Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

SIGNS OF CHRIST’S SECOND COMING
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 17 Μαΐου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, May 17, 2015

“Ειπέ προς ημάς πότε θέλουσι γείνει ταύτα, και τι το σημείον της παρουσίας σου και της συντελείας του αιώνος;” (Ματθαίος 24:3).


Διαβάζω τρεις εφημερίδες κάθε μέρα. Επίσης αφιερώνω λίγα λεπτά παρακολουθώντας δύο σταθμούς ειδήσεων καλωδιακής τηλεόρασης. Ό,τι ακούμε στις ειδήσεις δείχνει ότι ο κόσμος μας βρίσκεται σε αναταραχή. Τρομοκρατία, πόλεμοι, όμηροι και βομβιστικές επιθέσεις συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα. Δεκάδες εκκλησίες κάηκαν και οι χριστιανοί αποκεφαλίζονται κατά εκατοντάδες. Το Ιράν σύντομα θα έχει πυρηνικές βόμβες. Απειλούν την ίδια την ύπαρξή μας. Λένε ότι θα περάσουν λαθραία βόμβες στις πόλεις μας, θα τις ανατινάξουν, και θα καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας.

Ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κέννεντυ (President John F. Kennedy) ήταν Καθολικός. Μια μέρα έπαιζε γκολφ με τον Μπίλλυ Γκράχαμ (Billy Graham). Είπε στον κ Γκράχαμ (Graham) ότι η Καθολική Εκκλησία πιστεύει στη Δεύτερη Έλευση του Χριστού. Απαγγέλλουν το δόγμα που λέει, "Από εκεί θα έρθει, για να κρίνει ζωντανούς και νεκρούς." Αλλά ο Πρόεδρος Κέννεντυ (President Kennedy) ήθελε να μάθει περισσότερα για τη Δεύτερη Έλευση. Εξήντα χρόνια πριν ο Σερ Γουίνστον Τσόρτσιλλ (Sir Winston Churchill) ήταν ακόμα Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. Ο νεαρός ευαγγελιστής Μπίλλυ Γκράχαμ (Billy Graham) οδηγήθηκε στο γραφείο του στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ (Downing Street), στο Λονδίνο. O Τσόρτσιλ του είπε, «δεν νομίζω ότι απομένει πολύς χρόνος στον κόσμο. Τα προβλήματά μας είναι πέρα από εμάς. "Σήμερα, σχεδόν όλοι στην ηγεσία φαίνεται να αντιλαμβάνονται αυτόν τον φόβο. Η εποχή στην οποία ζούμε περνά μπροστά από τα μάτια μας. Φαίνεται ότι οδεύουμε προς την κορύφωση της ιστορίας και το τέλος του κόσμου.

Οι Μαθητές ενδιαφέρονταν για αυτό. Ρώτησαν τον Ιησού, «Τι το σημείον της παρουσίας σου, και της συντελείας του αιώνος;» Η λέξη που χρησιμοποιείται στο κείμενο είναι “αιών.” Σημαίνει “εποχή” – η εποχή που ζούμε τώρα, η Χριστιανική οικονομία. Ο Χριστός δεν τους επέπληξε για αυτή την ερώτηση - “Τι το σημείον της παρουσίας σου, και της συντελείας του αιώνος;” Αντί να τους επιπλήξει, τους έδωσε μία μεγάλη λίστα με τα “σημεία.” Ζήτησαν για ένα σημείο αλλά ο Χριστός τους έδωσε πολλά στα επόμενα εδάφια, αλλά και σε αποσπάσματα της επί του Όρους Ομιλίας που καταγράφονται στο Μάρκος 13 και Λουκάς 21.

Υπάρχουν τρία σφάλματα σχετικά με τα σημεία που έδωσε ο Χριστός. Πρώτον, οι Προτεριστές (Preterists) ανάγουν όλα αυτά τα σημεία πίσω στο πρώτο αιώνα. Πολλοί σύγχρονοι Καλβινιστές είναι προτεριστές που το κάνουν αυτό. Νομίζω ότι κάνουν λάθος. Για παράδειγμα, χρειάζεται πραγματικά να τεντώσεις τη φαντασία σου ώστε το εδάφιο 14 να αναφέρεται στον πρώτο αιώνα και να εξακολουθείς να διατηρείς μια κυριολεκτική ερμηνευτική, μια κυριολεκτική ερμηνεία της Αγίας Γραφής. Εκείνο το εδάφιο λέει,

“Και θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη, και τότε θέλει ελθεί το τέλος” (Ματθαίος 24:14).

Αυτή είναι μια απλή και σαφής προφητεία από τον Χριστό. Είναι σαφές ότι δεν συνέβη αυτό μέχρι σήμερα.

Γνωρίζουμε ότι οι Μαθητές διέδωσαν το ευαγγέλιο σε όλη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αλλά δεν κήρυξαν το Ευαγγέλιο "σε όλο τον κόσμο" - σίγουρα όχι στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τα νησιά της θάλασσας, και αλλού. Το Ματθαίος 24:14 μόλις τώρα εκπληρώνεται κυριολεκτικά «σε όλο τον κόσμο.»

Στη συνέχεια, νομίζω ότι το δεύτερο σφάλμα αναφορικά με τα συμπτώματα είναι να τα ωθήσουμε στο μέλλον, στην επταετή Θλίψη. Αυτό είναι που οι σύγχρονοι Ντισπενσεσιοναλιστές (Dispensationalists) τείνουν να κάνουν. Έτσι, νομίζω ότι είναι λάθος να σπρώχνουμε όλα τα σημεία προς τα πίσω, στον πρώτο αιώνα - και νομίζω ότι είναι επίσης λάθος να τα σπρώχνουμε όλα εμπρός, αποκλειστικά μέσα στη Θλίψη. Είμαι πεπεισμένος ότι τα «σημεία» μας έχουν δοθεί τώρα, σε αυτές τις πονηρές μέρες.

Είναι περίεργο το γεγονός ότι υπάρχει τόσο λίγο κήρυγμα πάνω σε αυτά τα σημεία σε πολλές εκκλησίες σήμερα. Μου φαίνεται ότι η σύγχρονη απόρριψη των σημείων είναι από μόνη της ένα σημείο! Φοβάμαι ότι αυτό τοποθετεί κάποιους από τους ποιμένες στην κατηγορία των “εμπαικτών” που λένε “Πού είναι η υπόσχεσις της παρουσίας αυτού;” (Β΄ Πέτρου 3:3-4). Και νομίζω ότι η απόρριψη των σημείων δείχνει πως “επειδή ο νυμφίος εβράδυνεν, ενύσταξαν πάσαι και εκοιμώντο” (Ματθαίος 25:5). Οι εκκλησίες που κοιμούνται δεν θέλουν να ακούσουν για τα σημεία. Μπορεί να τους ξυπνήσουν! Ο Δρ Μ. Ρ. ΝτεΧάαν (Dr. M. R. DeHaan) είπε, “Υπάρχουν τότε δύο κίνδυνοι. Πρώτον, ο κίνδυνος του να ορίζεις ημερομηνίες, και, δεύτερον, το αντίθετο κακό, εξίσου σοβαρό, το να αγνοείς τα σημεία…” (M. R. DeHaan, M.D., Signs of the Times, Kregel Publications, 1997 edition, σ. 13). Οι κήρυκες αγνοούν τα σημεία στις περισσότερες εκκλησίες σήμερα!

Στη συνέχεια, υπάρχει κι ένα τρίτο σφάλμα. Το 2011 ο Χάρολντ Κάμπτινγκ (Harold Camping) ανακοίνωσε την ημέρα και την ώρα του ερχομού του Χριστού στα σύννεφα, στην αρπαγή. Είπε ότι θα συμβεί στις 21 Μαΐου του 2011, στις 18:00. Φυσικά, έκανε λάθος. Ο Ιησούς είπε ξεκάθαρα, "Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει» (Ματθαίος 24:36). Αν κάποιος σας πει ότι ξέρει την ώρα που θα έρθει ο Χριστός, μην τον ακούσετε!

Οι Μαθητές ζήτησαν ένα σημείο του ερχομού Του “και της συντελείας του αιώνος» αλλά ο Χριστός τους έδωσε πολλά σημεία. Στη συνέχεια θα απαριθμήσω αρκετά από τα σημεία που έδωσε ο Χριστός και οι Απόστολοί Του, σε τρεις κατηγορίες.

I. Πρώτον, υπάρχουν σημεία μέσα στις εκκλησίες.

Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο σημείο που έδωσε ο Ιησούς, στο Ματθαίος 24:4-5

“Και αποκριθείς ο Ιησούς, είπε προς αυτούς· Βλέπετε μη σας πλανήση τις. Διότι πολλοί θέλουσιν ελθεί επί τω ονοματί μου, λέγοντες Εγώ είμαι ο Χριστός, και πολλούς θέλουσι πλανήσει” (Ματθαίος 24:4-5).

Αυτό φαίνεται να αφορά κυρίως τα δαιμόνια, τα οποία παριστάνουν τον Χριστό. Ο Απόστολος Παύλος προειδοποίησε για «άλλον Ιησούν, τον οποίον ημείς δεν εκηρύξαμεν» (Β΄ Κορινθίους 11: 4). Ο Απόστολος είπε επίσης,

“Το δε Πνεύμα ρητώς λέγει ότι εν υστέροις καιροίς θέλουσιν αποστατήσει τινές από της πίστεως, προσέχοντες εις πνεύματα πλάνης και εις διδασκαλίας δαιμονίων” (Α΄Τιμόθεον 4:1).

Σήμερα βλέπουμε το "Χριστο-πνεύμα» του Γνωστικισμού να κηρύττεται σε πολλές εκκλησίες. Αυτός ο Γνωστικιστής Χριστός είναι ένα πνεύμα, όχι η πραγματική σάρκα και οστά του Χριστού της Αγίας Γραφής. Η Βίβλος λέει “Παν πνεύμα, το οποίον δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εν σαρκί, δεν είναι εκ του Θεού” (Α΄ Ιωάννου 4:3). Από όλες τις μεταφράσεις μόνο στο κείμενο φαίνεται το τι το εδάφιο θέλει να πει! Η λέξη στο κείμενο είναι “εληλυθότα.” Είναι στον Παρακείμενο, δείχνοντας την παρούσα κατάσταση του Χριστού (cf. Jamieson, Fausset and Brown). Όπως πολύ σωστά φαίνεται στο κείμενο, ο Χριστός “εν σαρκί εληλυθότα.” Ήρθε στη σάρκα, και παραμένει στη σάρκα, στο αναστημένο με σάρκα και οστά σώμα Του. Όταν αναστήθηκε από τους νεκρούς, ο Ιησούς είπε, “πνεύμα σάρκα και οστέα δεν έχει, καθώς εμέ θεωρείτε έχοντα” (Λουκάς 24:39). Έτσι, το σημερινό Χριστο- πνεύμα είναι στην ουσία δαιμόνιο!

Ξανά. στο Ματθαίος 24:24, ο Χριστός είπε,

“Διότι θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και θέλουσι δείξει σημεία μεγάλα και τέρατα, ώτε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς” (Ματθαίους 24:24).

Δεν πρέπει να ξεγελαζόμαστε από “σημεία και τέρατα” σ’ αυτές τις πονηρές μέρες.

“Διότι οι τοιούτοι είναι ψευδαπόστολοι, εργάται δόλιοι, μετασχηματιζόμενοι εις απόστόλους Χριστού. Και ουδέν θαυμαστόν· διότι αυτός ο Σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός. Δεν είναι λοιπόν μέγα αν και οι διάκονοι αυτού μετασχηματίζωνται εις διακόνους δικαιοσύνης, των οποίων το τέλος θέλει είσθαι κατά τα έργα αυτών” (Β΄ Κορινθίους 11:13-15).

Ο Απόστολος Παύλος προειδοποίησε,

“Διότι θέλει ελθεί καιρός ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν, και από μεν της αληθείας θέλουσιν αποστρέψει την ακοήν αυτών, εις δε τους μύθους θέλουσιν εκτραπή” (Β΄ Τιμόθεον 4:3-4).

Είμαι πεπεισμένος ότι τώρα ζούμε στην αποστασία που ο Απόστολος Παύλος προέβλεψε στη Β΄ Θεσσαλονικείς 2: 3.

Μετά, ο Χριστός είπε επίσης,

“Επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία , η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή” (Ματθαίος 24:12).

Ο Χριστός προέβλεψε ότι θα υπήρχε τόση πολύ ανομία στις εκκλησίες που η πραγματική αγάπη μεταξύ των μελών της εκκλησίας θα ψυχρανθεί. Οι εκκλησίες κλείνουν την Κυριακή το βράδυ απλά και μόνο επειδή η πραγματική κοινωνία είναι σε μεγάλο βαθμό ένα πράγμα του παρελθόντος. Στα μέλη της εκκλησίας δεν τους αρέσει πλέον να είναι μαζί, όπως έκαναν στις πρώτες εκκλησίες (πρβλ. Πραξ 2: 46-47). Επίσης, ο Ιησούς προέβλεψε ότι θα υπάρξει μικρή επίμονη προσευχή στους τελευταίους καιρούς (πρβλ. Λουκάς 18: 1-8). Δεν είναι να απορείς που υπάρχουν τόσες λίγες συμπροσευχές σήμερα. Η συνάθροιση το βράδυ της Τετάρτης (αν υπάρχει!) έχει αλλάξει από συμπροσευχή σε Βιβλική μελέτη, με ίσως μία ή δύο προσευχές ρουτίνας. Σίγουρα αυτό είναι ένα σημάδι του τέλους! "ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθη, άρα γε θέλει ευρεί την πίστην [πίστη για να προσευχηθούν] επί της γης;" (Λουκάς 18: 8).

Αλλά, θυμηθείτε, ο Ιησούς είπε,

“Όταν δε ταύτα αρχίσω να γίνωνται, ανακύψατε και σηκώσατε τας κεφαλάς σας, διότι πλησιάζει η απολύτρωσίς σας.” (Λουκάς 21:28).

Ας ψάλλουμε τον τρίτο ύμνο, στροφή δύο!

Σκοτεινή ήταν η νύχτα, η αμαρτία πολεμούσε εναντίον μας·
   Βαρύ το φορτίο της θλίψης που βάσταξε·
Αλλά τώρα βλέπουμε τη σημεία του ερχομού Του·
   Οι καρδιές μας λάμπουν μέσα μας, το ποτήρι της χαράς υπερχειλίζει!
Έρχεται ξανά, Έρχεται ξανά,
   Ο ίδιος Ιησούς, που απορρίφθηκε από τους ανθρώπους·
Έρχεται ξανά, Έρχεται ξανά,
   Με εξουσία και μεγάλη δόξα, Έρχεται ξανά!
(“He Is Coming Again/ Έρχεται Ξανά” του Mabel Johnston Camp, 1871-1937).

II. Δεύτερον, υπάρχουν σημεία διωγμού.

Ο Ιησούς είπε,

“Τότε θέλουσι σας παραδώσει εις θλίψην και θέλουσι σας θανατώσει, και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων των εθνών διά το όνομά μου. Και τότε θέλουσι σκανδαλισθή πολλοί και θέλουσι παραδώσει αλλήλους και θέλουσι μισήσει αλλήλους” (Ματθαίος 24:9-10).

“Θέλει δε παραδώσει αδελφός αδελφόν εις θάνατον και πατήρ τέκνον, και θέλουσιν επαναστή τέκνα επί γονείς και θέλουσι θανατώσει αυτούς. Και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων διά το όνομά μου· ο δε υπομείνας έως τέλους, ούτος θέλει σωθή” (Μάρκος 13:12-13).

Τρομεροί διωγμοί συμβαίνουν αυτή τη στιγμή σε πολλά μέρη του κόσμου. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε γι’ αυτό στο www.persecution.com. Η ISIS σκοτώνει Χριστιανούς κατά χιλιάδες. Ο δηλωμένος σκοπός τους είναι να καταστρέψουν τον Χριστιανισμό σε όλο τον κόσμο! Περισσότερες διακριτικές πιέσεις εναντίον των αληθινών Χριστιανών γίνονται τώρα ακόμα και εδώ στον δυτικό κόσμο. Πιστοί ποιμένες δέχονται επίθεση από εκείνους που προκαλούν εκκλησιαστικές διασπάσεις. Γονείς καταδιώκουν τα ίδια τους τα παιδιά που γίνονται Χριστιανοί. Και είναι συγκλονιστικό να βλέπεις τι μερικοί άνθρωποι κάνουν στους ηλικιωμένους γονείς τους που είναι σοβαροί Χριστιανοί! Πολλοί είναι τώρα κυριολεκτικά κλειδωμένοι, και εγκαταλελειμμένοι, χωρίς να τους έχουν επισκεφτεί τα παιδιά τους που δεν είναι Χριστιανοί. Πολλοί ποιμένες μού λένε ότι πιστεύουν πως οι Χριστιανοί στην Αμερική θα βιώσουν σύντομα ακόμα μεγαλύτερους διωγμούς. Αλλά να θυμάστε, ο Ιησούς είπε,

“Μακάριοι είσθε, όταν σας μισήσωσιν οι άνθρωποι, και όταν σας αφορίσωσι και ονειδίσωσι και εκβάλωσι το όνομά σας ως κακόν ένεκεν του Υιού του ανθρώπου. Χαίρεται εν εκείνη τη ημέρα και σκιρτήσατε· διότι ιδού, ο μισθός σας είναι πολύς εν τω ουρανώ· επειδή ούτως έπραττον εις τους προφήτας οι πατέρες αυτών.” (Λουκάς 6:22-23).

Ψάλτε τον ξανά – τον υπ’ αριθμόν 3 ύμνο – τη δεύτερη στροφή!

Σκοτεινή ήταν η νύχτα, η αμαρτία πολεμούσε εναντίον μας·
   Βαρύ το φορτίο της θλίψης που βάσταξε·
Αλλά τώρα βλέπουμε τη σημεία του ερχομού Του·
   Οι καρδιές μας λάμπουν μέσα μας, το ποτήρι της χαράς υπερχειλίζει!
Έρχεται ξανά, Έρχεται ξανά,
   Ο ίδιος Ιησούς, που απορρίφθηκε από τους ανθρώπους·
Έρχεται ξανά, Έρχεται ξανά,
   Με εξουσία και μεγάλη δόξα, Έρχεται ξανά!

III. Τρίτον, υπάρχει το σημείο του παγκόσμιου ευαγγελισμού.

Παρατηρήστε πόσο περίεργα αυτό ενθαρρυντικό σημείο εμφανίζεται ξαφνικά, εν τω μέσω όλων αυτών των τρομερών σημείων. Παρακαλώ σταθείτε καθώς διαβάζω το Ματθαίος 24: 9-14.

“Τότε θέλουσι σας παραδώσει εις θλίψιν και θέλουσι σας θανατώσει, και θέλετε είσθαι μισούμενοι υπό πάντων των εθνών διά το όνομά μου. Και τότε θέλουσι σκανδαλισθή πολλοί και θέλουσι παραδώσει αλλήλους και θέλουσι μισήσει αλλήλους. Και πολλοί ψευδοπροφήται θέλουσιν εγερθή και πλανήσει πολλούς, και επειδή θέλει πληθυνθή η ανομία, η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή. Ο δε υπομείνας έως τέλους, ούτος θέλει σωθή. Και θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη, και τότε θέλει έλθει το τέλος. (Ματθαίος 24:9-14).

Μπορείτε να καθίσετε.

Το «Ευαγγέλιο της Βασιλείας» είναι απλώς το «Ευαγγέλιο» στο Μάρκος 13:10, όπου λέει, "Και πρέπει πρώτον να κηρυχθή το ευαγγέλιον εις πάντα τα έθνη." Εν τω μέσω της αποστασίας και των διωγμών, ξαφνικά ο Χριστός λέει ότι το Ευαγγέλιο θα κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο, " και τότε θέλει έλθει το τέλος " (Ματθαίος 24:14).

Τι προφητεία! Υπάρχουν πολύ λίγα μέρη στον κόσμο όπου το Ευαγγέλιο δεν μπορεί να ακουστεί στην εποχή μας. Μεσω Διαδικτύου, μέσω ραδιοφώνου, μέσω βραχέων κυμάτων, μέσω δορυφόρου και μέσω χιλιάδων ιεραποστόλων - το Ευαγγέλιο διαδίδεται σε όλο τον κόσμο σήμερα! Το Ματθαίος 24: 11-14 εκπληρώνεται στη γενιά μας! Πόσο περίεργο είναι, ακόμα καθώς οι εκκλησίες στη Δύση κλείνουν τις πόρτες τους και σταματούν τις απογευματινές συναθροίσεις τους, που υπάρχει μια έκρηξη του Ευαγγελίου στον Τρίτο Κόσμο - στην Κίνα, στη Νοτιοανατολική Ασία, μεταξύ των Χμονγκ, και των Ανέγγιχτων στην Ινδία! Αποστασία και αναζωπύρωση – να λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα - όπως το προέβλεψε ο Χριστός! Τι περίεργο παράδοξο! Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει, ακριβώς όπως ο Χριστός προέβλεψε ότι θα γίνει!

“Και θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη, και τότε θέλει έλθει το τέλος” (Ματθαίος 24:14).

Αλληλούια! Ο Ιησούς έρχεται! Ψάλτε το ξανά!

Σκοτεινή ήταν η νύχτα, η αμαρτία πολεμούσε εναντίον μας·
   Βαρύ το φορτίο της θλίψης που βάσταξε·
Αλλά τώρα βλέπουμε τη σημεία του ερχομού Του·
   Οι καρδιές μας λάμπουν μέσα μας, το ποτήρι της χαράς υπερχειλίζει!
Έρχεται ξανά, Έρχεται ξανά,
   Ο ίδιος Ιησούς, που απορρίφθηκε από τους ανθρώπους·
Έρχεται ξανά, Έρχεται ξανά,
   Με εξουσία και μεγάλη δόξα, Έρχεται ξανά!

Ξέρεις τον Χριστό; Θα είσαι έτοιμος όταν έρθει; Έχεις μεταστραφεί; Η "Επαναφιέρωση" δεν θα σε βοηθήσει αν είσαι χαμένος. Μερικοί λένε ότι έρχονται πίσω στο Χριστό, όπως ο Άσωτος Υιός. Αλλά ποτέ η Αγία Γραφή δεν είπε ότι ο Άσωτος Υιός είχε κάποτε σωθεί, αποστατησε, και στη συνέχεια αφιέρωσε τη ζωή του. Όχι! Η Αγία Γραφή λέει ξεκάθαρα ότι ήταν χαμένος! Ο ίδιος ο πατέρας του είπε,

“Διότι ούτος ο υιός μου νεκρός ήτο και ανέζησε, και απολωλώς ήτο και ευρέθη.” (Λουκάς 15:24).

Θα πρέπει να έρθεις στο Χριστό πεπεισμένος ότι είσαι χαμένος! Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε “The Method of Grace/ Η Μέθοδος της Χάρης” του μεγάλου ευαγγελιστή Τζόρτζ Γουάιτφιλντ (George Whitefield) (1714-1770).

Αν δεν έχεις πειστεί ότι είσαι χαμένος, δεν θα έρθεις στον Ιησού. Δεν θα εμπιστευτείς μόνο Αυτόν. Δεν θα εμπειριστείς πραγματική μεταστροφή, και δεν θα καθαριστείς από την αμαρτία με το αίμα του Χριστού, ούτε θα αναγεννηθείς μέσω της ανάστασης του Χριστού.

Θεέ μου, πόσο προσευχόμαστε κάποια χαμένη ψυχή, που ακούει ή διαβάζει αυτό το χειρόγραφο, ή βλέπει εμένα να το κηρύττω στο YouTube ή στην ιστοσελίδα μας, να έρθει κάτω από τον έλεγχο της αμαρτίας και να εμπιστευτεί τον Ιησού Χριστό τον Υιό Σου. Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το– rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά αν μπορείς γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν από το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Μάρκος 13:1-13.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπένταζμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Jesus is Coming Again/ Ο Ιησούς Έρχεται Ξανά” (του John W. Peterson, 1921-2006).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

SIGNS OF CHRIST’S SECOND COMING

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Ειπέ προς ημάς πότε θέλουσι γείνει ταύτα, και τι το σημείον της παρουσίας σου και της συντελείας του αιώνος;” (Ματθαίος 24:3).

(Ματθαίος 24:1-2, Λουκάς 21:20-24, Ματθαίος 24:14, 36)

I.   Πρώτον, υπάρχουν σημεία μέσα στις εκκλησίες, Ματθαίος 24:4-5,
Α΄ Τιμόθεον 4:1, Β΄ Κορινθίους 11:4, Α΄ Ιωάννη 4:3, Λουκάς 24:39,
Ματθαίος 24:24; Β΄ Κορινθίους 11:13-15, Β΄ Τιμόθεον 4:3-4,
Β΄ Θεσσαλονικείς 2:3, Ματθαίος 24:12, Πράξεις 2:46-47,
Λουκάς 18:1-8, 21:28, Β΄ Πέτρου 3:3-4, Ματθαίος 25:5.

II.  Δεύτερον, υπάρχουν σημεία διωγμού, Ματθαίος 24:9-10,
Μάρκος 13:12-13, Λουκάς 6:22-23.

III. Τρίτον, υπάρχει το σημείο του παγκόσμιου ευαγγελισμού,
Ματθαίος 24:9-14, Μάρκος 13:10, Λουκάς 15:24.