Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
Η ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΔΩΡΕΑ

THE UNSPEAKABLE GIFT
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Απόγευμα, 25 Ιανoυαρίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Evening, January 25, 2015

“Ευχαριστία, όμως, ανήκει στον Θεό, για την ανεκδιήγητη δωρεά του”
(Β’ Κορινθίους 9:15).


Το 1994 ένας σεισμός ταρακούνησε το σπίτι μας μέσα στη νύχτα. Αυτό με έκανε να σκεφτώ την αξία των πραγμάτων που είναι στο σπίτι μας. Σκέφτηκα την περίπτωση που το σπίτι πιάσει φωτιά. Τι θα γινόταν αν καιγόταν ολοσχερώς; Τι θα γινόταν αν είχα μόνο τρία ή τέσσερα λεπτά για να ξεφύγω; Τι θα έπαιρνα μαζί μου; Τότε σκέφτηκα, θα έτρεχα στην κρεβατοκάμαρά μας και θα άνοιγα ένα συρτάρι, και θα έπαιρνα τις τούφες των μαλλιών που κόπηκαν από τα αγόρια μου, όταν κουρεύτηκαν πρώτη φορά, και θα άρπαζα και το χάλκινο παπουτσάκι που έχω πάνω στη συρταριέρα. Αν είχα άλλο ένα λεπτό, θα άρπαζα μια φωτογραφία της μητέρας μου και των γιων μου. Λίγα ακόμα δευτερόλεπτα και θα ξέθαβα το νυφικό της συζύγου μου, που είναι διπλωμένο και σφραγισμένο σε ένα κουτί, και θα άρπαζα μερικά κεραμικά κομμάτια από την εποχή της «Μεγάλης Οικονομικής Ύφεσης» που ήταν γαμήλιο δώρο στη μητέρα μου το 1934.

Πόσο θα κόστιζαν αυτά τα πράγματα; Σχεδόν τίποτα. Μπορεί να έπαιρνες 20Ε για αυτό το παλιό νυφικό. Τα υπόλοιπα δεν θα είχαν καμιά χρηματική αξία. Αλλά είναι ανεκτίμητα για μένα! Τα μεγαλύτερα δώρα είναι αυτά που συνδέονται με τις καρδιές μας, και τις ψυχές μας.

Μετά που πέθανε η γιαγιά μου, μου είπαν ότι θα άδειαζαν το σπίτι της την επόμενη μέρα. Μου ήταν δύσκολο να πάω εκεί. Έτρεξα μέσα στο σπίτι και πήρα μόνο ένα πράγμα - μια παλιά κατσαρόλα με ένα κλήμα φυτεμένο μέσα σ’ αυτή. Ήταν κάτι που της άρεσε, και αυτό ήταν το μόνο που πήρα. Όπως έγραφα αυτό το κήρυγμα γύρισα και κοίταξα αυτό το κλήμα στο γραφείο μου. Έχω κρατήσει αυτό το φυτό μαζί μου- όπου κι αν πήγα- για σχεδόν εξήντα χρόνια. Δεν αξίζει ούτε 1,5 ευρώ, αλλά αυτό είναι το μόνο που πήρα από το σπίτι της όντας ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι. Η αξία του δεν ήταν ούτε 1,5Ε, αλλά ήταν ανεκτίμητο για μένα! Τα μεγαλύτερα δώρα είναι αυτά που συνδέονται με τις καρδιές μας, και τις ψυχές μας.

Όταν ο ξάδερφός μου ο Τζόννυ και η σύζυγός του πέθαναν, πήγα στο σπίτι του. Είχε πουληθεί και όλα τα πράγματα του σπιτιού θα τα πετούσαν την επόμενη μέρα. Τα πάντα είχαν συγκεντρωθεί σε ένα σωρό στο πάτωμα του μπροστινού δωματίου. Κάποιος με ρώτησε, "Θέλετε κάτι;", είπα, "Ναι, θα ήθελα εκείνο το κομμάτι του κόντρα πλακέ που έχει κάτι πάπιες χαραγμένες πάνω του." Μου το έδωσαν και ύστερα έφυγα από εκεί πολύ στεναχωρημένος. Κρέμεται σε έναν τοίχο στο υπνοδωμάτιο του γιου μου μέχρι σήμερα. Ήταν από το σπίτι όπου έζησα όταν ήμουν ένα δεκατριάχρονο αγόρι. Δεν αξίζει ούτε 20 ευρώ, αλλά είναι ανεκτίμητο για μένα! Τα μεγαλύτερα δώρα είναι αυτά που συνδέονται με τις καρδιές μας, και τις ψυχές μας.

Όταν το σπίτι της μητέρας μου πουλήθηκε, μου τηλεφώνησαν και είπαν, "Αν θέλετε κάτι, θα πρέπει να το πάρετε σήμερα, αυτή είναι η τελευταία μέρα." Ήταν ήδη αργά το μεσημέρι. Δεν ξέρω γιατί δεν μου τηλεφώνησαν μία ή δύο μέρες πριν! Πήγα βιαστικά και νοίκιασα ένα φορτηγό. Πήρα το παλιό της πιάνο, 2 γύψινες πάπιες, και δύο παλιές γύψινες προτομές- η μία ενός Αμερικανού Ινδιάνου και η άλλη ενός Ισπανού καουμπόη. Όλα αυτά μαζί αξίζουν λιγότερο από 170Ε. Αλλά δεν μπορείς να τα αγοράσεις από μένα ούτε για 10.000Ε. Είναι ανεκτίμητα για μένα. Ναι, τα μεγαλύτερα δώρα είναι αυτά που συνδέονται με τις καρδιές μας και τις ψυχές μας.

Ένα παλιό νυφικό, δύο τούφες μαλλιών, ένα κλήμα που μεγαλώνει σε μια κατσαρόλα, δύο κομμάτια από ένα παλιό σερβίτσιο, ένα κατεστραμμένο πιάνο, δύο γδαρμένες και λερωμένες προτομές - ένα σωρό από σκουπίδια κατά τον κόσμο - αλλά για μένα αξίζουν περισσότερο από όσο μια περιουσία! Δεν θα μπορούσα να σας περιγράψω, ή να σας εξηγήσω, την αξία τους. Βλέπετε, τα μεγαλύτερα δώρα είναι αυτά που συνδέονται με τις καρδιές μας και τις ψυχές μας.

Είχα ένα φίλο στο γυμνάσιο που τον έλεγαν Μάικ. Όταν έφυγα από το σχολείο άρχισε να μελαγχολεί και αυτοκτόνησε. Πήγα να δω τη μητέρα του. Της είπα ότι ήταν φίλος μου. Προσπάθησε να μου δώσει την ακριβή γραφομηχανή του, προσπάθησε να μου δώσει τα ρούχα του. Ήταν συγκλονισμένη και θλιμμένη από την τραγική απώλεια του μοναδικού παιδιού της. Αν ήταν πλούσια, είμαι βέβαιος ότι θα έλεγε, "Έχω ένα αρχοντικό στο Μπέβερλι Χιλς. Έχω 10 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα. Έχω ένα ανεκτίμητο περιδέραιο με διαμάντια. Αλλά θα τα έδινα όλα, αν μπορούσα να έχω πάλι πίσω το αγόρι μου." Βλέπετε, τα μεγαλύτερα δώρα είναι αυτά που συνδέονται με τις καρδιές μας και τις ψυχές μας.

Όταν διαβάζω το κείμενο, που γράφτηκε από τον Απόστολο Παύλο, νομίζω ότι ξέρω τι εννοούσε,

“Ευχαριστία, όμως, ανήκει στον Θεό, για την ανεκδιήγητη δωρεά του” (Β’ Κορινθίους 9:15).

Η λέξη «ανεκδιήγητος, -η, -ο» σημαίνει «αυτό που δεν μπορεί πλήρως να εξηγηθεί, αυτό που δεν μπορεί να περιγραφεί» (Τζέιμς Στρονγκ- James Strong). Σημαίνει αυτό που «δεν μπορεί να εκφραστεί» (Τζορτζ Ρίκερ Μπέρρυ- George Ricker Berry). Αναφέρεται σε ένα δώρο το οποίο δεν μπορείς πλήρως να το εξηγήσεις, ούτε να το περιγράψεις, ούτε να το εκφράσεις με λόγια. Μιλάει για τον Κύριο Ιησού Χριστό – το δώρο αγάπης του Θεού σε έναν αμαρτωλό, χαμένο κόσμο! Είναι ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού! Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο.

I. Πρώτον, το δώρο του Θεού, ο Χριστός, έκανε τη γη ένα ιδιαίτερο μέρος.

Όταν ο Θεός έστειλε τον Ιησού σε εμάς, έκανε τον μικρό μας κόσμο ένα πολύ μοναδικό μέρος. Δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος στις ανεξερεύνητες περιοχές αυτού του αχανούς σύμπαντος που να είναι σαν τη γη. Η γη είναι απολύτως μοναδική. Ανάμεσα στα αμέτρητα αστέρια και τους πλανήτες, δεν υπάρχει κανένας σαν τη γη μας. Αλλά γιατί είναι η γη διαφορετική από κάθε άλλο πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα;

Εάν πεις, "Η γη είναι διαφορετική, επειδή υπάρχει ζωή εδώ," κάποιος που δεν πιστεύει θα πει, "όχι". Ο ίδιος θα πει ότι υπάρχουν άλλοι κόσμοι και άλλοι πλανήτες που κατοικούνται από ζωή. Δεν μπορείς να διαφωνήσεις με αυτό. Μπορείς να πεις ότι δεν είναι αλήθεια, αλλά δεν μπορείς να το αποδείξεις. Μπορεί να υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες. Δεν είναι αυτό που κάνει τον πλανήτη μας διαφορετικό. Σε τελική ανάλυση, αυτό που κάνει τον πλανήτη μας μοναδικό και ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι ο Ιησούς ήρθε εδώ. Από τον αόρατο κόσμο όπου ζει ο Θεός, από μια άλλη διάσταση, από τον Τρίτο Ουρανό, ο Ιησούς κατέβηκε και έζησε ανάμεσά μας. Η Αγία Γραφή λέει,

“Ότε όμως ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, εξαπέστειλεν ο Θεός τον Υιόν αυτού, όστις εγεννήθη εκ γυναικός και υπετάγη εις τον νόμον” (Γαλάτας 4:4).

Όταν ήρθε η ώρα, "ο Θεός εξαπέστειλε τον Υιό του." Έστειλε τον Ιησού έξω. Η λέξη στο κείμενο είναι εξαποστέλλω (στέλνω μακριά, στέλνω έξω, αποστέλλω). Από πού στάλθηκε ο Ιησούς μακριά; Από πού στάθηκε ο Ιησούς έξω; Από πού αποστάλθηκε; Στάλθηκε μακριά, στάλθηκε έξω, στάλθηκε από τον Ουρανό! Αυτός στάλθηκε έξω από τη μήτρα μιας γυναίκας, της Παρθένου Μαρίας. Στάλθηκε μακριά από τον Τρίτο Ουρανό σε αυτόν τον κόσμο μας. Αυτό είναι που κάνει τον κόσμο μας διαφορετικό! Αυτό είναι που κάνει τον κόσμο μας μοναδικό! Ο Ιησούς ήρθε εδώ, σε αυτόν τον μικροσκοπικό πλανήτη, σε αυτή τη μικρή μας γη. Ο Υιός του Μεγάλου Κυρίαρχου του κόσμου, των αστεριών και του σύμπαντος, αυτός ο Υιός εστάλη σε αυτόν τον πλανήτη και σε κανέναν άλλο! "Ο Θεός εξαπέστειλε τον Υιό του» σε αυτό το μικρό μέρος, σε αυτόν τον πλανήτη γη - και σε κανέναν άλλο! Ο Θεός έστειλε τον Υιό Του σε αυτή τη γη, και αυτό είναι που κάνει τον πλανήτη μας διαφορετικό από όλους τους άλλους στο ανεξιχνίαστο και ατελείωτο σύμπαν του Θεού! Ο Χριστός ήρθε εδώ! Και αυτό είναι που μας κάνει διαφορετικούς! "Ο Θεός εξαπέστειλε τον Υιό του," και Εκείνος "έγινε σάρκα, και κατοίκησε ανάμεσά μας, (και είδαμε τη δόξα του, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός,) γεμάτος χάρη και αλήθεια» (Ιωάννης 1:14 ). Ο Γουίλιαμ Μπουθ (William Booth) ήταν ο ιδρυτής του Στρατού της Σωτηρίας, όπως ήταν κάποτε. Ο εγγονός του έγραψε αυτόν τον πολύ όμορφο ύμνο,

Κατέβηκε από τη δόξα Του,
   Μια ιστορία για πάντα ζωντανή,
Ο Θεός και Σωτήρας μου ήρθε,
   Και Ιησούς ήταν το όνομά Του.
Γεννήθηκε σε μια φάτνη,
   Στους δικούς Του ήταν ξένος,
Ένας άντρας θλίψεων, δακρύων και αγωνίας.
   (“Down From His Glory” από τον William E. Booth-Clibborn, 1893-1969;
      εγγονό του William Booth, ιδρυτή του Στρατού της Σωτηρίας).

Βαθιά στην Κομητεία Όραντζ (Orange County), στην Καλιφόρνια, στην πόλη της Γιόρμπα Λίντα (Yorba Linda), υπάρχει ένα μικρό λευκό σπίτι. Έχει μόνο δύο μικρά δωμάτια και μια μικρή κουζίνα στον πρώτο όροφο, και ένα πολύ μικρό δωμάτιο στη σοφίτα. Κι όμως, χιλιάδες άνθρωποι έχουν περπατήσει μέσα στο μπροστινό δωμάτιο και την κουζίνα αυτού του μικροσκοπικού σπιτιού τα τελευταία χρόνια. Εγώ ο ίδιος έχω περπατήσει μέσα σ’ αυτό το μικρό σπίτι τουλάχιστον 40 φορές, πηγαίνοντας εκεί επισκέπτες για να το δουν. Γιατί πηγαίνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί; Τι είναι αυτό που κάνει αυτό το μικροσκοπικό σπίτι τέτοιο αξιοθέατο; Είναι εξαιτίας αυτού που γεννήθηκε εκεί. Ο 37ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, γεννήθηκε σε αυτό το μικρό υπνοδωμάτιο στον πρώτο όροφο. Αυτό είναι που κάνει αυτό το σπίτι ιδιαίτερο! Είναι εξαιτίας αυτού που γεννήθηκε εκεί. Όταν πέθανε, πέντε εν ζωή πρόεδροι κάθισαν μαζί με πάνω από τέσσερις χιλιάδες άτομα, την ώρα που ο Μπίλλυ Γκράχαμ (Billy Graham) κήρυττε το μήνυμα στην κηδεία του, μπροστά σε αυτό το μικρό σπίτι, εξαιτίας αυτού που γεννήθηκε εκεί. Ένας πρόεδρος γεννήθηκε εκεί. Και η γη έχει ξεχωριστεί ως ένα μοναδικό μέρος, ένα ιδιαίτερο σημείο στο σύμπαν, επειδή ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε και γεννήθηκε εδώ! Σε αυτόν τον τόπο! Σε αυτόν τον πλανήτη!

“Ευχαριστία, όμως, ανήκει στον Θεό, για την ανεκδιήγητη δωρεά του” (Β’ Κορινθίους 9:15).

II. Δεύτερον, το δώρο του Θεού, ο Χριστός, έκανε την ανθρώπινη ζωή ιερή.

Μετά τον κατακλυσμό, ο Θεός μίλησε στον πατριάρχη Νώε,

“Όστις χύση αίμα ανθρώπου, υπό ανθρώπου θέλει χυθή το αίμα αυτού· διότι κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον” (Γένεση 9:6).

Ο άνθρωπος έχει φτιαχτεί κατ 'εικόνα του Θεού. Ο άνθρωπος φέρει τη σφραγίδα του Θεού. Ως εκ τούτου, ο ίδιος ο Θεός θέσπισε τη θανατική ποινή για εκείνους που αφαιρούν τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου διαπράττοντας φόνο. Η ανθρώπινη ζωή αγιάστηκε για πάντα μέσα από το δώρο του Χριστού, του Υιού του Θεού. Και γι’ αυτό έχουμε αφιερώσει μια Κυριακή τον χρόνο, τον Ιανουάριο, ως η «Κυριακή για το Δικαίωμα στη Ζωή." Εμείς τη γιορτάσαμε την περασμένη Κυριακή, που ήταν η τεσσαρακοστή δεύτερη επέτειος της εκδίκασης της υπόθεσης Ρόυ εναντίον Γουέιντ (Roe v. Wade), όταν κάποιοι ηλικιωμένοι άνδρες με μαύρες τηβέννους είπαν ότι ήταν νόμιμο για μια γυναίκα να σκοτώσει το μωρό της. Από τότε 57 εκατομμύρια μωρά έχουν δολοφονηθεί λόγω εκτρώσεων. Ο Θεός να μας βοηθήσει!

Τα είπα όλα αυτά στο κήρυγμά μου την περασμένη Κυριακή το πρωί. Όταν το έκανα, μια γυναίκα και η κόρη της σηκώθηκαν και έφυγαν από την εκκλησία μας. Υποθέτω ότι γι’ αυτό το λόγο οι περισσότεροι κήρυκες δεν μιλούν ποτέ πάνω στο θέμα της έκτρωσης. Αλλά αυτό είναι κρίμα, γιατί κάθε γυναίκα που έχει κάνει έκτρωση πρέπει να καθαριστεί από το Αίμα του Ιησού. Μακάρι αυτή η νεαρή γυναίκα να είχε παραμείνει ώστε να ακούσει για την αγάπη που ο Ιησούς έχει γι’ αυτήν! Χωρίς να καθαριστεί από το Αίμα του Ιησού, η συνείδηση μιας γυναίκας θα την βασανίζει για το υπόλοιπο της ζωής της. Και αυτό θα τη στοιχειώνει για όλη την αιωνιότητα. "Σκότωσα το μωρό μου! Σκότωσα το μωρό μου! Θεέ μου, σκότωσα το μωρό μου!» Αυτή η σκέψη θα στοιχειώνει μια τέτοια γυναίκα συνεχώς και για όλη την αιωνιότητα. Ο κοσμικός, αριστερός καθηγητής σας στο κολέγιο δεν θα σας το πει αυτό! Ένας εγκεφαλικά νεκρός κοσμικός ψυχίατρος δεν θα σας το πει αυτό. Αλλά η δική σας καρδιά και τη συνείδησή σας θα σας το λέει για πάντα, αν κάνετε έκτρωση! "Ω, Θεέ μου! Σκότωσα το μωρό μου! "Οι κοσμικοί που απορρίπτουν τον Θεό μιλάνε για το «δικαίωμα επιλογής» που έχει η γυναίκα. Αλλά δεν θα αναφέρουν ποτέ σε μια κοπέλα τους ατελείωτους εφιάλτες που θα έχει για το υπόλοιπο της ζωής της! Γιατί; Επειδή η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή, γι 'αυτό! Ο άνθρωπος είναι πλασμένος κατ 'εικόνα του Θεού, γι' αυτό!

Έμαθα τις προάλλες ότι η δεύτερη στροφή του υπέροχου ύμνου, «η Αγάπη του Θεού," (“The Love of God”) γράφτηκε από έναν κακόμοιρο τρόφιμο σε ένα ψυχιατρικό άσυλο. Μετά τον θάνατό του, βρήκαν αυτές τις λέξεις γραμμένες στον τοίχο του δωματίου του,

Όταν ο πανάρχαιος χρόνος θα παρέλθει, Και οι γήινοι θρόνοι και τα βασίλεια θα πέσουν,
Όταν οι άνθρωποι που εδώ αρνήθηκαν να προσευχηθούν,
   θα επικαλούνται πέτρες και λόφους και βουνά,
Η αγάπη του Θεού τόσο βέβαιη, ακόμα θα διαρκεί, απεριόριστη και δυνατή,
Χάρη που λυτρώνει για τη γενεά του Αδάμ- Το τραγούδι των αγίων και των αγγέλων.
Ω η αγάπη του Θεού, πόσο πλούσια και αγνή! Πόσο απεριόριστη και δυνατή!
Θα διαρκεί για πάντα, Το τραγούδι των αγίων και των αγγέλων.
   (“The Love of God” από τον Frederick M. Lehman, 1868-1953;
      δεύτερη στροφή ανώνυμος).

Το δώρο του Θεού εν Χριστώ Ιησού έχει για πάντα καθαγιάσει και αγιάσει την ανθρώπινη ζωή, ακόμη και τη ζωή αυτού του κακόμοιρου ανθρώπου που πέθανε σε ένα δωμάτιο μέσα σε ένα ψυχιατρικό άσυλο. Ως ανθρώπινο ον ήταν πολύτιμος στα μάτια του Θεού. Ο Θεός τον αγάπησε και έστειλε τον Ιησού να πεθάνει γι 'αυτόν και να σώσει την ψυχή του! “Ευχαριστία, όμως, ανήκει στον Θεό, για την ανεκδιήγητη δωρεά του” (Β’ Κορινθίους 9:15).

III. Τρίτον, το δώρο του Θεού, ο Χριστός, έκανε δυνατή τη συγχώρεση των αμαρτιών μας και τη σωτηρία των ψυχών μας.

Ακούστε ξανά αυτή τη σπουδαία περικοπή της Αγίας Γραφής που διάβασε ο κ. Προύντχομ (Mr.Prudhomme) πριν από το κήρυγμα,

“Επειδή ο Χριστός, ότε ήμεθα έτι ασθενείς, απέθανε κατά τον ωρισμένον καιρόν υπέρ των ασεβών. Διότι μόλις υπέρ δικαίου θέλει αποθάνει τις· επειδή υπέρ του αγαθού ίσως και τολμά τις να αποθάνη· αλλ’ ο Θεός δεικνύει την εαυτού αγάπην εις ημάς, διότι ενώ ημείς ήμεθα έτι αμαρτωλοί, ο Χριστός απέθανεν υπέρ ημών. Πολλώ μάλλον λοιπόν αφού εδικαιώθημεν τώρα δια του αίματος αυτού, θέλομεν σωθή από της οργής δι’ αυτού.” (Ρωμαίους 5:6-9).

Όταν ο Ιησούς πέθανε στο Σταυρό, πλήρωσε την πλήρη ποινή για τις αμαρτίες μας. “Ότε ήμεθα έτι ασθενείς, απέθανε κατά τον ωρισμένον καιρόν υπέρ των ασεβών” (Ρωμαίους 5:6). Ήμασταν όλοι ασθενείς, χωρίς αρκετή δύναμη ώστε να ευαρεστήσουμε τον Θεό και να σώσουμε τον εαυτό μας. Ήμασταν όλοι ασεβείς. Αλλά «ο Χριστός πέθανε για τους ασεβείς." Αυτή είναι η ανεκδιήγητη δωρεά του Θεού!

Ήμασταν όλοι αμαρτωλοί. Αλλά “ενώ ημείς ήμεθα έτι αμαρτωλοί, ο Χριστός απέθανεν υπέρ ημών.” (Ρωμαίους 5:8). Αυτό είναι το ανείπωτο δώρο του Θεού!

“Πολλώ μάλλον λοιπόν αφού εδικαιώθημεν τώρα δια του αίματος αυτού, θέλομεν σωθή από της οργής δι’ αυτού.” (Ρωμαίους 5:9). Ο θάνατός του στη θέση μας - αυτή είναι η ανεκδιήγητη δωρεά του Θεού! Δικαίωση και καθαρισμός απ’ όλες τις αμαρτίες μας με το Αίμα Του - αυτή είναι η ανεκδιήγητη δωρεά του Θεού!

Και το μόνο που μας ζητάει ο Θεός να κάνουμε είναι να στραφούμε από τις αμαρτίες μας και να εμπιστευτούμε τον Υιό Του, τον Κύριο Ιησού. Τη στιγμή που εμπιστεύεσαι τον Ιησού σώζεσαι! Αυτή είναι η ανεκδιήγητη δωρεά του Θεού σε κάθε έναν που εμπιστεύεται τον Ιησού!

Σωσμένος! Σωσμένος! Οι αμαρτίες μου είναι όλες συγχωρημένες, η ενοχή μου έφυγε πλήρως! Σωσμένος! Σωσμένος! Είμαι σωσμένος με το Αίμα του Εσταυρωμένου!

Αφού ο Ιησούς έχυσε το πολύτιμο αίμα Του, Πλούσιες ευλογίες για να παραχωρήσει,
Βούτηξε τώρα στην κατακόκκινη πηγή που σε πλένει λευκότερο κι από το χιόνι.
Μόνο εμπιστεύσου Αυτόν, μόνο εμπιστεύσου Αυτόν, Μόνο εμπιστεύσου Αυτόν τώρα.
Θα Σε σώσει, θα Σε σώσει, θα Σε σώσει τώρα.
   (“Only Trust Him” του John H. Stockton, 1813-1877).

Τι σημαίνει να "εμπιστεύεσαι" τον Ιησού; Σημαίνει να βάλεις τον εαυτό σου στα χέρια Του, όπως θα εμπιστευόσουν έναν καλό γιατρό. Όταν ήμουν επτά χρονών, ο Δρ Πραττ (Dr. Pratt) είπε στη μητέρα μου ότι οι αμυγδαλές μου έπρεπε να αφαιρεθούν. Τρόμαξα όταν η Μητέρα μού είπε ότι θα πρέπει να «με κοιμίσουν." Το φοβόμουν αυτό. Φοβόμουν το γεγονός ότι θα «με κοίμιζαν». Στο κάτω- κάτω, ήμουν μόλις επτά χρονών. Μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο, η καρδιά μου χτυπούσε γρήγορα και έτρεμα. Δεν ήξερα τι θα μου συνέβαινε όταν θα με «κοίμιζαν». Μία μεγάλη, τρομακτική νοσοκόμα, ντυμένη στα λευκά, ήρθε και με ετοίμασε. Ήμουν τόσο φοβισμένος που σχεδόν πήδηξα επάνω και έτρεξα μακριά! Αλλά τότε ο Δρ. Πραττ ήρθε. Τον γνώριζα όλη μου τη ζωή. Με είχε ξεγεννήσει και ήταν ο γιατρός μου από τότε. Ήταν ένας συμπαθητικός ηλικιωμένος άντρας. Τον αγαπούσα. Και τον εμπιστευόμουνα. Μου είπε, «Μην ανησυχείς, Ρόμπερτ. Όλα θα τελειώσουν μέσα σε λίγα λεπτά». Η καρδιά μου σταμάτησε να χτυπάει, γιατί εμπιστεύτηκα τον Δρ Πραττ. Σε μια στιγμή με είχαν «κοιμίσει». Την άλλη στιγμή, ξύπνησα και είδα το χαμογελαστό πρόσωπό του. Ο Δρ Πραττ είπε, «Τελείωσε, Ρόμπερτ. Θα πας σπίτι σε λίγο.» Εμπιστεύτηκα αυτόν τον καλό, έμπειρο γιατρό. Αυτό είναι που θέλω να κάνεις και εσύ με τον Ιησού.

Μόνο εμπιστεύσου Αυτόν, μόνο εμπιστεύσου Αυτόν, Μόνο εμπιστεύσου Αυτόν τώρα.
Θα Σε σώσει, θα Σε σώσει, θα Σε σώσει τώρα.

Δρ Τσαν (Dr. Chan), παρακαλώ οδήγησέ μας σε προσευχή. Αμήν.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ρωμαίους 5:6-9.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπέντζαμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “The Love of God” (του Frederick M. Lehman, 1868-1953).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΔΩΡΕΑ

THE UNSPEAKABLE GIFT

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Ευχαριστία, όμως, ανήκει στον Θεό, για την ανεκδιήγητη δωρεά του”
(Β’ Κορινθίους 9:15).

I.   Πρώτον, το δώρο του Θεού, ο Χριστός, έκανε τη γη ένα ιδιαίτερο μέρος. Γαλάτας 4:4, Ιωάννης 1:14.

II.  Δεύτερον, το δώρο του Θεού, ο Χριστός, έκανε την ανθρώπινη ζωή ιερή. Γένεση 9:6.

III. Τρίτον, το δώρο του Θεού, ο Χριστός, έκανε δυνατή τη συγχώρεση των αμαρτιών μας και τη σωτηρία των ψυχών μας. Ρωμαίους 5:6-9.