Print Sermon

Ο σκοπός αυτού του ιστοτόπου είναι να παρέχει δωρεάν γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα σε ποιμένες και ιεραποστόλους σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα στον Τρίτο Κόσμο, όπου δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστα τα θεολογικά σεμινάρια και οι Βιβλικές σχολές.

Αυτά τα γραπτά και βιντεοσκοπημένα κηρύγματα καταφτάνουν τώρα σε περίπου 1.500.000 υπολογιστές σε πάνω από 221 χώρες κάθε χρόνο, διαμέσου του www.sermonsfortheworld.com . Εκατοντάδες άλλοι παρακολουθούν τα βίντεο στο YouTube, αλλά πολύ γρήγορα αφήνουν το YouTube και έρχονται στον ιστοτόπο μας. Το YouTube τούς οδηγεί στον ιστοτόπο μας. Τα γραπτά κηρύγματα προσφέρονται σε 46 γλώσσες σε περίπου 120.000 υπολογιστές κάθε μήνα. Τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright), οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κήρυκες χωρίς την άδειά μας. Παρακαλούμε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε μία μηνιαία δωρεά, για να μας βοηθήσετε σε αυτό το σπουδαίο έργο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο.

Όταν γράφετε στον Δρ Χάιμερς, πάντα να του λέτε από ποια χώρα είστε, αλλιώς δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Το e-mail του Δρ Χάιμερς είναι rlhymersjr@sbcglobal.net .




Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

(ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΪΑ 53)
THE SOURCE OF CHRIST’S GLORY
(SERMON NUMBER 14 ON ISAIAH 53)
(Greek)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ (Dr. R. L. Hymers, Jr.)

Κήρυγμα από το Μπάπτιστ Τάμπερνακλ οβ Λος Άντζελες (Βαπτιστική εκκλησία)
Κυριακή πρωί, 21 Απριλίου 2013
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, April 21, 2013

“Διά τούτο θέλω δώσει εις αυτόν μερίδα μετά των μεγάλων και τους ισχυρούς θέλει μοιρασθή λάφυρον, διότι παρέδωκε την ψυχήν αυτού εις θάνατον και μετά ανόμων ελογίσθη και αυτός εβάστασε τας αμαρτίας πολλών και θέλει μεσιτεύσει υπέρ των ανόμων” (Ησαΐας νγ΄. 12).


Ο Τζον Τραπ (John Trapp) ήταν Πουριτανός κήρυκας που έζησε τον 17ο αιώνα (1601-1669). Έχει ειπωθεί πως ήταν ένας “υπερβολικά εργατικός και εξαιρετικός κήρυκας. Η φήμη του βασίζεται στον ερμηνευτικό σχολιασμό του (Commentary) πάνω σε ολόκληρη τη Βίβλο, που μας δίνει ένα παράδειγμα της Πουριτανικής Βιβλικής μελέτης στα καλύτερά της• που χαρακτηρίζεται από έξυπνο χιούμορ και βαθυστόχαστη σπουδή” (Elgin S. Moyer, Ph.D., Who Was Who in Church History, Keats Publishing, 1974, p. 410). Τα ερμηνευτικά σχόλια του Τραπ τα συνιστούσε ο Σπέρτζεον (Spurgeon). Σχετικά με το 53ο κεφάλαιο του Ησαΐα, ο Τζον Τραπ είπε:

Εδώ κάθε λέξη έχει βάρος, και είναι σίγουρο πως οι απόστολοι και οι ευαγγελιστές, περιγράφοντας τα μυστήρια της σωτηρίας μας, δείχνουν τεράστιο σεβασμό σε ολόκληρο το κεφάλαιο αυτό του Ησαΐα...και είναι σίγουρο πως στον προφήτη, είχε δοθεί ένα σπουδαίο πνεύμα όταν έγραψε αυτά τα πράγματα, επειδή εδώ παρουσιάζει τόσο ξεκάθαρα τις δύο καταστάσεις της ταπείνωσης και της εξύψωσης του Κυρίου Ιησού Χριστού, που ενώ άλλοι συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης λαμβάνουν φως από την Καινή Διαθήκη, αυτό το κεφάλαιο ρίχνει φως στην Καινή σε διάφορα σημεία (John Trapp, A Commentary on the Old and New Testaments, Transki Publications, 1997, volume III, page 410).

Πραγματικά, το κείμενό μας σήμερα το πρωί “ρίχνει φως” και βοηθάει στο να καταλάβουμε καλύτερα την Καινή Διαθήκη. Αντί του να μας εξηγεί η Καινή Διαθήκη τον Ησαΐα κεφάλαιο 53, γίνεται το αντίθετο. Το κεφάλαιο 53 του Ησαΐα βοηθάει στην κατανόηση της Καινής Διαθήκης! Κάτι πραγματικά ασυνήθιστο.

Ο Δρ Τζακ Γουόρεν (Dr. Jack Warren) είπε για το κείμενό μας: “Αυτό το τελευταίο εδάφιο (του Ησαΐα 53), κλείνει το κεφάλαιο με μια ενδιαφέρουσα νότα: τιμάει τον Σωτήρα επειδή παρέδωσε την ψυχή του και επειδή λογαριάστηκε με τους άνομους” (Jack Warren, D.D., Redemption in Isaiah 53, Baptist Evangel Publications, 2004, p. 31).

“Διά τούτο θέλω δώσει εις αυτόν μερίδα μετά των μεγάλων και τους ισχυρούς θέλει μοιρασθή λάφυρον, διότι παρέδωκε την ψυχήν αυτού εις θάνατον και μετά ανόμων ελογίσθη και αυτός εβάστασε τας αμαρτίας πολλών και θέλει μεσιτεύσει υπέρ των ανόμων” (Ησαΐας νγ΄. 12).

Αυτή τη στιγμή, σήμερα το πρωί, ο Χριστός απολαμβάνει την αμοιβή που του έδωσε ο Πατέρας Του – “Διά τούτο θέλω δώσει εις αυτόν μερίδα μετά των μεγάλων”. Κανένας στον Ουρανό δεν καταφρονεί ή απορρίπτει τον Χριστό. Όλες οι δυνάμεις του Ουρανού Τον λατρεύουν! Περιβάλλεται από δόξα στον θρόνο Του, στο δεξί χέρι του Πατέρα. Τι έχει κάνει ο Χριστός για να αξίζει τέτοια τιμή και δόξα; Γιατί δικαιούται να λάβει “μερίδα μετά των μεγάλων” και να “μοιρασθή λάφυρον” με τους ισχυρούς; Η απάντηση είναι πως έχει κάνει τέσσερα πράγματα.

I. Πρώτον, παρέδωσε την ψυχή Του σε θάνατο.

“Παρέδωκε την ψυχήν αυτού εις θάνατον…” (Ησαΐας νγ΄. 12).

Ο Χριστός το έκανε αυτό σκόπιμα. Το έκανε με σκέψη και φροντίδα, όχι με κάποια ξαφνική συναισθηματική παρόρμηση. Σκόπιμα παρέδωσε την ψυχή Του, λίγο λίγο, μέχρι που στο τέλος έκραξε,

“Τετέλεσται• και κλίνας την κεφαλήν παρέδωκε το πνεύμα” (Ιωάννην ιθ΄. 30).

Θυμηθείτε πως ο Χριστός το έκανε εθελοντικά. Είπε,

“Εγώ βάλλω την ψυχήν μου...Ουδείς αφαιρεί αυτήν απ' εμού, αλλ' εγώ βάλλω αυτήν απ' εμαυτού” (Ιωάννην ι΄. 17).

Αυτό είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να τονιστεί. Πρέπει να καταλάβουμε πως ο Ιησούς δεν πέθανε κατά λάθος. Πήγε σκόπιμα στον θάνατο• σκόπιμα παρέδωσε τη ζωή Του για να πληρώσει το τίμημα για τις αμαρτίες μας. “Παρέδωκε την ψυχήν αυτού εις θάνατον” επάνω στο Σταυρό, όχι επειδή είχε ανάγκη να το κάνει, αλλά για χάρη σας, και για χάρη μου – για τη σωτηρία όλων που Τον εμπιστεύονται.

Εμπιστευτείτε Τον λοιπόν,και μην κάνετε πίσω. Παραδώστε την δική σας ψυχή, και εμπιστευτείτε Τον πλήρως, αφού Αυτός παρέδωσε τη δική Του ψυχή σε θάνατο για εσάς. Ελάτε, και αναπαυθείτε εν Χριστώ, και τότε θα δείτε γιατί έχει στεφανωθεί με τιμή και δόξα. Έχει θέση τιμής, επειδή Αυτός

“άπαξ έπαθε διά τας αμαρτίας, ο δίκαιος υπέρ των αδίκων, διά να φέρη ημάς προς τον Θεόν” (Πέτρου Α΄ γ΄. 18).

Ο θάνατός Του επάνω στο Σταυρό, που Του έφερε τόση ντροπή, τώρα Του έχει φέρει τόση τιμή και δόξα, που λαμβάνει “μερίδα μετά των μεγάλων” και με “τους ισχυρούς θέλει μοιρασθή λάφυρον”. Γι' αυτό, ο Θεός του δίνει “τα έθνη κληρονομίαν” (Ψαλμός β΄. 8). Γι' αυτό, ο Θεός λέει: “Θα του δωσω να κατακτήσει, να λεηλατήσει και να καταστρέψει τα πονηρά πνεύματα...και αυτή θα είναι η αμοιβή του για τον ατιμωτικό θάνατό του” (Trapp, ibid.).

“Και απογυμνώσας τας αρχάς και τας εξουσίας, παρεδειγμάτισε παρρησία, θριαμβεύσας κατ' αυτών επ' αυτού” (Κολοσσαείς β΄. 15).

“Χριστός ανέστη νικητής.” Ψάλλετέ το!

Χριστός ανέστη νικητής,
   Στον θάνατο θριαμβευτής,
Πηγή αιώνιας ζωής. Αλληλούια!
   Αλληλούια! Αλληλούια! Αλληλούια!
(“Χαρείτε ο Σωτήρας ζει / The Strife is O’er” μετάφραση του
      Francis Pott, 1832-1909).

Του έχει δοθεί τιμή και δόξα επειδή παρέδωσε την ψυχή Του σε θάνατο για να σώσει αμαρτωλούς. Ελάτε και εμπιστευτείτε Τον! Ελάτε και εμπιστευτείτε Τον πλήρως! Ελάτε και εμπιστευτείτε Τον τώρα!

II. Δεύτερον, λογαριάστηκε με αμαρτωλούς.

“Διά τούτο θέλω δώσει εις αυτόν μερίδα μετά των μεγάλων και τους ισχυρούς θέλει μοιρασθή λάφυρον, διότι παρέδωκε την ψυχήν αυτού εις θάνατον και μετά ανόμων ελογίσθη...” (Ησαΐας νγ΄. 12).

Ο Χριστός τοποθετήθηκε μεταξύ αμαρτωλών. Καθ' όλη τη διάρκεια της επίγειας διακονίας Του, συσχετιζόταν με αμαρτωλούς ανθρώπους. Αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα παράπονα των Φαρισαίων. Τον χλεύαζαν, και έλεγαν πως είναι

“φίλος τελωνών και αμαρτωλών” (Λουκάν ζ΄. 34).

Και στον θάνατό Του επάνω στο Σταυρό, σταυρώθηκε μεταξύ δύο εγκληματιών.

“Μετά ανόμων ελογίσθη” (Ησαΐας νγ΄. 12).

Δηλαδή, “λογαριάστηκε” μαζί τους. “Όχι πως ήταν άνομος, αλλά του συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν όταν τον σταύρωσαν με ληστές” (Jamieson, Fausset and Brown, volume 2, p. 733). Το κατά Μάρκον ευαγγέλιο λέει:

“Και μετ' αυτού σταυρόνουσι δύο ληστάς, ένα εκ δεξιών και ένα εξ αριστερών αυτού. Και επληρώθη η γραφή η λέγουσα• Και μετά ανόμων ελογίσθη.” (Μάρκον ιε΄. 27-28).

Ο Δρ Γιανγκ (Dr. Young) είπε: "Αυτοί δεν ήταν απλά αμαρτωλοί, αλλά πραγματικοί εγκληματίες" (Edward J. Young, Ph.D., The Book of Isaiah, 1972, volume 3, p. 359). Ήταν "άνομοι", δηλαδή άνθρωποι που κατάφωρα αψηφούν τον νόμο. Άρα, ο Χριστός λογαριάστηκε με τους χειρότερους αμαρτωλούς! Ο υπέροχος ύμνος της Άννα Γουότερμαν (Anna Waterman) λέει:

Έσωσε τη χειρότερη από ανάμεσά σας, όταν έσωσε μια κακόμοιρη σαν εμένα.
   Ξέρω, ναι, ξέρω πως το αίμα του Ιησού καθαρίζει τον πιο αχρείο αμαρτωλό,
Ξέρω, ναι, ξέρω πως το αίμα του Ιησού καθαρίζει τον πιο αχρείο αμαρτωλό.
   (“Yes, I Know!” της Anna W. Waterman, 1920).

Το κατά Λουκάν ευαγγέλιο μάς λέει πως ένας από τους δύο ληστές πίστεψε στον Ιησού και σώθηκε (Λουκάν κγ΄. 39-43). Ο Δρ Τζον Ρ. Ράις (Dr. John R. Rice) είπε: “Ένας ληστής σώθηκε ώστε ο πιο αχρείος αμαρτωλός να μην απελπιστεί...” (John R. Rice., D.D., The King of the Jews, Sword of the Lord, 1980 reprint, p. 475). Ο Δρ Μακγκί (Dr. McGee) είπε:

Ποια ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο ληστών; Δεν υπήρχε – ήταν και οι δύο ληστές. Η διαφορά υπάρχει στο γεγονός πως ο ένας ληστής πίστεψε στον Ιησού Χριστό ενώ ο άλλος όχι (J. Vernon McGee, Th.D., Thru the Bible, Thomas Nelson, 1983, volume IV, p. 354).

“Μετά ανόμων ελογίσθη.” Αυτό δείχνει πως ο Ιησούς εθελοντικά έβαλε τον εαυτό Του στη θέση των χειρότερων αμαρτωλών. Οι αμαρτωλοί μπορούν να σωθούν επειδή Αυτός λογαριάστηκε μ' αυτούς. Αλλά πρέπει να Τον εμπιστευτείτε για να σωθείτε.

Ο Χριστός τώρα τιμάται επειδή δέχτηκε να σταθεί στη θέση των αμαρτωλών, και να πάρει την αμαρτία τους επάνω Του, καθιστώντας το δυνατό να σωθούν. Άρα, τιμάται επειδή “μετά ανόμων ελογίσθη”. “Ναι, ξέρω!” Ψάλλετε το ρεφραίν!

Ξέρω, ναι, ξέρω πως το αίμα του Ιησού καθαρίζει τον πιο αχρείο αμαρτωλό,
Ξέρω, ναι, ξέρω πως το αίμα του Ιησού καθαρίζει τον πιο αχρείο αμαρτωλό.
   (“Yes, I Know!” της Anna W. Waterman, 1920).

III. Τρίτον, βάσταξε τις αμαρτίες πολλών.

Ας σταθούμε και ας διαβάσουμε το κείμενο δυνατά, τελειώνοντας με τις λέξεις: “αμαρτίας πολλών”.

“Διά τούτο θέλω δώσει εις αυτόν μερίδα μετά των μεγάλων και τους ισχυρούς θέλει μοιρασθή λάφυρον, διότι παρέδωκε την ψυχήν αυτού εις θάνατον και μετά ανόμων ελογίσθη και αυτός εβάστασε τας αμαρτίας πολλών…” (Ησαΐας νγ΄. 12).

Μπορείτε να καθήσετε.

“Αυτός εβάστασε τας αμαρτίας πολλών.” Όπως είπε κι ο Απόστολος Πέτρος:

“Όστις τας αμαρτίας ημών αυτός εβάστασεν εν τω σώματι αυτού επί του ξύλου” (Πέτρου Α΄ β΄. 24).

Αυτό είναι σωτηρία διαμέσου αντικατάστασης. Ο Χριστός παίρνει την αμαρτία σας "εν τω σώματι αυτού" επάνω στο Σταυρό. Πληρώνει το τίμημα για την αμαρτία σας, παίρνοντάς την επάνω Του και πεθαίνοντας στη θέση σας. Χωρίς εξιλέωση διαμέσου του αντικαταστατικού θανάτου του Ιησού δεν υπάρχει Ευαγγέλιο. Ο αντιπροσωπευτικός Του θάνατος για τους αμαρτωλούς είναι η καρδιά και η ουσία του Ευαγγελίου. Ο Σπέρτζεον είπε:

Τώρα, αυτά τα τρία πράγματα – το πως παρέδωσε την ψυχή του σε θάνατο, και βάσταξε την τιμωρία του αμαρτωλού• το πως λογαριάστηκε με τους ανόμους, και έτσι στάθηκε δίπλα στους αμαρτωλούς• και μετά, πως πραγματικά βάσταξε τις αμαρτίες τους...κάτι το οποίο δεν τον μόλυνε, αλλά που τον κατέστησε ικανό να αφαιρέσει την αμαρτία που μόλυνε τους ανθρώπους – αυτά τα τρία πράγματα είναι οι λόγοι για τη δόξα του Κυρίου μας Ιησού. Ο Θεός για αυτούς τους τρεις λόγους, και έναν ακόμη, του δίνει μερίδα μαζί με τους μεγάλους, και του δίνει να μοιραστεί για λάφυρο τους ισχυρούς (C. H. Spurgeon, The Metropolitan Tabernacle Pulpit, Pilgrim Publications, 1975 reprint, volume XXXV, page 93).

“Ναι, ξέρω!” Ψάλλετε το ρεφραίν!

Ξέρω, ναι, ξέρω πως το αίμα του Ιησού καθαρίζει τον πιο αχρείο αμαρτωλό,
Ξέρω, ναι, ξέρω πως το αίμα του Ιησού καθαρίζει τον πιο αχρείο αμαρτωλό.

IV. Τέταρτον, μεσίτευσε για τους άνομους.

Το κείμενο τελειώνει με τις λέξεις,

“και θέλει μεσιτεύσει υπέρ των ανόμων” (Ησαΐας νγ΄. 12).

Επάνω στο Σταυρό, ο Χριστός προσευχήθηκε για τους αμαρτωλούς, μεσιτεύοντας “υπέρ των ανόμων”, όταν έκραξε:

“Πάτερ, συγχώρησον αυτούς• διότι δεν εξεύρουσι τι πράττουσι” (Λουκάν κγ΄. 34).

Άρα προσευχήθηκε για τους αμαρτωλούς όταν κρεμόταν επάνω στο Σταυρό.

Όμως, ακόμη και τώρα στον Ουρανό, ο Ιησούς προσεύχεται για τους αμαρτωλούς,

“ζων πάντοτε διά να μεσιτεύση υπέρ αυτών” (Εβραίους ζ΄. 25).

Μεσίτευσε για τους αμαρτωλούς όταν πέθανε επάνω στον Σταυρό. Συνεχίζει να προσεύχεται για τους αμαρτωλούς σήμερα, καθισμένος στο δεξί χέρι του Θεού Πατρός στον Ουρανό.

Προσέξτε πως αυτά τα τέσσερα πράγματα που έκανε ο Ιησούς, είναι οι λόγοι που τώρα είναι υψωμένος στη δόξα, στο δεξί χέρι του Πατέρα. Και οι τέσσερις αυτοί λόγοι για την τωρινή δόξα του Χριστού έχουν να κάνουν με το τι έκανε για να σώσει τους αμαρτωλούς!

“Και ευρεθείς κατά το σχήμα ως άνθρωπος, εταπείνωσεν εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού. Διά τούτο και ο Θεός υπερύψωσεν αυτόν και εχάρισεν εις αυτόν όνομα το υπέρ παν όνομα, διά να...ομολογήση πάσα γλώσσα ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος εις δόξαν Θεού Πατρός” (Φιλιππησίους β΄. 8-11).

Αλλά επίσης προσέξτε, πως παρά τη σωτήρια δύναμη του Ιησού, δεν θα σώσει αυτούς που νομίζουν πως δεν χρειάζονται σωτηρία. Όπως είπε ο Σπέρτζεον,

Αν δεν έχετε αμαρτία δεν μπορεί να σας καθαρίσει. Μπορεί;...είστε πολύ καλοί, αξιότιμοι άνθρωποι, που δεν έχετε κάνει τίποτα κακό σε όλη σας τη ζωή• τι είναι ο Ιησούς για σας; Φυσικά, ο καθένας σας παίρνει το δικό του δρόμο, και φροντίζει τον εαυτό του...Αλίμονο! Τι ανοησία... Αν κοιτάξετε μέσα σας, η καρδιά σας είναι σαν μαύρη καμινάδα που ποτέ δεν έχει σκουπιστεί. Οι καρδιές σας είναι πηγές μόλυνσης. Αχ, να μπορούσατε να το δείτε, και να σταματήσετε με την ψευδοδικαιοσύνη σας! Άλλά αν δεν το κάνετε, δεν υπάρχει τίποτα στο Ιησού για σας. Δοξάζεται από αμαρτωλούς, όχι από φαντασμένους ανθρώπους σαν εσάς. Αλλά, εσείς οι αμαρτωλοί, που θα...ομολογήσετε την ενοχή σας, μπορείτε να θυμάστε με χαρά πως τα τέσσερα πράγματα που έκανε ο Ιησούς, τα έκανε σε σχέση με αμαρτωλούς, και επειδή τα έκανε σε σχέση με αμαρτωλούς, είναι σήμερα στεφανωμένος με δόξα και τιμή και μεγαλειότητα...Οπότε, με όλη μου την καρδιά, θα σας ζητούσα να εμπιστευτείτε τον Υιό του Θεού, που έγινε σάρκα, που μάτωσε και πέθανε για ένοχους ανθρώπους! Αν τον εμπιστευτείτε δε θα σας εξαπατήσει, αλλά θα σωθείτε, και θα σωθείτε μια για πάντα (Spurgeon, ibid., page 95).

Αμήν! “Ναι, ξέρω!” Ψάλλετέ το άλλη μια φορά!

Ξέρω, ναι, ξέρω πως το αίμα του Ιησού καθαρίζει τον πιο αχρείο αμαρτωλό,
Ξέρω, ναι, ξέρω πως το αίμα του Ιησού καθαρίζει τον πιο αχρείο αμαρτωλό.
   (“Yes, I Know!” της Anna W. Waterman, 1920).

Αν θέλετε να μας μιλήσετε για το πώς να καθαριστείτε από την αμαρτία σας διαμέσου του Ιησού, παρακαλώ πηγαίνετε στο πίσω μέρος της αίθουσας τώρα. Ο Δρ Κέιγκαν (Dr. Cagan) θα σας πάει σε ένα ήσυχο μέρος που μπορούμε να μιλήσουμε. Πηγαίνετε γρήγορα καθώς θα ψάλλει ξανά το ρεφραίν ο κύριος Γκρίφιθ (Mr. Griffith).

Ξέρω, ναι, ξέρω πως το αίμα του Ιησού καθαρίζει τον πιο αχρείο αμαρτωλό,
Ξέρω, ναι, ξέρω πως το αίμα του Ιησού καθαρίζει τον πιο αχρείο αμαρτωλό.

Κύριε Λι (Mr. Lee), παρακαλώ ελάτε και προσευχηθείτε για αυτούς που ανταποκρίθηκαν.

Αν αυτό το κήρυγμα σε ευλόγησε παρακαλώ στείλε e-mail στον Δρ.Χάιμερς(Dr.Hymers) και πες του το– rlhymersjr@sbcglobal.net. (κάνε κλικ στο λίνκ). Μπορείς να γράψεις στον Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) σε οποιαδήποτε γλώσσα, αλλά αν μπορείς γράψε του στα Αγγλικά.

(ΤΕΛΟΣ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ)
Μπορείτε να διαβάσετε κάθε εβδομάδα τα κηρύγματα του Δρ Χάιμερς στο Ίντερνετ,
στο www.rlhsermons.com ή www.realconversion.com.
Κάντε κλικ στο “ Κηρύγματα στα Ελληνικά.”

Μπορείτε να στείλετε email στον Δρ Χάιμερς στα Αγγλικά στο rlhymersjr@sbcglobal.net.
Μπορείτε να του γράψετε στη διεύθυνση P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015.
Τηλεφωνήστε του στο (818)352-0452.

Αυτά τα γραπτά κηρύγματα δεν φέρουν προστασία δικαιωμάτων (copyright). Μπορείτε να
τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδεια του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers). Ωστόσο, όλα τα
βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Δρ. Χάιμερς (Dr. Hymers) προστατεύονται με προστασία
πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με σχετική άδεια.

Γραφή που αναγνώστηκε πριν το κήρυγμα από τον Δρ Κρέιτον Λ. Τσαν (Dr. Kreighton L. Chan): Ησαΐας νγ΄. 6-12.
Σόλο ύμνος πριν το κήρυγμα από τον Κο Μπέντζαμιν Κινκέιντ Γκρίφιθ (Mr. Benjamin Kincaid Griffith):
“Yes, I Know!” (της Anna W. Waterman, 1920).


ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

(ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΪΑ 53)
THE SOURCE OF CHRIST’S GLORY
(SERMON NUMBER 14 ON ISAIAH 53)

από τον Δρ Ρ. Λ. Χάιμερς Τζούνιορ

“Διά τούτο θέλω δώσει εις αυτόν μερίδα μετά των μεγάλων και τους ισχυρούς θέλει μοιρασθή λάφυρον, διότι παρέδωκε την ψυχήν αυτού εις θάνατον και μετά ανόμων ελογίσθη και αυτός εβάστασε τας αμαρτίας πολλών και θέλει μεσιτεύσει υπέρ των ανόμων” (Ησαΐας νγ΄. 12).

I.   Πρώτον, παρέδωσε την ψυχή Του σε θάνατο, Ησαΐας νγ΄. 12α,
Ιωάννην ιθ΄. 30, ι΄. 17, Πέτρου Α΄ γ΄. 18, Ψαλμός β΄. 8,
Κολοσσαείς β΄. 15.

II.  Δεύτερον, λογαριάστηκε με αμαρτωλούς, Ησαΐας νγ΄. 12β,
Λουκάν ζ΄. 34, Μάρκον ιε΄. 27-28, Λουκάν κγ΄. 39-43.

III. Τρίτον, βάσταξε τις αμαρτίες πολλών, Ησαΐας νγ΄. 12γ,
Πέτρου Α΄ β΄. 24.

IV. Τέταρτον, μεσίτευσε για τους άνομους, Ησαΐας νγ΄. 12δ,
Λουκάν κγ΄. 34, Εβραίους ζ΄. 25, Φιλιππησίους β΄. 8-11.