Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΜΗ ΜΕΤΑΣΤΡΑΦΗΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ

(ΚΗΡΥΓΜΑ #5 ΠΑΝΩ ΣΤΗ Β ΠΕΤΡΟΥ)
UNCONVERTED CHURCH MEMBERS IN THE LAST DAYS
(SERMON #5 ON II PETER)
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Απόγευμα, 31 Μαΐου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, May 31, 2015

“Και μεταξύ σας θέλουσιν είσθαι ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες θέλουσι παρεισάξει αιρέσεις απωλείας, αρνούμενοι και τον αγοράσαντα αυτούς δεσπότην, επισύροντες εις εαυτούς ταχείαν απώλειαν” (Β΄ Πέτρου 2:1).


Ο Απόστολος είπε ότι οι ψευδοδιδάσκαλοι θα είναι “μεταξύ σας” στις εκκλησίες. Αυτό βγαίνει αυξανόμενα αληθινό σήμερα.

“Διότι θέλει ελθεί καιρός ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν” (Β΄Τιμόθεον 4:3).

Οι άνθρωποι θέλουν να ακούν κάτι που χαϊδεύει τα αυτιά τους. Έτσι, οι ψευδοδιδάσκαλοι είναι πολύ δημοφιλείς σήμερα. Οι διδάσκαλοι που βλέπω στην τηλεόραση σήμερα ανήκουν όλοι σχεδόν σε αυτή την κατηγορία. Κρυφά παρεισφρέουν αιρέσεις απωλείας.

Το δεύτερο κεφάλαιο της Β΄ Πέτρου περιγράφει αυτούς τους ψευδοδιδασκάλους. Ο Απόστολος είπε ότι θα διδάξουν «αιρέσεις απωλείας», ακόμα και ότι θα αρνηθούν τον Χριστό. Αρνούνται τον Ιησού με το να μην κηρύττουν το Ευαγγέλιο. Είπε ότι θα είναι αντίνομοι. Θα διδάξουν στους ανθρώπους ότι μπορούν να ζουν μέσα στην αμαρτία και να εξακολουθούν να είναι Χριστιανοί. Θα εργάζονται για τα χρήματα και όχι για τον Θεό. Η κρίση τους θα είναι σοβαρή. Θα κριθούν όπως οι άγγελοι που επαναστάτησαν και "ρίχτηκαν κάτω στην κόλαση." Θα κριθούν όπως κρίθηκαν οι άνθρωποι στις ημέρες του Νώε στο Μεγάλο Κατακλυσμό. Θα κριθούν όπως κρίθηκαν οι πόλεις των Σοδόμων και Γομόρρων με φωτιά από τον Ουρανό.

Με τα τρία αυτά παραδείγματα ο Πέτρος δείχνει ότι οι ψευδοδιδάσκαλοι, και όσοι τους ακολουθούν, θα κριθούν. Οι ψευδοδιδάσκαλοι λένε ότι οι Χριστιανοί μπορούν να ζουν μέσα στην αμαρτία και να εξακολουθούν να είναι σωσμένοι. Είναι αλαζονικά στόματα. Μιλούν πονηρά ενάντια στους αληθινούς χριστιανούς ηγέτες. Αρνούνται να υπακούσουν στην αυθεντία της Βίβλου. Αυτοί οι ψευδοδιδάσκαλοι δεν καταλαβαίνουν καν τα πράγματα για τα οποία μιλάνε εναντίον. Είναι δούλοι της αμαρτίας. Και θα χαθούν μέσα στην αμαρτία τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι “μώμοι” και “κηλίδες” μέσα στις εκκλησίες Τα μάτια τους είναι γεμάτα μοιχεία. Δεν μπορούν να σταματήσουν να αμαρτάνουν. Αποπλανούν ασταθείς ανθρώπους. Είναι καταραμένοι. Είναι σαν τον ψευδοπροφήτη Βαλαάμ, ο οποίος κήρυξε για τα χρήματα.

Αυτοί οι ψεύτικοι Χριστιανοί είναι σαν στεγνά πηγάδια, πηγάδια χωρίς νερό. Μιλούν καλά, αλλά εξαπατούν τους ακολούθους τους. Υπόσχονται στους ακολούθους τους ελευθερία. Αλλά αυτοί οι ίδιοι είναι δούλοι αμαρτωλών επιθυμιών. Είναι δούλοι της διαφθοράς. Οδηγούν νέους πιστούς σε λάθος μονοπάτια. Θα κριθούν αυστηρά που στράφηκαν σκόπιμα μακριά από τις εντολές της Βίβλου. Είναι σαν τα σκυλιά και τους χοίρους. Υποκρίνονταν ότι ήταν καλοί Χριστιανοί, αλλά τώρα επιστρέφουν στις παλιές αμαρτίες τους. Όπως τα σκυλιά και οι χοίροι, η φύση τους δεν έχει μεταμορφωθεί από τον Χριστό. Αυτό είναι που μας λέει το δεύτερο κεφάλαιο της Β΄ Πέτρου.

Γιατί ο Πέτρος ξοδεύει ένα ολόκληρο κεφάλαιο να μιλάει για αυτούς του ψευδο-Χριστιανούς; Πρώτον, υπήρχαν σε όλη την ιστορία του Χριστιανισμού, και θα πρέπει να προειδοποιηθούμε. Δεύτερον, αυξάνονται σε αριθμό και ένταση τις τελευταίες ημέρες. Κοιτάξτε στο Β΄ Πέτρου 3: 3. Σταθείτε και διαβάστε το δυνατά.

“Τούτο πρώτον γνωρίζοντες, ότι θέλουσιν ελθεί εν ταις εσχάταις ημέραις εμπαίκται, περιπατούντες κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας” (Β΄ Πέτρου 3:3).

Μπορείτε να καθίσετε. Παρατηρήστε ότι λέει, «εν ταις εσχάταις ημέραις». Εκείνοι οι εμπαίκτες είναι οι ίδιοι ψευδο- Χριστιανοί για τους οποίους διαβάζουμε στο κεφάλαιο δύο. Η Αγία Γραφή έχει πολλά να πει για αυτό τον μεγάλο αριθμό ψευδο- Χριστιανών κατά τις τελευταίες ημέρες. Έχουν μια εξωτερική μορφή ευσέβειας, αλλά χωρίς να υπάρχει καμία δύναμη από το Θεό μέσα τους (Β΄ Τιμόθεον 3: 5). “Εν υστέροις καιροίς...[τινές θέλουσιν αποστατήσει] προσέχοντες εις πνεύματα πλάνης και εις διδασκαλίας δαιμονίων” (Α΄ Τιμόθεον 4:1). Μέχρι τη στιγμή που ο κόσμος θα μπει στη Μεγάλη Θλίψη οι εκκλησίες περιγράφονται ως “κατοικητήριον δαιμόνων και φυλακή παντός πνεύματος ακαθάρτου και φυλακή παντός ορνέου ακαθάρτου και μισητού” (Αποκάλυψη 18:2). Σ’αυτό το σημείο η εκκλησία θα αποκαλεστεί, “Η Μεγάλη Πόρνη” (Αποκάλυψη 17:1, 19:2). Ο Δρ. Τζ. Βερνόν ΜακΓκι είπε ότι η “μεγάλη πόρνη” “θα αποτελείται από αυτούς που ποτέ δεν εμπιστεύτηκαν τον Χριστό ως Σωτήρα τους” (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, volume 5, Thomas Nelson Publishers, 1983, σ. 1030, σχόλια πάνω στο Αποκάλυψη 17:1).

O Δρ. Τζον Φ. Γουάλβουρντ (Dr. John F. Walvoord), για πολύ καιρό πρόεδρος του Θεολογικού Σεμιναρίου του Ντάλλας, είπε, “Οποιοσδήποτε αρνείται το πρόσωπο και το έργο του Ιησού Χριστού με το βιβλικό ορισμό δεν είναι Χριστιανός. Είναι αντι-Χριστιανός· είναι αντίθετος προς το Ευαγγέλιο· είναι αιρετικός, ένα μη σωσμένο άτομο. Είναι αυτός που δεν έχει αγγιχτεί από τη χάρη του Θεού. Η τραγωδία είναι ότι αυτό που ο Πέτρος προέβλεψε είναι συνολικά πολύ εμφανές στην αποκαλούμενη εκκλησία σήμερα... Πολλοί Χριστιανοί δεν συνειδητοποιούν την έκταση και το βάθος της απιστίας που έχει διεισδύσει στην εκκλησία... Ο Πέτρος το περίμενε αυτό εδώ και πολύ καιρό. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να περιμένουμε για την εκπλήρωση. Έχει ήδη εκπληρωθεί” (John F. Walvoord, Th.D., “Where is the Modern Church Going?” in Prophecy and the Seventies, Charles L. Feinberg, Th.D., Ph.D., editor, Moody Press, 1971, σσ. 113, 114).

Μπορώ να σας πω, ως αυτόπτης μάρτυρας, ότι ένας μεγάλος αριθμός νεο-Ευαγγελικών "δεν έχουν αγγιχτεί από τη χάρη του Θεού» και δεν είναι «σωσμένοι» - ακριβώς όπως είπε ο Δρ Γουάλβουρντ (Dr.Walvoord). Αυτό ισχύει στις σχολές και στη σύνθεση των εκκλησιών μας. Όπως είπε ο Δρ Γουάλβουρντ (Dr. Walvoord), "Οι περισσότεροι Χριστιανοί δεν συνειδητοποιούν την έκταση και το βάθος της απιστίας που διαπερνά την εκκλησία."

Το ερώτημά μου είναι το εξής - πώς προέκυψε αυτή η φοβερή κατάσταση; Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να βρούμε την απάντηση είναι να κοιτάξουμε πίσω σε ό, τι συνέβη. Αρχίζοντας τον δέκατο ένατο αιώνα, περίπου το 1824, ο Τσάρλς Τζ. Φίννεϋ (Charles G. Finney) άλλαξε τη μεταστροφή σε μια γρήγορη και χωρίς νόημα "απόφαση".

Αυτό που λείπει από τις σύγχρονες "αποφάσεις" είναι ο έλεγχος για την αμαρτία! Ο Δρ Μάρτιν Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) είπε, "Ο Τζον Μπάνυαν (John Bunyan) μας λέει στο Χάρις που Αφθονεί/ Grace Abounding ότι ήταν [κάτω από την καταδίκη της αμαρτίας] και σε αγωνία ψυχής για μία περίοδο δεκαοκτώ μηνών. Το στοιχείο του χρόνου δεν έχει σημασία, αλλά κάθε άνθρωπος που έχει αφυπνιστεί και ελεγχτεί για την αμαρτία πρέπει να προβληματίζεται με αυτό. Πώς μπορεί να πεθάνει και να αντικρύσει τον Θεό;» (Martyn Lloyd-Jones, M.D., Assurance (Romans 5), The Banner of Truth Trust, 1971, σ. 18).

Την περασμένη Παρασκευή διάβαζα τον Αποδημητή/ Pilgrim’s Progress του Τζον Μπάνυαν (John Bunyan). Αυτό που έλεγε για τον έλεγχο της αμαρτίας και της πραγματικής μεταστροφής ήταν τόσο κοινό πριν τον Φίννεϋ (Finney) που ήταν η γενική πεποίθηση όλων σχεδόν των Ευαγγελικών. Ο Αποδημητής/ Pilgrim’s Progress τυπώθηκε για τον Τζορτζ Γουάιτφιλντ (George Whitefield), και πουλήθηκε στις Καλβινιστικές Μεθοδιστικές εκκλησίες σε όλη την Αγγλία και τηνΑμερική. Εφτά εκδόσεις του Αποδημητή/ Pilgrim’s Progress τυπώθηκαν για τον Τζον Γουέσλεϊ (John Wesley) και διαβάστηκαν από Μεθοδιστές του Γουέσλεϊ σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο. Ο Αποδημητής/ Pilgrim’s Progress διαβάστηκε και αγαπήθηκε από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλα τα Προτεσταντικά δόγματα. Ο ίδιος ο Μπάνυαν (Bunyan) είναι ο πιο πολυδιαβασμένος Βαπτιστής συγγραφέας όλων των εποχών. Με την πρώτη έκδοσή του το 1678, το βιβλίο του Μπάνυαν έχει τυπωθεί σε περισσότερες εκδόσεις, και έχει πουλήσει περισσότερα αντίτυπα από κάθε άλλο βιβλίο στην αγγλική γλώσσα, με εξαίρεση την Αγία Γραφή του Κινγκ Τζέιμς. Ο μεγάλος Σπέρτζον (Spurgeon) διάβασε τον Αποδημητή/ Pilgrim’s Progress περισσότερο από 75 φορές. Παραθέσεις και παραδείγματα από το βιβλίο εμφανίζονται ξανά και ξανά στα κηρύγματα του Σπέρτζον. Είναι ένα βιβλίο για την μεταστροφή – και στην πραγματικότητα αυτό είναι που πίστευαν όλοι οι Προτεστάντες και οι Βαπτιστές για την μεταστροφή μέχρι που ο Φίννεϋ (Finney) μετέτρεψε τις μεταστροφές σε αποφάσεις τον δέκατο ένατο αιώνα.

Σε αυτήν την ενότητα που ονομάζεται “Ο Ελπίζων Μιλάει για την Μεταστροφή του” μαθαίνουμε πολλά πράγματα για την σωτηρία που έχουν ξεχαστεί ως αποτέλεσμα του «ντεσιζιονισμού» του Φίννεϋ.

Η ενότητα αυτή ξεκινάει με μία συζήτηση ανάμεσα στον Πιστό και τον Ελπίζοντα. Ο Ελπίζων λέει ότι άρχισε να σκέφτεται πρώτη φορά τη σωτηρία του όταν είδε το κενό του κόσμου – το να χάνεις την εκκλησία, τα ψέματα, τις βρισιές, τα όργια όπως το να πας στο Λας Βέγκας. Αλλά είπε, “Στην αρχή, έκλεινα τα μάτια μου ενάντια στο φως (της Βίβλου).” Μετά είπε,

“Στην αρχή – αγνοούσα ότι αυτό ήταν το έργο του Θεού πάνω μου. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι ο Θεός αρχίζει τη μεταστροφή των αμαρτωλών αφυπνίζοντας τους ως προς την αμαρτία. Δεύτερον - η αμαρτία ήταν ακόμα πολύ γλυκιά για να την αμαρτωλή φύση μου, και δεν ήθελα καθόλου να την αφήσω. Τρίτον - δεν ήξερα πώς να εγκαταλείψω τους χαμένους φίλους μου, γιατί η παρουσία τους μου ήταν επιθυμητή. Τέταρτον – οι φορές που αισθάνθηκα έλεγχο ήταν στιγμές τόσο ενοχλητικές και τρόμαζαν τόσο την καρδιά μου που δεν μπορούσα να τις αντέξω ".

Ο Χριστιανός είπε, “Φαίνεται ότι κάποιες φορές ξεφορτωνόσουν τους προβληματισμούς σου.”

“Ναι,” είπε ο Ελπίζων, “αλλά ο πειρασμός ερχόταν στο μυαλό μου ξανά, και τότε ήμουν χειρότερα από πριν.”

Ο Ελπίζων είπε ότι ο έλεγχος τότε ξαναγύριζε σ’ αυτόν και τον βασάνιζε.

Ο Χριστιανός είπε, , “Τι έκανες τότε;”

Ο Ελπίζων είπε, «προσπάθησα να επιδιορθώσω τη ζωή μου." Προσπάθησα να μην αμαρτάνω. Έφυγα από τις αμαρτίες μου και από τους χαμένους φίλους μου. Άρχισα να προσεύχομαι, να διαβάζω την Αγία Γραφή, και άλλα καλά πράγματα ".

Ο Χριστιανός είπε, “Αυτό σε βοήθησε;”

Ο Ελπίζων είπε, “Ναι, για λίγο. Αλλά σύντομα ήμουν πάλι σε μπελάδες, παρόλο που είχα αναμορφωθεί.”

Ο Χριστιανός είπε, “Πώς συνέβη αυτό;”

Ο Ελπίζων είπε, “Όταν θυμήθηκα ότι όλες οι δίκαιες πράξεις μου είναι σαν ρυπαρό ιμάτιο, και όταν θυμήθηκα ότι τηρώντας το νόμο κανείς δεν θα δικαιωθεί, τότε κατάλαβα ότι ήμουν ανόητος να πιστεύω ότι θα μπορούσα να πάω στον Ουρανό με το να είμαι καλός και να υπακούω τον νόμο. Σκέφτηκα επίσης ότι, ακόμη και αν θα μπορούσα να είμαι τέλειος τώρα, οι παλιές αμαρτίες μου ήταν ακόμα καταγεγραμμένες στα βιβλία του Θεού. Οι παλιές αμαρτίες μου θα με καταδίκαζαν αν δεν αφαιρούνταν - και εγώ δεν μπορούσα να τις αφαιρέσω! Πέρασα περισσότερες διαμάχες, αλλά εξακολουθούσα να μην έχω ειρήνη. Συνειδητοποίησα ότι η καρδιά μου ήταν πολύ αμαρτωλή για να μπορέσω να την αλλάξω. Ο Πιστός τότε μου είπε ότι αν δεν αποκτούσα τη δικαιοσύνη ενός Ανθρώπου που ποτέ δεν είχε αμαρτήσει, δεν θα μπορούσα να σωθώ. Μου είπε ότι αυτός ο Άνθρωπος ήταν ο Ιησούς, ο οποίος είναι καθισμένος στα δεξιά του Θεού. Ο Πιστός είπε, «Θα πρέπει να δικαιωθείς διαμέσου Αυτού -. που υπέφερε για την αμαρτία σου στο σταυρό»”

Ο Χριστιανός είπε, “Τι έκανες τότε;”

Ο Ελπίζων είπε, “Έφερα αντιρρήσεις. Νόμιζα ότι ο Ιησούς ποτέ δεν θα ήταν πρόθυμος να με σώσει.”

“Τι σου είπε ο Πιστός τότε;”

“Μου είπε να έρθω στον Ιησού.”

“Έκανες αυτό που σου είπε;”

“Προσπάθησα, ξανά και ξανά και ξανά.”

“Αποκάλυψε ο Πατέρας τον Υιό Του σε σένα;”

“Όχι την πρώτη φορά, ούτε τη δεύτερη, ούτε την τρίτη, ούτε την τέτραρτη, ούτε την πέμπτη, ούτε και την έκτη φορά.”

“Σκέφτηκες να σταματήσεις;”

“Ναι, πάνω από εκατό φορές.”

“Και γιατί δεν σταμάτησες;”

"Πίστευα ότι ήταν αλήθεια αυτό που μου είχε πει, ότι χωρίς τη δικαιοσύνη του Χριστού όλος ο κόσμος δεν θα μπορούσε να με σώσει. Έτσι, σκέφτηκα, «Αν σταματήσω, θα πεθάνω, και δεν μπορώ να πεθάνω εκτός μόνο στον Θρόνο της Χάρης." Γι 'αυτό συνέχισα μέχρι που ο Πατέρας μου έδειξε τον Υιό. "

“Και πώς σου αποκαλύφθηκε ο Ιησούς;”

“Δεν Τον είδα με τα σωματικά μου μάτια, αλλά με τα μάτια της καρδιάς μου. Αυτός είναι ο τρόπος που συνέβη: Μια μέρα ήμουν πολύ λυπημένος. Και αυτή η θλίψη οφειλόταν σε μια νέα ματιά του μεγέθους και της φαυλότητας των αμαρτιών μου. Δεν περίμενα τίποτα, παρά μόνο την Κόλαση και την αιώνια καταδίκη της ψυχής μου. Ξαφνικά ήξερα ότι ο Κύριος Ιησούς κοίταζε κάτω από τον Ουρανό σε μένα λέγοντας, «Πίστεψε στον Κύριο Ιησού και θα σωθείς.» Είπα, «Κύριε, είμαι ένας μεγάλος, πολύ μεγάλος αμαρτωλός.» Και Εκείνος απάντησε, «Η χάρη μου είναι αρκετή για σένα.» Τότε είπα, "Αλλά Κύριε, τι σημαίνει να πιστέψω;» Τότε άκουσα να λέει, «Αυτός που έρχεται σε μένα, δεν θα πεινάσει, και όποιος πιστεύει σε μένα, δεν θα διψάσει», ότι το να πιστέψεις και να έρθεις ήταν το ίδιο πράγμα. Και αυτός που ήρθε - δηλαδή, κυνήγησε στην καρδιά του την εν Χριστώ σωτηρία - όντως πίστεψε στον Χριστό. Στη συνέχεια, δάκρυα ήρθαν στα μάτια μου και είπα, 'Αλλά, Ιησού, μπορεί ένας τόσο μεγάλος αμαρτωλός όπως εγώ πραγματικά να γίνει αποδεκτός από σένα και να σωθεί από σένα;» Και τον άκουσα να λέει, «Όποιος έρχεται σε μένα ποτέ δεν θα τον διώξω.» Μετά είπε, «ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σώσει αμαρτωλούς.» Μας αγαπάει και μας έπλυνε από τις αμαρτίες μας με το αίμα Του. «Από όλα αυτά κατάλαβα ότι πρέπει να ψάξω για δικαίωση σ 'Αυτόν, και για τη συγχώρηση των αμαρτιών μου, πρέπει να κοιτάξω στο αίμα Του, που έχυσε στον σταυρό για να πληρώσει την ποινή για τις αμαρτίες μου. Ήρθα στον Ιησού. Τα μάτια μου ήταν γεμάτα δάκρυα, και η καρδιά μου γέμισε με αγάπη για τον Ιησού Χριστό, για το λαό Του, και για τους δρόμους Του.

Ο Χριστιανός είπε, “Τι επίδραση είχε αυτό σε σένα;”

Ο Ελπίζων είπε, "Με έκανε να δω ότι όλος ο κόσμος είναι αμαρτωλός και καταδικασμένος. Με έκανε να δω ότι ο Θεός Πατέρας μπορεί να δικαιώσει τον αμαρτωλό που έρχεται στον Ιησού τον Υιό Του. Αυτό με έκανε να ντραπώ για τη δική μου άγνοια, που μέχρι τότε δεν υπήρξε ποτέ μια σκέψη στην καρδιά μου για την ομορφιά και την αγάπη του Ιησού Χριστού. Με έκανε να αγαπήσω μια αγία ζωή και να επιθυμώ να κάνω κάτι για την τιμή και τη δόξα του Κυρίου Ιησού. Ναι, σκέφτηκα ότι αν είχα χίλια λίτρα αίματος στο σώμα μου, θα ήθελα όλα να χυθούν για χάρη του Κυρίου Ιησού” (Απλοποιημένο από ΄τον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers), από τον Αποδημητή/ The Pilgrim’s Progress in Modern English, updated by L. Edward Hazelbaker, Bridge-Logos Publishers, 1998, σσ. 180-186).

Αγαπητοί φίλοι, αυτά τα λόγια του Τζον Μπάνυαν (John Bunyan) ήταν μια ευλογία σε δεκάδες χιλιάδες καρδιές, μέχρι η ακαθαρσία και η βρωμιά του "ντεσιζιονισμού" να μετατρέψουν τη σωτηρία σε κάτι σχεδόν όπως ένα μαγικό κόλπο. Πώς προσεύχομαι να διαβάσετε αυτές τις λέξεις ξανά και ξανά, να περάσετε από τον έλεγχο της αμαρτίας, και να έρθετε στον Κύριο Ιησού διαμέσου της πίστης.

Αυτός είναι ο αληθινός δρόμος. Αυτό είναι ο σωστός τρόπος. Αυτός είναι ο δρόμος για τον Ιησού Χριστό. Είναι ο τρόπος με τον οποίο εγώ σώθηκα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο ο κ Γκρίφιθ (Mr. Griffith) σώθηκε. Είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) και ο Δρ Τσαν (Dr. Chan) σώθηκαν. Είναι ο τρόπος με τον οποίο όλοι οι άνθρωποι μας σώθηκαν. Και αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει εσύ να σωθείς.

“Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν, και ολίγοι είναι οι ερίσκοντες αυτήν” (Ματθαίος 7:14).

Πατέρα, προσεύχομαι να φέρεις βαθύ έλεγχο σε κάποιους που ακούν ή διαβάζουν αυτό το κήρυγμα. Και προσεύχομαι Εσύ να θελήσεις να τους ελκύσεις στον Υιό Σου, τον Ιησού, ο οποίος πέθανε στο Σταυρό για να πληρώσει για τις αμαρτίες τους, και αναστήθηκε από τους νεκρούς για να τους δώσει ζωή. Στο όνομά Του, Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το– rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά αν μπορείς γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Β΄ Πέτρου 2:15-22.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπένταζμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Rock of Ages/ Βράχε των Αιώνων” (του Augustus M. Toplady, 1740-1778).