Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ- ΕΚΔΟΣΗ 2015

REAL CONVERSION – 2015 EDITION
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 4 Ιανoυαρίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, January 4, 2015

“Αμήν λέγω υμίν, εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε εις την βασιλεία των ουρανών” (Ματθαίος 18:3).


Ο Ιησούς είπε απλά, “Εάν δεν στραφήτε … δεν θέλετε εισέλθει εις την βασιλείαν των ουρανών.” Έτσι το έκανε τελείως ξεκάθαρο ότι πρέπει να εμπειριστείς μεταστροφή. Ο Ιησούς είπε ότι αν δεν εμπειριστείς μεταστροφή δεν ‘’θα μπεις στη βασιλεία των ουρανών.”

Αυτό το πρωινό θα σας πω τι συμβαίνει σε ένα άτομο που έχει την εμπειρία μιας αληθινής μεταστροφής. Παρατηρήστε ότι μίλησα για ‘’αληθινή’’ μεταστροφή. Διαμέσου της χρήσης της ‘’Προσευχής του Αμαρτωλού’’ (“Sinner’s Prayer”), και άλλων μορφών ‘’Ντεσιζιονισμού’’ (‘’Decisionism’’), εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμπειριστεί μόνο ψευδείς μεταστροφές.

Έχουμε μερικούς ανθρώπους στην εκκλησία μας, συμπεριλαμβανομένης και της γυναίκας μου, που μεταστράφηκαν την πρώτη φορά που άκουσαν το Ευαγγέλιο να κηρύττεται ξεκάθαρα. Αλλά όλοι αυτοί ήταν ενήλικες που είχαν προετοιμαστεί καλά από τις περιστάσεις της ζωής πριν να ακούσουν το Ευαγγέλιο. Κανένας από αυτούς δεν ήταν μικρό παιδί. Οι περισσότερες από τις πραγματικές μεταστροφές μας ήταν, με μεγάλη διαφορά, μεταξύ νεαρών ενηλίκων που ήρθαν στον Χριστό μετά από αρκετούς μήνες (ή ακόμη και χρόνια) που άκουγαν κηρύγματα του Ευαγγελίου. Ο Σπέρτζον (Spurgeon) είπε, «ίσως να υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα όπως πίστη με την πρώτη ματιά, αλλά συνήθως φτάνουμε στην πίστη μέσα από στάδια» (C. H. Spurgeon, Around the Wicket Gate, Pilgrim Publications, 1992 reprint, σ. 57). Αυτά είναι τα «στάδια» από τα οποία περνάνε οι περισσότεροι άνθρωποι.

I. Πρώτον, έρχεσαι στην εκκλησία για κάποιον άλλον λόγο παρά για να μεταστραφείς.

Σχεδόν όλοι έρχονται στην εκκλησία τις πρώτες φορές για το " λάθος" λόγο, όπως έκανα κι εγώ. Ήρθα στην εκκλησία ως έφηβος , επειδή η οικογένεια δίπλα μας με προσκάλεσε να έρθω στην εκκλησία μαζί τους. Έτσι άρχισα να έρχομαι στην εκκλησία το 1954 , επειδή ήμουν μόνος , και οι γείτονες μού φερόντουσαν καλά. Αυτός δεν είναι και πολύ «σωστός» λόγος , έτσι δεν είναι; Πήγα «μπροστά» στο τέλος του πρώτου κηρύγματος που άκουσα και βαφτίστηκα χωρίς να λάβω καμία συμβουλευτική πριν, χωρίς καν να με ρώτησει κάποιος γιατί ήρθα μπροστά. Με αυτόν τον τρόπο έγινα Βαπτιστής. Αλλά δεν είχα μεταστραφεί. Είχα έρθει επειδή οι γείτονές μου ήταν καλοί με μένα, όχι επειδή ήθελα να σωθώ. Ως εκ τούτου, πέρασα μέσα από από ένα μακρύ αγώνα που διήρκεσε επτά χρόνια μέχρι τελικά να μεταστραφώ στις 28 Σεπτεμβρίου 1961, όταν άκουσα Δρ. Τσαρλς Τζ. Γούντμπριτζ (Dr. Charles J. Woodbridge) να κηρύττει στο Κολλέγιο της Μπαιόλα- νυν Πανεπιστήμιο της Μπαιόλα (Biola College- now Biola University). Εκείνη ήταν η μέρα που εμπιστεύτηκα τον Ιησού, και Αυτός με καθάρισε και με έσωσε από την αμαρτία.

Τι γίνεται με σένα; Μήπως ήρθες στην εκκλησία επειδή ένιωθες μοναξιά - ή επειδή οι γονείς σου σε έφερναν στην εκκλησία ως παιδί; Εάν είσαι εδώ σήμερα το πρωί από συνήθεια, όπως ένα παιδί που μεγάλωσε στην εκκλησία, αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις μεταστραφεί. Ή μήπως ήρθες όπως εγώ, επειδή ήσουν μόνος και κάποιος σε προσκάλεσε, και οι άνθρωποι ήταν ευγενικοί μαζί σου; Αν συνέβη έτσι, αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις μεταστραφεί. Μην με παρεξηγήσετε. Χαίρομαι που είσαι εδώ - είτε είναι από συνήθεια, όπως ένα παιδί της εκκλησίας, είτε από μοναξιά, όπως και εγώ όταν ήμουν δεκατριών ετών. Αυτοί είναι ευνόητοι λόγοι για να έρχεται κάποιος στην εκκλησία - αλλά δεν θα σε σώσουν. Πρέπει να έχεις μια πραγματική μεταστροφή για να σωθείς. Θα πρέπει πραγματικά να θέλεις να σε σώσει ο Ιησούς. Αυτός είναι ο "σωστός" λόγος - το μόνο που θα σε σώσει από μία ζωή αμαρτίας.

Δεν είναι κακό να βρίσκεσαι εδώ από συνήθεια ή επειδή είσαι μόνος. Απλά δεν είναι ο σωστός λόγος. Θα πρέπει να θέλεις κάτι περισσότερο για να μεταστραφείς, όχι μόνο επειδή το να έρχεσαι στην εκκλησία σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.

ΙΙ. Δεύτερον, αρχίζεις να γνωρίζεις ότι πραγματικά υπάρχει Θεός.

Μπορεί να έχεις συνειδητοποιήσει ότι ο Θεός υπάρχει πριν ακόμα έρθεις στην εκκλησία. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μόνο μια θολή, ασαφής πίστη στον Θεό πριν έρθουν αντιμέτωποι με το Ευαγγέλιο. Αυτή ήταν μάλλον και η δική σου περίπτωση αν κάποιος σε έφερε εδώ.

Αν έχεις μεγαλώσει στην εκκλησία, θα ξέρεις ήδη πολλά σχετικά με τις Γραφές. Μπορείς εύκολα να βρεις το σωστό σημείο στη Βίβλο. Ξέρεις το σχέδιο της σωτηρίας. Ξέρεις πολλά εδάφια της Αγίας Γραφής και ύμνους. Αλλά ο Θεός εξακολουθεί να είναι εξωπραγματικός και ασαφής για σένα.

Στη συνέχεια, είτε είσαι νέο πρόσωπο ή ένα παιδί της εκκλησίας, κάτι αρχίζει να συμβαίνει. Αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι πραγματικά υπάρχει ένας Θεός - δεν μιλάμε απλά για το Θεό. Ο Θεός γίνεται ένα πολύ πραγματικό πρόσωπο σε σας.

Είχα μία αμυδρή, ασαφής πίστη στο Θεό από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Αλλά δεν έλαβα γνώση του «μεγάλου και φοβερού Θεού» (Νεεμίας 1: 5) της Βίβλου μέχρι που έγινα δεκαπέντε χρονών - πάνω από δύο χρόνια μετά που άρχισα να πηγαίνω σε εκείνη τη Βαπτιστική εκκλησία μαζί με τους γείτονές μου. Την ημέρα που θάψαμε τη γιαγιά μου έτρεξα μακριά στα δέντρα του νεκροταφείου και έπεσα λαχανιασμένος και ιδρωμένος στο έδαφος. Ξαφνικά ο Θεός κατέβηκε πάνω μου - και ήξερα ότι ήταν πραγματικός, και ότι ήταν παντοδύναμος, ακόμα και τρομακτικός, στην αγιότητα Του. Αλλά δεν είχα ακόμα μεταστραφεί.

Έχετε βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο; Είναι ο Θεός της Βίβλου ένα πραγματικό πρόσωπο για σας; Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η Αγία Γραφή λέει,

“Χωρίς δε πίστεως αδύνατον είναι να ευαρεστήση τις εις αυτόν· διότι ο προσερχόμενος εις τον Θεόν πρέπει να πιστεύη ότι είναι (δηλαδή ότι υπάρχει)” (Εβραίους 11:6).

Η πίστη στον Θεό απαιτεί ένα ορισμένο ποσοστό πίστης - αλλά αυτή δεν είναι η πίστη που σώζει. Δεν είναι μεταστροφή. Η μητέρα μου συχνά έλεγε, «Εγώ πάντα πίστευα στον Θεό." Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι όντως πίστευε. Πίστευε στον Θεό από την παιδική της ηλικία. Αλλά δεν μεταστράφηκε μέχρι που ήταν 80 ετών. Ήταν σημαντικό το ότι πίστευε στο Θεό, αλλά κάτι περισσότερο από αυτό πρέπει να συμβεί ώστε ένα άτομο να μεταστραφεί πραγματικά.

Έτσι, λέω, ότι ίσως ήρθες στην εκκλησία το πρωί χωρίς να γνωρίζεις την πραγματικότητα του Θεού. Στη συνέχεια, ίσως αργά, ίσως πιο γρήγορα, θα δεις ότι υπάρχει πραγματικά ένας Θεός. Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο, αλλά δεν είναι ακόμη μεταστροφή.

III. Τρίτον, θα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις προσβάλλει και εξοργίσει τον Θεό με την αμαρτία σου.

Η Αγία Γραφή λέει, «όσοι δε είναι της σαρκός [δηλαδή εκείνοι που δεν έχουν μεταστραφεί] δεν δύνανται να αρέσωσιν εις τον Θεόν.» (Ρωμαίους 8: 8). Έτσι, αρχίζεις να συνειδητοποιείς, ως άτομο που δεν έχει μεταστραφεί, ότι τίποτα από αυτά που κάνεις δεν μπορεί να ευαρεστήσει τον Θεό. Μάλιστα, αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι είσαι αμαρτωλός. Κάθε μέρα με την "αμετανόητον καρδιάν (σου) θησαυρίζεις εις σεαυτόν οργήν» (Ρωμαίους 2: 5). Η Αγία Γραφή λέει:

“Θεός οργιζόμενος (με τους ασεβείς) καθ’ εκάστην ημέραν”
       (Ψαλμός 7:11).

Αφού ανακαλύψεις ότι πραγματικά υπάρχει Θεός, αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι έχεις προσβάλει τον Θεό με την αμαρτία σου. Έχεις επίσης προσβάλει τον Θεό επειδή δεν Τον αγαπάς. Οι αμαρτίες που έχεις διαπράξει ήταν ενάντια στον Θεό και τις εντολές Του. Τότε θα γίνει πολύ ξεκάθαρο σε σένα ότι αυτό είναι αλήθεια. Η έλλειψη αγάπης για τον Θεό θα σου φαίνεται ως μια μεγάλη αμαρτία αυτή τη στιγμή. Αλλά, ακόμα περισσότερο, αρχίζεις να βλέπεις ότι η ίδια σου η φύση είναι αμαρτωλή, ότι δεν υπάρχει τίποτα καλό μέσα σου, ότι η ίδια σου η καρδιά είναι αμαρτωλή.

Το στάδιο αυτό συχνά αποκαλείται ως το στάδιο της «αφύπνισης» από τους Πουριτανούς (Puritans). Αλλά δεν μπορεί να υπάρξει αφύπνιση χωρίς μια οξεία αίσθηση αμαρτίας και βαθιά αυτο-καταδίκη. Θα αισθανθείς όπως ο Τζον Νιούτον (John Newton) όταν έγραψε:

Ω Κύριε, πόσο άθλιος είμαι, Ασεβής και ακάθαρτος!
Πώς μπορώ να τολμήσω να πλησιάσω κοντά Με ένα τέτοιο φορτίο αμαρτίας;

Είναι αυτή η μολυσμένη καρδιά Ένα κατοικητήριο για Σένα;
Κατάμεστος, Αλίμονο! Σε κάθε μέρος, Τι κακά βλέπω!
   (“O Lord, How Vile Am I” του John Newton, 1725-1807).

Θα αρχίσεις τότε να σκέφτεσαι βαθιά την εσωτερική αμαρτωλότητα του νου και της καρδιάς σου. Θα σκεφτείς, «Η καρδιά μου είναι πολύ αμαρτωλή, και πολύ μακριά από τον Θεό." Αυτή η σκέψη θα σε ενοχλήσει. Θα αναστατωθείς και θα ταραχτείς από τις ίδιες σου τις αμαρτωλές σκέψεις και την έλλειψη της αγάπης σου για τον Θεό. Η κρύα έλλειψη ζωντάνιας της καρδιάς σου ως προς τον Θεό θα σε ενοχλήσει βαθιά σε αυτό το στάδιο. Θα αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι ένα άτομο με μια αμαρτωλή καρδιά όπως η δική σου δεν έχει καμία ελπίδα. Θα δεις ότι είναι αναγκαίο και σωστό από την πλευρά του Θεού να σε στείλει στην Κόλαση - γιατί σου αξίζει η Κόλαση. Αυτό είναι που θα σκεφτείς όταν πραγματικά αφυπνιστείς και συνειδητοποιήσεις ότι έχεις προσβάλει τον Θεό και τον εξόργισες με την αμαρτία σου. Αυτό το στάδιο της αφύπνισης είναι ένα σημαντικό στάδιο, αλλά δεν είναι ακόμα μεταστροφή. Ένα άτομο που βλέπει πόσο αμαρτωλός είναι έχει αφυπνιστεί - αλλά δεν έχει ακόμη μεταστραφεί. Η μεταστροφή πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα από τον έλεγχο περί αμαρτίας.

Μπορεί ξαφνικά να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις δυσαρεστήσει τον Θεό, ή μια τέτοια συνειδητοποίηση μπορεί να αυξηθεί από μία απλή δογματική διδασκαλία σε μια πληρέστερη κατανόηση ότι ο Θεός έχει προσβληθεί και είναι πολύ δυσαρεστημένος μαζί σου. Μόνο όταν έχεις πλήρως αφυπνιστεί στο γεγονός ότι είσαι αμαρτωλός και ασεβής θα είσαι έτοιμος για το τέταρτο και το πέμπτο «στάδιο» της μεταστροφής.

Ο Τσαρλς Σπέρτζον (Charles Spurgeon) έλαβε γνώση της αμαρτίας του όταν ήταν 15 ετών. Ο πατέρας και ο παππούς του ήταν και οι δύο κήρυκες. Ζούσαν σε μια εποχή, όταν ο μοντέρνος «ντεσιζιονισμός» ("decisionism") δεν είχε ακόμη κάνει την πραγματική μεταστροφή θολή και ασαφής. Έτσι, ο πατέρας και ο παππούς του, δεν τον «έσπρωξαν» να κάνει μια επιφανειακή «απόφαση για τον Χριστό». Αντ’ αυτού, περίμεναν τον Θεό να κάνει ένα διεξοδικό έργο μεταστροφής μέσα του. Νομίζω ότι είχαν δίκιο.

Όταν ήταν δεκαπέντε ο Σπέρτζον (Spurgeon) επιτέλους ήρθε κάτω από το βαθύ έλεγχο περί αμαρτίας. Ο Σπέρτζον (Spurgeon) εξήγησε την συνειδητοποίηση της αμαρτωλότητάς του, με αυτά τα λόγια:

Ξαφνικά, συνάντησα τον Μωυσή, να μεταφέρει στο χέρι του το νόμο του Θεού, και καθώς με κοίταξε, φαινόταν να με διαπερνά και να με εξετάζει με εκείνα τα γεμάτα φωτιά μάτια του. [Μου είπε να διαβάσω] τις «δέκα λέξεις του Θεού» - τις δέκα εντολές - και καθώς τις διάβασα έμοιαζε σαν όλες μαζί να είχαν ενωθεί για να με κατηγορήσουν και να με καταδικάσουν στα μάτια ενός άγιου Θεού.

(All of a sudden, I met Moses, carrying in his hand the law of God, and as he looked at me, he seemed to search me through and through with his eyes of fire. He [told me to read] ‘God’s ten words’ – the ten commandments – and as I read them they all seemed to join in accusing and condemning me in the sight of a holy God.)

Είδε, σε αυτή την εμπειρία, ότι ήταν ένας αμαρτωλός στα μάτια του Θεού, και ότι κανένα ποσοστό "θρησκείας" ή "καλοσύνης" δεν θα μπορούσε να τον σώσει. Ο νεαρός Σπέρτζον (Spurgeon) πέρασε μια περίοδο μεγάλης αγωνίας. Προσπάθησε με πολλούς τρόπους να κερδίσει την ειρήνη με τον Θεό με τις δικές του προσπάθειες, αλλά όλες οι προσπάθειές του να κάνει ειρήνη με τον Θεό απέτυχαν. Αυτό μας οδηγεί στο τέταρτο στάδιο της μεταστροφής.

IV. Τέταρτον, προσπαθείς να κερδίσεις τη σωτηρία σου, ή να μάθεις πώς να σωθείς.

Το αφυπνισμένο άτομο θα νιώθει αμαρτωλός, αλλά δεν θα έχει ακόμα στραφεί στον Ιησού. Ο προφήτης Ησαΐας περιέγραφε τους ανθρώπους σε αυτή την κατάσταση όταν είπε, "σαν άνθρωπος από τον οποίο κάποιος αποστρέφει το πρόσωπο ... Τον θεωρήσαμε σαν ένα τίποτα» (Ησαΐας 53: 3). Είμαστε σαν τον Αδάμ, ο οποίος ήξερε ότι ήταν αμαρτωλός, αλλά κρύφτηκε από τον Σωτήρα, και προσπάθησε να καλύψει την αμαρτία του με φύλλα συκής (Γένεση 3: 7, 8).

Όπως ο Αδάμ, ο αφυπνισμένος αμαρτωλός προσπαθεί να κάνει κάτι για να σώσει τον εαυτό του από την αμαρτία. Προσπαθεί να «μάθει» πώς να σωθεί. Αλλά διαπιστώνει ότι η «μάθηση» δεν τον ωφελεί, ότι «Πάντα μαθαίνει, και ποτέ δεν μπορεί να έρθει στη γνώση της αλήθειας» (Β’ Τιμόθεο 3: 7). Ή μπορεί να αναζητά ένα «συναίσθημα» αντί για τον ίδιο τον Ιησού. Μερικοί άνθρωποι που ψάχνουν για ένα «συναίσθημα» συνεχίζουν έτσι για μήνες, επειδή κανείς δεν σώζεται από ένα «συναίσθημα». Ο Σπέρτζον (Spurgeon) αφυπνίστηκε ως προς την αμαρτία του. Αλλά δεν πίστευε ότι μπορούσε να σωθεί απλά με το να εμπιστευθεί τον Ιησού. Είπε,

Πριν να έρθω στον Χριστό, είπα στον εαυτό μου, "Σίγουρα δεν μπορεί να ισχύει αυτό, ότι αν πιστέψω στον Ιησού, ακριβώς όπως είμαι, θα σωθώ; Θα πρέπει να αισθανθώ κάτι· πρέπει να κάνω κάτι» (ό.π.).

Και αυτό θα σε οδηγήσει στο πέμπτο στάδιο.

V. Πέμπτον, τελικά έρχεσαι στον Ιησού, και εμπιστεύεσαι μόνο Αυτόν.

Ο νεαρός Σπέρτζον (Spurgeon) τελικά άκουσε τον κήρυκα να λέει, "Κοίτα στο Χριστό ... Δεν έχει νόημα να κοιτάζεις στον εαυτό σου ... Κοίτα στο Χριστό." Μετά από όλο αυτόν τον αγώνα και την εσωτερική αναταραχή και τον πόνο – ο Σπέρτζον (Spurgeon) απέβλεψε τελικά στον Ιησού και Τον εμπιστεύτηκε. Ο Σπέρτζον (Spurgeon) είπε, «Σώθηκα από το αίμα [του Ιησού]! Θα μπορούσα να είχα γυρίσει σπίτι χορεύοντας σε όλο το δρόμο.»

Μετά από όλη αυτή τη μάχη και την αμφιβολία, σταμάτησε να ψάχνει για ένα συναίσθημα, ή οτιδήποτε άλλο στον εαυτό του. Απλώς εμπιστεύτηκε τον Ιησού - και ο Ιησούς τον έσωσε τότε ακριβώς. Σε μια στιγμή καθαρίστηκε από την αμαρτία με το Αίμα του Ιησού Χριστού! Είναι απλό, και όμως είναι η πιο βαθιά εμπειρία που ένα ανθρώπινο ον μπορεί να έχει. Αυτό, φίλε μου, είναι η πραγματική μεταστροφή! Η Αγία Γραφή λέει, «Πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό, και θα σωθείς" (Πράξεις 16:31). Ο Τζόζεφ Χαρτ (Joseph Hart) είπε,

Τη στιγμή που ένας αμαρτωλός πιστεύει,
   Και εμπιστεύεται τον σταυρωμένο του Θεό,
Τη συγχώρεσή Του άπαξ λαμβάνει,
   Πλήρη απολύτρωση μέσα από το Αίμα Του.
(“The Moment a Sinner Believes” του Joseph Hart, 1712-1768).

Επίλογος

Ο Ιησούς είπε,

“Αμήν λέγω υμίν, εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε εις την βασιλεία των ουρανών” (Ματθαίος 18:3).

Όπως ο κύριος χαρακτήρας στο βιβλίο «Ο Αποδημητής» (Pilgrim’s Progress), μην επαναπαυτείς με καμία επιφανειακή «απόφαση για τον Χριστό». Όχι! Όχι! Βεβαιώσου ότι η μεταστροφή σου είναι αληθινή, γιατί αν δεν είσαι πραγματικά σωσμένος, μεταστρεφόμενος , «δεν θα μπεις στη βασιλεία των ουρανών» (Ματθαίος 18: 3).

Για να έχεις μια πραγματική μεταστροφή


1.  Θα πρέπει να φτάσεις στο σημείο να πιστεύεις αληθινά ότι υπάρχει Θεός - ένας αληθινός Θεός που καταδικάζει τους αμαρτωλούς στην Κόλαση, και παίρνει τους σωσμένους στον Ουρανό όταν πεθάνουν.

2.  Θα πρέπει να ξέρεις, βαθιά μέσα σου, ότι είσαι ένας αμαρτωλός που έχει βαθιά προσβάλει τον Θεό. Μπορεί να συνεχίζεις έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα (ή για κάποιους μπορεί να είναι πιο σύντομο). Ο Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan), συνεργάτης μας ποιμένας, είπε, «πάλεψα μέσα σε άγρυπνες νύχτες για πολλούς μήνες αφότου ο Θεός είχε γίνει πραγματικός σε μένα. Μπορώ μόνο να περιγράψω αυτή την περίοδο της ζωής μου ως δύο χρόνια ψυχικής αγωνίας » (C. L. Cagan, Ph.D., From Darwin to Design, Whitaker House, 2006, σ. 41).

3.  Θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα καλό που θα σε συμφιλιώσει με έναν προσβεβλημένο και θυμωμένο Θεό. Ό,τι κι αν πεις, ή μάθεις, ή κάνεις, ή νιώσεις δεν μπορεί να σε βοηθήσει καθόλου. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στο μυαλό και την καρδιά σου.

4.  Θα πρέπει να έρθεις στον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού, και να καθαριστείς από την αμαρτία σου με το Αίμα Του. Ο Δρ. Κέιγκαν (Dr. Cagan) είπε, «μπορώ να θυμηθώ, ακόμα και τα ακριβή δευτερόλεπτα, όταν εμπιστεύτηκα [τον Ιησού] ... Φαινόταν σα να αντίκρισα αμέσως [τον Ιησού] ... ήμουν σίγουρα στην παρουσία του Ιησού Χριστού και ήταν σίγουρα διαθέσιμος σε μένα. Για πολλά χρόνια τον είχα αποστραφεί, αν και ήταν πάντα εκεί για μένα, με αγάπη να μου προσφέρει σωτηρία. Αλλά εκείνο το βράδυ ήξερα ότι ο καιρός είχε έρθει για μένα να τον εμπιστευτώ. Ήξερα ότι πρέπει είτε να έρθω σ Αυτόν, είτε να απομακρυνθώ. Εκείνη τη στιγμή, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ήρθα στον Ιησού. Δεν ήμουν πλέον ένας άπιστος που εμπιστευόταν τον εαυτό του. Είχα εμπιστευθεί τον Ιησού Χριστό. Είχα πιστέψει σ’ Αυτόν. Ήταν τόσο απλό ... Έτρεχα μακριά όλη μου τη ζωή, αλλά εκείνο το βράδυ έκανα στροφή και ήρθα απευθείας και αμέσως στον Ιησού Χριστό » (C.L. Cagan, ό.π., σ. 19). Αυτή είναι μια πραγματική μεταστροφή. Αυτό είναι που θα πρέπει να εμπειριστείς για να μεταστραφείς στον Χριστό Ιησού! Έλα στον Ιησού και εμπιστεύσου Τον! Αυτός θα σε σώσει και θα σε καθαρίσει από κάθε αμαρτία με το Αίμα που έχυσε στο Σταυρό! Αμήν.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Προσευχή Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme).
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπένταζμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ
      (Mr. Benjamin Kincaid Griffith): «Θαυμάσια Χάρις“ /Amazing Grace”
(του John Newton, 1725-1807).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ- ΕΚΔΟΣΗ 2015

REAL CONVERSION – 2015 EDITION

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Αμήν λέγω υμίν, εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε εις την βασιλεία των ουρανών” (Ματθαίος 18:3).

I.   Πρώτον, έρχεσαι στην εκκλησία για κάποιον άλλον λόγο παρά για να
μεταστραφείς.

II.  Δεύτερον, αρχίζεις να γνωρίζεις ότι πραγματικά υπάρχει Θεός, Νεεμίας
1:5; Εβραίους 11:6.

III. Τρίτον, θα συνειδητοποιήσεις ότι έχεις προσβάλλει και εξοργίσει τον Θεό
με την αμαρτία σου, Ρωμαίους 8:8, 2:5, Ψαλμός 7:11.

IV. Τέταρτον, προσπαθείς να κερδίσεις τη σωτηρία σου, ή να μάθεις πώς να
σωθείς. Ησαΐας 53:3, Γένεση 3:7, 8, Β΄ Τιμόθεο 3:7.

V.  Πέμπτον, τελικά έρχεσαι στον Ιησού, και εμπιστεύεσαι μόνο Αυτόν,
Πράξεις 16:31.