Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ

THIS SAYING WAS HID FROM THEM
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Απόγευμα, 22 Μαρτίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, March 22, 2015

“Και αυτοί δεν ενόησαν ουδέν εκ τούτων, και ήτο ο λόγος ούτος κεκρυμμένος απ’ αυτών, και δεν ενόουν τα λεγόμενα” (Λουκάς 18:34).


Αυτή είναι η τρίτη φορά, στο Ευαγγέλιο του Λουκά, που ο Ιησούς είπε στους δώδεκα Μαθητές ότι επρόκειτο να πεθάνει (Λουκάς 9:22; 9:44). Στο Κατά Λουκά 18:31-33, ο Ιησούς το έκανε πολύ ξεκάθαρο, όταν είπε,

“Ιδού, αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα, και θέλουσιν εκτελεσθή πάντα τα γεγραμμένα διά των προφητών εις τον Υιόν του ανθρώπου. Διότι θέλει παραδοθή εις τα έθνη και θέλει εμπαιχθή και υβρισθή και εμπτυσθή, και μαστιγώσαντες θέλουσι θανατώσει αυτόν, και τη τρίτη ημέρα θέλει αναστηθή.” (Λουκάς 18:31-33).

Πώς θα μπορούσε να το κάνει σαφέστερο; Ωστόσο, “Aυτοί δεν ενόησαν ουδέν εκ τούτων, και ήτο ο λόγος ούτος κεκρυμμένος απ’ αυτών, και δεν ενόουν τα λεγόμενα” (Λουκάς 18:34). Στον Μάρκο 9:32 λέει, “Εκείνοι όμως δεν ηνόουν τον λόγον.” Ο Δρ. Α. Τ. Ρόμπερτσον (Dr. A. T. Robertson) έκανε αυτό το σχόλιο πάνω στο Μάρκος 9:32, “Συνέχιζαν να μην καταλαβαίνουν. Ήταν αγνωστικιστές [άπιστοι] πάνω στο θέμα του θανάτου και της ανάστασης του [Χριστού]” (A. T. Robertson, Litt.D., Word Pictures in the New Testament, Broadman Press, 1930, volume I, σ. 344, σχόλια πάνω στο Κατά Μάρκον 9:32).

Το Ευαγγέλιο του Χριστού αναφέρθηκε εν συντομία και ξεκάθαρα από τον Απόστολο Παύλο,

“ο Χριστός απέθανε διά τας αμααρτίας ημών κατά τας γραφάς, και ότι ετάφη, και ότι ανέστη την τρίτην ημέραν κατά τας γραφάς” (Α΄ Κορινθίους 15:3-4).

Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή, οι δώδεκα Μαθητές δεν καταλάβαιναν ούτε πίστευαν στο Ευαγγέλιο.

“Και αυτοί δεν ενόησαν ουδέν εκ τούτων, και ήτο ο λόγος ούτος κεκρυμμένος απ’ αυτών, και δεν ενόουν τα λεγόμενα” (Λουκάς 18:34).

Όπως είπε ο δρ. Α. Τ. Ρόμπερτσον (Dr. A. T. Robertson), “Ήταν αγνωστικιστές [άπιστοι] πάνω στο θέμα του θανάτου και της ανάστασης του [Χριστού]” (ό.π.). Οι δώδεκα Μαθητές δεν πίστευαν ακόμα στο Ευαγγέλιο! Σχολιάζοντας το Μάρκος 9:30-32, ο Δρ. Τζ. Βέρνον ΜακΓκι (Dr. J. Vernon McGee) είπε, “Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τους ανακοίνωνε τον θάνατό και την ανάσταση Tου, και παρόλ’ αυτά εξακολουθούσαν να μην καταλαβαίνουν” (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, Thomas Nelson Publishers, 1983, volume IV, σ. 201, σχόλια πάνω στο Κατά Μάρκον 9:30-32).

“Και αυτοί δεν ενόησαν ουδέν εκ τούτων, και ήτο ο λόγος ούτος κεκρυμμένος απ’ αυτών, και δεν ενόουν τα λεγόμενα” (Λουκάς 18:34).

Τρεις λέξεις στο κείμενο μας μιλάνε για την απίστία τους στο Ευαγγέλιο.

I. Πρώτον, δεν κατάλαβαν το Ευαγγέλιο.

"Αυτοί δεν ενόησαν ουδέν εκ τούτων." Η λέξη στο κείμενο είναι "νοώ" που σημαίνει "να κατανοήσω διανοητικά» (Στρονγκ/ Strong). Παρά το γεγονός ότι ο Χριστός μίλησε απλά και κυριολεκτικά, οι Μαθητές δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν την έννοια των λεγομένων Του. Το κείμενο λέει, "αυτοί δεν ενόησαν ουδέν εκ τούτων.".” Ο Μάθιου Πουλ (Matthew Poole) είπε, “Τα λόγια ήταν αρκετά απλά για να γίνουν κατανοητά” (A Commentary on the Whole Bible, The Banner of Truth Trust, 1990 reprint, volume 3, σ. 258, σχόλια πάνω στο Κατά Λουκάν 18:34), αλλά αυτοί δεν ενόησαν ουδέν εκ τούτων! Οι Μαθητές δεν καταλάβαιναν ότι ο Χριστός “θέλει παραδοθή εις τα έθνη.” Δεν καταλάβαιναν ότι “θέλει εμπαιχθή και υβρισθή και εμπτυσθή.” Δεν καταλάβαιναν ότι “μαστιγώσαντες,” θα τον χτυπούσαν μέχρι το κόκαλο στην πλάτη Του. Δεν καταλάβαιναν ότι “θέλουσι θανατώσει Αυτόν” σε έναν σταυρό. Δεν καταλάβαιναν ότι θα αναστηθεί από τους νεκρούς “την τρίτην ημέραν.” Όπως μας λέει το Ευαγγέλιο του Μάρκου,

“ο Υιός του ανθρώπου παραδίδεται εις χείρας ανθρώπων, και θέλουσι θανατώσει αυτόν, και θανατωθείς την τρίτην ημέραν θέλει ανασττηθεί. Εκείνοι όμως δεν ηνόουν τον λόγον και εφοβούντο να ερωτήσωσιν αυτόν.” (Μάρκος 9:31-32).

Η ανθρώπινη απάντηση στην άγνοιά τους εξηγείται από τον Γουίλιαμ ΜακΝτόναλντ (William MacDonald),

Tο μυαλό τους ήταν τόσο γεμάτο με τις σκέψεις ενός προσωρινού ελευθερωτή ο οποίος θα τους έσωζε από τη Ρώμη, και θα εγκαθίδρυε αμέσως τη βασίλεια, που αρνιόντοσαν να αποδεχτούν οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα. (William MacDonald, Believer’s Bible Commentary, Thomas Nelson Publishers, 1989 edition, σ. 1440, σχόλια πάνω στο Λουκάς 18:34).

Το μυαλό τους ήταν προκατειλημμένο απέναντι στην πίστη ενός Μεσσία που θα υποφέρει (Μεσσίας Μπεν Γιοσέφ/ Μεσσίας Υιός Ιωσήφ), επειδή οι περισσότεροι Ιουδαίοι εκείνης της εποχής έψαχναν για έναν Μεσσία που θα τους απελευθερώσει από τη Ρώμη (Μεσσίας Μπεν Νταβίντ/ Μεσσίας Υιός Δαβίδ ). Δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι οι δύο Μεσσίες ήταν ένας. Δείτε και το κήρυγμα μου, “Ο Φόβος των Μαθητών- The Fear of the Disciples”. Αλλά υπάρχει κι άλλος λόγος για την άγνοιά τους ως προς το Ευαγγέλιο.

II. Δεύτερον, το Ευαγγέλιο ήταν κρυμμένο απ’ αυτούς.

“Και αυτοί δεν ενόησαν ουδέν εκ τούτων, και ήτο ο λόγος ούτος κεκρυμμένος απ’ αυτών, και δεν ενόουν τα λεγόμενα” (Λουκάς 18: 34).

Η λέξη “κεκρυμμένος” σημαίνει “κρυφό, κρυμμένο” (Στρονγκ/Strong). Είναι η ίδια ακριβώς λέξη που βρίσκουμε στο Ιωάννης 8:59 που λέει, “Ο Ιησούς εκρύβη.” Κι ετσι, στο κείμενό μας, “Ήτο ο λόγος ούτος κεκρυμμένος απ’ αυτών.” Υπήρχε ένα υπερφυσικό στοιχείο στο ότι ο Ιησούς κρύφτηκε, όταν πήραν πέτρες να Του πετάξουν μέσα στον ναό (Ιωάννης 8:59). Υπάρχει επίσης ένα υπερφυσικό στοιχείο στο κείμενό μας, “Και ήτο ο λόγος ούτος κεκρυμμένος απ’ αυτών.” Μιλώντας πάνω σε αυτά τα λόγια στο Κατά Λουκά 18:34, ο Δρ. Φρανκ Γκέμπελαϊν (Dr. Frank Gaebelein) λέει στο βιβλίο του, “ο Λουκάς αποδίδει την άγνοια των μαθητών στο ότι πρόκειται προφανώς για υπερφυσική παρακράτηση της κατανόησης” (Frank E. Gaebelein, D.D., general editor, The Expositor’s Bible Commentary, Zondervan Publishing House, 1984 edition, volume 8, σ. 1005, σχόλια πάνω στο Κατά Λουκάν 18:34). Αυτό είναι ακριβώς που νομίζω ότι το κείμενο εννοεί. Ήταν μια υπερφυσική παρακράτηση της κατανόησης. “Ήτο ο λόγος [το Ευαγγέλιο] ούτος κεκρυμμένος απ’ αυτών.”

Τώρα βλέπουμε ότι οι Μαθητές δεν ήταν μεγάλοι άγιοι εκείνη τη στιγμή. Ήταν απλά άνθρωποι. Και ως άνθρωποι, ήταν όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, απόγονοι του Αδάμ. Έτσι, ήταν “νεκροί στις παραβάσεις και τις αμαρτίες” όπως ήμουν κι εγώ εφτά χρόνια σε μια εκκλησία πριν να σωθώ· και όπως κάποιοι από σας είστε ακόμα (Εφεσίους 2:1, 5). Ως απόγονοι του Αδάμ, ο σαρκικός τους νους ήταν «έχθρα προς τον Θεόν» (Ρωμαίους 8: 7). Ως απόγονοι του Αδάμ ήταν μόνο φυσικοί άνθρωποι, και «ο φυσικός άνθρωπος δεν δέχεται αυτά που ανήκουν στο Πνεύμα του Θεού» (Α΄ Κορινθίους 2:14). Ως απόγονοι του Αδάμ, «το κήρυγμα του σταυρού [ήταν] σε αυτούς που χάνονται μωρία» (Α΄ Κορινθίους 1:18). Όπως πραγματικά όπως είπε ο Χριστός στον Νικόδημο, «Πρέπει να γεννηθήτε άνωθεν» (Ιωάννης 3: 7), κι έτσι οι Μαθητές "έπρεπε να γεννηθούν άνωθεν». Δεν μπορούσαν να γεννηθούν ξανά αφήνοντας τις ασχολίες τους και να ακολουθώντας τον Χριστό. Αυτό θα ήταν σωτηρία με τα έργα! Αυτός είναι ο τρόπος που οι Ρωμαιοκαθολικοί το ερμηνεύουν! Αλλά εμείς πιστεύουμε στη σωτηρία διαμέσου της χάρης, οπότε δεν μπορούσαν να έχουν σωθεί ακολουθώντας Αυτόν!

“Διότι κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι διά της πίστεως· και τούτο δεν είναι από σας, Θεού το δώρον” (Εφεσίους 2:8-9).

Ο Ιούδας ήταν ένας από τους δώδεκα μαθητές. Ήταν γεννημένος ξανά; Ο Χριστός είπε ότι «ήταν χαμένος» και τον αποκάλεσε «ο υιός της απωλείας» (Ιωάννης 17:12). Ήταν ο Θωμάς αναγεννημένος; Μετά την ανάσταση, ο Θωμάς είπε σταθερά, “Δεν θα πιστέψω” (Ιωάννης 20:25). Ξέρω ότι ο Πέτρος είχε κάποια φώτιση από τον Θεό (Ματθαίος 16:17), αλλά μόνο λίγα λεπτά αργότερα επέπληξε τον Ιησού που τους είπε ότι θα “θανατωθεί, και την τρίτην ημέραν θα αναστηθή” (Ματθαίος 16:21-22), και ο Ιησούς “είπε προς τον Πέτρον, Ύπαγε οπίσω μου, Σατανά· σκάνδαλόν μου είσαι· διότι δεν φρονείς τα του Θεού, αλλά τα των ανθρώπων” (Ματθαίος 16:23). Είναι σαφές ότι ο Πέτρος αρνήθηκε το Ευαγγέλιο, και επηρεάστηκε από τον Σατανά ώστε να απορρίψει την σταύρωση και την ανάσταση του Χριστού.

“Και αυτοί δεν ενόησαν ουδέν εκ τούτων, και ήτο ο λόγος ούτος κεκρυμμένος απ’ αυτών, και δεν ενόουν τα λεγόμενα” (Λουκάς 18:34).

Ο Απόστολος Παύλος είπε,

“Εάν δε και ήναι το ευαγγέλιον ημών κεκαλυμμένον, εις τους απολλυμένους είναι κεκαλυμμένον, των οποίων απίστων όντων ο Θεός του κόσμου [Σατανάς] τούτου ετύφλωσε τον νούν...” (Β΄Κορινθίους 4:3-4).

Ναι, υπήρχε μια «υπερφυσική» τύφλωση, μία σατανική τύφλωση των Μαθητών, καθώς επίσης και μια τύφλωση ως προς το Ευαγγέλιο από τη δική τους σαρκική, αδαμική φύση. Ο Ιησούς είπε, “Εάν δεν επιστρέψητε και γείνητε ως τα παιδία, δεν θέλετε εισέλθει εις την βασιλείαν των ουρανών” (Ματθαίος 18:3). Σε ποιους το είπε αυτό; Το είπε στους “μαθητές” (Ματθαίος 18:1). Παρακαλώ σταθείτε καθώς διαβάζουμε από το Κατά Ματθαίον 18:1-3,

“Εν εκείνη τη ώρα ήλθον οι μαθηταί προς τον Ιησούν, λέγοντες· Τις άρα είναι μεγαλήτερος εν τη βασιλεία των ουρανών; Και προσκαλέσας ο Ιησούς παιδίον, έστησεν αυτό εν τω μέσω αυτών, και είπεν· Αληθώς σας λέγω, εάν δεν επιστρέψητε και γείνητε ως τα παιδία, δεν θέλετε εισέλθει εις την βασιλείαν των ουρανών.” (Ματθαίος 18:1-3).

Μπορείτε να καθίσετε. Οι Μαθητές ήθελαν να ξέρουν ποιος απ’ αυτούς θα ήταν ο μεγαλύτερος στη βασιλεία των Ουρανών (Ματθαίος 18:1). Ο Ιησούς είπε στους Μαθητές, “Εάν δεν επιστρέψητε (στο αγγλικό: μεταστραφείτε)… δεν θέλετε εισέλθει εις την βασιλείαν των ουρανών” (Ματθαίος 18:3).

“Και αυτοί δεν ενόησαν ουδέν εκ τούτων, και ήτο ο λόγος [του Ευαγγελίου] ούτος κεκρυμμένος απ’ αυτών, και δεν ενόουν τα λεγόμενα” (Λουκάς 18:34).

III. Τρίτον, δεν είχαν εμπειρική γνώση του Ευαγγελίου.

Το τέλος του κειμένου μας λέει, “και δεν ενόουν τα λεγόμενα” (Λουκάς 18:34). Η λέξη “ενόουν” σημαίνει “είμαι ενήμερος, είμαι σίγουρος, έχω συνείδηση από εμπειρία” (George Ricker Berry, A Greek-English Lexicon of New Testament Synonyms, coded to Strong, αριθμός 1097). Μία λέξη με την ίδια σημασία χρησιμοποιείται στο Φιλιπισσίους 3:10, “Δια να γνωρίσω αυτόν και την δύναμιν της αναστασέως αυτού και την κοινωνίαν των παθημάτων αυτού,...” Οι Μαθητές δεν γνώριζαν το Ευαγγέλιο εμπειρικά. Άκουσαν τις λέξεις, αλλά δεν είχαν βιώσει την πραγματικότητα του Ευαγγελίου. Τώρα, ας σταθούμε για να διαβάσουμε ολόκληρο το κείμενο δυνατά ξανά. Είναι το Κατά Λουκάν 18: 31-34.

“Ιδού, αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα, και θέλουσιν εκτελεσθή πάντα τα γεγραμμένα διά των προφητών εις τον Υιόν του ανθρώπου. Διότι θέλει παραδοθή εις τα έθνη και θέλει εμπαιχθή και υβρισθή και εμπτυσθή, και μαστιγώσαντες θέλουσι θανατώσει αυτόν, και τη τρίτη ημέρα θέλει αναστηθή. Και αυτοί δεν ενόησαν ουδέν εκ τούτων, και ήτο ο λόγος ούτος κεκρυμμένος απ’ αυτών, και δεν ενόουν τα λεγόμενα” (Λουκάς 18:31-34).

Μπορείτε να καθίσετε.

Το βλέπετε τώρα? “Και αυτοί δεν ενόησαν ουδέν εκ τούτων, και ήτο ο λόγος ούτος κεκρυμμένος απ’ αυτών, και δεν ενόουν [από εμπειρία] τα λεγόμενα.”

Ακούστε τη μαρτυρία του Σπέρτζον (C. H. Spurgeon). Μεγάλωσε στο σπίτι ενός ποιμένα που κήρυττε το Ευαγγέλιο- ο ίδιος ο πατέρας του. Περνούσε τα καλοκαίρια του στο σπίτι του παππού του, ο οποίος ήταν επίσης κήρυκας του Ευαγγελίου. Άκουγε το Ευαγγέλιο να κηρύττεται κάθε Κυριακή, όλη του τη ζωή. Ωστόσο, ο ίδιος δεν είχε μεταστραφεί, όπως οι μαθητές πριν από την ανάσταση. Ο Σπέρτζον (Spurgeon) είπε,

Είχα ακούσει το σχέδιο της σωτηρίας διαμέσου της θυσίας του Ιησού από τα νιάτα μου, αλλά δεν ήξερα κάτι παραπάνω γι 'αυτό στα εσώτερα της ψυχής μου από ότι αν είχα γεννηθεί [σε κάποιο ειδωλολατρικό μέρος γης]. Ήρθε σε μένα ως μια νέα αποκάλυψη, τόσο φρέσκια σαν να μην είχα διαβάσει ποτέ τη Γραφή… [τότε] κατάλαβα και είδα δια της πίστεως Αυτός που είναι ο Υιός του Θεού έγινε άνθρωπος και, το δικό Του ευλογημένο πρόσωπο, κουβάλησε την αμαρτία μου στο δικό Του σώμα πάνω στο ξύλο [στον Σταυρό]...Το έχετε δει ποτέ αυτό; (C. H. Spurgeon, How Can a Just God Justify Guilty Man?, Chapel Library, Pensacola, Florida).

Ο Σπέρτζον (Spurgeon) ήξερε για τον Χριστό. Είχε ακούσει το σχέδιο της σωτηρίας. Αλλά αυτός “δεν ενόησε ουδέν εκ τούτων, και ήτο ο λόγος ούτος [του Ευαγγελίου] κεκρυμμένος απ’ αυτόν, και δεν ενόει [εμπειρικά] τα λεγόμενα.” Το Ευαγγέλιο ήρθε σ’ αυτόν ξαφνικά, με τέτοια δύναμη, ώστε είπε, “Ήρθε σε μένα ως μια νέα αποκάλυψη, τόσο φρέσκια σαν να μην είχα διαβάσει ποτέ τη Γραφή… ”

Αυτή είναι η πραγματική μεταστροφή - όταν η ψυχή σου σε έκανε να αισθανθείς το βάρος της αμαρτίας σου - και ελκύεσαι στον αναστημένο Χριστό. Κάποιος μου είπε, "Πού διδάσκει η Αγία Γραφή ότι οι Μαθητές μεταστράφηκαν όταν συνάντησαν τον αναστημένο Χριστό;" Η απάντηση είναι απλή– στο τέλος και των τεσσάρων Ευαγγελίων – στο Ματθαίος 28, στο Μάρκος 16, στο Λουκάς 24 (είναι ιδιαίτερα σαφές εδώ, στα εδάφια 36-45), και στο Ιωάννης 20: 19-22. Ο Δρ. Τζ. Βέρνον ΜακΓκι (Dr. J. Vernon McGee), ο πιο γνωστός διδάσκαλος της Αγίας Γραφής, είπε για το Ιωάννης 20:22, «Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι εκείνη τη στιγμή που ο Κύριός μας εμφύσησε σ’ αυτούς, και είπε ‘Λάβετε Πνεύμα Άγιο,’ αυτοί οι άντρες αναγεννήθηκαν. Πριν από αυτό δεν κατοικούσε το Πνεύμα του Θεού μέσα τους” (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, Thomas Nelson Publishers, volume IV, σ. 498, σχόλια πάνω στο Ιωάννης 20:21). Μπορείτε να ακούσετε τον Δρ ΜακΓκι (Dr. McGee) στο Διαδίκτυο, στη σελίδαwww.thruthebible.org.

Τώρα η προσευχή μας είναι να ελεγχθείτε για την αμαρτία σας από το Άγιο Πνεύμα, και το Πνεύμα του Θεού να ανοίξει την καρδιά σας, και να σας ελκύσει στον Ιησού Χριστό, τον αναστημένο Υιό του Θεού, για να καθαριστείτε από την αμαρτία με το πολύτιμο Αίμα Του.

Κάθε ένα από τα προγράμματα του Δρ ΜακΓκι (Dr McGee) τελειώνει με τον ύμνο, "Ο Ιησούς πλήρωσε για όλα." Είναι το νούμερο τέσσερα στο φυλλάδιό σας. Σταθείτε να το ψάλλουμε.

Ακούω τον Σωτήρα να λέει, “Η δύναμή σου είναι όντως μικρή,
Αδύναμο παιδί, αγρύπνα και προσεύχου, Βρες σε Μένα τα πάντα.”
O Ιησούς πλήρωσε για όλα, Όλα σε Εκείνον τα χρωστώ·
Η αμαρτία είχε αφήσει μια κατακόκκινη κηλίδα, Αυτός την καθάρισε λευκή σαν το χιόνι.

Κύριε, τώρα βλέπω ότι η δική Σου δύναμη, και μόνο η δική Σου,
Μπορεί να αλλάξει τις κηλίδες του λεπρού, Και να λιώσει την πέτρινη καρδιά.
O Ιησούς πλήρωσε για όλα, Όλα σε Εκείνον τα χρωστώ·
Η αμαρτία είχε αφήσει μια κατακόκκινη κηλίδα, Αυτός την καθάρισε λευκή σαν το χιόνι.

Γιατί τίποτα καλό δεν έχω με το οποίο να διεκδικήσω τη χάρη σου–
Θα πλύνω τα ιμάτιά μου να γίνουν λευκά στο αίμα του Αμνού του Γολγοθά.
O Ιησούς πλήρωσε για όλα, Όλα σε Εκείνον τα χρωστώ·
Η αμαρτία είχε αφήσει μια κατακόκκινη κηλίδα, Αυτός την καθάρισε λευκή σαν το χιόνι.

Και όταν, μπροστά στον Θρόνο, σταθώ μέσα σ΄Αυτόν πλήρης,
“Ο Ιησούς πέθανε για να σώσει την ψυχή μου,” Τα χείλη μου ακόμα θα επαναλαμβάνουν.
O Ιησούς πλήρωσε για όλα, Όλα σε Εκείνον τα χρωστώ·
Η αμαρτία είχε αφήσει μια κατακόκκινη κηλίδα, Αυτός την καθάρισε λευκή σαν το χιόνι.
(“Jesus Paid It All” της Elvina M. Hall, 1820-1889).

Δρ. Τσαν (Dr. Chan), παρακαλώ οδήγησέ μας σε προσευχή. Αμήν.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή Που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Λουκάς 18:31-34.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπένταζμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Άνοιξε τα Μάτια Μου/ Open My Eyes” (της Clara H. Scott, 1841-1897).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ

THIS SAYING WAS HID FROM THEM

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Και αυτοί δεν ενόησαν ουδέν εκ τούτων, και ήτο ο λόγος ούτος κεκρυμμένος απ’ αυτών, και δεν ενόουν τα λεγόμενα” (Λουκάς 18:34).

(Λουκάς 18:31-33, Μάρκος 9:32, Α΄Κορινθίους 15:3-4)

I.   Πρώτον, δεν κατάλαβαν το Ευαγγέλιο, Λουκάς 18:34α, Μάρκος 9:31-32.

II.  Δεύτερον, το Ευαγγέλιο ήταν κρυμμένο απ’ αυτούς, Λουκάς 18:34β, Ιωάννης 8:59, Εφεσίους 2:1, 5, Ρωμαίους 8:7, Α΄Κορινθίους 2:14, 1:18, Ιωάννης 3:7, Εφεσίους 2:8-9, Ιωάννης 17:12, 20:25, Ματθαίος 16:17, Ματθαίος 16:21-22, 23, Β΄Κορινθίους 4:3-4, Ματθαίος 18:1-3.

III. Τρίτον, δεν είχαν εμπειρική γνώση του Ευαγγελίου, Λουκάς 18:34γ, Φιλιππησίους 3:10.