Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΑΜΝΟΥ

(ΟΓΔΟΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΪΑ 53)
THE SILENCE OF THE LAMB
(SERMON NUMBER 8 ON ISAIAH 53)
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ οβ Λος Άντζελες (Βαπτιστική εκκλησία)
Κυριακή βράδυ, 24 Μαρτίου 2013
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, March 24, 2013

“Αυτός ήτο κατατεθλιμμένος και βεβασανισμένος αλλά δεν ήνοιξε το στόμα αυτού• εφέρθη ως αρνίον επί σφαγήν, και ως πρόβατον έμπροσθεν του κειρόντος αυτό άφωνον, ούτω δεν ήνοιξε το στόμα αυτού” (Ησαΐας νγ΄. 7).


Τα τελευταία λόγια χριστιανών μαρτύρων πάντα μας εμπνέουν. Εξυψώνονται οι καρδιές μας όταν ακούμε αυτά που είπαν την ώρα του θανάτου τους. Ο Πολύκαρπος ήταν ιεροκήρυκας κατά τον δεύτερο αιώνα. Ο Πολύκαρπος υπήρξε μαθητής του Απoστόλου Ιωάννη. Χρόνια αργότερα στάθηκε ενώπιον του ειδωλολάτρη κριτή, που είπε: “Είσαι γέρος άνθρωπος. Δεν χρειάζεται να πεθάνεις...Πάρε τον όρκο και θα σε ελευθερώσω. Πού είναι το κακό να πεις ‘Κύριος Καίσαρας’, και να προσφέρεις θυμίαμα; Απλά ορκίσου στο όνομα του Καίσαρα και ευχαρίστως θα σε ελευθερώσω. Αρνήσου τον Χριστό και θα ζήσεις.”

Ο Πολύκαρπος αποκρίθηκε: “Ογδόντα έξι χρόνια τον υπηρετώ (τον Χριστό), και ποτέ δεν με αδίκησε. Πώς να βλασφημήσω τον Βασιλιά μου που με έσωσε;” Ο κριτής είπε: “Θα σε κάψω με φωτιά.” Ο Πολύκαρπος απάντησε: “Με απειλείς με φωτιά που καίει για λίγη ώρα και σβήνει. Αγνοείς τη φωτιά της μέλλουσας κρίσης και αιωνίας κολάσεως που φυλάγεται για τους ασεβείς; Αλλά γιατί αργοπορείς; Έλα, κάνε ό,τι θέλεις.”

Μετά απ' αυτό ο κριτής έστειλε τον κήρυκά του στη μέση του στίβου να ανακοινώσει δυνατά στον λαό: “Ο Πολύκαρπος ομολόγησε πως είναι Χριστιανός!” “Κάψτε τον ζωντανό!” ούρλιαξε το πλήθος των ειδωλολατρών. Προετοιμάστηκε η πυρά. Ο δήμιος πλησίασε τον Πολύκαρπο για να τον καρφώσει στον πάσσαλο. Ο Πολύκαρπος είπε με ηρεμία: “Άσε με όπως είμαι. Εκείνος που μου δίνει τη δύναμη να αντέξω τη φωτιά, θα με αξιώσει να μείνω ασάλευτος επάνω της, χωρίς την ασφάλεια των καρφιών.”

Τότε ο Πολύκαρπος ύψωσε τη φωνή του προσευχόμενος, και δοξάσε τον Θεό που “τον αξίωσε να πεθάνει”. Η φωτιά άναψε και ξεπήδησε μια μεγάλη φλόγα ολόγυρά του. Όταν το σώμα του δεν κάηκε από τις φλόγες, ο δήμιος τον μαχαίρωσε. Έτσι ήρθε το τέλος της ζωής του Πολύκαρπου, ποιμένα στην Σμύρνη και μαθητή του Αποστόλου Ιωάννη (δείτε James C. Hefley, Heroes of the Faith, Moody Press, 1963, pp. 12-14).

Ο Σπέρτζεον (Spurgeon) μίλησε για την “Τζέιν Μπούσιερ (Jane Bouchier), την ένδοξη μάρτυρα Βαπτιστικής εκκλησίας...όταν την έφεραν ενώπιον των Κράνμερ (Cranmer) και Ρίντλεϊ (Ridley)”, δύο επισκόπους της Αγγλικανικής εκκλησίας, που καταδίκασαν αυτή τη γυναίκα από τους Βαπτιστές να καεί στην πυρά, λέγοντάς της πως η φωτιά ήταν εύκολος θάνατος. Αυτή τους είπε: “Εγώ είμαι αληθινή δούλη του Θεού όπως κι εσείς• και αν θανατώσετε την καημένη σας αδελφή, να προσέχετε μήπως ο Θεός αμολήσει τον λύκο της Ρώμης επάνω σας, και να πρέπει να υποφέρετε κι εσείς για τον Θεό”. Πόσο δίκιο είχε, αφού και οι δύο αυτοί άντρες μαρτύρησαν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα! (δείτε C. H. Spurgeon, “All-Sufficiency Magnified,” The New Park Street Pulpit, volume VI, pp. 481-482).

Αν και τους χώριζαν πολλοί αιώνες, ο Πολύκαρπος και η Τζέιν Μπούσιερ έδωσαν ισχυρές ομολογίες πίστης όταν τους έριξαν στην πυρά. Όμως ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν έκανε έτσι όταν Τον απείλησαν με βασανιστήρια και θάνατο! Ναι, είχε μιλήσει στον αρχιερέα. Ναι, είχε μιλήσει με τον ρωμαίο ηγεμόνα Πόντιο Πιλάτο. Αλλά όταν ήρθε η ώρα να Τον μαστιγώσουν σχεδόν μέχρι θανάτου και να Τον καρφώσουν στον Σταυρό, τα λόγια του προφήτη Ησαΐα περιγράφουν το θαυμαστό γεγονός πως ήταν σιωπηλός!

“Αυτός ήτο κατατεθλιμμένος και βεβασανισμένος αλλά δεν ήνοιξε το στόμα αυτού• εφέρθη ως αρνίον επί σφαγήν, και ως πρόβατον έμπροσθεν του κειρόντος αυτό άφωνον, ούτω δεν ήνοιξε το στόμα αυτού” (Ησαΐας νγ΄.7).

Δεν είπε λέξη όταν Τον χτυπούσαν! Δεν είπε λέξη όταν Τον κάρφωναν στον Σταυρό! Ας έρθουμε στο κείμενό μας και ας το κοιτάξουμε σε βάθος κάνοντας τρεις ερωτήσεις και απαντώντας τες.

I. Πρώτον, ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος που λεγόταν Ιησούς;

Για ποιον μίλαγε ο προφήτης, λέγοντας:

“Αυτός ήτο κατατεθλιμμένος και βεβασανισμένος αλλά δεν ήνοιξε το στόμα αυτού …” (Ησαΐας νγ΄. 7).

Η Βίβλος μάς λέει πως ήταν ο Κύριος της δόξας, το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, ο Θεός Υιός με ανθρώπινη σάρκα! Όπως λέει και το Σύμβολο Πίστεως: “Θεόν εκ Θεού αληθινού.” Ποτέ δεν πρέπει να βλέπουμε τον Ιησού απλά ως έναν ανθρώπινο διδάσκαλο ή απλά ως έναν προφήτη! Δεν άφησε περιθώριο να Τον βλέπουμε με τέτοιους τρόπους, αφού Αυτός είπε:

“Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα” (Ιωάννην ι΄. 30).

Ξανά, ο Ίδιος είπε:

“Εγώ είμαι η ανάστασις και η ζωή• ο πιστεύων εις εμέ, και αν αποθάνη, θέλει ζήσει” (Ιωάννην ια΄. 25).

Αν κάποιος άλλος άνθρωπος είχε πει τέτοια πράγματα θα τον λέγαμε δαιμονισμένο, ασυνάρτητο, παλαβό ή διαταραγμένο! Αλλά όταν ο Ιησούς είπε πως Αυτός και ο Θεός Πατέρας είναι ένα, και όταν είπε: “Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή”, και άλλα τέτοια πράγματα, σταματάμε και, ακόμη και οι χειρότεροι από 'μας, αναρωτιόμαστε μήπως είχε τελικά δίκιο!

Αν και δεν συμφωνώ πάντα με τον Κ. Σ. Λιούις (C. S. Lewis) επάνω σε κάποια θέματα, πώς να διαφωνήσουμε με την πασίγνωστη δήλωσή του για τον Ιησού Χριστό; Ο Κ. Σ. Λιούις είπε:

Προσπαθώ εδώ να εμποδίσω οποιονδήποτε από το να πει αυτήν τη χαζομάρα που οι άνθρωποι λένε συχνά γι' Αυτόν: “Είμαι διατεθειμένος να δεχτώ τον Ιησού ως έναν σπουδαίο ηθικό διδάσκαλο, αλλά δεν δέχομαι τον ισχυρισμό Του πως είναι Θεός”. Αυτό είναι το ένα πράγμα που δεν πρέπει να πούμε. Ένας άνθρωπος που ήταν απλά άνθρωπος και έλεγε τα πράγματα που είπε ο Ιησούς, δεν θα ήταν σπουδαίος ηθικός διδάσκαλος. Ή θα ήταν φρενοβλαβής – στο επίπεδο του ανθρώπου που λέει πως είναι βραστό αυγό – ή θα ήταν ο Διάβολος της Κολάσεως. Πρέπει να αποφασίσετε. Ή αυτός ο άνθρωπος ήταν, και είναι, ο Υιός του Θεού, ή ήταν τρελός ή κάτι χειρότερο. Μπορείτε να Του πείτε να σταματήσει να μιλάει σαν να είναι άφρονας, μπορείτε να Τον φτύσετε και να Τον σκοτώσετε σαν να είναι δαίμονας• ή μπορείτε να πέσετε στα πόδια Του και να τον αποκαλέσετε Κύριο και Θεό. Αλλά ας μην ερχόμαστε με συγκαταβατικές ανοησίες λέγοντας πως ήταν σπουδαίος ανθρώπινος διδάσκαλος. Δεν μας άφησε κάποιο τέτοιο περιθώριο. Δεν είχε σκοπό να το κάνει (C. S. Lewis, Ph.D., Mere Christianity, Harper Collins, 2001, p. 52).

“Μπορείτε να Τον φτύσετε και να Τον σκοτώσετε σαν να είναι δαίμονας• ή μπορείτε να πέσετε στα πόδια Του και να τον αποκαλέσετε Κύριο και Θεό…Πρέπει να αποφασίσετε”, αφού ο Ιησούς είπε:

“Εγώ είμαι η οδός, και η αλήθεια, και η ζωή• ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού” (Ιωάννην ιδ΄. 6).

Ορίστε! Δεν γίνεται να ανακατεύετε τον Ιησού με τον Βουδισμό ή τον Ινδουισμό ή το Ισλάμ, αφού ο Ιησούς “δεν μας άφησε κάποιο τέτοιο περιθώριο. Δεν είχε σκοπό να το κάνει.” Ο Χριστός δεν μας άφησε καμία άλλη επιλογή. Είπε: “Ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού.” Όπως είπε ο Κ. Σ. Λιούις: “Μπορείτε να Τον φτύσετε και να Τον σκοτώσετε…ή μπορείτε να πέσετε στα πόδια Του και να τον αποκαλέσετε Κύριο και Θεό…Πρέπει να αποφασίσετε.” Είναι ή το ένα ή το άλλο. Κανείς δεν είναι πραγματικά ουδέτερος πάνω σ' αυτό το θέμα! Μπορεί κάποιοι να λένε ότι είναι, αλλά ποτέ δεν είναι πραγματικά ουδέτεροι. “Δεν μας άφησε κάποιο τέτοιο περιθώριο.”

II. Δεύτερον, γιατί δεν υπερασπίστηκε ο Ιησούς τον εαυτό Του ενώπιον αυτών που Τον βασάνισαν και Τον θανάτωσαν;

Για ποιον λόγο

“Αυτός ήτο κατατεθλιμμένος και βεβασανισμένος αλλά δεν ήνοιξε το στόμα αυτού”; (Ησαΐας νγ΄. 7).

Ο σπουδαίος επιστήμονας Άλμπερτ Αϊνστάιν (Albert Einstein), αν και δεν ήταν Χριστιανός είπε:

Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει τα (τέσσερα) Ευαγγέλια χωρίς να νιώσει την πραγματική παρουσία του Ιησού. Η προσωπικότητά του πάλλεται σε κάθε λέξη. Κανένας μύθος δεν είναι γεμάτος με τόση ζωή (Albert Einstein, Ph.D., The Saturday Evening Post, October 26, 1929).

Κι όμως, όταν Τον μαστίγωσαν και Τον σταύρωσαν δεν είπε τίποτα! Γιατί δεν υπερασπίστηκε ο Ιησούς τον εαυτό Του ενώπιον αυτών που Τον βασάνισαν και Τον θανάτωσαν; Ο γάλλος φιλόσοφος Ρουσσώ (Rousseau) αν και άθεος, παραδόξως ήρθε κοντά στην απάντηση της ερώτησης όταν είπε:

Αν ο Σωκράτης έζησε και πέθανε σαν φιλόσοφος, ο Ιησούς έζησε και πέθανε σαν Θεός (Jean-Jacques Rousseau, French philosopher, 1712-1778).

Ο Ιησούς δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό Του επειδή ο συγκεκριμένος ο λόγος για τον οποίο κατέβηκε στη γη ήταν για να υποφέρει και να πεθάνει επάνω στον Σταυρό. Έναν χρόνο πριν Τον σταυρώσουν, ο Ιησούς το έκανε ξεκάθαρο.

“Από τότε ήρχισεν ο Ιησούς να δεικνύη εις τους μαθητάς αυτού, ότι πρέπει να υπάγη εις Ιεροσόλυμα, και να πάθη πολλά από των πρεσβυτέρων και αρχιερέων και γραμματέων, και να θανατωθή, και την τρίτην ημέραν να αναστηθή” (Ματθαίον ις΄. 21).

Το Δε Απλάιντ Νιου Τέσταμεντ Κόμεντερι (The Applied New Testament Commentary) λέει:

Ο Πέτρος είχε μόλις ομολογήσει πως ο Ιησούς ήταν ο Χριστός, ο Μεσσίας, ο Υιός του ζωντανού Θεού (Μαρκον η΄. 29). Αλλά (ο Πέτρος) ακόμη δεν καταλάβαινε τον λόγο για τον οποίο ήρθε στη γη ο Χριστός. Σκεφτόταν όπως σκέφτονταν και οι άλλοι Ιουδαίοι, δηλαδή, πως ο Ιησούς είχε έρθει για να γίνει επίγειος βασιλιάς. Και γι' αυτό, όταν ο Ιησούς τού είπε πως είχε έρθει για να υποφέρει πολλά πράγματα και…να θανατωθεί, ο Πέτρος δεν μπορούσε να το δεχτεί, και Τον επιτίμησε για αυτό που είπε. Ο Ιησούς είπε επίσης πως μετά από τρεις μέρες θα αναστηθεί. Ο Ιησούς ήξερε, όχι μόνο πως θα πέθαινε, αλλά επίσης πως θα ανασταινόταν από τους νεκρούς την τρίτη μέρα. Οι μαθητές δεν το καταλάβαιναν αυτό καθόλου (Thomas Hale, The Applied New Testament Commentary, Kingsway Publications, 1996, pp. 260-261).

Αλλά εμείς θα 'πρεπε να το καταλαβαίνουμε. Η Βίβλος λέει:

“Ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εις τον κόσμον δια να σώση τους αμαρτωλούς” (Τιμόθεον Α΄ α΄. 15)

διαμέσου του θανάτου Του για τις αμαρτίες μας επάνω στον Σταυρό, και διαμέσου της ανάστασής Του, που δίνει ζωή. Ο Ιησούς δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό Του όταν Τον μαστίγωναν και Τον σταύρωναν επειδή, όπως είπε στον ηγεμόνα Πιλάτο: “Εγώ δια τούτο εγεννήθην, και δια τούτο ήλθον εις τον κόσμον” (Ιωάννην ιη΄. 37).

III. Τρίτον, τι μας λέει το κείμενο για τα σιωπηλά παθήματα του Ιησού;

Παρακαλώ σταθείτε και διαβάστε δυνατά τον Ησαΐα νγ΄. 7 άλλη μία φορά.

“Αυτός ήτο κατατεθλιμμένος και βεβασανισμένος αλλά δεν ήνοιξε το στόμα αυτού• εφέρθη ως αρνίον επί σφαγήν, και ως πρόβατον έμπροσθεν του κειρόντος αυτό άφωνον, ούτω δεν ήνοιξε το στόμα αυτού” (Ησαΐας νγ΄. 7).

Μπορείτε να καθήσετε.

“Αυτός ήτο κατατεθλιμμένος και βεβασανισμένος”. Ο Δρ Γιανγκ (Dr. Young) λέει πως αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί ως: “Αυτός (επέτρεξε) στον εαυτό του να βασανιστεί.” “Όταν βασανίστηκε, υπέφερε εθελοντικά…Δεν ακούστηκε υπεράσπιση ή διαμαρτυρία από το στόμα του. Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει (αυτή την προφητεία) χωρίς να σκεφτεί την εκπλήρωσή της, όταν εμφανίστηκε μπροστά στο βήμα του Πιλάτου, ο αληθινός Δούλος δεν απάντησε ούτε λέξη. ‘Καθώς τον λοιδορούσαν, δεν ανταπέδιδε λοιδορίες’ (πάσχοντας δεν απειλούσε)” (Edward J. Young, Ph.D., The Book of Isaiah, Eerdmans, 1972, volume 3, pp. 348-349).

“Τότε λέγει προς αυτόν ο Πιλάτος• Δεν ακούεις πόσα σου καταμαρτυρούσι; Και δεν απεκρίθη προς αυτόν ουδέ προς ένα λόγον, ώστε ο ηγεμών εθαύμαζε πολύ” (Ματθαίον κζ΄. 13-14).

“Και κατηγόρουν αυτόν οι αρχιερείς πολλά• αυτός δεν απεκρίθη ουδέν. Ο δε Πιλάτος πάλιν ηρώτησεν αυτόν, λέγων• Δεν αποκρίνεσαι ουδέν; ίδε πόσα σου καταμαρτυρούσιν. Ο δε Ιησούς έτι δεν απεκρίθη ουδέν, ώστε ο Πιλάτος εθαύμαζε” (Μάρκον ιε΄. 3-5).

“Αυτός ήτο κατατεθλιμμένος και βεβασανισμένος αλλά δεν ήνοιξε το στόμα αυτού• εφέρθη ως αρνίον επί σφαγήν, και ως πρόβατον έμπροσθεν του κειρόντος αυτό (αυτού που το κουρεύει) άφωνον, ούτω δεν ήνοιξε το στόμα αυτού” (Ησαΐας νγ΄. 7).

Στον Ησαΐα νγ΄. 7, ο Χριστός παρομοιάζεται με αρνί. Στην Παλαιά Διαθήκη, οι άνθρωποι έφερναν αρνιά για σφαγή ως θυσία στον Θεό. Για να πρετοιμάσουν το αρνί για την θυσία, το κούρευαν, κόβοντάς του το μαλλί. Το αρνί καθόταν άφωνο καθώς το κούρευαν. Όπως το πρόβατο για τη θυσία ήταν σιωπηλό όταν το κούρευαν και το έσφαζαν, “ούτω δεν ήνοιξε το στόμα αυτού” (Ησαΐας νγ΄. 7).

Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής επίσης παρομοίωσε τον Ιησού με το αρνί για τη θυσία όταν είπε:

“Ιδού, ο Αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου” (Ιωάννην α΄. 29).

Όταν εμπιστεύεστε τον Ιησού διαμέσου της πίστης, η θυσία Του στον Σταυρό πληρώνει για όλες τις αμαρτίες σας, και στέκεστε χωρίς ενοχή ενώπιον του Θεού. Η ενοχή σας εξιλεώνεται από τον θάνατό Του επάνω στον Σταυρό. Και οι αμαρτίες σας εξαγνίζονται από το Αίμα που έχυσε εκεί.

Ο Ντέιβιντ Μπρέιναρντ (David Brainerd) ο γνωστός ιεραπόστολος στους Ινδιάνους, διακήρυττε αυτήν την αλήθεια καθ' όλη τη διάρκεια της διακονίας του. Όταν κήρυττε στους Ινδιάνους, είχε πει: “Ποτέ δεν απομακρύνθηκα από τον Ιησού, και Αυτόν εσταυρωμένον. Είδα πως από τη στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι κατάλαβαν τη σπουδαία…σημασία της θυσίας του Χριστού για χάρη μας, δεν χρειαζόταν να τους δώσω πολλές οδηγίες σχετικά με την αλλαγή της συμπεριφοράς τους” (Paul Lee Tan, Th.D., Encyclopedia of 7,700 Illustrations, Assurance Publishers, 1979, p. 238).

Ξέρω πως αυτό ισχύει και σήμερα. Από τη στιγμή που θα δείτε πως

“ο Χριστός απέθανε δια τας αμαρτίας ημών κατά τας γραφάς” (Κορινθίους Α΄ ιε΄. 3),

και από τη στιγμή που θα παραδοθείτε στον εσταυρωμένο και αναστημένο Σωτήρα, θα είστε Χριστιανοί. Τα υπόλοιπα είναι σχετικά εύκολο να εξηγηθούν και να κατανοηθούν. Εμπιστευτείτε τον Χριστό δια της πίστεως και θα έχετε σωθεί!

Καθώς πέθαινε, ο Σπέρτζεον είπε: “Η θεολογία μου συνοψίζεται σε πέντε μικρές λέξεις – ‘ο Ιησούς πέθανε για εμένα. Δεν λέω πως μόνο αυτό θα κήρυττα αν ανασταινόμουν, αλλά είναι υπεραρκετό να πεθάνεις μ' αυτό. Ο Ιησούς πέθανε για εμένα” (Tan, ibid.). Εσείς μπορείτε να το πείτε αυτό; Μπορείτε να πείτε: “Ο Ιησούς πέθανε για εμένα;” Αν όχι, θα παραδοθείτε στον αναστημένο Σωτήρα και θα Τον εμπιστευτείτε απόψε; Θα πείτε: “Ο Ιησούς πέθανε για εμένα, και παραδίνομαι σ' Αυτόν και Τον εμπιστεύομαι για την πλήρη σωτηρία μου δια του Αίματος και της δικαιοσύνης Του;” Ας σας χαρίσει ο Θεός την απλή πίστη για να το κάνετε. Αμήν.

Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο νούμερο έξι στο υμνολόγιό σας: "Τι θαυμαστό όταν σκεφτώ" από τον Τσαρλς Ουέσλεϊ (Charles Wesley).

Τι θαυμαστό όταν σκεφτώ
   Το αίμα του Σωτήρα μου,
Τον πόνο που υπέφερε
   Για με που Τον εσταύρωσα.
Αγάπη καταπληκτική,
   Θεός για με να σταυρωθεί!
Τι θαυμαστή αγάπ' αυτή,
   Θεός για με να σταυρωθεί.
(“Τι θαυμαστό όταν σκεφτώ” του Charles Wesley, 1707-1788).

Αν είστε πεπεισμένοι πως ο Ιησούς μπορεί να σας συγχωρέσει την αμαρτία και να σας σώσει την ψυχή, θα θέλαμε να σας μιλήσουμε για το πώς να γίνετε Χριστιανοί. Παρακαλώ σηκωθείτε και πηγαίνετε στο πίσω μέρος της αίθουσας. Ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) θα σας πάει σε ένα ήσυχο δωμάτιο όπου μπορούμε να μιλήσουμε. Παρακαλώ πηγαίνετε τώρα στο πίσω μέρος της αίθουσας. Κύριε Λι (Mr. Lee), παρακαλώ ελάτε και προσευχηθείτε για αυτούς που ανταποκρίθηκαν. Αμήν.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που διαβάστηκε πριν το κήρυγμα από τον Δρ Κρέιτον Λ. Τσαν (Dr. Kreighton L. Chan): Ησαΐας νβ΄. 13-νγ΄. 7.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “A Crown of Thorns” (του Ira F. Stanphill, 1914-1993).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΑΜΝΟΥ

(ΟΓΔΟΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΪΑ 53)
THE SILENCE OF THE LAMB
(SERMON NUMBER 8 ON ISAIAH 53)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

“Αυτός ήτο κατατεθλιμμένος και βεβασανισμένος αλλά δεν ήνοιξε το στόμα αυτού• εφέρθη ως αρνίον επί σφαγήν, και ως πρόβατον έμπροσθεν του κειρόντος αυτό άφωνον, ούτω δεν ήνοιξε το στόμα αυτού” (Ησαΐας νγ΄. 7).

I.   Πρώτον, ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος που λεγόταν Ιησούς;
Ιωάννην ι΄. 30, ια΄. 25, ιδ΄. 6.

II.  Δεύτερον, γιατί δεν υπερασπίστηκε ο Ιησούς τον εαυτό Του ενώπιον
αυτών που Τον βασάνισαν και Τον θανάτωσαν;
Ματθαίον ις΄. 21, Τιμόθεον Α΄ α΄. 15, Ιωάννην ιη΄. 37.

III. Τρίτον, τι μας λέει το κείμενο για τα σιωπηλά παθήματα του Ιησού;
Ματθαίον κζ΄. 13-14, Μάρκον ιε΄. 3-5, Ιωάννην α΄. 29,
Κορινθίους Α΄ ιε΄. 3.