Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΚΑΤΑΠΕΦΡΟΝΗΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

DESPISED BUT LOVELY!
(Greek)

Μήνυμα του Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ
που κηρύχθηκε από τον Αιδ. Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν
στο Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 13 Μαΐου 2018
A sermon written by Dr. R. L. Hymers, Jr.
and preached by Rev. John Samuel Cagan
at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, May 13, 2018

“Aὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός” (Άσμα Ασμάτων ε΄. 16).


Δεν έχω κηρύξει ποτέ μήνυμα από το Άσμα Ασμάτων. Κοιτάζοντας το πλήρες ευρετήριο μηνυμάτων του Σπέρτζεον (Spurgeon), ανακάλυψα ότι ο Πρίγκιπας των ιεροκηρύκων έδωσε 63 μηνύματα επάνω στο Άσμα Ασμάτων κατά τη διάρκεια της διακονίας του στο Λονδίνο. Οπότε έρχομαι σ' αυτό το κείμενο σήμερα.

“Aὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός.”
“Aὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός.”
“Aὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός.”

Ο Δρ Μαγκί (Dr. McGee) είπε: “Οι Ιουδαίοι αποκαλούσαν το Άσμα Ασμάτων, το Άγιο των Αγίων της Γραφής. Επομένως, δεν επιτρεπόταν σε όλους η είσοδος στο ιερό αυτό μέρος. Εδώ βρίσκεστε στο μυστικό μέρος του Υψίστου... αν ο Κύριος Ιησούς σημαίνει πολλά για σας και Τον αγαπάτε, τότε αυτό το μικρό βιβλίο θα σημαίνει πολλά για σας. Το Άσμα Ασμάτων είναι ποιητικό και πρακτικό. Εδώ ο Θεός μιλάει στον λαό Του με ποιητικούς ύμνους που ξεδιπλώνουν μια ιστορία. Πρέπει να βγάλουμε τα πνευματικά υποδήματα από τα πόδια μας καθώς πλησιάζουμε αυτό το βιβλίο. Βρισκόμαστε σε άγιο έδαφος. Το Άσμα Ασμάτων είναι σαν εύθραυστο λουλούδι που απαιτεί λεπτό χειρισμό. Στο βιβλίο αυτό υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές και σημαντικές έννοιες” (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, Thomas Nelson Publishers, 1982, volume III, p. 143).

Πρώτον, το Άσμα Ασμάτων είναι εικόνα της αγάπης μεταξύ ενός άνδρα και της συζύγου του. Δεύτερον, είναι εικόνα της αγάπης του Θεού για το Ισραήλ. Οι αρχαίοι ραββίνοι έδιναν αυτές τις δύο ερμηνείες. Αλλά υπάρχουν δύο ακόμη εφαρμογές για τους Χριστιανούς. Τρίτον, είναι εικόνα της αγάπης μεταξύ του Χριστού και της εκκλησίας Του. Τέταρτον, απεικονίζει την αγάπη του Χριστού για τον κάθε Χριστιανό ξεχωριστά, και την κοινωνία της ψυχής με τον Χριστό. Πολλοί σπουδαίοι άγιοι του Θεού το έχουν βιώσει αυτό. Το Άσμα Ασμάτων ήταν το αγαπημένο βιβλίο του Ρόμπερτ Μάρεϊ Μακσέιν (Robert Murray McCheyne), του σκωτσέζου ιεροκήρυκα που είδε δυνατά κύματα πνευματικής αναζωπύρωσης κατά τη διάρκεια της διακονίας του. Είχε ειπωθεί για τον Μακσέιν: “Κήρυττε με την αιωνιότητα σφραγισμένη στο μέτωπό του”, αν και ήταν μόνο 29 ετών όταν πέθανε. Το Άσμα Ασμάτων ήταν το αγαπημένο του βιβλίο στην Αγία Γραφή. Όταν ο Ρόμπερτ Μακσέιν κήρυττε από το Άσμα Ασμάτων, οι δυνατοί άνδρες έπεφταν στα γόνατά τους κλαίγοντας, και οι σκληροί αμαρτωλοί προσκυνούσαν με την καρδιά τους τον Χριστό. Ήταν επίσης το αγαπημένο βιβλίο της Αγίας Γραφής του μεγάλου σκωτσέζου ιεροκήρυκα Σαμουήλ Ράδερφορντ (Samuel Rutherford) (1600-1661), του Ντ. Λ. Μούντι (D.L. Moody) (1837-1899) και του Χάρι Άιρονσαϊντ (Harry Ironside) (1876-1951), και όπως είπα, ο Σπέρτζεον κήρυξε 63 μηνύματα από το Άσμα Ασμάτων. Ήρθε πνευματική αναζωπύρωση στη νήσο Λιούις όταν ο Ντάνκαν Κάμπελ (Duncan Campbell) κήρυξε από το Άσμα Ασμάτων.

Τώρα λοιπόν, ερχόμαστε στο κείμενο. Η νύφη είπε για τον σύζυγό της: “Aὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός”. Άρα, επίσης, οι αληθινοί χριστιανοί αγίοι λένε για τον Ιησού, “Aὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός”. Καθώς σκεφτόμουν να κηρύξω επάνω σ' αυτό το εδάφιο, σκέφτηκα, όπως και ο Σπέρτζεον: “Είναι υψηλό, δεν μπορώ να το φτάσω.” Βαθιά κείμενα όπως αυτό μερικές φορές με συγκλονίζουν. Αλλά αν δεν μπορώ να δώσω ολόκληρο το νόημά του, τουλάχιστον θα προσπαθήσω να το εξηγήσω εν μέρει σήμερα. Είναι καλύτερο να κοιτάξουμε έστω και για λίγο τον Ιησού, παρά να βλέπουμε όλη τη δόξα του κόσμου για μια ζωή, διότι μόνο Αυτός “εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός”. Αφήστε με για μερικά λεπτά να σας φέρω δύο αντίθετες απόψεις για τον Ιησού – αυτή του κόσμου και αυτή του αληθινού Χριστιανού.

I. Πρώτον, ο χαμένος κόσμος δεν βρίσκει τον Ιησού καθόλου επιθυμητό.

Έχετε παρατηρήσει πώς ο κόσμος Τον διώχνει τη σημερινή ημέρα; Φαίνεται σαν να μην θέλουν καν να ακούσουν το όνομά Του. Έχω ακούσει ότι οι εφημέριοι στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν επιτρέπονται πλέον να προσεύχονται στο όνομα του Ιησού. Όταν οι ποιμένες καλούνται να προσευχηθούν σε δημοτικές συγκεντρώσεις, τους ζητείται τώρα συγκεκριμένα να μην τελειώνουν τις προσευχές τους στο όνομα του Ιησού. Αυτή η αντιπάθεια του ονόματος του Ιησού δεν είναι καινούργια, αλλά γίνεται πιο έντονη κάθε χρόνο. Παλιά, στις πρώτες ημέρες των κινηματογραφικών ταινιών, κάθε φορά που οι Χριστιανοί απεικονίζονταν σε προσευχή, οι μεγιστάνες των στούντιο τους εμπόδιζαν να λένε: “Στο όνομα του Ιησού, Αμήν.” Υποθέτω ότι αυτοί οι μεγιστάνες φαντάστηκαν ότι δεν θα το παρατηρούσαμε όταν αφαιρούσαν το όνομα του Ιησού. Αλλά αφού πάντα τελειώνουμε τις προσευχές μας “Στο όνομα του Ιησού”, το παρατηρήσαμε, και μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο αυτοί οι άνθρωποι μισούσαν τον Ιησού.

Το μίσος τους απέναντι στον Σωτήρα έγινε ακόμα πιο εμφανές όταν έβγαλαν εκείνη τη βλάσφημη ταινία: “Ο τελευταίος πειρασμός του Χριστού”, που απεικόνιζε τον Σωτήρα ως έναν βλάκα με μανία στο σεξ. Ο ποιμένας μας, ο Δρ Χάιμερς, κάθισε στην καρέκλα του στο σαλόνι του και σκεφτόταν εκείνη την ταινία όταν διάβασε ότι θα έβγαινε. Και ο Θεός τού είπε: “Δεν θα κάνεις τίποτα γι' αυτό;” Ο Δρ Χάιμερς είπε: “Πατέρα, δεν μπορώ να κάνω τίποτα.” Και ο Θεός είπε, “Αν δεν το κάνεις εσύ, δεν θα το κάνει κανείς.” Κι έτσι πήγαμε και υπερασπιστήκαμε τον Ιησού. Έδειξαν τη διαδήλωσή μας σε κάθε κανάλι στις βραδινές ειδήσεις. Την έβαλαν στο πρωτοσέλιδο των New York Times και στην Wall Street Journal. Την έβαλαν στο Nightline, στο Tonight Show, στο Crossfire, και έβαλαν φωτογραφία και ιστορία για τη διαδήλωσή μας στο TV Guide! Δημοσιεύτηκε διεθνώς στην Αγγλία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Αυστραλία και στο Ισραήλ, όπου ένας φίλος πήρε τηλέφωνο και είπε στον Δρ Χάιμερς ότι ήταν στο πρωτοσέλιδο του Jerusalem Post. Υπάρχει ένα βιβλίο με τίτλο “Το Χόλιγουντ υπό πολιορκία/Hollywood Under Siege” του Τόμας Ρ. Λίντλοφ (Thomas R. Lindlof) (2008, The University Press of Kentucky). Στο μπροστινό εξώφυλλο υπάρχει μια έγχρωμη φωτογραφία του πατέρα μου, του Δρ Κέιγκαν, με περίπου 125 άτομα από την εκκλησία μας, που κρατάνε πινακίδες, διαμαρτυρόμενοι για εκείνη τη βρώμικη, βλάσφημη ταινία. Η βασική πινακίδα, περίπου δέκα μέτρα σε μήκος, έλεγε: “Ουάσερμαν – Ξεκόλλα με τον Ιησού!” Ο Λιου Ουάσερμαν (Lew Wasserman) ήταν ο άνθρωπος έκανε την παραγωγή της ταινίας. Εκείνο το βιβλίο ανέφερε τον Δρ Χάιμερς σε δεκατρία διαφορετικά μέρη. Δεν μισούσαν μόνο τον Ιησού, αλλά μισούσαν τον Δρ Χάιμερς και τον πατέρα μου, και την εκκλησία μας, επειδή τολμήσαμε να υπερασπιστούμε τον Σωτήρα! Το βιβλίο ονομάζεται “Το Χόλιγουντ υπό πολιορκία”. Σκεφτείτε το, 125 μικροί Βαπτιστές είχαν ολόκληρο το Χόλιγουντ “υπό πολιορκία”! Οι μεγάλοι και τρανοί μεγιστάνες του κινηματογράφου ήταν “υπό πολιορκία” από μερικές δεκάδες μικρούς Βαπτιστές από μια εκκλησία της πόλης! Αλλά ο Δρ Χάιμερς ξέρει πόσο το Χόλιγουντ, και η ελίτ του Μπέβερλι Χιλς, της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον μισούν τον Κύριο Ιησού Χριστό. Από τον Μπιλ Μάχερ (Bill Maher) στον Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney), από τον Άντερσον Κούπερ (Anderson Cooper) στον Γουλφ Μπλίτσερ (Wolf Blitzer) – περιφρονούν και απορρίπτουν τον Υιό του Θεού. Και δεν νομίζω πως θα τελειώσει μέχρι να υπάρξει ανοικτός διωγμός κατά των εκκλησιών, και πιστεύω πως θα το δει αυτό η γενιά σας.

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι σε πολλές εκκλησίες σήμερα βάζουν τον Ιησού σε δεύτερη μοίρα. Δεν είναι ευπρόσδεκτος ούτε στο σπίτι των φίλων Του! Ο Δρ Μάικλ Χόρτον (Michael Horton) έχει γράψει γι' αυτό στο ισχυρό και διεισδυτικό του βιβλίο, Χριστιανισμός χωρίς τον Χριστό/Christless Christianity (Baker Books, 2008). Λέει στο οπισθόφυλλο: “Ο Χόρτον υποστηρίζει ότι αν και δεν έχουμε ακόμη φθάσει στον Χριστιανισμό χωρίς τον Χριστό, οδεύουμε προς τα εκεί. Αν και επικαλούμαστε το όνομα του Χριστού, πολύ συχνά ο Χριστός και το Χριστοκεντρικό ευαγγέλιο διώχνονται στην άκρη.” Αλλά δεν πρέπει να εκπλησσόμαστε με το γεγονός ότι ο Ιησούς αντιμετωπίζεται τόσο άσχημα σήμερα. Η Βίβλος λέει:

“Δὲν ἔχει εἶδος οὐδὲ κάλλος· καὶ εἴδομεν αὐτὸν καὶ δὲν εἶχεν ὡραιότητα ὥστε νὰ ἐπιθυμῶμεν αὐτόν. Καταπεφρονημένος καὶ ἀπερριμμένος ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων· ἄνθρωπος θλίψεων καὶ δόκιμος ἀσθενείας· καὶ ὡς ἄνθρωπος ἀπὸ τοῦ ὁποίου ἀποστρέφει τις τὸ πρόσωπον, κατεφρονήθη καὶ ὡς οὐδὲν ἐλογίσθημεν αὐτόν” (Ησαΐας νγ΄. 2-3).

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον ο φυσικός άνθρωπος, σε μη-σωσμένη κατάσταση, βλέπει τον Ιησού. “Δὲν εἶχεν ὡραιότητα ὥστε νὰ ἐπιθυμῶμεν αὐτόν”, κι έτσι είναι “καταπεφρονημένος καὶ ἀπερριμμένος”. Με αυτόν τον τρόπο Τον έβλεπε και ο Δρ Χάιμερς. Όταν ήταν μικρό παιδί, συνήθιζε να περιπλανάται σε μια Καθολική εκκλησία σχεδόν κάθε μέρα. Άφηναν τις πόρτες ανοιχτές όλη μέρα πίσω στη δεκαετία του '40. Και έμπαινε μέσα επειδή ήταν ήσυχα και ειρηνικά. Υπήρχε ένα μεγάλο, αληθοφανές άγαλμα του Ιησού σε εκείνη την εκκλησία, που κουβαλούσε τον σταυρό Του, με αίμα να τρέχει στο πρόσωπό Του. Ο Δρ Χάιμερς έβλεπε τον Ιησού ως μια τραγική φιγούρα, έναν μάρτυρα, ο οποίος πέθανε απλά και μόνο λόγω του μίσους των εχθρών του. Αυτή η ιδέα για τον Ιησού έμεινε μαζί του μέχρι λίγες ημέρες πριν μεταστραφεί, στις 28 Σεπτεμβρίου 1961, σε ηλικία είκοσι ετών. Μέχρι εκείνον τον καιρό ο Δρ Χάιμερς φανταζόταν τον Ιησού ως μια τρομερά παρεξηγημένη, τραγική φιγούρα που καρφώθηκε σε έναν σταυρό και πέθανε, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Αλλά την ημέρα που ο Δρ Χάιμερς μεταστράφηκε, Τον είδε για πρώτη φορά ως έναν ζωντανό, αναστημένο Σωτήρα που θριάμβευσε κατά του θάνατου, και που ήταν ζωντανός στα δεξιά του Θεού στον Ουρανό, που θα τον έσωζε από τις αμαρτίες του και θα μεταμόρφωνε τη ζωή του. Όταν είδε τον Ιησού εκείνο το πρωινό, ο Χριστός ήταν για πρώτη φορά όλος επιθυμητός!

II. Δεύτερον, ο αληθινός Χριστιανός βλέπει ότι Αυτός είναι όλος επιθυμητός.

Ιησούς είναι το πιο γλυκό όνομα που γνωρίζω,
   Και Αυτός είναι το ίδιο γλυκός όσο το υπέροχο όνομα Του,
Και γι' αυτό Τον αγαπώ τόσο πολύ.
   Ω, Ιησούς είναι το πιο γλυκό όνομα που γνωρίζω.
(“Jesus is the Sweetest Name I Know” της Lela Long, 1924).

Μπορεί να σας έρθει ξαφνικά, όπως έγινε με τον ποιμένα μας. Ή μπορεί βαθμιαία να δείτε πόσο επιθυμητός είναι, μέχρι που θα πέσετε ενώπιόν Του και θα Τον εμπιστευτείτε ως Σωτήρα σας και Θεό σας. Τη στιγμή που ο Δρ Χάιμερς πίστεψε στον Ιησού μπορούσε να ψάλλει μαζί με τον Τσαρλς Ουέσλι (Charles Wesley),

Αγάπη καταπληκτική,
   Θεός για με να σταυρωθεί!
Τι θαυμαστή αγάπ' αυτή,
   Θεός για με να σταυρωθεί!
(“And Can It Be?” του Charles Wesley, 1707-1788).

Και μάλιστα, έψαλλαν αυτόν τον ύμνο το πρωινό που ο Ιησούς έσωσε τον Δρ Χάιμερς!

Τι θαυμαστό όταν σκεφτώ,
   Tο αίμα του Σωτήρα μου,
Τον πόνο που υπέφερε,
   Για με που Τον εσταύρωσα.
Αγάπη καταπληκτική,
   Θεός για με να σταυρωθεί!
Τι θαυμαστή αγάπ' αυτή,
   Θεός για με να σταυρωθεί!

Εκείνη τη στιγμή ο ποιμένας μας μπορούσε να φωνάξει μαζί με τον Μακσέιν ή τον Σπέρτζεον, “Aὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός!” Μπορούσε να ψάλλει με όλη του τη δύναμη τον παλιό γερμανικό ύμνο,

Υπέροχε Κύριε Ιησού, Δεσπότη ολόκληρης της φύσης,
   Ω, Εσύ του Θεού και του ανθρώπου Υιός!
Εσένα θα αγαπώ, Εσένα θα τιμώ,
   Είσαι της ψυχής μου η Δόξα, η Χαρά και το Στέμμα!

Πανέμορφε Σωτήρα! Κύριε των εθνών!
   Υιέ του Θεού και Υιέ του ανθρώπου!
Δόξα και τιμή, αίνος, λατρεία,
   Τώρα και για πάντα σε Σένα!
(“Fairest Lord Jesus,” γερμανικός ύμνος του17ου αιώνα,
      μετάφραση του Joseph A. Seiss, 1823-1904).

“Aὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός.”

Αυτός είναι ο Ιησούς,

“Ὅστις εἶναι εἰκὼν τοῦ Θεοῦ τοῦ ἀοράτου, πρωτότοκος πάσης κτίσεως, ἐπειδή δι᾿ αὐτοῦ ἐκτίσθησαν τὰ πάντα, τὰ ἐν τοῖς οὐρανοῖς καὶ τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, τὰ ὀρατὰ καὶ τὰ ἀόρατα, εἴτε θρόνοι εἴτε κυριότητες εἴτε ἀρχαὶ εἴτε ἐξουσίαι· τὰ πάντα δι᾿ αὐτοῦ καὶ εἰς αὐτὸν ἐκτίσθησαν· καὶ αὐτὸς εἶναι πρὸ πάντων, καὶ τὰ πάντα συντηροῦνται δι᾿ αὐτοῦ, καὶ αὐτὸς εἶναι ἡ κεφαλή τοῦ σώματος, τῆς ἐκκλησίας· ὅστις εἶναι ἀρχή, πρωτότοκος ἐκ τῶν νεκρῶν, διὰ νὰ γείνῃ αὐτὸς πρωτεύων εἰς τὰ πάντα, διότι ἐν αὐτῷ ηὐδόκησεν ὁ Πατήρ νὰ κατοικήσῃ πᾶν τὸ πλήρωμα καὶ δι᾿ αὐτοῦ νὰ συνδιαλλάξῃ τὰ πάντα πρὸς ἑαυτόν, εἰρηνοποιήσας διὰ τοῦ αἵματος τοῦ σταυροῦ αὐτοῦ, δι᾿ αὐτοῦ, εἴτε τὰ ἐπὶ τῆς γῆς εἴτε τὰ ἐν τοῖς οὐρανοῖς. Καὶ σᾶς, οἵτινες ἦσθε ποτὲ ἀπηλλοτριωμένοι καὶ ἐχθροὶ κατὰ τὴν διάνοιαν μὲ τὰ ἔργα τὰ πονηρά, τώρα ὅμως διήλλαξε πρὸς ἑαυτὸν διὰ τοῦ σώματος τῆς σαρκὸς αὐτοῦ διὰ τοῦ θανάτου, διὰ νὰ σᾶς παραστήσῃ ἐνώπιον αὑτοῦ ἁγίους καὶ ἀμώμους καὶ ἀνεγκλήτους” (Κολοσσαείς α΄. 15-22).

Αλληλούια! Αυτός είναι ο Ιησούς! “Ναι, αὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός!” Στρεφόμαστε από την περιφρόνηση και την απόρριψή Του, για να πέσουμε στα πόδια Του με ευγνώμονα αίνο – επειδή πέθανε επάνω στον Σταυρό για να μας σώσει, και αναστήθηκε από τους νεκρούς για να μας δώσει ζωή! Αλληλούια! “Aὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός!” “Ναι, αὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός!”

Ιησούς είναι το πιο γλυκό όνομα που γνωρίζω,
   Και Αυτός είναι το ίδιο γλυκός όσο το υπέροχο όνομα Του,
Και γι' αυτό Τον αγαπώ τόσο πολύ.
   Ω, Ιησούς είναι το πιο γλυκό όνομα που γνωρίζω.

Ελάτε όπως εκείνη η αμαρτωλή γυναίκα που “κατεφίλει τοὺς πόδας αὐτοῦ” (Λουκάν ζ΄. 38). Και ο Ιησούς τής είπε: “Συγκεχωρημέναι εἶναι αἱ ἁμαρτίαι σου” (Λουκάν ζ΄. 48). “Φιλεῖτε τὸν Υἱόν.” Η Βίβλος λέει να το κάνουμε! “Φιλεῖτε τὸν Υἱόν... Μακάριοι πάντες οἱ πεποιθότες ἐπ᾿ αὐτόν” (Ψαλμός β΄. 12). Θα φιλήσετε τον Υιο του Θεού σήμερα το πρωί, και θα Τον εμπιστευτείτε; “Να φιλήσουμε τον Υιο του Θεού;” λέτε. Ναι! Ναι! Φιλήστε Τον με πίστη και εμπιστευτείτε Τον, επειδή είναι όλος επιθυμητός! Ο Σπέρτζεον είπε:

     Δεν χρειάζεται να φοβάστε να έρθετε στον Ιησού, αφού “εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός”. Δεν λέει ότι είναι όλος απαίσιος – αυτή είναι η εσφαλμένη αντίληψή σας γι' αυτόν· δεν λέει ότι είναι κάπως επιθυμητός, και ότι κάποιες φορές είναι διατεθειμένος να δεχτεί ορισμένους αμαρτωλούς· αλλά “αὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός” και γι' αυτό είναι πάντα έτοιμος να δεχτεί τους χειρότερους (αμαρτωλούς). Σκεφτείτε το όνομά του. Είναι ο Ιησούς, ο Σωτήρας. Δεν είναι επιθυμητό όνομα; Σκεφτείτε το έργο του. Ήρθε να αναζητήσει και να σώσει αυτό που χάθηκε. Αυτό είναι το επάγγελμά του. Δεν είναι επιθυμητό; Σκεφτείτε τι έχει κάνει. Έχει λυτρώσει τις ψυχές μας με το αίμα του. Δεν είναι επιθυμητό; Σκεφτείτε αυτό που κάνει. Προσεύχεται ενώπιον του θρόνου του Θεού για τους αμαρτωλούς... Αυτό δεν είναι επιθυμητό; (Όπως και να Τον κοιτάξεις) ο Ιησούς είναι ελκυστικός στους αμαρτωλούς που τον χρειάζονται. Ελάτε, λοιπόν, έλατε και δεχτείτε, δεν υπάρχει κάτι να σας κρατήσει μακριά, υπάρχουν τα πάντα (που σας καλούν) να έρθετε. Είθε αυτή η ημέρα του Σαββάτου, στην οποία κήρυξα τον Χριστό και τον εξύψωσα, να είναι η ημέρα κατά την οποία θα ελκυστείτε προς αυτόν, χωρίς να τον ξαναφήσετε, και να είστε δικοί του για πάντα. Αμήν. (C. H. Spurgeon, “Altogether Lovely,” The Metropolitan Tabernacle Pulpit, Pilgrim Publications, 1977 reprint, volume 17, pages 407-408).

“Ναι, αὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός.” Και σας καλεί να έρθετε σ' Αυτόν και να Τον εμπιστευτείτε, και να σωθείτε από την αμαρτία για πάντα, για όλη την αιωνιότητα – επειδή σας αγαπάει τόσο πολύ! Επειδή σας αγαπάει τόσο πολύ! Επειδή σας αγαπάει τόσο πολύ! Ελάτε σ' Αυτόν – επειδή σας αγαπάει τόσο πολύ! Δεν θα σας διώξει – επειδή σας αγαπάει τόσο πολύ!

Από τη δουλεία μου, τη θλίψη και τη νύχτα,
   Ιησού, έρχομαι, Ιησού, έρχομαι.
Στην ελευθερία σου, στη χαρά και στο φως,
   Ιησού, έρχομαι σε Σένα.
Από την αρρώστια μου, στην υγεία Σου,
   Από την έλλειψή μου, στον πλούτο Σου,
Από την αμαρτία μου, σε Εσένα,
   Ιησού, έρχομαι σε Σένα.

Τώρα ακούστε μία άλλη στροφή από αυτόν τον ύμνο,

Από τον φόβο και τον τρόμο του τάφου,
   Ιησού, έρχομαι, Ιησού, έρχομαι.
Στη χαρά και στο φως του οίκου Σου,
   Ιησού, έρχομαι σε Σένα.
Από τα βάθη της ανεκδιήγητης καταστροφής,
   Στην ειρήνη του ασφαλές ποιμνίου Σου,
Για πάντα το ένδοξο πρόσωπό Σου να βλέπω,
   Ιησού, έρχομαι σε Σένα.
(“Jesus, I Come” του William T. Sleeper, 1819-1904).

Ο Ιησούς σας αγαπάει. Ελάτε στον Ιησού σήμερα το πρωί. Εμπιστευτείτε Τον. Θα Τον βρείτε “ὅλον ἐπιθυμητόν”. Το Αίμα Του θα ξεπλύνει όλη την αμαρτία σας. Αν θέλετε να μιλήσετε μαζί μας για την εμπιστοσύνη στον Ιησού, όταν οι υπόλοιποι πάνε επάνω για να γευματίσουν, ελάτε και καθίστε στις δύο πρώτες σειρές. Αμήν.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Fairest Lord Jesus”
(μετάφραση απ' τα Γερμανικά απ' τον Joseph A. Seiss, 1823-1904).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΑΠΕΦΡΟΝΗΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

DESPISED BUT LOVELY!

Μήνυμα του Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ
που κηρύχθηκε από τον Αιδ. Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν

“Aὐτὸς εἶναι ὅλος ἐπιθυμητός” (Άσμα Ασμάτων ε΄. 16).

I.   Πρώτον, ο χαμένος κόσμος δεν βρίσκει τον Ιησού καθόλου επιθυμητό, Ησαΐας νγ΄. 2-3.

II.  Δεύτερον, ο αληθινός Χριστιανός βλέπει ότι Αυτός είναι όλος
επιθυμητός, Κολοσσαείς α΄. 15-22, Λουκάν ζ΄. 38, 48,
Ψαλμός β΄. 12.