Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




Ο ΝΩΕ ΕΥΡΕ ΧΑΡΙΝ!

(ΚΗΡΥΓΜΑ #19 ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ)
NOAH FOUND GRACE!
(SERMON #19 ON THE BOOK OF GENESIS)
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Σάββατο βράδυ, 24 Ιουνίου 2017
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Saturday Evening, June 24, 2017

“Καὶ εἶπε Κύριος πρὸς τὸν Νῶε, Εἴσελθε σύ, καὶ πᾶς ὁ οἶκός σου, εἰς τὴν κιβωτόν· διότι σὲ εἶδον δίκαιον ἐνώπιόν μου ἐν τῇ γενεᾷ ταύτῃ” (Γένεση ζ΄. 1).


Ο Νώε δεν σώθηκε επειδή ήταν καλός. Σώθηκε επειδή ο Θεός είπε, “Διότι σὲ εἶδον δίκαιον” (Γένεση ζ΄. 1). Ο Θεός τον θεώρησε δίκαιο άνθρωπο. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή. Δίνεται στη Γένεση, κεφάλαιο έξι, εδάφιο οκτώ. Παρακαλώ πηγαίντε εκεί μέσα στη Βίβλο σας.

“Ὁ δὲ Νῶε εὗρε χάριν ἐνώπιον Κυρίου” (Γένεση ϛ΄. 8).

Ο Νώε βρήκε χάρη ενώπιον του Θεού. Και ο Θεός είπε, “Σὲ εἶδον δίκαιον ἐνώπιόν μου ἐν τῇ γενεᾷ ταύτῃ” (Γένεση ζ΄. 1).

Αυτό μιλάει για δικαιοσύνη που του λογαριάστηκε. Στην επιστολή προς Εβραίους ια΄. 7 μάς λέει ξεκάθαρα πως ο Νώε σώθηκε διαμέσου της πίστης:

“Διὰ πίστεως ὁ Νῶε…κατεσκεύασε κιβωτὸν πρὸς σωτηρίαν τοῦ οἴκου αὑτοῦ” (Εβραίους ια΄. 7).

Πρέπει να το επαναλάβω, ο Νώε δεν σώθηκε επειδή ήταν καλός, αν και ήταν καλός άνθρωπος από πολλές απόψεις. Αλλά δεν ήταν τέλειος άνθρωπος, αφού μας λέει ξεκάθαρα η Βίβλος πως μέθυσε με κρασί μετά τον Κατακλυσμό (αναφ. Γένεση θ΄. 20-21). Μπορούμε να συγχωρήσουμε τον Νώε. Είχε περάσει μια τρομακτική δοκιμασία, και ίσως να προσπαθούσε να πνίξει τους τρόμους και τους εφιάλτες του σχετικά με τον Κατακλυσμό με λίγο κρασί. Ή ίσως να ήταν απλώς ένα λάθος, και να μην ήξερε τι επίδραση θα είχε το κρασί επάνω του, αφού δεν υπήρχε τέτοια ζύμωση πριν πέσει ο θόλος του νερού επάνω στη γη κατά τον Κατακλυσμό.

Όπως και να' χει, η Βίβλος δεν απεικονίζει τον Νώε ως τέλειο άνθρωπο. Αλλά ήταν, όπως έλεγαν οι Πουριτανοί, “Δικαιωμένος αν και αμαρτωλός”. Δεν ήταν τέλειος, αλλά ήταν δικαιωμένος ενώπιον του Θεού διαμέσου της πίστης στον προ-ενσαρκωμένο Χριστό. Ο Νώε είχε πίστη στον Χριστό, η οποία τού δόθηκε από τη χάρη του Θεού (πρβ. Γένεση ϛ΄. 8). Όταν ο Νώε πίστεψε στον Χριστό, ο Θεός λογάριασε ή καταλόγισε τη δικαιοσύνη του Χριστού στον λογαριασμό του. Στην Καινή Διαθήκη η Βίβλος λέει κάτι θαυμάσιο επάνω σ' αυτό το θέμα. Ακούστε την επιστολή προς Ρωμαίους, κεφάλαιο τέσσερα, εδάφια πέντε και έξι.

“Εἰς τὸν μή ἐργαζόμενον ὅμως, πιστεύοντα δὲ εἰς τὸν δικαιοῦντα τὸν ἀσεβῆ, ἡ πίστις αὐτοῦ λογίζεται εἰς δικαιοσύνην, καθὼς καὶ ὁ Δαβὶδ λέγει τὸν μακαρισμὸν τοῦ ἀνθρώπου, εἰς τὸν ὁποῖον ὁ Θεὸς λογίζεται δικαιοσύνην, χωρὶς ἔργων” (Ρωμαίους δ΄. 5-6).

Όταν ο Θεός είπε στον Νώε, “Σὲ εἶδον δίκαιον ἐνώπιόν μου ἐν τῇ γενεᾷ ταύτῃ” (Γένεση ζ΄. 1), έλεγε πως δεν έβλεπε τις αμαρτίες του Νώε, επειδή η δικαιοσύνη του Χριστού είχε μπει στον λογαριασμό του διαμέσου της πίστης. Αυτό είναι το σύνθημα της Μεταρρύθμισης – “Sola Fide” – σωτηρία διαμέσου της πίστης στον Χριστό μόνον! Ο Νώε δεν σώθηκε με το να είναι καλός. Σώθηκε διαμέσου της πίστης στον προ-ενσαρκωμένο Χριστό!

Τώρα σκεφτείτε την ίδια την κιβωτό. Η κιβωτός δεν ήταν πλοίο. Δεν χτίστηκε για να ταξιδεύει σαν καράβι. Ήταν απλά ένα μακρύ μαύρο κουτί με κωνικά άκρα. Ήταν εξ ολοκλήρου καλυμμένο με μαύρη πίσσα. Ο Δρ Μαγκί (Dr. McGee) έκανε αυτά τα σχόλια σχετικά με την κιβωτό:

     Η εντύπωση που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι για την κιβωτό είναι η εντύπωση που έδωσαν οι μικρές εικόνες του Κυριακού Σχολείου, που την έκαναν να μοιάζει με ένα πλωτό σπίτι. Ήταν, για μένα, μία γελοία παρωδία. Ήταν μια καρικατούρα της Κιβωτού αντί για μια εικόνα όπως ήταν στην πραγματικότητα.
     Πρώτ' απ' όλα, οι οδηγίες για την κατασκευή της Κιβωτού αποκαλύπτουν ότι ήταν αρκετά μεγάλη. “Τὸ μῆκος τῆς κιβωτοῦ θέλει εἶσθαι τριακοσίων πηχῶν.” Αν ένας πήχης είναι 45 εκατοστά, έχουμε κάποια ιδέα για το πόσο μεγάλη ήταν αυτή η κιβωτός.
     Κάποιοι ρωτάνε σχετικά με το πώς μπορούσαν να κατασκευάσουν κάτι τόσο αξιοσημείωτο εκείνη την εποχή. Φίλε μου, δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους των σπηλαίων. Έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ ευφυή άνθρωπο. Βλέπετε, η νοημοσύνη που έχει η φυλή σήμερα ήρθε διαμέσου του Νώε, και αυτός ήταν ένας πολύ ευφυής άνθρωπος.
     Ο Νώε δεν κατασκευάζει ένα ωκεάνιο πλοίο για να αντέξει κύματα δεκαπέντε μέτρων. Το μόνο που χτίζει είναι ένας χώρος για ζωή, ζωική και ανθρώπινη, όπου μπορεί να παραμείνει για μία αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο – όχι για να περάσει μέσα από μια καταιγίδα, αλλά για να περιμένει τον κατακλυσμό να περάσει. Γι' αυτόν το λόγο, η κιβωτός μπορεί να στερείται πολλών που θα βρίσκατε σε ένα ωκεάνιο πλοίο, και αυτό θα του έδινε πολύ περισσότερο χώρο (J. Vernon McGee, Thru the Bible, Thomas Nelson, 1983, volume I, p. 39).

Οι Ουίτκομπ (Whitcomb) και Μόρις (Morris) επεσήμαναν πως οι Βαβυλώνιοι είχαν τον πήχη στα 50,2 εκατοστά και οι Αιγύπτιοι είχαν τον πήχη στα 52,4 εκατοστά. Οι Ουίτκομπ και Μόρις μάς λένε πως οι Εβραίοι είχαν τον πήχη στα 51,8 εκατοστά (John C. Whitcomb and Henry M. Morris, The Genesis Flood, Presbyterian and Reformed Publishing Company, 1993, p. 10). Αυτό θα έκανε την κιβωτό εκατόν πενήντα πέντε μέτρα στο μήκος. To υπερωκεάνιο Βασίλισσα Μαίρη, το οποίο είναι αγκυροβολημένο κοντά στο Λος Άντζελες, στο Λονγκ Μπιτς, έχει μήκος 310 μέτρα, το διπλάσιο του μήκους της κιβωτού. Αλλά, ένα μεγάλο μέρος του χώρου της Βασίλισσας Μαίρης καταλαμβάνεται από κινητήρες και άλλα μηχανήματα. Δεν υπήρχαν μηχανήματα στην κιβωτό. Ήταν κούφια παντού, πράγμα που σημαίνει πως ο πραγματικός χώρος για τους ανθρώπους και τα ζώα μέσα στην κιβωτό ήταν πιθανώς συγκρίσιμος, ή ακόμη και μεγαλύτερος, από τη Βασίλισσα Μαίρη – που είναι ένα πολύ μεγάλο πλοίο.

Ο Δρ Ουίτκομπ και ο Δρ Μόρις είχαν δίκιο λέγοντας πως το τεράστιο μέγεθος της κιβωτού υποδηλώνει έναν παγκόσμιο κατακλυσμό:

Όχι μόνο δεν θα ήταν απαραίτητη μία κιβωτός τέτοιων γιγαντιαίων διαστάσεων για μια τοπική πλημμύρα, αλλά δεν θα υπήρχε ανάγκη καν για κιβωτό! Η όλη διαδικασία κατασκευής ενός τέτοιου σκάφους, που περιλαμβάνει πάνω από έναν αιώνα σχεδιασμού και εργασίας, απλά και μόνο για να ξεφύγει από μια τοπική πλημμύρα, δύσκολα μπορεί να περιγραφεί ως κάτι άλλο παρά απολύτως ανόητο και περιττό. Θα ήταν πολύ πιο λογικό ο Θεός απλώς να προειδοποιήσει τον Νώε για την επερχόμενη καταστροφή, ώστε να μπορέσει να μετακινηθεί σε μια περιοχή που δεν θα επηρεαζόταν από τον Κατακλυσμό, όπως και έβγαλε τον Λωτ από τα Σόδομα πριν πέσει η φωτιά από τον ουρανό. Όχι μόνο αυτό, αλλά και ο μεγάλος αριθμός όλων των ειδών των ζώων, και σίγουρα και τα πτηνά, θα μπορούσαν εύκολα να μετακινηθούν, χωρίς να χρειάζεται να αποθηκευτούν και να φροντίζονται για έναν χρόνο μέσα στην Κιβωτό! Ολόκληρη η ιστορία καταντάει γελοία αν ο Κατακλυσμός ήταν περιορισμένος σε κάποιο μέρος της Μέσης Ανατολής (John C. Whitcomb and Henry M. Morris, The Genesis Flood, Presbyterian and Reformed, 1993, p. 11).

Υπάρχουν πολλά πράγματα σχετικά με την Κιβωτό που θα πρέπει να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για μας σήμερα. Θέλω να σκεφτούμε τρία απ' αυτά απόψε.

I. Πρώτον, η κιβωτός λέει πως πρέπει να είστε εν Χριστώ για να σωθείτε.

Το αρχικό μας κείμενο λέει

“Καὶ εἶπε Κύριος πρὸς τὸν Νῶε, Εἴσελθε σύ, καὶ πᾶς ὁ οἶκός σου, εἰς τὴν κιβωτόν” (Γένεση ζ΄. 1).

Τώρα ακούστε τη Γένεση κεφάλαιο επτά, εδάφιο δεκαέξι:

“Καὶ τὰ εἰσερχόμενα, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἀπὸ πάσης σαρκός, εἰσῆλθον, καθὼς προσέταξεν εἰς αὐτὸν ὁ Θεός· καὶ ἔκλεισεν ὁ Κύριος τὴν κιβωτὸν ἐπάνω αὐτοῦ” (Γένεση ζ΄. 16).

Και το εδάφιο επτά λέει:

“Καὶ εἰσῆλθεν ὁ Νῶε, καὶ οἱ υἱοὶ αὐτοῦ, καὶ ἡ γυνή αὐτοῦ, καὶ αἱ γυναῖκες τῶν υἱῶν αὐτοῦ μετ᾿ αὐτοῦ, εἰς τὴν κιβωτόν, ἐξ αἰτίας τῶν ὑδάτων τοῦ κατακλυσμοῦ” (Γένεση ζ΄. 7).

Ο Νώε και η οικογένειά του έκαναν ό,τι τους είπε ο Θεός να κάνουν (Γένεση ζ΄. 1). Μπήκαν μέσα στην κιβωτό. Και εσείς πρέπει μπείτε μέσα στον Χριστό. Η Βίβλος λέει,

“Ὅστις πιστεύει εἰς αὐτὸν (τον Ιησού) δὲν κρίνεται…” (Ιωάννην γ΄. 18).

Έχουμε τη λέξη “εἰς”. Σύμφωνα με τον Δρ Ζωδιάτη, σημαίνει “η πρωταρχική ιδέα της κίνησης από έξω προς τα μέσα σε ένα μέρος ή ένα πράγμα”. Πρέπει να έρθετε εἰς τον Ιησού δια της πίστης – επάνω στον Ουρανό, στα δεξία του Θεού. Όπως ο Νώε μπήκε μέσα στην κιβωτό, έτσι κι εσείς πρέπει να μπείτε μέσα στον Χριστό. “Ὅστις πιστεύει εἰς αὐτὸν δὲν κρίνεται…” (Ιωάννην γ΄. 18). Πολλές φορές η Βίβλος μιλάει για αυτούς που είναι “εν Χριστώ”. Εδώ είναι δύο γνωστά εδάφια:

“Δὲν εἶναι τώρα λοιπὸν οὐδεμία κατάκρισις εἰς τοὺς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ…” (Ρωμαίους η΄. 1).

“Ὅθεν ἐὰν τις ἦναι ἐν Χριστῷ εἶναι νέον κτίσμα…” (Β΄ Κορινθίους ε΄. 17).

Ο Παύλος μιλάει για αυτούς που “ἦσαν εἰς τὸν Χριστόν” (Ρωμαίους ιϛ΄. 7).

Εσείς είστε εν Χριστώ; Πρέπει να εισέλθετε σ' Αυτόν δια της πίστης, όπως ο Νώε εισήλθε στην Κιβωτό. Ο Ιησούς είπε,

“Ἐγὼ εἶμαι ἡ θύρα· δι᾿ ἐμοῦ ἐὰν τις εἰσέλθῃ, θέλει σωθῆ” (Ιωάννην ι΄. 9).

Δεν ξέρω ακριβώς πώς να το εξηγήσω, αλλά ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στη διακονία είναι να κάνεις τους ανθρώπους να κατανοήσουν αυτήν την φαινομενικά απλή ιδέα: Ελάτε στον Χριστό. Ελάτε μέσα στον Χριστό!

Να το πω ως εξής. Ας υποθέσουμε πως είχατε ζήσει στην εποχή του Νώε και τον είχατε ακούσει να κηρύττει πως ερχόταν ένας μεγάλος Κατακλυσμός. Και τον ακούσατε να λέει πως έπρεπε να μπείτε μέσα στην κιβωτό για να σωθείτε. “Ναι,” λέτε, “είναι αλήθεια. Η κρίση έρχεται. Ναι, είναι αλήθεια, μόνο η κιβωτός μπορεί να με σώσει. Το πιστεύω αυτό.” Θα είχατε σωθεί από τον Κατακλυσμό; Όχι βέβαια! Θα έπρεπε να σηκωθείτε και να μπείτε μέσα στη κιβωτό για να σωθείτε – όχι μόνο να πιστεύετε πως θα μπορούσε να σας σώσει – αλλά να μπείτε μέσα σ' αυτή! Και αυτό ζητάω από εσάς να κάνετε! Μη κάθεστε εκεί και πιστεύετε πως ο Χριστός μπορεί να σας σώσει! Ελάτε στον Χριστό με πίστη! Ο Ιησούς είπε:

“Τὸν ἐρχόμενον πρὸς ἐμὲ δὲν θέλω ἐκβάλει ἔξω” (Ιωάννην ϛ΄. 37).

Ναι, η κιβωτός λέει πως πρέπει να εισέλθετε στον Χριστό.

II. Δεύτερον, η κιβωτός λέει πως πρέπει να εισέλθετε στην εκκλησία, το σώμα του Χριστού.

Ξέρω πως πολλοί άνθρωποι θα διαφωνήσουν μαζί μου. Πολλοί σήμερα αγνοούν ή υποβαθμίζουν την τοπική εκκλησία. Αλλά κάνουν λάθος. Η κιβωτός δεν είναι μόνο τύπος του Χριστού. Είναι επίσης τύπος ή εικόνα της τοπικής εκκλησίας της Καινής Διαθήκης.

Τώρα, πώς εισέρχεσαι στην εκκλησία; Στην Α΄ Κορινθίους, κεφάλαιο δώδεκα, εδάφιο είκοσι επτά, λέει,

“Καὶ σεῖς εἶσθε σῶμα Χριστοῦ καὶ μέλη κατὰ μέρος. Καὶ ἄλλους μὲν ἔθεσεν ὁ Θεὸς ἐν τῇ ἐκκλησίᾳ…” (Α΄ Κορινθίους ιβ΄. 27-28).

Θα σταματήσουμε εκεί. Θέλω μόνο να δούμε πως ο όρος “σώμα του Χριστού” αναφέρεται στην εκκλησία, το τοπικό σώμα των πιστών στον Ιησού. Τώρα ακούστε το εδάφιο δεκατρία:

“Διότι ἡμεῖς πάντες διὰ τοῦ ἑνὸς Πνεύματος ἐβαπτίσθημεν εἰς ἕν σῶμα…” (Α΄ Κορινθίους ιβ΄. 13).

Είστε βαπτισμένοι εις την τοπική εκκλησία διαμέσου του Αγίου Πνεύματος. Έτσι γίνεστε πραγματικό, ζωντανό μέλος της εκκλησίας!

Τώρα, δεν είναι δικό σας θέμα το να ανησυχείτε για το πώς συμβαίνει αυτό. Είναι δικό σας θέμα να έρθετε στον Ιησού. Όταν έρχεστε στον Ιησού, το Άγιο Πνεύμα σας βαπτίζει αυτόματα εις την εκκλησία!

Παρακαλώ πηγαίντε στη Γένεση, κεφάλαιο επτά, εδάφιο δεκαέξι. Όταν ο Νώε μπήκε στην κιβωτό, η Βίβλος λέει, “Ἔκλεισεν ὁ Κύριος τὴν κιβωτὸν ἐπάνω αὐτοῦ” (Γένεση ζ΄. 16). Αυτό μιλάει για το Άγιο Πνεύμα του Θεού που σας κλείνει μέσα στην εκκλησία βαπτίζοντάς σας πνευματικά μέσα στο σώμα! Ναι, η κιβωτός μιλά για ένωση με τον Χριστό και ένωση με την τοπική εκκλησία. Αν δεν είστε “κλεισμένοι” με τον Χριστό και με την τοπική εκκλησία από τον Κύριο, θα χαθείτε όταν έρθει η κρίση. Αν είστε “κλεισμένοι” μέσα, είστε ασφαλείς. Αυτό μιλάει για την αιώνια ασφάλεια αυτών που μεταστρέφονται. Αυτοί που ακούνε τον Χριστό δεν θα χαθούν ποτέ!

III. Τρίτον, η κιβωτός λέει πως πρέπει να εισέλθετε από τη στενή πύλη.

Πώς μπήκε στην κιβωτό ο Νώε; Πηγαίντε στη Γένεση, κεφάλαιο έξι, εδάφιο δεκαέξι:

“…τὴν θύραν τῆς κιβωτοῦ θέλεις βάλει ἐκ πλαγίων…” (Γένεση ϛ΄. 16).

Ο Ιησούς είπε, “Ἐγὼ εἶμαι ἡ θύρα· δι᾿ ἐμοῦ ἐὰν τις εἰσέλθῃ, θέλει σωθῆ...” (Ιωάννην ι΄. 9). Ο Νώε πέρασε από την πόρτα για να μπει στην κιβωτό. Πρέπει να έρθετε διαμέσου του Χριστού στη σωτηρία. Ο Ιησούς είπε, “Εἰσέλθετε διὰ τῆς στενῆς πύλης” (Ματθαίον ζ΄. 13).

Ξανά, ο Χριστός είπε:

“Ἀγωνίζεσθε νὰ εἰσέλθητε διὰ τῆς στενῆς πύλης· διότι πολλοί, σᾶς λέγω, θέλουσι ζητήσει νὰ εἰσέλθωσι καὶ δὲν θέλουσι δυνηθῆ” (Λουκάν ιγ΄. 24).

Αυτό ακριβώς συνέβη στον καιρό του Νώε. Ακούστε τη Γένεση, κεφάλαιο επτά, εδάφιο τέσσερα. Ο Θεός είπε:

“Ἐπειδή ἔτι μετὰ ἑπτὰ ἡμέρας ἐγὼ φέρω βροχήν ἐπὶ τῆς γῆς…” (Γένεση ζ΄. 4).

Προσέξτε επίσης το εδάφιο δέκα:

“Καὶ μετὰ τὰς ἑπτὰ ἡμέρας, τὰ ὕδατα τοῦ κατακλυσμοῦ ἐπῆλθον ἐπὶ τῆς γῆς” (Γένεση ζ΄. 10).

Ο Νώε μπήκε στην κιβωτό. Ο Θεός τον έκλεισε μέσα. Η πόρτα ήταν κλειστή. Επτά ημέρες πέρασαν και δεν συνέβη τίποτα. Τότε ξεκίνησε η κρίση. Κανένας άλλος δεν μπήκε στη κιβωτό! Ήταν πολύ αργά!

Μπορώ σχεδόν να ακούσω τους ανθρώπους να φωνάζουν, “Άσε μας να μπούμε! Άσε μας να μπούμε!” Αλλά ήταν πολύ αργά!

“Ἀγωνίζεσθε νὰ εἰσέλθητε διὰ τῆς στενῆς πύλης· διότι πολλοί, σᾶς λέγω, θέλουσι ζητήσει νὰ εἰσέλθωσι καὶ δὲν θέλουσι δυνηθῆ” (Λουκάν ιγ΄. 24).

Ελάτε στον Ιησού Χριστό τώρα – πριν είναι αιωνίως πολύ αργά!


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Νόα Σονγκ (Mr. Noah Song): Γένεση ϛ΄. 5-8.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“If You Linger Too Long” (του Dr. John R. Rice, 1895-1980).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ο ΝΩΕ ΕΥΡΕ ΧΑΡΙΝ!

(ΚΗΡΥΓΜΑ #19 ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ)
NOAH FOUND GRACE!
(SERMON #19 ON THE BOOK OF GENESIS)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Καὶ εἶπε Κύριος πρὸς τὸν Νῶε, Εἴσελθε σύ, καὶ πᾶς ὁ οἶκός σου, εἰς τὴν κιβωτόν· διότι σὲ εἶδον δίκαιον ἐνώπιόν μου ἐν τῇ γενεᾷ ταύτῃ” (Γένεση ζ΄. 1).

(Γένεση ϛ΄. 8, Εβραίους ια΄. 7,
Γένεση θ΄. 20-21, Ρωμαίους δ΄. 5-6)

I.   Πρώτον, η κιβωτός λέει πως πρέπει να είστε εν Χριστώ για να
σωθείτε, Γένεση ζ΄. 16, 7, Ιωάννην γ΄. 18, Ρωμαίους η΄. 1,
Β΄ Κορινθίους ε΄. 17, Ιωάννην ι΄. 9, Ιωάννην ϛ΄. 37.

II.  Δεύτερον, η κιβωτός λέει πως πρέπει να εισέλθετε στην εκκλησία,
το σώμα του Χριστού, Α΄ Κορινθίους ιβ΄. 27-28, 13,
Γένεση ζ΄. 16.

III. Τρίτον, η κιβωτός λέει πως πρέπει να εισέλθετε από τη στενή
πύλη, Γένεση ϛ΄. 16, Ιωάννην ι΄. 9, Ματθαίον ζ΄. 13,
Λουκάν ιγ΄. 24, Γένεση ζ΄. 4, Γένεση ζ΄. 10.