Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .
ΈΧΕΤΕ ΈΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;

HAVE YOU COME TO CHRIST?
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 9 Νοεμβρίου 2003
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, November 9, 2003

“Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40).


Οι θρησκευτικοί ηγέτες την εποχή του Χριστού μελετούσαν τις Γραφές της Παλαιάς Διαθήκης προσεκτικά. Αλλά δεν έβλεπαν πως οι Γραφές μιλούσαν για τον Χριστό – και έτσι, δεν έρχονταν στον Χριστό, για να λάβουν σωτηρία διαμέσου Αυτού. Υπήρχε ένα κοινό ρητό μεταξύ τους, “Αυτός που έχει τα λόγια του νόμου έχει αιώνια ζωή” (Matthew Henry, σημείωση στο Κατά Ιωάννην ε΄. 39). Αλλά ο Ιησούς είπε πως οι Γραφές μαρτυρούν γι' Αυτόν,

“Ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς, διότι σεῖς νομίζετε ὅτι ἐν αὐταῖς ἔχετε ζωήν αἰώνιον· καὶ ἐκεῖναι εἶναι αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ· πλήν δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 39-40).

Εμπιστεύονταν τα λόγια της Γραφής, αλλά δεν εμπιστεύονταν τον Χριστό για τον οποίον μίλαγαν εκείνες οι Γραφές. Ο Δρ Ουάλβορντ (Dr. Walvoord) είπε, “Παρομοίως, πολλοί άνθρωποι σήμερα νομίζουν πως η μελέτη της Βίβλου είναι αυτοσκοπός” (Walvoord and Zuck, The Bible Knowledge Commentary, Victor Books, 1984, volume II, p. 292).

Έρχονταν στη Βίβλο, και εμπιστεύονταν τα λόγια της Βίβλου – αλλά δεν έρχονταν στον Χριστό και δεν εμπιστεύονταν Αυτόν.

“Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40).

Υπάρχει μια τρομερή τάση στην πεσμένη ανθρωπότητα να έρχεται σε κάτι άλλο πέρα από τον Χριστό, να εμπιστεύεται κάτι άλλο πέρα από τον Χριστό.

“Ἄνθρωπος ἀπὸ τοῦ ὁποίου ἀποστρέφει τις τὸ πρόσωπον” (Ησαΐας νγ΄. 3).

“Ἡ ψυχή δὲ αὐτῶν ἀπεστράφη ἐμέ” (Ζαχαρίας ια΄. 8).

“Οἱ δὲ ἐκραύγασαν· Άρον, Άρον” (Ιωάννην ιθ΄. 15).

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον ολόκληρη η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει τον Χριστό. Χωρίς τη χάρη του Θεού, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, μπορεί να ειπωθεί για ολόκληρη την ανθρωπότητα,

“Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40).

Χωρίς τη χάρη του Θεού, κανένας άνθρωπος δεν θα ερχόταν ποτέ στον Χριστό. Ο Ιησούς είπε,

“Οὐδεὶς δύναται νὰ ἔλθῃ πρὸς ἐμέ, ἐὰν δὲν ἑλκύσῃ αὐτὸν ὁ Πατήρ ὁ πέμψας με” (Ιωάννην ϛ΄. 44).

Μήπως σας ελκύει ο Θεός απόψε; Νιώθετε πως χρειάζεστε τον Χριστό; Νιώθετε χαμένοι χωρίς Αυτόν; Αν ναι, ο Θεός σάς απομακρύνει από τις ψεύτικες ιδέες, και σας ελκύει στον Ίδιο τον Χριστό. Ακούστε προσεκτικά αυτό που λέω, εγκαταλείψτε τις ψεύτικες ιδέες σας, και ελάτε στον Χριστό. Μέχρι τώρα, δεν έχετε έρθει στον Χριστό. Μέχρι τώρα, ο Χριστός σάς έχει πει,

“Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40).

I. Πρώτον, τι κάνουν οι άνθρωποι αντί του να έρχονται στον Χριστό.

Οι άνθρωποι με πεντηκοστιανό ή χαρισματικό υπόβαθρο συχνά πιστεύουν πως η σωτηρία έρχεται διαμέσου εμπειριών και συναισθημάτων. Το “Άγιο Πνεύμα” συχνά παίρνει τη θέση του Χριστού ως μεσολαβητής μεταξύ Θεού και ανθρώπου (βλ. Α΄ Τιμόθεον β΄. 5). Ο Ιησούς, στην ουσία, συχνά αντικαθίσταται από το “Άγιο Πνεύμα”.

“Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40).

Οι άνθρωποι με ρωμαιοκαθολικό υπόβαθρο τείνουν να αντικαταστούν τον Χριστό με τις πράξεις εξιλεώσεως – μεταμέλεια, εξομολόγηση και καλά έργα. Προσπαθούν να σωθούν εξομολογώντας τις αμαρτίες τους μία-μία, ή προσπαθώντας να ακολουθήσουν τον Χριστό μέρα με τη μέρα. Αυτά τα ανθρώπινα έργα αντικαθιστούν τον Χριστό.

“Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40).

Οι άνθρωποι που προέρχονται από κάποιο υπόβαθρο άλλων θρησκειών του κόσμου, όπως ο Βουδισμός, ο Ινδουισμός, το Ισλάμ, ο Ιουδαϊσμός, κτλ. πιστεύουν πως η σωτηρία δεν εξαρτάται από τον Χριστό. Μπορεί να λένε πως ο Χριστός ήταν “μεγάλος προφήτης”, αλλά δεν πιστεύουν πως μόνο ο Χριστός μπορεί να τους σώσει. Σε γενικές γραμμές πιστεύουν πως αν ζήσουν “μια καλή ζωή” θα σωθούν.

“Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40).

Οι Βαπτιστές και οι Ευαγγελικοί επίσης τείνουν να εμπιστεύονται κάτι άλλο πέρα από τον Χριστό. Ο Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είπε,

Εκατομμύρια μέλη της εκκλησίας είναι μη μεταστραμμένοι, μη αναγεννημένοι αμαρτωλοί που ζουν υπό της οργής του Θεού. Στην Κόλαση σήμερα υπάρχουν αμέτρητα εκατομμύρια... ορθόδοξων Βαπτιστών... που έχουν πάει στην Κόλαση, χωρίς να έχουν σωθεί πραγματικά. Έχασαν το δρόμο, είχαν ψεύτικη ελπίδα και τώρα βρίσκονται μέσα σε βάσανα (Dr. John R. Rice, Religious But Lost, Sword of the Lord, 1939, p. 8).

Στη συνέχεια, ο Δρ Ράις είπε,

Στις πολλές φορές που αναφέρεται αυτό το πράγμα μέσα στη Βίβλο, είναι προφανές πως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να εξαπατηθεί κάποιος και να έχει μια ψεύτικη ελπίδα, και να ανακαλύψει στο τέλος πως έχει χαθεί αιωνίως (ibid.).

Οι Βαπτιστές και οι Ευαγγελικοί συχνά εμπιστεύονται την “προσευχή μετανοίας” παρά τον Χριστό. Λένε, “Του ζήτησα να με σώσει. Δεν είναι αρκετό;” Όχι, δεν είναι! Πρέπει να έρθετε στον Χριστό για να σωθείτε! Δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τις δικές σας προσευχές! Πρέπει να εμπιστεύεστε τον Υιό του Θεού! Ο Χριστός δεν είπε να Τον ρωτήσουμε. Είπε να έρθουμε σ' Αυτόν. Ο Χριστός είπε,

“Ἔλθετε πρὸς με, πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, καὶ ἐγὼ θέλω σᾶς ἀναπαύσει” (Ματθαίον ια΄. 28).

Έχετε εξαπατηθεί με το να Τον ρωτάτε, παρά με το να έρχεστε σ' Αυτόν!

Άλλοι εξαπατούνται πιστεύοντας αυτά που λέει η Βίβλος, χωρίς όμως να έρχονται στον Χριστό. Γνωρίζουν το “σχέδιο σωτηρίας” της Βίβλου. Ξέρουν πως ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες τους. Ξέρουν πως αναστήθηκε από τους νεκρούς. Πιστεύουν αυτά τα γεγονότα της Βίβλου, αλλά ποτέ δεν έχουν έρθει στον Ίδιο τον Ιησού. Όπως είπε ο Δρ Ουάλβορντ, “Πολλοί άνθρωποι σήμερα νομίζουν πως η μελέτη της Βίβλου είναι αυτοσκοπός”.

Πώς διαφέρετε από εκείνους τους Φαρισαίους; Ο Ιησούς είπε σ' αυτούς,

“Ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς, διότι σεῖς νομίζετε ὅτι ἐν αὐταῖς ἔχετε ζωήν αἰώνιον· καὶ ἐκεῖναι εἶναι αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ· πλήν δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 39-40).

Αυτά, λοιπόν, είναι μερικά από τα πράγματα που οι άνθρωποι κάνουν αντί του να έρχονται στον Χριστό. Μήπως έχετε κάνει εσείς ένα τέτοιο λάθος;

II. Δεύτερον, γιατί οι άλλες οδοί πέρα από τον Χριστό δεν θα σας σώσουν.

Όταν σταθείτε ενώπιον του θρόνου του Θεού, στην Τελική Κρίση, ο Ιησούς θα σας πει,

“Ποτὲ δὲν σᾶς ἐγνώρισα· φεύγετε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν” (Ματθαίον ζ΄. 23).

Γιατί θα σας πει να φύγετε απ' Αυτόν, και να πάτε στη φωτιά της Κόλασης; Επειδή “ποτέ δεν σας γνώρισε”. Ο λόγος για τον οποίον δεν σας γνώρισε ποτέ είναι επειδή δεν ήρθατε ποτέ σ' Αυτόν! Είναι τόσο απλό!

Προσπαθήσατε να σωθείτε λέγοντας τα λόγια μιας προσευχής ή πιστεύοντας κάτι μέσα στη Βίβλο. Αλλά αυτά τα πράγματα δεν θα σώσουν κανέναν. Η Βίβλος λέει,

“Εἶπον λοιπὸν πρὸς αὐτόν· Τί νὰ κάμωμεν, διὰ νὰ ἐργαζώμεθα τὰ ἔργα τοῦ Θεοῦ; Ἀπεκρίθη ὁ Ἰησοῦς καὶ εἶπε πρὸς αὐτούς· Τοῦτο εἶναι τὸ ἔργον τοῦ Θεοῦ, νὰ πιστεύσητε εἰς τοῦτον, τὸν ὁποῖον ἐκεῖνος ἀπέστειλε” (Ιωάννην ϛ΄. 28-29).

Το μόνο “έργο” που είναι αποδεκτό είναι το να πιστέψετε στον Ιησού! Το “πιστέψτε στον Ιησού” είναι ένας άλλος τρόπος από το να πούμε “ελάτε στον Ιησού”. Το να “πιστεύεις στον Ιησού” και το να “έρχεσαι σ' Αυτόν” είναι δύο διαφορετικοί τρόποι για να πούμε το ίδιο πράγμα. Ο Ιησούς είπε,

“Οὐδεὶς δύναται νὰ ἔλθῃ πρὸς ἐμέ, ἐὰν δὲν ἑλκύσῃ αὐτὸν ὁ Πατήρ ὁ πέμψας με, καὶ ἐγὼ θέλω ἀναστήσει αὐτὸν ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ. Εἶναι γεγραμμένον ἐν τοῖς προφήταις· Καὶ πάντες θέλουσιν εἶσθαι διδακτοὶ τοῦ Θεοῦ. Πᾶς λοιπόν, ὅστις ἀκούσῃ παρὰ τοῦ Πατρὸς καὶ μάθῃ, ἔρχεται πρὸς ἐμέ· οὐχὶ ὅτι εἶδέ τις τὸν Πατέρα, εἰμή ἐκεῖνος ὅστις εἶναι παρὰ τοῦ Θεοῦ, οὗτος εἶδε τὸν Πατέρα. Ἀληθῶς ἀληθῶς, σᾶς λέγω, Ὁ πιστεύων εἰς ἐμὲ ἔχει ζωήν αἰώνιον” (Ιωάννην ϛ΄. 44-47).

Βλέπουμε, σε αυτό το απόσπασμα, πως το να έρχεσαι στον Ιησού και το να πιστεύεις στον Ιησού είναι απλά δύο διαφορετικοί τρόποι για να πούμε το ίδιο πράγμα. Τώρα, η ερώτησή μου προς εσάς είναι αυτή – έχετε έρθει στον Ιησού; Έχετε πιστέψει σ' Αυτόν;

Το μόνο πράγμα που θα οδηγήσει στη σωτηρία είναι το να έρθετε στον Ιησού – επειδή μόνο ο Ιησούς μπορεί να σας σώσει! Μόνο ο Ιησούς πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει την ποινή για την αμαρτία σας. Μόνο ο Ιησούς αναστήθηκε σωματικά από τους νεκρούς για να σας δώσει ζωή.

Καὶ δὲν ὑπάρχει δι᾿ οὐδενὸς ἄλλου ἡ σωτηρία· διότι οὔτε ὄνομα ἄλλο εἶναι ὑπὸ τὸν οὐρανὸν δεδομένον μεταξὺ τῶν ἀνθρώπων, διὰ τοῦ ὁποίου πρέπει νὰ σωθῶμεν” (Πράξεις δ΄. 12).

Πρέπει να έρθετε στον Ιησού αλλιώς δεν θα σωθείτε. Όλες οι άλλες μεθόδοι, και όλοι οι άλλοι τρόποι, οδηγούν στην Κόλαση. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχετε έρθει σ' Αυτόν, έτσι; Πιστέψατε αυτά που είπε η Βίβλος γι' Αυτόν. Του ζητήσατε ακόμη και να σας σώσει. Αλλά εσείς ακόμα δεν έχετε έρθει σ' Αυτόν – έτσι δεν είναι;

“Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40).

III. Τρίτον, πώς να ξέρετε αν έχετε έρθει στον Χριστό ή όχι.

Μπορεί να πείτε, “Δεν ξέρω αν έχω έρθει στον Χριστό ή όχι. Πώς μπορώ να ξέρω;” Ο τρόπος για να ξέρουμε δίνεται στη Β΄ Κορινθίους ιγ΄. 5. Ο Απόστολος Παύλος είπε,

“Ἑαυτοὺς ἐξετάζετε ἄν ἦσθε ἐν τῇ πίστει, ἑαυτοὺς δοκιμάζετε…” (Β΄ Κορινθίους ιγ΄. 5).

Σχετικά με αυτό το εδάφιο, ο Σπέρτζεον (Spurgeon) είπε,

Εξετάστε τους εαυτούς σας διότι αν κάνετε λάθος, δεν μπορείτε ποτέ να το διορθώσετε, παρά μόνο σε αυτόν τον κόσμο... Δεν υπάρχει ελπίδα αν η ψυχή μου ριχτεί στην κόλαση. Τι τρομακτικός κίνδυνος είναι αυτός που αντιμετωπίζουμε, εσείς και εγώ, αν δεν εξετάζουμε τους εαυτούς μας! Είναι ένας αιώνιος κίνδυνος· είναι κίνδυνος παραδείσου ή κόλασης, της αιώνιας χάρης του Θεού ή της αιώνιας κατάρας του. Καλά λέει ο απόστολος, “Ἑαυτοὺς ἐξετάζετε” (C. H. Spurgeon, “Self Examination,” The New Park Street Pulpit, Pilgrim Publications, 1981 reprint, volume IV, p. 429).

Ο Δρ Τζ. Βέρνον Μαγκί (Dr. J. Vernon McGee) έκανε το εξής σχόλιο επάνω στη Β΄ Κορινθίους ιγ΄. 5,

Ο Παύλος λέει πως πρέπει να εξετάζουμε τους εαυτούς μας για να δούμε αν είμαστε μέσα στην πίστη ή όχι. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα (J. Vernon McGee, Thru the Bible, Thomas Nelson, 1983, volume V, p. 145).

Ο Ασαχέλ Νέτλετον (Asahel Nettleton), ο σπουδαίος ευαγγελιστής της Β΄ Μεγάλης Αφύπνισης, είπε,

Σε αυτό το έργο (της αυτοεξέτασης), κάθε άτομο πρέπει να κρίνει τον εαυτό του. Αντιμετωπίστε πιστά τις ψυχές σας. Μια ψεύτικη ελπίδα είναι χειρότερη από καμία. Ένα λάθος σε αυτό το σοβαρότατο θέμα είναι τρομερό. Εξετάστε καλά τη βάση επάνω στην οποία αναπαύετε τις ελπίδες σας για τον παράδεισο, για να μην είναι πολύ αργά όταν ανακαλύψετε το λάθος σας (Asahel Nettleton, Sermons From the Second Great Awakening, International Outreach, 1995 reprint, pp. 323, 333).

Πηγαίνετε πίσω και σκεφτείτε τη στιγμή της σωτηρίας σας. Ήρθατε στον Χριστό; Ή κάνατε κάτι άλλο; Όπως είπε ο Δρ Νέτλετον, “Εξετάστε καλά τη βάση επάνω στην οποία αναπαύετε τις ελπίδες σας για τον παράδεισο”. Ήρθατε πραγματικά στον Χριστό; Είναι ο Ίδιος ο Χριστός, η βάση της ελπίδας σας; Αν στην πραγματικότητα δεν ήρθατε στον Χριστό εκείνον τον καιρό, πρέπει να έρθετε σ' Αυτόν απόψε. Ο Ιησούς είπε,

“Τὸν ἐρχόμενον πρὸς ἐμὲ δὲν θέλω ἐκβάλει ἔξω” (Ιωάννην ϛ΄. 37).

Ο Ιησούς είπε,

“Ἔλθετε πρὸς με, πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, καὶ ἐγὼ θέλω σᾶς ἀναπαύσει” (Ματθαίον ια΄. 28).

Στηρίζω την ελπίδα μου
   Πάνω στο αίμα του Αμνού
Και δεν τολμώ να εμπιστευθώ
   Αλλού εκτός απ' τον Χριστό.
Ο μόνος βράχος ο Χριστός!
   Όλα τα άλλα ένας σωρός,
Είν' από σκύβαλα σαθρός.
   (“The Solid Rock” του Edward Mote, 1797-1874).


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Δρ Κρέιτον Λ. Τσαν (Dr. Kreighton L. Chan): Ιωάννην ε΄. 39-47.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “The Solid Rock” (του Edward Mote, 1797-1874).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΈΧΕΤΕ ΈΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;

HAVE YOU COME TO CHRIST?

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Δὲν θέλετε νὰ ἔλθητε πρὸς ἐμέ, διὰ νὰ ἔχητε ζωήν” (Ιωάννην ε΄. 40).

(Ιωάννην ε΄. 39, Ησαΐας νγ΄. 3, Ζαχαρίας ια΄. 8, Ιωάννην ιθ΄. 15, ϛ΄. 44)

I.   Πρώτον, τι κάνουν οι άνθρωποι αντί του να έρχονται στον Χριστό,
Α΄ Τιμόθεον β΄. 5, Ματθαίον ια΄. 28.

II.  Δεύτερον, γιατί οι άλλες οδοί πέρα από τον Χριστό δεν θα σας
σώσουν, Ματθαίον ζ΄. 23, Ιωάννην ϛ΄. 28-29, 44-47,
Πράξεις δ΄. 12.

III. Τρίτον, πώς να ξέρετε αν έχετε έρθει στον Χριστό ή όχι,
Β΄ Κορινθίους ιγ΄. 5, Ιωάννην ϛ΄. 37.