Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΕΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ

(ΚΗΡΥΓΜΑ #6 ΠΑΝΩ ΣΤΗ Β΄ ΠΕΤΡΟΥ)
SCOFFERS IN THE LAST DAYS
(SERMON #6 ON II PETER)
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 7 Ιουνίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, June 14, 2015

“Θέλουσιν ελθεί εν ταις εσχάταις μέρες εμπαικταί, περιπατούντες κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, και λέγοντες· Πού είναι η υπόσχεσις της παρουσίας αυτού;” (Β΄ Πέτρου 3:3-4).


Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι ο Χριστός έρχεται στα σύννεφα. Αυτός είναι ο Δεύτερος Ερχομός του Χριστού. Αλλά οι εμπαίκτες αρνούνται να το πιστέψουν.

Το τρίτο κεφάλαιο της Β΄ Πέτρου είναι πολύ σημαντικό για μένα. Μεταστράφηκα όταν άκουσα αυτό το κεφάλαιο να κηρύττεται. Ήταν 28 Σεπτεμβρίου 1961. ΄Ημουν φοιτητής στο Κολλέγιο Βαϊόλα (Biola College) (νυν Πανεπιστήμιο). Μία σειρά από συναθροίσεις λάμβαναν χώρα στο παρεκκλήσι εκείνη τη βδομάδα. Όλοι οι φοιτητές ήταν εκεί. Εκείνη την ημέρα κάθισα δίπλα στον Δρ. Μέρφυ Λαμ (Dr. Murphy Lum). Σπούδαζα στη σχολή Τάλμποτ (Talbot), η οποία είχε κοινές συναθροίσεις με το κολλέγιο. Ομιλητής ήταν ο Δρ Τσαρλς Γούντμπριτζ (Dr. Charles Woodbridge). Είχε φύγει από τη Σχολή Φούλλερ (Fuller Seminary) λίγους μήνες πριν. Είδε ότι η Φούλλερ πήγαινε προς τον φιλελευθερισμό – που απέρριπτε την αυθεντία της Αγίας Γραφής. Η σχολή τον χαρακτήρισε φανατικό, αλλά είχαν άδικο. Τα γεγονότα των επόμενων χρόνων έδειξαν ότι είχε δίκιο. Και άλλα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού τον ακολούθησαν και έφυγαν απ’ τη Φούλλερ. Αυτοί οι άντρες συμπεριλαμβανομένου και του Δρ. Γκλίσον Άρτσερ (Dr. Gleason Archer), του Δρ. Γουίλπμπουρ Μ. Σμιθ (Dr. Wilbur M. Smith) και του Δρ. Χάρολντ Λίντσελλ (Dr. Harold Lindsell). Όλοι αυτοί ήταν πρώτης τάξεως καθηγητές. Ακολούθησαν τον Δρ. Γουντμπριτζ (Dr. Woodbridge) όταν έγινε ξεκάθαρο ότι είχε δίκιο. Αυτή η σχολή μετακινήθηκε από την πεποίθηση στην αυθεντία της Βίβλου στον φιλελευθερισμό και την απιστία.

Όταν άκουσα τον Δρ. Γούντμπριτζ (Dr. Woodbridge) να κηρύττει πάνω σ’ αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένα φλέγον ζήτημα. Όλοι μιλούσαν για τη Σχολή Φούλλερ που πήγαινε προς την αποστασία. Ο Απόστολος Πέτρος μίλησε ξεκάθαρα γι’ αυτό.

Στο πρώτο εδάφιο, ο Απόστολος είπε οτι έγραφε μια δεύτερη επιστολή. Ήταν μια επιστολή προς τους πρώτους Χριστιανούς που ήταν "διασκορπισμένοι" σε διάφορα μέρη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Α 'Πέτρου 1: 1). Έγραψε αυτή τη δεύτερη επιστολή (ή γράμμα) για να τους υπενθυμίσει ορισμένα πράγματα που ήδη γνώριζαν. Τους είπε για τους εμπαίκτες τις τελευταίες ημέρες. Τους είπε για τους ανθρώπους που δεν πίστευαν στη Δεύτερη Έλευση του Χριστού. Τους είπε για το τέλος του κόσμου - και για το νέο κόσμο που είναι να έρθει.

Ενθουσιάστηκα από αυτήν την περικοπή. Και ο Δρ. Γούντμπριτζ (Dr. Woodbridge) κήρυξε πολύ καλά! Ήταν σπουδαίος λόγιος, απόφοιτος της θεολογικής σχολής του Πρίνστον (Princeton Theological Seminary). Αλλά ήταν επίσης ένας μαγευτικός αναλυτής της Βίβλου. Δεν νομίζω ότι έχω ακούσει ποτέ καλύτερο. Παρόλο που τον άκουσα σχεδόν 55 χρόνια πριν, θυμάμαι πολύ ζωντανά πώς τα μηνύματά του μου άγγιξαν την καρδιά. Ένας άλλος φίλος κήρυκας ήταν επίσης εκεί. Το όνομά του είναι Δρ. Ράσελ Γκόρντον (Dr. Russell Gordon), ποιμένας στο Ρίβερσάιντ στην Καλιφόρνια. Του μίλησα γι’ αυτό στο τηλέφωνο πριν από λίγο καιρό. Ο Δρ. Γκόρντον (Dr. Gordon) μπόρεσε ακόμα να παραθέσει ακόμα μερικά από τα λόγια που είχε πει ο Δρ. Γουντμπριτζ (Dr. Woodbridge). Ήταν ασυνήθιστο κήρυγμα, ένα κήργμα που σου αλλάζει τη ζωή. Και ολόκληρη η πορεία της ζωής μου άλλαξε εκείνη τη μέρα – επειδή εκείνη τη μέρα ήταν που μεταστράφηκα!

Ο Πέτρος είπε σ’ αυτούς τους πρώτους Χριστιανούς ότι τους υπενθυμίζει πράγματα που ήδη γνωρίζουν. Σε όλους μας πρέπει να μας υπενθυμίζονται αυτά τα πράγματα, ξανά και ξανά. Ο Απόστολος τους είπε ότι αυτά τα πράγματα τα είχαν πει νωρίτερα οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Είπε ότι ήταν πράγματα που και οι άλλοι απόστολοι είχαν κηρύξει. Δεν ήταν νέα δόγματα. Ήταν παλιά δόγματα που έπρεπε να τους τα υπενθυμίσει και πάλι.

Πρώτον, ο Πέτρος τους είπε, “θέλουσιν ελθεί εν ταις εσχάταις ημέραις εμπαίκται, περιπατούντες κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας” (Β΄ Πέτρου 3:3). Αυτοί είναι οι “ψευδοδιδάσκαλοι” και οι ψευδο- Χριστιανοί για τους οποίους μίλησε στο δεύτερο κεφάλαιο, όταν είπε, “και μεταξύ σας θέουσιν είσθαι ψευδοδιδάσκαλοι” (Β΄ Πέτρου 2:1). Νομίζω ότι είναι λάθος να νομίζουμε ότι αυτοί οι “ψευδοδιδάσκαλοι” είναι μόνο καθηγητές σε κολλέγια και σχολές, παρόλου που περιλαμβάνει και αυτούς.

Αλλά έχετε παρατηρήσει ότι όλοι έχουν γίνει ειδικοί σχετικά με τη θρησκεία; Όλοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα γι’ αυτό. Δεν μπορείς να τους πεις τίποτα. Τους συναντάτε στον δρόμο. Τους συναντάτε στην εκκλησία. Είναι εμπειρογνώμονες! Η θρησκεία είναι το μόνο θέμα που μπορείς να είσαι εμπειρογνώμονας χωρίς να το έχεις μελετήσει! Το κείμενό μας μας λέει ότι θα υπάρχουν όλο και περισσότεροι τέτοιοι άνθρωποι, στις «τελευταίες ημέρες». Είναι εμπαίκτες.

“Θέλουσιν ελθεί εν ταις εσχάταις μέρες εμπαικταί, περιπατούντες κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας” (Β΄ Πέτρου 3:3).

Τι σημαίνει η φράση “τις έσχατες ημέρες”; Ο Δρ. Τζ. Βέρνον ΜακΓκι (Dr. J. Vernon McGee) είπε,

‘Οι τελευταίες μέρες» είναι ένας τεχνικός όρος που χρησιμοποιείται στην Καινή Διαθήκη· μιλάει για τις τελευταίες μέρες της εκκλησίας (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, volume 5, Thomas Nelson Publishers, 1983, p. 469· σχόλια πάνω στο Β΄ Πέτρου 3:1).

Μερικές φορές αναφέρεται σε ολόκληρη τη χριστιανική οικονομία. Θα πρέπει να διαβάσετε τον όρο μέσα στο περικείμενό του. Στο τρίτο κεφάλαιο της Β΄ Πέτρου το θέμα είναι σίγουρα η Δευτέρη Έλευση και το τέλος του κόσμου. Συνεπώς, η φράση "οι τελευταίες ημέρες» αναφέρεται στην τελευταία περίοδο αυτής της εποχής, τα χρόνια ακριβώς πριν από τη Δευτέρη Έλευση του Χριστού.

Μετά ο Πέτρος είπε, “θέλουσιν ελθεί εν ταις εσχάταις μέρες εμπαικταί.” “Εμπαίκτες” σημαίνει “χλευαστές.” Αρνούνται την Δευτέρη Έλευση του Χριστού και αστειεύονται μ 'αυτό και το κοροϊδεύουν. «Χα, χα! Εσείς νομίζετε ότι ο Χριστός έρχεται ξανά! Τι αστείο!” Αυτή είναι η ιδέα. Μετά ο Απόστολος μας λέει γιατί κοροϊδεύουν. Αυτοί οι εμπαίκτες “περιπατούν κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας.” Αυτό σημαίνει ότι “ακολουθούν τις δικές τους αμαρτωλές επιθυμίες.” Κοροϊδεύουν τη Δεύτερη Έλευση του Χριστού επειδή θέλουν να συνεχίσουν να ζουν τις εγωιστικές και αμαρτωλές ζωές τους. Ο Πέτρος έδωσε τον εμπαιγμό τους ως “απόδειξη ότι οι τελευταίες ημέρες έφτασαν” (The Reformation Study Bible· σχόλια πάνω στο Β΄ Πέτρου 3:4).

Τι συμβαίνει μ’ αυτούς τους χλευαστές; Πρώτον, είναι υλιστές. Ικανοποιούνται με τα πράγματα αυτού του κόσμου. Δεν θέλουν να πιστέψουν ότι ο Χριστός έρχεται να τους κρίνει. Ο Πέτρος τους συνέκρινε με τους ανθρώπους των ημερών του Νώε (Β΄ Πέτρου 2:5). Ο Θεός “τον παλαιόν κόσμον δεν εφείσθη, αλλά φέρων κατακλυσμόν επί τον κόσμον των ασεβών εφύλαξεν… τον Νώε, κήρυκα δικαιοσύνης.” Ο Νώε κήρυξε για την επερχόμενη κρίση. Αλλά οι άνθρωποι δεν άκουγαν! Ο Χριστός αναφέρθηκε σ’ αυτούς ως υλιστές – που ενδιαφέρονται μόνο να τρώνε και να πίνουν, και να γλεντάνε, “μέχρι της ημέρας καθ’ ην ο Νώε εισήλθεν εις την κιβωτόν, και ήλθεν ο κατακλυσμός και απώλεσεν άπαντας” (Λουκάς 17:27). Ο Πέτρος μίλησε επίσης και για την κρίση στα Σόδομα και τη Γόμορρα – “κατέκρινεν εις καταστροφήν τας πόλεις των Σοδόμων και της Γομόρρας και ετέφρωσε” (Β΄ Πέτρου 2:6). Ξανά, η βασική τους αμαρτία ήταν ο υλισμός. Ο Χριστός είπε, “εν ταις ημέραις του Λωτ· έτρωγον, έπινον, ηγόραζον, επώλουν, εφύτευον, ωκοδόμουν· καθ’ ην δε ημέραν αξήλθεν ο Λωτ από Σοδόμων, έβρεξε πυρ και θείον απ’ ουρανού και απώλεσεν άπαντας” (Λουκάς 17:28-29). Και μετά ο Χριστός είπε,

“Ωσαύτως θέλει είσθαι καθ’ ην ημέραν ο Υιός του ανθρώπου θέλει φανερωθή” (Λουκάς 17:30).

Παρατηρήστε τις αμαρτίες που διέπραξαν. Και στις δύο περιπτώσεις - στις ημέρες του Νώε και τις ημέρες του Λωτ - ο Χριστός δεν επικεντρώθηκε στις σεξουαλικές αμαρτίες. Δεν ανέφερε καν τις σεξουαλικές αμαρτίες! Γιατί όχι; Επειδή η ρίζα των αμαρτιών τους συνδεόταν με τον υλισμό - ζούσαν μόνο γι’ αυτόν τον κόσμο – ζούσαν απλά για να διασκεδάζουν - ζούσαν μόνο για να τρώνε φαγητό! Ζούσαν μόνο για υλικές απολαύσεις. Πολλοί Κινέζοι είναι έτσι. Ο Δρ Τσαρλς Κ. Ράιρι (Dr. Charles C. Ryrie) είπε ότι οι δραστηριότητες που αναφέρονται δεν ήταν αμαρτωλές από μόνες τους. Αλλά «οι άνθρωποι ήταν απροετοίμαστοι". Όταν "ο Χριστός θα επιστρέψει πολλοί άνθρωποι θα είναι ... ασφαλείς και απροετοίμαστοι (όπως και στις ημέρες του Νώε και του Λωτ)" (Ryrie Study Bible· σχόλια πάνω στο Λουκάς 17:26-30).

Κάποιος τρέχει στο Λας Βέγκας την Κυριακή. Χάνει την εκκλησία για να πάει και να δει τα φώτα εκεί. Τρέχει στο Σαν Φρανσίσκο την Κυριακή. Κάποιος άλλος ξοδεύει ώρες να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά δεν έχει χρόνο να διαβάσει την Αγία Γραφή. Άλλοι κοιτάνε πορνογραφία με τις ώρες, αλλά δεν έχουν χρόνο για να προσευχηθούν. Άλλοι επικεντρώνουν τη ζωή τους στα χρήματα, αλλά αποταμιεύουν θησαυρούς στον Ουρανό. Ο υλισμός καταστρέφει την πνευματική σας ζωή. Δεν γνωρίζεις τον Θεό. Δεν έχετε τον Χριστό. Το μόνο που έχετε είναι τα μπιχλιμπίδια αυτού του κόσμου. Ο απόστολος Ιωάννης είπε,

“Διότι παν το εν τω κόσμω, η επιθυμία της σαρκός και η επιθυμία των οφθαλμών και η αλαζονεία του βίου δεν είναι εκ του Πατρός, αλλ’ είναι εκ του κόσμου. Και ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία αυτού· όστις όμως πράττει το θέλημα του Θεού μένει εις τον αιώνα” (Α΄ Ιωάννου 2:16-17).

Όταν ήμουν έφηβος έμενα στην οδό Ελίζαμπεθ (Elizabeth Street) με τη θεία και τον θείο μου. Υπήρχαν πολλοί νέοι άνδρες στην ίδια οδό. Κάποιοι από αυτούς έπαιρναν μπύρες και τις έπιναν κάτω από ένα υπόστεγο. Κάποιοι από αυτούς περνούσαν ώρες παίζοντας με ηλεκτρονικά παιχνίδια, και επισκευάζοντας αυτοκίνητα. Κάποιοι από αυτούς κατέβαιναν στην Τιχουάνα σε έναν οίκο ανοχής. Όλοι τους θεωρούσαν ότι ήταν πιο έξυπνοι από μένα. Με κορόιδευαν και με γελοιοποιούσαν. Έλεγαν, “Ο Ρόμπερτ είναι θρήσκος” – λες και ήταν περίεργο να είσαι σοβαρός με τον Θεό. Αργότερα έγινα ποιμένας. Ο ένας μετά τον άλλον πέθαναν. Οι συγγενείς τους μου τηλεφώνησαν και μου ζήτησαν να κάνω τις κηδείες τους. Αλλά δεν είχα ούτε ένα λόγο ελπίδας να πω σε αυτές τις φρικτές κηδείες. Ούτε ένα λόγο ελπίδας! Το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να εξηγήσω το Ευαγγέλιο σ’ αυτους που ήταν ζωντανοί. Όλοι ήξεραν ότι δεν υπήρχε ελπίδα για τα αγόρια που ζούσαν μόνο για να πίνουν και να παίζουν με αυτοκίνητα και να πηγαίνουν να βλέπουν πόρνες. Όλοι ήξεραν ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα γι’ αυτούς! Με τη χάρη του Θεού έζησα παραπάνω απ’ όλους αυτούς. Με τη χάρη του Θεού απόλαυσα τη ζωή περισσότερο από αυτά τα καημένα, χαμένα αγόρια που ήξερα τόσο καιρό πριν.

“Ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία αυτού· όστις όμως πράττει το θέλημα του Θεού μένει εις τον αιώνα” (Α΄ Ιωάννου 2:17).

Ζεις μόνο γι’ αυτόν τον κόσμο; Σκέφτεσαι καθόλου τον αιώνιο κόσμο; Είσαι έτοιμος για την κρίση;

“Θέλουσιν ελθεί εν ταις εσχάταις μέρες εμπαικταί, περιπατούντες κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας” (Β΄ Πέτρου 3:3).

Τι συμβαίνει μ’ αυτούς; Πρώτον, είναι υλιστές. Αλλά δεύτερον, είναι πνευματικά τυφλοί. Ο Απόστολος Πέτρος μίλησε γι’ αυτό στο δεύτερο κεφάλαιο. Είπε,

“Ούτοι όμως, ως άλογα φυσικά ζώα...βλασφημούσι περί πραγμάτων τα οποία αγνοούσι, και θέλουσι καταφθαρή εν τη ιδία αυτών διαφθορά” (Β΄ Πέτρου 2:12).

Είναι πνευματικά τυφλοί ως ζώα – είναι ως “άλογα φυσικά ζώα.” Μιλούν ενάντια στον Χριστό, την Δεύτερή Του Έλευση, ακόμα και για τον θάνατό Του στον Σταυρό. Χλευάζουν την Ανάστασή Του απ’ τους νεκρούς.

Βλέπεις νέους σαν αυτούς συνεχώς. Χρησιμοποιούν το όνομα του Ιησού μόνο για να βλασφημήσουν – “Χριστέ μου!” Όταν προσπαθείς να τους κάνεις να έρθουν στην εκκλησία, δεν ενδιαφέρονται. Και όταν έρχεσαι σ’ αυτήν εδώ την εκκλησία γελάνε, και χλευάζουν και σε κοροϊδεύουν. Ξέρω έναν νεαρό που πληρώνει το ενοίκιο της μητέρας του και της αδερφής του. Παρόλα αυτά του φωνάζουν, “Γιατί συνεχίζεις και πηγαίνεις σ’ εκείνη την εκκλησία;” Η αλήθεια είναι ότι αν εκείνος δεν ερχόταν εδώ αυτές πιθανότατα να μην είχαν σπίτι να μείνουν. Εκείνος θα έτρεχε από δω κι από κει και αυτές θα έμεναν στο δρόμο! “Βλασφημούσι περί πραγμάτων τα οποία αγνοούσι.” Είναι πνευματικά τυφλοί.

Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι όλοι γεννηθήκαμε μέσα στην αμαρτία. Οι πρώτοι μας γονείς αμάρτησαν – και εμείς κληρονομήσαμε μια αμαρτωλή φύση. Είμαστε εκ φύσεως αμαρτωλοί εξαιτίας τους. Μέχρι να μεταστραφούμε είμαστε “φυσικοί” άντρες και “φυσικές” γυναίκες. Η Αγία Γραφή λέει,

“Ο φυσικός όμως άνθρωπος δεν δέχεται τα του Πνεύματος του Θεού· διότι είναι μωρία εις αυτόν, και δεν δύναται να γνωρίση αυτά, διότι πνευματικώς ανακρίνονται” (Α΄ Κορινθίους 2:14).

Μπορεί να είσαι πολύ έξυπνος, αλλά αν δεν έχεις μεταστραφεί είσαι μόνο ένας “φυσικός” άντρας ή γυναίκα. Τα σχόλια της Σκόφιλντ (Scofield) πάνω στο Α΄ Κορινθίους 2:13-14 λένε αυτό: “Τα αόρατα πράγματα του Θεού δεν μπορούν να ανακαλυφθούν από τον φυσικό άνθρωπο.” Ψαχουλεύουν στο σκοτάδι χωρίς να μπορέσουν να βρουν τον Θεό.

Ο Λόρδος Μπέρτραντ Ράσελ (Lord Bertrand Russell) ήταν ένας φημισμένος Βρετανός μαθηματικός και φιλόσοφος του εικοστού αιώνα. Όταν ήμουν νεαρός ήταν ο βασικός άθεος που όλοι φοβόντουσαν, ήταν πολύ έξυπνος για να μπορέσεις να του απαντήσεις. Με όλα τα εύσημα και τις τιμές που του είχαν δοθεί, θα νόμιζες ότι ήταν ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Αντ’ αυτού κρατούσε μια στάση απελπισίας απέναντι στη ζωή. Πριν από το θάνατό του, ο Μπέρτραντ Ράσελ (Bertrand Russell) έγραψε,

Καμιά φωτιά, κανένας ηρωισμός, ούτε καμία ένταση σκέψης και συναισθήματος, μπορούν να διατηρήσουν μια ατομική ζωή πέρα από τον τάφο...[όλοι] είναι προορισμένοι να αφανιστούν στον αχανή θάνατο του ηλιακού συστήματος, και ολόκληρος ο ναός των επιτευγμάτων του ανθρώπου πρέπει αναπόφευκτα να θαφτεί κάτω από τα ερείπια ενός σύμπαντος σε συντρίμμια (Lord Bertrand Russell, A Free Man’s Worship).

Αυτός ήταν ένας από τους πιο ευφυείς ανθρώπους του εικοστού αιώνα – αλλά το μόνο που είχε να περιμένει ήταν “ένα σύμπαν σε συντρίμμια.” Εκεί είναι που ένας “φυσικός άνθρωπος” τελειώνει τη ζωή του – χωρίς ελπίδα, χωρίς ειρήνη, χωρίς μέλλον, και χωρίς Θεό. Αυτοί είναι οι εμπαικτές, που περπατάνε σύμφωνα με τις επιθυμίες τους, λέγοντας, “Πού είναι η υπόσχεση του ερχομού;”

Ένας άλλος διάσημος άντρας του εικοστού αιώνα ήταν ο Χ. Τζ. Γουέλλς (H. G. Wells). Έγραψε τα βιβλία: Η Μηχανή του Χρόνου /The Time Machine, Ο Πόλεμος των Κόσμων/ The War of the Worlds, και Tο Σχεδιάγραμμα της Ιστορίας/ Τhe Outline of History. Ο κος Γουέλλς (Mr. Wells) ήταν ένας φιλλόσοφος, ιστορικός και συγγραφέας επιστημονικής φααντασίας. Πέρασε όλη του ζωή να επιτίθεται σε Χριστιανούς. Αλλά όταν γέρασε είπε, “Εδώ είμαι, στα εξήντα πέντε μου να ψάχνω ακόμα για ειρήνη. Η Ειρήνη είναι απλά ένα ανέλπιστο όνειρο.” Στο τέλος της ζωής του ο κος Γουέλλς είπε ότι η ανθωπότητα είναι καταδικασμένη “σε υποβιβασμό, θλίψεις και θάνατο.”

Δεν θα βρεις ποτέ τον Χριστό ακολουθώντας του χλευαστές και τους εμπαίκτες αυτού του κόσμου. Δεν θα βρεις ποτέ τον Χριστό προσπαθώντας να “καταλάβεις” πώς να σωθείς. Δεν πρέπει να εμπιστευτείς τον εαυτό σου, επειδή

“Η καρδιά είναι απατηλή υπέρ πάντα και σφόδρα διεφθαρμένη” (Ιερεμίας 17:9).

Αν θέλεις να σωθείς από «ένα σύμπαν από συντρίμμια» πρέπει να εμπιστευθείς τον Ιησού με μια πίστη μικρού παιδιού. Με τα λόγια του ύμνου που έψαλλε ο κ. Γκρίφιθ (Mr. Griffith), πρέπει να πεις στην καρδιά σου,

Κύριε Ιησού, κοίταξέ με από τον Θρόνο Σου στους ουρανούς,
   Και βοήθησέ με να κάνω μια πλήρη θυσία·
Παραδίδω τον εαυτό μου και ό,τι γνωρίζω·
   Τώρα πλύνε με και θα είμαι λευκότερος από το χιόνι.
Λευκότερος από το χιόνι, ναι, λευκότερος από το χιόνι·
   Τώρα πλύνε με, και θα είμαι λευκότερος από το χιόνι.
(“Whiter Than Snow/ Λευκότερος από το Χιόνι”
      του James Nicholson, 1828-1876).

Μετά θα μπορείς να μιλάς για τον Ιησού, που “έπλυνε τις αμαρτίες μας με το αίμα Του.” Προσεύχομαι να εμπιστευτείς τον Ιησού σύντομα. Αμήν.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το– rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά αν μπορείς γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διαβάστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Β΄ Πέτρου 3:1-4.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπένταζμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Whiter Than Snow/ Λευκότερος και απ’ το Χιόνι” (του James Nicholson, 1828-1876).