Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΟΥΘΗΡΟΥ

LUTHER’S CONVERSION
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα του πρωινού της Κυριακής της Μεταρρύθμισης
από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ οβ Λος Άντζελες, 25 Οκτωβρίου 2015
A sermon preached on Reformation Sunday Morning
at the Baptist Tabernacle of Los Angeles, October 25, 2015

“Καθώς είναι γεγραμμένον• Ο δε δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως” (Ρωμαίους α΄. 17).


Κάποιοι μπορεί να αναρωτιούνται γιατί μιλάω για τον Μαρτίνο Λούθηρο (1483-1546). Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή πως είμαι Βαπτιστής, όχι Λουθηρανός. Όσον αφορά τη φύση της εκκλησίας είμαι Βαπτιστής, όχι Λουθηρανός. Όσον αφορά το βάπτισμα είμαι Βαπτιστής, όχι Λουθηρανός. Όσον αφορά το Δείπνο του Κυρίου είμαι Βαπτιστής, όχι Λουθηρανός. Όσον αφορά το έθνος του Ισραήλ και τον ιουδαϊκό λαό είμαι Βαπτιστής, όχι Λουθηρανός. Αυτά είναι σημαντικά θέματα – και σε κάθε ένα απ’ αυτά διαφωνώ με τον Λούθηρο και παίρνω το μέρος των Βαπτιστών. Αλλά εκτιμώ βαθύτατα τον Λούθηρο όσον αφορά την ξεκάθαρη, βιβλική διδασκαλία του επάνω στη δικαίωση δια της πίστεως στον Χριστό μόνον. Δεν μιλάω για όλους τους σύγχρονους Λουθηρανούς. Μιλάω για τον ίδιο τον Λούθηρο. Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Χριστιανούς όλων των εποχών.

Ο Λούθηρος ξεχωρίζει στην εκκλησιαστική Ιστορία ως πραγματικά ανθρώπινη φιγούρα, ένας άνθρωπος του καιρού του, μερικές φορές άξεστος και ισχυρογνώμονας. Δεν έβλεπε πάντα τα πράγματα καθαρά. Συνέχισε να πιστεύει τη ρωμαιοκαθολική διδασκαλία της “θεολογίας αντικατάστασης”, πως η Εκκλησία αντικαθιστά εντελώς τον Ισραήλ. Αυτή η καθολική διδασκαλία τον οδήγησε, προς το τέλος της ζωής του, στο να κάνει σκληρές δηλώσεις κατά των Ιουδαίων. Αλλά ο Ρίτσαρντ Γουέρμπραντ (Richard Wurmbrand), ένας μεταστραμμένος Ιουδαίος που έγινε λουθηρανός ποιμένας, μου είπε κάποτε, πολύ απλά: “Τον συγχώρεσα.” Ο Ποιμένας Γουέρμπραντ ήξερε πως ο Λούθηρος ήταν άνθρωπος του καιρού του, όπως είμαστε όλοι μας σήμερα. Η Ιστορία θα δείξει πως είχαμε πολλές ατέλειες σήμερα – ιδιαίτερα όσον αφορά τα επικατάρατα λάθη του “ντεσιζιονισμού”, που είναι τόσο δαιμονικά όσο και οι πλάνες του μεσαιωνικού Καθολικισμού.

Αλλά, παρά τα κάποια “τυφλά σημεία”, ο Λούθηρος είχε εξαιρετικά χαρίσματα. Ο Σπέρτζεον (Spurgeon) ήταν ο σπουδαιότερος βαπτιστής κήρυκας όλων των εποχών. Εξυμνούσε τον Λούθηρο και συχνά έκανε αναφορές στα γραπτά του (δείτε δύο απ’ τα κηρύγματα του Σπέρτζεον επάνω στον Λούθηρο, The Metropolitan Tabernacle Pulpit, volume XXIX, pp. 613-636). Ο Σπέρτζεον είπε: “Η κορυφαία μαρτυρία του μεγάλου μας Μεταρρυθμιστή ήταν επάνω στη δικαίωση του αμαρτωλού διαμέσου της πίστεως στον Ιησού Χριστό και διαμέσου αυτής μόνον.” Πολλές φορές ο Λούθηρος έβλεπε την καρδιά των θεολογικών ερωτήσεων – και εκφραζόταν με ιδιαίτερη πρωτοτυπία και δύναμη.

Η δικαίωση είναι το πιο σημαντικό θέμα των δογμάτων της σωτηρίας. Αν ο άνθρωπος δεν δικαιωθεί είναι καταδικασμένος στην Κόλαση! Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει δίκιο όσον αφορά την εκκλησία, δίκιο όσον αφορά το βάπτισμα, δίκιο όσον αφορά το Δείπνο του Κυρίου, δίκιο όσον αφορά τον Ισραήλ – αλλά να καταλήξει στην Κόλαση επειδή δεν έχει δικαιωθεί. Από την άλλη, ένας άνθρωπος σαν τον Λούθηρο, αν και λάθος επάνω σε όλα αυτά τα θέματα, μπορεί να σωθεί αν τον έχει δικαιώσει ο Χριστός. Γι’ αυτό ο Σπέρτζεον αποκάλεσε τη δικαίωση: “το πετράδι του στέμματος της Μεταρρύθμισης”, αφού η δικαίωση είναι η σημαντικότερη διδασκαλία. Ο Λούθηρος αποκάλεσε τη δικαίωση διαμέσου της πίστης μόνον: “το άρθρο επάνω στο οποίο η εκκλησία στέκεται ή καταρρίπτεται”. Χωρίς τη δικαίωση δεν μπορεί να σωθεί κανένας! Όσον αφορά αυτήν την πιο κρίσιμη απ’ όλες τις διδασκαλίες, παίρνω το μέρος του Μεγάλου Μεταρρυθμιστή. Παίρνω το μέρος του Λούθηρου επάνω στη δικαίωση διαμέσου της πίστεως στον Ιησού Χριστό μόνον! Αυτό ήταν το βασικό θέμα του Λούθηρου – και συμφωνώ απολύτως μαζί του!

“Ο δε δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως” (Ρωμαίους α΄. 17).

Τι κατάλαβε ο Λούθηρος απ’ αυτό το κείμενο; Ο Σπέρτζεον μάς λέει για τη μεταστροφή του Λούθηρου:

     Θα συνοψίσω και θα εικονογραφήσω αυτή τη διδασκαλία αναφερόμενος σε κάποια περιστατικά στη ζωή του Λούθηρου. Το φως του ευαγγελίου έλαμψε επάνω στον μεγάλο μεταρρυθμιστή σε αργούς ρυθμούς. Καθώς βρισκόταν στο μοναστήρι, άνοιξε την παλιά Βίβλο που ήταν αλυσοδεμένη στη κολώνα, και διάβασε το εξής κείμενο – “ Ο δε δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως.” Αυτή η ουράνια πρόταση κόλλησε στο μυαλό του, αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει πλήρως το νόημα. Ωστόσο, δεν μπορούσε να βρει ειρήνη στο θρησκευτικό του επάγγελμα και στο μοναστικό βίο. Μη γνωρίζοντας τι να κάνει, επέμενε τόσο πολύ στις εκκλησιαστικές ποινές και σε κουραστικές ταπεινώσεις, που μερικές φορές λυποθυμούσε από την εξάντληση. Έφτασε μέχρι την πόρτα του θανάτου... και συνέχισε με τις εκκλησιαστικές ποινές, αναζητώντας ειρήνη, αλλά χωρίς να τη βρίσκει...(αργότερα) ο Κύριος του έδωσε πλήρη απελευθέρωση από τις δεισιδαιμονίες, και κατάλαβε πως ούτε διαμέσου των ιερέων, ούτε διαμέσου των εκκλησιαστικών ποινών, ούτε διαμέσου οτιδήποτε που ο ίδιος μπορούσε να κάνει, θα μπορούσε να ζήσει, αλλά θα έπρεπε να ζήσει διαμέσου της πίστεως (στον Χριστό). Το κείμενό μας (σήμερα) έδωσε ελευθερία στον (καθολικό) μοναχό, και άναψε φωτιά στην ψυχή του.

     [“Ο δε δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως” (Ρωμαίους α΄. 17).]

Όταν ο Λούθηρος κατάλαβε επιτέλους αυτό το κείμενο εμπιστεύτηκε τον Χριστό και μόνον. Έγραψε στη μητέρα του: “Ένιωσα πως αναγεννήθηκα και πως είχα περάσει τις ανοιχτές πύλες του παραδείσου.” Ο Σπέρτζεον είπε:

     Αμέσως, με το που πίστεψε, άρχισε να ζει, με την έννοια πως έγινε δραστήριος. Ένας (ιερέας), που τον έλεγαν Τέτσελ, ταξίδευε σε όλη τη Γερμανία πουλώντας τη συγχώρεση των αμαρτιών για χρήματα. Όποιο και να ήταν το παράπτωμά σου, μόλις τα χρήματά σου άγγιζαν τον πάτο του δοχείου (με τις προσφορές) οι αμαρτίες σου εξαφανίζονταν. Ο Λούθηρος όταν το άκουσε, θύμωσε, και διακήρυξε: “Θα τρυπήσω το δοχείο του”, κάτι το οποίο και έκανε, και σε πολλά ακόμη δοχεία. Καρφώνοντας τις θέσεις του επάνω στην πόρτα της εκκλησίας σιώπησε τη μελωδία της ικανοποίησης. Ο Λούθηρος διακήρυξε τη συγχώρεση της αμαρτίας διαμέσου της πίστης στον Χριστό χωρίς χρήματα και χωρίς τιμή, και τα συγχωροχάρτια του Πάπα σύντομα έγιναν αντικείμενα χλευασμού. Ο Λούθηρος ζούσε διαμέσου της πίστεως, και έτσι αυτός που ύπο άλλες συνθήκες θα ήταν ήσυχος, κατήγγειλε τα λάθη με τη μανία που το λιοντάρι ορμάει στη λεία του. Η πίστη που ήταν μέσα του τον γέμισε με έντονη ζωή, και βούτηξε στον πόλεμο κατά του εχθρού. Μετά από κάποιον καιρό, τον κάλεσαν στο Άουγκσμπουργκ, όπου και πήγε, αν και οι φίλοι του τον συμβούλευσαν να μην πάει. Τον κάλεσαν, ως αιρετικό, να απολογηθεί στη Δίαιτα (αυτοκρατορικό συμβούλιο) της Βορμς, και όλοι τού είπαν να μην πάει, αφού σίγουρα θα τον έκαιγαν στην πυρά· αλλά ένιωθε πως ήταν απαραίτητο να δώσει μαρτυρία, και έτσι μπήκε στο κάρο και πέρασε από χωριό σε χωριό και από πόλη σε πόλη, κηρύττοντας καθώς προχωρούσε, με τους φτωχούς ανθρώπους να βγαίνουν για να σφίξουν το χέρι του ανθρώπου που ρίσκαρε τη ζωή του υπερασπιζόμενος τον Χριστό και το ευαγγέλιο. Θυμάστε πώς στάθηκε ενώπιον εκείνου του μεγάλου συνεδρίου (στη Βορμς), όπου αν και γνώριζε πως όσον αφορά ανθρώπινη δύναμη, η απολογία του θα του κόστιζε τη ζωή του, αφού, μάλλον, θα τον έκαιγαν στη πυρά σαν τον Γιαν Χους. Στάθηκε σαν άντρας για τον Κύριο τον Θεό του. Εκείνη την ημέρα στη γερμανική Δίαιτα (συμβούλιο), ο Λούθηρος έκανε κάτι για το οποίο μυριάδες μυριάδων παιδιά μανάδων έχουν ευλογήσει το όνομά του, αλλά ακόμη περισσότερο έχουν ευλογήσει το όνομα του Κυρίου του Θεού του (C. H. Spurgeon, “A Luther Sermon at the Tabernacle,” The Metropolitan Tabernacle Pulpit, Pilgrim Publications, 1973 reprint, Volume XXIX, pp. 622-623).

“Ο δε δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως” (Ρωμαίους α΄. 17).

Η πρώτη μου επαφή με τον Λούθηρο έγινε σε μια Βαπτιστική εκκλησία στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Ένα βράδυ Κυριακής έδειξαν μια ασπρόμαυρη ταινία γι’ αυτόν. Φαινόταν σαν μια παράξενη φιγούρα του παρελθόντος, που δεν είχε να μου πει τίποτα το ενδιαφέρον. Η ταινία φαινόταν βαρετή και ατελείωτη. Αναρωτιόμουν γιατί ο ποιμένας μου, ο Δρ Γουόλτερ Α. Πέγκ (Dr. Walter A. Pegg), μπήκε στον κόπο να μας τη δείξει. Να προσθέσω πως σήμερα έχω εντελώς διαφορετική γνώμη γι’ αυτήν την τρομερή ταινία. Τώρα λατρεύω να τη βλέπω! Κάντε κλικ εδώ για να δείτε μια σκηνή από την ταινία.

Η δεύτερη επαφή μου με τον Λούθηρο ήρθε πολύ αργότερα, αφού είχα μεταστραφεί. Διάβασα για την εμπειρία μεταστροφής του Τζον Ουέσλεϊ (John Wesley), μέσα στην οποία ο Ουέσλεϊ είπε:

Το βράδυ πήγα χωρίς να το θέλω σε μια συνάθροιση στη οδό Άλντεργκεϊτ (Aldersgate Street), όπου κάποιος διάβαζε τον Πρόλογο του Λούθηρου επάνω στην Επιστολή προς τους Ρωμαίους. Γύρω στις εννιά παρά τέταρτο, καθώς περιέγραφε το πώς ο Θεός αλλάζει την καρδιά διαμέσου της πίστης στον Χριστό, ένιωσα στοργή μέσα στην καρδιά μου. Ένιωσα πως εμπιστεύτηκα τον Χριστό, τον Χριστό και μόνον για σωτηρία· και μου δόθηκε μια βεβαιότητα, πως είχε αφαιρέσει τις αμαρτίες μου, τις δικές μου, και είχε σώσει εμένα από το νόμο της αμαρτίας και του θανάτου (John Wesley, The Works of John Wesley, third edition, Baker Book House, 1979 reprint, volume I, p. 103) .

Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση, επειδή ήξερα πως ο Ουέσλεϊ στη συνέχεια έγινε ένας από του ισχυρότερους κήρυκες τον καιρό της Πρώτης Μεγάλης Αφύπνισης. Ο Ουέσλεϊ μεταστράφηκε ενώ άκουγε τα λόγια του Λούθηρου επάνω στη δικαίωση διαμέσου της πίστης στον Χριστό.

Αργότερα, έμαθα πως ο Ιωάννης Βουνιάνος (John Bunyan), ο βαπτιστής προπάτοράς μας διάβαζε τον Λούθηρο όταν μεταστράφηκε με εκπληκτικό τρόπο, “Επεκτείνοντας τη μελέτη της Γραφής που έκανε με τα γραπτά του Μαρτίνου Λουθήρου” (Pilgrim's Progress, Thomas Nelson, 1999 reprint, publisher's introduction, p. xii). Ο Βουνιάνος στη συνέχεια έγινε ο πιο διαδεδομένος βαπτιστής συγγραφέας όλων των εποχών!

Ο Τζον Ουέσλεϊ (John Wesley), ο Μεθοδιστής, μεταστράφηκε ακούγοντας τα λόγια του Λούθηρου. Ο Ιωάννης Βουνιάνος, ο Βαπτιστής, βοηθήθηκε στη μάχη του για να μεταστραφεί, διαβάζοντας τα γραπτά του Λούθηρου. Σκέφτηκα πως πρέπει να έχει πολλά καλά ο Λούθηρος τελικά. Ανακάλυψα πως η Επιστολή προς Ρωμαίους βρισκόταν στην καρδιά του μηνύματος του Λούθηρου. Ο Λούθηρος είπε:

Αυτή η Επιστολή είναι πραγματικά το κορυφαίο τμήμα της Καινής Διαθήκης και το πιο αγνό Ευαγγέλιο, και αξίζει κάθε Χριστιανός, όχι μόνο να την αποστηθίσει, λέξη προς λέξη, αλλά και να ασχολείται μαζί της κάθε μέρα, ως τον καθημερινό άρτο της ψυχής. Όσο και να διαβαστεί ή μελετηθεί, δεν θα είναι αρκετό, και όσο περισσότερο τη μεταχειρίζεσαι τόσο πιο πολύτιμη γίνεται, και τόσο καλύτερη γεύση έχει (Martin Luther, “Preface to the Epistle to the Romans,” Works of Martin Luther, Baker Book House, 1982 reprint, volume VI, page 447).

Γιατί πιστεύω πως ο Λούθηρος είναι σημαντικός σήμερα; Κυρίως επειδή μας πηγαίνει πίσω στην Επιστολή προς Ρωμαίους, και μας δείχνει τόσο καθαρά πως αυτή η επιστολή “είναι πραγματικά το κορυφαίο τμήμα της Καινής Διαθήκης και το πιο αγνό Ευαγγέλιο”. Αυτό πρέπει να ξανακούσουμε σ’ αυτές τις πονηρές ημέρες του “ντεσιζιονισμού”. Περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, πρέπει να επιστρέψουμε στην Επιστολή προς Ρωμαίους! Οι Καθολικοί τον καιρό του Λούθηρου είχαν ξεχάσει το βασικό μήνυμα της επιστολής. Οι “ντεσιζιονιστές” του καιρού μας έχουν κάνει το ίδιο πράγμα. Μπορεί να διαβάζουν την Επιστολή προς Ρωμαίους, αλλά δεν επωφελούνται απ’ αυτήν. Γι’ αυτό ο “ντεσιζιονισμός”, με τόσους πολλούς τρόπους, μοιάζει με τον Καθολικισμό. Οι Καθολικοί έλεγαν: “Κάνε αυτό και θα ζήσεις.” Οι “ντεσιζιονιστές” λένε: “Κάνε αυτό και θα ζήσεις.” Αλλά η Επιστολή προς Ρωμαίους α΄. 17 λέει:

“Ο δε δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως” (Ρωμαίους α΄. 17).

Προσέξτε την Επιστολή προς Ρωμαίους γ΄. 20.

“Διότι εξ έργων νόμου (λέγοντας την προσευχή μετανοίας, σηκώνοντας το χέρι, ζητώντας συγχώρεση) δεν θέλει δικαιωθή ουδεμία σαρξ ενώπιον αυτού• επειδή διά του νόμου γίνεται η γνώρισις της αμαρτίας” (Ρωμαίους γ΄. 20).

Ο Λούθηρος είπε πως δεν πρέπει να φανταζόμαστε πως ο νόμος μάς διδάσκει τι να κάνουμε και τι να μην κάνουμε. Έτσι λειτουργούν οι ανθρώπινοι νόμοι. Οι ανθρώπινοι νόμοι εκπληρώνονται με τα καλά έργα, ακόμη κι αν η καρδιά σας διαφωνεί μ’ αυτούς. Αλλά ο Θεός κρίνει σύμφωνα με αυτό που υπάρχει στα βάθη της καρδιάς σας, και γι’ αυτό το λόγο, ο νόμος του Θεού δίνει εντολές στο ενδότατο μέρος της ανθρώπινης καρδιάς, και δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί με τα καλά έργα, αλλά αντιθέτως καταδικάζει τα έργα που δεν γίνονται από τα βάθη τα καρδιάς ως υποκρισίες και ψεύδη. Γι’ αυτό όλοι οι άνθρωποι αποκαλούνται ψεύτες, στον Ψαλμό ρις΄. 11, επειδή κανείς δεν μπορεί να υπακούσει το νόμο του Θεού από τα βάθη της καρδιάς του, αφού όλοι οι άνθρωποι αντιπαθούν το καλό και βρίσκουν ευχαρίστηση στο κακό. Αν λοιπόν, δεν υπάρχει πρόθυμη ευχαρίστηση στο καλό, τότε η ενδότερη καρδιά σας δεν θέλει να πράξει το καλό. Αντιπαθεί το νόμο του Θεού και αντιτάσσεται σ’ αυτόν. Τότε υπάρχει σίγουρα αμαρτία, και σας αξίζει οργή Θεού και τιμωρία, αν και εξωτερικά, φαίνεται να έχετε πολλά καλά έργα. Στην πραγματικότητα, ο νόμος του Θεού σάς καταδικάζει, επειδή η καρδιά σας αντιτάσσεται στο νόμο Του με όλη της τη δύναμη.

Αλλά οι νόμοι του Θεού δεν δόθηκαν για να σας δικαιώσουν ή για να σας σώσουν. Ξαναδιαβάστε την Επιστολή προς Ρωμαίους γ΄. 20, δυνατά.

“Διότι εξ έργων νόμου δεν θέλει δικαιωθή ουδεμία σαρξ ενώπιον αυτού• επειδή διά του νόμου γίνεται η γνώρισις της αμαρτίας” (Ρωμαίους γ΄. 20).

Μπορείτε να προσπαθήσετε να είστε όσο πιο καλοί γίνεται. Αλλά ο Θεός δεν κοιτάει εξωτερικά. Κοιτάει την καρδιά σας. Κι εκεί βλέπει κροταλίες και δηλητηριώδεις αράχνες, και μεγάλη αντίσταση και αμαρτία.

“Διότι εξ έργων νόμου δεν θέλει δικαιωθή ουδεμία σαρξ ενώπιον αυτού…” (Ρωμαίους γ΄. 20).

Όσο περισσότερο προσπαθείτε να ακολουθήσετε το νόμο του Θεού για να σωθείτε, σε τόσο περισσότερο χειρότερη κατάσταση θα βρεθείτε. Έτσι ήταν με τη μεταστροφή του Λούθηρου, κι επίσης με τις μεταστροφές του Ουέσλεϊ και του Βουνιάνου, καθώς προσπαθούσαν απεγνωσμένα να δικαιωθούν με το να “είναι καλοί”. Αλλά ο νόμος το προχωράει πολύ περισσότερο. Διεισδύει στην καρδιά σας και βλέπει την τρομακτική πραγματικότητα πως έχετε αμαρτήσει στην καρδιά και στο νου κατά ενός Άγιου Θεού. Προσέξτε τα τελευταία λόγια της Επιστολής προς Ρωμαίους γ΄. 20:

“Επειδή διά του νόμου γίνεται η γνώρισις της αμαρτίας” (Ρωμαίους γ΄. 20).

Πρέπει να “αηδιάζετε” με τον εαυτό σας – με την αμαρτία της καρδιάς σας!

Αλλά ο Θεός έχει δώσει θεραπεία για τις ψυχές που προσπαθούν να σωθούν. Όσο προσπαθούν να υπερνικήσουν την αμαρτία τους, τόσο περισσότερο σύρονται μέσα στην αμαρτία. Έτσι δεν είναι η κατάστασή σας; Όσο προσπαθείτε να μην αμαρτάνετε, τόσο χειρότεροι αμαρτωλοί γίνεστε εσωτερικά – διώχνοντας την υπέροχη θεραπεία του Χριστού για την αμαρτία, και προσπαθώντας να καθιερώσετε τη δική σας καλοσύνη με το να “ξανααφιερώνετε” τη ζωή σας, με το να λέτε την “προσευχή μετανοίας”, μαθαίνοντας περισσότερα για τη σωτηρία, και πολλά ακόμα έργα του νόμου. Αλλά τίποτα απ’ όσα μάθετε, ή πείτε, ή κάνετε, ή νιώσετε δεν μπορεί να σας δώσει ειρήνη με τον Θεό, που γνωρίζει την αμαρτία της καρδιάς σας και του νου σας.

Αυτό που ο νόμος δεν μπορούσε να κάνει για σας, η χάρη, διαμέσου της “πίστης στο” Αίμα του Χριστού μπορεί να το κάνει. Μόνο στο Αίμα του Χριστού μπορείτε να βρείτε λύτρωση από τις αμαρτίες σας και την εξιλέωση από την οργή του Θεού. Πέθανε στη θέση σας, για να πληρώσει για τις αμαρτίες σας, και το Αίμα Του μπορεί να σας καθαρίσει από κάθε αμαρτία! Ο Χριστός Ιησούς επάνω στο Σταυρό πλήρωσε το πλήρες τίμημα για κάθε μία από τις αμαρτίες σας.

Τι απομένει για σας να κάνετε λοιπόν; Η απάντηση δίνεται στην Επιστολή προς Ρωμαίους γ΄. 26:

“Διά να ήναι αυτός (ο Θεός) δίκαιος και να δικαιόνη τον πιστεύοντα εις τον Ιησούν” (Ρωμαίους γ΄. 26).

Πίστη στον Ιησού. Αυτή είναι ολόκληρη η απάντηση στον αγώνα του χαμένου ανθρώπου, που προσπαθεί να ζήσει μια καλύτερη ζωή ακολουθώντας το “νόμο”, και παίρνοντας διάφορες “αποφάσεις”. Ξεφορτωθείτε τα καλά σας έργα και τις “αποφάσεις”, και την ψυχολογική αυτοανάλυση, και ξεφορτωθείτε το καύχημα πως είστε καλύτεροι από κάποιους άλλους. Πολύ απλά, δεν μπορείτε να σωθείτε έτσι.

“(Ο Θεός) δικαιόνη τον πιστεύοντα εις τον Ιησούν” (Ρωμαίους γ΄. 26).

Να έχετε πίστη στο Αίμα του Χριστού, που χύθηκε για σας επάνω στο Σταυρό, που τώρα έχει μετατεθεί στον Ουρανό, όπου είναι για πάντα φρέσκο, ικανό να καθαρίσει κάθε αμαρτία. Να έχετε πίστη σε αυτό το Αίμα, το Αίμα του Χριστού, και θα σωθείτε! Δρ Τσαν (Dr. Chan), παρακαλώ προσευχηθείτε για μας.

Αν αυτό το κήρυγμα σας ευλόγησε, ο Δρ Χάιμερς θα ήθελε να ακούσει από σας. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡ ΧΑΪΜΕΡΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΣΑΣ. Αν αυτά τα κηρύγματα σας ευλογούν, στείλτε ένα e-mail στον Δρ Χάιμερς και πείτε το του, αλλά πάντα να συμπεριλαμβάνετε τη χώρα από την οποία γράφετε. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείτε να γράψετε στον Δρ Χάιμερς σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά γράψτε στα Αγγλικά αν μπορείτε. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Χάιμερς ταχυδρομικώς, η διεύθυνσή του είναι P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Μπορείτε να του τηλεφωνήσετε στο (818)352-0452.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς
στο Ίντερνετ, στο www.sermonsfortheworld.com.
Κάντε κλικ στο “Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Κο Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Ρωμαίους γ΄. 20-26.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “For All My Sin”(του Norman Clayton, 1943).