Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ! ΜΟΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΥΝΑΜΟΙ!

TOGETHER WE ARE STRONG! ALONE WE ARE WEAK!
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 21 Ιουνίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, June 21, 2015

“Και ας φροντίζωμεν περί αλλήλων, παρακινούντες εις αγάπην και καλά έργα, μη αφίνοντες το να συνερχώμεθα ομού, καθώς είναι σθνήθεια εις τινάς, αλλά προτρέποντες αλλήλους, και τοσούτω μάλλον, όσον βλέπετε πλησιάζουσαν την ημέραν” (Εβραίους 10:24-25).


Όπως πολλά από τα κηρύγματά μου, αυτό ξεκίνησε ως μια αόριστη ανησυχία. Άκουσα ότι σε δύο νέα κορίτσια άρεσαν οι νέοι μας. "Είναι τόσο φιλικοί!", είπαν. Αλλά δεν τους άρεσα εγώ. Το σκεφτόμουν αυτό, στριφογύριζε στο μυαλό μου. Δεν ήταν ότι τα κηρύγματά μου ήταν βαρετά. Δουλεύω πολύ σκληρά για να τα κάνω ενδιαφέροντα. Οι νέοι συνήθως κάθονται με τα στόματά τους ελαφρώς ανοιχτά, και τα μάτια τους εστιασμένα πάνω μου, ενώ εγώ κηρύττω. Δεν ήταν ούτε η προσωπικότητά μου. Μου αρέσει να είμαι με τους νέους. Και το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι αυτό. Νομίζω ότι αυτό που εκνεύρισε αυτά τα δύο κορίτσια ήταν κάτι που λέω, στο τέλος σχεδόν κάθε κηρύγματος. Κάνω μια σύντομη προσευχή. Μετά πάω πιο κοντά στην κάμερα της τηλεόρασης. Μιλάω στο κοινό στο YouTube και στην ιστοσελίδα μας. Λέω κάτι τέτοιο στα άτομα που παρακολουθούν – "Ό, τι άλλο κι αν κάνετε, πηγαίνετε σε μια εκκλησία που κηρύττεται η Αγία Γραφή, κατά προτίμηση σε μια που έχει συναθροίσεις Κυριακή απόγευμα. Να είστε εκεί κάθε φορά που η πόρτα είναι ανοιχτή." Πήρα αυτά τα τελευταία λίγα λόγια από τον Τζέρρυ Φάλγουελ (Jerry Falwell), καθώς έκλεινε τα τηλεοπτικά προγράμματα του. "Να είστε εκεί κάθε φορά που η πόρτα είναι ανοιχτή." Και μετά λέω συχνά, «Μην τρέχετε από τη μία εκκλησία στην άλλη." Ήταν αυτά τα λόγια, στο τέλος των κηρυγμάτων μου, που δεν άρεσαν σε αυτά τα δύο νέα κορίτσια. Στην πραγματικότητα, έφυγαν από την εκκλησία εξαιτίας τους.

Θα σταματήσω να το λέω αυτό; Όχι - Θα συνεχίσω να το λέω. Γιατί; Διότι αυτό είναι ακριβώς που πρέπει να κάνουν οι νέοι - γι 'αυτό! Η εκκλησία μας μεγαλώνει σχεδόν αποκλειστικά με την προσθήκη νέων πιστών που βρίσκονται στο τέλος της εφηβείας τους και γύρω στα είκοσι. Αυτό είναι σπάνιο. Οι περισσότερες εκκλησίες χάνουν το 88% των νέων τους. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο κήρυγμα. Μεγαλώνουμε με την προσθήκη στέρεων νέων από την ίδια ηλικιακή ομάδα που οι περισσότερες εκκλησίες χάνουν άτομα. Εμείς δεν το κάνουμε τραβώντας τους - ή προσπαθώντας να τους καλοπιάσουμε. Τα παιδιά σήμερα είναι αρκετά έξυπνα για να εντοπίσουν την υποκρισία σε αυτού του είδους την προσέγγιση. Μιλάω κατευθείαν σε αυτούς. Λέω, "Αυτό είναι που χρειάζεστε - και αυτός είναι ο λόγος που το χρειάζεστε." Δεν υπάρχουν παιχνίδια! Ευθεία διδασκαλία! Πάρτε το ή αφήστε το! Ακόμη και αν φύγουν θα ξέρουν ότι ήμουν ειλικρινής μαζί τους! Δεν προσπαθώ να σας κάνω σαν εμένα! Προσπαθώ να σας κάνω να μεταστραφείτε. Στόχος μου είναι να σας βοηθήσω να γίνετε ένας πραγματικός Χριστιανός και ένα στερεό μέλος της εκκλησίας!

Λέτε, "Γιατί χρειάζομαι αυτή την εκκλησία τόσο πολύ;" Θα σας πω γιατί; Διότι χωρίς την εκκλησία δεν έχετε τίποτα μόνιμο, γι 'αυτό! Ο Άλβιν Τόφλερ (Alvin Toffler) έγραψε γι 'αυτό στο Future Shock/ Μελλοντικό Σοκ. Μίλησε για τον "θάνατο της μονιμότητας», την «έννοια της παροδικότητας," τις "φιλίες στο μέλλον", τους "κατά συρροήν γάμους," και "πώς να χάσετε φίλους." Αλλαγή, αλλαγή, αλλαγή. Η κινητικότητα και η αλλαγή δεν μας δίνουν κανένα μόνιμο σπίτι, κανένα μόνιμο φίλο, και καμία μόνιμη σχέση! Όλοι και όλα που ξέρουμε είναι μόνο προσωρινά! Δίνει στους νέους σοκ για τον μέλλον τους! Ο Τόφλερ (Toffler) έγραψε το βιβλίο το 1970. Όταν το διάβασα ξανά την περασμένη Πέμπτη σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να έχει γραφτεί πριν από έξι μήνες! ΄Ολοι κινούνται τόσο πολύ, και αλλάζουν τόσο συχνά, ώστε οι νέοι γίνονται σαν τους ανθρώπους του δρόμου, που ζουν κάτω από ένα διαφορετικό χαρτόκουτο, σε διαφορετικό δρόμο, κάθε βράδυ. Γι’ αυτό τόσα πολλά παιδιά παίρνουν κάποιο είδος φάρμακου! Ο κόσμος στροβιλίζεται και τους προσπερνάει - τόσο γρήγορα που νομίζουν ότι χρειάζονται χάπια για να κάνουν τη ζωή υποφερτή. Πάντα με ξαφνιάζει όταν ακούω παιδιά να μιλούν για «φίλους» που τους ξέρουν μόνο μια ώρα ή δύο. Δεν κάνω κριτική. Απλά παρατηρώ. Μου φαίνεται ότι τα παιδιά σήμερα αλλάζουν "φίλους" τόσο συχνά όσο αλλάζουμε τα εσώρουχα μας!

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϋ (Paul McCartney) ήταν ακριβώς ένα χρόνο μικρότερος από εμένα. Ήταν μόλις μετά βίας σε ηλικία για να είναι χίπις. Όπως και τόσοι πολλοί άλλοι χίπις, τον Πολ ΜακΚάρτνεϋ (Paul McCartney), των Μπήτλς (Beatles), τον απασχολούσε η μοναξιά. Έγραψε αυτό το παράξενο τραγούδι που ο κ. Γκρίφιθ (κ Griffith) τραγούδησε πριν από λίγο - το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία για τους Μπήτλς (Beatles) όταν το τραγούδησε με τον Τζον Λέννον (John Lennon). Μιλάει για δύο άτομα, την Έλενορ Ρίγκμπυ (Eleanor Rigby) (μια ανύπαντρη μεσήλικη γυναίκα) και τον Πάτερ ΜακΚένζι (McKenzie), έναν ιερέα που ζει μόνος.

Ο Πάτερ ΜακΚένζι γράφει τα λόγια ενός κηρύγματος που κανείς δεν θα ακούσει.
Κανένας δεν έρχεται κοντά.
Κοίταξέ τον που δουλεύει, μαντάροντας τις κάλτσες του τη νύχτα όταν δεν είναι κανένας εκεί.
Γιατί νοιάζεται;

Ένα γέρος ιερέας, γράφει ένα κήρυγμα στο οποίο κανείς δεν θα δώσει προσοχή. Ράβει τις τρύπες στις κάλτσες του “όταν δεν είναι κανένας εκεί.” “Γιατί νοιάζεται;” Έχει συνηθίσει τόσο τη μοναξιά που δεν τον ενοχλεί πια.

Η Έλενορ Ρίγκμπυ (Eleanor Rigby) πέθανε στην εκκλησία και θάφτηκε μαζί με το όνομά της.
Κανείς δεν ήρθε.

Πέθανε χωρίς να αφήσει παιδιά να κουβαλήσουν το όνομά της. Κανείς δεν ήρθε στην κηδεία της.

Ο Πάτερ Μακ Κένζι σκουπίζει το χώμα από τα χέρια του καθώς απομακρλυνεται από τον τάφο.
Κανείς δεν σώθηκε.

Κανείς δεν ήρθε στην κηδεία της. Κανείς δεν άκουσε το κήρυγμά του. Κανείς δεν σώθηκε. Και μετά το ρεφρέν,

Όλοι οι μοναχικοί άνθρωποι,
Από πού προέρχονται;
Όλοι οι μοναχικοί άνθρωποι,
Πού ανήκουν όλοι αυτοί;

Σκέψεις σαν κι αυτές ανησυχούσαν τους χίπις. Συγκεντρωνόντουσαν κατά χιλιάδες - στο Μπέρκλεϊ (Berkeley), στο Χάιτ Άσμπουρι του Σαν Φρανσίσκο (Haight Ashbury of San Francisco), στη Λεωφόρο Χόλλυγουντ (Hollywood Blvd.), στην Παραλία Βένις (Venice Beach). Ένας σωρός από αυτούς θα νοίκιαζαν ένα παλιό σπίτι. Και έμεναν όλοι μαζί. Άλλοι θα περνούσαν εκεί κανα-δυό νύχτες. Ήθελαν να είναι μαζί. Ήθελαν την αίσθηση της κοινότητας. Ήταν εύκολο να τους κάνεις να έρθουν στην εκκλησία, ειδικά αν τους άφηνες να φέρουν μαζί ένα σακίδιο και να καθίσουν στο πάτωμα. Τους αποκαλούσαν «Φρικιά του Ιησού/ Jesus Freaks» ή «οι Άνθρωποι του Ιησού/ Jesus People.»

Οι Βαπτιστές πραγματικά έχασαν. Θα μπορούσαν τόσο εύκολα να έχουν κερδίσει δεκάδες χιλιάδες από αυτά τα παιδιά. Αλλά τα φοβόντουσαν. Τώρα είναι πολύ αργά - αιώνια πολύ αργά. Οι χαρισματικοί και οι Πεντηκοστιανοί τα πήραν όλα. Σήμερα οι Βαπτιστές φοβούνται τα παιδιά από την Ανατολή και τα ισπανόφωνα παιδιά. Θα μπορούσαν εύκολα να κερδίσουν δεκάδες χιλιάδες από αυτά. Αλλά τα φοβούνται και αυτά πάρα πολύ. Σύντομα θα είναι πολύ αργά - αιώνια πολύ αργά - ξανά.

Αλλά εσείς παιδιά δεν χρειάζεστε ένα κοινόχρηστο σπίτι για να περάσετε τη νύχτα. Δεν νιώθεις καν την ανάγκη για μια κοινότητα σαν αυτή. Πριν από λίγο καιρό μιλούσα με έναν φίλο που συνεργάστηκε με τους "Ανθρώπους του Ιησού." Τον ρώτησα γιατί οι νέοι σήμερα δεν αισθάνονται την ανάγκη για μια κοινότητα, όπως έκαναν οι χίπις. Είπε, "δεν το έχω σκεφτεί. Δεν ξέρω" Μόλις το είπε αυτό, μου ήρθε η απάντηση- "Δεν χρειάζονται ένα κοινόβιο, επειδή έχουν ΆιΦον/ iPhone και Σμάρτφονς/ Smartphones". Δεν χρειάζονται μια κοινότητα, όπως είχαν οι παλιοί Χίπις. Τώρα έχουν ΆιΦον/ iPhone και Σμάρτφονς/ Smartphones. Μπορούν να γράφουν μ’ αυτά και να μιλήσουν μ’ αυτά – και προσποιούνται ότι έχουν πολύ στενούς φίλους. Οι μηχανές αυτές να πάρει τη θέση των πραγματικών φίλων. Γιατί να περάσουν από όλη την ταλαιπωρία του να κάνουν πραγματικούς φίλους - όταν είναι τόσο πολύ πιο εύκολο να έχουν ηλεκτρονικούς φίλους; Η Έλενορ Ρίγκμπυ (Eleanor Rigby) και ο Πάτερ ΜακΚένζι (McKenzie) δεν θα ένιωθαν τόσο μόνοι, αν είχαν στην κατοχή τους ηλεκτρονικά gadgets. Θα είχαν "εικονικούς" φίλους, όπως έχετε εσείς. Αλλά ένας “εικονικός” φίλος δεν είναι το ίδιο όπως ένας αληθινός φίλος! Σε καμία περίπτωση! Μήπως έχετε ακούσει για τον νεαρό άνδρα στη Νότια Καρολίνα; Σκότωσε εννέα άτομα την περασμένη εβδομάδα. Τι δεν πήγαινε καλά μ’ αυτόν; Ναι, ζούσε στο Διαδίκτυο! Μπέρδεψε τον νου του. Αφήστε αυτά τα μηχανήματα, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα! Αφήστε τα μηχανήματα και ζήστε μια πραγματική ζωή! Και πηγαίνετε στην εκκλησία! Και αυτό με φέρνει πίσω στο κείμενό μας,

“Και ας φροντίζωμεν περί αλλήλων, παρακινούντες εις αγάπην και καλά έργα, μη αφίνοντες το να συνερχώμεθα ομού, καθώς είναι σθνήθεια εις τινάς, αλλά προτρέποντες αλλήλους, και τοσούτω μάλλον, όσον βλέπετε πλησιάζουσαν την ημέραν” (Εβραίους 10:24-25).

Έχω διαβάσει πάνω από δέκα βιβλία με σχόλια πάνω σε αυτό το απόσπασμα. Όλα τους λένε ότι αυτό το απόσπασμα της Αγίας Γραφής αναφέρεται στην αναγκαιότητα της κοινωνίας στην τοπική εκκλησία. Ο Δρ. Γ. Α. Κρίσγουελ (Dr. W. A. Criswell) είπε, “Αυτό το απόσπασμα παρέχει μία από τις ισχυρότερες δηλώσεις στη Βίβλο για το πόσο ζωτικής σημασίας είναι η τοπική εκκλησία...το να πηγαίνεις με πιστότητα στην [εκκλησία]” (The Criswell Study Bible, Thomas Nelson Publishers, 1979 edition, p. 1438, σχόλια πάνω στο Εβραίους 10:25).

Θα σας δώσω και μία σύγχρονη μετάφραση. Κηρύττω μόνο από την Μετάφραση του Κινγκ Τζέιμς (KJV). Δεν συστήνω οποιαδήποτε άλλη μετάφραση. Αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι βοηθητικό να διαβάσεις μια σύγχρονη μετάφραση για να “πιάσεις” τον αντίκτυπο της περικοπής. Εδώ έχουμε τη Μετάφραση της Βιβλικής Εταιρίας,

Ας φροντίζουμε ο ένας τον άλλο παροτρύνοντάς τον στην αγάπη και στα καλά έργα. Ας μην εγκαταλείπουμε τις θρησκευτικές μας συνάξεις όπως συνηθίζουν μερικοί, αλλά ας ενισχύει ο ένας τον άλλο, τώρα μάλιστα που βλέπετε να πλησιάζει η ημέρα του Κυρίου (Εβραίους 10:24-25).

Είναι απαραίτητο να είμαστε στην εκκλησία για να «παροτρύνουμε» στην αγάπη και τα καλά έργα. Είναι απαραίτητο να είμαστε σε εκκλησία για να «ενισχύουμε ο ένας τον άλλον». Έπειτα, υπάρχει αυτό που ο Τζον ΜακΆρθουρ (John MacArthur) αποκαλεί «εσχατολογικό επείγον" – το οποίο δείχνει ότι γίνεται όλο και πιο σημαντικό το να είσαι στην εκκλησία, "όσον βλέπετε πλησιάζουσαν την ημέραν." Αυτή η «ημέρα» αναφέρεται στην ημέρα της δεύτερης Έλευσης του Χριστού. Αυτή είναι μια σημαντική προφητεία. Καθώς μπαίνουμε τις τελευταίες ημέρες αυτού του κόσμου γίνεται όλο και πιο σημαντικό να είσαι αφιερωμένος στην τοπική εκκλησία. Γιατί; Επειδή θα υπάρξει όλο και μεγαλύτερη κοινωνική πίεση για να χάσεις την πίστη σου τις τελευταίες ημέρες στις οποίες ζούμε. Στους παλιούς χρόνους οι άνθρωποι μπορούσαν να τα καταφέρουν πηγαίνοντας στην εκκλησία μια φορά την εβδομάδα. Αλλά τώρα οι μαινόμενοι άνεμοι της κοινωνικής αλλαγής (μελλοντικό σοκ!) το καθιστούν όλο και πιο σημαντικό να είναι με άλλους Χριστιανούς στην κοινωνία της τοπικής εκκλησίας. Ακούστε τι είπε ο Τόμας Χέιλ (Thomas Hale) στα σχόλιά του, “Αν κάποιος αρχίσει να κυματίζεται [στην πίστη του] ας είμαστε γρήγοροι στο να τον ενθαρρύνουμε και να τον ενδυναμώσουμε. Ας ωθήσουμε [ή παροτρύνουμε] ο ένας τον άλλον στην αγάπη και τα καλά έργα. Ας προσέξουμε μήπως κάποιος από ανάμεσά μας στρέφεται προς τα πίσω [στην αμαρτία και την κοσμικότητα]. Μαζί είμαστε δυνατοί, αλλά μόνοι είμαστε αδύναμοι" (Thomas Hale, The Applied New Testament Commentary, Kingsway Publications, 1997, σ. 913, 914, σχόλιο πάνω στο Εβραίους 10:24, Οι σημειώσεις του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) είναι στις αγκύλες).

Η τοπική εκκλησία δεν είναι μόνο ένα μέρος όπου μπορείς να πας να μελετήσεις τη Βίβλο, αν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η κοινωνία μας δεν είναι χτισμένη αποκλειστικά γύρω από τα γεύματα που έχουμε μετά από κάθε συνάθροιση, αν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αλλά η κοινωνία μας είναι χτισμένη γύρω από τον κύριο σκοπό της εκκλησίας - η οποία καταβάλλει προσπάθειες να φέρει μέσα και άλλους νέους που δεν είναι ακόμα Χριστιανοί. Τα ερμηνευτικά σχόλια του Τόμας Χέιλ (Thomas Hale) λένε, "Ο ευαγγελισμός είναι ο πρωταρχικός σκοπός της εκκλησίας... η κύρια έγνοια του να οδηγήσεις άνδρες και γυναίκες στον Ιησού Χριστό και τη σωτηρία» (ό.π., σελ. 125).

Κι έτσι λέμε στους νέους, «Ελάτε μαζί μας! Φάτε μαζί μας! Κάντε μας φίλους σας! Λατρέψτε μαζί μας! Βγείτε έξω για ευαγγελισμό μαζί μας! Ελάτε όλο το δρόμο μέσα στην εκκλησία! Ελάτε στην απογευματινή συνάθροιση! Ελάτε στη συμπροσευχή! Μπείτε στην οικογένεια του Θεού! «Μαζί είμαστε δυνατοί. Μόνοι είμαστε αδύναμοι.»

Δεν θα το κάνουν αυτό όλοι αμέσως. Θα σας περιμενουμε. Θα σας εξηγήσουμε γιατί είναι απαραίτητο. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Αυτό ακριβώς είναι που έκαναν οι πρώτες εκκλησίες. Ο Δρ. Μάικλ Γκρην (Dr. Michael Green) έχει γράψει ένα υπέροχο βιβλίο με τίτλο, Evangelism in the Early Church/ Ο Ευαγγελισμός στην Πρώτη Εκκλησία (Eerdmans Publishing Company, 2003 edition). Ο Δρ. Γκρην (Dr. Green) είπε, αναγκαία για την πρόοδο της εκκλησίας. Οι άνδρες έπρεπε να ελκυστούν [στις εκκλησίες] από μια άλλη κοινωνία που ήταν πιο πλούσια και πιο ικανοποιητική ... [Είδαν] πώς οι Χριστιανοί αγαπούσαν ο ένας τον άλλο» (σελ. 256). «Η κοινωνία που προσέφερε η εκκλησία, ξεπερνώντας τους φραγμούς της φυλής, του φύλου, της κοινωνικής τάξης και μόρφωσης, ήταν μια τεράστια έλξη» (σελ. 253). Ο Δρ. Γκρην (Dr. Green) τόνισε ότι τίποτα δεν γινόταν κρυφά. Οι μη πιστοί ερχόντουσαν κατευθείαν μέσα και αντιμετωπίζονταν όπως όλοι οι άλλοι. Ο αρχαίος χριστιανός συγγραφέας Τερτυλλιανός (160-220 μ.Χ.), μίλησε για τη χριστιανική αγάπη και την κοινωνία στις εκκλησίες. Είπε ότι αυτός ήταν ένας μεγάλος παράγοντας στην προσέλκυση μεγάλου αριθμού ειδωλολατρών να γίνουν Χριστιανοί στα πρώτα χρόνια της πίστης μας (ό.π.). Ο Τερτυλλιανός είπε ότι δεκάδες χιλιάδες παγανιστές πήγαν στις εκκλησίες στη Βόρεια Αφρική λόγω της αγάπης και της κοινωνίας που είχαν.

Ήμουν ένα μοναχικό αγόρι. Οι γονείς μου είχαν χωρίσει. Ήμουν αναγκασμένος να ζω με συγγενείς που δεν με ήθελαν πραγματικά στο σπίτι τους. Περπατούσα στους δρόμους μόνος μου. Ήμουν σαν ένας από αυτούς, για τους οποίους ο Τζον Λέννον (John Lennon) τραγούδησε,,

Όλοι οι μοναχικοί άνθρωποι,
Πού ανήκουν όλοι αυτοί;?”

Θα σας πω πού ανήκουν. Ανήκουν σε μια εκκλησία, όπως αυτή! Εδώ είναι που ανήκετε κι εσείς! Πόσο λυπηρό το γεγονός ότι ο καημένος ο Τζον Λέννον (John Lennon) δεν εμπιστεύτηκε ποτέ τον Ιησού και δεν πήγε ποτέ σε κάποια τοπική εκκλησία! Στο τέλος έπαιρνε ναρκωτικά και έμενε στο κρεβάτι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Αν δεν είχα πάει σε μια δυνατή εκκλησία, είμαι βέβαιος ότι δεν θα ήμουν εδώ σήμερα το πρωί. Είμαι σίγουρος ότι θα ήμουν νεκρός εδώ και πολύ καιρό, όπως η καημένος ο Τζον Λέννον (John Lennon). Ο φίλος μου αυτοκτόνησε. Θα το είχα κάνει κι εγώ αυτό; Δεν ξέρω. Αλλά ξέρω ότι έχω σωθεί από ένα σκοτεινό και μοναχικό κόσμο από την ζεστασιά και την κοινωνία που βρήκα στην τοπική εκκλησία. Όταν ήμουν έφηβος η εκκλησία έγινε το δεύτερο σπίτι μου.

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν θα με ακούσετε. Ξέρω ότι δεν θα περπατήσετε όλο το δρόμο μαζί μας. Αλλά πάντα να θυμάστε ότι σας καλέσαμε μέσα! Πάντα να θυμάστε ότι θέλαμε να είστε μαζί μας. Σίγουρα, αυτό θα σας κοστίσει κάτι! Φυσικά! Η δέσμευση πάντα κοστίζει κάτι. Δεν μπορείτε να έχετε έναν γάμο που θα διαρκέσει χωρίς δέσμευση. Θέλω να δεσμευτώ με εσάς. Και σας ζητώ να δεσμευτείτε με μένα. Όπως το έθεσε ο Τόμας Χέιλ (Thomas Hale) στα ερμηνευτικά του σχόλια, «Μαζί είμαστε δυνατοί, αλλά μόνοι είμαστε αδύναμοι» (ό.π., σελ. 914). Κάποιος μπορεί να πει, "δεν μπορώ να το κάνω." Να είσαι ειλικρινείς με τον εαυτό σου. Θα μπορούσες να το κάνεις, αλλά δεν θέλεις. Θέλεις να είναι «ελεύθερος». Κρίμα. Αυτό σημαίνει ότι θα είσαι μόνος. Μαζί είμαστε δυνατοί. Μόνοι είμαστε αδύναμοι!

Μαζί είμαστε δυνατοί! Μόνοι είμαστε αδύναμοι! Αυτό είναι το μήνυμά μου προς σε σένα σήμερα το πρωί! Ο Ιησούς είναι διαθέσιμος σε σένα σήμερα. Έλα σ’ Αυτόν! Πέθανε στον Σταυρό για να σε σώσει από την κρίση. Αναστήθηκε από τους νεκρούς για να σου δώσει μια νέα ζωή. Ζει τώρα – στον Παράδεισο, στον Τρίτο Ουρανό. Μην στέκεσαι έξω από την πόρτα, όπως ο μεγαλύτερος αδερφός του άσωτου υιού. Η Αγία Γραφή λέει ότι "δεν ήθελε εισέλθει" (Λουκάς 15:28). Οι άλλοι ήταν μέσα με ένα μεγάλη, χαρούμενη γιορτή. Αλλά ο μεγαλύτερος αδελφός είπε ότι, «δεν θα μπει μέσα." Κάποιοι από εσάς εξακολουθούν να το κάνουν αυτό. Εμείς λέμε, "ελάτε στον Ιησού! Ελάτε και πάρτε μέρος στη γιορτή! Αλλά εσείς λέτε, "δεν θα μπω μέσα." Εμείς ακόμα σας περιμένουμε! Ελάτε στον Ιησού πάρτε μέρος στη γιορτή!

Ελάτε σπίτι, ελάτε σπίτι,
   Εσείς που είστε αποκαμωμένοι, ελάτε σπίτι,
Σοβαρά,τρυφερά, ο Ιησούς καλεί,
   Καλεί, Ω αμαρτωλέ, έλα σπίτι.
("Softly and Tenderly Jesus is Calling/Απάλά και Τρυφερά ο Ιησούς καλεί"
      του Will L. Thompson, 1847-1909).

Πατέρα, προσεύχομαι κάποιος να έρθει πραγματικά στον Ιησού - και να έρθει και στην εκκλησιαστική οικογένειά μας επίσης. Στο όνομά Του, Αμήν. "Μαζί είμαστε δυνατοί! Μόνοι είμαστε αδύναμοι! "Αν τα ξεχάσετε όλα τα άλλα που είπα σήμερα το πρωί, παρακαλώ να θυμάστε αυτό! Μαζί είμαστε δυνατοί. Μόνοι είμαστε αδύναμοι. Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το– rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά αν μπορείς γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Κρέιτον Λ. Τσαν (Dr. Kreighton L. Chan): Εβραίους 10:19-25.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπένταζμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Eleanor Rigby/ Έλενορ Ρίγκμπι” (του Paul McCartney, 1942-).