Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




Η ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ!

REVIVAL IS NO OPTION!
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή βράδυ, 1 Οκτωβρίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Evening, October 1, 2017

“Πλήν ἔχω τι κατὰ σοῦ, διότι τὴν ἀγάπην σου τὴν πρώτην ἀφῆκας. Ἐνθυμοῦ λοιπὸν πόθεν ἐξέπεσες καὶ μετανόησον καὶ κάμε τὰ πρῶτα ἔργα· εἰ δὲ μή, ἔρχομαι πρὸς σὲ ταχέως καὶ θέλω κινήσει τὴν λυχνίαν σου ἐκ τοῦ τόπου αὐτῆς, ἐὰν δὲν μετανοήσῃς” (Αποκάλυψη β΄. 4, 5).


Η εκκλησία στην Έφεσο ήταν σπουδαία εκκλησία. Ήταν καλή εκκλησία. Ήταν μια θεμελιώδης εκκλησία που μισούσε την ψευδοδιδασκαλία. Αλλά είχε ένα ελάττωμα. Αυτή η εκκλησία είχε γίνει εφησυχασμένη. Το κτίριο ήταν πληρωμένο. Οι άνθρωποι είχαν γίνει αρκετά εύποροι. Είχαν αρκετά χρήματα. Δεν χρειάζονταν τίποτα. Αλλά ο Χριστός είπε πως είχε ένα πράγμα εναντίον τους. Είχαν αφήσει την πρώτη τους αγάπη. Τους κάλεσε σε μετάνοια. Τους κάλεσε να επιστρέψουν και να βρουν την αγάπη και τον ζήλο που είχαν χάσει κατά τη διάρκεια των ετών. Αν αρνούνταν, ο Χριστός τούς προειδοποίησε για επερχόμενη κρίση. Η εκκλησία στο παρελθόν ήταν σαν λυχνία. Παρείχε φως σε έναν σκοτεινό κόσμο. Αν όμως η εκκλησία δεν μετανοούσε, ο Χριστός είπε, “Ἔρχομαι πρὸς σὲ ταχέως καὶ θέλω κινήσει τὴν λυχνίαν σου ἐκ τοῦ τόπου αὐτῆς, ἐὰν δὲν μετανοήσῃς”. Και στη συνέχεια ο Χριστός είπε, “Ὅστις ἔχει τίον ἄς ἀκούσῃ τί λέγει τὸ Πνεῦμα πρὸς τὰς ἐκκλησίας” (Αποκάλυψη β΄. 7). Αλλά η εκκλησία δεν μετανόησε και δεν γνώρισε αρκετή αναζωπύρωση για να σωθεί. Αυτή η κάποτε σπουδαία εκκλησία καταστράφηκε από τους στρατούς της Ρώμης, υπό του αυτοκράτορα Δομιτιανού κοντά στα τέλη του πρώτου αιώνα. Χτίστηκε ένα άλλο εκκλησιαστικό κτίριο, αλλά ολόκληρη η πόλη καταστράφηκε τελικά από τους Μουσουλμάνους.

Χρειάζεται να το εφαρμόσω στην εκκλησία μας; Στα παλιά χρόνια, η εκκλησία στην Έφεσο ήταν γεμάτη ζωή και χριστιανική αγάπη. Ήταν μια αναζωογονημένη εκκλησία γεμάτη αγάπη. Ήταν όπως κάποτε και η εκκλησία μας. Είχαμε εκκλησιαστικά σχίσματα. Αλλά ήταν πάντα σχίσματα σχετικά με την αφοσίωση και τη δέσμευση. Αυτοί που έφευγαν, πάντα έφευγαν επειδή δεν ήθελαν να είναι σοβαροί Χριστιανοί. Κάθε φορά που προσπαθούσα να τους κάνω να επιστρέψουν στην αγάπη για τον Χριστό, αυτές οι ομάδες ατόμων έφευγαν. Δεν έφευγαν ποτέ επειδή κήρυττα ψευδοδιδασκαλίες. Πάντοτε έφευγαν επειδή δεν ήθελαν να έχουν πνευματική αναζωπύρωση. Δεν ήθελαν να είναι μαθητές του Ιησού. Ο Ρίτσαρντ Όλιβας (Richard Olivas) προκάλεσε το χειρότερο σχίσμα. Είπε πως η μεγάλη εντολή του Χριστού πριν την ανάληψή Του ήταν μόνο για τους Αποστόλους, πως κανείς άλλος δεν χρειαζόταν να κερδίζει ψυχές. Αυτό ήταν το πρώτο του παράπονο. Μισούσε κυριολεκτικά τα λόγια του Ιησού, “Ζητεῖτε πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην αὐτοῦ” (Ματθαίον ϛ΄. 33). Έλεγε στους ανθρώπους να αναζητήσουν την επιτυχία και τα χρήματα παρά τη βασιλεία του Θεού. Συνέχισα να κηρύττω στους ανθρώπους να ξοδεύουν τη ζωή στο να κερδίσουν ψυχές και στην προσευχή. Τριακόσιοι άνθρωποι τον ακολούθησαν. Απομένουν μόνο περίπου 15 άτομα. Οι άνθρωποί μας κράτησαν τον Χριστό στο επίκεντρο και πέτυχαν πολλά περισσότερα από τους δικούς του ανθρώπους! Πολλά περισσότερα! Σχεδόν όλα τα παιδιά μας αποφοίτησαν από το κολλέγιο. Οι περισσότεροι από τους αρχικούς ανθρώπους στην εκκλησία μας απέκτησαν δικά τους σπίτια ή διαμερίσματα. Οι δικοί του άνθρωποι σκορπίστηκαν στους τέσσερις ανέμους. Είχαμε πολύ λίγα διαζύγια. Ο δικοί του ανυπομονούσαν να διαζευχθούν! Ποιοι λοιπόν είχαν καλύτερη κατάληψη; Σίγουρα, υποφέραμε για να πληρώσουμε γι' αυτό το κτίριο. Αλλά μας έκανε ισχυρούς μαθητές του Ιησού. Η δικοί του άνθρωποι έγιναν πολύ σύντομα αδύναμοι νεο-ευαγγελικοί. Υποφέραμε λίγο για τον Ιησού και ευλογηθήκαμε. Εκείνοι κυνήγησαν την κοσμικότητα και το χρήμα και καταστράφηκαν από τον Διάβολο! Ο Ιησούς είπε, “Δὲν δύνασθε νὰ δουλεύητε Θεὸν καὶ μαμμωνᾶ” (Ματθαίον ϛ΄. 24). Ο Κύριος είχε δίκιο και αυτοί είχαν άδικο! “Έχω αποφασίσει να ακολουθήσω τον Ιησού/ I Have Decided to Follow Jesus.” Σταθείτε και ψάλλετέ το!

Έχω αποφασίσει να ακολουθήσω τον Ιησού.
Έχω αποφασίσει να ακολουθήσω τον Ιησού.
Έχω αποφασίσει να ακολουθήσω τον Ιησού.
Δεν γυρίζω πίσω, δεν γυρίζω πίσω.

Ο σταυρός μπροστά μου, ο κόσμος πίσω μου.
Ο σταυρός μπροστά μου, ο κόσμος πίσω μου.
Ο σταυρός μπροστά μου, ο κόσμος πίσω μου.
Δεν γυρίζω πίσω, δεν γυρίζω πίσω.
   (“I Have Decided to Follow Jesus,” αποδίδεται σε Ινδουιστή που πίστεψε στον Χριστό, 19ος αιώνας).

Αμήν! Μπορείτε να καθήσετε.

Αλλά κάτι απαίσιο έγινε στην εκκλησία στην Έφεσο. Ο Ιησούς τούς είπε,

“Πλήν ἔχω τι κατὰ σοῦ, διότι τὴν ἀγάπην σου τὴν πρώτην ἀφῆκας” (Αποκάλυψη β΄. 4).

Δεν είπε πως “εξέπεσαν” από την πρώτη τους αγάπη. Είπε πως “άφησαν” την πρώτη τους αγάπη.

“Πλήν ἔχω τι κατὰ σοῦ, διότι τὴν ἀγάπην σου τὴν πρώτην ἀφῆκας” (Αποκάλυψη β΄. 4).

Ο Δρ Τζον Φ. Ουάλβορντ (Dr. John F. Walvoord) έδωσε τον λόγο. Είπε,

“Η εκκλησία στην Έφεσο βρισκόταν τώρα στη δεύτερη γενιά Χριστιανών.”

Χρειάζεται να πω περισσότερα; “Η εκκλησία βρισκόταν τώρα στη δεύτερη γενιά της.” Αυτό τα λέει όλα! Στη συνέχεια ο Δρ Ουάλβορντ είπε, “Η αγάπη του Θεού που χαρακτήριζε την πρώτη γενιά έλειπε” (John F. Walvoord, Th.D., The Revelation of Jesus Christ, Moody Press, 1973, p. 56).

Νέοι, εσείς είστε η δεύτερη γενιά της εκκλησίας μας! Δεν ανήκετε στους “39” ανθρώπους που έσωσαν αυτό το εκκλησιαστικό κτίριο. Αυτοί είναι η πρώτη γενιά, όχι εσείς! Ο Δρ Τσαν (Dr. Chan) μίλησε για το πώς η πρώτη γενιά, των “39”, αγαπούσε και υπηρετούσε τον Χριστό. Αυτός ήρθε στην εκκλησία μας ως έφηβος. Είπε,

Όταν πίστεψα στον Χριστό, η ζωή μου άλλαξε για πάντα, η αμαρτία μου καθαρίστηκε διαμέσου του Αίματός Του, και η εκκλησία έγινε το δεύτερό μου σπίτι! Έδωσα αμέσως τη ζωή μου στο έργο του Χριστού. Ο Δρ Χάιμερς συνεχώς κήρυττε πως πρέπει να είμαστε μαθητές του Χριστού, βάζοντας τον Χριστό και την εκκλησία πρώτα, αρνούμενοι τον εαυτό μας και κερδίζοντας ψυχές. Κήρυττε κατά του “Αντινομισμού” – του να είσαι άνομος “Χριστιανός”. Ήξερα πως αυτό που κήρυττε ήταν αλήθεια. Αυτό ήταν για μένα!... Προσευχόμασταν και ψάλλαμε μαζί. Έχω υπέροχες αναμνήσεις από εκείνα τα χρόνια. Πηγαίναμε για ευαγγελισμό αρκετές φορές την εβδομάδα. Γεμίζαμε ολόκληρη την αίθουσα. Έφερα την Τζούντι Κέιγκαν (Judy Cagan), τη Μελίσα Σάντερς (Melissa Sanders) και την Ουίνι Γιουνγκ (Winnie Yeung), η οποία έγινε σύζυγός μου. Ο Θεός με βοήθησε να τους φέρω διαμέσου του ευαγγελισμού στο πανεπιστήμιο UCLA... Η Κα Χάιμερς (ως έφηβη) έδωσε τη ζωή της στο έργο της εκκλησίας και δεν άφησε τίποτα να την σταματήσει. Την γνώριζα όταν πρωτοήρθε στην εκκλησία μας όταν ήμασταν και οι δύο νέοι. Είχε τότε, και εξακολουθεί να έχει μεγάλη αγάπη για τον Χριστό και πάθος στο να κερδίσει χαμένες ψυχές... Συνέχισε να κάνει το έργο δύο ανδρών στην εκκλησία μας, ακόμη και πριν αποφοιτήσει από το λύκειο... Τώρα εργάζεται αποκλειστικά με νεαρές Κινέζες και άλλα κορίτσια από την Ασία... Είναι η πιο αποτελεσματική διαπολιτισμική ιεραπόστολος που έχω γνωρίσει ποτέ (Against All Odds).

Η Ιλιάνα είναι άρρωστη τώρα τελευταία, αλλά δεν χάνει ποτέ τις συμπροσευχές ή τις βραδινές τηλεφωνικές κλήσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης – για να φέρει χαμένους ανθρώπους να ακούσουν το Ευαγγέλιο. Μια άλλη σπουδαία γυναίκα είναι η Κα Σαλαζάρ (Mrs. Salazar). Είναι σαν τη Mητέρα Τερέζα σε υψηλότερο βαθμό! Είναι αγία των Βαπτιστών!

Νέοι, μην απογοητεύσετε την εκκλησία μας όπως η δεύτερη γενιά στην Έφεσο! Είστε το μέλλον της εκκλησίας μας! Σας παρακαλώ – μην αφήσετε την πρώτη σας αγάπη για τον Ιησού!

Τώρα, λοιπόν, κοιτάξτε την Αποκάλυψη β΄. 3. Βρίσκεται στη σελίδα 1332 της Βίβλου με τα σχόλια του Σκόφιλντ (Scofield Study Bible).

“Καὶ ὑπέφερες καὶ ἔχεις ὑπομονήν καὶ διὰ τὸ ὄνομά μου ἐκοπίασας, καὶ δὲν ἀπέκαμες” (Αποκάλυψη β΄. 3).

Μια σύγχρονη μετάφραση το θέτει με τον εξής τρόπο, “Υπέφερες και πέρασες κακουχίες για το όνομά μου και δεν κουράστηκες”. Προσέξτε ότι αυτό περιγράφει το πώς ήταν στο παρελθόν – πέρασες. Πέρασες κακουχίες, δεν κουράστηκες. Είναι μια περιγραφή του πώς ήταν στο παρελθόν.

Ο Δρ Ουάλβορντ είπε, “Η εκκλησία βρισκόταν τώρα στη δεύτερη γενιά Χριστιανών... η αγάπη του Θεού που χαρακτήριζε την πρώτη γενιά έλειπε. Αυτή η χλιαρότητα της καρδιάς... ήταν επικίνδυνος πρόδρομος της πνευματικής απάθειας (της έλλειψης ενθουσιασμού) που αργότερα θα έσβηνε όλες τις χριστιανικές μαρτυρίες σ' αυτήν τη σημαντική εκκλησία. Πάντα έτσι ήταν στην Ιστορία της εκκλησίας: πρώτα μια χλιαρότητα της πνευματικής αγάπης, στη συνέχεια η αγάπη του Θεού αντικαθίσταται από μια αγάπη για τα πράγματα του κόσμου... Αυτό ακολουθείται από την αποχώρηση από την πίστη και την απώλεια της αποτελεσματικής μαρτυρίας” (Walvoord, ibid.).

Ήμουν πεπεισμένος πως αυτό συνέβαινε στην εκκλησία μας. Η δεύτερη γενιά της εκκλησίας μας ήταν πολύ πιο χλιαρή και λιγότερο ενθουσιώδης απ' ό,τι ήμασταν στην πρώτη γενιά. Ο Δρ Τσαν, ο Κος Γκρίφιθ (Mr. Griffith), η Δρ Τζούντι Κέιγκαν (Dr. Judy Cagan), η Κα Χάιμερς (Mrs. Hymers) – οι αρχικοί άνθρωποι που ήρθαν στην εκκλησία μας τη δεκαετία του 1970 – ήταν ζωντανοί, γεμάτοι ζήλο, γεμάτοι αγάπη και βαθιά συντροφικότητα – και ισχυρή δέσμευση στον Χριστό. Με άλλα λόγια, έμοιαζαν πολύ με την πρώτη γενιά Χριστιανών στην εκκλησία της Εφέσου.

Αλλά η ζεστασιά και ο ζήλος δεν πέρασαν στα περισσότερα παιδιά της εκκλησίας – εκείνα που μεγάλωσαν στη δεύτερη γενιά. Τα άτομα της δεύτερης γενιάς ήταν εδώ όλη τους τη ζωή. Ακολούθησαν τη ρουτίνα. Ήρθαν στις συμπροσευχές, αλλά ή δεν προσεύχονταν, ή προσεύχονταν ψυχρές προσευχές χωρίς ζήλο. “Η αγάπη του Θεού που χαρακτήριζε την πρώτη γενιά έλειπε από τις ζωές των περισσοτέρων.” Μόνο ο Τζον Κέιγκαν (John Cagan) ξεχώρισε και ήταν σαν την πρώτη γενιά. Ήταν επειδή είχε μια μεταστροφή που του άλλαξε τη ζωή, που είχε ως αποτέλεσμα το είδος της αγάπης και του ζήλου που είχε η παλαιότερη γενιά. Αν δεν ήταν αθλητής και φυσικός ηγέτης, θα είχε ανακατευτεί με τα άλλα ψυχρά παιδιά της εκκλησίας. Κάποια παιδιά της ηλικίας του έφυγαν από την εκκλησία. Άλλοι ήταν ψυχροί και κυνικοί. Μερικοί απ' αυτούς εξακολουθούν να είναι έτσι. Ακόμη και ο ίδιος ο Τζον μερικές φορές ήταν συγχυσμένος, αναρωτώμενος γιατί η γενιά του ήταν τόσο ψυχρή και κοσμική.

Σε αυτό το σημείο άρχισα να συνειδητοποιώ πως χρειαζόμασταν πνευματική αναζωπύρωση. Η δεύτερη γενιά δεν θα μπορούσε ποτέ να κρατήσει την εκκλησία μας γεμάτη ζωή, αγάπη και δύναμη, αν δεν μεταμορφωνόταν από μια πραγματική εμπειρία με τον Χριστό σε μια ισχυρή μεταστροφή. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης γενιάς ή επαναστάτησε και άφησε την εκκλησία, ή βολεύτηκε σε έναν ψυχρό κυνισμό. Κάποιοι απ' αυτούς απέρριψαν τον Χριστό. Αν και παρέμειναν, αρνήθηκαν να μεταστραφούν. Κάποιοι απ' αυτούς άρχισαν ακόμη και να σκέφτονται πως η μεταστροφή δεν ήταν αληθινή. Άλλοι απαίτησαν κάποια εσωτερική αλλαγή ως απόδειξη πως ο Χριστός ήταν αληθινός.

Έναν έναν τους αντιμετωπίσαμε μέχρι που μεταστράφηκαν πραγματικά ή που εγκατέλειψαν την εκκλησία. Στο τέλος, η πλειοψηφία τους μεταστράφηκε – αν και είχαν μεγάλη δυσκολία να γίνουν σαν την πρώτη γενιά. Για να το κάνουν αυτό έπρεπε να “θυμηθούν από πού εξέπεσαν”. Αυτοί, όπως και ο Τζον Κείγκαν έπρεπε να συνειδητοποιήσουν πως η πίστη τους ήταν νεκρή σε σύγκριση με την πίστη των “τριάντα εννέα” – των γονέων τους και της παλαιότερης γενιάς. Δεύτερον, έπρεπε να “μετανοήσουν και να κάνουν τα πρώτα έργα”. Έπρεπε να έχουν αλλαγή νοοτροπίας και καρδιάς. Έπρεπε να επιστρέψουν και να έχουν πραγματική μεταστροφή (τα πρώτα έργα). Δόξα τω Θεώ, κάποιοι απ' αυτούς το έκαναν – όπως η Έμι (Emi) και η Αϊάκο (Ayako), όπως ο Φίλιπ (Philip) και ο Τίμοθι (Timothy), όπως ο Ουέσλι (Wesley) και ο Νόα (Noah) – και κάποιοι άλλοι.

Τότε ο Θεός άρχισε να στέλνει αναζωπύρωση ανάμεσά μας! Δόξα τω Θεώ, μπορούσε τελικά να μας εμπιστευθεί αρκετά ώστε να στείλει το Πνεύμα Του. Τους τελευταίους μήνες περίπου 20 νέοι άνθρωποι ήρθαν και σώθηκαν. Αυτές οι συναθροίσεις συνεχίζουν να διεξάγονται για να θεμελιωθούν αυτοί οι νέοι άνθρωποι στην πίστη!

Τώρα ο Τζον Κέιγκαν είπε πως “η αναζωπύρωση είναι το επόμενο κομμάτι του παζλ”. Η εκκλησία μας πρέπει να δίνει έμφαση στην αναζωπύρωση ξανά και ξανά, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να δούμε πιστούς με ζήλο όπως τα αρχικά μέλη της εκκλησίας μας. Αυτό χρειάζονταν στην εκκλησία της Εφέσου – και αυτό χρειάζεται η εκκλησία μας σήμερα. Το αποκαλώ “αναζωπύρωση για επιβίωση!”

Αδελφοί και αδελφές, πρέπει να ομολογούμε επανειλημμένα τις αμαρτίες μας και να προσευχόμαστε για περισσότερη από την παρουσία του Θεού να κατέβει ανάμεσά μας, με το ένα κύμα αναζωπύρωσης μετά το άλλο. Κάντε το! Κάντε το! Κάντε το! Σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο υπ' αριθμόν 15, “Θα ζήσω γι' Αυτόν/I’ll Live for Him.”

Τη ζωή μου, την αγάπη μου δίνω σε Σένα, Αμνέ του Θεού που πέθανες για μένα.
   Είθε να είμαι για πάντα πιστός, Σωτήρα μου και Θεέ μου!
Θα ζήσω γι' Αυτόν που πέθανε για μένα, πόσο πλήρης θα είναι η ζωή μου!
   Θα ζήσω γι' Αυτόν που πέθανε για μένα, τον Σωτήρα και Θεό μου!

Πιστεύω τώρα πως με δέχεσαι, επειδή πέθανες για να ζήσω.
   Και τώρα πλέον εμπιστεύομαι Εσένα, Σωτήρα Μου και Θεέ μου!
Θα ζήσω γι' Αυτόν που πέθανε για μένα, πόσο πλήρης θα είναι η ζωή μου!
   Θα ζήσω γι' Αυτόν που πέθανε για μένα, τον Σωτήρα και Θεό μου!

Εσύ που πέθανες στο Γολγοθά, για να σώσεις την ψυχή μου και να με ελευθερώσεις,
   Θα αφιερώσω τη ζωή μου σε Σένα, Σωτήρα Μου και Θεέ μου!
Θα ζήσω γι' Αυτόν που πέθανε για μένα, πόσο πλήρης θα είναι η ζωή μου!
   Θα ζήσω γι' Αυτόν που πέθανε για μένα, τον Σωτήρα και Θεό μου!
(“I’ll Live For Him” του Ralph E. Hudson, 1843-1901; τροποποιημένο από τον Ποιμένα).

Τώρα ψάλλετε το νούμερο 19, “ Εδώ είναι η αγάπη/Here is Love.”

Εδώ είναι η αγάπη, απέραντη σαν τον ωκεανό, καλοσύνη σαν πλημμύρα,
   Όταν ο Άρχοντας της Ζωής, η Λύτρωσή μας, έχυσε για μας το πολύτιμο Αίμα Του.
Ποιος δεν θα θυμάται την αγάπη Του; Ποιος δεν θα ψάλλει τον έπαινό Του;
   Δεν μπορεί να ξεχαστεί ποτέ, για όλες τις αιώνιες ημέρες του Ουρανού.

Στο βουνό της σταύρωσης, οι πηγές άνοιξαν βαθιές και ευρείες.
   Μέσ' από τις πλημμυρίδες του ελέους του Θεού, ήρθε ένα απέραντο κύμα χάρης.
Η χάρη και η αγάπη, σαν ισχυρά ποτάμια, χύνονταν συνεχώς από ψηλά,
   Η ειρήνη και η δικαιοσύνη του Ουρανού, φίλησαν με αγάπη έναν ένοχο κόσμο.

Αποδεχόμενος όλη την αγάπη Σου, θα σε αγαπώ, όλες τις ημέρες μου.
   Θα αναζητήσω μόνο τη βασιλεία Σου, και η ζωή μου θα είναι για τον έπαινό Σου.
Μόνο Εσύ θα είσαι η δόξα μου, τίποτα στον κόσμο δεν βλέπω.
   Εσύ με καθάρισες και με αγίασες, Εσύ ο Ίδιος με ελευθέρωσες.

Με την αλήθεια Σου με κατευθύνεις, με το Πνεύμα Σου μέσω του Λόγου Σου.
   Η χάρη σου ικανοποιεί την ανάγκη μου, καθώς Σε εμπιστεύομαι, Κύριέ μου.
Από την πληρότητά Σου δίνεις την μεγάλη Σου αγάπη και δύναμη σε μένα,
   Χωρίς μέτρο, πλήρεις και απεριόριστες, ελκύοντας την καρδιά μου σε Σένα.
(“Here is Love, Vast as the Ocean” του William Rees, 1802-1883).

Δρ Τσαν, παρακαλώ προσευχηθείτε για μας με τη χάρη του Θεού.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ:
“Jesus is the Sweetest Name I Know” (της Lela Long, 1924).