Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ- ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

(ΚΗΡΥΓΜΑ #4 ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ Β΄ ΠΕΤΡΟΥ)
FALLEN ANGELS – A WARNING TO FALLEN MEN
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 17 Μαΐου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, May 17, 2015

“Ο Θεός δεν εφείσθη αγγέλους αμαρτήσαντας, αλλά ρίψας αυτούς εις τον τάρταρον δεδεμένους με αλύσεις σκότους, παρέδωκε διά να φυλάττωνται εις κρίσιν” (Β΄ Πέτρου 2:4).


Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι ο Σατανάς ήταν ένας μεγάλος αρχάγγελος που επαναστάτησε ενάντια στον Θεό, και ρίχτηκε από τον Ουρανό στη γη. Η πτώση του Σατανά δίνεται στον Ιεζεκιήλ 28:11-19 και στον Ησαΐα 14:13-14. Πολλοί άγγελοι πήγαν με το μέρος του Σατανά στην εξέγερσή του. Μερικοί απ’ αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι να γίνουν αυτό που η Βίβλος αποκαλεί “δαιμόνια.” Αλλά μερικοί από αυτούς ρίχτηκαν στην κόλαση. Αυτά είναι τα δαιμόνια για τα οποία μιλάει το κείμενό μας. Ο Δρ Τσαρλς Κ. Ράιρι (Dr. Charles C. Ryrie) είπε, "Αυτοί είναι οι πεσμένοι άγγελοι που αμάρτησαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να συνευρίσκονται με γυναίκες, όπως περιγράφεται στη Γένεση 6: 1-4” (The Ryrie Study Bible, Moody Press, 1978, σχόλια πάνω στο Β΄ Πέτρου 2:4).

Στην Εφεσίους 6:11-17 δείχνει ότι ο Σατανάς εξακολουθεί να έχει χιλιάδες δαιμόνια υπό τον έλεγχό του - και είναι πολύ δραστήρια στον κόσμο σήμερα. Ο Δρ Μάρτιν Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) είπε, «Υπάρχουν χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια, κακών πνευμάτων" (Christian Unity, The Banner of Truth Trust, 1980, σ. 58).

Ήμουν ο ιδρυτής μιας εκκλησίας για νέους χίπις στις αρχές του 1970. Είναι ακόμα εκεί, αν και σήμερα είναι εκκλησία Νοτίων Βαπτιστών. Αυτή η εμπειρία με έκανε να γίνω ενήμερος της δαιμονικής δύναμης. Είδα και άκουσα πράγματα που δεν θα μπορούσαν να έχουν προέλθει από οποιαδήποτε φυσική πηγή.

Στο κλασικό του βιβλίο Demons in the World Today/ Τα Δαιμόνια στον Κόσμο Σήμερα, ο Δρ. Μέριλλ Φ. Άνγκερ (Dr. Merrill F. Unger), από τη Θεολογική Σχολή του Ντάλλας (Dallas Theological Seminary), έδειξε πώς οι δαιμονικές δυνάμεις εργάζονται σήμερα. Οι τίτλοι των κεφαλαίων είναι “Δαιμόνια και Πνευματισμός,” “Δαιμόνια και Μαγεία,” “Δαιμόνια και Κατοχή από Δαιμόνια,” “Δαιμόνια και Ψευδοθρησκείες,” και αρκετά άλλα (Merrill F. Unger, Ph.D., Th.D., Demons in the World Today, Tyndale House Publishers, 1971).

Αλλά τα δαιμόνια για τα οποία μιλάει το κείμενό μας έκαναν περισσότερα από αυτά που συναντάμε σήμερα. Ο Δρ. Τζον ΜακΆρθουρ (Dr. John MacArthur) πολύ σωστά είπε, “Μπήκαν σε άντρες που ακόλαστα συνερεύθησαν με γυναίκες” (The MacArthur Study Bible, σχόλια πάνω στο Β΄ Πέτρου 2:4). Αυτό παρήγαγε μια φυλή ανθρώπων που ήταν τόσο δαιμονοποιημένη ώστε ο Θεός έστειλε τον Μεγάλο Κατακλυσμό για να τους καταστρέψει όλους. Γι’ αυτό το έγκλημα, αυτή η ομάδα των δαιμονίων ρίχτηκαν στην Κόλαση (Τάρταρα) – αλυσοδεμένοι στο σκοτάδι. Ο Δρ. Κέννεθ Γουέστ (Dr. Kenneth Wuest) είπε, «ο Πέτρος μιλάει για τον τόπο στον αόρατο κόσμο όπου [αυτοί] οι έκπτωτοι άγγελοι είναι προφυλακισμένοι μέχρι την Κρίση του Μεγάλου Λευκού Θρόνου», όταν θα ριχτούν στη λίμνη της φωτιάς (Kenneth S. Wuest, Wuest’s Word Studies From the Greek New Testament; volume 2, Eerdmans Publishing Company, 1954, σχόλια πάνω στο Β΄ Πέτρου 2:4).

Ο Δρ. Χένρυ Μ. Μόρρις (Dr. Henry M. Morris) είπε, "Ένα συγκεκριμένο τμήμα των αγγέλων του διαβόλου, όχι μόνο ακολούθησε Σατανά στην… εξέγερσή του εναντίον του Θεού, αλλά και προσπάθησαν να διαφθείρουν όλη την ανθρωπότητα λαμβάνοντες ‘τας θυγατέρας των ανθρώπων’ (Γένεση 6:1-4, Β΄ Πέτρου 2:4). Αυτοί… έχουν φυλακιστεί στο χαμηλότερο και σκοτεινότερο τμήμα του Άδη περιμένοντας την τελική κρίση” (Henry M. Morris, Ph.D., The Defender’s Study Bible, World Publishing, 1995, σχόλια πάνω στο Ιούδας 6).

“Ο Θεός δεν εφείσθη αγγέλους αμαρτήσαντας, αλλά ρίψας αυτούς εις τον τάρταρον δεδεμένους με αλύσεις σκότους, παρέδωκε διά να φυλάττωνται εις κρίσιν” (Β΄ Πέτρου 2:4).

Η λογική εδώ είναι ότι αφού ο Θεός τιμωρεί έτσι αυτούς τους πεσμένους αγγέλους, θα κρίνει επίσης και τους πεσμένους άνδρες και γυναίκες που δεν έχουν εξαγοραστεί από τον Ιησού.

I.   Πρώτον, σκεφτείτε το κείμενό μας ως προειδοποίηση.

“Ο Θεός δεν εφείσθη αγγέλους αμαρτήσαντας, αλλά ρίψας αυτούς εις τον τάρταρον.”

Δείτε εδώ την κρίση της αμαρτίας. Δείτε σε αυτό την μελλοντική εκδίκηση, εφόσον φυλάττονται για κρίση! Παρατηρήστε ότι αυτοί οι άγγελοι που αμάρτησαν ήταν κάποτε άγγελοι στον Ουρανό! Κάποτε ζούσαν στον ίδιο τον Ουρανό. Δεν είχαν καμία επαφή με το κακό. Οι φίλοι τους ήταν τέλεια πνεύματα όπως και οι ίδιοι. Ωστόσο, ήταν σε θέση να επιλέξουν την αμαρτία, και επέλεξαν την αμαρτία. Το κακό μπήκε στις καρδιές αυτών των αγγέλων. Ο φθόνος, η υπερηφάνεια και η απείθεια μπήκε μέσα τους, και ρίχτηκαν στην κόλαση, για να μην είναι ποτέ ξανά ελεύθεροι.

Μπορεί να είσαι παιδί ευσεβών γονέων. Μπορεί να μεγάλωσες μέσα στην εκκλησία. Και όμως μπορεί να καταλήξεις ένας χαμένος αμαρτωλός και να "παραδοθείς... σε αλυσίδες σκότους, για να φυλαχθείς προς κρίση."

Ο Χίτλερ αφιερώθηκε και βαφτίστηκε στην εκκλησία. Στη συνέχεια, ο Χίτλερ πήγε σε ένα μουσικό σχολείο για να μάθει να ψάλλει στη χορωδία. Ο Μάο Τσε Τουνγκ πήγε σε Βιβλικό σχολείο. Ο Στάλιν πήγε σε μια θεολογική σχολή, να σπουδάσει για να μπει στη διακονία. Ο Δαρβίνος μελετούσε την Αγία Γραφή, και είχε πτυχίο στη θεολογία. Στην πραγματικότητα, αυτό ήταν το μόνο πτυχίο που είχε! Ωστόσο, χιλιάδες ευφυείς άνθρωποι σήμερα πιστεύουν τις τρελές και φανταστικες θεωρίες ενός ανθρώπου του οποίου η μόνη εκπαίδευση ήταν ένα πτυχίο στη θεολογία! Σκεφτείτε το ανείπωτο κακό που αυτοί οι άνδρες έκαναν στην ανθρώπινη φυλή! Σκεφτείτε την τρέλα και την αμαρτία που τους οδήγησε να καταστρέψουν αμέτρητες ανθρώπινες ζωές!

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ ήταν γιος ενός διακόνου. Ο ίδιος ο Βαν Γκογκ έπαιρνε τα τυπωμένα κηρύγματα του Σπέρτζον (Spurgeon) και τα κήρυττε σε διάφορα παρεκκλήσια στο Λονδίνο. Ωστόσο, ο Βαν Γκογκ εθίστηκε στο αψέντι, τρελάθηκε από το ναρκωτικό, και αυτοκτόνησε! Η ποιήτρια Έμιλυ Ντίκινσον πήγαινε σε ένα σχολείο που γνώρισε αναζωπύρωση. Όλοι οι φίλοι της είχαν μεταστραφεί. Αλλά η Έμιλυ Ντίκινσον αρνήθηκε να εμπιστευτεί τον Χριστό. Τελείωσε τη ζωή της σαν ερημίτης, χωρίς να φύγει ποτέ από το δωμάτιό της, καθώς η ίδια βυθιζόταν στην τρέλα και την απελπισία. Μπορεί να πεις, "Τίποτα τέτοιο δεν θα συμβεί σε μένα." Είσαι σίγουρος για αυτό; Η Αγία Γραφή λέει,

“Ώστε ο νομίζων ότι ίσταται ας βλέπη μη πέση” (Α΄ Κορινθίους 10:12).

Δεν έχει σημασία πόσο δυνατός είσαι, δεν έχει σημασία πόσο έξυπνος είσαι, να είσαι προσεκτικός! Εάν οι άγγελοι μπόρεσαν να πέσουν, το ίδιο κι εσύ! Ο μεγάλος Αρχάγγελος Εωσφόρος, ο υιός της αυγής, εκφυλίστηκε σε Σατανά! Οι άγγελοι του Ουρανού έπεσαν στην αμαρτία και πολλοί από αυτούς έγιναν δαιμόνια του σεξ που δηλητηρίασαν την ανθρωπότητα πριν από τον Κατακλυσμό! Ο Απόστολος Ιούδας, ο οποίος έκανε θαύματα και εξέβαλε δαιμόνια, έγινε ο «υιός της απώλειας», που πρόδωσε τον Χριστό του Θεού!

“Ώστε ο νομίζων ότι ίσταται ας βλέπη μη πέση.”

Αυτή η ιστορία έχει προσαρμοστεί από ένα κήρυγμα που Σπέρτζον (Spurgeon) που κήρυξε πάνω σε αυτό το ίδιο κείμενο. Ένας αξιωματικός στην Ινδία είχε εξημερώσει μια λεοπάρδαλη. Από τότε που ήταν ένα γατάκι το είχε μεγαλώσει. Τριγυρνούσε στο σπίτι του, όπως μια γάτα, και όλοι έπαιζαν μαζί του. Αλλά ο άντρας αυτός καθόταν στην καρέκλα του και κοιμόταν μία ημέρα. Η λεοπάρδαλη του έγλειψε το χέρι. Το δέρμα του ήταν σκασμένο και η λεοπάρδαλη γεύτηκε αίμα. Από εκείνη τη στιγμή δεν ήταν πλέον ευχαριστημένη να ζει στο σπίτι. Έσπευσε να σκοτώσει, και έτρεξε μακριά μέσα στη ζούγκλα. Εκείνη η λεοπάρδαλη είχε εξημερωθεί. Αλλά και πάλι ήταν λεοπάρδαλη. Έτσι, ένας άνθρωπος μπορεί να φαίνεται ότι είναι Χριστιανός. Αλλά η καρδιά του είναι αμετάβλητη, κι έτσι εξακολουθεί να είναι ένας πεσμένος άνθρωπος. Η γεύση της αμαρτίας θα αποκαλύψει σύντομα το άγριο ζώο μέσα του. Η λεπτή κρούστα της καλοσύνης εξαφανίζεται σύντομα κάτω από τον πειρασμό. Μπορεί να φαίνεσαι καλός, αλλά αν δεν μεταστραφείς είσαι ακόμα ικανός να πράξεις το χειρότερο κακό. Έχω γνωρίσει άνδρες που μπήκαν στη διακονία και κήρυξαν θαυμάσια κηρύγματα και που πήγαν πίσω στην αμαρτία του χειρίστου είδους. Ήξερα έναν άνδρα ο οποίος ήταν ένας καλός ιεροκήρυκας. Αλλά μετά από λίγα χρόνια άρχισε να παίρνει ναρκωτικά. Η γυναίκα του τον πέταξε έξω και ζούσε στον δρόμο. Ένα βράδυ δολοφονήθηκε σε ένα πάρκο. Μπορούσαν να ακούσουν τις κραυγές του από μακριά! Η Αγία Γραφή λέει,

“Συνέβη δε εις αυτούς το της αληθινής παροιμίας, ο κύων επέστρεψεν εις το ίδιον αυτού εξέρασμαμ και, ο χοίρος λουσθείς επέστρεψεν εις το κύλισμα του βορβόρου” (Β΄ Πέτρου 2:22).

“Έγειναν εις αυτούς τα έσχατα χειρότερα των πρώτων” (Β΄ Πέτρου 2:20).

“Ο Θεός δεν εφείσθη αγγέλους αμαρτήσαντας.” Γιατί να λυπηθεί έναν μη μεταστραφημένο γιο του Αδάμ σαν εσένα; Αν δεν εμπειριστείς την πραγματική μεταστροφή στον Χριστό, να είσαι βέβαιος ότι η αμαρτία σου θα σε βρει. Και ο Θεός θα σε ρίξει στον τόπο του μαρτυρίου, που έχει ετοιμαστεί για το διάβολο και τους αγγέλους του. Ο Θεός θα τιμωρήσει εκείνους που ζουν και πεθαίνουν μέσα στις αμαρτίες τους. Ο Θεός δεν γλίτωσε τους αγγέλους που αμάρτησαν - και δεν θα γλιτώσει εσένα αν συνεχίσεις στην μη μεταστραφημένη σου κατάσταση. Αυτή είναι η προειδοποίηση που δίνεται στο κείμενό μας.

II. Δεύτερον, σκεφτείτε την ελπίδα που υπονοείται στο κείμενο.

Οι άγγελοι που αμάρτησαν εγκαταλείφθηκαν από τον Θεό. Αλλά ένας χαμένος αμαρτωλός σαν εσένα μπορεί να εξαγοραστεί. Με τη χάρη του Θεού, λυτρωμένοι άνδρες και γυναίκες θα σταθούν παρόλο που άγγελοι έπεσαν! Αυτοί οι αμαρτωλοί άγγελοι ποτέ δεν είχαν έναν Σωτήρα να πεθάνει στη θέση τους. Ποτέ δεν είχαν το Άγιο Πνεύμα να τους ελέγξει και να τους ελκύσει στον Ιησού. Το Αίμα Του ποτέ δεν τέθηκε στη διάθεση τους για τον καθαρισμό της αμαρτίας τους. Ποτέ δεν άκουσαν το Ευαγγέλιο να τους κηρύττεται. Μου προκαλεί θαυμασμό το ότι ο Θεός προσφέρει συγχώρηση και σωτηρία σε πονηρούς άνδρες και γυναίκες. Η σωτηρία δεν προσφέρθηκε ποτέ στους έκπτωτους αγγέλους. Εγκαταλείφθηκαν αμέσως και δέθηκαν με τις αλυσίδες του σκότους μέχρι την Τελική Κρίση και τη λίμνη της φωτιάς. Ο Θεός δεν έδωσε στους αγγέλους καμία δεύτερη ευκαιρία. Δεν περίμενε πολλά χρόνια πριν να κρίνει την αμαρτία τους. Όταν αμάρτησαν αμέσως αποκόπηκαν για όλη την αιωνιότητα.

Πόσο καιρό έχεις ζήσει στην αμαρτία; Μερικοί από εσάς έχουν παραμείνει χωρίς να μεταστραφούν για πολλά χρόνια. Έχετε απορρίψει τον Χριστό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα κι αν έχετε ακούτε το Ευαγγέλιο να κηρύττεται από αυτόν τον άμβωνα κάθε Κυριακή! Η υπομονή του Θεού μαζί σας είναι θαυμαστή! Αυτός δεν λυπήθηκε αγγέλους που αμάρτησαν, αλλά λυπάται εσάς! Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σε αυτούς τους αγγέλους δεν προσφέρθηκε ποτέ το Ευαγγέλιο. Όταν έπεσαν δεν είχαν καμία μελλοντική δυνατότητα σωτηρίας. Έπεσαν για να μην σηκωθούν ποτέ. Οι άγγελοι δεν είχαν ποτέ μια θυσία. Δεν υπήρχε Υιός του Θεού που να πεθάνει γι 'αυτούς. Δεν υπήρχε Αίμα που να καθαρίσει την αμαρτία γι 'αυτούς. Δεν είχαν κανένα ιεροκήρυκα να τους κηρύξει το Ευαγγέλιο. Ωστόσο, σας έχω καλέσει να μετανοήσετε και να έρθετε στον Ιησού πολλές φορές. Σας έχω καλέσει να εμπιστευτείτε τον Ιησού και να έχετε αιώνια ζωή.

Δεν υπάρχει καμία συγχώρεση και καμία ελπίδα για τα δαιμόνια. Και όμως υπάρχει συγχώρεση και ελπίδα για εσάς. Και πάλι ο Χριστός σας λέει,

“Έλθετε προς εμέ, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει.”
         (Ματθαίος 11:28).

Ο Ιησούς σας λέει, “Έλθετε προς εμέ.” Ποτέ δεν έδωσε τέτοια πρόσκληση στους έκπτωτους αγγέλους. Αλλά τη δίνει σε σας, “Έλθετε προς εμέ... και εγώ θέλω σας αναπαύσει.” Ελάτε σε μένα, εμπιστευθείτε σε μένα, και θα σας καθαρίσω από όλες τις αμαρτίες σας με το Αίμα Του!

Ποτέ δεν το πρόσφερε αυτό στους έκπτωτους αγγέλους, αλλά το προσφέρει σε σένα! Αυτή είναι η θαυμαστή αγάπη για την οποία έψαλλε ο Γουέσλεϊ (Wesley),

“Θαυμαστή αγάπη, πώς μπορεί να γίνεται
Εσύ, ο Θεός μου, να πεθάνεις για μένα;”
   (“And Can It Be?/ Πώς μπορεί να γίνεται;” του Charles Wesley, 1707-1788).

Ο Ιησούς είναι έτοιμος τώρα να σώσει τον κάθε ένα από εσάς που θα Τον εμπιστευτεί!

Δεν έχει σημασία τι αμαρτία έχεις κάνει, τη στιγμή που θα Τον εμπιστευτείς, θα σε καθαρίσει με το Αίμα Του!

Πόσο δύσκολο είναι να Τον εμπιστευτείς; Είναι πολύ εύκολο να Τον εμπιστευτείς. Διάβασα το βιβλίο του Ποιμένα Γούρμπραντ (Pastor Wurmbrand) Βασανισμένοι γι τον Χριστό/ Τortured for Christ αρκετές φορές μέσα στη βδομάδα. Ο ποιμένας είπε,

Κάποτε ήξερα έναν Ορθόδοξο επίσκοπο στη Ρουμανία. Ήταν άνθρωπος των Κομμουνιστών, είχε αποκηρύξει τα πρόβατά του. Του έπιασα το χέρι και του είπα την παραβολή του άσωτου υιού. Ήταν ένα απόγευμα στον κήπο του. Είπα, “Δες με τι είδους αγάπη ο Θεός δέχεται έναν αμαρτωλό που επιστρέφει. Τον δέχεται με χαρά ακόμα και έναν επίσκοπο που μεταννοεί.” Του έψαλλα Χριστιανικούς ύμνους. Αυτός ο άντρας μεταστράφηκε. (Richard Wurmbrand, Tortured for Christ, Living Sacrifice Books, 1998, σ. 90).

Δεν έχει σημασία τι αμαρτίες έχεις κάνει, ή σκέφτεσαι να κάνεις, ο Ιησούς θα σε συγχωρέσει. Αυτός θα σε συγχωρήσει και θα καθαριστείς με το Αίμα Του. Αυτό που έκανε ο Ιησούς για αυτόν τον ορθόδοξο επίσκοπο θα το κάνει και για σένα. Μόνο εμπιστεύσου Αυτόν! Αυτός θα σε σώσει. Ο Ιησούς είπε,

“Τον ερχόμενον προς εμέ δεν θέλω εκβάλει έξω” (Ιωάννης 6:37).

Ο Κύριος Ιησούς σε προσκαλεί να έρθεις σ 'Αυτόν. Όταν σκέφτομαι τον Ιησού να παρακαλεί τους αμαρτωλούς να έρθουν και να Τον εμπιστευτούν, εκπλήσσομαι. Μου φαίνεται ότι οι αμαρτωλοί θα έπρεπε να ικετεύουν τον Ιησού να τους σώσει! Και όμως είναι ο Ιησούς που ικετεύει τους αμαρτωλούς να έρθουν σ 'Αυτόν! Είναι το Άγιο Πνεύμα που ικετεύει τους αμαρτωλούς να έρθουν σ 'Αυτόν! Είναι η εκκλησία που ικετεύει μαζί τους να έρθουν σ’ Αυτόν! Είναι οι Χριστιανοί που προσεύχονται γι 'αυτούς να έρθουν σ' Αυτόν!

“Και το Πνεύμα και η νύφη λέγουσιν· Ελθέ. Και όστις ακούει, ας είπη. Ελθέ Και όστις διψά, ας έλθη”
         (Αποκάλυψη 22:17).

Τι είναι αυτό για το οποίο εμείς προσευχόμαστε; Προσευχόμαστε για σένα να έρθεις στον Ιησού! Τι είναι αυτό που το Άγιο Πνεύμα κάνει; Σε καλεί να έρθεις στον Ιησού! Τι είναι αυτό που λέει ο Ιησούς; Λέει, «Ελάτε σε Μένα!» Τι λέει ο Ιησούς σε όλους μας να κάνουμε; Λέει, "Ανάγκασον να εισέλθωσι" (Λουκάς 14:23). Όλοι μας σε θέλουμε να έρθεις στον Ιησού και να σωθείς. Δεν το λέμε αυτό για τους έκπτωτους αγγέλους, αλλά το λέμε σε σένα! Έλα! Έλα! Έλα! Έλα στον Ιησού για να σωθείς! Έλα στον Ιησού με όλες τις αμφιβολίες σου! Έλα σ 'Αυτόν με όλους τους φόβους σου! Έλα σ 'Αυτόν με όλες τις αμαρτίες σου!

Εκεί για μένα στέκεται ο Σωτήρας,
   Κρατώντας ανοιχτά τα πληγωμένα Του χέρια·
Ο Θεός είναι αγάπη! Το ξέρω, το αισθάνομαι,
   Ο Ιησούς κλαίει και μ΄αγαπάει ακόμα.
(“Depth of Mercy/ Βάθος Ελέους” του Charles Wesley, 1707-1788).

Πατέρα, προσεύχομαι κάποιος αμαρτωλός να έρθει στον Υιό Σου Ιησού και να σωθεί! Στο όνομά Του, Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν από το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Β΄ Πέτρου 2:4-9.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπένταζμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Depth of Mercy/ Βάθος Ελέους” (του Charles Wesley, 1707-1788, ψάλλεται στη
μελωδία του “Just As I Am/Καθώς ειμί αμαρτωλός”).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ- ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

(ΚΗΡΥΓΜΑ #4 ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ Β΄ ΠΕΤΡΟΥ)
FALLEN ANGELS – A WARNING TO FALLEN MEN

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Ο Θεός δεν εφείσθη αγγέλους αμαρτήσαντας, αλλά ρίψας αυτούς εις τον τάρταρον δεδεμένους με αλύσεις σκότους, παρέδωκε διά να φυλάττωνται εις κρίσιν” (Β΄ Πέτρου 2:4).

(Ιεζεκιήλ 28:11-19, Ησαΐας 14:13-14, Γένεση 6:1-4, Εφεσίους 6:11-17)

I.    Πρώτον, σκεφτείτε το κείμενό μας ως προειδοποίηση, Β΄ Πέτρου
2:4α, Α΄ Κορινθίους 10:12, Β΄ Πέτρου 2:22, 20.

II.   Δεύτερον, σκεφτείτε την ελπίδα που υπονοείται στο κείμενο,
Ματθαίος 11:28, Ιωάννης 6:37, Αποκάλυψη 22:17, Λουκάς 14:23.