Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΔΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΘΛΙΨΕΩΝ

ENTERING THE KINGDOM
THROUGH MUCH TRIBULATION
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ του Λος Άντζελες
Κυριακή πρωί, 24 Απριλίου 2016
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, April 24, 2016

“Και αφού εκήρυξαν το ευαγγέλιον εν τη πόλει εκείνη και εμαθήτευσαν ικανούς, υπέστρεψαν εις την Λύστραν και Ικόνιον και Αντιόχειαν, επιστηρίζοντες τας ψυχάς των μαθητών, προτρέποντες να εμμένωσιν εις την πίστιν, και διδάσκοντες ότι διά πολλών θλίψεων πρέπει να εισέλθωμεν εις την βασιλείαν του Θεού” (Πράξεις ιδ΄. 21-22).


Πρόσφατα άκουσα δύο νέους άνδρες να λένε πως πρέπει να σταματήσω να μιλάω για το μεγάλο σχίσμα που υπέστη η εκκλησία μας πριν από 25 χρόνια. Είπαν πως θα 'πρεπε να κηρύττω για το μέλλον και να μην μιλάω για όλα αυτά τα απαίσια πράγματα που οι άνθρωποί μας περάσαν στο παρελθόν. Πάντα προσέχω τις κριτικές, ειδικά τις κριτικές από φίλους. Και αυτοί οι δύο νέοι άνδρες είναι φίλοι μου. Αλλά κάνουν λάθος! Μεγάλο λάθος! Και μάλιστα δεν έχω κηρύξει αρκετά επάνω σ' εκείνο το απαίσιο σχίσμα της εκκλησίας. Και ο Θεός μού έδειξε πως πρέπει να κηρύττω επάνω σ' αυτό ξανά, και ξανά, και ξανά – μέχρι το μήνυμά του να διεισδύσει στην καρδιά σας και να αλλάξει τη ζωή σας! Και τότε πρέπει να το κηρύξω ακόμη περισσότερο! Ναι, όλο και περισσότερο – ξανά, ξανά και ξανά!

Η ιστορία είναι απλή. Είχαμε περίπου 500 άτομα στην εκκλησία μας εκείνον τον καιρό. Αλλά υπήρχε κάποιος “ηγούμενος” της εκκλησίας μας που είπε πως ήμουν πολύ αρνητικός. Είπε πως αυτά που απαιτούσα από τα άτομα της εκκλησίας ήταν υπερβολικά.

Με αποκάλεσε τύραννο και δικτάτορα επειδή κήρυττα αυτά που κήρυττε ο Χριστός – “Όστις δεν βαστάζει τον σταυρόν αυτού και έρχεται οπίσω μου, δεν δύναται να ήναι μαθητής μου” (Λουκάν ιδ΄. 27). Κι έτσι τετρακόσια άτομα άφησαν την εκκλησία μας, για να έχουν μια “ευκολότερη” ζωή. Τι απέγιναν; Ο “πρώην ηγούμενος” κράτησε μόνο δεκατέσσερις ή δεκαπέντε απ' αυτούς στην “εύκολη” μικρή εκκλησία που συναθροίζεται μόνο το πρωί της Κυριακής. Οι υπόλοιποι σκορπίστηκαν στους τέσσερις ανέμους. Kανείς απ' αυτούς δεν έγινε υπερβατικός Χριστιανός, ή έκανε κάτι ιδιαίτερο για τον Θεό. Οι πνευματικές τους ζωές ξεράθηκαν, και τους πήρε ο άνεμος σαν τα φθινοπωρινά φύλλα. Ο Χριστός είπε: “Ουδείς βαλών την χείρα αυτού επί άροτρον και βλέπων εις τα οπίσω είναι αρμόδιος διά την βασιλείαν του Θεού” (Λουκάν θ΄. 62).

Ναι, θα κηρύξω για τα “39” άτομα που έσωσαν αυτό το κτίριο. Θα κηρύξω για τα τετρακόσια άτομα που άφησαν την εκκλησία και επέστρεψαν στον κόσμο! Ναι, θα το κάνω! Κάποια ανυπότακτα παιδιά της εκκλησίας και κάποιοι που κυλάνε προς τα πίσω λένε: “Είναι γέρος άνθρωπος με καρκίνο. Δεν θα πει πολλά.” Μην είστε τόσο σίγουροι! Δεν έχω πεθάνει ακόμα! Και σήμερα το πρωί μισώ τον αντινομισμό και τον αδύναμο νεο-ευαγγελικισμό, όσο τα μισούσα πριν από σαράντα χρόνια! Ναι, είναι σωστή λέξη να πω πως τα μισώ. Τα μισώ! ΜΙΣΩ – μισώ! με άγιο μίσος, επειδή ο ίδιος ο Χριστός τα μισεί! Η Βίβλος λέει: “Μισείτε το κακόν και αγαπάτε το καλόν” (Αμώς ε΄. 15).

Ο Χριστός είπε σε εκείνα τα αδύναμα, αντινομικά, τεμπέλικα, νεο-ευαγγελικά άτομα της εκκλησίας των Λαοδικέων – ακούστε τι λέει ο Χριστός: “Μέλλω να σε εξεμέσω εκ του στόματός μου” (Αποκάλυψη γ΄. 16). Ναι! “Θα σε ξεράσω από το στόμα μου.” “Θα σε ξεράσω! Θα σε ξεράσω! Θα σε ξεράσω, θα σε φτύσω – από το στόμα μου!” Ο Δρ Τσαρλς Κ. Ράιρι (Dr. Charles C. Ryrie) είπε γι' αυτό το εδάφιο: “Η χλιαρή ή ουδέτερη ή συμβιβαστική...εκκλησία είναι αηδιαστική στον Κύριο, και είναι επιβλαβής στον σκοπό Του” (Ryrie Study Bible; σημείωση στην Αποκάλυψη γ΄. 16).

Ποιο είναι φάρμακο ενάντια στην χλιαρότητα της Λαοδίκειας; Ποιο είναι το φάρμακο ενάντια στη νεο-ευαγγελική τεμπελιά και στάση; Το φάρμακο βρίσκεται εδώ στο κείμενό μας:

“Διά πολλών θλίψεων πρέπει να εισέλθωμεν εις την βασιλείαν του Θεού” (Πράξεις ιδ΄. 22).

Ο Απόστολος Παύλος και ο βοηθός του ο Βαρνάβας επέστρεψαν στη Λύστρα, στο Ικόνιο και στην Αντιόχεια. Επέστρεψαν σ' εκείνες τις πόλεις για να διδάξουν τους νέους Χριστιανούς που ζούσαν εκεί. Ο Δρ Τόμας Χέιλ (Dr. Thomas Hale) έκανε τα εξής σχόλια. Είπε,

     Δεν φτάνει να κηρύξεις το Ευαγγέλιο σε ένα μέρος μία μόνο φορά. Είναι απαραίτητο επίσης να διδάξεις τους νέους πιστούς και να τους ριζώσεις στην πίστη. Κι αυτό έκαναν ο Παύλος και ο Βαρνάβας. Προειδοποίησαν τους νέους πιστούς πως για να εισέλθουν στη βασιλεία του Θεού θα πρέπει να περάσουν δυσκολίες. Αν θέλουν να είναι συγκληρονόμοι του Χριστού θα πρέπει να υποφέρουν μαζί Του (Thomas Hale, M.D., The Applied New Testament Commentary, Chariot Victor Publishing, 1997; σημείωση στις Πράξεις ιδ΄. 22).

Στα σχόλιά του επάνω στο εδάφιο 23, ο Δρ Χέιλ τόνισε πως όλα τα άτομα τα οποία δίδαξαν ο Παύλος με τον Βαρνάβα ήταν καινούργιοι Χριστιανοί. Είπε πως ακόμη και οι “πρεσβύτεροι” σε εκείνες τις εκκλησίες “ήταν οι ίδιοι καινούργιοι πιστοί” (ibid., εδάφιο 23). Ο Παύλος και ο Βαρνάβας δίδαξαν σε αυτούς τους καινούργιους Χριστιανούς πως “διά πολλών θλίψεων πρέπει να εισέλθωμεν εις την βασιλείαν του Θεού” (Πράξεις ιδ΄. 22). Στα σχόλιά του, ο Μάθιου Χένρι (Matthew Henry) είπε, “Όχι μόνο αυτοί πρέπει, αλλά εμείς πρέπει· είναι σίγουρο πως όλοι που θα πάνε στον ουρανό πρέπει να περιμένουν θλίψη και διωγμό...Κάποιος μπορεί να νομίζει πως αυτό θα τους σόκαρε, και θα τους αποδυνάμωνε. Όχι...θα τους βοηθήσει, και θα τους ριζώσει επάνω στον Χριστό... ‘Πάντες δε οι θέλοντες να ζώσιν ευσεβώς εν Χριστώ Ιησού θέλουσι διωχθή’...όσοι θέλουν να είναι μαθητές του Χριστού πρέπει να σηκώσουν το σταυρό τους” (Matthew Henry’s Commentary on the Whole Bible; σημείωση στις Πράξεις ιδ΄. 22).

Ιησού, το σταυρό μου σήκωσα,
   Για να αφήσω τα πάντα και να Σε ακολουθήσω,
Άπορος, περιφρονημένος, εγκαταλειμμένος,
   Από εδώ και στο εξής Εσύ θα είσαι τα πάντα για μένα·
Αλίμονο κάθε φιλοδοξία,
   Όλα όσα ζήτησα, έλπισα, και γνώρισα·
Αλλά πόσο πλούσιος είμαι,
   Αφού ο Θεός και ο Ουρανός είναι δικοί μου!
(“Jesus, I My Cross Have Taken” του Henry F. Lyte, 1793-1847).

“Διά πολλών θλίψεων πρέπει να εισέλθωμεν εις την βασιλείαν του Θεού” (Πράξεις ιδ΄. 22).

I. Πρώτον, η θλίψη της μεταστροφής.

Το κείμενο μιλάει γι' αυτή: “Διά πολλών θλίψεων πρέπει να εισέλθωμεν εις την βασιλείαν του Θεού”. Η αρχαία ελληνική λέξη “θλῖψις” σημαίνει “πίεση, καταπίεση, λύπη, στενοχώρια”. Θυμηθείτε κάποιες από τις πιο τρομερές μεταστροφές μέσα στη Βίβλο. Η μεταστροφή του Ιακώβ είναι μια απ' αυτές.

“Ο δε Ιακώβ έμεινε μόνος· και επάλαιε μετ' αυτού άνθρωπος έως τα χαράγματα της αυγής...και μετετοπίσθη η άρθρωσις του μηρού του Ιακώβ, ενώ επάλαιε μετ' αυτού” (Γένεση λβ΄. 24, 25).

Ο “άνθρωπος” που πάλεψε με τον Ιακώβ ήταν ο Θεός Υιός, και ο Ιακώβ είπε: “Είδον τον Θεόν πρόσωπον προς πρόσωπον, και εφυλάχθη η ζωή μου. Και ανέτειλεν ο ήλιος επ' αυτού, καθώς διέβη το Φανουήλ· εχώλαινε δε κατά τον μηρόν αυτού” (Γένεση λβ΄. 30, 31). Ο Ιακώβ ήταν κουτσός για την υπόλοιπη ζωή του επειδή τραυματίστηκε τη νύχτα της μεταστροφής του, όταν το όνομά του άλλαξε από Ιακώβ σε Ισραήλ “που σημαίνει ‘παλεύει με τον Θεό’” (Ryrie Study Bible). Θυμηθείτε τη δική σας μεταστροφή. Δεν παλέψατε με τον Θεό; Δεν υπήρχε διαμάχη πριν εμπιστευτείτε τον Χριστό;

Σκεφτείτε τη μεταστροφή του Παύλου. Ήρθε αντιμέτωπος με τον Χριστό, που του είπε: “Σκληρόν σοι είναι να λακτίζης προς κέντρα” (Πράξεις θ΄. 5). Ο Δρ Χένρι Μ. Μόρις (Dr. Henry M. Morris) είπε πως ο Παύλος “φερόταν σαν πεισματάρικο ζώο, παλεύοντας με τον πόνο από τα καρφιά (κέντρα) της ιπποσκευής” (The Defender’s Study Bible). “Ο δε τρέμων και έκθαμβος γενόμενος, είπε· Κύριε, τι θέλεις να κάμω;” (Πράξεις θ΄. 6). Ο Παύλος τότε πέρασε τρεις ημέρες τύφλωσης και νηστείας πριν μεταστραφεί (Πράξεις θ΄. 17).

Διαβάστε για τις σπουδαίες μεταστροφές της χριστιανικής Ιστορίας – του Αυγουστίνου, του Λουθήρου, του Βουνιάνου, του Ουίτφιλντ, του Ουέσλι, του Σπέρτζεον. Όλοι τους πέρασαν θλίψη, πίεση, καταπίεση, φορτωμένοι με αμαρτία και στενοχώρια – πριν εμπιστευτούν τον Σωτήρα. Νομίζετε πως μπορείτε να μεταστραφείτε χωρίς έστω κάποια αίσθηση πίεσης, θλίψης και στενοχώριας για την αμαρτία σας; Μπορεί η απόφαση που πήρατε να μην ήταν ειλικρινής. Αλλά κανένας άνθρωπος δεν μεταστρέφεται πραγματικά χωρίς έλεγχο περί αμαρτίας. Ο Διάβολος λέει σε μερικούς άνδρες πως είναι αδύναμοι αν δακρύσουν. Κι έτσι “σαν άνδρες” αντιστέκονται στον έλεγχο περί αμαρτίας. Αλλά δεν είναι έτσι ο άνδρας! Έτσι είναι ο χαζός πεισματάρης – που αντιστέκεται στο Πνεύμα του Θεού! Αντιστέκεται στον Χριστό που πέθανε επάνω στο Σταυρό για να τον σώσει. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι καλύτερος από έναν Μουσουλμάνο, που νομίζει ότι είναι άνδρας όταν ανατινάζει μικρά παιδιά, βιάζει γυναίκες, και αποκεφαλίζει νέους άνδρες με μάχαιρα. Έχετε δακρύσει ποτέ για τις αμαρτίες σας; “Ποτέ δεν θα με κάνεις να δακρύσω” λέει. “Δεν θα με κάνεις αδύναμο. Δεν είμαι κλαψιάρης!” καυχάται. Εγώ λέω πως δεν είσαι καλύτερος απ' τον Διάβολο – που αρνήθηκε να προσκυνήσει τον Παντοκράτορα Θεό! Ο άνδρας που φοβάται να δακρύσει για τις αμαρτίες του είναι δειλός στην καρδιά του. Δεν είναι “άντρακλας”. Δεν είναι “μάτσο”. Είναι δειλός ανθρωπάκος που φοβάται να ομολογήσει τις αμαρτίες του ενώπιον του Παντοκράτορα Θεού!

“Διά πολλών θλίψεων (στενοχώριας και λυπημένης καρδιάς) πρέπει να εισέλθωμεν εις την βασιλείαν του Θεού” (Πράξεις ιδ΄. 22).

II. Δεύτερον, η θλίψη του αγιασμού.

Δεν υπάρχει μόνο θλίψη τον καιρό της μεταστροφής – η θλίψη χρειάζεται για να γίνει κάποιος ώριμος Χριστιανός. Ο Απόστολος Παύλος είπε,

“Η θλίψις εργάζεται υπομονήν, η δε υπομονή δοκιμήν, η δε δοκιμή ελπίδα, η δε ελπίς δεν καταισχύνει, διότι αγάπη του Θεού είναι εκκεχυμένη εν ταις καρδίαις ημών διά Πνεύματος Αγίου του δοθέντος εις ημάς” (Ρωμαίους ε΄. 3-5).

Δεν συμφωνώ με τον Τζον Μακάρθουρ (John MacArthur) επάνω στο θέμα του Αίματος του Χριστού. Κάνει μεγάλο λάθος επάνω σ' αυτό το σημαντικό θέμα! Αλλά τα σχόλιά του επάνω στα εδάφια της επιστολής προς Ρωμαίους ε΄. 3-5 είναι πολύ σωστά. Είπε: “Θλίψη, αυτή η λέξη χρησιμοποιείται για την πίεση, σαν την πρέσα που βγάζει το υγρό από τις ελιές ή τα σταφύλια. Εδώ δεν μιλάει για τις συνηθισμένες πιέσεις της ζωής, αλλά τις αναπόφεκτες δυσκολίες που συναντούν αυτοί που ακολουθούν τον Χριστό...Αυτές οι δυσκολίες παράγουν πλούσια πνευματικά οφέλη...υπομονή, αυτή η λέξη σημαίνει αντοχή, δηλαδή την ικανότητα να υπομένεις κάτω από τεράστιο φορτίο και πίεση χωρίς να υποκύπτεις...Οι Χριστιανοί μπορούν δοξάζουν τον Θεό για τις θλίψεις επειδή ξέρουν τι παράγουν αυτές οι δυσκολίες” (The MacArthur Study Bible).

Γινόμαστε δυνατοί Χριστιανοί διαμέσου της θλίψης, διαμέσου των πιέσεων και των δοκιμασιών και των δυστυχιών. Όταν άκουσα αυτούς τους δύο νέους να λένε πως δεν θα 'πρεπε να μιλάω για το σχίσμα, ήξερα πως ήταν η φωνή του Σατανά που το έβαλε στο μυαλό τους. Ήξερα πως έκαναν μεγάλο λάθος. Και τώρα είμαι ακόμη πιο αποφασισμένος να κηρύττω για εκείνην την τρομερή δοκιμασία που πέρασαν οι πιστοί μας άνθρωποι για να σώσουν αυτήν την εκκλησία. Πώς να γίνετε δυνατοί Χριστιανοί αν αρνείστε να περάσετε οι ίδιοι τέτοιες δοκιμασίες; Αποκαλούμε τους ανθρώπους που έσωσαν την εκκλησία μας, τους “39”. Ήταν 39 άνθρωποι που υπέφεραν για να έχετε αυτό το όμορφο κτίριο εκκλησίας. Θυσίασαν τις ζωές τους για σας. Πώς τολμάτε να μου λέτε να μην μιλάω γι' αυτούς; Πώς τολμάτε! Εσείς ποτέ δεν θυσιάσατε κάτι για τον Θεό! Γι' αυτό ο Θεός δεν σας φαίνεται αληθινός! Γι' αυτό νιώθετε άσχημα για τον εαυτό σας, και έχετε χάσει τον ζήλο σας και την πίστη σας! Πρέπει να περάσετε θλίψεις για να είστε καλοί Χριστιανοί σαν τους “39”. Τι θλίψεις έχετε περάσει εσείς; Καμία! Θεωρείτε δεδομένα τα πάντα που σας έχουν δοθεί. Αν αρνείστε να περάσετε δοκιμασίες, και να σηκώσετε το σταυρό σας, και να κάνετε θυσίες, ποτέ δεν θα γίνετε δυνατοί Χριστιανοί όπως η Κα Σαλαζάρ (Mrs. Salazar), ή η Κάρλα Μπιμπό (Carla Bebout), ή ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan), ή ο Μπεν Γκρίφιθ (Ben Griffith), ή ο Άβελ Προύντχομ (Abel Prudhomme), ή ο Κος Σονγκ (Mr. Song), ή η Κα Χάιμερς (Mrs. Hymers). Ποτέ δεν θα γίνετε καλοί Χριστιανοί αν αρνείστε να θυσιάσετε τη ζωή σας στον Ιησού Χριστό!

Σε κάποιους από σας δεν άρεσε το μήνυμα του Δρ. Κέιγκαν τις προάλλες, σχετικά με τη ζωή μου. Σε κάποιους από σας φάνηκε πολύ αρνητικό. “Ποιος θα ήθελε να τα περάσει όλα αυτά;” σκεφτήκατε. Ακούστε, αν δεν τα είχα περάσει όλα αυτά δεν θα είχαμε κτίριο για την εκκλησία μας σήμερα! Αν δεν τα είχα περάσει όλα αυτά ούτε εσείς θα είσασταν εδώ! Τα “παιδιά της εκκλησίας” δεν θα ήταν εδώ! Δεν θα υπήρχατε καν αν δεν τα είχα περάσει όλα αυτά! Εγώ οδήγησα τους γονείς σας στον Χριστό. Εγώ έκανα τους γάμους τους. Εγώ τους ποίμανα κατά τη διάρκεια εκείνου του απαίσιου εκκλησιαστικού σχίσματος. Εσείς, τα παιδιά της εκκλησίας, δεν θα είσασταν καν ζωντανά αν δεν είχα περάσει όλους αυτούς τους πόνους και τα παθήματα!

Μόνο ένα παιδί της εκκλησίας μού έστειλε κάρτα γενεθλίων για τα 75α γενέθλιά μου! Όλοι οι “39” μού έστειλαν κάρτες και μηνύματα ευχαριστίας. Αλλά μόνο ένα παιδί της εκκλησίας μού έστειλε κάρτα. Είναι ένα παιδί που γεννήθηκε και σώθηκε στην εκκλησίας μας, και μόνο αυτός, απ' όλα τα παιδιά της εκκλησίας, μου έστειλε κάρτα γενεθλιών. Και μόνο αυτός έγραψε αυτά τα λόγια για να μου ενθαρρύνει την καρδιά,

Αγαπητέ Δρ Χάιμερς,

     Χρόνια πολλά για τα 75α γενέθλιά σας. Ο Θεός να σας ευλογεί για την πιστή σας υπηρεσία και διακονία προς τον Ιησού! Ευχαριστώ τον Θεό που έχω έναν ποιμένα σαν εσάς! Σας ευχαριστώ που παραμένετε πιστός και ζείτε για τον Ιησού. Η ζωή σας είναι μια υπέροχη μαρτυρία για τον Ιησού! Σας ευχαριστώ που είστε ένα παράδειγμα πιστού Χριστιανού. Χάρη στον Ιησού η ζωή σας είναι υπέροχη και αγγίζει πολλούς ανθρώπους. “Γίνεσθε στερεός, αμετακίνητος, περισσεύοντας πάντοτε εις το έργον του Κυρίου.” Δρ Χάιμερς, μου υπενθυμίζετε εκείνο το εδάφιο, και προσεύχομαι αυτή η εκκλησία να προχωρήσει μπροστά, και να αγωνιστεί να πάρει το όραμά σας για αυτήν τη εκκλησία και να την κάνει πραγματικότητα για τον Ιησού! Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας φυλάει, Στο όνομα του Ιησού, (και υπέγραψε το όνομά του). Κάτω από το όνομά του έβαλε το Α΄ Ιωάννου β΄. 17,

“Ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία αυτού· όστις όμως πράττει το θέλημα του Θεού μένει εις τον αιώνα.”


Δεν έχω νευριάσει με σας, τα υπόλοιπα παιδιά. Καθόλου. Απλά φοβάμαι για τις ψυχές σας. Απλά προσεύχομαι για σας, μερικές φορές όλη νύχτα. Φοβάμαι για σας επειδή ξέρω πως,

“Διά πολλών θλίψεων πρέπει να εισέλθωμεν εις την βασιλείαν του Θεού” (Πράξεις ιδ΄. 22).

Ξέρω πως αν δεν αγαπάτε τους “39” – αν δεν τους αγαπάτε και δεν ακολουθάτε το παράδειγμά τους και τη θυσία τους – ποτέ δεν θα ανήκετε στη σπουδαία εκκλησία των ονείρων μου και των οραμάτων μου. Ο άνθρωπος που σκληραίνει τον τράχηλό του και λέει, “Δεν θα το κάνω ποτέ”, είναι άνθρωπος που κινδυνεύει να μην εισέλθει στη βασιλεία του Θεού. Η Βίβλος λέει, “Άνθρωπος όστις ελεγχόμενος σκληρύνει τον τράχηλον, εξαίφνης θέλει αφανισθή και χωρίς ιάσεως” (Παροιμίες κθ΄. 1). Ο Ιησούς είπε,

“Ενθυμού λοιπόν πόθεν εξέπεσες και μετανόησον και κάμε τα πρώτα έργα· ει δε μη, έρχομαι προς σε ταχέως και θέλω κινήσει την λυχνίαν σου εκ του τόπου αυτής, εάν δεν μετανοήσης” (Αποκάλυψη β΄. 5).

Παρακαλώ σταθείτε και ψάλλετε τον ύμνο υπ' αριθμόν 3 στο φυλλάδιό σας.

Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού!
   Όλες οι δυνάμεις της λυτρωμένης μου ψυχής.
Όλες οι σκέψεις και οι λέξεις και οι πράξεις,
   Όλες οι μέρες μου και όλες οι ώρες μου.
Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού!
   Όλες οι μέρες μου και όλες οι ώρες μου,
Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού!
   Όλες οι μέρες μου και όλες οι ώρες μου.

Τα χέρια μου ας κάνουν το θέλημά Του,
   Τα πόδια μου ας τρέχουν στις οδούς Του,
Τα μάτια μου ας βλέπουν μόνον τον Ιησού,
   Τα χείλη μου ας Τον δοξολογούν.
Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού!
   Τα χείλη μου ας Τον δοξολογούν,
Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού!
   Τα χείλη μου ας Τον δοξολογούν.

Από τότε που τα μάτια μου είδαν τον Ιησού,
   Δεν μπορώ να δω τίποτα άλλο,
Τόσο δεσμευμένο το όραμα του πνεύματός μου,
   Κοιτάζοντας τον Εσταυρωμένο.
Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού!
   Κοιτάζοντας τον Εσταυρωμένο,
Όλα για τον Ιησού, όλα για τον Ιησού!
   Κοιτάζοντας τον Εσταυρωμένο.
(“All For Jesus” της Mary D. James, 1810-1883).

Ο Χριστός πέθανε επάνω στο Σταυρό για να πληρώσει για τις αμαρτίες σας. Έχυσε το Αίμα Του για να σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία. Αναστήθηκε από τους νεκρούς για να σας δώσει αιώνια ζωή. Βρίσκεται στον Ουρανό στα δεξιά του Θεού. Όταν στραφείτε από την αμαρτία σας και εμπιστευτείτε τον Ιησού, σας σώζει αμέσως. Αν θα θέλατε να μας μιλήσετε για τη σωτηρία διαμέσου του Ιησού, παρακαλώ ακολουθήστε τον Δρ Κέιγκαν στο πίσω μέρος της αίθουσας τώρα. Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων
(copyright). Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς
(Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και
μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Πράξεις ιδ΄. 19-23.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Living For Jesus” (του Thomas O. Chisholm, 1866-1960).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΔΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΘΛΙΨΕΩΝ

ENTERING THE KINGDOM
THROUGH MUCH TRIBULATION

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Και αφού εκήρυξαν το ευαγγέλιον εν τη πόλει εκείνη και εμαθήτευσαν ικανούς, υπέστρεψαν εις την Λύστραν και Ικόνιον και Αντιόχειαν, επιστηρίζοντες τας ψυχάς των μαθητών, προτρέποντες να εμμένωσιν εις την πίστιν, και διδάσκοντες ότι διά πολλών θλίψεων πρέπει να εισέλθωμεν εις την βασιλείαν του Θεού” (Πράξεις ιδ΄. 21-22).

(Λουκάν ιδ΄. 27, θ΄. 62, Αμώς ε΄. 15, Αποκάλυψη γ΄. 16)

I.   Πρώτον, η θλίψη της μεταστροφής, Γένεση λβ΄. 24, 25, 30, 31,
Πράξεις θ΄. 5, 6, 17.

II.  Δεύτερον, η θλίψη του αγιασμού, Ρωμαίους ε΄. 3-5,
Α΄ Ιωάννου β΄. 17, Παροιμίες κθ΄. 1, Αποκάλυψη β΄. 5.