Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ- Ο ΚΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

REGENERATION – THE LINK TO CHRISTIAN LOVE
(Greek)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

Ένα μήνυμα που κηρύχτηκε στην Μπάπτιστ Ταμπερνάκλ του Λος Άντζελες
Ημέρα του Κυρίου Πρωί, 15 Μαρτίου 2015
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord's Day Morning, March 15, 2015

“Πας όστις πιστεύει ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, εκ του Θεού εγεννήθη, και πας όστις αγαπά τον γεννήσαντα αγαπά και τον γεννηθέντα εξ αυτού” (Α΄Ιωάννου 5:1).


Δεν μεγάλωσα μέσα στην εκκλησία. Άρχισα να πηγαίνω σε μια Βαπτιστική εκκλησία όταν ήμουν δεκατριών χρονών. Ένα από τα πράγματα που έμαθα αμέσως ήταν ότι οι νέοι στην εκκλησία δεν αγαπούσαν ο ένας τον άλλον, δεν αγαπούσαν εμένα και δεν αγαπούσαν ούτε τους μεγαλύτερους ούτε τον ποιμένα. Έλεγαν βρώμικα αστεία και κακολογούσαν συνεχώς ο ένας τον άλλον. Ψιθύριζαν και αντάλλαζαν μηνύματα την ώρα που ο ποιμένας κήρυττε. Επίσης ανακάλυψα ότι και οι ενήλικες στην εκκλησία δεν είχαν αγάπη ο ένας για τον άλλον. Μάλιστα, φαινόταν σαν να αντιπαθούσαν ο ένας τον άλλον, και πολλοί απ’ αυτούς απεχθάνονταν ο ένας τον άλλον. Παρέμεναν μαζί κυρίως από συνήθεια. Είχαν συνηθίσει να είναι μαζί. Περνούσαν μερικές ώρες μαζί την Κυριακή από συνήθεια. Ήταν το έθιμό τους να πηγαίνουν στην Εκκλησία. Αλλά δεν υπήρχε καθόλου αγάπη ανάμεσά τους. Όταν ο αρχικός ποιμένας πήγε σε άλλη εκκλησία, η σταθερότητα της προσέλευσής τους στην εκκλησία διαταράχθηκε. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα διασπάστηκαν σε τρεις ομάδες και άρχισαν να πολεμάνε η μία την άλλη. Πολλοί από τους ανθρώπους σταμάτησαν τελείως να πηγαίνουν εκκλησία. Αυτοί που παρέμειναν επιτίθονταν άγρια ο ένας στον άλλον σαν άγρια ζώα. Πετούσαν υμνολόγια ο ένας στον άλλον κατά τη διάρκεια της συνάθροισης την Κυριακή το πρωί. Καταριόντουσαν ο ένας τον άλλον με χυδαία λόγια σε εκείνη τη συνάθροιση.

Τελικά η ομάδα των Νοτίων Βαπτιστών έφυγε για να ξεκινήσουν άλλη εκκλησία. Πήγα μαζί τους. Αλλά σχεδόν μόλις ξεκίνησε η άλλη εκκλησία το ίδιο πράγμα άρχισε να συμβαίνει! Οι περισσότεροι από τους νέους έφυγαν. Στο τέλος, έφυγα κι εγώ και πήγα σε μια κινεζική εκκλησία, όπου παρέμεινα μέλος για είκοσι τρία χρόνια. Αλλά παρόλο που οι Κινέζοι δεν ήταν τόσο άγριοι, υπήρχε λίγη αγάπη μεταξύ των μελών μέχρι που ο Θεός έστειλε μια αναζωπύρωση και τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο.

Αλλά σύντομα μετά που ξεκίνησε η αναζωπύρωση έφυγα για το σεμινάριο. Ξεκίνησα μια εκκλησία κοντά στη σχολή. Τα πράγματα πήγαιναν καλά για κάποιο διάστημα. Στη συνέχεια, το ίδιο πράγμα άρχισε ξανά. Υπήρχαν διαφωνίες και τσακωμοί και άτομα που έφευγαν. Ήταν ένα χάος. Έφυγα και επέστρεψε στο Λος Άντζελες.

Ξεκίνησα μια εκκλησία εδώ πριν από σαράντα χρόνια, η οποία έγινε τελικά η εκκλησία στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Αλλά και αυτή η εκκλησία, πέρασε από σχίσματα, διαπληκτισμούς και φρικτές εκκλησιαστικές διασπάσεις.Χρειάστηκαν περίπου είκοσι πέντε χρόνια για να ηρεμήσουν τα πράγματα και να γίνει όπως είναι σήμερα.

Τώρα, αυτή είναι η δική μου εμπειρία. Μπορείτε να αναρωτηθείτε πώς τα κατάφερα μέσα από αυτόν τον λαβύρινθο της τρέλας. Το αναρωτιέμαι κι εγώ συχνά για τον εαυτό μου. Μπορώ μόνο να πω ότι, μέσα απ 'όλα αυτά,, ήξερα ότι υπήρχε Θεός και ήξερα ότι η Αγία Γραφή ήταν ο Λόγος του Θεού. Δεν τα πίστευα απλά αυτά τα πράγματα. Τα ήξερα, από τα βάθη της ψυχής μου. Τα ήξερα, «όχι από έργα δικαιοσύνης ... αλλά σύμφωνα με το έλεός του» (Τίτος 3: 5).

Η εμπειρία μου δεν είναι ασυνήθιστη. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι νέοι ευαγγελικοί έχουν περάσει από παρόμοιες εμπειρίες. Αυτό που κάνει την εμπειρία μου κάπως ασυνήθιστη είναι ότι πέρασα μέσα από αυτό και βγήκα από αυτό πιστεύοντας τον Θεό και την Αγία Γραφή, ακόμη περισσότερο από ό,τι πριν!

Αλλά πριν συνεχίσω θα αναφερθώ σε κάτι που είπε η Κριστίν Γουίκερ (Christine Wicker), συγγραφέας του The Fall of the Evangelical Nation: The Surprising Crisis Inside the Church (‘Η Πτώση του Ευαγγελικού Έθνους: Η εκπληκτική κρίση μέσα στην εκκλησία’) (HarperOne, 2008). Είπε,

Ο Ευαγγελικός Χριστιανισμός στην Αμερική πεθαίνει. Οι μεγάλες ευαγγελικές κινλησεις του σήμερα δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Είναι ένα υπόλοιπο, ξηλωμένο στην άκρη. Κοιτάξτε το με όποιο τρόπο θέλετε: Μεταστροφές, Βαπτίσεις, Μέλη, Δέκατα, Συμμετοχή, όλα έχουν μειωθεί και συνεχίζουν να πέφτουν. (ό.π.., εισαγωγή, σελ. ix).

Και υποστηρίζει τη δήλωση αυτή με γεγονότα και στατιστικά δεδομένα που είναι αδύνατο να διαψευστούν. Καθώς διάβαζα αυτό το βιβλίο έπρεπε να συμφωνήσω με τη βασική της θέση: οι εκκλησίες μας έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Εξήντα χρόνια πριν ο Δρ. Α. Γ. Τόζερ (Dr. A. W. Tozer) έγραφε, από καιρό σε καιρό, για τα προβλήματα στις εκκλησίες μας. Για παράδειγμα, ο Δρ. Τόζερ (Dr. Tozer) είπε,

Όλος ο ευαγγελικός κόσμος είναι σε μεγάλο βαθμό δυσμενής ως προς τον υγιή Χριστιανισμό. Και δεν αναφέρομαι καν στον μοντερνισμό [φιλελευθερισμό]. Εννοώ μάλλον το πλήθος που πιστεύει στην Αγία Γραφή που φέρει το όνομα του ορθού δόγματος ... Μεταστρέφουμε τους ανθρώπους στον δικό μας στείρο [άκαρπο, φθαρμένο] τύπο του Χριστιανισμού, που παρουσιάζει λίγες ομοιότητες με εκείνον της Καινής Διαθήκης ... Είναι σαφές ότι πρέπει να παράγουμε καλύτερους Χριστιανούς (Of God and Men, Christian Publications, 1960, σελ. 12, 13).

Ο Δρ. Τόζερ (Dr. Tozer) ονομάστηκε προφήτης στη γενιά του!

Πώς μπορούμε να έχουμε μια εκκλησία αγάπης μέσα σε τόσο μεγάλη σύγχυση και αποστασία; Πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί που η Αγία Γραφή ξεκινάει - με μεταστροφή. Δεν μπορείς να έχεις μια εκκλησία αγάπης που να αποτελείται από ανθρώπους που δεν έχουν μεταστραφεί, που δεν έχουν αναγεννηθεί! Η αληθινή μεταστροφή είναι ένα ριζοσπαστικό γεγονός. Ο Δρ. Μάρτιν Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Martyn Lloyd-Jones), ο μεγάλος Βρετανός κήρυκας, είπε,

Το να γίνεις Χριστιανός είναι μια κρίση, ένα κρίσιμο γεγονός ... που στην Καινή Διαθήκη περιγράφεται με όρους όπως μια νέα γέννηση, ή μια νέα δημιουργία, ή μια νέα αρχή. Ακόμα παραπάνω, περιγράφεται εκεί ως μια υπερφυσική πράξη που την έκανε ο ίδιος ο Θεός, κάτι ανάλογο με μια νεκρή ψυχή που ζωντανεύει ... μέσα και διαμέσου του Ιησού Χριστού του Υιού Του (Martyn Lloyd-Jones, M.D., Evangelistic Sermons, The Banner of Truth Trust, 1990, σ. 166).

Και αυτό μας ξαναγυρίζει στο κείμενό μας.

“Πας όστις πιστεύει ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, εκ του Θεού εγεννήθη, και πας όστις αγαπά τον γεννήσαντα αγαπά και τον γεννηθέντα εξ αυτού” (Α΄Ιωάννου 5:1).

I. Πρώτον, τι σημαίνει το “πιστεύει” στο κείμενο.

“Πας όστις πιστεύει ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός …” (Α΄Ιωάννου 5:1).

Η λέξη που χρησιμοποιείται εδώ είναι το «πιστεύω».Ο Δρ A. T. Ρόμπερτσον (Dr. A. T. Robertson) είπε ότι αυτό είναι «όχι μόνο η νοητική πεποίθηση, αλλά η πλήρης παράδοση στον Ιησού Χριστό ... «πιστεύω» με την πλήρη έννοια". (A. T. Robertson, Litt.D., Word Pictures in the New Testament, volume VI, Broadman Press, 1953, σ. 237, σχόλια πάνω στο Α΄Ιωάννου 5:1).

Το λεξικό του Στρονγκ (Strong) λέει ότι «πιστεύω» σημαίνει “να έχεις πίστη σε …κάποιο πρόσωπο” (#4100). Ο Σπέρτζον (Spurgeon) λέει, “Σε όποιο ελληνικό λέξικό και αν κοιτάξεις, θα δεις ότι η λέξη πιστεύω δεν σημαίνει απλά έχω πίστη αλλά εμπιστεύομαι…η έννοια της πίστης είναι πεποίθηση, να βασίζεσαι στον Ιησού Χριστό, [όχι]…μια πλασματική πίστη…[που] δεν μπορεί να σώσει την ψυχή σου” (“Faith and Regeneration,” Metropolitan Tabernacle Pulpit, number 979, σ. 138, σχόλια πάνω στο Α΄ Ιάννου 5:1).

Τα δαιμόνια έχουν μια "θεωρητική" πίστη στον Ιησού Χριστό. Δεν χρειάζεται να διαβάσεις την Καινή Διαθήκη πολύ καιρό μέχρι να βρεις ένα εδάφιο, όπως αυτό στον Λουκά 4:41,

“Εξήρχοντο δε και δαιμόνια από πολλών, κράζοντα και λέγοντα ότι Συ είσαι ο Χριστός ο Υιός του Θεού… επειδή εγνώριζον αυτόν ότι είναι ο Χριστός” (Λουκάς 4:41).

Τα δαιμόνια καταλάβαιναν ότι ο Ιησούς ήταν ο Χριστός. Αλλά δεν τον εμπιστεύονταν. Ο Ιωάννης δεν μας λέει να πιστέψουμε απλώς το γεγονός ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Μεσσίας. Μας λέει να εμπιστευτούμε τον Χριστό – όστις πιστεύει – “να έχεις πίστη στον Χριστό, να Τον εμπιστευτείς.”

Ο Σπέρτζον (Spurgeon) συνεχίζει και λέει για το χάλκινο φίδι. Τα φίδια δάγκωναν τους Ισραηλίτες, και τους σκότωναν. Ο Θεός είπε στον Μωυσή να φτιάξει ένα φίδι από χαλκό και να το σηκώσει σε έναν στύλο. Όποιος δαγκωνόταν και πέθαινε από τη δαγκωνιά του φιδιού, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να κοιτάξει στο χάλκινο φίδι για να θεραπευτεί και να ζήσει. Στο Ιωάννης 3:14-15 ο Ιησούς χρησιμοποίησε αυτή την ιστορία για να εξηγήσει πώς σωζόμαστε. Ο Σπέρτζον (Spurgeon) είπε, «το να πιστέψεις στον Ιησού είναι [μόνο] να ρίξεις μια ματιά με τα μάτια της πίστης σ 'Αυτόν, να Τον εμπιστεύτείς με την ψυχή σου» (ό.π.., σελ. 140). Όσο μικρή κι αν είναι η πίστη σου, αν κοιτάξεις στον Ιησού και έχεις πίστη σ 'Αυτόν και μόνο, έχεις την πίστη που σε κάθε περίπτωση δείχνει ότι είσαι αναγεννημένος.

“Πας όστις πιστεύει ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός …” (Α΄Ιωάννου 5:1).

II. Δεύτερον, όποιος εμπιστεύεται τον Ιησού είναι αναγεννημένος, γεννημένος από τον Θεό.

Τώρα, πολλοί που δεν έχουν εμπιστευτεί τον Ιησού λένε ότι είναι αναγεννημένοι. Έχουν εμπιστοσύνη σε κάτι άλλο. Ο Δρ Κέιγκαν (Dr.Cagan) πήγε με την Ιλεάνα κι εμένα σε μια κηδεία κοντά στο Σαν Ντιέγκο. Στο δρόμο της επιστροφής σταματήσαμε σε μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες Νοτίων Βαπτιστών στην Καλιφόρνια. Η απογευματινή συνάθροιση του Σαββάτου μόλις τελείωνε. Όταν βγήκαμε έξω είδα μια νεαρή γυναίκα που ήταν φρουρός. Τη ρώτησα αν ήταν χριστιανή. Είπε, «Ναι, είμαι.» Τη ρώτησα, "Πώς έγινες Χριστιανή;», είπε, «είμαι μέλος αυτής της εκκλησίας όλη μου τη ζωή." Είπα, «Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνετε την ερώτησή μου. Είπα «πώς έγινες Χριστιανή;» Είπε, «Βαφτίστηκα." Είπα, πάλι, «Αλλά πώς έγινες Χριστιανή;» Είπε, «έρχομαι στην εκκλησία κάθε εβδομάδα." Απομακρύνθηκα λυπημένος. Αυτή η καημένη νεαρή γυναίκα δεν ήταν σε θέση να πειστεί να πει έστω και μια λέξη για τον Ιησού! Ο ποιμένας αυτής της τεράστιας εκκλησίας Νοτίων Βαπτιστών είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο. Αυτό το κορίτσι τον είχε ακούσει να κηρύττει όλη της τη ζωή. Ωστόσο, ήταν σε άγνοια της νέας γέννησης, όπως ο Νικόδημος, ο οποίος είπε στον Ιησού: «Πώς μπορούν να γίνουν αυτά;» (Ιωάννης 3:9).

Ο Θεός να μας βοηθήσει! Δεν είναι να απορεί κανείς που η Κριστίν Γουίκερ (Christine Wicker) είπε, “Ο Ευαγγελικός Χριστιανισμός στην Αμερική πεθαίνει.” Γι’ αυτό ο Δρ. Τόζερ (Dr. Tozer) είπε, “Ολόκληρος ο ευαγγελικός κόσμος είναι σε μεγάλο βαθμό δυσμενής ως προς τον υγιή Χριστιανισμό.” Χωρίς να εμπιστεύεσαι τον Ιησού είσαι τόσο χαμένος όσο και αυτή η καημένη νεαρή γυναίκα, που ήταν μέλος σε αυτήν τη μεγάλη εκκλησία Νοτίων Βαπτιστών όλη της τη ζωή. Αχ, μην βάζετε την εμπιστοσύνη σας στο να είστε μέλος της εκκλησίας! Μην εμπιστεύεστε στη βάπτιση! Μην εμπιστεύεστε στη δική σας καλοσύνη! Και ό, τι κάνετε, μην εμπιστεύεστε ένα συναίσθημα συγκίνησης! Εμπιστευτείτε τον Ιησού Χριστό! Πλυθείτε από τις αμαρτίες σας με το αίμα που έχυσε ο Χριστός πάνω στον Σταυρό! Όπως έλεγε συχνά ο Σπέρτζον (Spurgeon), "Βασίσου στον Χριστό." Κοίτα στον Χριστό. Εμπιστεύσου τον Χριστό. Κοίτα προς τον Χριστό! Δεν είναι δύσκολο! Κοίταξε προς Αυτόν όπως οι Ισραηλίτες κοίταξαν προς το χάλκινο φίδι και θεραπεύτηκαν!

Κοίτα και ζήσε, αδερφέ μου, ζήσε!
   Κοίτα στον Ιησού τώρα και ζήσε,
Είναι γραμμένο στον Λόγο Του, Αλληλούια!
   Χρειάζεται μόνο να κοιτάξεις και να ζήσεις!
(“Look and Live” του William A. Ogden, 1841-1897).

III. Τρίτον, τι ρέει από τη νέα γέννηση.

“Πας όστις πιστεύει ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, εκ του Θεού εγεννήθη, και πας όστις αγαπά τον γεννήσαντα αγαπά και τον γεννηθέντα εξ αυτού ” (Α΄ Ιωάννου 5:1).

Παρατηρήστε το δεύτερο μισό του κειμένου, “...και πας όστις αγαπά τον γεννήσαντα αγαπά και τον γεννηθέντα εξ αυτού” (Α΄Ιωάννου 5:1). Η αγάπη των αδελφών στην εκκλησία είναι το αποτέλεσμα της νέας γέννησης. Η δοκιμή μιας πραγματικής μεταστροφής, τότε, είναι το ότι αγαπάμε τους άλλους που επίσης έχουν πραγματικά μεταστραφεί. Ο Δρ. Τζ. Βέρνον ΜακΓκι (Dr. J. Vernon McGee) είπε, «Αναγεννιέσαι όταν εμπιστευθείς τον Κύριο Ιησού Χριστό ... και η απόδειξη είναι ότι αγαπάς τον Θεό. Αγαπάς [τον Θεό] τον Πατέρας σου - Αυτός σε γέννησε - και θα αγαπήσεις τα άλλα παιδιά Του, επειδή είναι αδελφοί και αδελφές σου». (Thru the Bible, Thomas Nelson, 1983, σχόλια πάνω στο Α΄Ιωάννη 5:1).

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος που έχουμε τόσες πολλές εκκλησιαστικές διαμάχες, τόσα πολλά σχίσματα, τόσους πολλούς που εγκαταλείπουν τις εκκλησίες, ιδιαίτερα νέους. Ο ποιμένας μου για πολλά χρόνια ήταν ο Δρ Τίμοθι Λιν. (Dr. Timothy Lin). Έγραψε για μια εκκλησία που είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα,

Πολλοί στο εκκλησίασμα ισχυρίζονταν ότι είναι Χριστιανοί αλλά δεν είχαν αιώνια ζωή· τσακωνόντουσαν για προνόμια αλλά απέφευγαν τις υποχρεώσεις. Τέτοια μέλη ήταν ικανά να διαχειριστούν λάθος τις διακονίες της εκκλησίας...Δυστυχώς, οι άνθρωποι συχνά επέτρεπαν σε καρκινικά κύτταρα [ανθρώπους που δεν έχουν μεταστραφεί] να εγχέονται στο σώμα του Χριστού. Αυτός είναι ο λόγος που… οι εκκλησίες σήμερα υποφέρουν από θανατηφόρες ασθένειες. (Timothy Lin, Ph.D., The Secret of Church Growth, FCBC, 1992, σελ. 38-40).

Ο Δρ. Λόυντ Τζόουνς (Dr. Lloyd-Jones) είδε επίσης αυτό το πρόβλημα. Είπε,

Αυτή η ιδέα ότι επειδή οι άνθρωποι είναι μέλη της εκκλησίας και παρευρίσκονται τακτικά στις συναθροίσεις είναι Χριστιανοί είναι μία από τις πιο θανατηφόρες υποθέσεις, και νομίζω ότι αυτός είναι κυρίως ο λόγος για την [κακή] κατάσταση της Εκκλησίας σήμερα, (Martyn Lloyd-Jones, M.D., Preaching and Preachers, Zondervan Publishing House, 1981 edition, σ. 149).

Άνθρωποι που χάνονται μπορούν να γίνουν μέλη σχεδόν σε όλες τις Βαπτιστικές και ευαγγελικές εκκλησίες χωρίς ερωτήσεις. Γίνονται αποδεκτοί αμέσως. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν γίνει πραγματικοί Χριστιανοί. Όπως το έθεσε ο Δρ. Λιν (Dr. Lin), “ισχυρίζονταν ότι είναι Χριστιανοί αλλά δεν είχαν αιώνια ζωή.” Φυσικά εννοούσε ότι δεν είχαν τη ζωή του Θεού μέσα τους.

Η ζωή του Θεού έρχεται στους ανθρώπους όταν αναγεννιούνται. Όπως το θέτει το κείμενό μας, “εκ του Θεού εγεννήθη,” “γεννηθέντα εξ αυτού.” Ο μεγάλος κήρυκας Τζορτζ Γουάιτφιλντ (George Whitefield) (1714-1770) σώθηκε όταν διάβασε ένα βιβλίο του Χένρυ Σκούγκαλ (Henry Scougal) με τίτλο « Η ζωή του Θεού μέσα στην ψυχή του ανθρώπου» (“The Life of God Within the Soul of Man.”) Η ζωή του Θεού αναγεννά τους ανθρώπους τη στιγμή που εμπιστεύονται τον Ιησού. Μπορεί να μην "αισθάνονται" τίποτα, αλλά οι ώριμοι Χριστιανοί θα αναγνωρίσουν ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό στους νέους πιστούς. Μία από τις κύριες διαφορές είναι ότι θα αγαπήσουν βαθιά τους άλλους στην εκκλησία που "γεννήθηκαν από τον Θεό," που "είναι γεννημένοι από τον Θεό.» Θα καταλάβουν εκείνους που έχουν τη ζωή του Θεού μέσα τους. Έχουν μια χριστιανική αγάπη γι 'αυτούς, μία αγάπη που ο κόσμος που χάνεται, ή μέλη της εκκλησίας που χάνονται, δεν μπορούν να καταλάβουν. Ο Δρ. Λόυντ- Τζόουνς (Dr. Lloyd-Jones) είπε, “Χρειαζόμαστε τη θεϊκή φύση μέσα μας πριν να μπορέσουμε πραγματικά να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον” (The Love of God, Crossway, 1994, σ. 45). Καθώς είπε ο Απόστολος Ιωάννης νωρίτερα σε αυτήν την επιστολή,

“Ημείς εξεύρομεν ότι μετέβημεν εκ του θανάτου εις την ζωήν, διότι αγαπώμεν τους αδελφούς· όστις δεν αγαπά τον αδελφόν μένει εν τω θανάτω” (Α΄Ιωάννου 3:14).

Αυτό το άτομο παραμένει σε μια κατάσταση πνευματικού θανάτου. Προσευχόμαστε ότι θα περάσεις από το θάνατο στη ζωή σήμερα το πρωί. Πίστεψε στον Ιησού. Εμπιστεύσου τον Ιησού. Βασίσου εξ ολοκλήρου στον Ιησού. Το Αίμα Του θα καθαρίσει τις αμαρτίες σου. Η Ανάστασή Του από τους νεκρούς, θα σου δώσει ζωή. Τη στιγμή που θα στραφείς στον Ιησού και θα εμπιστευτείς μόνο Αυτόν - θα περάσεις από το θάνατο στη ζωή. Θα ενωθείς πνευματικά με μία άγια αγάπη με εκείνους από εμάς που έχουμε επίσης εμπιστευτεί τον Ιησού.

“Και θα δουν πώς μας κάνει αδερφούς ο Χριστός,
Η αγάπη πώς ενώνει τους πιστούς.”
   (Επωδός του Peter R. Scholtes, 1938-2009).

Προσεύχομαι αυτή να είναι η εμπειρία σου σύντομα! Εμπιστεύσου τον Ιησού. Αυτός θα σε καθαρίσει από την αμαρτία με το Αίμα που έχυσε στο Σταυρό. Αυτός θα σε σώσει από την αμαρτία και θα σου δώσει αιώνια ζωή - ακόμα τη ζωή του Θεού! Θα αναγεννηθείς, θα γεννηθείς άνωθεν!

Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω αυτό το κήρυγμα υπενθυμίζοντάς σας μια σκηνή από τον «Όλιβερ Τουίστ." Ο Όλιβερ είναι ένα κοκαλιάρικο μικρό ορφανό αγόρι περίπου 9 ή 10 ετών. Η μητέρα του πέθανε στη γέννα και αυτός δεν έχει άλλους συγγενείς. Είναι ορφανός - ολομόναχος στον κόσμο. Βρίσκεται σε ένα ορφανοτροφείο στην Αγγλία τον 19ο αιώνα. Είναι πεινασμένος. Του δίνουν μόνο ένα πολύ μικρό μπολ με κουάκερ για βραδινό κάθε βράδυ. Τα άλλα αγόρια στο τραπέζι του Όλιβερ του ψιθυρίζουν λέγοντάς του, «Πήγαινε και ζήτα περισσότερο.» Τέλος, απελπισμένο από την πείνα, το μικρό αγόρι παίρνει το μπολ του και περπατά μέχρι τον μεγάλο, παχύ άντρα που είναι υπεύθυνος. Ο παχύς άνθρωπος τον κοιτάζει και λέει, «Τι θέλεις;» Με λίγο τρεμάμενη φωνή, ο Όλιβερ λέει, "σας παρακαλώ, κύριε, θέλω λίγο ακόμα." Ο παχύς άνθρωπος λέει, «Τι;» Το αγόρι λέει, " Σας παρακαλώ κύριε, θέλω κι άλλο." Ο παχύς άνθρωπος λέει, « Τι; Θέλεις ΚΙ ΑΛΛΟ; ΚΙ ΑΛΛΟ! Θέλεις ΚΙ ΑΛΛΟ!" Χτύπησε τον Όλιβερ και τον έκλεισε σε ένα κελί. Τον ξεφορτώθηκαν. Σε μια-δυο μέρες τον έστειλαν μακριά να εργαστεί για ένα νεκροθάφτη, που τον έβαζε να κοιμάται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, κάτω από ένα φέρετρο.

Αν έχετε διαβάσει ποτέ το βιβλίο του Ντίκενς, ή αν έχετε δει την ταινία του 1948, δεν θα ξεχάσετε ποτέ αυτή τη σκηνή -, όπου αυτός ο μεγάλος, παχύς "αστυνόμος" αρνείται να δώσει σε αυτό το αγόρι που λιμοκτονά άλλη μία κουταλιά κουάκερ.

Φοβάμαι ότι κάποιοι από εσάς σκέφτεστε τον Χριστό με αυτόν τον τρόπο. Νομίζετε ότι είναι κακός και σκληρός. Νομίζετε ότι δεν θέλει να σας δώσει σωτηρία. Πόσο λάθος κάνετε! Ο Χριστός σε αγαπάει! Είναι έτοιμος να σου δώσει ό, τι θέλεις - και ακόμα παραπάνω! Ο Ιησούς λέει, "Ελάτε σε μένα ... και εγώ θα σας αναπαύσω» (Ματθαίος 11:28). Ο Ιησούς λέει, «δίνω σ 'αυτά αιώνια ζωή» (Ιωάννης 10:28). Ο Ιησούς λέει, "θα δώσω σ 'αυτόν που διψάει από ην πηγή του νερού της ζωής δωρεάν" (Αποκάλυψη 21: 6).

Ο Ιησούς θα σου δώσει δωρεάν σωτηρία. Αυτός θα σου δώσει ζωή και ειρήνη. Αυτός θα σου δώσει σωτηρία από την αμαρτία. Αυτός θα σου δώσει την αιώνια ζωή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να Τον εμπιστευτείς, να κοιτάξεις σ’ Αυτόν και να σωθείς.

Κοίτα και ζήσε, αδερφέ μου, ζήσε!
   Κοίτα στον Ιησού τώρα και ζήσε,
Είναι γραμμένο στον Λόγο Του, Αλληλούια!
   Χρειάζεται μόνο να κοιτάξεις και να ζήσεις!

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Περικοπή που Διάβαστηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Άβελ Προύντχομ (Mr. Abel Prudhomme): Α΄ Ιωάννου 4:7-11; 3:11-14.
Σόλο που Τραγουδήθηκε Πριν το Κήρυγμα από τον κ. Μπένταζμιν Κινκάιντ Γκρίφιθ
(Mr. Benjamin Kincaid Griffith): “Ευλογημένος ο δεσμός/ Blest Be the Tie” (του John Fawcett, 1740-1817)/
“Και θα Δουν Πώς Μας Κάνει Αδερφούς ο Χριστός/ They’ll Know we are Christians by our Love” (του Peter R. Scholtes, 1938-2009).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ- Ο ΚΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

(REGENERATION – THE LINK TO CHRISTIAN LOVE)

από τον Δρ. Ρ. Λ. Χάιμερς, Τζ.
by Dr. R. L. Hymers, Jr.

“Πας όστις πιστεύει ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, εκ του Θεού εγεννήθη, και πας όστις αγαπά τον γεννήσαντα αγαπά και τον γεννηθέντα εξ αυτού” (Α΄Ιωάννου 5:1).

(Τίτος 3:5)

I.   Πρώτον, τι σημαίνει το “πιστεύει” στο κείμενο, Α΄ Ιωάννου 5:1,
Λουκάς 4:41.

II.  Δεύτερον, όποιος εμπιστεύεται τον Ιησού είναι αναγεννημένος, γεννημένος από τον Θεό. Ιωάννης 3:9.

III. Τρίτον, τι ρέει από τη νέα γέννηση, Α΄ Ιωάννου 5: 1β, 3:14, Ματθαίος 11:28, Ιωάννης 10:28, Αποκάλυψη 21:6.