Print Sermon

هدف این وبسایت این است که متن رایگان خطابه‌ها و ویدیوی آنها را در سراسر جهان در اختیار شبانان و میسیونرها قرار بدهد، بخصوص برای کشورهای جهان سوم که در آنها فقط چند دانشکده الهیات یا مدرسه دینی ممکن است باشد یا اصلأ وجود نداشته باشد.

متن مکتوب این خطابه‌ها و ویدیوها را هر ماه حدود یک و نیم میلیون رایانه در بیش از ۲۲۱ کشور از آدرس اینترنتی www.sermonsfortheworld.com دریافت می‌کنند. صدها نفر دیگر هم ویدیوی آنها را در یوتیوپ تماشا می‌کنند ولی زود از آن دست می‌کشند و به وبسایتمان مراجعه می‌کنند. یوتیوپ افراد را به وبسایتمان هدایت می‌کند. متن دستنویس خطابه‌ها هر ماه به ۴۳ زبان و به ۱۲۰ هزار رایانه ارائه می‌شود. این خطابه‌ها از حق چاپ برخوردار نیستند، در نتیجه واعظین می‌توانند بدون گرفتن اجازه از آنها استفاده کنند. همچنین صدها ویدیو از موعظه‌های دکتر هایمرز و شاگردانش موجود است. لطفاً اینجا را کلیک کنید تا ببینید که چطور می‌توانید بصورت ماهیانه با مبالغ اهدایی خود در این امر خطیر یعنی گسترش انجیل به تمام جهان حتی ملل مسلمان و هندو به ما کمک کنید.

هر وقت برای دکتر ‌هایمرز مطلبی می‌نویسید، همیشه کشور محل زندگی خودتان را قید بفرمایید. ایمیل دکتر هایمرز rlhymersjr@sbcglobal.net می‌باشد.

منبع جلال عیسی

THE SOURCE OF CHRIST’S GLORY
(SERMON NUMBER 14 ON ISAIAH 53)
(Farsi)

دکتر ر. ل. هایمرز
.by Dr. R. L. Hymers, Jr

سخنرانی مذهبی در کلیسای بپتیست لوس آنجلس
صبح روز٢١ آوریل ۲۰۱۳
A sermon preached at the Baptist Tabernacle of Los Angeles
Lord’s Day Morning, April 21, 2013

«بنابراین‌ او را در میان‌ بزرگان‌ نصیب‌ خواهم‌ داد و غنیمت‌ را با زورآوران‌ تقسیم‌ خواهد نمود، به‌ جهت‌ اینكه‌ جان‌ خود را به‌ مرگ‌ ریخت‌ و از خطاكاران‌ محسوب‌ شد و گناهان‌ بسیاری‌ را بر خود گرفت‌ و برای‌ خطاكاران‌ شفاعت‌ نمود». ( اشعیا ٥٣: ١٢).

جان ترپ یک واعظ پیوریتن بود که در قرن هفدهم ( 1601 – 1669 ) می زیست. به قولی او "یکی از بهترین واعظین زمان خودش بود. شهرتش بیشتر در کتاب تفسیرش درباره تمام کتاب مقدس بوده است، که [ مثالی ] از بهترین مطالعه کتاب مقدس پیوریتن است. آن معروف به ظرافت در طنزو فضل و کمال ژرف است" ( دکتر الگین س. مویر، درتاریخ کلیسا کی به کی بود، انتشارات کیتس، ١٩٧٤ ، ص. ٤١٠ ). اسپورگیون کتاب تفسیر ترپ را قبول داشت و توصیه می کرد. در مورد باب پنجاه و سوم اشعیا، جان ترپ می گوید،

در اینجا هر کلمه وزن خودش را دارد، و بطور حتم مبلغین و مراجع روحانی در خصوص توصیف رستگاری ما احترام زیادی برای تمام کتاب اشعیا دارند ... و باید هم باشد، وقتی پیامبر اشعیا این چیزها را نوشت، با روح والایی آراسته شده بود، چون در این باره عیسی مسیح را درحالت دوگانگی اش، یعنی در دو حالت تحقیر و سر افرازی. در صورتیکه باقی [ نویسندگان] عهد عتیق از[ عهد] جدید الهام می گیرند، این باب در قسمتهای مختلف به عهد جدید الهام می دهد ( جان ترپ، تفسیری بر عهد عتیق و عهد جدید، انتشارات ترنسکی، ١٩٩٧ ، جلد سوم، صفحه ٤١٠ ).

در واقع، متن ما امروز «الهام می بخشد» و به ما یک مفهوم عمیق از آن چیزی که در عهد جدید خواندیم، می دهد. بجای آنکه عهد جدید اشعیا ٥٣ را توضیح بدهد، برعکس است. اشعیا ٥٣ به فهمیدن عهد جدید کمک می کند! که درواقع بسیار غیرعادی است.

دکترجک وارن در مورد این متن می گوید، «این آیه آخر [ از اشعیا ٥٣ ] کتاب را با اشاره به نکته جالبی می بندد: ناجی را مورد تمجید قرار می دهد برای ریختن جانش به مرگ و از خطا کاران محسوب شدن» ( جک وارن، د.د.، رستگاری دراشعیا ٥٣ ، انتشارات ایونجل بپتیست، ٢٠٠٤ ، ص. ٣١ ).

«بنابراین‌ او را در میان‌ بزرگان‌ نصیب‌ خواهم‌ داد و غنیمت‌ را با زورآوران‌ تقسیم‌ خواهد نمود، به‌ جهت‌ اینكه‌ جان‌ خود را به‌ مرگ‌ ریخت‌ و از خطاكاران‌ محسوب‌ شد و گناهان‌ بسیاری‌ را بر خود گرفت‌ و برای‌ خطاكاران‌ شفاعت‌ نمود». ( اشعیا ٥٣: ١٢).

در حال حاضر، امروز صبح، عیسی مسیح در حال لذت بردن از پاداشی است که پدرش به وی اعطا کرده است- « بنابر این او را در میان‌ بزرگان‌ نصیب‌ خواهم‌ داد». هیچکس در بهشت عیسی مسیح را تحقیر و نفی نمی کند. تمام بهشتیان او را ستایش می کنند! تمام جلال به وی و به تخت پادشاهی وی ختم می شود. عیسی مسیح برای بدست آوردن این جلال و افتخار چه کاری کرده است؟ چرا بدست آوردن « در میان‌ بزرگان ... و غنیمت‌ را با زورآوران‌ تقسیم‌ کردن » حق وی است؟ جواب این سوالها این است که وی چهار چیز انجام داده است.

I. اول ، وی جان‌ خود را به‌ مرگ‌ ریخت‌.

« جان‌ خود را به‌ مرگ‌ ریخت ...» ( اشعیا ٥٣: ١٢).

عیسی آنرا از روی قصد انجام داد. وی آنرا با طمانینه انجام داد، نه با یک خواسته و انگیزه احساسی. وی از روی قصد و کم کم جان‌ خود را به‌ مرگ‌ ریخت تا تمامش به پایان رسید و فریاد زد،

« چون عیسی سرکه را گرفت، گفت، تمام شد. و سر خود را پایین آورده، جان بداد»
      ( یوحنا ١٩ : ٣٠ ).

بخاطر داشته باشید که عیسی اینرا از روی عمد انجام داد. وی گفت،

« و از این سبب پدر مرا دوست می‌دارد که من جان خود را می‌نهم تا آن را باز گیرم»
        ( یوحنا ١٠ : ١٧ ).

این نکته بسیار مهمی است. ما باید درک کنیم که عیسی بطور تصادفی کشته نشد. او عمدا مرگ را پذیرفت؛ او عمدا کفاره گناهان ما را داد. وی بر روی صلیب ،« جان‌ خود را به‌ مرگ‌ ریخت»، نه برای خودش بلکه برای من و شما- برای رستگاری کسانی که به وی ایمان آورده اند.

به وی ایمان بیاورید و چیزی کم نگذارید. جان خود را به مرگ بریزید همانطور که وی جانش را برای شما به مرگ ریخت. بیایید و با قبول وی به آرامش برسید. آنوقت متوجه می شوید که چرا وی تاج جلال و افتخار را به سرش دارد. وی جایگاه والایی دارد چون وی

« زیرا که مسیح نیز برای گناهان یک بار زحمت کشید، یعنی عادلی برای ظالمان، تا ما را نزد خدا بیاورد؛ در حالیکه بحسب جسم مُرد، لکن بحسب روح زنده گشت» ( اول پطروس ٣ : ١٨ ).

مرگ وی بر روی صلیب که در آنوقت برای وی شرمندگی ببار آورد، در حال حاضر برای وی جلال و افتخار به ارمغان آورده است که وی « در میان‌ بزرگان‌ نصیبی خواهد گرفت» و « غنیمت‌ را با زورآوران‌ تقسیم‌ خواهد نمود». بنابراین خداوند به «امّت‌ها را به میراث [وی] خواهد داد» ( مزامیر ٢ : ٨ ). سپس خداوند می گوید، « من به وی قدرت تسخیر و نابود کردن ارواح پلید را می دهم ... و این پاداش مرگ رسوا آور و[ شرم بر انگیز] وی خواهد بود» ( ترپ ، ایبید.).

«و از خویشتن ریاسات و قوّات را بیرون کرده، آنها را علانیةًً آشکار نمود، چون در آن بر آنها ظفر یافت» ( کولوسیان ٢ : ١٥ ).

‌» قدرتهای مرگ». بخوانید!

قدرتهای مرگ بدترین ها را انجام داده اند،    اما عیسی سپاهشان را متلاشی کرده است!
بگذارید فریادهای شادی مقدس در همه جا پخش شود. تسبیح!
   تسبیح! تسبیح! تسبیح!
(«نزاع تمام شده» ترجمه فرانسیس پات، ١٨٣٢ – ١٩٠٩ ).

به وی جلال و افتخار داده شده چون وی جانش را برای نجات گناهکاران به مرگ ریخت. بیایید و به وی ایمان بیاورید! بیایید و بطور کامل به وی ایمان بیاورید! بیایید و همین حالا به وی ایمان بیاورید!

II. دوم، وی از خطاكاران‌ محسوب‌ شد.

«بنابراین‌ او را در میان‌ بزرگان‌ نصیب‌ خواهم‌ داد و غنیمت‌ را با زورآوران‌ تقسیم‌ خواهد نمود، به‌ جهت‌ اینكه‌ جان‌ خود را به‌ مرگ‌ ریخت‌ و از خطاكاران‌ محسوب‌ شد ... ». ( اشعیا ٥٣: ١٢).

عیسی در بین گناهکاران جا گرفت. در طی خدمتش بر روی زمین، عیسی با گناهکاران دمخور می شد. این یکی از شکایتهای فریسیان بود. به مسخره آنها وی را خطاب کردند،

« و دوست باجگیران و گناهکاران» ( لوقا ٧ : ٣٤ ).

و در هنگام مرگش بر روی صلیب، با دو انسان جانی مصلوب شده بود.

« و از خطاكاران‌ محسوب‌ شد». ( اشعیا ٥٣: ١٢).

این درست است، وی «محسوب شد» (بطور قوی) با آنها. « اینطور نیست که وی خطاکار بود ، بلکه با وی به آنگونه رفتار شد وقتی که در کنار دو دزد به صلیب کشیده شد» ( جمیسون، فاست و براوون، جلد دوم ، ص. ٧٣٣ ). در انجیل مرقس می خوانیم،

« و با وی دو دزد را یکی از دست راستو دیگری از دست چپ مصلوب کردند. پس تمام گشت آن نوشتهای که می‌گوید، از خطاکاران محسوب گشت» ( مرقس ١٥ : ٢٧ – ٢٨ ).

دکتر یانگ می گوید، « اینها فقط گناهکار نبودند، بلکه جانیان واقعی بودند» ( دکترادوارد ج. یانگ، کتاب اشعیا ، ١٩٧٢ ، جلد ٣ ، ص. ٣٥٩ ). آنها «خلافکار» بودند. کلمه یونانی آن «انوموس» است به معنای کسی که بطور آشکارا قانون را به مبارزه می طلبد. بنابراین عیسی از بدترین نوع از گناهکاران محسوب شد! آهنگ بسیار زیبای آنا واترمن می گوید،

برای اینکه وی بدترینه در میان شما را نجات داد، وقتی که یک انسان خوار مثل من را نجات داد.
   و من می دانم، بله، می دانم، خون عیسی می تواند فاسدترین گناهکار را پاک سازد؛
و من می دانم، بله، می دانم، خون عیسی می تواند فاسدترین گناهکار را پاک سازد.
   («بله، می دانم!» نوشته آنا و. واترمن، ١٩٢٠ ).

در انجیل لوقا می خوانیم که یکی از دو دزد به عیسی ایمان آورد و نجات پیدا کرد ( لوقا ٢٣ : ٣٩ – ٤٣ ). دکتر جان ر. رایس می گوید، « یک دزد نجات یافت که فاسدترین گناهکاران نباید مایوس بشوند ... » ( جان ر. رایس.، پادشاه یهودیان، شمشیر عیسی، چاپ مجدد ١٩٨٠، ص. ٤٧٥ ). دکتر مک گی می گوید،

تفاوت بین[ آن دو دزد] چه بود؟ تفاوتی نداشتند. فقط اینکه یکی از آنها به عیسی ایمان آورد و دیگری ایمان نیاورد ( دکتر ج. ورنان مک گی، درمیان کتب مقدس، توماس نلسون، ١٩٨٣ ، جلد چهارم ، ص. ٣٥٤ ).

«وی از خطا کاران محسوب شد». این نشان می دهد که عیسی بطور داوطلبانه خودش را در میان بدترین گناهکاران قرار داد. گناهکاران بواسطه اینکه عیسی از آنها محسوب شد، نجات یافتند. اما شما برای نجات یافتم باید به وی ایمان بیاورید.

عیسی در حال حاضر به جلال و افتخار رسیده چون خود را به پستی گناهکاران پایین آورد و گناهان آنان را متحمل شد و باعث نجات آنان شد. بنابراین وی به جلال رسیده است چون « از خطا کاران محسوب شد». بله، می دانم! سرود را بخوانید!

و من می دانم، بله، می دانم، خون عیسی می تواند فاسدترین گناهکار را پاک سازد؛
و من می دانم، بله، می دانم، خون عیسی می تواند فاسدترین گناهکار را پاک سازد.
    («بله، می دانم!» نوشته آنا و. واترمن، ١٩٢٠ ).

III. سوم، گناهان‌ بسیاری‌ را بر خود گرفت‌.

بیایید بایستیم و از روی متن با صدای بلند بخوانیم، «گناهان بسیاری».

«بنابراین‌ او را در میان‌ بزرگان‌ نصیب‌ خواهم‌ داد و غنیمت‌ را با زورآوران‌ تقسیم‌ خواهد نمود، به‌ جهت‌ اینكه‌ جان‌ خود را به‌ مرگ‌ ریخت‌ و از خطاكاران‌ محسوب‌ شد و گناهان‌ بسیاری‌ را بر خود گرفت‌ و برای‌ خطاكاران‌ شفاعت‌ نمود». ( اشعیا ٥٣: ١٢).

لطفا بنشینید.

«گناهان‌ بسیاری‌ را بر خود گرفت.»

همانطور که حواری پطروس می گوید،

« که خودْ گناهان ما را در بدن خویش بر دار متحمّل شد، تا از گناه مرده شده، به عدالت زیست نماییم، که به ضربهای او شفا یافته‌اید» ( اول پطروس ٢: ٢٤ ).

این رستگاری جایگزین است. عیسی گناهان شما را «بر بدن خود» متحمل می شود و به صلیب می برد. وی کفاره گناهان شما را با بردن گناهان شما بر روی صلیب می دهد. بدون کفاره و مرگ جایگزین وی، انجیلی وجود ندارد. مرگ نیابتی وی برای گناهکاران ماهیت انجیل است. اسپورگیون می گوید،

« حالا، این سه چیز- اینکه وی جانش را به مرگ ریخت، و کفاره گناهان گناهکاران را داد؛ اینکه از خطاکاران محسوب شد، و در کنار گناهکاران ایستاد و بعد اینکه بار گناهانشان را بر خود گرفت ... که در اصل وی را بی حرمت نکرد بلکه باعث شد که وی را گناهانی که انسانها را بی حرمت می کرد ، بارای آنها از بین ببرد. این سه دلیل، دلایل افتخار و جلال عیسی هستند. خداوند بخاطر این سه چیز و یک چیز دیگر باعث می شود که وی غنیمت را با زور آوران تقسیم کند، و قسمتی را با بزرگی با وی تقسیم نمود ( س. ح. اسپورگیون، پولپیت متروپولیتن تبرنکل، انتشارات پیلگریم، ١٩٧٥، جلد سی و پنجم، صفحه ٩٣ ).

«بله، می دانم!» سرود را بخوانید!

و من می دانم، بله، می دانم، خون عیسی می تواند فاسدترین گناهکار را پاک سازد؛
و من می دانم، بله، می دانم، خون عیسی می تواند فاسدترین گناهکار را پاک سازد.

IV. چهارم، برای‌ خطا كاران‌ شفاعت‌ نمود

متن با این کلمات به پایان می رسد،

« و برای خطاكاران شفاعت نمود» (اشعیا ۵۳ : ۱۲).

بر روی صلیب عیسی برای گناهکاران دعا کرد ، « رای خطاكاران شفاعت نمود»، وقتی که فریاد کشید،

« ای پدر اینها را بیامرز، زیرا که نمیدانند چه میکنند» ( لوقا ۲۳: ۳۴).

بنابراین وی در حالیکه به صلیب کشیده شده بود برای گناهکاران دعا کرد،

« چونکه دائماً زنده است تا شفاعت ایشان را بکند» ( عبریان ۷ : ۲۵ ).

وی شفاعت گناهکاران را کرد زمانی که وی بر روی صلیب جان داد. امروز در حالیکه در سمت راست خداوند در بهشت نشسته است، برای گناهکاران همچنان دعا می کند.

به این نکته توجه کنید که آن چهار کاری که عیسی انجام داد دلایلی هستند که عیسی به جلال رسید و در حال حاضر در سمت راست خداوند در بهشت نشسته است. تمام آن چهار دلیل برای جلال و افتخارکنونی عیسی با آن کاری که برای نجات گناهکاران انجام داد مربوط است!

« و چون در شکل انسان یافت شد، خویشتن را فروتن ساخت و تا به موت بلکه تا به موت صلیب مطیع گردید. از این جهت خدا نیز او را بغایت سرافراز نمود و نامی را که فوق از جمیع نامها است، بدو بخشید. تا به نام عیسی هر زانویی از آنچه در آسمان و بر زمین و زیر زمین است خم شود، و هر زبانی اقرار کند که عیسی مسیح، خداوند است برای تمجید خدای پدر» ( فیلیپیان ۲: ۸ - ۱۱).

ما به این نکته توجه کنید که با تمام قدرتی که عیسی در نجات دادن دارد، وی کسانی را که نمی خواهند نجات یابند را نجات نمی دهد. همانطور که اسپورگیون می گوید،

اگر [شما] هیچ گناهی نداشته باشید وی نمی تواند [ شما ] را از آن گناه پاک کند. آیا می تواند؟ ... شما انسانهای بسیار خوب و معقولی هستید که هیچ کار اشتباهی در زندگیتان انجام نداده اید؛ عیسی برای شما چه فایده ای دارد؟ البته شما به راه خودتان می روید، و به فکر خودتان هستید... افسوس ! این احمقانه است ... اگر عمیقا به قلبتان بنگرید متوجه می شوید که به کثیفی یک دودکشی است که سالها تمیز نشده است. قلبهای شما چاه های بی عفتی هستند. آه، این را ببینید و از پرهیزکاریهای باطلتان دست بکشید! [ اما] اگر این کار را نکنید، عیسی برای شما فایده ای ندارد. وی جلال و افتخارش را از گناهکاران می گیرد ، نه از کسانی مغروری مانند شما. اما شما انسانهای گناهکار که .... به گناهانتان اعتراف می کنید، ممکن است با خوشحالی به خاطر بیاورید که آن چهارعملی که عیسی انجام داد ، به گناهکاران مربوط می شد، و برای این انجامشان داد که امروزه تاج جلال و افتخار برسر بگذارد... [بنابراین] چگونه می توانم شما را متقاعد به ایمان آوردن به عیسی مسیح بکنم، وی شما را گول نمی زند بلکه شما نجات خواهید یافت، یکدفعه و برای همیشه نجات خواهید یافت ( اسپورگیون،ایبید، صفحه ۹۵).

آمین! «بله، می دانم!» یکبار دیگر بخوانید!

ومن می دانم، بله می دانم، خون عیسی می تواند فاسدترین گناهکاران را پاک سازد؛
ومن می دانم، بله می دانم، خون عیسی می تواند فاسدترین گناهکاران را پاک سازد؛

اگر می خواهید با ما راجع به پاک شدن از گناهانتان توسط عیسی صحبت کنید، لطفا همین حالا به انتهای سالن بروید. دکتر کگن شما را به یک جای خلوت می برد که بتوانیم صحبت کنیم. سریع بروید تا آقای گرفیث سرود پایانی را می خواند.

ومن می دانم، بله می دانم، خون عیسی می تواند فاسدترین گناهکاران را پاک سازد؛
ومن می دانم، بله می دانم، خون عیسی می تواند فاسدترین گناهکاران را پاک سازد؛

آقای لی لطفا بیایید و برای کسانی که پاسخ گفتند دعا کنید.

( پایان موعظه)
شما می توانید موعظه های دکتر هایمز را هر هفته در اینترنت بخوانید
به آدرس www.realconversion.com مراجعه کنید و روی
Sermon Manuscript کلیک کنید.

You may email Dr. Hymers in English at rlhymersjr@sbcglobal.net – or you may
write to him at P.O. Box 15308, Los Angeles, CA 90015. Phone him at (818)352-0452.

خواندن از روی کتاب مقدس قبل از موعظه توسط دکتر کریتون ل. چن: اشعیا ۵۳:٦ - ١٢.
تکخوانی قبل از موعظه توسط آقای بنجامین کینسید گریفث:
« بله می دانم » ( نوشته آنا و. واتر من ١٩٢٠ ).

طرح کلی

منبع جلال عیسی

( موعظه شماره ١٤ درباره اشعیا ۵۳)
نوشته دکتر ر. ل. هایمرز، جونیور

«بنابراین‌ او را در میان‌ بزرگان‌ نصیب‌ خواهم‌ داد و غنیمت‌ را با زورآوران‌ تقسیم‌ خواهد نمود، به‌ جهت‌ اینكه‌ جان‌ خود را به‌ مرگ‌ ریخت‌ و از خطاكاران‌ محسوب‌ شد و گناهان‌ بسیاری‌ را بر خود گرفت‌ و برای‌ خطاكاران‌ شفاعت‌ نمود». ( اشعیا ٥٣: ١٢).

I.   اول ، وی جان‌ خود را به‌ مرگ‌ ریخت‌، اشعیا ٥٣ : ١٢ الف؛ یوحنا ١٩: ٣٠ ؛ ١٠ :
١٧؛ اول پطروس ٣ : ١٨ ؛ مزامیر ٢: ٨ ؛ کولوسیان ٢ : ١٥.

II.  دوم، وی از خطاكاران‌ محسوب‌ شد، اشعیا ٥٣ : ١٢ ب؛ لوقا ٧ : ٣٤ ؛ مرقس ١٥ :
٢٧- ٢٨ ؛ لوقا ٢٣ : ٣٩ – ٤٣.

III. سوم، گناهان‌ بسیاری‌ را بر خود گرفت، اشعیا ٥٣ : ١٢ ث؛ ‌ اول پطروس ٢ : ٢٤

IV. چهارم، برای‌ خطاكاران‌ شفاعت‌ نمود، اشعیا ٥٣ : ١٢ د؛ عبریان ٧: ٢٥ ؛
فیلیپیان ٢: ٨ – ١١