεννέα παιδιά. Πριν από δώδεκα χρόνια ένα από τα αγόρια άγγιξε δύο από τις αδελφές του ανάρμοστα. Οι γονείς του τον πήγαν στην αστυνομία. Ήταν μόνο 15, κι έτσι το μητρώο ήταν σφραγίστηκε. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο ανεγκέφαλος αρχηγός της Αστυνομίας αυτής της μικρής πόλης του Αρκάνσας αποσφράγισε το μητρώο και το έδωσε στα μέσα ενημέρωσης. Έχουν σταυρώσει αυτή την οικογένεια, καλώντας το σπίτι τους το «Σπίτι του Τρόμου». Γιατί το κάνουν αυτό; Επειδή οι Ντάγκαρς (Duggars) είναι μέλη μιας εκκλησίας Βαπτιστών - επειδή είναι Χριστιανοί!!! Οι δύο αδελφές πήγαν στην εκπομπή Fox News, επειδή ήξεραν ότι ήταν το μόνο μέρος όπου θα ήταν δίκαιοι μαζί τους. Αυτές οι νεαρές κοπέλες πήγαν στο Fox News για να υπερασπιστούν τους γονείς τους. Τότε είδα το φρικτό, δαιμονικό πρόσωπο της Γούπι Γκόλντμπεργκ (Whoopi Goldberg) να ουρλιάζει εναντίον τους. "Μην ανακατεύετε τον Θεό σε αυτό!» «Πιάστε τους χριστιανούς! Πιάστε τους! Πιάστε τους!" - Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε που έριχναν τα χριστιανά κορίτσια στην αρένα για να ξεσχιστούν από τα λιοντάρια στην αρχαία Ρώμη! Η Γούπι Γκόλντμπεργκ (Whoopi Goldberg) έμοιαζε με τον Νέρωνα ή τον Καλιγούλα! "Σκοτώστε τους χριστιανούς! Πιάστε τους! Πιάστε τους! Πιάστε τους" Ο Θεός να μας βοηθήσει! - Με τέτοιους ανθρώπους να ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης! Σε αυτές τις σκληρές και πονηρές μέρες, ας ειπωθεί σε κάθε νέο άνθρωπο εδώ σήμερα το πρωί, "Ο Αλεξαμένος είναι πιστός."

Ο καυχώμενος εν Κυρίω ας καυχάται” (Α΄ Κορινθίους 1:31).

Κανένας θνητός δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί Του,
   Ανάμεσα στους γιους των ανθρώπων·
Ωραιότερος είναι Αυτός από τους πιο ωραίους,
   Που γεμίζουν το ουράνιο πέπλο,
Που γεμίζουν το ουράνιο πέπλο.

Σ’ αυτόν χρωστάω τη ζωή μου, την πνοή μου,
   Και όλες τις χαρές που έχω·
Με κάνει να θριαμβεύω πάνω στο θάνατο,
   Και με σώζει από τον τάφο,
Και με σώζει από τον τάφο!
   (“Majestic Sweetness Sits Enthroned” του Samuel Stennett, 1727-1795).

Μπορείτε να έχετε τα μέσα ενημέρωσης της Αριστεράς! Μπορείτε να έχετε τη Γούπι Γκόλντμπεργκ (Whoopi Goldberg), και ολόκληρο το φιλελεύθερο πλήθος του Χόλλυγουντ (Hollywood) που μισούν τον Θεό! Μπορείτε να τα έχετε! Δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν! Τίποτα! Τίποτα! Τίποτα! - "Ο Αλεξαμένος είναι πιστός!" "Ο Αλεξαμένος είναι πιστός!" "Ο Αλεξαμένος είναι πιστός!" Είθε να γίνει έτσι, Θεέ μου! Είθε να γίνει!

Ο καυχώμενος εν Κυρίω ας καυχάται” (Α΄ Κορινθίους 1:31).

Εμείς δεν ερχόμαστε στην εκκλησία για να ψυχαγωγηθούμε. Εμείς δεν ερχόμαστε για να ακούσουμε «ομάδες λατρείας" να τραγουδούν όπως οι διασκεδαστές στα νυχτερινά κέντρα του Λας Βέγκας. Εμείς δεν ερχόμαστε για να ακούσουμε αστεία ή ιστορίες για αυτο-βελτίωση. Μπορούμε να ακούσουμε καλύτερα ανέκδοτα από τον Τζίμμυ Φάλλον (Jimmy Fallon). Μπορούμε να διαβάσουμε ιστορίες για αυτο-βελτίωση από το περιοδικό Reader’s Digest. Εμείς δεν ερχόμαστε στην εκκλησία για να θαμπωθούμε από τη «Χριστιανική» ροκ μουσική. Είναι κενή. Δεν αγγίζει τις ψυχές μας. Μας αφήνει με μια γεύση από πριονίδι στο στόμα μας. Είναι άδεια, κενή, χάσιμο χρόνου!

Η γυναίκα μου και εγώ ήμασταν σε μια απογευματινή συνάθροιση Σαββάτου σε μια μεγάλη εκκλησία βαθιά στο Όραντζ Κάουντυ (Orange County), κοντά στο Σαν Ντιέγκο. Η μουσική ήταν εκκωφαντική. Ήταν υπνωτιστικό. Ήταν τέλεια ροκ μουσική. Κατέληξε σε μια συντριπτική κορύφωση. Ξεπέρασε ό, τι έχω ακούσει ποτέ, σε οποιοδήποτε μέρος..

Μετά οι άνθρωποι έβγαιναν έξω. Φαινόντουσαν ζαλισμένοι, αποβλακωμένοι, έβγαιναν όλοι μαζί σαν τα ζόμπι από το "Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών". Κανείς δεν χαμογελούσε. Κανείς δεν μιλούσε. Κανείς δεν χαιρέτησε κανέναν. Ήρθαν μόνοι τους - για να ψυχαγωγηθούν. Και έφυγαν μόνοι. Ο Δρ. Ντέιβιντ Γουέλλς (Dr. David Wells) είπε, “Η μοναξιά είναι η σύγχρονη μάστιγα. Αυτή είναι η μάστιγα του να είσαι αποσυνδεδεμένος, μην ριζωμένος, να μην ανήκεις κάπου συγκεκριμένα, αλλά παντού γενικά. Είναι η θλίψη του να είσαι μόνος σου, να είναι απαρατήρητος, να παρασύρεσε από ένα αδιάφορο σύμπαν” (David F. Wells, Ph.D., The Courage to be Protestant, Eerdmans, 2008, σ. 33).

Ο Δρ. Γουέλλς (Dr. Wells) είναι ένας σπουδαίος θεολόγος, και έχει δίκιο. “Η μοναξιά είναι η σύγχρονη μάστιγα.” Αλλά εκείνη η μεγάλη εκκλησία δεν είχε καμία απάντηση για τη μοναξιά. Το μόνο που είχε ήταν ένα ροκ συγκρότημα - και όλοι βγήκαν έξω μόνοι τους - όπως κάνουν μετά από έναν αγώνα στο Καραϊσκάκη! Ποια είναι η απάντηση; Η απάντηση είναι μια εκκλησία που έχει ως επίκεντρο τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό. Ο Χριστός είναι η απάντηση - όχι η ροκ μουσική. Ο Χριστός είναι η απάντηση – όχι ένα μεγάλο, μοναχικό πλήθος! Αυτές οι σύγχρονες μεγάλες εκκλησίες δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν! Τίποτα! Τίποτα! Τίποτα! Μόνο μία Χριστο- κεντρική εκκλησία που διακηρύττει τον Χριστό και τιμάει τον Χριστό έχει την απάντηση! Η απάντηση είναι πάντοτε και πάντα στον Ίδιο τον Ιησού Χριστό. Αυτό το νεαρό αγόρι που έζησε στα τέλη του δεύτερου αιώνα το ήξερε αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που "ο Αλεξαμένος λατρεύει τον Θεό του!" Γι 'αυτό "ο Αλεξαμένος είναι πιστός!"

Ο καυχώμενος εν Κυρίω ας καυχάται” (Α΄ Κορινθίους 1:31).

Και με τη σωτηρία; Ακούς αυτούς τους "μεγάλους" ιεροκήρυκες να μιλούν καθόλου για το πώς να σωθείς; Θεέ μου, τους ακούω να μιλάνε για ο,τιδήποτε άλλο! Μιλούν για το Άγιο Πνεύμα. Μιλούν για το πώς να αισθάνεσαι καλά. Μιλούν για το πώς να είσαι επιτυχημένος. Υπάρχει κάποιος που ονομάζεται Τζόζεφ Πρινς (Joseph Prince) που μιλάει ακόμα και για τη χάρη. Αλλά ποιος μιλάει για το πώς μπορείς να σωθείς; Δεν το ακούω! Ποιος μιλάει για τον Σταυρό; Δεν το ακούω! Ποιος μιλάει για το Αίμα; Δεν το ακούω! Ποιος κηρύττει ένα ολόκληρο κήρυγμα πάνω στον Ιησού; Δεν το ακούω!

Ένας καημένος άνθρωπος στην Κούβα μου έγραψε ένα e-mail πριν από λίγες ημέρες. Αυτά τα κηρύγματα πάνε σε όλο τον κόσμο - σε πάνω από 200 χώρες, σε 32 γλώσσες. Έτσι, αυτός ο νεαρός Κουβανός μου έγραψε. Είπε ότι παραδόθηκε στο Χριστό και βαφτίστηκε. Αλλά ένας από τους φίλους του, του είπε τότε για τον προορισμό. Είπε ότι τον προβλημάτισε. Είπε ότι αυτά που άκουσε για τον προορισμό τον έκαναν να αμφιβάλλει για τη σωτηρία του. Δεν το καταλαβαίνω αυτό! Μου φαίνεται ότι ο προορισμός θα έπρεπε να σας κάνει πιο σίγουρους για τη σωτηρία σας. Δεν εξαρτάται από εσάς. Εξαρτάται από τον Χριστό! Αμήν! Αλλά άρχισε να παρακολουθεί τον Πολ Γουόσερ (Paul Washer) και να διαβάζει Τζον ΜακΆρθουρ (John MacArthur). Επίσης διάβασε το κήρυγμα του Ρέι Κόμφορτ (Ray Comfort), το «Καλά Κρυμμένο Μυστικό της Κόλασης» (“Hell’s Best Kept Secret.”). Μετά είδε μερικά βίντεο πάνω στον Καλβινισμό που λέγονται, "Amazing Grace/ Θαυμάσια Χάρις". Όλα αυτά του προκάλεσαν σύγχυση. Έτσι έγραψε σε μας και είπε, "πιστεύω ότι χρειάζεται να μου συστήσεις βιβλία σχετικά με τον νόμο, ώστε να σκέφτομαι και να προετοιμάζομαι να ελεγχτώ για την αμαρτία." Είπε, «Πρέπει να κατανοήσω το βάθος του νόμου." Εδώ είναι το πώς του απάντησα,

Παρατήρησε ότι ούτε μια φορά δεν ανέφερες το όνομα του Χριστού! Μου έγραψες ένα μεγάλο e-mail σχετικά με τον έλεγχο και τον νόμο, χωρίς ούτε μια φορά να αναφέρεις το όνομα του Ιησού, το έργο Του στον Σταυρό, ή το Αίμα Του που καθαρίζει αμαρτία! Αυτή είναι η παγίδα του πολύ σύγχρονου Καλβινισμού. Παρατήρησε ότι μπορείς να διαβάζεις τον Πολ Γουόσερ (Paul Washer) και Τζον ΜακΆρθουρ (John MacArthur) επί ώρες και να καταλήξεις να σκέφτεσαι τον νόμο αντί να σκέφτεσαι τον Ιησού Χριστό! Αυτό είναι το παράπονό μου για τους άντρες όπως ο Γουόσερ (Washer), ο ΜακΆρθουρ (MacArthur) και ο Ρέι Κόμφορντ (Ray Comfort). Είναι καλύτεροι κήρυκες του νόμου παρά του Ευαγγελίου! (Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το κήρυγμά μου, “An Even More Shocking Youth Message! – My Answer to Paul Washer/ Ένα ακόμα πιο Σοκαριστικό Μήνυμα για τους Νέους: Η Απάντησή μου στον Πολ Γουόσερ!”).

Μετά του έστειλα δύο απ’ τα κηρύγματά μου: “Jesus Christ Himself/ Ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός” και “What Think Ye of Christ?/ Τι Νομίζετε Εσείς για τον Χριστό;” Αυτό είναι που χρειάζεται – το Ίδιο τον Ιησού Χριστό! Και αυτό είναι που χρειάζεστε κι εσείς – τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό!

Ο καυχώμενος εν Κυρίω ας καυχάται” (Α΄ Κορινθίους 1:31).

Κανένας θνητός δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί Του,
   Ανάμεσα στους γιους των ανθρώπων·
Ωραιότερος είναι Αυτός από τους πιο ωραίους,
   Που γεμίζουν το ουράνιο πέπλο,
Που γεμίζουν το ουράνιο πέπλο.

Με είδε να βουλιάζω σε βαθιά αγωνία,
   Και έσπευσε για να με ανακουφίσει·
Για μένα βάσταξε τον ντροπιαστικό Σταυρό,
   Και κουβάλησε όλες μου τις θλίψεις,
Και κουβάλησε όλες μου τις θλίψεις.

Από τότε λαμβάνω απ’ την αφθονία Του
   Τόσες αποδείξεις αγάπης θεϊκής,
Αν είχα χίλιες καρδιές να δώσω,
   Κύριε, θα ήταν όλες δικές Σου.
Κύριε, θα ήταν όλες δικές Σου.

Είναι τόσο απλό να έρθεις στον Ιησού. Αυτό το νεαρό αγόρι στην αρχαία Ρώμη ήρθε σ’ Αυτόν- και το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ!

Ο Αλεξαμένος λατρεύει τον Θεό του! Ο Θεός του είναι καρφωμένος σ’ έναν σταυρό, υποφέροντας για να πληρώσει την ποινή για την αμαρτία του Αλεξαμένου.

Ο Ρόμπερτ Χάιμερς (Robert Hymers) λατρεύει τον Θεό του! Ο Θεός του είναι καρφωμένος σ’ έναν σταυρό, υποφέροντας για να πληρώσει την ποινή για την αμαρτία του Ρόμπερτ Χάιμερς (Robert Hymers).

Ο Αλεξαμένος λατρεύει τον Θεό του! Ο Θεός του είναι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ. Ο Θεός του κατέβηκε από τον Ουρανό για να πεθάνει σε ένα σταυρό για να πληρώσει για την αμαρτία του Αλεξαμένου», και τη δική σου. Ο Θεός του είναι ο Ιησούς, ο οποίος αναστήθηκε σωματικά από τους νεκρούς, και είναι τώρα στον Ουρανό - στα δεξιά του Πατέρα.

Ο Αλεξαμένος λατρεύει τον Θεό του. Ο κόσμος λέει ότι ο Θεός του έχει το κεφάλι ενός γαϊδάρου! Ο κόσμος χλευάζει και γελοιοποιεί τον Αλεξαμένο που λατρεύει τον Ιησού. Αλλά αυτός γράφει στον άλλο τοίχο, "ο Αλεξαμένος είναι πιστός." Γιατί είναι πιστός; Επειδή ο Θεός του, ο Ιησούς, είπε, “Ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού” (Ιωάννης 14:6).

Ο Αλεξαμένος λατρεύει τον Θεό του. Και όλος ο ρωμαϊκός κόσμος καταρρέει και πέφτει. Και όλα τα είδωλα αποτυγχάνουν. Και όλη η μεγαλοπρέπεια λιώνει και χάνεται. Και ο Χριστός υψώνεται πάνω από τα χαλάσματα του Κολοσσαίου και του Παρθενώνα.

Ο καυχώμενος εν Κυρίω ας καυχάται” (Α΄ Κορινθίους 1:31).

Ο Αλεξαμένος λατρεύει τον Θεό του. Και στις προφητείες της Αγίας Γραφής τα κύματα βρυχώνται, και η γη σείεται, το φεγγάρι μετατρέπεται σε αίμα, και τα κτίρια και τα βράχια και τα βουνά μετατοπίζονται και πέφτουν. Τα βασίλεια της γης λιώνουν και χάνονται. Και οι άνθρωποι κρύβονται στις σχισμές των βράχων από φόβο. Και ήταν όλοι λάθος. Και το αγόρι είχε δίκιο. "Ο Αλεξαμένος είναι πιστός." Θα εμπιστευθείς τον Θεό του; Θα εμπιστευτείς τον Ιησού, για να καθαριστείς από όλες τις αμαρτίες σου διαμέσου του πολύτιμου Αίματός Του; Προσεύχομαι να το κάνεις. Στο όνομά Του, Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το– rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά αν μπορείς γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Δαιβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Α΄ Κορινθίους 1:26-31.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπένταζμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Majestic Sweetness Sits Enthroned/ Μεγαλειώδης Γλυκύτητα Ενθρονισμένη” (του Samuel Stennett, 1727-1795).