Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

DEMONS AND FALSE TEACHERS IN THE CHURCHES
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 26 Απριλίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, April 26, 2015

“Υπήρξαν όμως και ψευδοπροφήται μεταξύ του λαού, καθώς και μεταξύ σας θέλουσιν είσθαι ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες θέλουσι παρεισάξει αιρέσεις απωλείας, αρνούμενοι και τον αγοράσαντα αυτούς δεσπότην, επισύροντες εις αυτούς ταχείαν απώλειαν· και πολλοί θέλουσιν εξακολουθήσει εις τας απωλείας αυτών, διά τους οποίους η οδός της αληθείας θέλει βλασφημηθή· και διά πλεονεξίαν θέλουσι σας εμπορευθή με πλαστούς λόγους, των οποίων η καταδίκη έκπαλαι δεν μένει αργή, και η απώλεια αυτών δεν νυστάζει” (Β’ Πέτρου 2:1-3).


Αυτή είναι μια πολύ σημαντική δήλωση στον Λόγο του Θεού. Είναι μια προφητεία που δίνεται από τον Απόστολο Πέτρο, για την αποστασία και τους ψευδοδιδάσκαλους στις εκκλησίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για προφητεία. Ο Απόστολος λέει, “και μεταξύ σας θέλουσιν είσθαι ψευδοδιδάσκαλοι” (2:1). Μιλούσε για το μέλλον. Ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός τους το έδωσε αυτό ως σημάδι του τέλους αυτής της εποχής. Ο Χριστός είπε, “Θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται... ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς” (Ματθαίος 24:24). Νωρίτερα σε αυτό το κεφάλαιο ο Χριστός είπε, “βλέπετε μη σας πλανήση τις” (24:4). Έτσι κι ο Απόστολος Πέτρος επίσης προειδοποίησε “και μεταξύ σας θέλουσιν είσθαι ψευδοδιδάσκαλοι” (Β’ Πέτρου 2:1). Ο Δρ. Τζον Φ. Γουάλβουρντ (Dr. John F. Walvoord), μία αυθεντία πάνω στις Βιβλικές προφητείες, είπε,

Υπάρχουν εκκλησίες που σήμερα είναι κρύες και νεκρές την Κυριακή το βράδυ- εκείνες που πριν από λίγο καιρό είχαν ακμάζουσες συναθροίσεις [την Κυριακή] το βράδυ. Πάρα πολλές εκκλησίες σήμερα έχουν μόνο μία συνάθροιση την εβδομάδα, την Κυριακή το πρωί ... Ζούμε σε μια εποχή που η εκκλησία έχει πολλά προβλήματα... Η απιστία, ο σκεπτικισμός και η κριτική της Βίβλου... έχουν αναμφισβήτητα εξαπλωθεί πλατιά σήμερα. Αυτό δεν είναι τυχαίο, ωστόσο, αλλά κάτι που είχε σαφώς προβλεφθεί στο Λόγο του Θεού. Στην Β’ Πέτρου 2:1 αναφέρει, “Και μεταξύ σας θέλουσιν είσθαι ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες θέλουσι παρεισάξει [μυστικά] αιρέσεις απωλείας [καταστροφικές], αρνούμενοι και τον αγοράσαντα αυτούς Δεσπότην, επισύροντες εις αυτούς ταχείαν απώλειαν.” Αυτή η προφητεία [προβλέπει ] ότι υπό το πρόσχημα [τη μεταμφίεση] των Χριστιανών διδασκάλων θα προέκυπταν στην πορεία της ιστορίας της εκκλησίας εκείνοι που θα αρνούνταν τα σημαντικά διδάγματα (John F. Walvoord, Th.D., Prophecy and the Seventies, Moody Bible Institute, 1971, σ. 112, 113).

Το είδα αυτό εγώ ο ίδιος. Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας αυτής της ύπουλης αποστασίας στο σεμινάριο Νοτίων Βαπτιστών (Southern Baptist seminary) βόρεια του Σαν Φραντσίσκο, όπου απέκτησα το Μεταπτυχιακό μου. Άκουσα καθηγητές να λένε ότι ο Ιησούς δεν αναστήθηκε σωματικά από τους νεκρούς. Μετέδιδαν την αιρετική ιδέα του Εμίλ Μπρούννερ (Emil Brunner), πως "ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς μόνο στο μυαλό των μαθητών." Τους άκουσα να αρνούνται τον θάνατο αντικατάστασης του Χριστού στον Σταυρό. Τους άκουσα να αρνούνται την εξιλέωση του Αίματος. Όλα αυτά είναι προσεκτικά τεκμηριωμένα και υποσημειωμένα στο βιβλίο μου Inside the Southern Baptist Convention( Στο Εσωτερικό της Σύναξης των Νοτίων Βαπτιστών). Άκουσα ακόμη χειρότερα πράγματα στο Πρεσβυτεριανό Σεμινάριο (Presbyterian seminary) στο Σαν Ανσέλμο (San Anselmo), όπου απέκτησα το διδακτορικό μου. Το ότι πήγα σε αυτά τα δύο θεολογικά σεμανάρια πραγματικά μου άνοιξε τα μάτια.

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί ο Πρόεδρος Ομπάμα (Obama) είναι συχνά εχθρικός προς τους Χριστιανούς, αλλά μαλακός με τους μουσουλμάνους. Ήξερα αμέσως ότι θα ήταν έτσι. Ο ποιμένας του για πάνω από είκοσι χρόνια ήταν ο Δρ. Τζερεμάια Ράιτ (Dr. Jeremiah Wright). Τον έχουμε όλοι ακούσει να φωνάζει στην τηλεόραση, «ο Θεός να καταραστεί την Αμερική!» Οι άνθρωποι το προσπέρασαν, νομίζοντας ότι ήταν ένας ανίδεος μαύρος κήρυκας. Πόσο λάθος έκαναν! Ο Δρ. Ράιτ (Dr. Wright) είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Αλλά απέκτησε το μεταπτυχιακό του στη Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου του Σικάγο (Chicago’s Divinity School). Αυτό είναι από τα πιο φιλελεύθερα σχολεία που απορρίπτουν την Αγία Γραφή στην Αμερική. Εκεί ήταν που ο κατά πολύ καιρό ποιμένας του Ομπάμα (Obama) έμαθε να απορρίπτει την Αγία Γραφή και να μισεί τον Χριστιανισμό που πιστεύει στην Αγία Γραφή. Έτσι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν Πρόεδρο, τον ηγέτη του δυτικού κόσμου, ο οποίος διδάχθηκε από “ψευδοδιδασκάλους, οίτινες θέλουσι παρεισάξει αιρέσεις απωλείας, αρνούμενοι και τον αγοράσαντα αυτούς δεσπότην.” Δεν είναι να απορείς που ο Πρόεδρος επιτίθεται στον Χριστιανισμό, και στον Ισραήλ, ενώ συνεχώς είναι καλός με τους μουσουλμάνους τρομοκράτες! Ο Θεός να μας βοηθήσει! Η προφητεία του Αποστόλου Πέτρου επηρεάζει τη ζωή όλων μας σήμερα! Αν το Ιράν αποκτήσει μια βόμβα υδρογόνου, και τη ρίξει σε μια από τις πόλεις μας, θα είναι το έμμεσο αποτέλεσμα των «ψευδοδιδασκάλων" στη Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου του Σικάγο!

Στη συνέχεια, ο Απόστολος είπε ότι αυτοί οι ψευδοδιδάσκαλοι “θέλουσι παρεισάξει αιρέσεις απωλείας”(B’ Πέτρου 2:1). Στη μετάφραση του Βάμβα η λέξη “παρεισάξει” εννοεί “μυστικά”. “Αιρέσεις” εννοεί “αυτοσχέδια θρησκευτικά ψέματα” (ΜακΆρθουρ/MacArthur). Αυτοί φέρονουν τέτοιου είδους ψέματα μέσα στις εκκλησίες (“θέλουσι παρεισάξει αιρέσεις απωλείας”). Πού τα φέρνουν; Στις εκκλησίες φυσικά!

Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς αυτές οι επικατάρατες αιρέσεις καταστρέφουν αυτούς που τις υιοθετούν. Ο Επίσκοπος Τζέιμς Πάικ (Bishop James Pike) (1913-1969) ήταν ένας απ’ τους βασικούς φιλελεύθερους στην Επισκοπική Εκκλησία. Ο Δρ Φράνσις Σέφερ (Dr. Francis Schaeffer) (1912-1984) μιλάει για τότε που τον κάλεσαν στο σπίτι του Επισκόπου Πάικ (Bishop Pike). Μέχρι τότε ο Έπίσκοπος Πάικ (Bishop Pike) ήδη επικοινωνούσε με τον νεκρό του γιο, που είχε αυτοκτονήσει. Ο πεθαμένος γιος μιλούσε με τον Επίσκοπο Πάικ (Bishop Pike) μέσω ενός μέντιουμ. Είδα έναν από αυτούς τους πνευματιστές στην τηλεόραση. Όταν ο Δρ. Σέφερ (Dr. Schaeffer) έφτασε στο σπίτι του, είπε στον Επίσκοπο Πάικ (Bishop Pike) ότι αυτό ήταν δαιμονικό, “πραγματικά ζήτημα δαιμονολογίας” – όπου ένα δαιμόνιο προσποιούταν τον πεθαμένο του γιο. Ο Δρ. Σέφερ (Dr. Schaeffer) είπε, “Δεν θύμωσε, παρόλο που ήταν έτοιμος να κλάψει.” Τότε ο Σέφερ (Schaeffer) είπε, “Δεν θα ξεχάσω ποτέ την τελευταία φορά που τον είδα… ‘Είπε ένα από τα πιο λυπηρά πράγματα που έχω ακούσει ποτέ: «Όταν στράφηκα από το να είμαι αγνωστικιστής, πήγα στην Ενωμένη Θεολογική Σχολή [μια εξαιρετικά φιλελεύθερη σχολή], ώντας ενθουσιασμένος και περιμένοντας ψωμί; αλλά όταν αποφοίτησα το μόνο που μου άφησε ήταν μια χούφτα χαλίκια.’ Ποιος είναι υπεύθυνος για την τραγωδία του Επισκόπου Πάικ (Bishop Pike); Οι φιλελεύθεροι καθηγητές θεολογίας [τον άφησαν] με μία χούφτα χαλίκια και τίποτα παραπάνω” (Francis A. Schaeffer, D.D., The Great Evangelical Disaster, Crossway Books, 1984, σ. 84).

Ο Επίσκοπος Πάικ (Pike) πήγε βαθιά στην έρημο της Ιουδαίας, προσπαθώντας να ανακαλύψει γιατί ο Ιησούς είχε πάει εκεί να νηστέψει και να προσευχηθεί για σαράντα ημέρες. Το αυτοκίνητό του κόλλησε σε ένα χαντάκι και δεν κινιόταν. Ο Επίσκοπος Πάικ (Pike) προσπάθησε να περπατήσει για να βγει από αυτή την έρημο. Γλίστρησε και έπεσε 20 μέτρα κάτω σε ένα βαθύ φαράγγι. Πέθανε εκεί, ψάχνοντας για στοιχεία σχετικά με τον «ιστορικό Ιησού" (Wikipedia). Όταν το διάβασα για πρώτη φορά ξέσπασα σε δάκρυα. Ήξερα ότι αυτός ο καημένος, χαμένος άνθρωπος είχε καταστραφεί, μόνος στην έρημο, από "ψευδοδιδάσκαλους... οίτινες θέλουσι παρεισάξει αιρέσεις απωλείας, αρνούμενοι και τον αγοράσαντα αυτούς δεσπότην” (Β΄ Πέτρου 2:1). Όπως ο Δρ Σέφερ (Dr. Schaeffer) επεσήμανε, η δαιμονολογία ήταν η αιτία αυτής της τραγωδίας. Ο Απόστολος Παύλος μίλησε για «πνεύματα πλάνης" τα οποία ευθύνονται για τη φιλελεύθερη θεολογία (Α΄ Τιμόθεον 4:1).

Όταν σπούδαζα στο φιλελεύθερο σεμινάριο των Νοτίων Βαπτιστών, βόρεια του Σαν Φραντσίσκο, έγινα πλήρως ενήμερος των δαιμονίων που συνδέονται με τη φιλελεύθερη θεολογία και τις επιθέσεις της στην Αγία Γραφή. Θυμάμαι ότι διάβασα αυτό το απόσπασμα στο Α΄ Τιμόθεον,

“Το δε Πνεύμα ρητώς λέγει ότι εν υστέροις καιροίς θέλουσιν αποστατήσει τινές από της πίστεως, προσέχοντες εις πνεύματα πλάνης και εις διδασκαλίας δαιμονίων, διά της υποκρίσεως ψευδολόγων, εχόντων την εαυτών συνείδησιν κεκαυτηριασμένην” (Α΄ Τιμόθεον 4:1-2).

Ο Δρ. Μέριλ Φ. Ούνγκερ (Dr. Merrill F. Unger) (1909-1980) ήταν για πολύ καιρό καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Ντάλλας. Έγραψε το Εγχειρίδιο της Αγίας Γραφής του Ούνγκερ (Unger’s Bible Handbook), έναν κλασικό βιβλιογραφικό τόμο. Ο Δρ. Ούνγκερ (Dr. Unger) έγραψε επίσης ένα βιβλίο με τίτλο Βιβλική Δαιμονολογία (Biblical Demonology). Αποκάλεσε το Ά΄ Τιμόθεον 4:1-2 “Η προφητική προειδοποίηση ενάντια στη δαιμονική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών που θέλει να διαφθείρει την αλήθεια, και να αποστρέψει πολλούς από την πίστη...αυτό το προφητικό απόσπασμα εντοπίζει όλες τις δογματικές παρεκτροπές στις βαθύτερες αιτίες τους και στην απόλυτη πηγή τους, τους αόρατους δαιμονικούς πράκτορες” (Merrill F. Unger, Th.D., Ph.D., Biblical Demonology, Kregel Publications, 1994, σσ. 166-167).

Ο Δρ. Γουίλμπουρ Μ. Σμιθ (Dr. Wilbur M. Smith) (1894-1976) ήταν για πολύ καιρό καθηγητής στο Βιβλικό Ινστιτούτο του Μούντυ (Moody Bible Institute). Αργότερα έγινε ένας από τους ιδρυτές του Θεολογικού Σεμιναρίου του Φούλερ (Fuller Theological Seminary) στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια. Έφυγε από τη Σχολή Φούλερ (Fuller Seminary) όταν άρχισαν να απορρίπτουν την αυθεντία της Βίβλου. Τελείωσε τη σταδιοδρομία του ως καθηγητής στο Ευαγγελικό Σεμινάριο Τρίνιτυ (Trinity Evangelical Seminary) στο Ντιρφιλντ του Ιλλινόι (Deerfield, Illinois), μία σχολή που απέρριπτε τις φιλελεύθερες επιθέσεις ενάντια στη Βίβλο. Στο κλασικό του βιβλίο πάνω στην απολογητική, Γι΄αυτό Στάσου (Therefore Stand), Ο Δρ. Σμιθ (Dr. Smith) εντοπίζει τη φιλελεύθερη διδασκαλία που απορρίπτει τη Βίβλο στον Σατανά και τα δαιμόνιά του. Ο Σμιθ (Dr. Smith) είπε, «Σήμερα έχουμε άνδρες στις θεολογικές σχολές μας που αρνούνται την ύπαρξη του Θεού, [επιτίθενται] στο έργο αντικατάστασης που ο ευλογημένος μας Κύριος πέτυχε πάνω στον σταυρό... Αυτός που κυριαρχεί, ελέγχει και διευθύνει αυτά τα πονηρά όντα. ..δεν είναι κανείς άλλος από τον ίδιο τον Πονηρό. Αυτό είναι που εννοεί ο Παύλος, όταν, στην Πρώτη Επιστολή προς Τιμόθεον, λέει ότι τις τελευταίες ημέρες οι άνθρωποι θα δώσουν προσοχή σε πνεύματα πλάνης, σε διδασκαλίες δαιμονίων» (Wilbur M. Smith, D.D., Therefore Stand, W. A. Wilde Co., 1945, σσ. 184, 185, 176).

Ο Δρ. Μάρτιν Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) (1899-1981) ήταν ένας από τους δυο-τρεις μεγαλύτερους κήρυκες του εικοστού αιώνα. Διαδέχτηκε τον Δρ. Κάμπελ Μόργκαν (Dr. G. Campbell Morgan) ως ποιμένας της Εκκλησίας Γουεστμίνστερ (Westminster Chapel) στην καρδιά του Λονδίνου. Τα κηρύγματά του προσέλκυαν μεγάλα πλήθη. Τα βιβλία του πούλησαν εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα. Ο Δρ. Λόυντ- Τζόουνς Dr. Lloyd-Jones) είπε, “Υπάρχουν χιλιάδες, ίσως εκατομμύρια πονηρά πνεύματα” (Christian Unity, The Banner of Truth Trust, 1980, σ. 58). Επίσης είπε, “Ο διάβολος είναι ένας αριστοτέχνης [στα να αποκρύπτει τον εαυτό του]. Έτσι, όταν μπορεί να πείθει την Εκκλησία, κυρίως, ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ον όπως ο διάβολος και αρχές και εξουσίες και δαιμόνια, όλα πηγαίνουν πολύ καλά από την πλευρά του. Η εκκλησία είναι ναρκωμένη και παραπλανημένη· κοιμάται, και δεν είναι καθόλου ενήμερη αυτής της μάχης.” (D. Martyn Lloyd-Jones, M.D., The Christian Warfare: An Exposition of Ephesians 6:10-13, Baker Book House, 1976, σ. 106).

Αυτά τα λόγια δείχνουν την πηγή του προβλήματος. Οι ψευδοδιδάσκαλοι έρχονται στις εκκλησίες μας και στα σχολεία και στα σεμινάρια “μυστικά”. Πώς γίνεται αυτό; Ο Σατανάς μας έχει τυφλώσει. Όπως ο Δρ. Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Lloyd-Jones) το θέτει,“Η εκκλησία είναι ναρκωμένη και παραπλανημένη· κοιμάται, και δεν είναι καθόλου ενήμερη αυτής της μάχης...” (ό.π.).

Ήμουν καλά ενήμερος του Σατανά και του δαιμονικού στοιχείου πριν να πάω στο φιλελεύθερο σεμινάριο των Νοτίων Βαπτιστών (Southern Baptist seminary). Ο ποιμένας μου για πολύ καιρό ήταν ο Δρ. Τίμοθυ Λιν, (Dr. Timothy Lin), ένας μελετητής της Παλαιάς Διαθήκης ο οποίος πήγε να διδάξει στο Θεολογικό σεμινάριο του Τάλμποτ (Talbot Theological Seminary) και στο Ευαγγελικό Σεμινάριο Τρίνιτυ (Trinity Evangelical Seminary) στο Ιλλινόι. Ήταν ένας από τους μεταφραστές στην μετάφραση της Αγίας Γραφής «New American Standard Bible», και τελείωσε την καριέρα του ως πρόεδρος του Ευαγγελικού Σεμιναρίου της Κίνας στην ΤαϊΠέι της Ταϊβάν. Ο Δρ. Λιν (Dr. Lin) μας δίδαξε συστηματική θεολογία και δαιμονολογία σε ειδικές τάξεις στην εκκλησία μας. Κι έτσι γνώριζα καλά τις δαιμονικές επιρροές πριν πάω στη φιλελεύθερη σχολή. Πήγα εκεί, επειδή ήταν λιγότερο ακριβά από ό,τι μια συντηρητική σχολή. Στην αρχή μετά βίας παρατήρησα κάτι το δαιμονικό. Ήμουν πλήρως απορροφημένος με το να βοηθάω να ξεκινήσει μια καινούργια Κινέζικη Βαπτιστική εκκλησία στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια.

Όμως, μια σειρά γεγονότων συνέβησαν που με πήραν από αυτό το έργο και με περιόρισαν στη θεολογική σχολή. Τότε ήταν που μου είχα δαιμονικές επιθέσεις σε σημείο απελπισίας. Αισθάνθηκα ότι ασφυκτιούσα από σατανικά πνεύματα. Ζώντας στους κοιτώνες, παρακολουθώντας τα μαθήματα – περιβαλλόμενος από φιλελεύθερους ανθρώπους που αρνούνται την Αγία Γραφή, ένιωθα σα να βούλιαζα σε μία λίμνη με κινούμενη άμμο. Άρχισα να πιστεύω ότι μερικοί από τους μαθητές έχουν επηρεαστεί από δαιμόνια. Άλλοι- ιδιαίτερα μέλη του διδακτικού προσωπικού– είμαι σίγουρος ότι ήταν κατειλημμένοι από δαιμόνια. Ήταν σα να ζω κααι να σπουδάζω σε ένα τρελάδικο, σε μια τρύπα της κόλασης, σε ένα μπουντρούμι αίρεσης! Όταν αποφοίτησα φαινόταν σαν μετά βίας να γλίτωσα ζωντανός! Κι όμως εκεί ήταν που οι εκκλησίες Νοτίων Βαπτιστών έστελναν τους νέους τους να σπουδάσουν για τη διακονία!

Έχω συχνά αναρωτηθεί γιατί ο Θεός με έβαλε σε εκείνη τη σχολή. Ωστόσο, ήξερα ότι Εκείνος με είχε βάλει εκεί για κάποιο λόγο. Γι 'αυτό παρέμεινα για ολόκληρα τα τρία χρόνια, αποφοιτώντας με Μεταπτυχιακό στη Θεολογία (Master of Divinity degree). Αλλά ποιος ήταν ο λόγος; Γιατί ο Θεός με πέρασε μέσα από μια τέτοια σατανική εμπειρία, σε ένα τέτοιο πονηρό τόπο; Σήμερα, πιστεύω ότι ο Θεός με έβαλε εκεί για να με κάνει να σκεφτώ σοβαρά για πραγματική μεταστροφή και τις ψευδείς μεταστροφές, που είναι η πηγή των ψευδοδιδασκάλων στις εκκλησίες.

Από πού προήλθαν όλοι αυτοί οι ψευδοδιδάσκαλοι; Ε λοιπόν, κάθε ένας ψευδοδιδάσκαλος στο Σεμινάριο Νοτίων Βαπτιστών (Southern Baptist seminary) ήρθε από μια Βαπτιστική εκκλησία! Κάθε ένας από αυτούς τους καταδυναστευομένους ή κατειλημμένους από δαιμόνια καθηγητές είχαν παρακολουθήσει το Κυριακό Σχολείο σε μια Βαπτιστική εκκλησία όταν ήταν παιδιά. Κάθε ένας από αυτούς είχε "πάει μπροστά" την "ώρα της απόφασης". Κάθε ένας από αυτούς είχε βαπτιστεί σύμφωνα με την «ομολογία της πίστης τους." Αλλά δεν σώθηκαν! Μπορώ να σκεφτώ μόνο δύο μέλη από το διδακτικό προσωπικό που φαινόταν να είναι μεταστραφημένοι άνδρες! Κάθε σημάδι έδειχνε ότι οι υπόλοιποι ήταν τυφλωμένοι ή / και ελέγχονταν από δαιμόνια.

Το σκεφτόμουν αυτό για πάνω από σαράντα χρόνια τώρα. Αυτό με οδήγησε στη συγγραφή δύο βιβλίων, ένα από τα οποία είναι διαθέσιμα δωρεάν στα αγγλικά κάνοντας κλικ στον τίτλο: Today’s Apostasy: How Decisionism is Destroying Our Churches. (Η Αποστασία Σήμερα: Πώς ο Ντεσιζιονισμός Καταστρέφει τις Εκκλησίες μας)

Είμαι πεπεισμένος ότι ο «ντεσιζιονισμός" είναι δηλητηριώδης. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο που ο Σατανάς έχει χρησιμοποιήσει από τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα για να καταστρέψει τον ευαγγελικό Χριστιανισμό. Στο Today’s Apostasy/ Η Αποστασία Σήμερα ο Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan) και εγώ εντοπίζουμε αυτή τη σατανική διδασκαλία πίσω στον Τσαρλς Γ. Φίννεϋ (Charles G. Finney), και δείχνουμε πώς έχει εξελιχθεί σε πολλές μορφές. Τα δάχτυλα του Φίννεϋ (Finney) είναι γύρω από το λαιμό των εκκλησιών μας, να ρουφάνε δαιμονικά τη ζωή απόμέσα μας. Ο «Ντεσιζιονισμός» του Φίννεϋ (Finney) καταστρέφει σχεδόν κάθε ευαγγελική και φονταμενταλιστική εκκλησία στην Αμερική και στον Δυτικό κόσμο!

“Και πολλοί θέλουσιν εξακολουθήσει εις τας απωλείας αυτών, διά τους οποίους η οδός της αληθείας θέλει βλασφημηθή” (Β΄ Πέτρου 2: 2).

Αυτό συνέβη μπροστά στα μάτια μας! Εγώ ο ίδιος είδα με τα μάτια μου τον δαιμονικό φιλελευθερισμό να καταλαμβάνει το Σεμινάριο Φούλλερ (Fuller Seminary). Ο φίλος μου Δρ. Χάρολντ Λίντσελλ (Dr. Harold Lindsell) έχει γράψει ένα κεφάλαιο πάνω σ΄αυτό, στο βιβλίο του ορόσημο, The Battle for the Bible/ Η Μάχη για τη Βίβλο (Zondervan Publishing House, 1976, σσ. 106-121).

Σας παρακαλώ, μην νομίζετε ότι οι Φονταμενταλιστικές εκκλησίες έχουν ξεφύγει! Αυτήν τη στιγμή αναπαράγουμε, στις φονταμενταλιστικές Βαπτιστικές εκκλησίες μας, το ίδιο λάθος που κατέστρεψε τα μεγάλα προτεσταντικά δόγματα του παρελθόντος. Αυτή τη στιγμή οι πιο φονταμενταλιστικές Βαπτιστικές εκκλησίες μας γεμίζουν με μη μετασταφημένους νέους. Αυτοί θα πάνε στις φονταμενταλιστικές σχολές και θα αποφοιτήσουν. Στη συνέχεια, οι περισσότεροι από αυτούς θα πέσουν με τα μούτρα σε διάφορες μορφές φιλελευθερισμού. Γιατί; Επειδή ποτέ δεν βεβαιωθήκαμε ότι μεταστράφηκαν όταν ήταν νέοι!

΄Ολοι λέμε ότι πιιστεύουμε πως η σωτηρία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου. ΄Ολοι λέμε ότι πιιστεύουμε στην αναγέννηση και τη μεταστροφή. ΄Ολοι λέμε, “Πρέπει να γεννηθήτε άνωθεν” (Ιωάννης 3:7). Ωστόσο δίνουμε πολύ λίγη προσοχή (αν όχι καθόλου) στο να σιγουρευτούμε ότι αυτό έχει συμβεί στους νέους μας. Είμαστε ικανοποιημένοι που «ήρθαν μπροστά». Είμαστε ικανοποιημένοι που επανέλαβαν τα λόγια της «προσευχής του αμαρτωλού». Αλλά οι ποιμένες μας ποτέ δεν τους ρώτησαν τις πιο απλές ερωτήσεις- όπως "Τι έκανε ο Ιησούς για σένα;" ή "Γιατί ήρθες μπροστά;" ή "Πώς μπορούν να συγχωρεθούν οι αμαρτίες σου;" Νομίζω ότι πολλοί από τους κήρυκές μας φοβούνται να κάνουν μερικές απλές ερωτήσεις όπως αυτές. Γιατί μπορεί να πάρουν λάθος απάντηση! Μπορεί να μην έχουν την ευκαιρία να κάνουν επίδειξη βαπτίζοντάς τους! Ο Τζακ Χάιλς (Jack Hyles) βάπτιζε κατά μέσο όρο το κάθε παιδί στην εκκλησία του, κατά μέσο όρο, τουλάχιστον πέντε φορές. Αυτό κρατούσε τον αριθμό των βαπτίσεων που έκανε υψηλό, ώστε να μπορεί να καυχιέται για το πόσοι βαπτίστηκαν στην εκκλησία του! Αλλά ποτέ δεν ρώτησε αυτά τα παιδιά μερικές απλές ερωτήσεις! Δεν είναι να απορεί κανείς που γιος του έγινε κατά συρροή μοιχός! Δεν είναι να απορεί κανείς που ο γαμπρός του, ο οποίος τον ακολούθησε ως πάστορας, πήγε στη φυλακή για κακοποίηση ενός νεαρού κοριτσιού! Ο Θεός να μας βοηθήσει! Η Μεταστροφή είναι πραγματική! Η Μεταστροφή θέτει ολόκληρη τη ζωή σε κίνηση! Από πού νομίζετε ότι προήλθαν οι "ψευδοδιδάσκαλοι"; Ήρθαν από κήρυκες που δεν ενδιαφέρθηκαν αρκετά για τις ψυχές των ανθρώπων ώστε να βεβαιωθούν ότι σώθηκαν! Να από πού προέρχονται!

Εμείς θα κάνουμε το καλύτερό μας για να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί σε σένα! Θα ελέγξουμε προσεκτικά ώστε να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζεις ποιος είναι ο Χριστός, τι έχει κάνει, και πού είναι τώρα. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βεβαιωθούμε ότι εμπιστεύεσαι τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σε βοηθήσουμε να δεις την αμαρτία σου, να ελεγχθείς για την αμαρτία, και να εμπιστευτείς τον Ιησού. Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να σε καθαρίσει από κάθε αμαρτία με το πολύτιμο Αίμα που έχυσε στον Σταυρό. Έχει αναστηθεί σωματικά από τους νεκρούς. Αναλήφθηκε πάλι στον Παράδεισο, όπου κάθεται στα δεξιά του Θεού Πατέρα. Προσευχόμαστε να εμπιστευτείς τον Ιησού. Θα σου δώσει ανάπαυση από μια ζωή αμαρτίας. Ω, Θεέ μου, σου ζητάμε να ελκύσεις στον Ιησού κάποιον που είναι εδώ σήμερα. Προσευχόμαστε να ελκύσεις στον Ιησού κάποιον που διαβάζει αυτό το κήρυγμα ή το παρακολουθεί στο Διαδίκτυο. Στο Όνομά Του, Αμήν.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Β’ Πέτρου 2:1-3.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπένταζμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Then Jesus Came/ Τότε Ήρθε ο Ιησούς” (στίχοι του Dr. Oswald J. Smith,
1889-1986, μουσική του Homer Rodeheaver, 1880-1955, με αλλαγές από τον Ποιμένα).