Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΥΣ

DELIVERANCE IS ONLY FOR THE DISSATISFIED
(Greek)

Κήρυγμα του Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ
που κηρύχθηκε από τον Κο Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν
στο Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 14 Μαΐου 2017
A sermon written by Dr. R. L. Hymers, Jr.
and preached by Mr. John Samuel Cagan
at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, May 14, 2017

“Δὲν ἔχουσι χρείαν ἰατροῦ οἱ ὑγιαίνοντες, ἀλλ᾿ οἱ πάσχοντες. Δὲν ἦλθον διὰ νὰ καλέσω δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν” (Λουκάν ε΄. 31-32).


Ο Ιησούς βγήκε έξω και είδε έναν τελώνη που λεγόταν Λευίς. Αυτό ήταν το άλλο όνομα του Ματθαίου. Ο Ιησούς κάλεσε τον Ματθαίο να Τον ακολουθήσει,

“Καὶ ἀφήσας ἅπαντα, ἐσηκώθη καὶ ἠκολούθησεν αὐτόν” (Λουκάν ε΄. 28).

Ο Ματθαίος ήταν τελώνης, φοροεισπράκτορας για τη Ρώμη. Οι Ιουδαίοι μισούσαν τους τελώνες, επειδή η Ρώμη τούς επέτρεπε να φορολογούν τους Ιουδαίους πολύ περισσότερο απ' ό,τι απαιτούσε ο νόμος. Παρέδιδαν ένα μέρος των χρημάτων που συγκέντρωναν, και κρατούσαν τα υπόλοιπα για τον εαυτό τους. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι τελώνες ήταν πολύ πλούσιοι, και οι άλλοι Ιουδαίοι τούς μισούσαν. Ο ιουδαϊκός λαός τούς θεωρούσε αποκρουστικούς αμαρτωλούς.

Όταν ο Ματθαίος ακολούθησε τον Ιησού, “άφησε άπαντα”, δηλαδή άφησε την πολύ κερδοφόρα επιχείρηση είσπραξης φόρων, “καὶ ἠκολούθησεν αὐτόν”.

Στη συνέχεια ο Ματθαίος έκανε ένα μεγάλο δείπνο στο σπίτι του. Ένα μεγάλο πλήθος άλλων φοροεισπρακτόρων, και αμαρτωλοί κάθε είδους, ήρθαν σ' αυτό το δείπνο. Ήταν τα χειρότερα είδη ανθρώπων. Ο Ζήνων, ο ποιητής, είπε, “Όλοι οι τελώνες είναι ληστές”. Οι Φαρισαίοι δεν είχαν καμία σχέση με αυτούς τους τελώνες, ή τους φίλους τους, τους οποίους οι Φαρισαίοι αποκαλούσαν “αμαρτωλούς”.

Όταν αυτό το μεγάλο πλήθος τελώνων και αμαρτωλών γέμισε το σπίτι στη διάρκεια του δείπνου, ήρθαν οι Φαρισαίοι και άρχισαν να γκρινιάζουν και να δυσανασχετούν. Είπαν στους μαθητές,

“Διὰ τί μετὰ τελωνῶν καὶ ἁμαρτωλῶν τρώγετε καὶ πίνετε;” (Λουκάν ε΄. 30).

Ο Ιησούς βγήκε από το δείπνο για να απαντήσει στους Φαρισαίους,

“Δὲν ἔχουσι χρείαν ἰατροῦ οἱ ὑγιαίνοντες, ἀλλ᾿ οἱ πάσχοντες. Δὲν ἦλθον διὰ νὰ καλέσω δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν” (Λουκάν ε΄. 31-32).

Ο Ιησούς είπε στους Φαρισαίους τον λόγο για τον οποίον είχε καλέσει αυτούς τους αμαρτωλούς στο συμπόσιο. Είπε πως αυτοί που έχουν καλή υγεία δεν χρειάζονται γιατρό. Μόνο εκείνοι που έχουν αρρώστιες χρειάζονται γιατρό. Σύμφωνα με τη δική τους γνώμη, οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι δεν είχαν την ασθένεια της αμαρτίας. Αφού οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι τηρούσαν τις παραδόσεις του νόμου, δεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους άρρωστους, και σε κατάσταση αμαρτίας. Οι Φαρισαίοι ήταν οι ορθόδοξοι Ιουδαίοι εκείνης της εποχής. Οι γραμματείς ήταν εκείνοι που έφτιαχναν αντίγραφα της Βίβλου και δίδασκαν τη Βίβλο. Πίστευαν πως δεν χρειάζονταν τον Μεγάλο Ιατρό, τον Ιησού. Πίστευαν

“ὅτι εἶναι δίκαιοι καὶ καταφρονοῦντας τοὺς λοιπούς” (Λουκάν ιη΄. 9).

Και η απάντηση του Ιησού ήταν επίπληξη σ' αυτούς τους υπερήφανους, αυτάρεσκους Φαρισαίους,

“Δὲν ἔχουσι χρείαν ἰατροῦ οἱ ὑγιαίνοντες, ἀλλ᾿ οἱ πάσχοντες. Δὲν ἦλθον διὰ νὰ καλέσω δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν” (Λουκάν ε΄. 31-32).

Αν πιστεύετε πως είστε καλά, δεν θα νιώσετε καμία ανάγκη για τον Ιησού. Αν πιστεύετε πως είστε κατεστραμμένοι, και πως πεθαίνετε σε μία κατάσταση αμαρτίας, ο Ιησούς θα είναι σημαντικός για σας, και θα Τον εκζητήσετε για να θεραπεύσει την ψυχή σας, και για να σας σώσει από την αμαρτία και τις συνέπειές της. Είναι επιτακτική ανάγκη να έχετε μία αίσθηση της αμαρτίας σας, μία αίσθηση της απελπισίας σας, μία αίσθηση της ανεπάρκειάς σας – αλλιώς δεν θα νιώσετε την ανάγκη σας για τον Χριστό.

“Δὲν ἔχουσι χρείαν ἰατροῦ οἱ ὑγιαίνοντες, ἀλλ᾿ οἱ πάσχοντες” (Λουκάν ε΄. 31).

I. Πρώτον, όσοι είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο ζωής τους δεν νιώθουν καμία ανάγκη για τον Ιησού.

Θα παρατηρήσετε, καθώς διαβάζετε τα Ευαγγέλια, πως ο Ιησούς έτρωγε συχνά με αμαρτωλούς. Οι αμαρτωλοί ήταν ανικανοποίητοι με τη ζωή τους. Οι αμαρτωλοί ένιωθαν πως κάτι με τη ζωή τους ήταν τρομερά λανθασμένο. Μπορούμε να μάθουμε κάτι απ' αυτό. Αυτοί οι χαμένοι άνθρωποι προσελκύστηκαν στον Ιησού επειδή ήταν φιλικός μαζί τους. Και πολλοί απ' αυτούς σώθηκαν.

Ήταν τόσο ανικανοποίητοι με τον τρόπο ζωής τους που στράφηκαν προς τον Χριστό. Ο Ματθαίος ο τελώνης, αυτό έκανε, όπως βλέπουμε στο πέμπτο κεφάλαιο του Κατά Λουκάν. Ο Ζακχαίος ο τελώνης, αυτό έκανε, όπως βλέπουμε στο Κατά Λουκάν, κεφάλαιο δεκαεννέα. Και ο Ιησούς τού είπε,

“Ζακχαῖε, κατάβα ταχέως· διότι σήμερον πρέπει νὰ μείνω ἐν τῷ οἴκῳ σου. Καὶ κατέβη ταχέως καὶ ὑπεδέχθη αὐτὸν μετὰ χαρᾶς. Καὶ ἰδόντες ἅπαντες ἐγόγγυζον, λέγοντες ὅτι εἰς ἁμαρτωλὸν ἄνθρωπον εἰσῆλθε νὰ καταλύσῃ... Εἶπε δὲ πρὸς αὐτὸν ὁ Ἰησοῦς ὅτι, Σήμερον ἔγεινε σωτηρία εἰς τὸν οἶκον τοῦτον... Διότι ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἦλθε νὰ ζητήσῃ καὶ νὰ σώσῃ τὸ ἀπολωλός” (Λουκάν ιη΄. 5-10).

Οι υπερήφανοι γραμματείς και Φαρισαίοι δεν ένιωθαν καμία ανάγκη για τον Χριστό· ήταν ικανοποιημένοι στη ζωή τους. Αλλά οι τελώνες και οι αμαρτωλοί έρχονταν σ' Αυτόν και σώζονταν.

“Δὲν ἔχουσι χρείαν ἰατροῦ οἱ ὑγιαίνοντες, ἀλλ᾿ οἱ πάσχοντες” (Λουκάν ε΄. 31).

Εκείνοι που είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο ζωής τους δεν θα νιώσουν καμία ανάγκη για τον Ιησού. Αλλά εκείνοι που έχουν αηδιάσει με τον τρόπο ζωής τους θα έρθουν σ' Αυτόν και θα σωθούν.

Με εσάς τι γίνεται; Γνωρίζω από προσωπική εμπειρία πως αυτό ισχύει για πολλούς από εσάς. Αν είστε ικανοποιημένοι με τη ζωή σας όπως είναι, δεν θα νιώσετε καμία ανάγκη για τον Ιησού, και δεν θα σωθείτε. Αν είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας όπως είναι, δεν θα νιώσετε καμία ανάγκη να έρθει ο Χριστός και να αλλάξει κάτι.

“Δὲν ἔχουσι χρείαν ἰατροῦ οἱ ὑγιαίνοντες, ἀλλ᾿ οἱ πάσχοντες” (Ματθαίον θ΄. 12).

II. Δεύτερον, όσοι είναι ικανοποιημένοι με την ασέβειά τους δεν νιώθουν καμία ανάγκη για τον Ιησού.

Κοιτάξτε την πόλη μας. Σκεφτείτε τους ανθρώπους που ζουν εδώ. Υπάρχουν πολλοί απ' αυτούς που σκέφτονται σοβαρά για τον Θεό; Ξέρετε πως δεν το κάνουν. Η Βίβλος λέει,

“Δὲν ὑπάρχει τις ἐκζητῶν τὸν Θεόν” (Ρωμαίους γ΄. 11).

Αν δεν σας έρθει η χάρη του Θεού διαμέσου του έργου του Αγίου Πνεύματος, ποτέ δεν θα εκζητήσετε τον Θεό εν Χριστώ. Θα είστε ικανοποιημένοι με το να ζήσετε και να πεθάνετε χωρίς τον Θεό, σε μια άθεη κατάσταση.

Αλλά αν η χάρη του Θεού αρχίσει να εργάζεται στην καρδιά σας, θα νιώσετε ανικανοποίητοι με τη ζωή σας όπως είναι. Θα αρχίσετε να βλέπετε τα πάντα διαφορετικά. Μπορεί να βρίσκεστε μέσα σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων και να αρχίσετε να αναρωτιέστε, “Για ποιο πράγμα ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί δεν ενδιαφέρονται για τον Θεό;” Θα αρχίσετε να σκέφτεστε τη δική σας ζωή και τον επερχόμενο θάνατό σας. Η θρησκεία σας θα αρχίσει να φαίνεται υπερβολικά επιφανειακή, και καθόλου χρήσιμη. Ό,τι δικαιολογίες και να έχουν οι άλλοι άνθρωποι, δεν θα σας φαίνονται πια επαρκείς. Και θα αρχίσετε να νιώθετε πως πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο στη ζωή από το απλά να τρώτε, να κοιμάστε, να μελετάτε, και να παίζετε.

Όταν η χάρη του Θεού αρχίσει να εργάζεται στη ζωή σας, θα έχετε μια αίσθηση της ασέβειάς σας. Θα αρχίσετε να νιώθετε

“ἀπηλλοτριωμένοι ἀπὸ τῆς ζωῆς τοῦ Θεοῦ” (Εφεσίους δ΄. 18).

Θα αρχίσετε να νιώθετε πως ο Θεός είναι ξένος σε σας, και πως βρίσκεστε σε μια απαίσια θέση χωρίς Αυτόν,

“ἐλπίδα μή ἔχοντες καὶ ὄντες ἐν τῷ κόσμῳ χωρὶς Θεοῦ” (Εφεσίους β΄. 12).

Οπότε σας ρωτώ, είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τη ζωή σας όπως είναι; Αν είστε, υπάρχει ελάχιστη ελπίδα να έρθετε στον Χριστό. Θα συνεχίσετε όπως είστε – ικανοποιημένοι με το να ζήσετε και να πεθάνετε χωρίς να γνωρίσετε τον Θεό με προσωπικό τρόπο.

“Δὲν ἔχουσι χρείαν ἰατροῦ οἱ ὑγιαίνοντες, ἀλλ᾿ οἱ πάσχοντες” (Λουκάν ε΄. 31).

Αν είστε ικανοποιημένοι με μια άθεη ζωή, δεν θα νιώσετε καμία ανάγκη για τον Ιησού.

Υπάρχει μια τάση, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, να πιστεύουν πως είναι σημάδι αδυναμίας να ενδιαφέρονται υπερβολικά για τη θρησκεία. Εκείνοι που δεν είναι αληθινοί Χριστιανοί τείνουν να πιστεύουν πως οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται πολύ για τον Θεό είναι λίγο περίεργοι, ελαφρώς αλλόκοτοι, όχι εντελώς κανονικοί.

Συνήθως δεν το λένε. Οι άνθρωποι γενικώς δεν λένε, “Αυτός ο τύπος είναι κάπως περίεργος. Πηγαίνει και προσεύχεται μόνος του.” Κατά κανόνα δεν το λένε αυτό. Αλλά το σκέφτονται. Και οι μη-Χριστιανοί φίλοι σας το σκέφτονται. Θα πούνε πράγματα όπως, “Μην γίνετε πολύ θρήσκοι. Μην γίνετε φανατικοί” – τέτοια πράγματα. Ο λόγος που αυτό το πράγμα είναι τόσο συνηθισμένο είναι επειδή οι άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση αμαρτίας.

“Διότι τὸ φρόνημα τῆς σαρκὸς εἶναι ἔχθρα εἰς τὸν Θεόν” (Ρωμαίους η΄. 7).

Στη μη-σωσμένη κατάστασή τους, όλοι οι άνθρωποι είναι

“ἐκ φύσεως τέκνα ὀργῆς” (Εφεσίους β΄. 3).

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι μη-σωσμένοι φίλοι και συγγενείς κάνουν ό,τι μπορούν για να σας πείσουν να μην αναζητήσετε σοβαρά τον Θεό. Μπορεί να προσπαθήσουν να σας κάνουν να πάτε σε μια άλλη εκκλησία, ή στη “δική τους” εκκλησία – αρκεί να μην επιστρέψετε σε αυτήν την εκκλησία! Γιατί; Επειδή ξέρουν πως η “δική τους” εκκλησία είναι ψυχρή και πως ο Θεός δεν είναι εκεί. Το πραγματικό τους κίνητρο είναι να σας κρατήσουνε μακριά από τον Θεό,

“Διότι τὸ φρόνημα τῆς σαρκὸς εἶναι ἔχθρα εἰς τὸν Θεόν” (Ρωμαίους η΄. 7).

Στη μη-αναγεννημένη της κατάσταση, η ανθρωπότητα είναι εχθρική προς τον Θεό. Όταν ο Θεός αρχίζει να σε καλεί, οι χαμένοι φίλοι και συγγενείς προσπαθούν να σε τραβήξουν προς τα πίσω και να σε κρατήσουν από τον Θεό. Οι γονείς και οι χαμένοι φίλοι μπορεί να κάνουν το ίδιο πράγμα και σε εσάς.

Αλλά ο Ιησούς είπε,

“Ἀληθῶς, ἀληθῶς σᾶς λέγω ὅτι ἔρχεται ὥρα, καὶ ἤδη εἶναι, ὅτε οἱ νεκροὶ θέλουσιν ἀκούσει τὴν φωνήν τοῦ Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, καὶ οἱ ἀκούσαντες θέλουσι ζήσει” (Ιωάννην ε΄. 25).

Αν και είστε πνευματικά νεκροί σύμφωνα με την Προς Εφεσίους β΄. 1, 5, ο Υιός του Θεού αρχίζει να σας καλεί. Στην νεκρή κατάστασή σας, “ἀκούτε τὴν φωνήν τοῦ Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ”. Όταν συμβεί αυτό, δεν θα είστε πλέον ικανοποιημένοι στο να ζήσετε τη ζωή σας χωρίς τον Ιησού, τον Υιό του Θεού. Θα θέλετε κάτι περισσότερο. Τότε θα αναζητήσετε τον Ιησού Χριστό. Όσο όμως βρίσκεστε σε μια κοιμισμένη και νεκρή κατάσταση, θα είστε ικανοποιημένοι να ζήσετε και να πεθάνετε χωρίς τον Χριστό. Μόνο όταν το Άγιο Πνεύμα σας δείξει πως υπάρχει κάτι λάθος μέσα σας – πως η καρδιά σας είναι άθεη – μόνο όταν δείτε αυτό το ελάττωμα μέσα σας, θα αρχίσετε να ενδιαφέρεστε για τον Ιησού Χριστό.

“Δὲν ἔχουσι χρείαν ἰατροῦ οἱ ὑγιαίνοντες, ἀλλ᾿ οἱ πάσχοντες” (Λουκάν ε΄. 31).

III. Τρίτον, όσοι είναι ικανοποιημένοι με την κακία της καρδιάς τους δεν νιώθουν καμία ανάγκη για τον Ιησού.

Ο Θεός συνήθως μιλάει πρώτα στα συναισθήματά μας. Όταν το Άγιο Πνεύμα ξεκινάει το έργο Του περί ελέγχου της αμαρτίας, μας κάνει να νιώθουμε αμαρτωλοί.

Προσέξτε πόσο συχνά η Βίβλος μάς λέει πως οι άνθρωποι ένιωσαν δυνατά συναισθήματα όταν μεταστράφηκαν. Η γυναίκα που φίλησε τα πόδια του Ιησού ένιωσε δυνατά συναισθήματα.

“Γυνή τις ἐν τῇ πόλει, ἥτις ἦτο ἁμαρτωλή, μαθοῦσα ὅτι κάθηται εἰς τὴν τράπεζαν ἐν τῇ οἰκίᾳ τοῦ Φαρισαίου, ἔφερεν ἀλάβαστρον μύρου καὶ σταθεῖσα πλησίον τῶν ποδῶν αὐτοῦ ὀπίσω κλαίουσα, ἤρχισε νὰ βρέχῃ τοὺς πόδας αὐτοῦ μὲ τὰ δάκρυα” (Λουκάν ζ΄. 37-38).

Σύντομα ήρθε στον Ιησού και σώθηκε.

Την ημέρα της Πεντηκοστής, αυτοί που άκουσαν το κήρυγμα του Πέτρου

“ἦλθεν εἰς κατάνυξιν ἡ καρδία αὐτῶν” (Πράξεις β΄. 37).

Αυτό σημαίνει κυριολεκτικά πως “διατρυπήθηκαν στην καρδιά”. Αυτό μιλάει για συγκίνηση. Ο δεσμοφύλακας στην πόλη των Φιλίππων

“ἔντρομος γενόμενος” (Πράξεις ιϛ΄. 29).

Ο Απόστολος Παύλος είπε,

“Ταλαίπωρος ἄνθρωπος ἐγώ· τὶς θέλει μὲ ἐλευθερώσει ἀπὸ τοῦ σώματος τοῦ θανάτου τούτου;” (Ρωμαίους ζ΄. 24).

Αυτές οι περιπτώσεις στη Βίβλο δείχνουν πως ο Θεός συνήθως κινεί τα συναισθήματα του ανθρώπου ώστε να νιώσει δυσαρεστημένος με την κακή του καρδιά. Ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις αληθινές μεταστροφές, το πράγμα που είναι το ίδιο σε όλες τις πραγματικές μεταστροφές, είναι αυτό – οι άνθρωποι γίνονται εσωτερικά δυσαρεστημένοι με τον εαυτό τους. Κοιτάζουν τις καρδιές τους και βλέπουν αμαρτία εκεί. Αρχίζουν και αντιπαθούν αυτό που βλέπουν μέσα τους. Δεν είναι ευχαριστημένοι με τις καρδιές τους! Είναι δυσαρεστημένοι με το ποιοι είναι.

Υπήρχε ένας ανθρώπινος παράγοντας πίσω από το γεγονός ότι οι τελώνες και οι αμαρτωλοί έρχονταν τόσο εύκολα στον Ιησού – ενώ οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι δεν Τον δέχονταν.

“Δὲν ἔχουσι χρείαν ἰατροῦ οἱ ὑγιαίνοντες, ἀλλ᾿ οἱ πάσχοντες” (Λουκάν ε΄. 31).

Το ερώτημα για σας σήμερα το πρωί είναι το εξής: είστε δυσαρεστημένοι; Είστε δυσαρεστημένοι με τον τρόπο ζωής σας; Έχετε κουραστεί να ζείτε χωρίς τον Θεό; Είστε δυσαρεστημένοι με την καρδιά σας; Νιώθετε το βάρος των αμαρτιών σας; Αν νιώθετε σε κάποιον βαθμό δυσαρέσκεια και έλεγχο περί αμαρτίας σχετικά μ' αυτά τα πράγματα, τότε ίσως να είστε έτοιμοι να έρθετε στον Μεγάλο Ιατρό, τον Ιησού. Αφού, ο Χριστός είναι ο μόνος που μπορεί να σας σώσει από την αμαρτία. Είναι ο μόνος που πέθανε για να πληρώσει για την αμαρτία σας. Είναι ο μόνος που αναστήθηκε σωματικά από τους νεκρούς για να σας δώσει ζωή. Είναι ο μόνος που κάθεται στα δεξία του Θεού, στον Ουρανό, προσευχόμενος για σας. Είστε έτοιμοι να έρθετε σ' Αυτόν; Είστε έτοιμοι να καθαριστείτε από την αμαρτία σας διαμέσου του Αίματός Του;

“Δὲν ἔχουσι χρείαν ἰατροῦ οἱ ὑγιαίνοντες, ἀλλ᾿ οἱ πάσχοντες” (Λουκάν ε΄. 31).

Αν θα θέλατε να μιλήσετε μαζί μας για τη σωτηρία εν Χριστώ, παρακαλώ να έρθετε και να καθίσετε στις δύο πρώτες σειρές, καθώς οι υπόλοιποι πάνε επάνω για τη γιορτή. Δρ Χάιμερς, παρακαλώ ελάτε και κλείστε τη λειτουργία.


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Νόα Σονγκ (Mr. Noah Song): Λουκάν ε΄. 27-35.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“I Am Amazed” (του A. H. Ackley, 1887-1960).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΥΣ

DELIVERANCE IS ONLY FOR THE DISSATISFIED

Κήρυγμα του Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ
που κηρύχθηκε από τον Κο Τζον Σαμουήλ Κέιγκαν

“Δὲν ἔχουσι χρείαν ἰατροῦ οἱ ὑγιαίνοντες, ἀλλ᾿ οἱ πάσχοντες. Δὲν ἦλθον διὰ νὰ καλέσω δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν” (Λουκάν ε΄. 31-32).

(Λουκάν ε΄. 28, 30, ιη΄. 9)

I.   Πρώτον, όσοι είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο ζωής τους δεν
νιώθουν καμία ανάγκη για τον Ιησού, Λουκάν ιθ΄. 5-10,
Ματθαίον θ΄. 12.

II.  Δεύτερον, όσοι είναι ικανοποιημένοι με την ασέβειά τους δεν
νιώθουν καμία ανάγκη για τον Ιησού, Ρωμαίους γ΄. 11,
Εφεσίους δ΄. 18, β΄. 12, Ρωμαίους η΄. 7, Εφεσίους β΄. 3,
Ιωάννην ε΄. 25.

III. Τρίτον, όσοι είναι ικανοποιημένοι με την κακία της καρδιάς τους
δεν νιώθουν καμία ανάγκη για τον Ιησού, Λουκάν ζ΄. 37-38,
Πράξεις β΄. 37, ιϛ΄. 29, Ρωμαίους ζ΄. 24.