Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

(ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΪΑ 53)
THE REJECTED REPORT
(SERMON #2 ON ISAIAH 53)
(Greek)

από τον Δρ Ρ.Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ οβ Λος Άντζελες (Βαπτιστική εκκλησία)
Κυριακή πρωί, 3 Μαρτίου 2013
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, March 3, 2013

"Τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών; και ο βραχίων του Κυρίου εις τίνα απεκαλύφθη;" (Ησαΐας νγ΄. 1).


Ο Ησαΐας μιλάει για το Ευαγγέλιο του Χριστού. Την περασμένη Κυριακή κήρυξα από τα τελευταία τρία εδάφια του κεφαλαίου νβ΄, όπου ο προφήτης προέβλεψε τα πάθη του Χριστού, το πρόσωπο του οποίου θα ήταν "άδοξον παρά παντός ανθρώπου και το είδος αυτού παρά των υιών των ανθρώπων" (Ησαΐας νβ΄. 14). Αυτή είναι η εικόνα του Χριστού, πληγωμένου και σταυρωμένου για τις αμαρτίες μας, και αργότερα αναστημένου από τους νεκρούς, "θέλει υψωθή και δοξασθή και αναβή υψηλά σφόδρα" (Ησαΐας νβ΄. 13). Αλλά τώρα στο κείμενό μας, ο προφήτης θρηνεί το γεγονός ότι ελάχιστοι θα πίστευαν το κήρυγμα του Ευαγγελίου.

Ο Δρ Έντουαρντ Τζ. Γιανγκ (Dr. Edward J. Young) ήταν λόγιος της Παλαιάς Διαθήκης, συμφοιτητής του πρώην ποιμένα μου, Δρ Τίμοθι Λιν (Dr. Timothy Lin). Σχολιάζοντας το κείμενό μας,

"Τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών; και ο βραχίων του Κυρίου εις τίνα απεκαλύφθη;"

Ο Δρ Γιανγκ είπε ότι πρόκειται "περισσότερο για θαυμασμό παρά για ερώτηση. Δεν απαιτεί αρνητική απάντηση, αλλά έχει σχεδιαστεί απλά για να τραβήξει την προσοχή στον [μικρό αριθμό] των πραγματικών πιστών στον κόσμο...ο προφήτης είναι αντιπροσωπευτικός του λαού του, δείχνοντας και εκφράζοντας απογοήτευση για το γεγονός ότι τόσοι λίγοι πιστεύουν" (Edward J. Young, Ph.D., The Book of Isaiah, William B. Eerdmans Publishing Company, 1972, volume 3, p. 240).

"Τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών; και ο βραχίων του Κυρίου εις τίνα απεκαλύφθη;"

"Ποιος πίστεψε το κήρυγμά μας;" Η παράλληλη φράση στο κείμενό μας είναι: "και σε ποιον αποκαλύφθηκε ο βραχίονας του Κυρίου;" Ο "βραχίονας του Κυρίου" είναι μία έκφραση που μιλάει για τη δύναμη του Κυρίου. Ποιος πίστεψε το κήρυγμά μας; και σε ποιον αποκαλύφθηκε ο βραχίονας του Κυρίου; Σε ποιον αποκαλύφθηκε η σωτήρια δύναμη του Χριστού;

"Τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών; και ο βραχίων του Κυρίου εις τίνα απεκαλύφθη;" (Ησαΐας νγ΄. 1).

Αυτό το εδάφιο δείχνει ότι πρέπει πρώτα να πιστέψετε το κήρυγμα του Ευαγγελίου, και μετά να μεταστραφήτε διαμέσου της δύναμης του Θεού εν Χριστώ. Κι όμως η ίδια η ερώτηση του προφήτη δείχνει ότι πολλοί λίγοι θα πιστέψουν και θα μεταστραφούν.

"Τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών; και ο βραχίων του Κυρίου εις τίνα απεκαλύφθη;" (Ησαΐας νγ΄. 1).

I. Πρώτον, ελάχιστοι πίστεψαν και μεταστράφηκαν κατά την επίγεια διακονία του Χριστού.

Ο Ιησούς ήρθε στον τάφο του Λαζάρου. Αυτός ο άνθρωπος ήταν νεκρός για τέσσερις ημέρες. Ο Ιησούς τούς είπε: "Σηκώσατε τον λίθον" (Κατά Ιωάννην ια΄. 39). Η αδελφή του Λαζάρου ήθελε να Τον σταματήσει. Είπε: "Κύριε, όζει ήδη• διότι είναι τεσσάρων ημερών" (ibid.). Αλλά υπάκουσαν τον Ιησού και μετακίνησαν τον λίθο που έκλεινε τον είσοδο στον τάφο. Τότε ο Ιησούς "μετά φωνής μεγάλης εκραύγασε• Λάζαρε, ελθέ έξω. Και εξήλθεν ο τεθνηκώς, δεδεμένος τους πόδας και τας χείρας με τα σάβανα, και το πρόσωπον αυτού ήτο περιδεδεμένον με σουδάριον. Λέγει προς αυτούς ο Ιησούς• Λύσατε αυτόν και αφήσατε να υπάγη" (Κατά Ιωάννην ια΄. 43-44).

"Συνεκρότησαν λοιπόν συνέδριον οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι και έλεγον• Τι κάμνομεν, διότι ούτος ο άνθρωπος πολλά θαύματα κάμνει" (Κατά Ιωάννην ια΄. 47).

Είδαν πόσα θαύματα έκανε, και φοβόντουσαν πως όλος ο κοινός λαός θα ακολουθούσε Αυτόν αντί για τους ίδιους.

"Απ' εκείνης λοιπόν της ημέρας συνεβουλεύθησαν, διά να θανατώσωσιν αυτόν" (Κατά Ιωάννην ια΄. 53).

Οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι άρχισαν να συνεδριάζουν για να βρουν τον καλύτερο τρόπο να ξεφορτωθούν τον Ιησού, "διά να θανατώσωσιν αυτόν." Ο Απόστολος Ιωάννης είπε:

"Αλλ' ενώ έκαμε τόσα θαύματα έμπροσθεν αυτών, δεν επίστευον εις αυτόν• διά να πληρωθή ο λόγος του προφήτου Ησαΐου, τον οποίον είπε• Κύριε, τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών; και ο βραχίων του Κυρίου εις τίνα απεκαλύφθη;" (Κατά Ιωάννην ιβ΄. 37-38).

Τον είδαν να ταΐζει θαυματουργά τους πέντε χιλιάδες. Τον είδαν να θεραπεύει τους λεπρούς και να ανοίγει τα μάτια των τυφλών. Τον είδαν να εκβάλει δαιμόνια, και να σηκώνει παράλυτους δίνοντάς τους απόλυτη υγεία. Τον είδαν να ανασταίνει από τους νεκρούς τον γιο μιας χήρας. Δεν Τον είδαν απλά να αλλάζει το νερό σε κρασί, αλλά επίσης Τον άκουσαν

"διδάσκων εν ταις συναγωγαίς αυτών και κηρύττων το ευαγγέλιον της βασιλείας και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν ασθένειαν εν τω λαώ" (Κατά Ματθαίον θ΄. 35).

Κι όμως, όταν ανάστησε τον Λάζαρο από τους νεκρούς, "συνεβουλεύθησαν, διά να θανατώσωσιν αυτόν" (Κατά Ιωάννην ια΄. 53).

"Αλλ' ενώ έκαμε τόσα θαύματα έμπροσθεν αυτών, δεν επίστευον εις αυτόν• διά να πληρωθή ο λόγος του προφήτου Ησαΐου, τον οποίον είπε• Κύριε, τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών; και ο βραχίων του Κυρίου εις τίνα απεκαλύφθη;" (Κατά Ιωάννην ιβ΄. 37-38).

Ναι, ελάχιστοι άνθρωποι πίστεψαν και μεταστράφηκαν κατά την επίγεια διακονία του Χριστού.

II. Δεύτερον, ελάχιστοι πίστεψαν και μεταστράφηκαν κατά τον καιρό των Αποστόλων.

Παρακαλώ πηγαίνετε στον επιστολή προς Ρωμαίους ι΄. 11-16. Ας σταθούμε και ας διαβάσουμε αυτό το σπουδαίο χωρίο.

"Διότι λέγει η γραφή• Πας ο πιστεύων επ' αυτόν δεν θέλει καταισχυνθή. Επειδή δεν είναι διαφορά Ιουδαίου τε και Ελληνος• διότι ο αυτός Κύριος είναι πάντων, πλούσιος προς πάντας τους επικαλουμένους αυτόν• διότι Πας όστις επικαλεσθή το όνομα του Κυρίου θέλει σωθή. Πως λοιπόν θέλουσιν επικαλεσθή εκείνον, εις τον οποίον δεν επίστευσαν; και πως θέλουσι πιστεύσει εις εκείνον, περί του οποίου δεν ήκουσαν; και πως θέλουσιν ακούσει χωρίς να υπάρχη ο κηρύττων; Και πως θέλουσι κηρύξει, εάν δεν αποσταλώσι; Καθώς είναι γεγραμμένον• Πόσον ωραίοι οι πόδες των ευαγγελιζομένων ειρήνην, των ευαγγελιζομένων τα αγαθά. Αλλά δεν υπήκουσαν πάντες εις το ευαγγέλιον. Διότι ο Ησαΐας λέγει• Κύριε, τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών;" (Προς Ρωμαίους ι΄. 11-16)

.

Μπορείτε να καθήσετε.

Προσέξτε πως αυτό το χωρίο της Γραφής λέει, στο εδάφιο 12,

"Επειδή δεν είναι διαφορά Ιουδαίου τε και Ελληνος• διότι ο αυτός Κύριος είναι πάντων, πλούσιος προς πάντας τους επικαλουμένους αυτόν" (Προς Ρωμαίους ι΄. 12).

Αυτό γράφτηκε από τον Απόστολο Παύλο λιγότερο από 30 χρόνια μετά την ανάληψη του Ιησού στον Ουρανό. Άρα, ο Παύλος έγραψε την επιστολή προς Ρωμαίους κατά τη διάρκεια του τελευταίου μέρους του βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων. Μιλούσε και σε Ιουδαίους και σε Εθνικούς, ενώ ο Ιησούς είχε μιλήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου σε Ιουδαίους. Ο Παύλος είπε, "Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Ιουδαίων και Ελλήνων." Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται τον Ιησού!

Κι όμως, στο κυρίως μη-Ιουδαϊκό του ακροατήριο, ο Παύλος είπε το ίδιο πράγμα που είπε και ο Ιησούς, κάνοντας αναφορά στον Ησαΐα νγ΄. 1, θρηνόντας το γεγονός ότι μόνο ένας σχετικά μικρός αριθμός Εθνικών πίστεψε• και αναφέρει και εφαρμόζει τον Ησαΐα νγ΄. 1 για να δείξει πως ο προφήτης είχε πει πως οι Εθνικοί θα ανταποκρίνονταν ελάχιστα πιο πολύ από τους Ιουδαίους.

"Τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών; και ο βραχίων του Κυρίου εις τίνα απεκαλύφθη;" (Ησαΐας νγ΄. 1).

Οι Εθνικοί ήταν πιο ανοιχτοί στο Ευαγγέλιο απ' ό,τι οι Ιουδαίοι. Αλλά, ακόμη κι έτσι, μόνο ένας σχετικά μικρός αριθμός Εθνικών πίστεψε στον Ιησού κατά τον καιρό του Παύλου και των άλλων Αποστόλων. Υπήρξαν μεγάλες αναβιώσεις τον καιρό των Αποστόλων, όπως βλέπουμε στο βιβλίο των Πράξεων. Κι όμως, ακόμη κι αυτές οι μεγάλες αναβιώσεις έφεραν συγκριτικά έναν μικρό αριθμό Εθνικών στη σωτηρία εν Χριστώ. Ο ευαγγελισμός ήταν δύσκολος, ακόμη και ανάμεσα στους Ρωμαίους!

Ο Χριστός και οι Απόστολοι είδαν ελάχιστους να μεταστρέφονται. Άρα, οι Χριστιανοί του πρώτου αιώνα ανήκαν σε μια ξεκάθαρη μειοψηφία, και σε μία διωκούμενη μειοψηφία! Κι έτσι, ο Ιωάννης και ο Παύλος κάνουν αναφορά στο κείμενό μας για να εξηγήσουν την αντίσταση των περισσότερων ανθρώπων στο Ευαγγέλιο• για να εξηγήσουν γιατί οι περισσότεροι από αυτούς που τους άκουσαν να κηρύττουν δεν μεταστράφηκαν.

"Τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών; και ο βραχίων του Κυρίου εις τίνα απεκαλύφθη;" (Ησαΐας νγ΄. 1).

Και αυτό ισχύει καθ' όλους του αιώνες της χριστιανικής Ιστορίας. Πάντα, σε όλους τους καιρούς, μόνο μία μικρή μειοψηφία ανθρώπων έχει πιστέψει το Ευαγγέλιο και έχει πραγματικά μεταστραφεί. Κι αυτό ισχύει στον κόσμο σήμερα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Το οποίο μάς φέρνει στο τελευταίο πράγμα που θα σχολιάσουμε.

III. Τρίτον, ελάχιστοι πιστεύουν και μεταστρέφονται σήμερα.

Στον δικό μας τον καίρο, συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του θρήνου του Ησαΐα, με την λυπητερή ερώτηση:

"Τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών; και ο βραχίων του Κυρίου εις τίνα απεκαλύφθη;" (Ησαΐας νγ΄. 1).

Δυστυχώς, πρέπει να πούμε πως ελάχιστοι άνθρωποι σήμερα πιστεύουν το κήρυγμα του Ευαγγελίου, και ελάχιστοι σώζονται δια της δύναμης του Χριστού. Ακόμη και οι πιο αγαπημένοι συγγενείς μας συχνά απορρίπτουν τον Χριστό. Και οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε, πως ελάχιστοι από αυτούς που φέρνουμε στην εκκλησία για να ακούσουν το κήρυγμα μεταστρέφονται. Θέλω να κάνω τρια σχόλια πάνω σ' αυτό:

(1)  Πρώτον, πού μας λέει η Βίβλος ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα σωθούν; Δεν το λέει. Μάλιστα, ο Ιησούς είπε ακριβώς το αντίθετο. Είπε:

"Εισέλθετε διά της στενής πύλης• διότι πλατεία είναι η πύλη και ευρύχωρος η οδός η φέρουσα εις την απώλειαν, και πολλοί είναι οι εισερχόμενοι δι' αυτής. Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν, και ολίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν" (Κατά Ματθαίον ζ΄. 13-14).

Λίγοι είναι αυτοί που την βρίσκουν! Πρέπει να το θυμόμαστε πάντα αυτό, όταν οι ευαγγελιστικές μας προσπάθειες τελειώνουν με λιγότερες μεταστροφές απ' ό,τι ελπίζαμε.

Και το δεύτερο πράγμα που θα ήθελα να πω είναι το εξής.

(2)  Το κίνητρό μας στον ευαγγελισμό δεν βασίζεται στο πόσοι θα μεταστραφούν. Είτε είναι μεγάλη ή μικρή η ανταπόκριση, τα μάτια μας δεν πρέπει ποτέ να είναι στραμμένα στο πόσοι θα μεταστραφούν. Το κίνητρό μας βασίζεται στην υπακοή στον Θεό. Τα μάτια μας πρέπει να είναι στραμμένα πάντα στον Θεό, και η υπακοή μας σ' Αυτόν όταν κηρύττουμε το Ευαγγέλιο! Ο Χριστός μάς είπε:

"Υπάγετε εις όλον τον κόσμον και κηρύξατε το ευαγγέλιον εις όλην την κτίσιν" (Κατά Μάρκον ις΄. 15).

Αυτό μας είπε ο Χριστός να κάνουμε, και εμείς πρέπει να το κάνουμε, είτε μας ακούει ο κόσμος είτε όχι• είτε μεταστραφούν είτε όχι. Πρέπει να ευαγγελίζουμε επειδή ο Χριστός μάς είπε να το κάνουμε! Η επιτυχία μας δεν εξαρτάται από την ανθρώπινη ανταπόκριση! Όχι! Η επιτυχία μας εξαρτάται από την υπακοή μας στον Χριστό. Άρα, θα ευαγγελίζουμε είτε πιστέψουν το Ευαγγέλιο είτε όχι!

Και μετά, υπάρχει ένα τρίτο πράγμα που απορρέει από αυτό.

(3)  Εσείς πιστεύετε στον Χριστό; Εσείς έχετε μεταστραφεί στον Χριστό; Εσείς θα έρθετε με πίστη στον Χριστό; Ακόμη κι αν κανένας στην οικογένειά σας ή από τους φίλους σας μεταστραφεί, εσείς θα εκζητήσετε τον Χριστό; Εσείς θα έρθετε σε Αυτόν; Θυμηθήτε πως ο Χριστός είπε:

"Όστις πιστεύση και βαπτισθή θέλει σωθή, όστις όμως απιστήση θέλει κατακριθή" (Κατά Μάρκον ις΄. 16).

Θα έρθετε στον Ιησού; Θα μεταστραφήτε; και μετά θα βαπτιστήτε; Ή θα ανήκετε στα τεράστια πλήθη που απορρίπτουν τον Σωτήρα, και χάνονται αιώνια στις φλόγες της Κολάσεως;

"Όστις όμως απιστήση θέλει κατακριθή" (Κατά Μάρκον ις΄. 16).

Προσεύχομαι να μην ανήκετε στα πλήθη που θα χαθούν στην Κόλαση, αλλά πως θα ενωθείτε μαζί μας σε αυτή τη τοπική εκκλησία. Βγείτε από τον κόσμο! Ελάτε στον Ιησού με πίστη! Μπείτε σε αυτή τη τοπική εκκλησία. Σωθήτε για πάντα, για όλη την αιωνιότητα από το Αίμα και τη δικαιοσύνη του Ιησού.

"Τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών; και ο βραχίων του Κυρίου εις τίνα απεκαλύφθη;" (Ησαΐας νγ΄. 1).

Ας είστε εσείς από αυτούς που πιστεύουν και μεταστρέφονται! Ας είστε εσείς από τους ελάχιστους που πιστεύουν το Ευαγγέλιο όταν κηρύττεται. Ας πείτε: "Ναι, ο Ιησούς πέθανε για να πληρώσει για τις αμαρτίες μου. Ναι, αναστήθηκε από τους νεκρούς. Ναι, έρχομαι σ' Αυτόν με πίστη." Ας είστε εσείς από τους ελάχιστους στους οποίους αποκαλύπτεται ο βραχίονας του Κυρίου, καθώς βιώνετε τη σωτηρία εμπιστευόμενοι τον Ιησού, "Ο Αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου" (Κατά Ιωάννην α΄. 29). Ας είστε εσείς από αυτούς που έρχονται στον Ιησού, και καθαρίζονται από τις αμαρτίες τους, διαμέσου του πολύτιμου Αίματός Του. Ας σας δώσει χάρη ο Θεός να πιστέψετε το κήρυγμά μας και να βιώσετε τη σωτηρία από την αμαρτία διαμέσου του Κυρίου Ιησού Χριστού! Αμήν!

Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο "Ακούω τη φωνή" (I Am Coming, Lord), νούμερο επτά στο υμνολόγιό σας.

Ακούω τη φωνή που με καλεί Χριστέ,
   Στο θείο αίμα ν' αγνισθώ που έχυσες για με.
Θείε Λυτρωτή έρχομαι σε Σε,
   Δέξου και καθάρισε και μένα, ω Χριστέ.

Συ είσαι Λυτρωτής, αμαρτωλός εγώ,
   Σε Σένα παραδίνομαι για να βρω λυτρωμό.
Θείε Λυτρωτή έρχομαι σε Σε,
   Δέξου και καθάρισε και μένα, ω Χριστέ.
(“Ακούω τη φωνή/I Am Coming, Lord” από τον Lewis Hartsough, 1828-1919).

Αν θέλετε να μας μιλήσετε για τον καθαρισμό από την αμαρτία διαμέσου του Χριστού, παρακαλώ πηγαίνετε στο πίσω μέρος της αίθουσας τώρα. Ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) θα σας πάει σε ένα ήσυχο μέρος που μπορούμε να μιλήσουμε. Δρ Τσαν (Dr. Chan), παρακαλώ προσευχηθήτε για αυτούς που ανταποκρίθηκαν.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που διαβάστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme ): Ησαΐας νβ΄. 13 - νγ΄. 1.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “A Crown of Thorns” (από τον Ira F. Stanphill, 1914-1993).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

(ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΪΑ 53)
THE REJECTED REPORT
(SERMON #2 ON ISAIAH 53)

από τον Δρ Ρ.Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

"Τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών; και ο βραχίων του Κυρίου εις τίνα απεκαλύφθη;" (Ησαΐας νγ΄. 1).

(Ησαΐας νβ΄. 14, 13)

I.   Πρώτον, ελάχιστοι πίστεψαν και μεταστράφηκαν κατά την επίγεια διακονία του Χριστού, Κατά Ιωάννην ια΄. 39, 43-44, 47, 53, ιβ΄. 37-38, Κατά Ματθαίον θ΄. 35.

II.  Δεύτερον, ελάχιστοι πίστεψαν και μεταστράφηκαν κατά τον καιρό των Αποστόλων, Προς Ρωμαίους ι΄. 11-16.

III. Τρίτον, ελάχιστοι πιστεύουν και μεταστρέφονται σήμερα, Κατά Ματθαίον ζ΄. 13-14, Κατά Μάρκον ις΄. 15, 16, Κατά Ιωάννην α΄. 29.