Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

DEMONS TODAY
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 23 Οκτωβρίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, October 23, 2016

“Καὶ ἦλθον εἰς τὸ πέραν τῆς θαλάσσης εἰς τὴν χώραν τῶν Γαδαρηνῶν. Καὶ ὡς ἐξῆλθεν ἐκ τοῦ πλοίου, εὐθὺς ἀπήντησεν αὐτὸν ἐκ τῶν μνημείων ἄνθρωπος ἔχων πνεῦμα ἀκάθαρτον” (Μάρκον ε΄. 1-2).


Δεν έχω ακούσει ποτέ ποιμένα να κηρύττει για τον δαιμονιζόμενο των Γαδαρηνών. Ο Μπίλλυ Γκράχαμ (Billy Graham) κήρυττε γι' αυτόν – αλλά ποτέ δεν άκουσα κάποιον ποιμένα εκκλησίας. Γιατί; Νομίζω επειδή η ιστορία μιλάει για δαίμονες. Μιλάει για τη μάχη μεταξύ του Χριστού και του Σατανά. Αυτό το πράγμα τρομάζει κάποιες γυναίκες της εκκλησίας. Ο Ντέιβιντ Μάροου (David Murrow) έγραψε ολόκληρο βιβλίο επάνω σ' αυτό το θέμα. Λέγεται Γιατί οι άντρες απεχθάνονται να πηγαίνουν στην εκκλησία / Why Men Hate Going to Church (Nelson Books, 2005). Μακάρι κάθε ποιμένας να μπορούσε να διαβάσει αυτό το βιβλίο! Ο Μάροου τονίζει πως οι άντρες και οι νέοι άνθρωποι, ηλικίας 18 έως 29, είναι τα λιγότερο πιθανά άτομα που θα είναι στην εκκλησία (σελ. 18). Είπε πως στους άντρες και στους νέους ενήλικες “αρέσει η πρόκληση”. Οι μεγαλύτερές τους αξίες είναι η περιπέτεια, το ρίσκο, η τόλμη, η μάχη. “Θέλουν να είναι γνωστοί ως τολμηροί, περιπετειώδεις, ακόμη και επικίνδυνοι.” Από την άλλη, σε πολλές γυναίκες και σε μεγαλύτερους ενήλικες “αρέσει η ασφάλεια” (σελ. 19).

Ο Χριστός έκανε επικίνδυνα πράγματα. Ήταν τολμηρός και δεν φοβόταν να ρισκάρει και να ξεκινήσει μία μάχη. Νομίζω πως ο Ντέιβιντ Μάροου είχε δίκιο. Αρκετές γυναίκες δεν είναι έτσι, όπως και αρκετοί μεγαλύτεροι σε ηλικία άντρες. Είναι τραγωδία που αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τον τόνο στις εκκλησίες μας. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχουν μηνύματα σχετικά με τους δαίμονες και τον Σατανά. Δεν θέλουν διαμάχες.

Δεν είναι παράξενο που τόσοι νέοι άντρες γίνονται ριζοσπαστικοί Μουσουλμάνοι. Οι ηγέτες τους τους λένε να πάνε και να κατακτήσουν τον κόσμο για τη θρησκεία τους. Είναι σαν αυτόν τον 24χρονο Αμερικάνο στο Τενεσί που σκότωσε τέσσερις πεζοναύτες. Τέτοια πράγματα γίνονται συνεχώς αυτόν τον καιρό. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι ψάχνουν για κάτι στο οποίο μπορούν να πιστέψουν. Ψάχνουν για κάποιο σκοπό και λόγο ύπαρξης!

Αλλά το ριζοσπαστικό Ισλάμ δεν είναι η απάντηση! Αλλά ούτε και ο απαλός, θηλυκός Χριστιανισμός που παρουσιάζεται στις εκκλησίες σήμερα είναι η απάντηση. Αλλά σας ζητώ να ακολουθήσετε τον Ιησού. Σας ζητώ να γίνετε ριζοσπαστικοί μαθητές του Κυρίου Ιησού Χριστού! Υπάρχει διαμάχη. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Αλλά αυτός ο πόλεμος δεν είναι σωματικός πόλεμος. Είναι πνευματικός πόλεμος. Ο μεγάλος βρετανός κήρυκας Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones) (1899-1981) μίλησε γι' αυτόν τον πόλεμο. Είπε, “Καθώς εισερχόμαστε στη χριστιανική ζωή παίρνουμε μέρος σ' αυτήν τη δυνατή διαμάχη μεταξύ των δυνάμεων του Θεού και των δυνάμεων της κολάσεως...Η ζωή μας σ' αυτόν τον κόσμο είναι ένας πνευματικός πόλεμος...εξαιτίας του Σατανά” (Life in God, Crossway Books, σελ. 105, 179). Συμφωνώ απολύτως μαζί του!

Αυτή η ιστορία με τον Ιησού και τον δαιμονισμένο άντρα είναι σημαντική. Ο Θεός μάς την κατέγραψε σε τρία διαφορετικά μέρη της Καινής Διαθήκης – στο Κατά Ματθαίον, στο Κατά Μάρκον, και ξανά στο Κατά Λουκάν. Αυτή η ιστορία έχει ένα τρομερό δίδαγμα για τους νέους ανθρώπους που ζουν σ' αυτούς τους καιρούς της τρομοκρατίας και του πνευματικού πολέμου!

Η ιστορία είναι απλή. Ο Ιησούς πέρασε τη Θάλασσα της Γαλιλαίας με ένα καράβι. Έφτασε στην απέναντι όχθη αυτής της μικρής θάλασσας, στη χώρα των Γαδαρηνών. Η γυναίκα μου κι εγώ ήμασταν εκεί πριν από μερικά χρόνια. Είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια το μέρος όπου συνέβησαν όλα αυτά.

“Καὶ ὡς ἐξῆλθεν ἐκ τοῦ πλοίου, εὐθὺς ἀπήντησεν αὐτὸν ἐκ τῶν μνημείων ἄνθρωπος ἔχων πνεῦμα ἀκάθαρτον” (Μάρκον ε΄. 2).

Τώρα, θα σας πω μερικά πράγματα για αυτόν τον νέο άνθρωπο, και την συνάντησή του με τον Ιησού Χριστό.

I. Πρώτον, αυτός ο νέος άνθρωπος ήταν δαιμονισμένος.

Πιστεύω στον δαιμονισμό; Ναι, πιστεύω – βεβαίως και πιστεύω! Η Βίβλος διδάσκει πως υπάρχουν πολλοί δαίμονες. Ο Απόστολος Παύλος μίλησε γι' αυτούς όταν είπε,

“Διότι δὲν εἶναι ἡ πάλη ἡμῶν ἐναντίον εἰς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλ᾿ ἐναντίον... εἰς τὰ πνεύματα τῆς πονηρίας” (Εφεσίους ϛ΄. 12).

Μίλησε για διάφορα είδη δαιμόνων και πονηρών πνευμάτων σ' αυτό το εδάφιο. Ο Δρ Μάρτιν Λόιντ-Τζόουνς είπε, “Υπάρχει πλουραλισμός πονηρών πνευμάτων. Υπάρχουν χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια, πονηρά πνεύματα” (Christian Unity, The Banner of Truth Trust, 1980, σελ. 58).

Πώς εξηγείτε την τρομοκρατία και τον υλισμό, και τις αμαρτίες της Αμερικής, αν δεν πιστεύετε στον Σατανά και στους δαίμονές του;

Και αυτός ο νέος άνθρωπος ήταν δαιμονισμένος. Ήταν υπό τον έλεγχο των δαιμόνων. Έχω προσωπικά αντιμετωπίσει ανθρώπους που βρίσκονταν σε αυτήν την κατάσταση. Το ξέρω ότι μπορεί να γίνει όταν ένας νέος άνθρωπος παίρνει ναρκωτικά, και όταν ασχολείται με τη Μαύρη Μαγεία και τον Αποκρυφισμό.

Αλλά υπάρχει ένα μικρότερο επίπεδο δαιμονισμού που ελέγχει τη σκέψη όλων όσων δεν έχουν μεταστραφεί. Ο Απόστολος Παύλος αναφέρθηκε στο δαιμονικό στοιχείο ως το πνεύμα “τὸ ὁποῖον ἐνεργεῖ τὴν σήμερον εἰς τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας” (Εφεσίους β΄. 2). Υπήρχε μία εποχή όπου και ο δικός μου ο νους ήταν τυφλωμένος από τους δαίμονες. Και αυτό ισχύει για όλους όσους δεν έχουν μεταστραφεί και δεν έχουν λυτρωθεί από τον Κύριο Ιησού Χριστό. Όλοι βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση πριν μας σώσει ο Χριστός και πριν αναγεννηθούμε. Η αληθινή μεταστροφή είναι πάντα λύτρωση από τη δύναμη του Σατανά!

Ο Ιησούς πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει το τίμημα για την αμαρτία σας. Έχυσε το αίμα Του για να σας καθαρίσει το νου και την καρδιά από κάθε αμαρτία. Αναστήθηκε σωματικά από τους νεκρούς για να σας δώσει ζωή – για να σας λυτρώσει από τη δαιμονική τύφλωση! Ο μεγάλος κήρυκας και υμνουργός Τσαρλς Ουέσλι (Charles Wesley) (1707-1788) είπε πολύ σωστά,

Καταστρέφει τη δύναμη της αμαρτίας,
   Ελευθερώνει τον αιχμάλωτο,
Το αίμα Του καθαρίζει και τον πιο βρώμικο,
   Το αίμα Του ωφέλησε εμένα!
(“O For a Thousand Tongues” του Charles Wesley, 1707-1788).

Ο Χριστός “καταστρέφει τη δύναμη” της αμαρτίας! Ο Χριστός “ελευθερώνει τον αιχμάλωτο”. Το έκανε αυτό για μένα ένα πρωινό όταν ήμουν 20 χρονών – και μπορεί να το κάνει και για σας! Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εδώ σήμερα το πρωί που μπορούν να σας πουν πώς ο Χριστός τούς ελευθέρωσε από την αμαρτία και τους δαίμονες. Αν έχετε σωθεί από τον Ιησού, σταθείτε όρθιοι τώρα! – μπορείτε να καθίσετε. Ο Χριστός μπορεί να κάνει για σας αυτό που έκανε για κάθε έναν από αυτούς!

II. Δεύτερον, αυτός ο νέος άνθρωπος ήταν μόνος.

Η Βίβλος λέει πως “ἐν οἰκίᾳ δὲν ἔμενεν, ἀλλ᾿ ἐν τοῖς μνήμασιν” (Λουκάν η΄. 27). Η γυναίκα μου κι εγώ ήμασταν εκεί. Είδαμε αυτά τα μνημεία στην πλαγιά του λόφου. Είναι εκεί – τρύπες μέσα στο βράχο του λόφου, όπου θάβανε τους νεκρούς. Η Βίβλος λέει,

“Καὶ διὰ παντὸς νύκτα καὶ ἡμέραν ἦτο ἐν τοῖς ὄρεσι καὶ ἐν τοῖς μνημείοις, κράζων καὶ κατακόπτων ἑαυτὸν μὲ λίθους” (Μάρκον ε΄. 5).

Πολλές νέες γυναίκες χαρακώνονται με ξυράφια. Και δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί το κάνουν. Είδα μία έφηβη κοπέλα στην τηλεόραση, που είχε χαρακωθεί επανειλημμένα. Αυτός που έκανε τη συνέντευξη τη ρώτησε γιατί το έκανε. Αυτή είπε, “Δεν ξέρω. Νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Δεν μπορώ να σταματήσω.” Αυτό που χρειάζεται αυτή η νέα κοπέλα είναι ο Ιησούς Χριστός! Ο Χριστός μπορεί να σπάσει αυτά τα σατανικά δεσμά!

Και αυτός ο άνθρωπος στο κείμενο μας ήταν μόνος! Οι δαίμονες τον οδήγησαν μακριά από την οικογένειά του σε ένα μοναχικό μέρος, όπου τον συνάντησε ο Ιησούς. Σήμερα το πρόβλημα της μοναξιάς συνεχίζεται με τους νέους της Αμερικής και της Δύσης. Μοναξιά! Τα περισσότερα προβλήματα που βιώνουν οι νέοι άνθρωποι έχουν ως ρίζα τους τη μοναξιά. Ακόμα και οι Μπιτλς (The Beatles) είχαν ένα δημοφιλές τραγούδι που έλεγε, “Όλοι οι μοναχικοί άνθρωποι, από πού να έρχονται;” (“Eleanor Rigby”).

Ο Φίλιπ Σλέιτερ (Philip Slater) έγραψε ένα βιβλίο που λέγεται Η αναζήτηση της μοναξιάς: Η αμερικανική κουλτούρα σε οριακό σημείο / The Pursuit of Loneliness: American Culture at the Breaking Point, Beacon Press, 2006 edition). Σε αυτό το βιβλίο, ο συγγραφέας συνδέει τη μοναξιά με “την εθνική εξάρτηση στην τεχνολογία”. Ο Κος Σλέιτερ είπε, “Tο αυτοκίνητο, για παράδειγμα, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο κατέστρεψε την κοινωνική ζωή στην Αμερική. Διασκόρπισε τους ανθρώπους με αποτέλεσμα να είναι άγνωστοι ο ένας με τον άλλον” (σελ. 126, 127).

Οι νέοι άνθρωποι μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους και οδηγάνε ως την Σάντα Μπάρμπαρα ή το Μπέρκλεϊ για να πάνε στο πανεπιστήμιο. Είναι τόσο απλό, αλλά χάνουν όλους τους φίλους τους, ίσως για πάντα. Δεν είναι να απορείς λοιπόν που τα νέα κολεγιόπαιδα νιώθουν τόση μοναξιά. Λέτε, “Να μη χαθούμε”. Εννοείτε ότι θα στείλετε μηνύματα ο ένας στον άλλον. Αυτό σας κρατάει από το να “μην χαθείτε”; Όχι – δεν έχετε σοβαρή σχέση διαμέσου του κινητού τηλεφώνου.

Η γιαγιά της γυναίκας μου στη Γουατεμάλα ήταν τόσο έξυπνη όσο ένας ξύπνιος κοινωνιολόγος. Οι γιοί της προσπάθησαν να βάλουν τηλέφωνο στο σπίτι της. Αυτή είπε, “Όχι. Αν έχω τηλέφωνο, δεν θα έρχεστε ποτέ να με βλέπετε.” Όταν βλέπω νέους ανθρώπους να κυκλοφορούν κολλημένοι σε ένα κινητό τηλέφωνο με στεναχωρεί. Μία συσκευή συχνά παίρνει τη θέση των αληθινών φίλων.

Ακούσατε για εκείνη ταινία που λέγεται “Δικός της”; Δεν τη συνιστώ – ήταν μία ταινία για έναν μοναχικό νέο άντρα ο οποίος ερωτεύτηκε τον υπολογιστή του, τον οποίο αποκαλούσε “Σαμάνθα”. Δεν την είδα. Είχε κάποιες σεξουαλικές σκηνές. Αλλά πολλοί νέοι διανοούμενοι την είδαν – ένα αγόρι ερωτευμένο με ένα μηχάνημα! Μπορείτε να διαβάσετε γι' αυτήν την ταινία κάνοντας κλικ εδώ για το άρθρο της Βικιπαιδείας. Δεν σας συνιστώ να τη δείτε.

Πιστεύω πως η μοναξιά στην αμερικανική και ευρωπαϊκή κουλτούρα χρησιμοποιείται από τον Σατανά για να υποδουλώσει τους νέους ανθρώπους και να τους καταστρέψει. Αυτός ο νέος άντρας που σκότωσε τέσσερις πεζοναύτες είχε σχέση με το ISIS διαμέσου ενός μηχανήματος που λέγεται “υπολογιστής”. Στην πραγματικότητα ήταν μόνος! Ο άνθρωπος που συνάντησε ο Ιησούς στα μνημεία ήταν μόνος. Ήταν υπό τον έλεγχο των δαιμόνων! Ο Θεός βοηθός!

Δεν σας λέω να ξεφορτωθείτε το κινητό σας και τον υπολογιστή σας. Αλλά σας λέω, “Μην αφήσετε αυτά τα μηχανήματα να σας ελέγχουν! Αφήστε τον υπολογιστή για λίγη ώρα και κάντε κάποιους αληθινούς φίλους! Αφήστε τον υπολογιστή για λίγη ώρα και κάντε κάποιους καλούς φίλους – σε αυτήν την εκκλησία!” Ακούστε έναν ύμνο που μιλάει για αυτόν τον άνθρωπο στα μνημεία,

Τα πονηρά πνεύματα τον έδιωξαν από το σπίτι και τους φίλους,
   Ζούσε μέσα στη μιζέρια ανάμεσα στα μνημεία,
Έκοβε τον εαυτό του καθώς οι δαιμονικές δυνάμεις τον κατείχαν,
   Και τότε ήρθε ο Ιησούς και ελευθέρωσε τον αιχμάλωτο.
Όταν έρχεται ο Ιησούς σπάει τη δύναμη του πειράζοντος,
   Όταν έρχεται ο Ιησούς σκουπίζονται τα δάκρυα.
Αφαιρεί το σκότος και γεμίζει τη ζωή με δόξα,
   Αφού όλα αλλάζουν όταν έρχεται να μείνει ο Ιησούς.
(“Then Jesus Came” του Oswald J. Smith, 1889-1986;
      μουσική του Homer Rodeheaver, 1880-1955).

Νέοι άνθρωποι, σας παροτρύνω να έρχεστε στην εκκλησία μας. Να είστε εδώ την Κυριακή το πρωί και την Κυριακή το βράδυ. Να είστε εδώ μαζί μας και το Σάββατο το βράδυ! Σας υπόσχομαι – πως θα είμαστε φίλοι σας! Σας υπόσχομαι – δεν θα νιώσετε μόνοι αν είστε μαζί μας! Αμήν!

III. Τρίτον, αυτός ο νέος άνθρωπος φοβόταν τον Ιησού.

Η Βίβλος λέει πώς

“κράξας μετὰ φωνῆς μεγάλης εἶπε· Τί εἶναι μεταξὺ ἐμοῦ καὶ σοῦ, Ἰησοῦ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ τοῦ ὑψίστου; ὁρκίζω σε εἰς τὸν Θεόν, μή μὲ βασανίσῃς” (Μάρκον ε΄. 7).

Φοβόταν τον Ιησού. Και αυτό, επίσης, είναι συνηθισμένο ανάμεσα στους νέους ανθρώπους αυτό τον καιρό. Ο Ιησούς και αυτή η εκκλησία μπορούν να σας βοηθήσουν, αλλά μπορεί να φοβάστε! Μπορεί να φοβάστε τη δέσμευση. Μπορεί να φοβάστε να περάσετε μερικές ώρες μαζί μας στην εκκλησία κάθε Σαββατοκύριακο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτό με στεναχωρεί πάρα πολύ. Ξέρω πως ο φόβος σας προέρχεται από τον Σατανά. Γιατί το κάνει αυτό; Επειδή το ξέρει ότι θα σας χάσει αν έρθετε μαζί μας και έρθετε στον Ιησού.

Όταν ήμουν 19 χρονών περπατούσα μόνος μου μέσα στη νύχτα στους δρόμους του Λος Άντζελες. Οι φίλοι μου από το λύκειο είχαν φύγει. Ήμουν μόνος, και ένιωθα μεγάλη μοναξιά. Ένα Σάββατο βράδυ περπατούσα κοντά στην οδό Ολβέρα. Περνούσα από την Τσάινα Τάουν. Έστριψα δεξιά στην οδό Γέιλ. Κοντά στο τέλος αυτού του δρόμου είδα μία εκκλησία. Ήταν μία κινεζική βαπτιστική εκκλησία. Χτύπησα την πόρτα και μία νέα κοπέλα, που την έλεγαν Λόρνα Λαμ (Lorna Lum) άνοιξε την πόρτα και μου μίλησε. Με προσκάλεσε να έρθω σ' αυτήν την εκκλησία την επόμενη ημέρα, που ήταν Κυριακή. Πήγα την επόμενη μέρα. Και πήγα εκεί για πολλά χρόνια μετά από αυτό. Ο Ιησούς με έσωσε ενώ βρισκόμουν εκεί. Έκανα πραγματικούς, καλούς φίλους εκεί· φίλους σαν την Λόρνα και τον Μέρφι Λαμ (Murphy Lum).

Μη μας φοβάστε! Μη φοβάστε τον Ιησού! Ελάτε μαζί μας και θα σας φερθούμε σωστά! Ελάτε μαζί μας και, σας υπόσχομαι, θα σας αλλάξει η ζωή προς το καλύτερο. Αν έρθετε σε μας και το επόμενο Σαββατοκύριακο – και έρθετε και στον Ιησού επίσης – σε χίλια χρόνια από τώρα θα χαίρεστε που το κάνατε!

Ο Ιησούς έδιωξε τους δαίμονες από αυτόν τον άνθρωπο των Γαδαρηνών. Ο Ιησούς τον έσωσε! Ναι, σώθηκε από τον Ιησού Χριστό!

Οι άνθρωποι σήμερα βρίσκουν τον Σωτήρα ικανό,
   Δεν μπορούσαν να υποτάξουν τα πάθη, τη λαγνεία και την αμαρτία,
Οι ραγισμένες τους καρδιές τούς άφησαν λυπημένους και μοναχικούς,
   Και τότε ήρθε ο Ιησούς, ο Ίδιος, και έζησε μέσα τους.
Όταν έρχεται ο Ιησούς σπάει τη δύναμη του πειράζοντος,
   Όταν έρχεται ο Ιησούς σκουπίζονται τα δάκρυα.
Αφαιρεί το σκότος και γεμίζει τη ζωή με δόξα,
   Αφού όλα αλλάζουν όταν έρχεται να μείνει ο Ιησούς.

Ο Χριστός μπορεί να σας ελευθερώσει από τον Σατανά! Ο Χριστός μπορεί να σας δώσει ζωή και δύναμη! Ο Χριστός μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή! Δώστε μας μία ευκαιρία να σας δείξουμε την οδό προς τον Ιησού Χριστό! Να μας ξανάρθετε για να σας δείξουμε την οδό! Κάποιος μπορεί να πει, “Δεν πιστεύω ούτε στους δαίμονες ούτε στον Σατανά”. Δεν πειράζει. Υπήρχε μία εποχή που ούτε κι εγώ πίστευα σ' αυτά τα πράγματα. Αλλά δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό πράγμα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ξέρετε ότι ο Ιησούς σας αγαπάει, και να καταλάβετε ότι σας αγαπάμε και εμείς! Εδώ μπορείτε να κάνετε καλούς φίλους. Εδώ μπορείτε να νιώσετε αγάπη και αποδοχή! Βάλτε την πίστη σας στον Χριστό, τον μονογενή Υιό του Θεού, και θα σας σώσει διαμέσου του θανάτου Του επάνω στο Σταυρό από το τίμημα της αμαρτίας μια για πάντα. Αμήν!


ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net (κάντε κλικ εδώ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ Χάιμερς (Dr. Hymers), και τα υπόλοιπα
βιντεοσκοπημένα κηρύγματα της εκκλησίας μας προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ
(Mr. Abel Prudhomme): Ματθαίον η΄. 28-34.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Then Jesus Came”
(στίχοι από τον Dr. Oswald J. Smith, 1889-1986,
μουσική από τον Homer Rodeheaver, 1880-1955).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

DEMONS TODAY

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Καὶ ἦλθον εἰς τὸ πέραν τῆς θαλάσσης εἰς τὴν χώραν τῶν Γαδαρηνῶν. Καὶ ὡς ἐξῆλθεν ἐκ τοῦ πλοίου, εὐθὺς ἀπήντησεν αὐτὸν ἐκ τῶν μνημείων ἄνθρωπος ἔχων πνεῦμα ἀκάθαρτον” (Μάρκον ε΄. 1-2).

I.   Πρώτον, αυτός ο νέος άνθρωπος ήταν δαιμονισμένος,
Εφεσίους ϛ΄. 12, β΄. 2.

II.  Δεύτερον, αυτός ο νέος άνθρωπος ήταν μόνος, Λουκάν η΄. 27,
Μάρκον ε΄. 5.

III. Τρίτον, αυτός ο νέος άνθρωπος φοβόταν τον Ιησού, Μάρκον ε΄. 7.