Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

JESUS CHRIST HIMSELF
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 12 Απριλίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, April 12, 2015


Αυτή είναι μια μεγάλη ημέρα για τη γυναίκα μου την Ιλεάνα κι εμένα. Τα γενέθλια και των δυο μας είναι σήμερα. Σήμερα, 12 Απριλίου, είναι τα εβδομηκοστά τέταρτα γενέθλιά μου. Σήμερα είναι επίσης η πεντηκοστή έβδομη επέτειος από την κλήση μου στη διακονία το 1958. Αλλά, πάνω απ 'όλα, αυτή είναι μια μεγάλη μέρα για την εκκλησία μας. Ακριβώς πριν από σαράντα χρόνια άρχισα αυτήν την εκκλησία με μόλις έξι ή επτά νέους στο διαμέρισμά μου, στη γωνία των οδών Γουέστγουντ (Westwood) και Γουιλσάιρ (Wilshire), λίγα μόλις τετράγωνα μακριά από το UCLA, το μεγάλο πανεπιστήμιο του Δυτικού Λος Άντζελες. Μόνο δύο άνθρωποι είναι ακόμα εδώ, ο κος Τζον Κουκ (Mr. John Cook) και εγώ. Με τη χάρη του Θεού, ο Τζον (John) και εγώ είμαστε εδώ σήμερα το πρωί - Σαράντα χρόνια αργότερα. Είθε ο Ιησούς Χριστός να δοξαστεί!

Αυτή η εκκλησία έχει περάσει μέσα από σαράντα χρόνια δοκιμασιών. Όπως τα παιδιά του Ισραήλ, πέρασαν σαράντα χρόνια στην έρημο, έτσι και αυτή η εκκλησία έχει περάσει από πολλές δυσκολίες, πολλά προβλήματα, και πολλές αντιξοότητες. Δεν θα πω περισσότερα για αυτά απόψε. Αλλά να που είμαστε εδώ, μια μεγάλη εκκλησία που κηρύττει το Ευαγγέλιο στο αστικό κέντρο στην καρδιά του Λος Άντζελες. Και ξέρουμε, ότι μέσα από όλες τις θλίψεις μας, ο Θεός ήταν μαζί μας και μας έχει δώσει μια μεγάλη νίκη να γιορτάσουμε σήμερα, στην τεσσαρακοστή επέτειο της εκκλησίας μας! Είθε ο Ιησούς Χριστός να δοξαστεί!

Ο ποιμένας Ρότζερ Χόφμαν (Roger Hoffman) μίλησε στη συμπροσευχή μας χθες το βράδυ. Θα μιλήσει και πάλι απόψε στον εορτασμό της επετείου μας. Αλλά ο ποιμένας Χόφμαν (Hoffman) αρνήθηκε την πρόσκληση να κηρύξει σήμερα το πρωί. Είπε, "Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers), θέλω να σας ακούσω να κηρύττετε την Κυριακή το πρωί." Έτσι, ενώ προσευχόμουν για το τι θα έπρεπε να πω, οδηγήθηκα να επαναλάβω ένα κήρυγμα που έδωσα σε μια άλλη Βαπτιστική εκκλησία, τον Αύγουστο του 2010. Παρακαλώ ανοίξτε μαζί μου στο βιβλίο της προς Εφεσίους, κεφάλαιο δύο. Είναι στην σελίδα 1588 στη Νεοελληνική Μετάφραση του Σπύρου Φίλου. Σταθείτε καθώς διαβάζω από την προς Εφεσίους 2:19, 20.

“Επομένως, λοιπόν, δεν είστε πλέον ξένοι και πάροικοι, αλλά συμπολίτες των αγίων και οικείοι του Θεού, που εποικοδομηθήκατε επάνω στο θεμέλιο των αποστόλων και των προφητών, που ακρογωνιαία πέτρα είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός” (Εφεσίους 2:19, 20).

Μπορείτε να καθίσετε.

Εδώ σε αυτά τα εδάφια ο Απόστολος Παύλος μας λέει ότι η εκκλησία είναι οικεία- από τον ίδιο οίκο- του Θεού. Στη συνέχεια μας λέει ότι η εκκλησία είναι χτισμένη στο θεμέλιο των αποστόλων και των προφητών, αλλά ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι ο «ακρογωνιαία πέτρα." Ο Δρ. Τζ. Βέρνον ΜακΓκι (Dr. J. Vernon McGee) είπε ότι αυτό σημαίνει «ότι ο Χριστός είναι ο βράχος πάνω στον οποίο η εκκλησία είναι χτισμένη» (Thru the Bible, Volume V, Thomas Nelson, σ. 241, σχόλια πάνω στην Εφεσίους 2:20). Ο Δρ. Α. Τ. Ρόμπερτσον (Dr. A. T. Robertson) είπε, “ακρωγωνιαίος...ο κύριος θεμέλιος λίθος” (Word Pictures, Broadman, 1931, σχόλια πάνω στην Εφεσίους 2:20). Ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι το θεμέλιο όλου του έργου μας και της ζωής όλων μας. «Ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός" είναι το θεμέλιο της εκκλησίας μας. Παίρνω αυτές τις λέξεις από το τέλος του εδαφίου στην Εφεσίους 2:20 ως το κείμενό μας για σήμερα το πρωί.

“Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός” (Εφεσίους 2:20).

Ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι το αντικείμενο αυτού του κηρύγματος. Η χριστιανική πίστη δεν περιέχει τίποτα άλλο τόσο υπέροχο, όσο τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό. Ποτέ δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει κάποιος άλλος σαν τον Ιησού Χριστό. Είναι απολύτως μοναδικός στην ανθρώπινη ιστορία. Ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεάνθρωπος. Ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε από τον ουρανό και έζησε ανάμεσα στους ανθρώπους. Ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός υπέφερε και έχυσε το αίμα Του και πέθανε για τις αμαρτίες μας. Ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε σωματικά από τους νεκρούς για τη δικαίωσή μας. Ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός αναλήφθηκε πίσω στο δεξί χέρι του Θεού για να μεσιτεύει για μας στην προσευχή. Και ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός θα έρθει και πάλι για να εδραιώσει τη Βασιλεία Του στη γη για χίλια χρόνια. Αυτός είναι ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός! Σταθείτε και ψάλτε αυτήν την επωδό!

Μόνο τον Ιησού, άσε με να δω,
   Μόνο τον Ιησού, κανένα παρά μόνο Αυτόν,
Τότε ο ύμνος μου θα είναι για πάντα –
   Ιησούς! Μόνο Ιησούς!
(“Jesus Only, Let Me See/ Μόνο τον Ιησού, Άσε με να δω”
      του Dr. Oswald J. Smith, 1889-1986).

Μπορείτε να καθίσετε.

Το θέμα του Ίδιου του Ιησού Χριστού είναι τόσο βαθύ, τόσο μεγάλο και τόσο σημαντικό που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να το εξηγήσουμε όλο σε ένα κήρυγμα. Μπορούμε να αγγίξουμε μόνο μερικά σημεία σήμερα το πρωί σχετικά με τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό.

I. Πρώτον, ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός καταφρονήθηκε και απορρίφθηκε από την ανθρώπινη φυλή.

Ο ευαγγελιστικός προφήτης Ησαΐας το κατέστησε σαφές όταν είπε,

“Καταπεφρονημένος και απερριμμένος υπό των ανθρώπων· άνθρωπος θλίψεων και δόκιμος ασθενείας· και ως άνθρωπος από του οποίου αποστρέφει τις το πρόσωπον, κατεφρονήθη και ως ουδέν ελογίσθημεν αυτόν.” (Ησαΐας 53:3).

Ο Δρ. Τόρρεϋ είπε (Dr. Torrey), «Η αποτυχία του να [έχεις] πίστη στον Ιησού Χριστό δεν είναι μια ατυχία, είναι αμαρτία, μια τραγική αμαρτία, μια φοβερή αμαρτία, μια καταδικαστική αμαρτία» (R. A. Torrey, D.D., How to Work for Christ, Fleming H. Revell Company, n.d., σ. 431). Ο προφήτης Ησαΐας περιέγραψε την αμαρτία της περιφρόνησης και της απόρριψης του Χριστού, την εσωτερική διαφθορά που προκαλεί στους ανθρώπους που χάνονται το να κρύβουν τα πρόσωπά τους από τον Χριστό. Η μεγαλύτερη απόδειξη της συνολικής εξαχρείωσης του ανθρώπου είναι ότι σκέφτεται τόσο λίγο για τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό. Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η χαμένη ανθρωπότητα αξίζει αιώνια τιμωρία στη λίμνη της φωτιάς είναι ότι σκόπιμα και κατ’ εξακολούθηση κρύβει το πρόσωπό της από Αυτόν.

Σε μια κατάσταση μη- μεταστροφής οι άνθρωποι περιφρονούν τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό. Στην κατάσταση της απόλυτης διαφθοράς, δεν τιμούν τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό. Μέχρι να τρυπήσει η συνείδησή σου, μέχρι να αισθανθείς έλεγχο για την αμαρτία σου, μέχρι να αισθανθείς ότι η καρδιά σου είναι νεκρή ως προς τον Θεό, θα συνεχίσεις να περιφρονείς και να απορρίπτεις τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό.

Στην εκκλησία μας, το βλέπουμε αυτό να συμβαίνει στην αίθουσα συζητήσεων, μετά από τα κηρύγματα. Ακούμε ανθρώπους να λένε πολλά πράγματα. Μιλάνε για εδάφια της Αγίας Γραφής. Λένε ότι «συνειδητοποίησαν» εκείνο και το άλλο. Λένε για το πώς αισθάνθηκαν και τι έκαναν. Συνήθως καταλήγουν λέγοντας, "Τότε ήρθα στον Ιησού." Αυτό είναι όλο! Δεν μπορούν να πουν μια ακόμη λέξη για τον Ιησού! Δεν έχουν τίποτα να πουν για τον Ιησού Χριστό! Πώς μπορούν ενδεχομένως να έχουν σωθεί;

Ο μεγάλος Σπέρτζον (Spurgeon) είπε, «Υπάρχει μια άθλια τάση ανάμεσα στους ανθρώπους να αφήνουν τον Ίδιο τον Χριστό έξω από το Ευαγγέλιο» (C. H. Spurgeon, Around the Wicket Gate, Pilgrim Publications, 1992 reprint, σ. 24).

Το να γνωρίζεις το σχέδιο της σωτηρίας δεν μπορεί να σε σώσει! Το να μαθαίνεις περισσότερα από την Αγία Γραφή δεν μπορεί να σε σώσει! Το να ακούς περισσότερα κηρύγματα δεν μπορεί να σε σώσει! Το να αισθάνεσαι θλίψη για τις αμαρτίες σου δεν μπορεί να σε σώσει! Δεν έσωσε τον Ιούδα, έτσι δεν είναι; Το να αφιερώσεις τη ζωή σου δεν μπορεί να σε σώσει! Τα δάκρυά σου δεν μπορούν να σε σώσουν! Τίποτα δεν μπορεί να σε βοηθήσει εκτός κι αν οδηγηθείς να σταματήσεις να περιφρονείς και να απορρίπτεις τον Ιησού Χριστό- εκτός κι αν νιώθεις να σταματήσεις να κρύβεις το πρόσωπό σου από Αυτόν - εκτός και αν έχεις ελκυστεί στον Ίδιο τον Ιησού Χριστό! Ψάλτε το ξανά!

Μόνο τον Ιησού, άσε με να δω,
   Μόνο τον Ιησού, κανένα παρά μόνο Αυτόν,
Τότε ο ύμνος μου θα είναι για πάντα –
   Ιησούς! Μόνο Ιησούς!

Μπορείτε να καθίσετε.

II. Δεύτερον, ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι το κεντρικό θέμα ολόκληρης της Αγίας Γραφής.

Είναι παράλογο για εμάς να σας πω ότι ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός πρέπει να είναι στο κέντρο της σκέψης σας; Όχι, δεν είναι παράλογο. Γιατί, σκεφτείτε το, ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι το μεγάλο θέμα ολόκληρης της Αγίας Γραφής - από τη Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη! Μετά που ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς συναντήθηκε με δύο μαθητές καθώς περπατούσαν προς τους Εμμαούς. Αυτό που είπε σ’ αυτούς ισχύει και σήμερα.

“Και αυτός είπε προς αυτούς· Ω ανόητοι και βραδείς την καρδίαν εις το να πιστεύητε εις πάντα όσα ελάλησαν οι προφήται· δεν έπρεπε να πάθη ταύτα ο Χριστός και να εισέλθη εις την δόξαν αυτού; Και αρχίσας από Μωυσέως και από πάντων των προφητών, διηρμήνευεν εις αυτούς τα περί εαυτού γεγραμμένα εν πάσαις ταις γραφαίς” (Λουκάς 24:25-27).

Τι θα μπορούσε να είναι πιο απλό; Το κύριο θέμα ολόκληρης της Αγίας Γραφής είναι ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός! Δεδομένου ότι ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι το κύριο θέμα της Αγίας Γραφής, δεν είναι λογικό για σας να κάνετε τον Ίδιο τον Ιησού το κύριο θέμα των σκέψεών σας και της ζωής σας; Σας λέω, σκεφτείτε βαθιά σήμερα το πρωί τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό! Ψάλτε το!

Μόνο τον Ιησού, άσε με να δω,
   Μόνο τον Ιησού, κανένα παρά μόνο Αυτόν,
Τότε ο ύμνος μου θα είναι για πάντα –
   Ιησούς! Μόνο Ιησούς!

Πιστεύω ότι το να γνωρίζεις τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό, σε μια πραγματική μεταστροφή, είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί ποτέ να σου συμβεί. Εάν εμπιστευτείς πραγματικά τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό θα χρειαστείς πολύ λίγη παροχή συμβουλών. Πιστεύω ότι η αληθινή γνώση του Ιησού Χριστού θα απομακρύνει την ανάγκη για χριστιανική συμβουλευτική κατά 90%! Όταν κάποιος γνωρίζει τον Χριστό, σε μια πραγματική μεταστροφή, θα διαπιστώσει ότι ο Χριστός,

“...όστις εγενήθη εις ημάς σοφία από Θεού, διακαιοσύνη τε και αγιασμός και απολύτρωσις” (Α’ Κορινθίους 1:30).

Αν λοιπόν ξεφορτωνόμασταν τον "ντεσιζιονισμό" στις εκκλησίες μας, αν σιγουρευόμασταν ότι οι άνθρωποι ήταν πραγματικά μεταστραφημένοι στον Χριστό, αυτό θα απομάκρυνε την ανάγκη παροχής συμβουλευτικής που γίνεται στις εκκλησίες σήμερα κατά 90%! Άσε τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό να είναι ο Σύμβουλος! Ψάλτε το!

Μόνο τον Ιησού, άσε με να δω,
   Μόνο τον Ιησού, κανένα παρά μόνο Αυτόν,
Τότε ο ύμνος μου θα είναι για πάντα –
   Ιησούς! Μόνο Ιησούς!

III. Τρίτον, ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι η ουσία, το κεντρικό στοιχείο, η ίδια η καρδιά του Ευαγγελίου.

Ο προφήτης Ησαΐας μίλησε για τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό, ως την καρδιά του Ευαγγελίου,

“Πάντες ημείς επλανήθημεν ως πρόβατα· εστράφημεν έκαστος εις την οδόν αυτού· και ο Κύριος έθεσεν επ’ αυτόν την ανομίαν πάντων ημών” (Ησαΐας 53:6).

“Ο Κύριος έθεσεν επ’ αυτόν την ανομίαν πάντων ημών.” Ο αντιπροσωπευτικός, εξιλεωτικός θάνατος του Χριστού, στη θέση σου, πληρώνοντας το τίμημα και υποφέροντας την οργή του Θεού στη θέση σου - αυτή είναι η καρδιά του Ευαγγελίου! Είναι ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός να λαμβάνει τις αμαρτίες σου επάνω Του στο σκοτάδι της Γεθσημανής. Είναι ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός σε αυτόν τον κήπο, που είπε,

“Περίλυπος είναι η ψυχή μου εώς θανάτου” (Μάρκος 14:34).

Είναι ο Ιησούς Χριστός ο Ίδιος που,

“και ελθών εις αγωνίαν…ο ιδρώς…ως θρόμβοι αίματος καταβαίνοντες εις την γην” (Λουκάς 22:44).

Είναι ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος συνελήφθη εκεί στον Κήπο της Γεθσημανή. Είναι ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός ο οποίος σύρθηκε ενώπιον του Συνεδρίου, χτυπημένος στο πρόσωπο, να Τον χλευάζουν και να Τον ντροπιάζουν. Έφτυσαν στο πρόσωπο του Ίδιου του Ιησού Χριστού! Τράβηξαν κομμάτια από τη γενειάδα του Ίδιου του Ιησού Χριστού. Ήταν ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός, που φέρθηκε μπροστά στον Πόντιο Πιλάτο, χτυπημένος σε όλη την πλάτη με ένα ρωμαϊκό μαστίγιο, στεφανωμένος με αγκάθια, με Αίμα να στάζει από το μέτωπό Του στο ευλογημένο πρόσωπο του Ίδιου του Ιησού Χριστού, το πρόσωπό Του που ήτταν τόσο χτυπημένο που δεν Τον αναγνώριζες,

“Το πρόσωπόν αυτού…άδοξον παρά παντός ανθρώπου, και το είδος αυτού παρά των υιών των ανθρώπων” (Ησαΐας 52:14).

“Και διά των πληγών αυτού ημείς ιάθημεν” (Ησαΐας 53:5).

Είναι ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός, που Τον πήραν από το δικαστήριο του Πιλάτου, σέρνοντας το Σταυρό Του στον τόπο της εκτέλεσης. Ήταν ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός, που καρφώθηκε σε αυτό το καταραμένο ξύλο. Ήταν ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός ο οποίος υπέστη όχι μόνο τον πόνο των καρφιών που διαπέρασαν τα χέρια και τα πόδια Του - αλλά ο οποίος υπέστη έναν πολύ μεγαλύτερο πόνο, όταν ο Θεός "έθεσεν επ’αυτόν την ανομίαν πάντων ημών" (Ησαΐας 53: 6). Ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός "εβάστασεν εν τω σώματι αυτού επί του ξύλου» (Α 'Πέτρου 2:24). Ο Δρ. Γουάτς (Dr. Watts) είπε,

Δες, από το κεφάλι Του, τα χέρια Του, τα πόδια Του,
   Θλίψη και αγάπη έτρεξαν αναμεμειγμένες κάτω:
Συναντήθηκαν ποτέ τέτοια αγάπη και θλίψη,
   Ή αγκάθια συνέθεσαν ποτέ τόσο πλούσιο στέμμα;
(“When I Survey the Wondrous Cross/ Όταν Κοιτάζω Τον Σταυρό”
      του Isaac Watts, D.D., 1674-1748).

Σταθείτε και ψάλτε το! Τώρα ψάλτε την επωδό μας!

Μόνο τον Ιησού, άσε με να δω,
   Μόνο τον Ιησού, κανένα παρά μόνο Αυτόν,
Τότε ο ύμνος μου θα είναι για πάντα –
   Ιησούς! Μόνο Ιησούς!

Μπορείτε να καθίσετε.

IV. Τέταρτον, ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι η μόνη πηγή αιώνιας χαράς.

Κατέβασαν το νεκρό σώμα του Ιησού από τον Σταυρό και το έθαψαν σε έναν σφραγισμένο τάφο. Αλλά την τρίτη ημέρα, αναστήθηκε σωματικά από τους νεκρούς! Στη συνέχεια ήρθε στους Μαθητές και είπε, «Ειρήνη υμίν» (Κατά Ιωάννην 20:19).

“Και τούτο ειπών έδειξεν εις αυτούς τας χείρας και την πλευράν αυτού. Εχάρησαν λοιπόν οι μαθηταί ιδόντες τον Κύριον.” (Ιωάννης 20:20).

“Εχάρησαν λοιπόν οι μαθηταί ιδόντες τον Κύριον” (Ιωάννης 20:20). Ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός τους έδωσε χαρά “όταν είδαν τον Κύριον.” Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίσεις τη βαθιά ειρήνη και τη χαρά του Κυρίου, έως ότου γνωρίσεις τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό!

Ω, σας λέω σήμερα το πρωί - θυμάμαι την ακριβή στιγμή που εγώ εμπιστεύτηκα τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό! Τι άγια εμπειρία! Έτρεξα σ 'Αυτόν! Ή, μάλλον, φαίνεται ότι Εκείνος έσπευσε σε μένα. Πλύθηκα καθαρός από την αμαρτία διαμέσου του πολύτιμου Αίματός Του! Ζωοποιήθηκα από τον Υιό του Θεού! Ψάλτε την επωδό!

Μόνο τον Ιησού, άσε με να δω,
   Μόνο τον Ιησού, κανένα παρά μόνο Αυτόν,
Τότε ο ύμνος μου θα είναι για πάντα –
   Ιησούς! Μόνο Ιησούς!

Μπορείτε να καθίσετε.

Έλα στον Ίδιο τον Ιησού Χριστό! Μην αφήνεις τον Σωτήρα έξω από τη ζωή σου. Μην Τον αφήνεις έξω από τη μαρτυρία σου. Μην δεσμεύεσαι σε αυτό που ο Σπέρτζον (Spurgeon) ονομάζει «άθλια τάση ... να αφήνεις τον Ίδιο τον Χριστό έξω από το Ευαγγέλιο.» Όχι! Όχι! Έλα τώρα στον Ίδιο τον Ιησού Χριστό. Ακούστε προσεκτικά αυτά τα λόγια, καθώς θα τα ψάλλω.

Όπως ακριβώς είμαι, χωρίς καμία υπεράσπιση,
   Παρά μόνο το Αίμα Σου που χύθηκε για μένα,
Και το ότι Εσύ με καλέις να έρθω σε Σένα,
   Ω Αμνέ του Θεού, Έρχομαι! Έρχομαι!
(“Just As I Am/ Καθώς ειμί αμαρτωλός” του Charlotte Elliott, 1789-1871).

Ο Ιησούς πέθανε στο Σταυρό για να πληρώσει την ποινή για την αμαρτία σου. Ο Ιησούς έχυσε το άγιο Αίμα Του για να σε καθαρίσει από κάθε αμαρτία. Έλα στον Ιησού. Εμπιστεύσου Αυτόν και θα σε σώσει από κάθε αμαρτία. Αμήν.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ησαΐας 53:1-6.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπένταζμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“When Morning Gilds the Skies/ Όταν η Πρωία Χρυσώσει τους Ουρανούς”
(μεταφρασμένο από τα Γερμανικά από τον Edward Caswall, 1814-1878).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

JESUS CHRIST HIMSELF

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός” (Εφεσίους 2:20).

I.   Πρώτον, ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός καταφρονήθηκε και απορρίφθηκε από την ανθρώπινη φυλή, Ησαΐας 53:3.

II.  Δεύτερον, ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι το κεντρικό θέμα ολόκληρης της Αγίας Γραφής, Λουκάς 24:25-27, Α’ Κορινθίους 1:30.

III. Τρίτον, ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι η ουσία, το κεντρικό στοιχείο, η ίδια η καρδιά του Ευαγγελίου, Ησαΐας 53:6, Μάρκος 14:34, Λουκάς 22:44, Ησαΐας 52:14, 53:5, Α’ Πέτρου 2:24.

IV. Τέταρτον, ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός είναι η μόνη πηγή αιώνιας χαράς, Ιωάννης 20:19, 20.