Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ!

THE LIFE-GIVING SAVIOUR!
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 19 Απριλίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, April 19, 2015

“Δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, διά να έχητε ζωήν”
(Ιωάννης 5:40).


Η λέξη ‘ζωή’ αναφέρεται στη ζωή του Θεού Πατέρα και του Υιού. Όπως είπε ο Χριστός,

“Διότι καθώς ο Πατήρ έχει ζωήν εν εαυτώ, ούτως έδωκε και εις τον Υιόν να έχη ζωήν εν εαυτώ” (Ιωάννης 5:26).

Ο Ιησούς ήρθε στον κόσμο για να μας δώσει αυτή τη ζωή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε. Ο Ιησούς είπε, “Εγώ ήλθον διά να έχωσι ζωήν” (Ιωάννης 10:10).

Ο Ιησούς πέθανε στο Σταυρό, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ζωή. Ο Ιησούς έχυσε το πολύτιμο αίμα Του, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ζωή. Και εκείνοι που μεταστρέφονται έχουν αυτή τη "ζωή". Ο Χριστός είπε, “Όστις πιστεύει εις τον Υιόν έχει ζωήν αιώνιον·”, Ιωάννης 3:36. Ο δρ. Α.Τ. Ρόμπερτσον (Dr. A. T. Robertson) είπε ότι αυτός που πιστεύει στον Ιησού “το έχει εδώ και τώρα” (Word Pictures, σχόλια πάνω στο Ιωάννης 3:36).

Ο Χένρυ Σκούγκαλ (Henry Scougal) (1650-1678) ήταν μόλις 28 ετών όταν πέθανε. Έτσι δεν πρέπει να ήταν μεγαλύτερος από 26 ή 27, όταν έγραψε ένα μικρό βιβλίο με τίτλο, Η Ζωή του Θεού μέσα στην ψυχή του Ανθρώπου (The Life of God in the Soul of Man) (Martino Publishing, 2010 edition).

Η Ζωή του Θεού μέσα στην ψυχή του Ανθρώπου (The Life of God in the Soul of Man) δόθηκε στον Τζορτζ Γουάιτφιλντ (George Whitefield) από τον Τσαρλς Γουέσλευ (Charles Wesley). Ο Γουάιτφιλντ (Whitefield) αναγεννήθηκε διαβάζοντάς το και έγινε τελικά ένας από τους μεγαλύτερους κήρυκες όλων των εποχών. Καθώς ο Γουάιτφιλντ (Whitefield) το διάβασε είπε, “Ω τι ηλιακτίδα θεϊκής ζωής ξέσπασε τότε στην ψυχή μου!” Ο Γουάιτφιλντ (Whitefield) είπε, “Ο Ιησούς Χριστός...αποκάλυψε τον Εαυτό Του σε μένα και μου έδωσε τη νέα γέννηση.” Το βιβλίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρώτη και στη δεύτερη Μεγάλη Αφύπνιση. Ο Τζον Γουέσλεϊ (John Wesley) το δημοσίευσε δεκατέσσερις φορές. Είχε δημοσιευθεί στην Αμερική από τον Γουίλιαμ Στότον (William Staughton), ποιμένα της Πρώτης Βαπτιστικής Εκκλησίας (First Baptist Church) της Φιλαδέλφειας. Ακόμα και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος (Benjamin Franklin) είχε δημοσιεύσει μία έκδοσή του!

Στο ‘Η Ζωή του Θεού μέσα στην ψυχή του Ανθρώπου’ (The Life of God in the Soul of Man), ο Χένρυ Σκούγκαλ (Henry Scougal) είπε ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τις εξωτερικές μορφές της θρησκείας με τον αληθινό Χριστιανισμό. Ο Χένρυ Σκούγκαλ (Henry Scougal) είπε ότι ο αληθινός Χριστιανισμός είναι “η ένωση της ψυχής με τον Θεό, η αληθινή [κοινωνία] θεΙκής φύσης” (ό.π., σ. 30). Με άλλα λόγια, Η Ζωή του Θεού μέσα στην ψυχή του Ανθρώπου! Η ζωή του Θεού μπορεί να μπει στις ψυχές μας μόνο όταν έρθουμε στον Ιησού. Αλλά ο Χριστός είπε,

“Δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, διά να έχητε ζωήν” (Ιωάννης 5:40)

ή όπως μια μοντέρνα μετάφραση το θέτει,

“Κι όμως δεν είστε πρόθυμοι να έρθετε κοντά μου για να βρείτε την αληθινή ζωή” (Μετάφραση Βιβλικής Εταιρείας).

Ο Χριστός το είπε αυτό σε ανθρώπους που πίστευαν στον Θεό. Το είπε αυτό για τους ανθρώπους που πίστευαν κάθε λέξη των Γραφών. Το είπε αυτό σε ανθρώπους που νήστευαν τουλάχιστον δύο ημέρες κάθε εβδομάδα. Το είπε αυτό σε ανθρώπους που προσπαθούσαν σκληρά να είναι ευσεβείς. Και έτσι λέει το ίδιο σε εσάς που δεν έχετε ακόμα μεταστραφεί σήμερα το πρωί,

“Δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, διά να έχητε ζωήν” (Ιωάννης 5:40).

Ο μόνος τρόπος για να γίνεις αληθινός Χριστιανός είναι να έχεις τη ζωή του Θεού μέσα στη ψυχή σου. Και ο μόνος τρόπος για να λάβεις αυτή τη ζωή στην ψυχή σου είναι να έρθεις στον Ιησού. Ωστόσο, ο Σωτήρας, “Δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, διά να έχητε ζωήν.” Θα εφαρμόσω αυτό το εδάφιο με πολλούς τρόπους.

I. Πρώτον, γιατί δεν έχεις έρθει ακόμα στον Ιησού.

Οι “Ντεσιζιονιστές” νομίζουν ότι ο καθένας μπορεί να έρθει στο Χριστό, ανά πάσα στιγμή. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να σηκώσει το χέρι του ή "έρθει μπροστά», στο τέλος του κηρύγματος. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πουν τα λόγια μιας «προσευχής μετανοίας." Αυτά είναι όλα ανθρώπινες πράξεις που ο καθένας μπορεί να κάνει ανά πάσα στιγμή. Αλλά καμιά από αυτές τις «αποφάσεις» δεν θα σώσει την ψυχή σας. Ο Δρ Ισαάκ Γουάτς (Dr.Isaac Watts) είπε,”

Κανένας εξωτερικός τύπος δεν μπορεί να με καθαρίσει,
Η λέπρα βρίσκεται βαθιά μέσα.

“Δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, διά να έχητε ζωήν.” Αυτό σημαίνει ότι εσείς που δεν είστε μεταστραφημένοι δεν έχετε ζωή τώρα. Η Αγία Γραφή λέει ότι είστε “εκ φύσεως τέκνα οργής” (Εφεσίους 2:3). Η Αγία Γραφή λέει ότι είστε “νεκροί διά τα αμαρτήματα” (Εφεσίους 2:5). Η Αγία Γραφή λέει ότι είστε “υπό αμαρτίαν” (Ρωμαίους 3:9).

“Υπό αμαρτίαν” – τι τρομερή κατάσταση, αλλά αληθινή. Ο Δρ Λόυντ Τζόουνς (Dr. Lloyd-Jones) είπε ότι σημαίνει «Όλη η ανθρωπότητα εκ φύσεως είναι κάτω από την ενοχή της αμαρτίας, κάτω από τη δύναμη της αμαρτίας, και κάτω από τη μόλυνση της αμαρτίας ... Είμαστε γεννημένοι αμαρτωλοί, «όλοι κάτω από/ υπό την αμαρτία.» Και ο όρος «κάτω/ υπό» νομίζω, μας δίνει την εντύπωση ότι είμαστε κάτω από την εξουσία, ότι είναι όλη η σφαίρα στην οποία ανήκουμε ... επειδή είμαστε όλοι απόγονοι του Αδάμ, είμαστε όλοι γεννημένοι κάτω από την αμαρτία ... [η αμαρτία του Αδάμ] είναι το πιο κατακλυσμικό και καταστροφικό πράγμα που έχει συμβεί ποτέ στον κόσμο” (Romans, Chapters 2:1-3:20, The Banner of Truth Trust, 1989, σ. 190-191).

Συνέχισε να πει, "Αν δεν αποδεχθείς αυτή την περιγραφή του εαυτού σου ... τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιχειρηματολογήσουμε για αυτό, απλά δεν είσαι Χριστιανός ... δεν έχεις πειστεί ακόμα και ελεγχθεί περί αμαρτίας, και δεν είσαι πιστός στον Χριστό, αν και μπορεί να νόμιζες ότι ήσουν. Εάν διαφωνείς με αυτό καθ 'οιονδήποτε τρόπο, αυτομάτως βγάζεις τον εαυτό σου έξω ... από τη χριστιανική πίστη. Αυτή η περιγραφή του ανθρώπου στην αμαρτία είναι η απλή αλήθεια, η φρικτή αλήθεια” (ό.π., σ. 214).

Ο Άρθουρ Γ. Πίνκ (Arthur W. Pink) είπε, «Μακράν από το να είναι μόνο μια «ασθένεια», η αμαρτία που κατοικεί μέσα μας είναι μια φρικτή ασθένεια» (Man’s Total Depravity, Moody Press, 1981). Η ασθένεια της αμαρτίας έχει τέτοια επιρροή πάνω σου που δεν θέλεις να έρθεις στο Χριστό. Δεν έρχεσαι σ 'Αυτόν, γιατί δεν Τον θέλεις. Είσαι τέτοιος δούλος της αμαρτίας που δεν θέλεις τίποτα που να κάνει με τον Χριστό!

Μπορείς να πεις, "Αλλά έρχομαι στην εκκλησία. Αυτό δεν δείχνει ότι είμαι εντάξει;" Όχι, δεν το δείχνει! Αυτό δείχνει ότι έρχεσαι από κάποιο εγωιστικό κίνητρο. Ας το παραδεχτούμε. Δεν είσαι εδώ επειδή θέλεις τον Χριστό. Είσαι εδώ επειδή σου αρέσει να είσαι με ένα πλήθος χαρούμενων νέων. Σου αρέσουν οι άνθρωποι εδώ, αλλά δεν θέλεις τον Χριστό! Τώρα, σου ζητώ να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Αυτό είναι αλήθεια, έτσι δεν είναι; Κάποιος μπορεί να πει, "Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Γι 'αυτό και δεν θα ξανάρθω άλλο. Θα είμαι ειλικρινής και δεν θα έρχομαι πια." Αλλά αυτό αποδεικνύει αυτό που είπα ακόμη περισσότερο! Αποδεικνύει ακόμη περισσότερο ότι δεν θέλεις τον Χριστό! Αποδεικνύει ακόμη περισσότερο ότι είσαι δεμένος και αλυσοδεμένος από την αμαρτία - ότι η αμαρτία έχει πλήρη εξουσία πάνω σου. Κυριαρχείσαι από την αμαρτία. Όπως ο απόστολος Παύλος το έθεσε, είσαι "υπό αμαρτίαν." Δεν είναι περίεργο λοιπόν που δεν έχεις έρθει στον Χριστό! Δεν είναι να απορείς που ο Χριστός σου λέει, “Δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, διά να έχητε ζωήν.” Δεν θέλεις τον Χριστό. Δεν θέλεις τη ζωή. Θέλεις την αμαρτία. Ο Ιησούς είπε, “οι άνθρωποι ηγάπησαν το σκότος μάλλον παρά το φώς· διότι ήσαν πονηρά τα έργα αυτών” (Ιωάννης 3:19). Μέχρι να το παραδεχτείς αυτό για τον εαυτό σου δεν υπάρχει πραγματικά καμία ελπίδα για σένα. Θα πρέπει να το συνειδητοποιήσεις αυτό. Θα πρέπει να πεις στον εαυτό σου, "Ναι, είναι αλήθεια. Αγαπώ το σκοτάδι περισσότερο παρά το φως. Αγαπώ το πώς είμαι, και δεν θέλω να με σώσει ο Ιησούς. Ακόμα και αν μπορούσα να αλλάξω, δεν θέλω! Μου αρέσει να είμαι έτσι όπως είμαι. "Δεν είναι περίεργο λοιπόν που δεν έρχεσαι στον Ιησού! Δεν είναι να απορείς που ο Χριστός λέει,

“Δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, διά να έχητε ζωήν” (Ιωάννης 5:40).

II. Δεύτερον, τι συμβαίνει σε αυτούς που δεν έρχονται στον Ιησού.

Θυμάμαι πολύ καλά τι συνέβη σε μένα. Γράφω την αυτοβιογραφία μου, οπότε αυτό ήταν στις σκέψεις μου πρόσφατα.

Στην αρχή νόμιζα ότι το να πηγαίνω στην εκκλησία ήταν το μόνο που χρειαζόμουν. Οι γείτονές μου με πήραν με τα παιδιά τους στην πρώτη Βαπτιστική Εκκλησία του Χάντινγκτον Παρκ (Huntington Park) στην Καλιφόρνια. Συνέχισα να πηγαίνω στην εκκλησία γιατί μου άρεσε να είμαι με αυτούς τους φιλικούς ανθρώπους. Δεν υπήρχε κάποιος άλλος λόγος. Μου άρεσε. Αυτό ήταν όλο.

Αναρωτιέμαι αν αυτός δεν είναι ο λόγος που έρχεσαι στην εκκλησία. Απολαμβάνεις την εμπειρία - τίποτα περισσότερο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά αργά ή γρήγορα δεν θα είναι αρκετό. Αν δεν έρθεις στον Ιησού, μετά από λίγο δεν θα ικανοποιείσαι πλέον από την εξωτερική ευτυχία που βρίσκεις ερχόμενος στην εκκλησία. Κάτι θα συμβεί που θα σε δυσαρεστήσει αν έρχεσαι απλά εκκλησία.

Κάτι κακό θα συμβεί στην εκκλησία. Δεδομένου ότι καμία εκκλησία δεν είναι τέλεια, θα δεις ή θα ακούσεις κάτι που σε ενοχλεί. Άρχισα να λέω, "Μπορεί να δεις ή να ακούσεις κάτι που σε ενοχλεί." Αλλά το άλλαξα λέγοντας, "Θα δεις ή θα ακούσεις κάτι που σε ενοχλεί." Είναι βέβαιο ότι θα συμβεί. Πάντα συμβαίνει. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος σε αυτή την πλατφόρμα μαζί μου που δεν έχει βαθιά προβληματιστεί από κάτι που είδε σε αυτή την εκκλησία. Αλλά είναι ακόμα εδώ. Ωστόσο, άλλοι, οι οποίοι έβλεπαν τα ίδια πράγματα, απομακρύνθηκαν και σταμάτησαν να έρχονται. Αυτοί περιγράφονται στην παραβολή του σπορέα,

“Και ούτοι ρίζαν δεν έχουσιν, οίτινες προς καιρόν πιστεύουσι και εν καιρώ πειρασμού αποστατούσι” (Λουκάς 8:13).

Ο Δρ. Ρ. Κ. Χ. Λένσκι (Dr. R. C. H. Lenski) είπε “ο πειρασμός σε κάποια μορφή είναι βέβαιο ότι θα έρθει σε κάθε πιστό” (σχόλια πάνω στο Λουκάς 8:13). Αλλά εκείνοι που είναι ριζωμένοι στον Χριστό δεν θα αποστατήσουν. Όσοι δεν έχουν τις ρίζες τους στον Χριστό θα αποστατήσουν όταν δοκιμαστούν από κάποια δυσκολία. Γιατί αποστατούν από την εκκλησία; Είναι επειδή δεν έχουν τη «ζωή» του Χριστού στις ψυχές τους!

“Δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, διά να έχητε ζωήν” (Ιωάννης 5:40)

αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αφήνουν την εκκλησία μετά από λίγο.

Έχω γνωρίσει ανθρώπους που πήγαιναν από τη μια εκκλησία στην άλλη. Αλλά δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένοι. Έβρισκαν πάντα κάποιο σφάλμα. Αλλά ποτέ δεν συνειδητοποίησαν ότι το κύριο σφάλμα ήταν στον εαυτό τους. Γι 'αυτούς ο Χριστός λέει,

“Δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, διά να έχητε ζωήν” (Ιωάννης 5:40).

III. Τρίτον, εκείνοι που όντως έρχονται στον Ιησού.

Εκείνοι που έρχονται στον Ιησού είναι αυτοί που έχουν ελκυστεί σ’ Αυτόν με τη χάρη του Θεού. Ως έφηβος πέρασα μέσα από μια πραγματικά φρικτή "διάσπαση" εκκλησίας στην Πρώτη Βαπτιστική Εκκλησία του Χάντινγκτον Παρκ (Huntington Park). Δεν μπορώ να το περιγράψω όλο σε αυτό το σύντομο κήρυγμα. Είναι αρκετό να πούμε ότι ήταν φρικτό. Οι άνθρωποι άρπαζαν ο ένας τον άλλο και τσακωνόντουσαν σαν ζώα στη συνάθροιση την Κυριακή το πρωί. Πετούσαν υμνολόγια ο ένας στον άλλον. Είπαν και έκαναν πράγματα πολύ τρομερά για να τα αναφέρω σε μια συνάθροιση εκκλησίας. Τα είδα όλα αυτά ως μη σωσμένος έφηβος. Ωστόσο, εδώ είμαι, να κηρύττω σε σας, πάνω από πενήντα χρόνια αργότερα. Νομίζω ότι όλοι οι άλλοι έφηβοι αποστάτησαν. Γιατί είμαι εγώ εδώ; Εγώ δεν προερχόμουν καν από χριστιανικό σπίτι. Γιατί είμαι εδώ; Ο μόνος τρόπος που μπορώ να το εξηγήσω είναι παραθέτοντας ένα απόσπασμα από την προς Εφεσίους 1: 4, “Καθώς εξέλεξεν ημάς δι’ αυτού προ καταβολής κόσμου.” δεν ήταν τίποτα καλό μέσα μου που με έσωσε. Ήταν ο Θεός που με διάλεξε! Ήταν όλα με τη χάρη του Θεού!

Θαυμάσια χάρις! Πόσο γλυκός ο ήχος,
Που έσωσε έναν άθλιο σαν εμένα!
Κάποτε ήμουν χαμένος, αλλά τώρα βρέθηκα,
Ήμουν τυφλός, αλλά τώρα βλέπω.

Μέσα από πολλούς κινδύνους, κόπους και παγίδες,
Έχω ήδη περάσει·
Ήταν η χάρις που με κουβάλησε ασφαλή μέχρι εδώ,
Και η χάρις θα με οδηγήσει σπίτι.
   (“Amazing Grace/ Θαυμάσια Χάρις” του John Newton, 1725-1807).

Άρχισα να αγαπώ τον Ιησού πριν Τον εμπιστευτώ. Οι άλλοι χαζολογούσαν στην εκκλησία, αλλά εγώ ήμουν ένα άστεγο αγόρι, ένα αγόρι χωρίς πατέρα. Στην αρχή σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να σώσω τον εαυτό μου με το να είμαι καλός. Αλλά δεν μπορούσα να είμαι αρκετά καλός. Τέλος, μέσα σε μια στιγμή, ήρθα στον ίδιο τον Ιησού Χριστό - ή μάλλον, Εκείνος ήρθε σε μένα. Με έσωσε και με καθάρισε από κάθε αμαρτία με το πολύτιμο Αίμα Του!

Έχω βρει έναν φίλο, ω τέτοιο φίλο!
   Με αγάπησε πριν να Τον γνωρίσω·
Με έλκυσε με δεσμούς αγάπης,
   Και έτσι με έδεσε σ΄Αυτόν.
Και γύρω από την καρδιά μου ακόμα σφιχτά ενωμένοι
   Αυτούς τους δεσμούς τίποτα δεν μπορεί να τους κόψει,
Γιατί εγώ είμαι δικός Του και Αυτός είναι δικός μου,
   Για πάντα και για πάντα.

Έχω βρει έναν φίλο, ω τέτοιο φίλο!
   Μάτωσε, Πέθανε για με σώσει·
Και όχι μόνο το δώρο της ζωής,
   Αλλά και τοον ίδιο Του τον εαυτό μου έδωσε·
Δεν έχω τίποτα που να αποκαλώ δικό μου,
   Το κρατάω για τον Δωρητή·
Την καρδιά μμου, τη δύναμή μου, τη ζωή μου, τα πάντα μου
   Είναι δικά Του, και δικά του για πάντα.
(“I’ve Found a Friend/ ‘Εχω βρει έναν Φίλο” του James G. Small, 1817-1888).

Σε αγαπώ, επειδή Εσύ πρώτος με αγάπησες,
   Και εξαγόρασες τη λύτρωσή μου στο ξύλο του Γολγοθά·
Σε αγαπώ που φόρεσες τα αγκάθια στο μέτωπό Σου·
   Αν ποτέ Σε αγαπούσα, Ιησού μου, είναι τώρα.

Σε αγαπώ στη ζωή, θα Σε αγαπώ και στον θάνατο,
   Και θα Σε δοξάζω για όσο μου δανείζεις πνοή·
Και θα λέω όταν η πάνχη του θανάτου θα είναι κρύα στο μέτωπό μου,
   Αν ποτέ Σε αγαπούσα, Ιησού μου, είναι τώρα.
(“My Jesus, I Love Thee/ Νυν είπερ ποτέ Σε Χριστέ αγαπώ”
      του William R. Featherstone, 1842-1878).

Ω, αγαπητοί νέοι, σας παρακαλώ να αγαπήσετε τον Σωτήρα μου, τον Ιησού! Έχυσε το αίμα Του για σας στον Σταυρό για να σας καθαρίσει και να σας κάνει κατάλληλους για τον Ουρανό. Ελάτε στον Ιησού και αγαπήστε Τον, και εμπιστευτείτε Τον. Ελάτε στον Ιησού και Εκείνος θα σας δώσει την αιώνια ζωή και την αιώνια χαρά! Είναι ζωντανός! Είναι ζωντανός! Είναι στον τρίτο ουρανό, καθισμένος δίπλα στον Θεό Πατέρα. Είναι ζωντανός! Ελάτε σ’Αυτόν. Εμπιστευτείτε Τον! Σας αγαπάει!

Αγαπάει για καιρό, Αγαπάει τόσο καλά,
   Σ’ αγαπάει περισσότερο απ’ ότι μπορεί η γλώσσα να πει
Αγαπάει για καιρό, Αγαπάει τόσο καλά,
   Πέθανε για να σώσει την ψυχή σου από την Κόλαση.
(“He Loves You Still/ Σ’ αγαπάει ακόμα” του Dr. John R. Rice, 1895-1980).

Πατέρα, προσεύχομαι κάποιος εδώ σήμερα το πρωί να έρθει στον Υιό Σου, τον Ιησού, και να σωθεί για πάντα. Αμήν.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ιωάννης 5:33-40.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπένταζμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“More Love to Thee/ Περισσότερη Αγάπη σε Σένα” (της Elizabeth P. Prentiss, 1818-1878).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ!

THE LIFE-GIVING SAVIOUR!

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

““Δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, διά να έχητε ζωήν”
(Ιωάννης 5:40).

(Ιωάννης 5:26; 10:10; 3:36)

I.   Πρώτον, γιατί δεν έχεις έρθει ακόμα στον Ιησού, Εφεσίους 2:3, 5,
Ρωμαίους 3:9, Ιωάννης 3:19.

II.  Δεύτερον, τι συμβαίνει σε αυτούς που δεν έρχονται στον Ιησού,
Λοουκάς 8:13.

III. Τρίτον, εκείνοι που όντως έρχονται στον Ιησού, Εφεσίους 1:4.